|
|
#2851 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym dziś pachniesz Wizażanko? Część XIII
Cytat:
Dostał wczoraj masełko z BS i niech się cieszy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zeby Cie pocieszyc to powiem, ze tez ide z Serżem na nadgarstku do lozka , ponowne testy Bois Oriental. Piękny x 1993252121.
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
kokakola piszesz Piękny x 1993252121 skojarzenie szyfrunia-byla taka wizażanka, pachnidelko
![]() Dawno jej nie widziałam a tak lubilam ![]() Margotko- zamknij oczy i pomyśl że dobrze że stalo sie tak a nie inaczej. Pamiętaj o swoim zdrowiu, nie wolno sie denerwować, organizm alergika różnie reaguje
|
|
#2854 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(dobrze że mnie przy tych ewolucjach TŻ nie widział)Cytat:
|
|
#2856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakie masełko mu kupiłaś ? Nie stękał, że ma słodki i babski zapach ?Mnie uwiodło to o zapachu kakaowym
|
|
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi to też z trudem przychodzi i zawsze potem jakiś niesmak zostaje. Ale jak sie widze z mamą nie czesciej niz raz w miesiącu to wolę już mój niesmak niż marnowanie czasu na kłótnie. Temat zakupów staram sie po prostu omijać - żeby nie musieć kombinować...
Cytat:
|
|
#2858 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Rodzicielka okrutnie przyparła mnie do muru - nie miałam szansy się wywinąć. I uświadomiła mi, że całość "pieniężnej bonifikaty" od dziadka za maturę wydałam na kosmetyki, perfumy, ciuchy, fryzjera i prezenty dla innych. Kwota była naprawdę imponująca. Wydałam wszystko w 2 pieprzone tygodnie i jeszcze zrobiłam sobie debet! Normalnie zdałam sobie sprawę, że mój zakupoholizm osiągnął wyższe stadium i sytuacja jest poważna Usiłuję poprawić sobie humor tymi zakupami a w ostatecznym rozrachunku jestem jeszcze bardziej sfrustrowana, smutna i zła.
|
|
|
#2859 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Rozumiem Twój ból. Kłamstwo strasznie człowieka uwiera. Kiedy przestaje, wtedy dopiero jest źle. Wierzę, że masz teraz zgryz, ale sprawa nie jest beznadziejna, dopóki zdajesz sobie z sprawę z tego, że problem istnieje, dopóki go nie wypierasz ze świadomości, nie racjonalizujesz. Wiesz dobrze, że i mnie gryzą różne takie okołonałogowe robale i to chyba każdemu się zdarza. Podobno są ludzie, którzy nie mają skłonności do nałogów. Taaa... Ja twierdzę raczej, że nie każdy ma okazję trafić na ten nałóg, na który jest podatny. Nie mówiąc już o tym, że prawdziwy nałogowiec za Chiny Ludowe się do tego nie przyzna. Ja tak sobie myślę, że mam tak łokropnie dużo nałogów, że dopóki utrzymuję jakąś równowagę między nimi - żaden mnie nie zje. To dopiero pokrętna logika, co? A pachnidła? Mają tę zaletę, że co prawda opróżniają portfel, ale przynajmniej nie ruinują wątroby. Trzymaj się i ciesz tym, co udało Ci się zdobyć. Potraktuj to w kategoriach nagrody za wysiłek i inwestycji w dobre samopoczucie na dłuuuugo.
|
|
#2860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kokos wg mnie jest nie w 100% kokosowy, ale nie umiem określić dlaczego. Cytat:
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
daigee to apogeum
Stadium: 1. Wyrzuty sumienia 2. Analiza 3. Przysięga że teraz STOP 4. Kilka dni posuchy 5. Atrakcyjna oferta i skromne klik 6. Kombinacja keszowa 7. Wyrzuty sumienia Najlepsza rada: postaw sobie inny CEL
|
|
#2862 |
|
Zadomowienie
|
Sabbath
O nałogach też wiem dużo. Dużo za dużo. A obciążenie genetyczne (wierzę, że takie coś istnieje, bo miałam cholerne szczęście przekonać się o tym ładnych kilka razy na własnej skórze) mam takie, że szkoda gadać. Dlatego ta sytuacja mnie tak przeraża. Widzę, że zdrowo przeholowałam i normalnie aż mi skóra cierpnie na myśl, że w przyszłości mogłabym zrobić coś jeszcze gorszego ![]() No kurde - raz jeszcze myśląc logicznie... Za parę miesięcy najprawdopodobniej wyjeżdżam do innego miesta w innym województwie na studia i chyba mądrzej byłoby odłożyć sobie te pieniądze na czarną godzinę i niespodziewaną okoliczność niż wydać wszystko na jakieś szmaty, mazidła i pachnidła! Jak ja mogłam być taka głupia.... Teraz będę charować przez bite dwa miesiące w głupiej fabryce i wstawać o 4.30, żeby zdobyć z powrotem taką kasę. Zaraz się poryczę... Neo, to dokładnie o mnie. Z tym że tym razem mnie to już chyba nie bawi. Szczytem był dzisiejszy zakup tej bezsensownej Princess Very Wang. Nowy cel? Schudnąć 20 kilo, bo jestem gruba i obrzydliwa i już nawet nie chce mi się na siebie patrzeć. Pocieszam się, że postaram się wyciągnąć z tego nauczkę i już nigdy nie zachłysnę się taką kasą. Będę uczyć się na własnych błędach i wypiję piwo, którego sobie sama nawarzyłam.
|
|
#2863 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Daigee, nie ma sensu płakać nad rozlanym mlekiem. W końcu pieniądze od dziadka były tylko dla Ciebie. I miały być nagrodą za ślicznie zdaną maturę, czyż nie?
Wydałaś je tak jak chciałaś i przynajmniej masz pewność, że kupione przedmioty będą sprawiały Ci radość przez długi czas.Moim zdaniem pieniądze służą do tego żeby je wydawać. Nie mówię, że od razu rozpuszczać je na prawo i lewo, ale pieniądze nie mogą być celem samym w sobie! Poza tym, umówmy się - raz na jakiś czas zaszaleć można. A Ty okazję miałaś, bo zdana matura to jest powód do radości .Także spokojnie.. odetchniesz, spojrzysz na te wszystkie śliczne buteleczki, które zagoszczą na Twojej półce i zobaczysz, że to daje radość. A kłamstwo? Mam taką teorię, że jeśli ktoś pyta po to, żeby usłyszeć to co chce, to nie trzeba mu w tym przeszkadzać. Sama ocenisz czy powiedzieć mamie o wszystkich flaszkach czy lepiej przemilczeć.Serdecznie pozdrawiam
|
|
|
|
#2864 |
|
Zadomowienie
|
No to teraz już naprawdę ryczę
Wstyd mi trochę, że się tak głupio uzewnętrzniam i tak naprawdę mnóstwo ludzi to przeczyta. Ale mam nadzieję, że nikt (a przynajmniej nie sporo osób ) nie pomyśli, że jestem skończoną idiotką. Ehhh...Nosku, jesteś kochana To dobrze. Ale po co zmusiła mnie do kłamstwa skoro i tak do niczego to nie doprowadziło.Kocham was dziewczyny
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
Daigee nie zamartwiaj się
przesiedziałam dziś strasznie dużo czasu na wizażu, to też rodzaj nałogu pachnę Angelem i też czuję, że mnie wciąga
|
|
|
|
#2866 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Daigee, wszystko się ułoży zobaczysz..
Teraz po prostu zdystansuj się do tego i nie zamartwiaj już I nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby oceniać Twoje zachowanie jako idiotycznie. Myślę, że każdy kto kiedykolwiek miał jakąś pasję zrozumie Mi chyba też trochę dystansu potrzeba, więc z chęcią bym się do jakiegoś odwyku przyłączyła . |
|
|
|
#2867 |
|
Zadomowienie
|
takataka, dziekuję
Nosku, odkopałam już wątek odwykowy Tylko ciekawe czemu nie ma tam tłumu dyskutantów
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
Daigee - nie rycz mała, nie rycz
ja mam odwrotnie, dostałam kasę na Dzień Dziecka, jeszcze nic nie kupiłam, nie mogę się zdecydować leżą sobie potem pieniądze, albo na koncie, albo w portfelu i nagle gdzieś rozpływają się na nic ważnego, a jak leżą, to żadnej radości nie przynoszą... a jakbym sobie kupiła za nie flaszkę, to bym się cieszyła przez jakiś czas...
|
|
|
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pieniądze są po to aby je wydawać. Oczywiście w przemyślany sposób, jeśli ma sie na utrzymaniu rodzinę, to niezdrowo byłoby wszystko wydawać na przyjemności. Jednak z tego co wiem, nie masz nikogo na utrzymaniu . A w razie czarnej godziny, istnieje A. na którym możesz posprzedawać parę rzeczy których np nie używasz. Czy bardzo Cię teraz korci aby wydać na coś pieniążki? Ja mam tak, że jeśli mam dużo kasy, to wiem, że mogę sobie pozwolić na wydatki, jeśli wiem że mam mało, to ograniczam się w sposób naturalny ![]() P.s. i nie pisz że jesteś gruba, bo z tego co się orientuję (tak myślę :P) to mamy ten sam rozmiar ubrań i mimo to uważam że jestem piękna i cudowna i w sam raz (ah, jaki narcyzm :P). Ale w tym miejscu powinnaś wziąć ze mnie przykład
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
Kotek, nie rycz
![]() I ciesz się swoimi szmatkami, mazidłami i pachnidłami, bo inaczej to naprawdę będą bezsensownie wydane pieniądze ![]() Ważny etap w życiu za Tobą i chyba zasłużyłaś na przyjemności, nieprawdaż? P.S. jeśli chodzi o nałogi - ja mam nadzieję że mnie jazda samochodem wciągnie
|
#2871 | |
|
Wiedźma
|
Daigee, pierwszą wielką kasę w życiu, szczególnie taką, którą postrzega się jak nagrodę, to chyba musowo trzeba przeputać na pierdoły.
Na tym polega dojrzewanie. W sumie... Kiedy pomyślisz, że mogła pójść na dziwki, to lista Twoich nabytków wygląda całkiem rozsądnie, nie? A co do pracy w fabryce - praca bardzo zmienia podejście, bo samodzielnie zarobione pieniądze to zupełnie inne pieniądze, niż te, które biorą się "znikąd". Dobrze jest zainkasować takie doświadczenie przed rozpoczęciem życia na własny rachunek. A Ty? Ty wyglądasz mi na człowieka, który potrafi wyciągać wnioski z własnych pomyłek. Cytat:
Daigee... Główka do góry. A jak jeszcze raz napiszesz, żeś obrzydliwa, to spiorę Ci pupę, a sama na zasadzie porównania zacznę się przemieszczać wyłącznie kanałami. Bez latarki.
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma co rozpamiętywać i ryczeć, bo zakupione rzeczy zamiast dać radość dadzą tylko niesmak i wyrzuty sumienia. Kasa uciekła, ale będzie nowa i o nią zadbasz już lepiej. a to za grubą, brzydką i do odchudzenia o 20kg. A co do nałogów. Ciekawostka. Na obciążenia genetyczne trzeba uważać. To fakt. Niestety wielu zapomina, że osoby z rodzin, gdzie taki problem występował (głównie alkohol) częściej wiążą się z nałogowcami, niż sami nimi zostają. (Kobiety z domów, gdzie pije ojciec, w 70-80% przypadków biorą za mężów alkoholików.) Smutna prawda, ale dość istotna. ![]() _______________ A w temacie Coco Mademoiselle edt z próbasa od Bjeaty. |
|
|
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
daigee no to jedziemy tym samym wózkiem
pragnę schudnąć 10kgDziś pachnę Mira bai czyli pralinkowo
|
|
#2875 |
|
spin doctor
|
Dziś pachnę Tygrysem
Edytowane przez Małgosia791 Czas edycji: 2007-07-10 o 09:11 |
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę że nie tylko ja mam wyrzuty sumienia. Mama ciągle powtarza ze po to się pracuje i po to są pieniądze żeby je wydawać, ale gdyby wiedziała ile w moich szafkach z kosmetykami jest tak naprawdę pieniędzy nie byłaby taka radosna. Mam wyrzuty sumienia, ale z drugiej strony naprawdę sprawia mi to ogromną przyjemność. Wiem że jedno co ostatnio jest dla niej ważne to żebym w końcu nie była sama, żebym wychodziła, spotykała się ze znajomymi, żebym nie była smutna. A humor poprawia mi się ostatnio jedynie podczas zakupów, na chwilę, zanim pojawią się wyrzuty sumienia.
Pachnę Mystery Naomii Campbell
|
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
Tumulte
|
#2878 | |
|
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() Wczoraj wieczorem pachniałam Pure Poison i dzisiaj to powtórzę. Może rozchmurzy tą deszczową pogodę. Swoja drogą, czuję jakby była osiemnasta, tak szaro... |
|
|
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
Szaro, a właściwie czarnawo za oknem, pada, pachnę żelem do kąpieli i nic więcej dziś nie będzie.
Fenris, jeszcze Classique to łatwo można się domyśleć, które to perfumy, gorzej jest jak widzę gdzieś napisane le Parfum albo Femme- tych Femme jest dużo i za Chiny nie wiem o czyją kobietę chodzi
|
|
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
Private Collection Estee Lauder
Niby kwiatowe w starym stylu( kompozycja z 1972 r.) a ja wyczułam łagodną i świeżą, zieloną kremową nutę charakterystyczną dla luksusowych kremów do twarzy. I gdzieś tam w tle odrobinkę migocze zalotny słodki heliotrop. Nijak nie mogę doszukać się w nich tej tzw. "babciowatości".
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.

Dostał wczoraj masełko z BS i niech się cieszy 
i jak pomysle, że wystarczyłsby różnica paru metrów i paru sekund...

Usiłuję poprawić sobie humor tymi zakupami a w ostatecznym rozrachunku jestem jeszcze bardziej sfrustrowana, smutna i zła.

Sama ocenisz czy powiedzieć mamie o wszystkich flaszkach czy lepiej przemilczeć.

a to za grubą, brzydką i do odchudzenia o 20kg.