|
|
#2911 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Alekaz, bierz to ostatnie
Linka, moim zdaniem super pomysł, chętnie skorzystałabym z takiej zgapki (chyba blow kiedyś podzieliła się z nami czymś podobnym, ile czego kupić i to jest super sprawa, wiele ułatwia). Edytowane przez sasia25 Czas edycji: 2014-07-25 o 19:03 |
|
|
|
#2912 |
|
Rozeznanie
|
Tez potwierdzam, że rożki jak najbardziej się przydają. Przy poprzednim dzieciu miałam 2 sztuki i czasem brakowało mi jeszcze jednego. Teraz tez będe musiała kupić, bo jeden zeżarł mi pies szwagierki a drugi pożyczyłam siostrze, a ona zszyła mój rożek ze swoim i zrobiła z niego kołderkę! Myślałam, że do mnie wróci, chociaż jakoś mocno nie przywiązuję sie do rzeczy, ale miałam do niego sentyment. Zresztą do tego co się nim pies posilił też, bo mąż wybierał jak jeszcze byliśmy z synkiem w szpitalu i w zasadzie to był jego pierwszy samodzielny zakup dla juniora. A swoją drogą był sliczny
|
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
I chyba wezme kolor to mi sie ten ciemny bez podoba.
|
|
#2914 |
|
Raczkowanie
|
Na ktoryms z watkow dziewczyny umieszczaly tez liste z polecanymi/ sprawdzonymi wozkami;to tez by sie przydalo ale pewnie blizej terminu porodow bo teraz chyba tylko kilka ma
|
|
|
|
#2915 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powtórzona toksoplazmoza dała wynik ujemny - teraz będę wszystko 500 razy myła zanim zjem... Bierz ciemny beż!!!
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
I zdecydowane w nastepnym mieisacu biore ten komplet poscieli. Plus znalazlam jeszcze u innego sprzedawcy poszewke na koldre i podusie,rozek i baldachim na zmiane disney razem wyjdzie 60 zl.
A musze kupic jeszcze materac i z dwa przescieradla to kolejne 100 zl
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
Nie piłam dużo, bo ja ogólnie mało pije..1,5 litra to max ile mi wejdzie
.Ale brałam urosept, więc myślę że to mogła być przyczyna .Ajj dziewczyny zazdroszczę Wam tych zakupów wszystkich, my czekamy na II bad. pren. i potem fruuu na zakupy
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
Lista wyprawkowa jest już na pierwszej stronie - jak któras ma jakis pomysł zeby coś dodać to proszę o pw
|
#2919 |
|
Rozeznanie
|
alekaz bardzo ładny ten komplet.
Linka dobry wybór, jeżeli chodzi o łożeczko z szufladą. Też brałabym białe. Ja jestem totalnie nie w temacie, jeżeli chodzi o zakupy Wiekszość rzeczy mamy po poprzednim dzieciu. Możecie mnie zlinczować , ale powiem Wam, że najmniej przydało nam sie łóżeczko Przepełniona matczynymi uczuciami (i hormonami) po powrocie ze szpitala, gdzie młody był cały czas przy mnie nie miałam sumienia odłożyć go do łóżeczka spać na noc. Pamiętam, że raz spróbowałam, ale co chwilę wstawałam albo na karmienie albo sprawdzić czy nic nie przeszkadza mu oddychać itp, a przede wszystkim cały czas wydawało mi się, że jest mu smutno z dala od bijącego serca mamy. Tak trafił do naszego łóżka. Przed narodzinami, w ogóle nie brałam takiej opcji pod uwagę
|
|
|
|
#2920 |
|
Rozeznanie
|
A co sądzicie o łóżeczkach kompaktowych, takich, które "rosną" razem z dzieckiem? Znalazłam jedno takie (marsylia atb) i zastanawiam się, czy jest warte swej ceny...
|
#2921 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo fajne to łóżeczko. Ale jak dla mnie za drogie. Myślę że na taki zakup może zdecydować się ktoś komu w sumie blisko 2 tysie różnicy nie robi ;-)
|
|
#2922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet owoce myje w dość ciepłej wodzie.A co do tego łóżeczka - to ja właśnie zakupiłam kompaktowe, tzn. można z niego zrobić tapczanik, ale ono kosztuje 500 zł, a nie prawie 2 tys. Mnie by było szkoda dawać tyle kasy Ale wiadomo, jak ktoś ma, to kupi. Nie wiem też, czy rzeczywiście by to biurko było używane. Tapczanik tak, ale biurko ? To chyba wtedy musiało by być łóżeczko na lata.
|
|
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie sie podobają kompaktowe ale...ale zmienia mi sie wizja kolorystyczna i stylowa dość czesto..sama zmieniłam już w pokoju 3 razy kolor i dodatki mimo ze mamy lipiec
|
#2924 |
|
Rozeznanie
|
Hejo, mąż mi przyniósł niedawno kartony z ciuszkami od małego z piwnicy i szaleje z radości
albo jakbym miała własny lumpeks w domu tyle ciuchow jest A jest tego masa az sie przeraziłam ta iloscia i to tylko na jakies 5 miesiecy malucha, fajnie jednak rodzić dzieci tej samej płci i miec taki wybór w szmatkach Chcialam na klubie wkleić zdj ale nie widze zeby szlo tam zdj załądowac ale to jest tylko garstka ubranek ktore ja lubie akurat. Trzeba je wyprac i wyprasowac. A żółty komplecik z kurczaczkiem był na na wielkanoc chcialam go rpzebrac za kurczaczka wiec był zółty :P Zycze miłego weekendu.
|
|
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie mój ślubny wkurza. Poszedł wcześniej na "spokojną" popijawę z kolegą. Powiedział pójdę wcześniej, wrócę wcześniej. Piszę z zapytaniem kiedy będzie a ten się nie odzywa
|
|
#2926 |
|
Wtajemniczenie
|
Ta lista na pierwszej stronie mnie przeraziła
Alekaz piękny ten komplet,zakochalam się Koleżanka mi dzisiaj przyniosła mate edukacyjna i min TŻ złapał się za głowę bo oczywiście jest różowo - niebieska ![]() Lolcia Kochana a jak Ty sie wogole czujesz ?? ;* mnie jeszcze trochę pobolewa brzuchol :/Dziewczyny co do toksoplazmy to jak byłam na IP trafilam na rewelacyjnego lekarza taki ginekolog z powołania i gadalam z nim sobie podczas badan o wszystkim i o niczym i miedzy innymi powiedział ze stosunkowo w całej Polsce rocznie zostaje wykrytych tylko koło 200 przypadków toxo ![]() Aaa i jeszcze za dwa lata ma wejść w Polsce ustawa wedle której wszystkie kobiety bez wzgledu na wiek będą miały prawo a wręcz obowiązek wykonać wszystkie badania genetyczne
|
#2927 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik...tm_campaign=FB
|
|
#2928 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam jakieś pomysły odnośnie pokoju dla dziecka, ale jeszcze nie jestem zdecydowana. Zależy jaka płeć
Padam dziś, po pracy przeszłam sie po sklepach max godzinę, Zjadłam obiad i leżę. Ktoś mi energię ukradł :-( Mówią, że drugi trymest taki super, a ja coraz wolniejsza i szybko się mecze. Co będzie później, strach myśleć... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
A do tych co kupuja koldre i poduszeczke to bedziecie od poczatku uzywac? ja chce jeszcze kupic ten tak zwany klin pod materac zeby glowka malej byla ciut wyzej.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2930 |
|
Rozeznanie
|
A wasze mebelki bardzo mi się podobają
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2931 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co, TŻ mnie wygoni z domu za tego pajaca, bo chyba już przesadziłam z różem http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ni...-129526-1.html
żeby zmiękł, kliknęłam jeszcze http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ni...-129518-1.html
|
|
|
|
#2932 |
|
Wtajemniczenie
|
Słodki pajacyk
Ja jutro może porobie zdjęcia moich top 5 komplecikow dla Ems
|
#2933 |
|
Rozeznanie
|
Czy one mogą być jeszcze słodsze
Zazdroszczę waszych zakupów i to bardzo! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2934 |
|
Rozeznanie
|
Już chyba słodsze być nie mogą
Inka wrzuć koniecznie, chętnie zobaczę widze, że nasze dziewczynki, to będą różowe cukiereczki ![]() ps Natka jeszcze troche i tez zaczniesz szaleć po sklepach i wrzucać nam foteczki
Edytowane przez sasia25 Czas edycji: 2014-07-25 o 21:47 |
|
|
|
#2935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szkoda, że ja chłopca nie będę mogła ubrać na różowo
|
|
|
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Pisały mi ją kolezanki pare dni wspolnymi siłami..ja mam zamiar wszystko kupic..czesc rzeczy uzywki , czesc nowe..w sumie duzo tam jest w miare tanich wiec tragedii nie bedzie. Przyznam ze odkladałam juz jakis czas na wyprawkę..wiec wiekszą czesc mam , a kosmetyki kupie z biezących pieniędzy..jak wyjaśni sie sprawa z moim zusem
Cytat:
![]()
|
|
#2937 |
|
Wtajemniczenie
|
EJ wiecie co pluje sobie teraz w twarz ze tyle razy przebijalam pępek,bo skore tam gdzie dziurka mam strasznie twardą i jak teraz brzuch od paru dni rośnie mi bardzo intensywnie to normalnie mam wrażenie ze skora mi się tam rozrywa :/
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to 8 miesiecy po laparoskopii zaszam w ciąże i blizny pod i w pępku mi sie totalnie rozjechaly i tez nieładnie to wyglada teraz...ciekawe co bedzie po ciązy
|
|
#2939 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja właśnie nie może się rozciągnąć .... Bo przebijalam 5 razy i to jest jeden wielki twardy zrost ... Wygląda normalnie :/ tylko boli...
|
#2940 |
|
Raczkowanie
|
Inka, a tak w ogole Ty taka najwieksza nasza gadula a Twojego brzuszka na @ nie znalazlam?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.

.
.
.