Grudniowe mamusie 2014 cz.II - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-25, 15:11   #2881
Paulinkus
Zadomowienie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
My bedziemy chrzcili dopiero na Wielkanoc Takze Emilia bedzie juz za duza do jakiegokolwiek becika
Tez tak chcemy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-25, 15:11   #2882
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja oprócz tego ile sztuk to mam problem w jakim rozmiarze więcej kupujecie 56 czy juz 62 ?? Bo mniejsze to nie wiem czy jest sens
a to tez mam taki problem ja znowu mam większość co na metce pisze 0-3 miesiące. parę new born. potem są 3-6 miesięcy.
Stary 2014-07-25, 15:25   #2883
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
no ja teraz prałam ciuszki od koleżanki i z lumpka w zwykłym proszku a jakoś wrzesień czy październik w dziecięcym.

a linka bo ja juz głupieje ile ja potrzebuje czego w danym rozmiarze bo na necie czesto pisze ze np body dl rekaw i obok 4 sztuki to chyba za mało?
zastanawiam sie czy prac wnormalnym bo mi kolezanki nagadały ze potem trzeba pare razy płukac bo dziecko odrazu dostanie alergii na wysypki po dorosłym proszku nawet wczesniej wypranym...

Cytat:
Ja oprócz tego ile sztuk to mam problem w jakim rozmiarze więcej kupujecie 56 czy juz 62 ?? Bo mniejsze to nie wiem czy jest sens
Cytat:
a to tez mam taki problem ja znowu mam większość co na metce pisze 0-3 miesiące. parę new born. potem są 3-6 miesięcy.
Ja mam po ok 3-5 sztuk w rozmiarze 50 ( dziewczynka moze sie topić w 56 przez pierwsze 2 tyg zycia) i potem już po ok 15-30 sztuk (body,pajaców) rozmiar 56 , 62 a na 68 i 74 nie liczylam ile tego mam
Dużo tego jest..bo np. 3 pary jeansów na 56-62 ..najwyzej nie bede prała czesto i tyle

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 15:52   #2884
sasia25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
tak jest , sie robi

Dziewczyny tylko ja na prawde proszę o PW z wszelkimi informacjami bo ja właże 100 razy dziennie z telefonu i nie jestem w stanie tam edytować pierwszej strony ani klubu.
Wybacz mi za brak pw

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a powiedzccie mi, myślałyscie nad chrzcinami? tzn chodzi mi o to czy te z Was które beda chrzcić to w beciku czy bez? Nie wiem czy to w całej Polsce jest taki zwyczaj czy u nas ale maluchy daje sie do becika takiego coś takiego: http://allegro.pl/atlasowy-becik-na-...379416776.html

Ja syna miałam w beciku ale teraz sie zastanawiam, mam okazje od znajomej odkupic prawie nowy za 20zł .Co o tym sądzicie??
Ja na pewno takiego becika bym nie wzięła, ale jeśli może się Tobie przydać, to przecież 20 zł to nie jest jakiś majątek

Cytat:
Pochwale Wam się jednym z moich zakupów do Małego juniora

sweet olcia ja ci nie pomoge bo nie wiem :/
Justysia, też zaczynasz zakupowe szaleństwo?

Cytat:
no ja teraz prałam ciuszki od koleżanki i z lumpka w zwykłym proszku a jakoś wrzesień czy październik w dziecięcym.

a linka bo ja juz głupieje ile ja potrzebuje czego w danym rozmiarze bo na necie czesto pisze ze np body dl rekaw i obok 4 sztuki to chyba za mało?
Cytat:
Cytat:
Ja kupuje new born (moim zdaniem będą na początek o wiele lepsze niż te 0-3), 56, 62 i chyba mam jeszcze jakieś w rozmiarze tiny, ale już nie pamiętam na ile tam kg są te ubranka. Ogólnie nastawiam się, że najwięcej będę potrzebować tych 56 na początku, a później pamiętajcie, będą zimowe wyprzedaże!

alekaz, te 3-6 to schowaj na razie głęboko do szafy, przecież one są na pewno ogromne
wydaje mi się, że 4 szt bodziaków, to zdecydowanie za mało.
Ciesz się, że nie musisz kupować osobnych ubranek, które będą w guście TŻ
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 15:55   #2885
Linka1984
Zakorzenienie

Ja sie przyznam ze kocham róż..i 90% szafki J bedzie różowa a pozostała czesc biała

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-07-25, 15:59   #2886
jusssi
Rozeznanie

Cytat:

Mi wszyscy powtarzają żebym za dużo nie kupowała w rozmiarze 56, bo to na dwa tygodnie. A dziecku zawsze można podwinąć rękawki czy nogawki. Ja mam przygotowane 7 zestawów w rozmiarze 56, więcej nie zamierzam kupować. I tak majątek wydałam

A w ogóle, odnośnie kolorystyki, to jakaś dziwna jestem. Jakoś nie kręcą mnie róże i błękity. Mam beże, brązy, biel, szarości i granaty. Chyba dla przyzwoitości kupię błękitne skarpetki :P

Zastanawiam się nad rożkiem. Doświadczone mamy, naprawdę jest potrzebny? Czy wystarczy kocyk zwinąć w rożek...? Jestem kompletnie zielona. No i jakoś nie uśmiecha mi się wydawać na rożek, który mi się spodobał.

Gdyby nie poduszka PapikiDzikiej to nawet bym nie wiedziała o firmie poofi Choć trzeba im przyznać, fajne mają produkty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rozek-niemowlecy-poofi-pure.jpg (22,6 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg MITA-9~1.jpg (30,2 KB, 11 załadowań)
jusssi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 16:01   #2887
Linka1984
Zakorzenienie

Ja mam 2 rożki i 2 śpiworki do spania...posciel też ale z tego co mowią mi kolezanki dopiero po roku posciel sie daje do spania..

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-07-25, 16:08   #2888
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
zastanawiam sie czy prac wnormalnym bo mi kolezanki nagadały ze potem trzeba pare razy płukac bo dziecko odrazu dostanie alergii na wysypki po dorosłym proszku nawet wczesniej wypranym...

Szczerze to przy pierwszym dziecku wyprałam ciuchy w dziecięcym, a później w dorosłym proszku. Przy drugim wszystko od razu w dorosłym. Teraz też chyba w dorosłym. Wiecie czemu tak ? Bo Wasze ubrania będą prane w dorosłym proszku i chciał nie chciał przytulając je będzie miało kontakt z tym proszkiem. Jeżeli nie dostanie po takim czymś uczulenia to znaczy, że dziecku nie zrobi różnicy w czym wypierzecie ubrania. Jednak gdy dostanie alergii to i Wy powinnyście prać ubrania w hipoalergicznym proszku, bo Wasze ubrania po zetknięciu z dzieckiem może wywołać rekacje alergiczną. Ja prałam w dorosłym i nic nie było, ja też nie mam alergii na takie rzeczy więc dlatego tak zrobiłam. Nie popadała bym w paranoję z tym płukaniem po kilka razy

Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 16:16   #2889
jusssi
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam 2 rożki i 2 śpiworki do spania...posciel też ale z tego co mowią mi kolezanki dopiero po roku posciel sie daje do spania..

Zazdroszczę Ci tak solidnego zaopatrzenia Czyli jednak rożek by się przydał, no i coś na zmianę, bo wiadomo takiemu maluszkowi zdarzają się brudne niespodzianki Oglądałam śpiworki w smyku, ale miały domieszkę sztucznego materiału, a w takim to się można pewnie spocić. A powiedź mi dziecku nie będzie przeszkadzać że rączki wystają poza śpiworek i oprócz pajacyka nic ich nie przykrywa?
jusssi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 16:21   #2890
Roksape
Zadomowienie

Rożek moim zdaniem jak najbardziej tak. Dziecko czuje się w takim czymś bezpiecznie, bo przecież w brzuchu też nie miało zbyt dużo miejsca, jest mu ciepło i rączkami nie macha na wszystkie strony, bo przecież nie panuje nad nimi na początku i dobrze też się taką kruszynę trzyma

Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 16:28   #2891
PaprikaDzika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Ja kupuje new born (moim zdaniem będą na początek o wiele lepsze niż te 0-3), 56, 62 i chyba mam jeszcze jakieś w rozmiarze tiny, ale już nie pamiętam na ile tam kg są te ubranka. Ogólnie nastawiam się, że najwięcej będę potrzebować tych 56 na początku, a później pamiętajcie, będą zimowe wyprzedaże!
tiny to jest zdaje sie 44… może Ci się nie przydać

Cytat:
Napisane przez jusssi Pokaż wiadomość
Mi wszyscy powtarzają żebym za dużo nie kupowała w rozmiarze 56, bo to na dwa tygodnie. A dziecku zawsze można podwinąć rękawki czy nogawki. Ja mam przygotowane 7 zestawów w rozmiarze 56, więcej nie zamierzam kupować. I tak majątek wydałam

A w ogóle, odnośnie kolorystyki, to jakaś dziwna jestem. Jakoś nie kręcą mnie róże i błękity. Mam beże, brązy, biel, szarości i granaty. Chyba dla przyzwoitości kupię błękitne skarpetki :P

Zastanawiam się nad rożkiem. Doświadczone mamy, naprawdę jest potrzebny? Czy wystarczy kocyk zwinąć w rożek...? Jestem kompletnie zielona. No i jakoś nie uśmiecha mi się wydawać na rożek, który mi się spodobał.

Gdyby nie poduszka PapikiDzikiej to nawet bym nie wiedziała o firmie poofi Choć trzeba im przyznać, fajne mają produkty
Co do 56 - to różnie bywa, zależy jak duże dziecko =) moja sis - 2800g - długo tonęła w ubrankach 56.

Ja co prawda nie doświadczona mama, ale jestem za rożkiem. Mam już je zresztą takie kocyko-kożki. Takie noworodki zdecydowanie lepiej trzyma się w garści jak są czymś owinięte, czy to kocykiem grubszym, czy właśnie jakimś rożkiem. Poszukaj w necie (ja mam np. kalamati) - pełno jest rożków, które z powodzeniem pełnią również funkcję kocyka.

I tak tylko dla wyjaśnienia, ja nie mam poduszki poofi ale nie mam też pamięci do nicków osób i faktów z nimi związanych, więc rozumiem pomyłkę

Cytat:
Zazdroszczę Ci tak solidnego zaopatrzenia Czyli jednak rożek by się przydał, no i coś na zmianę, bo wiadomo takiemu maluszkowi zdarzają się brudne niespodzianki Oglądałam śpiworki w smyku, ale miały domieszkę sztucznego materiału, a w takim to się można pewnie spocić. A powiedź mi dziecku nie będzie przeszkadzać że rączki wystają poza śpiworek i oprócz pajacyka nic ich nie przykrywa?
też planuję śpiworek. I tutaj rada od mojej mamy - nie kupować śpiworka do spania w rozmiarze, który idealnie pasuje na dziecko. ma być większy, żeby dzidziuś czuł się swobodnie i mógł machać nóżkami. Np maluch 62 powinien spać w śpiworku 74, czy nawet większym - tyle, żeby mu pod paszkami spasowało, żeby się nie zapadał i nie wymykał ze śpiworka.
Na przykładzie mojej przyjaciółki wiem, że to się sprawdza. Ona miała taki idealnie dobrany (dla dużego noworodka 62) i młody dostawał furii, jak go chciała w tym usypiać. Musi być większy =)
PaprikaDzika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 16:30   #2892
Justyssia87
Rozeznanie

sasia- ja juz dawno zaczełam zakupowe szaleństwo dużo tego mam mam juz tez kupiony leżaczek bujaczek, kocyk, butelke, wiadomo ciuszki, teraz zamawiam pościel i wózek.

Co do rożka, jest rewelacyjny, jest mieciutki bo jest czyms wypełniony w kocyku byłoby twardo i niewygodnie bo rozek jest na rzep. Dziecko stabilnie głowke w nim trzyma i śpi w nim na boku, ja rozek podpieralam np ksiazką z boku zeby sie nie kipnal mały na plecy w nocy oczywiscie zmienialam mu boki do lezenia w nocy
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 16:51   #2893
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki

Pędzicie z postami tak, że zwykle zdążę tylko nadrobić a na pisanie nie mam już siły ani weny

doloresd bardzo ładne te mebelki

Chciałam tylko dać znać, że we wtorek miałam połówkowe - wszystko wygląda dobrze i ładnie - i wygląda na to, że będzie córeczka

W środę odebrałam trochę rzeczy dla maluszka od przyjaciół, bo dziś wyjeżdżają na stałe za granicę i trzeba było już to wszystko zabrać. Ale mamy tym sposobem już wózek, troszkę ubranek (musiałam zrobić selekcję bo znajomi mają synka) i zabawek

Miłego dnia
a dziękuję, a Tobie gratuluję córeczki

Cytat:
Napisane przez Kasiulka07 Pokaż wiadomość
Hej
Dolores śliczne te Twoje mebelki Też nie chcem takich typowo dziecięcych a takie przynajmniej posłużą na troche
Tak jeszcze z ciekawości patrzyłam na meble z Ikei, i wyszłoby mi za komplet taniej o 200 zł, niż za te które nabyłam. A te z Ikei są z okleiny meblowej, a te moje z drewna. Więc pomyślałam, że zaszaleję

Czaiłam się też na jakieś używane z drewna, ale niczego ładnego nie mogłam znaleźć.
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 17:11   #2894
basiabasia989
Rozeznanie

Po jednym dniu jest was ciężko nadrobić co do rożka to ja właśnie dzisiaj jeden nabyłam ale jeszcze jeden pewnie kupię. Siostry męża wcale nie korzystały z rożków tylko dziecko na podusie i do karmienia i noszenia i bujania na rękach tak bez niczego. Ja sobie bez rożka nie wyobrażam tym bardziej ze urodzi się w zimie a u mnie w domu upałów nie ma. Dziecko w rożku jest stabilne i lepiej się trzyma

Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Ubranek tych najmniejszych nie ma co za dużo kupować. Zależy też jakie dziecko się urodzi ale mama obecnego miesięcznego chłopca mówiła mi ze w tych na 56 to ubrany był kilka dni po wyjściu ze szpitala. Potem już coraz większe

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Dziewczyny a powiedzccie mi, myślałyscie nad chrzcinami? tzn chodzi mi o to czy te z Was które beda chrzcić to w beciku czy bez? Nie wiem czy to w całej Polsce jest taki zwyczaj czy u nas ale maluchy daje sie do becika takiego coś takiego: http://allegro.pl/atlasowy-becik-na-...379416776.html

Ja syna miałam w beciku ale teraz sie zastanawiam, mam okazje od znajomej odkupic prawie nowy za 20zł .Co o tym sądzicie??
Jeśli chcesz chrzcić dziecko szybko to becik jak najbardziej tym bardziej ze będzie zimno. I to nie zależnie od regionu, teraz już co się komu podoba. My będziemy chrzciny robić jak już będzie ciepło. Na pewno nie ubiore dziecka w satynowe typowo chrzcielne błyszczące falbanki i koronki...okropne są te ubranka.

Stary 2014-07-25, 17:15   #2895
alekaz1
Zakorzenienie

Wsumie teraz jak czegos zabraknie to do sklepu nie jest daleko i wszystko mozna kupic

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Narazie wsadzilam do szafy ubranka wiem ze juz nie kupie bluzeczek czy sweterkow bo mam kilka malych. Pajace to juz jakies wieksze. Musze body na krotki i na dlugi dokupic napewno. Rozmiarami poukladam we wrzesniu jak juz szafe mi tz przerobi
Stary 2014-07-25, 17:19   #2896
sasia25
Rozeznanie

Paprika nieeee, Tobie też coś się pomyliło tiny, to nie jest 44, bo ja mam jedne body 50 i to są najmniejsze jakie mam No i co sklep, to inna rozmiarówka, ale ja nie kupowałabym takich małych ubranek, te 50 pewnie też się nie przyda. Za tydz wracam na wyspy, to porownam z innym rozmiarem jak nie zapomne

a może coś mi się pomyliło i nie mam takiego rozmiaru
kisiel zamiast mozgu
edit: juz sprawdziłam, bo wydaje mi się, że mam półśpiochy z mothercare i tam jest tiny baby jako 7.5 lbs czyli 3.4 kg to chyba nie jest rozmiar 44

ja dzisiaj pojechałam do przychodni w rózowych laczkach z chińczyka i skapnęłam się dopiero na miejscu, że mam kapcie na nogach

Edytowane przez sasia25
Czas edycji: 2014-07-25 o 17:28
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 17:20   #2897
Misia89p
Wtajemniczenie

Ja mam kilka ubranek w rozmiarze 56, teraz kupuje 62 i tez sporo juz mam wiekszych poki co nir kupuje, na pewno troche dostaniemy na prezent od rodziny. Rozki tez kupie na pewno dwa. Kocyki mam 3, jeszcze chce dokupic jeden albo dwa.

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Misia89p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 17:33   #2898
Linea86
Raczkowanie

Jak Was czytam to tak myślę,że chyba po urlopie zacznę kompletować wyprawkę bo się później mogę nie wypłacić i nie wyrobić.
Stary 2014-07-25, 17:54   #2899
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Zostałam zaopatrzona przez kolezanki ze staraczek ( z wizaza..) one sa juz dawno po..a ja dopiero przed kochane dziewuszki , zamiast sprzedac i zarobic pare grosza wysyłają pczkami po całej polsce dla nowych mam

Ja myślę ze nie warto sie trzymac sztywno wyprawek - tzn listy..jedna mama ma ochote prać codziennie a inna woli raz na tydzien wlączyc pralkę..pamietajmy ze dziecko sie przebiera ok 3-5 razy dziennie..wiec moze zajsc 3 komplety ciuszków + spioszki..wiec niech kazda kupuje tyle ile ma ochote prac i przebierac

Ja ogolnie jestem eskimos i zimą jest u nas w domu koło 19 stopni..nie mam zamiaru grzac..wole ubrac dodatkową warstwę dziecku niz się sama pocic i budzic opuchnieta z gorąca :P

3690 gram szcześcia <3

Edytowane przez Linka1984
Czas edycji: 2014-07-25 o 17:56
Stary 2014-07-25, 17:59   #2900
alekaz1
Zakorzenienie

Ogladalam wlasnie na allegro te zestawy poscieli do lozeczka kilku lub kilkunastu elementowe. Mialam kupic wszystko odzielnie ale chyba wezme taki zestaw do 200 zl. Bo tam i ochraniacze i baldachim ze stelazem jest.
Stary 2014-07-25, 18:05   #2901
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Ogladalam wlasnie na allegro te zestawy poscieli do lozeczka kilku lub kilkunastu elementowe. Mialam kupic wszystko odzielnie ale chyba wezme taki zestaw do 200 zl. Bo tam i ochraniacze i baldachim ze stelazem jest.
Ja też chciałam wszystko osobno ale w sumie cena wyjdzie podobna a tak mam sliczny komplet
Kupilam o to http://allegro.pl/show_item.php?item=4409593367 tzn białe łozeczko + posciel + ochraniacz a do tego http://allegro.pl/przybornik-do-loze...420131112.html i to http://allegro.pl/rozek-becik-lekko-...427089980.html wszystko w jeden wzór..wiec bedzie dziec miał posciel , rozek i przybornik do kompletu

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-07-25, 18:18   #2902
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też chciałam wszystko osobno ale w sumie cena wyjdzie podobna a tak mam sliczny komplet
Kupilam o to http://allegro.pl/show_item.php?item=4409593367 tzn białe łozeczko + posciel + ochraniacz a do tego http://allegro.pl/przybornik-do-loze...420131112.html i to http://allegro.pl/rozek-becik-lekko-...427089980.html wszystko w jeden wzór..wiec bedzie dziec miał posciel , rozek i przybornik do kompletu

Fajne ja musze coś wybrać

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

http://allegro.pl/sliczny-komplet-po...439130585.html to nawet fajne
Stary 2014-07-25, 18:22   #2903
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne ja musze coś wybrać

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

http://allegro.pl/sliczny-komplet-po...439130585.html to nawet fajne
fajne

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-07-25, 18:28   #2904
karooka
Raczkowanie

Dzięki za zaproszenie do klubu
już zdążyłam się przedstawić i wysłać swoje zdjęcia na @
fajnie widzieć Wasze buzie i brzuchole
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 18:29   #2905
19Inka90
Wtajemniczenie

A mi ochraniacze,pościel i baldachim marzą jakieś takie np. Kremowe w różowe groszki bez żadnych musi i tym podobnych

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 18:44   #2906
Linka1984
Zakorzenienie

Może byśmy zrobiły na pierwszą strone liste wyprawkową ?
Ja mam taka osobistą ( z polecanymi firmami) ale moge sie podzielic..opracowana przez staraczki ( ok 30 lasek) na staraczkowym watku

ps. J sie tak majta od paru dni ze w sumie łącznie kilka godzin dziennie kopie

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-07-25, 18:49   #2907
alekaz1
Zakorzenienie

http://allegro.pl/show_item.php?item...6d91f2d6ed1ca0 ale chyba zdecyduje sie na ten zestaw

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Nie zdecyduje sie chyba nigdy.
Stary 2014-07-25, 18:51   #2908
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item...6d91f2d6ed1ca0 ale chyba zdecyduje sie na ten zestaw

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Nie zdecyduje sie chyba nigdy.
Sliczna!!!!!!!!!!! elegancka i nie przesadzona!!!!!!!

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-07-25, 18:52   #2909
Basjenia
Zadomowienie

Cytat:
Może byśmy zrobiły na pierwszą strone liste wyprawkową ?
Ja mam taka osobistą ( z polecanymi firmami) ale moge sie podzielic..opracowana przez staraczki ( ok 30 lasek) na staraczkowym watku

ps. J sie tak majta od paru dni ze w sumie łącznie kilka godzin dziennie kopie
bardzo dobry pomysł!!!

ja wczoraj miałam asymetryczny brzuch aż z TŻem nie wiedzieliśmy czemu tak siedzi tylko z jednej strony i to jeszcze w kucki...niby zaokrąglony ale prawie 90' taki kąt sobie umościł...
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 18:55   #2910
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cześć Kochane!
Jezu jaki ja dziś mam ciężki dzień :/. Ogólnie zżerają mnie nerwy na wszystko..
Zrobiłam sobie dziś powtórkę siusiu, bo biorę już jakiś czas ten urosept i wynik jest czysty, ale martwi mnie niski ciężar właściwy moczu (1,010) nie wiem czy to wynik przyjmowania uroseptu czy cóż, bo reszta wyników w normie .
Ogólnie nadal walczę z bólem brzucha, a dziś musiałam trochę wyjść z domu, sprawy pozałatwiać :/

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości