|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
BAN stały
|
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXVIII
gazetka szkolna nieciekawa, nic specjalnego, same jednorazówki, nic nie kupię
|
![]() ![]() |
![]() |
#3332 |
Zakorzenienie
|
Ja dzis wpadlam tylko do jednej biedronki bo bralam chleb.
Spytalam sie Pani z obslugi czy sa te promocje mowi ze tak tam kolo kasy nr 1 cos jest ale mowi najwiecej win. Mnie akurat nie interesowly. Zapytalam o rum i whisky to mowi,ze nic o tym nie slyszala ale jutro tez maja byc promocje to moze jutro to bedzie ![]() Kupilam tylko pare pralinek disneya bo byly po 10zl kg Widzialam pedzle i cos tam jeszcze bylo ale malo interesujace. Z nowosci to jest nowy chleb kopertowy czy jakos tak kupilismy od razu juz sprobowany i bardzo dobry ![]() I jeszcze jakies czekoladki Alpini owocowe takie kosteczki jak Schogetten ![]() Pytalam tez o te klonowe ciasteczka z ciasta francuskiego to Pani mowi,ze poki co zniknely i nie wie czy wroca ale bedzie nowy smak z jabluszkami ![]() Wogole ta biedronka taka fajna lodowka z ciastami roznymi i druga z alkoholami wodki, piwa wszystko schlodzone szkoda,ze tak w kazdej nie ma ![]() Jadl ktos moze te ciasta co sa w tej lodowce? tak clakiem fajnie wygladaja ![]() Jest takie fajne z beza i owocami lesnymi musze kiedys sprobowac ![]()
#3333 |
Zadomowienie
|
Kompletnie nie pojmuję dlaczego jest tak,że jedne Biedronki mają takie wypaśne te wyprzedaże a inne nie (pojedyncze rzeczy lub nic). I mówię tu o dwóch wyprzedażowych w jednym mieście. Albo te różnice w cenach, niby jedna wspólna sieć a różne ceny w różnych miejscach. Trochę bez sensu...
![]()
#3334 |
Rozeznanie
|
U mnie żadnych ale to żadnych oznaczeń, że jest coś w promocji. Wzięłam tylko jeden szampon elseve za 5 zł wzmacniający z argininą, bo tylko on ma zamiast sls als, czyli trochę delikatniejszy detergent. Wzięła bym więcej, ale mam już zapasy innych szamponów o ciekawszych składach. Win, rumów itp. itd. nie potrzebuję, więc nawet nie patrzyłam czy były jakieś przecenione. Chciałam w sumie jeszcze peeling morelowy, ale był tylko jeden mający widoczne oznaki testowania lub miał wypadek przy układaniu, bo po prostu zakrętka z zewnątrz była obklejona zawartością.
#3335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Rozeznanie
|
Wróciłam właśnie z Biedronki na Kraśnickiej (Wa-wa). Z tej nowej promocji wszystko za 10 zł proszków nie widziałam żadnych, za to bardzo dużo win i innych alkoholi, zestawów pędzli, farb Olia z odżywką, zestawów Nivea mleczko lub tonik z kremem do twarzy, pełno wciąż kosmetyków Bell: pomadki, przeróżne podkłady, pudry rozświetlające, kredki do oczu, korektory do brwi, cienie, róże ze spożywki migdały, mak i masa makowa, widziałam też te szampony Elseve Sun (pomarańczowe opakowanie), wprawdzie nie kupowałam ale specjalnie sprawdziłam cenę pod czytnikiem i wchodzą za 5 zł, trochę pianek do włosów Nivea za 3 zł, już tylko 4 opakowania czekoladek Bella Vista i pełno innych dupereli. Zauważyłam mini Grześki czekoladowe, u mnie takiego smaku nawet nie było, więc myślałam, że to ze starej partii ale na kasie cena wyszła 19,90 więc podziękowałam, najwyraźniej każdy sklep tą promocję po swojemu interpretuje albo inny kod wbija
![]() Nie do końca rozumiem sens i cel tej całej dyskusji o kapitale zagranicznym etc. Przecież i tak nie zmieni to niczyich przyzwyczajeń i upodobań. Mamy demokrację, a dzięki tym inwestycjom każdy robi zakupy gdzie chce. Kupując prawie w każdym hipermarkecie wspieramy zagraniczny kapitał, ale przecież możemy wybierać produkty polskich producentów. Niestety jeśli chodzi o ciastka czy inne słodycze, to te produkcji Kauflandu czy przykładowo Mister Choc Lidla mają dużo mniej E w składzie niż te Biedronkowe Monti od polskiego producenta, więc bez skrupółów wybieram właśnie te i cieszę się, że mam taki wybór, niektórzy powinni zrozumieć, że można zdrowiej i wciąż tanio produkować. Ogólnie nie rozumiem największego czepialstwa akurat w stosunku do Biedronki, bo się bardziej rozsrastają niż inne? Widać takie jest zapotrzebowanie, w końcu to dzięki klientom mają na to kasę. Na dużym osiedlu Targówek (nie licząc Bródna, które od niedawna też jest zaliczane do tej dzielnicy) mamy tylko jedną Biedronkę, 1 Lidla i 1 Tesco (2 kościoły i jakieś 8 aptek, tyle widziałam może jest i więcej ![]() Zdarzało mi się kupować w takich ogólnospożywczych sklepikach artykuły drugiej świeżości, np. ogórki małosolne po dwóch dniach nachodziły śmierdzącym białym nalotem czy sery żółte, więc nie oszukujmy się, oszczędności szuka się wszędzie, więc czasem lepiej kupić taki biedronkowy pakowany towar, dla mnie ich sery typu Radamer wędzony czy zwykły są jednymi z lepszych i bez różnicy w smaku z tymi kupowanymi na wagę, a przynajmniej mam pewność, że świeże.
"It's better to be hated for who I am, than be loved for who I am not" - Kurt Cobain Edytowane przez betist Czas edycji: 2014-07-26 o 12:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3337 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś rano wyruszyłam do B. Kupiłam musujące wino i rum. Luksusowej z cynamonem już nie było, choć wczoraj widziałam, jak pani wykładała... Proszków też nie było...
![]() |
#3340 |
Zakorzenienie
|
U mnie tylko pędzle, dwie Olie, maść nieprzeceniona tylko ta w płynie.
Kupiłam tylko czerwonego Cin&Cina... proszku brak, do innych mi się nie chciało jechać, bo proszek to marzenie ściętej głowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3341 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
zostało. Dlatego w jednych jest spory asortyment w innych ubogi. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3342 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#3343 |
Zakorzenienie
|
I jak tam te pędzle ?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3344 |
Rozeznanie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4746381 8]
Nie wszystkim pasują szampony bez SLS. znam kilka osób, którym te naturalne szampony szkodzą, koleżanka wypróbowała chyba wszystkie możliwe myjadła bez SLs i włosy ma po nich jak siano, albo jakies uczulenie na głowie. Myje mocnymi detergentami, używa drogeryjnych odzywek i ma włosy bardziej zdrowe niż ja. Podobnie jest z silikonami w kosmetykach, [/QUOTE] Ale przecież, to nie brak jakiegoś detergentu (np. SLS) powoduje uczulenie lub "siano" na włosach Twojej koleżanki. Zaryzykowałabym, że właśnie wieloletnie stosowanie silnych detergentów lub/i słabe odżywianie (odżywki/maski/witaminy w pokarmach itp.) może doprowadzić do osłabienia włosów. Ja też mam uczulenie na niektóre preparaty do włosów, ale przyczyną jest jakiś składnik(i), a nie jego brak. Silikony, w kosmetykach do włosów, powodują ładniejszy ("gładszy") ich wygląd, ale nie mają nic wspólnego z ich prawdziwym odżywianiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3345 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli chodzi o szampony bez sls- to strasznie plączą włosy, nie domywają ich, używanie jest męczarnią (mówię o swojej koleżance) wypróbowała chyba wszystkie możliwe szampony i płyny z "dobrym składem" i jej włosy wyglądały żle a stosowanie tych specyfików też było meczące. skoro pasują jej zwykłe szampony z prostym składem to po co na siłę szukać czegoś innego. Mam wrażenie że jest włosomaniactwo i fanatyczne włosomaniactwo. Ja wole to pierwsze, czyli poznajmy nasze włosy i pielęgnujmy je tak aby "było im dobrze" a nie tak jak nakazują blogerki ![]() Jeżeli chodzi o uczulenie to może je spowodować np łagodny detergent. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3346 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Od szamponu nalezy oczekiwac jedynie mycia. Odzywianie a mycie to dwie bajki. Mi akurat te szampony sluza... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3347 | |
Naczelna Wizażanka:)
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3348 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie w B sa po 8,99zł |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3349 | |
Rozeznanie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4746428 3]A kto mówi ze silikony odżywiają? raczej zabezpieczają. Sporo blogerek nie rezygnuje z silikonów, bo ich włosy go lubią.
Jeśli chodzi o szampony bez sls- to strasznie plączą włosy, nie domywają ich, używanie jest męczarnią (mówię o swojej koleżance) wypróbowała chyba wszystkie możliwe szampony i płyny z "dobrym składem" i jej włosy wyglądały żle a stosowanie tych specyfików też było meczące. skoro pasują jej zwykłe szampony z prostym składem to po co na siłę szukać czegoś innego. Mam wrażenie że jest włosomaniactwo i fanatyczne włosomaniactwo. Ja wole to pierwsze, czyli poznajmy nasze włosy i pielęgnujmy je tak aby "było im dobrze" a nie tak jak nakazują blogerki ![]() Jeżeli chodzi o uczulenie to może je spowodować np łagodny detergent. [/QUOTE] A co to jest "włosomaniactwo"? ![]() ![]() Każdy wie, że zbyt duża ilość chemii w pożywieniu nie jest wskazana (delikatnie mówiąc). Tak samo w kosmetyce. Powoli, ale jednak, odchodzi się od silnych detergentów (nawet w płynach do mycia naczyń czy proszkach). Przeważnie takie preparaty wysuszają i niszczą naszą skórę i włosy. Nikt nie musi z nich całkowicie rezygnować (nawet ja tego nie robię). Napisałam wcześniej, że lepiej nie używać tego szamponu elseve przez dłuższy czas. Jeśli chodzi o silikony, to cytuję: [1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4746381 8]Podobnie jest z silikonami w kosmetykach, [/QUOTE] Może miało być coś po przecinku ![]() Uczulenie może spowodować prawie wszystko, ale jeszcze raz powtórzę, że na pewno nie brak jakiegoś składnika tak jak napisałaś: [1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4746381 8] znam kilka osób, którym te naturalne szampony szkodzą, koleżanka wypróbowała chyba wszystkie możliwe myjadła bez SLs i włosy ma po nich jak siano, albo jakies uczulenie na głowie. [/QUOTE] Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3350 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Woda to też chemia ![]() Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2014-07-26 o 14:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3351 |
Zakorzenienie
|
Ja tez uwazam ze szampon ma myc a odzywki i maski maja za zadanie ich odzywiania itp
![]() A myjac wlosy szamponem delikatnym ukazuje sie ich prawdziwe oblicze. Czyli jakie sa w rzeczywistosci zniszczone ![]() Sent from my GT-S5360 using Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3352 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3353 |
Always on the run
|
Lublin Jana Pawła - zatrzęsienie win po 10zl, kilka szt. rumow i żadnej whisky. Proszków tez nie widzialam. Rozczarowałam się troszke
![]() |
#3354 |
Konto usunięte
|
A szampon z prostym składem i SLS to niby włosy upiększa czy co? W końcu przez silniejszy detergent mocno oczyszcza z pozostałości odzywek, silikonowych produktów itd i włos jest "goły"
|
![]() ![]() |
![]() |
#3355 |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4746465 6]A szampon z prostym składem i SLS to niby włosy upiększa czy co? W końcu przez silniejszy detergent mocno oczyszcza z pozostałości odzywek, silikonowych produktów itd i włos jest "goły" [/QUOTE]
No nie ale moze wysuszac ![]() Jezeli nalozysz bogata maske na jakis czas to nawet myjac szamponem z SLS to tych skladnikow ktore wniknely we wlos nie oczysci ![]() Wiec luz ![]() Sent from my GT-S5360 using Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3356 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Moje włosy gorzej wyglądają potraktowane szamponem z sls bez silikonów niż np umyte żelem facelle, oczywiście mówię o nie używaniu odzywki po myciu) Na pewno po uzyciu łagodnego detergentu nie wyglądają na zniszczone. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3357 |
Zakorzenienie
|
Ja teraz myje włosy dziecięcym szamponem bamnini i włosy są fajniutkie. Każdy włos jest inny
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3358 |
Zakorzenienie
|
#3359 |
Zakorzenienie
|
Moje też mają dziwny zapach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3360 |
Konto usunięte
|
Łódź Haśka. Mnóstwo win, cin cin. Nie bylo rumu ani proszku. Poza tym kolorowka przebrana... Widziala ktoras z was w Lodzi proszek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:40.