|
|
#2941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Cytat:
mały mnie kopie ciągle w pęcherz, więc jeszcze gorzej . Cytat:
. Ja miałam początkowo stracha na toxo, ale przeszło mi, choć powiem szczerze że musiałam się wybrać do psychologa, bo po ilości inf jakie przeczytałam w necie, nie wiedziałam czy mogę oddychać . Choć jak zaglądam na inne wątki, to widzę że dziewczyny się bardziej martwią listeriozą, na którą choruje rocznie chyba 20 osób (i to nie tylko ciężarnych). Więc to już trochę przesadyzm .Dziewczyny przeraziłyście mnie z tą listą na 1 stronie, kiedy ja to wszystko kupie i za co
|
|
#2942 |
|
Wtajemniczenie
|
Hahaha
Bo widzisz ze mnie zawsze dusza towarzystwa była a co do brzuszka to na poczatku dodawalysmy poprzez dział Nasza Ciąża tam jest jakieś moje zdjęcie a jutro może zrobię aktualne i dodam na maila
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy jeszcze troszkę czasu..ja wole iść raz a porzadnie do hurtowni i kupic za jednym zamachem kosmetyki..bo isc do jednego sklepu dla oszczedzenia 1zł to mnie nie sie nie chce...Ja np. wymieniłam płyn lovela ( 29zł) na bobini ( 10zł) , duzo rzeczy mam uzywki
|
|
#2944 |
|
Rozeznanie
|
Nie straszcie mnie z tym pępkiem, bo ja cały czas mam kolczyk i nie wiem co z nim począć? Pytałam lekarza, ale on powiedział, że jak chce to sobie mogę go mieć (musiałam tylko wczoraj wyjąć na usg). No, ale pępek mi nie wyłazi i skóra też na razie nie jest napięta (ma się ten zapas zimowy
) więc nie wiem co będzie później ![]() Inka, Ty chyba nawet dodawałaś zdjęcie z TŻ albo coś pokręciłam
|
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
Tak czytałam tą listę i przypomniało mi się jak dziś na plac zabaw przyszła Pani z około 2 letnim chłopcem i tam gdzie chłopiec miał się bawić Ona chusteczkami nawilżanymi wycierała. Nie mówiąc że ciągle ze śliniakiem śmigał.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2946 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaa noo dodawalam
wieki temu wiec gdzieś tam być powinno Ty z Twoim chyba tez ?Mi od paru dni skory na brzuchu brakuje
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tworze wlasnie swoja liste wyprawki
jutro przepisze na kompa to wam pokaze
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2948 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a co do pępków, też macie już tak mocno wypchany na zewnątrz?? Ja nieświadoma myślałam że pępek wypycha dopiero na koniec ciąży a ja już mam tak od ok 8 tc O.o Jak u was ?
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam dalej taki jaki mialam czyli schowany
|
|
#2950 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez mam na wierzch Hasiap
juz się z nim nawet oswoilam
|
#2951 |
|
Raczkowanie
|
Ja kolczyka nie mam od jakiś 5 lat i mi dziurka nie zarosła i niestety też widzę, że się robi coraz większa bleee
|
|
|
|
#2952 |
|
Rozeznanie
|
Odbija się na wszystkich ciuchach i ściąga wzrok obcych tylko
Najpierw się przeraziłam, że tak szybko to nastało a teraz to go tykam ciągle Mi dziura tez nie chce się dobrze zrosnąć a nie mam kolczyka już co najmniej 4 lata.
|
#2953 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdenerwowałam się na TZ i teraz dziecię kopniakami mnie uspokaja. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2955 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja miałam wąski i baaardzo schowany
także nie chce wad straszyć ale cieszcie się nimi póki możecie
|
#2956 |
|
Raczkowanie
|
Mój jest schowany ale kto wie co to będzie za 4 tygodnie...Choć mam nadzieję, że mi nie wyjdzie bo mnie to trochę obrzydza i sama myśl, że mógłby mi wystawać - boli.
|
|
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie pepek bolal i sie splycil ale nie wystaje poki co
|
#2958 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cieszcie się póki możecie ![]() Cytat:
ale teraz już się oswoiłam, że taki po prostu on sobie jest
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2960 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie mam wypchanego, ale myślę, że najgorsze przede mną więc nie zacieszam To co ja zrobie z kolczykiem jak mi pępol wypcha?? zostanie taka dziura? kupić silikonowy?
|
||
|
|
|
#2961 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Co do niektórych rzeczy to nawet pojęcia nie miałam, że takie będą potrzebne, wow ![]() Cytat:
Jezusie, ja jako dziecko, byłam umorusana po uszy, kolana poobijane i wszystko inne, wspominam to cudnie.. a teraz to już po prostu dziecko ma plamkę na koszulce i matka od razu ' o nie, nie tak to Ty na dwór nie wyjdziesz, szybko się przebierać ' . Dzieciństwo to ma być dzieciństwo, a nie kurde szpital i sterylizacja.. później ludzie się dziwią, że są alergie i jeszcze zarzucają, że winą alergii jest jedzenie orzeszków ziemnych przez kobiete w ciąży pffffffffffffff Cytat:
W dodatku znowu mnie zaczęły cycki boleć Cytat:
|
|
#2962 |
|
Zadomowienie
|
Mój pępek był wklęsły i ładny, ale przy pierwszej ciąży się rozciągnął, oszpeciły go rozstępy i co ciąża to wychodzi na wierzch :/ na początku mnie to dołowało, teraz nie zwracam uwagi :p
Muszę w końcu wejść na kompa i podejrzeć te Wasze linki co kupujecie itd, bo na kom nie widać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2963 |
|
Rozeznanie
|
Mi jeszcze pempek nie wylazl, myślałam, że to znaczne później nastąpi a wy piszecie, że nie znam dnia i godziny
|
#2964 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przepraszam za pomyłkę, a byłam pewna że to Ty tak zaszalałaś z poduszką. Śliczne te rożki kalamati i nawet jest szary ![]() ![]() Czytałam o tym materiale minky i podobno cudowny wynalazek Przemiły w dotyku. Dużo się jednak nie pomyliłam, tak czułam że mnie czymś skusisz. A tak z czystej ciekawości masz dwa takie same? Cytat:
Edytowane przez jusssi Czas edycji: 2014-07-25 o 23:17 |
||
|
|
|
#2965 |
|
Zadomowienie
|
Spojrzałam na listę i jeśli chodzi o krople na kolki to polecam od siebie infacol - jest o tyle fajny, że ma w nakrętce podajnik, który odmierza odpowiednią ilość leku. Sabsimplex jest bardzo dobry, ale nie trzeba go od razu zamawiać z Niemiec, bo czasami regularne podawanie tych innych na kolkę może wystraczeć. Gorzej, gdy dziecku nie przechodzi to wiadomo, że należy pomyśleć o czymś moniejszym i wtedy przydadza się te rurki Windi, ja akurat nie musiałam tego wcale używać.
Ogólnie to lista jest bardzo dobra, myślę, że dobrze skomponowana ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2966 |
|
Rozeznanie
|
Czytałyście o czworaczkach?
|
#2967 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dwa dni nie byłam na głównym i teraz chyba ze dwa dni musiałabym nadrabiać
idziecie jak burza ![]() Cytat:
dobrze, że wszystko mam, bo tyle tego ![]() z własnego doświadczenia odradzałabym Oilatum, dlatego, że emolienty generalnie nie są do stosowania dla zdrowej skóry, a i chorej mogą nie pomóc, bo niestety są syfiastymi kosmetykami (wbrew pozorom). ja bym postawiła na początek na masło shea albo olej kokosowy. tak samo możżna to do kąpieli użzywać, tylko trzeba pamiętać że po takich specyfikach dziecko bardziej się ślizga w rękach, więc fajnie byłoby najpierw dojść do wprawy w kąpaniu ![]() do kataru polecam Fridę, albo Katarek - fridę ciągnie się ustami, a Katarek podłąca się do odkurzacza (nie ma się co bać, jest tam oczywiście redukcja siły ssania), wszystkie gruszki to można o kant tyłka rozbić. ja stosowałam fridę, ale moja siostra przy drugim dziecku miała Katarek i wydaje się on o niebo lepszy, nawet stosowałam go kilka razy u swojej 4latki i za jednym ssaniem katar, którego nie da rady wysmarkać jest wyciągnięty. co do kropli, to jak moja córka była mała to Bobotic miał podobną ilość symetykonu do SabSimplex niemieckiego. ja na szczęście nie miała większych problemów z małą ![]() polecam jeszcze ściągnąć sobie na kompa, telefon dźwięk suszarki (ja dosyć długo z niego korystałam), jak dziecko ma kolkę, za dużo bodźców, za duży hałas, problemy z zasypianiem itp. ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
a ludzie komentujący ten artykuł na dole to chyba swojego życia nie mają, żże takie bzdury piszą. zastanawiam się czasem skąd się biorą takie czerepy i czy oni tak na poważnie są zatruci jadem czy tylko w internecie korzystają z anonimowości ![]()
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle mam znajomą we wczesnej ciąży i gdybyście widziały co Ona robi, szok. Dziewczyna wszystko parzy, przed jedzeniem talerze, sztućce( ma tylko swoje) garnki przed gotowaniem...jestem w szoku. Boi się wszystkiego, je warzywa tylko jak je ugotuje, a owoce w formie dżemów i soków 100% innych rzeczy, które podlegały obróbce, wyciera się do chusteczek, żeby się niczym nie skazić, szok... naczytała się biedna w necie, dlatego uważam że czytanie neta w ciąży szkodzi mózgowi
.Będę rodziła w tym szpitalu, gdzie urodziły się te czworaczki
"Wielkość człowieka polega na jego postanowieniu, by być silniejszym niż warunki czasu i życia." Tymoteusz 23.11.2014r Edytowane przez LoLcIa123 Czas edycji: 2014-07-25 o 23:38 |
|
|
|
#2969 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha już sama nie wiem, przypomniało mi się to bo któraś dziewczyna napisała że wszystko parzy [ ale pewnie nie chodziło jej o takie coś
] w ogóle poczęstowała mnie ciastem i była w szoku, że nie chciałam żeby mi talerz wyparzyła, bo przecież Ona ma kota i psa w domu ![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.

mnie jeszcze trochę pobolewa brzuchol :/
mały mnie kopie ciągle w pęcherz, więc jeszcze gorzej
.
i gadalam z nim sobie podczas badan o wszystkim i o niczym i miedzy innymi powiedział ze stosunkowo w całej Polsce rocznie zostaje wykrytych tylko koło 200 przypadków toxo 

albo coś pokręciłam