|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My jesteśmy młode damy, lecz o brzuszki się staramy :)
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;47450887]A znasz takie określenie jak "mieć dystans" do jakiejś sprawy?
Nie da się w końcu ukryć, że przy bobasie i bety są i stosy pieluch, więc nie wiem skąd to oburzenie Jak napiszę "PLANOWANIE POCZĘCIA DZIEDZICA" to będzie lepiej?[/QUOTE]Punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia, jak sama zdecydujesz się na dziecko to zobaczysz że wcale nie nazwiesz tego "pchaniem się bety" no chyba że się mylę i już widzę ten wątek "Siema, mam 25 lat i dzisiaj z Tż zdecydowaliśmy wepchać się w bety"
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
#32 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No małpiszon wredny jest, ja już w poprzednim cyklu byłam prawie pewna że się udało, a tu przyszła franca ![]() A Tż staraj się trochę studzić, bo chłopy często nie rozumieją że zajście w ciążę wcale takie proste nie jest
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#34 | |
|
Raczkowanie
|
My jesteśmy młode damy, lecz o brzuszki się staramy :)
Cytat:
Tż wariuje na maxa, już sobie imiona wymyślił, ale mówiłam mu, że to nie tak łatwo. Ale już nawet chce kolor wózka wybrać i skusił mnie do wróżki napisać i się zdziwiłam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I na jakim kolorze wózka stanęło?Ja to się martwię o ego mojego, bo wydaje mu się że jest taaaak męski że zajdę od samego patrzenia w oczy :P No ale u mnie kolejne utrudnienie, jestem po tabsach antykoncepcyjnych, a wiadomo co one tam narozrabiały, niby po odstawieniu cykle regularne mniej więcej... no zobaczymy
|
|
|
|
#36 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja mama zawsze mówiła, że po tabletkach najłatwiej, nie wiem skąd ma takie zdanie. Tż chce wózek jasny i uniwersalny w stylu beż żeby dla drugiego dziecka został ![]() Ahh. To ma dość duże ego. W sumie taka pewność siebie jest ciekawa ale w granicach rozsądku! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahaha już o drugim myśli? A wolałby chłopca czy dziewczynkę? No mój Tż jest rozsądny, w sumie to ja zawsze po owulacji się nakręcam i doszukuję objawów a on jednak trochę mnie hamuje
|
|
|
|
#38 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zobaczysz, że i u Ciebie się to sprawdzi i będzie II! Mówi, że wolałby syna najpierw żeby troszczył się o młodszą siostrę. Ale mówi, że najważniejsze, żeby było zdrowe. Imiona też już zaproponował. Wpadł w wir dzidziusia ![]() Ale to dobrze, że hamuje, przynajmniej nie zwariujesz Trzyma nerwy na wodzy jeśli chodzi o waszą fasolkę? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
No właśnie ja też planuję, miło, że spotkałam kogoś kto też podjął taką decyzję. Wszystko mamy przemyślane, a mój TŻ to wogóle wariuje z tego powodu, że może mieć dzidziusia. Rozmawialiśmy i rozmawiamy dalej na ten temat. Wiem, że traktuje to bardzo poważnie. Dziękuję za miłe słowa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No mój też chce syna najpierw, ale myślę że w córeczce będzie zakochany do szlaeństwa ![]() A jakie imię by chciał? Ja myślę o Maja dla córki albo Michalinka, a dla syna właśnie nie mam pomysłu :P No trzyma, ja to jestem taka gorąca głowa, a on bardziej pragmatyczny więc się dobrze uzupełniamy
|
|
|
|
#40 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zobaczysz, że poinformujesz mnie o II z całej siły trzymam Ja też uważam, że w córce będzie zakochany nad życie także no. On sam mówi, że każdą płeć pokocha Dla córki chce dać Maja z czym się absolutnie zgadzam, a dla syna Oliwier albo Max lub Maksymilian My też mamy dużo uzupełniających cech, hihi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja bardzo liczę na II, ale może życie będzie mnie chciało jeszcze nauczyć cierpliwości trochę, dziękuję za kciuki W sumie oprócz płci, najważniejsze jest żeby ciąża się zdrowo donosiła, bo na Wizażu tyle dziewczyn po poronieniach (niektóre nawet po kilku) że strach patrzeć.....
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam również 19 lat i 4 miesięcznego synka - uważam że to była najlepsza decyzja w moim życiu (i nie to nie była wpadka) także trzymam kciuki za zalozycielke wątku
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
Mama95 -
Jesteś taka kochana i wreszcie znalazłam kogoś kto faktycznie planował Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#44 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
długo już planujesz dzidziusia? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#45 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widzisz dużo mamy tych wspólnych cech! ![]() Myślę, że jak nic uda się z II! Właśnie też czytałam o tym. To jest najważniejsze. Donosić ciążę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
Ten cykl jest takim pierwszym pełnym starań, kilka razy zdażyło się kochanie bez zabezpieczenia ale to nie wliczam w planowanie ![]() Tobie kiedy się udało? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Diamante Czaruj, czaruj a ja u Ciebie małpę odganiam
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Ja zaszłam w ciążę na początku lipca 2013 staraliśmy się tak fest jakieś 2miesiace i 7 marca urodziłam naszego Kacperka
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#49 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A który to Twój dzień cyklu? ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Faktycznie szybko Wam się udało! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
42 dc, ale ja mam 40 dniowe, organizm tak sobie przyswoił odkąd zaczęłam @. Zobaczysz, że już niedługo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#51 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama - to ostro dawałaś, codziennie przez cały miesiąc? Twój Tż chyba ledwo zipiał
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=diamantegirl;474518 33]Powiem Ci, że my albo kilka dni pod rząd z jednym dniem przerwy albo co dwa dni
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUO hehe zobaczysz że się uda jednemu idzie to łatwiej drugiemu gorzej. A co byś chciała chłopca czy dziewczynkę? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Częsty seks zwiększa szanse, ale mimo wsyzstko nawet przy codziennym współżyciu, szanse na zapłodnienie w danym cyklu to tylko 25%, bo dużo czynników musi zadziałać, plemniory muszą przetrwać, dostać się do jajka, czasem jajko jest uszkodzone i niezdolne do zapłodnienia... jaj jak zaczęłam się dokształcać w tym temacie to się przeraziłam że to nie takie proste jak mi się wydawało
|
|
|
#56 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Konsultowałam, mam problem z jednym jajniczkiem, ale nie ma to wpływu na owulację. Jest po prostu odrobinkę mniejszy stąd taki cykl . Ale dla regulacji mam tabletki a @ dalej mi robi psikusa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- [QUOTE=Mama95;47451847] Cytat:
Obojętne, byleby zdrowe. Choć marzy mi się mała księżniczka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
Wiem właśnie, ale mój tż jest zdania, że lepiej częściej. On to ma w głowie tego dzidziusia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
No Diamante - współczuję tak długich cykli
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie
Jesli mozna to sie wtrące ![]() Diamante rozumiem Cię oczywiście ![]() Ja też miałam przygody z różnymi opiniami jak dołączyłam do forum w wieku 19 lat a wieku 20 miałam brać slub. Tez spotkałam sie z różnymi opiniami, co robię, że to nie dojrzałe, że jestem gówniara, że zaraz będzie rozwód itp. Ale olałam to W tej chwili jestesmy 3 lata (prawie ) po ślubie i staramy sie o Maleństwo własnie Jeśli można to chętnie dołącze i podziele się moja wciąż nie wielką wiedzą na temat satrań ![]() Buziole
|
#59 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja sama wariuję, ale teraz przy tabletkach miał być równo a tu nic. Nie wiem co jest grane ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
Witaj . Widzę, że nietylko ja się otarłam o to jakie to uczucie jak nikt Cię nie docenia. Ehhh. Masakra. :/Ważne że wam się ułożyło Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez diamantegirl Czas edycji: 2014-07-25 o 14:24 |
||
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
A co do antykoncepcji... Próbowała któraś plastry? Myślałam o tabletkach, ale czasem mi się zapomina wiec chyba zrezygnuje z tego pomysłu hihi
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

Nie da się w końcu ukryć, że przy bobasie i bety są i stosy pieluch, więc nie wiem skąd to oburzenie
Jak napiszę "PLANOWANIE POCZĘCIA DZIEDZICA" to będzie lepiej?[/QUOTE]

.

zebys jak najszybciej dolaczyla do grona szczesliwych mamus 

Żona męża swego...