|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
Planujecie wyprowadzić się od rodziców? Czasem to najlepsze wyjście Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no ale na nic się nie nastawiam, Tż właśnie pojechał do pracy a ja położyłam Olivkę spać i sobie odpoczywam
|
||||||
|
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#4413 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też właśnie to zażywam z racji tego, że coś moja wątroba jednak niedomaga...myślałam, że może Ci się też cholestaza zaczyna objawiać. ile tabl zażywasz dziennie? Mi gin kazał 3x2- kurde dużo, już tyle łykam tych tabsów...6magnezów, femibion, essentiale (6szt?) żelazo 2 razy...juz mi niedobrze od tego |
|
|
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
Kazali nam przyjechać wiec jedziemy
|
|
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kropka i zaczarowana - mocne kciuki!
|
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem wszystko odstawiam jak leci![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- wczoraj się podłamałam... mama opowiedziała mi, że całą naszą trójkę (mnie, siostrę i brata) urodziła PO terminie. Brata kilka dni, siostrę 12dni, a mnie - uwaga 14dni po terminie. A co najlepsze termin ze mną miała na 13 sierpnia (ja mam z moją na 14 sierpnia) a ja się urodziłam 27...także nie zdziwię się jak moja Mała urodzi się w moje urodziny...chyba się wykończę...mam nadzieję, że to nie przechodzi w genach ![]() pocieszcie....
|
|
|
|
|
#4419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obyś nie przenosiła! Ja powiedziałam dziś do męża: 'Kochanie, we wtorek Hania będzie już donoszona, wiesz?', na co mąż "ok, super, wtorek mi pasuje jakby coś'... hehehehe...
|
|
|
|
|
#4420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za każdym razemtylko z tymi terminami to jakiś dramat! ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój mąż wyprał okrycia z kanap (swoją drogą, naprawił z moim tatą tę zepsutą kanapę) i... odmówił ubrania kanap, bo co jak mi wody odejdą? Nosz kurna, niedługo będziemy mieć w domu wszystko w folii
|
|
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Moni jak dla mnie to jedzenie jest tragiczne... Z tym ze ja duzo rzeczy nie lubie i jestem raczej wybredna
no ale ilosc.tez jest powalajaca swoja droga... Wczoraj na kolacje byly na przyklad 4 skibki chleba ale do tego na przyklad 2 plasterki sera zoltego i jajko gotowane;P ale mi tu ogolnie nic nie smakuje i wszystko smierdzi bylismy z tztem na stolowce na schabowym z ziemniakami, sosem i surowka:PZaczarowana trzymam kciuki zeby tym razem to bylo to ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem zalamana wykonczona nie mam sily, skurcze sa ale sa za slabe na porod, rozwarcie sie troche powiekszylo no ale co, wrocilismy do domu i tyle.
|
|
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
O matko, ale Cię wymęczy :-/
|
#4425 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to moze nie będzie tak źle. Po mamie nie było widac ciaży, nie miała brzuszka, poszło jej wszystko w biodra, a ja mam brzusio---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
bidulko, ty sie w końcu wykończysz..Kurdę w Polsce już by ci pomogli asix trzymaj się kochana, jak troszkę odpoczniesz i nacieszysz sie synkiem to śmiało sie do nas odzywaj, będziemy czekały
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-26 o 17:01 |
||
|
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczarowana wspolczuje... Kurde szkoda z ta krew sie pojawila bo jednak znowu nadzieja ze cos sie ruszy a tu dupa:/
Moni u nas tez by tak zrobili przynajmniej u mnie... Przed terminem jesli nie ma wskazan to porodu nie wywoluja, najlepiej czekac az sie samo wszystko zacznieWysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a u nas jest tak, ze jak np sa skurcze a nie ma rozwarcia, lub na odwrót to podają oksytocynę....Była u nas taka babeczka, na która oksytocyna podziałała tak, ze skurcze zniknęły
|
|
|
|
|
#4428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
współczuję.. |
|
|
|
|
#4429 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
witamy kolejnego dzidziulka!! Cytat:
![]() zaczarowana, nie dziwie się ze masz dość. Trudno tez zebys lekcewazyla jakis znak, bo to nigdy nie wiadomo co tam się dzieje. Kiepska sytuacja Wszystkiego najlepszego dla Ań i Hań
|
|
#4430 |
|
Zadomowienie
|
zaczarowana szkoda mi Cię, bo znów fałszywy alarm... strasznie Cię meczy. Gdybyś jeszcze nie miałą wymiotów i czuła się dobrze to pal licho. Ale kiedyś wkońcu musisz urodzić
gosia3103 już sobie wyobrażam jak ta sytuacja podniosła Ci ciśnienie. Może martwią się o Ciebie i chcą dbać o Ciebie. U mnie jest podobnie jak czegos nie zjem, bo np jest mi niedobrze to odrazu afera, bo NIC nie jem. Same czujemy kiedy mozemy coś zjeść, a kiedy nie. Wytrzymaj jeszcze chwilkę i pójdziecie na swoje ![]() zuken szpitalne jedzonko, mmmm Też mnie dokarmiali i mąż przywoził obiadki, bo niektórych dań nie dało się zjeść ze względu na wygląd Pamiętam była raz zupa jakaś jarzynowa i przez kolejne 6 dni była ta sama zupa tylko miała na zmianę to makaron, to kaszę, ryż itp. Najbardziej niezjadliwy dla mnie był jeden zestaw śniadaniowy: 3 kromeczki chleba + miód podany w plastikowym kieliszku, taka miarka od syropu. Marzyłam wtedy o domowym jedzeniu, swoim prysznicu i spaniu na swoim łóżku, chociaż jest połamane i niewygodne ![]() Oglądałam dziś w tv Sekretne operacje czy jakoś tak, i jak zobaczyłam jak doktorek rozcinał skórę kobiecie, która chciała implanty piersi to odechciało mi się cesarki. Dobrze, że jednak mogę rodzić sn. Dziewczyny Wy też jesteście takie ospałe i bez energii? To jest straszne, nic nie mogę zrobić, bo już nie mam sił i każdy krok mnie męczy. Czuję się kompletnie bez sił i jakiegokolwiek zapału... Chyba będzie burza, bo są straszne chmury i wiatr. Wkońcu ochłodzenie. edit: Jest jakiś wątek o pielęgnacji w ciąży lub po ciaży? Jak ujędrnić skórę, jakieś polecane sposoby, kosmetyki, ćwiczenia itp. Ja najbardziej nie mogę się doczekać porządnego treningu. Przed ciążą ćwiczyłąm regularnie przez 3 lata. Być może dlatego mało przytyłam teraz.. Może tutaj byśmy pisały swoje sposoby,motywowały się i wspierały? btw, słyszałam,że okłady z liści białej kapusty świetnie działają na rozstępy i opuchnięte, zwiotczAŁE PIERSI
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 Edytowane przez nagiAkt Czas edycji: 2014-07-26 o 17:41 |
|
|
|
#4431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Staram się powstrzymać ale czasami wybucham. Albo mi się mała dziś jakoś dziwnie wypycha, albo z nerwów zaczynam czuć skurcze... Ale nie boli, tylko średnio przyjemne to jest.
|
|
#4432 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wspolczuje bo ilez razy mozna jezdzic rodzic jedno dziecko ![]() Cytat:
Ej 4 kromki chleba to dla mnie za duzo...sre zolty ok tylko jajka gotowanego bym nie zjadla bo zawsze daja najtansze fermowe z klatek bleee Cytat:
juz niedlugoCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
Ginka powiedziała ze mam skurcze obniżające
Płacze Tz z bolu bi jest niedowytrzymania Nasilają się i powtarzają co 4-5 minut jeżeli mi nie przejdzie to około 20 jedziemy do szpitala i położę się na oddział bo już ledwo wytrzymuje |
|
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
A co to znaczy obniżające?
|
#4435 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, myślę, że powinni cię mieć pod obserwacją jednak. Ile jeszcze będą kazać Ci się męczyć... jak ci nie przejdzie, to wróćcie tam, może chociaż coś uśmierzającego ból Ci podadzą.
|
|
|
|
#4437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ty to sie bidulko nameczysz |
|
|
|
|
#4438 |
|
Zadomowienie
|
Mnie w pierwszej ciaży odesłali do domu i wróciłam po godzinie bo ból był nie do wytrzymania. Jedź i piwiedz że Cię bardzo boli i na pewno Cię już przyjmą.
|
|
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
Moni no u mnie jak sa skurcze a nie ma rozwarcia to tez podaja ale to musza byc skurcze porodowe
a jak przyjedziesz do szpitala ze masz skurcze i rodzisz a jestes tydzien przed terminem, rozwarcie jest male, skurcze tez za male to wysylaja do domu tak samo jak w przypadku zaczarowanej![]() I z tego co wiem to wszedzie tak robia Zaczarowana jak tam? Jedziecie? Co to sa te skurcze obnizajace? Mnie nadal boli brzuch jak na okres, myslicie ze powinnam o tym komus powiedziec czy to normalne ? Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To normalne...masz bóle przepowiadające, lekarze powiedza ci pewnie to co mi, ze ma prawo bolec bo to już czas....Mi za każdym razem jak chodziłam do toalety twardniał brzuch, ale skoro normalne to nie robiłam z tego problemu....Jest to ból i twardnięcie w miarę znośne....Ja miałam mega bolesne miesiaczki, wiec te bóle robia na mnie średnie wrazenie Może jak sie zacznie to dopiero zrobia na mnie wrażenie już bardziej bola mnie boksy mojego dziecka, moze jakiś bokser, albo piłkarz rośnie... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.

niech zdrowo rosną i nie dają rodzicom w kość 

)

współczuję..
28.06
juz niedlugo