|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Gosia, mi też ta najka się strasznie podobała, jak szukałam sesji. Na razie odpuściłam temat, bo cena zabójcza. Ja chyba czy w dzień czy w nocy będę jechać w długiej sukience, mam taką, po której nie widać, że jest mokra
poza tym mam nadzieję, że wody mi zdążą całkiem odejść w domu. Taki mam plan Ja się zbieram na pobranie krwi. Powtarzam te wirusologiczne wszystkie, wydaje mi się, że z 500 zł w labie zostawię :/ |
|
|
|
#4292 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam takie luzne spodnie we wzorki, w nich nie powinno byc nic widac ze mokre to pewnie je ubiore:P a tak ogolnie to sie.zaczne zastanawiac jak mi te wody odejda bo przeciez wcale nie musza
![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj mi położna mówiła, że nawet do 3 godz.po odejściu wód można dojechać (jak są czyste wody i nie ma skurczy czestszych niż co 5 min), więc mam nadzieję, że jakby mi poszły w domu, to się w domu wykończą
Chociaż mi się wydaje, że u nas to tak będzie, że dojdę do terminu i będzie indukcja.
|
|
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nie jestem w stanie Was nadrobić Dziewczyny co u mamuski? Jak malutka? Ze szpitala wyjdziemy jednak jutro, bo muszą byc dwie pelne doby, a u nas o beda o 19.30 , ale o tej godzinie nie ma juz wypisów. Krocze bardzo mnie boli, chociaz dzisiaj juz jest trochę lepiej. Mogę chociaz normalnie lezec, bo wczoraj to ani lezec ani siedzieć. Maly trochę płakał mi w nocy, mam za mało pokarmu i się nie najada. Ale jest taki grzeczniutki i kochany
|
|
#4296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i wtedy kurcze takiej gimnastyki ze ściąganiem mokrych przyklejonych spodni sobie nie wyobrażam..
|
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje raz jeszcze i czekamy na fotencje małego
|
|
|
|
|
#4298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamuska miała komplikacje po cc, ale dzielna z niej babeczka.Ale super, że urodziłaś sn. Już jutro wrócisz do córci jak ona sobie daje radę?
|
|
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
Od kiedy ja masz?
Najczęściej się ją ma po dokładnym badaniu szyjki ręcznie |
|
|
|
#4300 |
|
Rozeznanie
|
witam się z ranka
od 4 miałam skurcze, troche bolało o 5:30 zjadłam kanapkę z turystyczną i ogórkiem małosolnym i poszłam spać wszystko przeszło![]() synek wstał przed 7 i jestem teraz mega nie wyspana sara85 super, ze u Was wszystko ok zuken może u ciebie zacznie sie coś dziać
|
#4301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To i tak szybciej niż jakbyś miała cc współczuję bólu krocza Dokarmiasz go mm? |
|
|
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
Zapłaciłam 363 zł za pobranie dziś. Kurde ale fajnie musi być prowadzić ciążę w publicznej służbie zdrowia...
|
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczarowana no wlasnie od czwartku rano jak tu przyjechalam i mnie gin zbadal...
Od tego czasu boli mnie tez brzuch jak na okres ale nic poza tym... Skurcze to nie sa bo one sa wyzej i na ktg przed chwila zaden nie wyszedl:P Jak tutaj przyjechalam to mialam ladne przepowiadacze co 10 minut a teraz wszystko sie wyciszylo o tego lezenia... Takze mnie tez czeka przeterminowanie chyba:/ Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4304 | |
|
Rozeznanie
|
Hello,
melduję, że nadal w dwupaku, ale zaczynam mieć wątpliwości, czy dotrwam do sierpnia. Wczoraj miałam zjazd, znowu spadek energii, praktycznie cały dzień w domu na kanapie. Musiałam się zmobilizować, żeby obiad ugotować i trochę pobawić się z córą, bo nie chciała pójść do przedszkola. Biedna, już drugi raz mnie to dopadło. MAMUŚKA Cały dzień czekałam na wieści od Ciebie, jak przeczyłam, że Mała samodzielnie oddycha i ssie to poryczałam się i zasnęłam. Miałam dziwne niepokoje, że coś złego dzieje się z Tobą, na szczęście już po wszystkich. Piszesz, że każda by tak postąpiła, że każda miałaby siłę. Nie prawda, nie każda po tylu diagnozach lekarskich przez tyle tygodni praktycznie bez wsparcia najbliższych miałaby siłę. Ja nie wiem czy miałabym, mam duże wątpliwości czy dałabym radę udźwignąć ten ciężar. Wierze, że tam w górze będzie to kiedyś docenione. Ta mała istotka ma taką wolę życia i walki ;-) A Ty jesteś jej mamą. Obie jesteście śliczne. Sara Gratuluję Słodziak śliczny i wydaje się taki duży i silny. Zdrówka dla Was. Co do krocza to czułam lekki ból, ale tylko kilka godzin. Hymmm może koło do pływania Zosi by coś pomogło?! Ja mam takie na basen. Cytat:
Kurcze, ale CI współczuję. Przykro mi, strasznie się umęczysz. Odnośnie pobytu w szpitalu. To w tym, którym chcę rodzić z cukrzycą i ciśnieniem zostawiają wcześniej ok. tygodnia przed biorą na oddział na obserwacje i zostaje się już do porodu. Lekarz powiedział, że nie czeka się aż przeterminują. Mam KTG w przyszły piątek i mam już zostać na oddziale do porodu. Będzie równy tydzień. I tu się zastanawiam, bo to jednak początek weekendu i pierwszy dzień urlopu mojego tż. Lepiej byłoby w poniedziałek, ale boję się, że to tak blisko porodu, że może coś się dziać przez weekend, a ja nie mam gwarancji, że mnie przyjmą at hoc bo to oblegamy szpital. Jak mnie na spokojnie przyjmą to odpadnie stres z tym związany. Będę mogła spokojnie ten tydzień czekać na poród. Pewnie mi będą wywoływać w dniu terminu. Poza tym odpadnie stres organizacyjny co z córą. Bo trzeba ją do dziadków za wieźć, nie wiadomo czy byłaby noc czy dzień. Czy w tych bólach dałabym radę być silna i nie pokazać Małej, że cierpię. Poza tym mój pierwszy poród trwał od piwerszego skurczu max 6 gdzin, a porodówce 4. A teraz lekarz straszył, że może być szybciej w związku z tym, że miałam w u.r zabieg konizacji. I proszę o radę dziewczyny, a zwłaszcza Ciebie Moni Moja córa w przyszły czwartek będzie ostatni dzień w przedszkolu. Przedszkole prywatne, spędziła tam udane 3 lata. Uwielbiamy to przedszkole i płakać mi się chce na samą myśl. Chciałabym kupić prezent jednej z cioć, która zajmowała się moja córką przez 3 lata. Była kochana, ale też wymagająca, wiem, że nie miała łatwo z moim uparciuchem, ale miała u niej duży respekt. Mała często mówiła, że kocham ciocię M. Dziewczyna jest z powołaniem. Chcę jej kupić prezent, ale nie wiem co. Chcę coś niebanalnego, damy jeszcze kwiaty i kartkę i pewnie jakieś czekoladki dla reszty cioć. Pomóżcie dzieczyny, macie jakieś pomysły? ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- OMG - Kasia maskara, ja mam w ramach abonamentu w Luxmedzie, wiec prywatnie ale płacić nie muszę. I pełna kultura. |
|
|
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
uu, to co Ty za badania teraz robisz? Ja za pierwsze badania jak było wszystko na raz płaciłam prawie 500 zł, ale potem chyba tylko raz przekroczyłam stówę? Teraz na koniec już nic takiego nie robię, za ostatnie badania płaciłam niecałe 40 zł..
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
pentuerka a chodzi ci o jakis drobiazg czy cos drozszego?
Moze jakis kosz ze slodkosciami? albo sa takie firmowe na przyklad z jakimis wyrobami, konfiturami, herbatami mysle ze to sie zawsze sprawdza![]() a ile ta dziewczyna ma lat? Co do szpitala to ja bym jednak rozwazyla ten poniedzialek, przez weekend u mnie na przyklad nic sie nie dzieje, zadnych badan nie robia ani nic, kolezanka obok miala miec konsultacje z urologiem wczoraj a ze nie przyszedl to musi czekac do poniedzialku wlasnie... Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez zuken Czas edycji: 2014-07-26 o 08:32 |
|
|
|
#4307 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Słodyczy zawsze dostajemy tyle, że nie ma kto tego jeść ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Te hivy, toxo, d-dimery (te żyły ocenia mi gin), wątrobowe- bo miałam lekko podniesione. W sumie 18 rzeczy. |
|
|
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie moze jakas bransoletke typu Lilou z dedykacja
![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tez bolal mnie brzuch bo delikatnie tego akurat nie robila spokojnie jeszcze 11 dni do terminu na pewno do tego czasu urodzisz
|
|
|
|
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia u mnie nie ma problemu z jedzeniem slodyczy hehe
![]() Ale sa tez wlasnie takie fajne firmowe kosze z konfiturami, jakimis herbatami, suszonymi owocami moja babcia wlasnie ostatnio taki dostala tylko nie pqmietam firmy...Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
Pentuerka przede wszystkim corcia niech zrobi laurkę. A na prezent moze byc cos z bizuterii. Moze broszka? Fajny wisiorek?
Do szpitala jadę w sukience. Jesli sie nie pobrudzi, to zostanie w samochodzie i juz bedzie na wyjscie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie cala noc bolal brzuch do tego mialam tyle wydzieliny ze myslalam ze to wody i co 5 minut bylam w wc zeby sprawdzic wiec tez sie nie wyspalam |
|
|
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczarowana tak myslalam ze to normalne po tym badaniu wlasnie... Tylko ze brzuch mnie tak nie bolal, dzisiaj daje sie we znaki i to coraz mocniej:/
Jak to nie jest nawet zaden skurcz to ja nie wiem jak dam rade urodzic ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej wiesz ze nie bedziesz przeterminowana, ale super ze chca miec wszystko pod kontrola i przyjmuja tydzien przed terminem. Ja bym jednak na Twoim miejscu juz w piatek zostala, lepiej chuchac na zimne i miec wszystko pod kontrola |
|
|
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj urodziła koleżanka która miała termin dzień po mnie. 3300 i 53 cm, całą ciążę na badaniach nasze dzieci miały podobne wymiary ;-) ale coś czuję, że moja będzie dłuższą, jak tak patrzę gdzie pupka a gdzie nogi sięgają.. ;-)
|
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak mi zrobili masaz szyjki to tak mnie brzuch bolal ze myslalam ze zaraz urodze a ja mialam takie male skurcze ze masakra Wiec jestem ciekawa skurczy porodowych pewnie sie poplacze z bolu jak zwykle skurcze na mnie tak dzialaja ale przynajmniej mam cien nadziei ze moje 4 cm rozwarcia ( a moze i wiecej ) sprawia ze nie bede dlugo sie meczyc ![]() Pogadaj z Mela moze juz wyjdzie
|
|
|
|
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie. Pisałyście o tych skurczach na ktg. U mnie podłączają i nic nie mówią, więc dopiero tu od Was wyczytałam, że te procenty to siła skurczu tak? I skoro to procenty, to całość ma 100 wiec porodowe dochodzą do 100, tak?
No to ja miałam podczas badania do 45% i nic nie czułam. To może nie będzie bolało? :-P
|
#4320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

poza tym mam nadzieję, że wody mi zdążą całkiem odejść w domu. Taki mam plan 

wszystko ladnie rowno bije, pewnie spi:P wczoraj podczas ktg tez spala ale musialam ja wybudzac