![]() |
#391 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :) II
Cytat:
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
dziś (u)
śn: owsianka z bananem i ananasem, kawa z mlekiem obiad: barszcz z różnymi warzywami, naleśnik z twarogiem półtłustym lekko posłodzonym podwieczorek: naleśnik z dżemem (został z obiadu ![]() kolacja: ok 150 g serka wiejskiego z pomidorem i fit-upem, zielona herbata i jak? <wiem ze pewnie nie za dobrze, ale nadal mam problemy z komponowaniem posiłków...> |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Raczkowanie
|
a moze jakis przykład na potrawe z wieksza iloscia białka?pomocy nie mam pomysłów
#394 |
Rozeznanie
|
Wczoraj nie zdążyłam, więc pozwólcie, że teraz napiszę swój wczorajszy jadłospis
![]() śn: 2 kromki wasy pszennej z pomidorem (niestety, ale wiadomość Oreganki o chlebie razowym przeczytałam dopiero po śniadaniu), mleko II śn: almette + pomidor + jabłko + wiórki kokosowe + łyżka miodu wymieszane razem w bulionówce obiad (sama robiłam xD, a w domu nic "obiadowego" nie ma, bo mama przynosi z pracy obiad zawsze): plaster (taki wielkości kotleta zwykłego) szynki podgrzany, sałatka colesław, pomidor + kromka chleba razowego, jogurt pitny danone owocowy (:/) 320 ml [chyba dziwnie mi wyszedł ten obiad :P] podw: activia truskawkowa (wiem, że owocowa nie powinna być, ale kazano mi ją zjeść, bo kupiona specjalnie dla mnie ^^) z pestkami dyni kolacja: pomidorówka Wiem, że jadłospis nie za dobry, ale w miarę domowych zasobów starałam się popoprawiać... Niestety, przyznaję się bez bicia, że po "kolacji" jeszcze podjadałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
odsyłam zainteresowanych do publikacji: "Jak schudnąc" Maria Derkacz Strybel i Jerzy Mróz, wyd.Wiedza i Życie, Wa-wa 2001. najnizszy prog zalezny jest od czasu w sensie jego doboru, bo istnieja glodowki gdzie sie nie je prawie nic.
![]() |
#396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Białko masz tylko w dwóch posiłkach, brak NNKT i ogólnie jakoś malutko u Ciebie, zwłaszcza że się nie odchudzasz ![]() I to jest totalny bezsens jak dla mnie... Ogólnie, głodówki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Zakorzenienie
|
Ś: Płatki otrębowe z mlekiem, 150g serka wejskiego
2śn: Mleko zagęszczone słodzone (150g) O: Piersi w sezamie i kokosie, ryż brązowy smażony zapiekany ![]()
![]() |
#398 |
Raczkowanie
|
czy ktoś mi oceni moje posiłki z wczoraj (post z 12:07, później uzupełniany o kolejne posiłki ale wciąż ten sam?)
mam też pytanie, dlaczego jak ktos je jogurty czy pije mleko to nie jest to uznawane za białko? ja nie jestem w stanie w siebie wmusic codziennie serka wiejskiego jestem semiwege i bialego miesa codzien tez nie dam rady jesc..co w takim wypadku mam jeść??? dziś już zjadłam: ok. 9.30 mleko acidofilne 400ml truskawka, 3kromki chleba zytniego, 1 pomidor.
Nie ma rzeczy niemożliwych, niemożliwe zajmują tylko więcej czasu Edytowane przez vicky80 Czas edycji: 2007-07-10 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny moze wy mi powiecie co robie zle, bo ogolnie nie jestem otyla osoba waze 52 kilo przy wzroscie 164 cm mam raczej chlopieca figure no wiecie maly tylek zero biustu ale moim koszmarem jest to ze mam wystajacy brzuszek no okropne to jest ilekroc zjem cos to wyglada jak balon. Przyznam sie ze nie cwicze za duzo bo nie mam czasu ale staram sie robic codziennie brzuszki i chodzic na spacerki a moj jadlospis wyglada np tak
S: miska( nie miseczka ![]() II s: jogurt activia albo jakis inny Ob; ryz w sosie beszamel i piers kurczaka nie wiem ile tego jest jakas suroweczka Podwieczorek: jakis owoc jablko, avocado czasem kisiel albo budyn jak mam ochote na cos slodkiego K: ciemny chlebek z ogorkiem i pomidorem albo z szynka czy to dobrze ulozony jadlospis?? |
![]() ![]() |
![]() |
#400 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
poczytaj na forum, skąd można czerpać białko bardzo dobrym źródłem białka są wszelkie ryby ![]() ja osobiście kocham dorsza ![]()
![]() |
#401 | |
Zakorzenienie
|
Hm. Ja też chcę
![]() Podałabyś przepis Słońce ? ![]() Cytat:
![]() Oj tak, dorsza też lubię. Jeszcze panga, tilapia, mintaj, tuńczyk ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Zadomowienie
|
Wczoraj zjadłam
OBIAD o 16: 2 kawałki cukini w panierce, 2 kawałki patisona w panierce, pół pomidora, nektarynka KOLACJA o 20: kiełbaska z grila i kromka chleba (wiem zły start, ale TŻ mnie zaprosił) dzisiaj: SNIADANIE o 8: dwie kromki razowego chleba z ziarnami posmarowane twarożkiem TUREK FIGURA (100g ma 69 kcal; 7,5g białka; węglowodany 3g; tłuszcze 3g) - czy mogę taki serek jeść zamiast wiejskiego bo nie mogę go przełknąć II ŚNIADANIE o 11: kromka razowego chleba z ziarnami posmarowane twarożkiem TUREK FIGURA
![]() |
#403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a pomysłów jak dodawać do każdego posiłku białko też mi już brakuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
2) Pierś z kurczaka 3) Tuńczyk,w ogóle wszelkie ryby 5) Wędlina 6) Chudy twaróg 7) Jajka Mmmmm ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ogólnie jadłospis marny ![]() Malutko białka,dużo ww,zero zdrowych tłuszczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dużo kombinacji ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
Ja się wczoraj załamałam jak zobaczyłam moje zdjęcia w kostiumie kąpielowym
![]() Przechodze na redukcjE, a przynajmniej się postaram redukować! Mam dość! Zaczynam ćwiczyć, robić coś z moim ciałem, mam przez to doła i dość ;/ na Śniadanko była bułeczka z ziarnami posmarowana serkiem wiejskim (ok. 50 gram) i pół pomidora |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
Jak robię piersi w cieście kokosowym to maczam w białku, później troszeczkę w mące owsianej, później w wiórkach i znowu trochę w mące i na patelnię (albo do piekarnika)
![]() Jeśli chodzi o sezam to poprostu maczam pierś w ubitym białku a potem oblepiam sezamem i na patelnię ![]() ![]()
![]() |
#407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hm hm hm... ![]() ![]() ![]() A dziś ten ryż upieczony i pierś z kurczaka w kokosie i... i sos słodko kwaśny może ![]() ![]() muszę koniecznie zacząc coś nowego sobie gotować na obiady, bo generalnie zamknęłam się w pewnej grupie produktów - kotlety sojowe, drób, ryby a z węgli tylko kasza, ryż, makaron i kuskus. Do znudzenia :/ Czas sobie urozmaicić obiady. Mangolinko -> a ile pieczesz w piekarniku taką pierś z kurczaka ? i ile 'C ? BTW. Nigdzie na osiedlu nie było cielęciny :[ a chciałam w końcu inne mięso sobie przyrzadzić. Muszę jutro jechać do jakiegoś hipermarketu, to przy okazji robienia zakupów, kupie na zapas i zamroże ![]() Oreganko -> kiedyś pisałaś mi o tej wędlinie 'morlinki' ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Zadomowienie
|
śniadanie:
serek wiejski z kukurydzą i czerwoną fasolą kawa z mlekiem Activia truskawkowa obiad: dorsz smażony kapusta przekąska; orzeszki ziemne- spora ilosc kolacja: zapewne wiejski bedzie |
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |
Rozeznanie
|
Bardzo proszę Itaaliankę lub Pingwinkę o ocenę.
![]() ![]() Mam 174 cm wzrostu, 22 lata, kiedy ostatnio się ważyłam miałam 70kg. Chcę zejść do 60. Redukcja: Śniadanie: pół szklanki płatków owsianych z wodą, 2 starte jabłka, pół grejpfruta - wiem, że bez białka ![]() II śniadanie: 2 kawałki gotowanego mięska Obiad: Razowy makaron z warzywami i tuńczykiem Podwieczorek(po rowerku): gotowane jajko z cebulką i pieprzem Kolacja: wiejski ![]() Wklejam też swój wczorajszy jadłospis, dla porównania: Cytat:
Włosy: jest APL, będzie MBL! Moje włosowe patenty: Prostowanie bez prostownicy i suszarki "Metoda kubeczkowa" udoskonalona Edytowane przez venus in furs Czas edycji: 2007-07-10 o 15:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Zadomowienie
|
no to ja próbuje... czy jest juz lepiej?
Redukcja Ś: puszka tuńczyka z łyżeczką majonezy light, 2 kromki wasy z almette, pomiodor 2Ś , serek homogenizowany Danio, jabłko O. Zupa, 2 plasterki szynki, 2 kromki Wasy K - serek wiejskio wymieszany z tuńczykiem i cebulką. wiem ze mało.. ale nie mogę tak odrazy dużo wiecej jeść.. bo po tej ilości juz czuje sie pełna.. będe powoli zwiększać ilość kalori. jak to oceniacie na początek? Edytowane przez Nikita-v Czas edycji: 2007-07-10 o 16:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Raczkowanie
|
Mam dziś dzień wolny, więc postanowiłam coś napisać
![]() do tej pory 'tylko' czytałam Was ![]() nie zależy mi na redukcji wagi, ta co mam może być (54kg przy 167cm). otóż moim problemem są napady kompulsywne ![]() staram się z tym walczyć, no ale czasami jest to silniejsze ode mnie ![]() dziś wyliczyłam sobie, że na utrzymanie wagi powinnam jeść ok 1400kcal, zgadzasz się Italianko? Mam nadzieje, że pomożecie mi tak ułożyć jadłospis, żebym dostarczała wszystkich niezbędnych składników (bo wiem,że mój organizm bardzo ucierpiał ostatnimi czasy ![]() ![]() Iśn - 200 ml kefiru, 2łyż otrębów pszennych, 2łyż siemienia lnianego, 2łyż muesli (takiego Biedronkowego), 2łyż pestek słonecznika, garść rodzynek IIśn - szklanka arbuza,kiwi,nektarynka, 2łyż otrębów pszennych, 2łyż siemienia lnianego, 2łyż pestek słonecznika + szklanka mleka zsiadłego o - zupa jarzynowa p - jabłko kolacji jeszcze nie zaplanowałam... Atram, widzę, że masz takie same problemy ![]() ![]()
#412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to już lepiej chyba pierś z kuraka kupić
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Raczkowanie
|
no to odważę się wkleić mój jadłospis (R)
śn: brokuły + serek wiejski II śn: tuńczyk w sosie własnym + brokuły obiad: omlet (2 białka i jedno zółtko), 100 g twarogu, 100 ml kefiru, 1 łyżka oliwy z oliwek ale niestety rafinowana oprócz tego skubnęłam, łyżkę makaronu, gryz bagietki, plaster żółtego sera kol: serek wiejski z ketchupem, 100 ml kefiru, 1 cukierek czekoladowy sugestie? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
Utrzymanie
![]() Śn: pół 200 gramowej bagietki ziarnistej : jedna część z twarogiem i warzywami,druga z twarogiem i dżemem porzeczkowym,200g jogurtu naturalnego IIŚn: 2 małe kromki pełnoziarnistego z serem żółtym (13%),sałatą,ketchupem O: kasza gryczana,5kotletów sojowych,do tego surówka z pekińskiej,marchewki i odrobiny oliwy P: wieśniak z wiórkami,niewielka brzoskwinia K: 200g twarogu z paroma łyżeczkami dżemu porzeczkowego Ja to w ogóle ostatnio bardzo rzadko jadam pierś ![]() ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
Ś: płatki otrębowe z mlekiem, 150g serka wiejskiego, kawa z mlekiem
2śn: Mleko w tubce (150g) O: Wielka pierś z kurczaka w sezamie+biały sos z chrzanem i miodem (mojej roboty ![]() ![]() P: 2 kromki chleba z tuńczykiem, twarożek domowy K: ![]() ![]()
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
u mnie tragedia...
Ś: bułka z ziarnami posmarowana serkiem wiejskim (ok 50 gam) i pół pomidora O: makaron z sosem z mięsem i pomidorami K: grahamka z jajkiem na twardo |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Raczkowanie
|
Kochane!
![]() Mam wielki problem. W czerwcu wyjechalam do Anglii i obecnie tutaj zyje i mieszkam. Pracuje jako au-pair. Przed wyjazdem dzieki wizazowi duuzo schudlam i naprawde polubilam moje nowe "ja". Jednak po przyjezdzie tu znow przytylam. Na poczatku wrzesnia wracam do Polski i musze wygladac lepiej a nie gorzej niz jak wyjezdzalam! Zle sie czuje w swojej skorze:/ Zapisalam sie tu na silownie na ktora chodze 3 razy w tygodniu, ale niestety moim problemem jest to ze ok 19 musze jesc z moja rodzinka kolacje ktora przypomina nasz polski obiad. Co robic? Jak ulozyc sobie diete zeby schudnac i nie narazac sie moim hostom? Z gory dziekuje ![]()
#418 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Po pierwsze- unikać jak ognia tostowego, białego pieczywa angielskiego, bo ta wata tuczy mocniej niż cokolwiek innego. Znajdź francuską piekarnię i śmigaj tam po dobrego razowca. Po drugie- zadnych angielskich śniadanek z cyklu jajka na boczku, bekon itp Po trzecie- w sklepach angielskich ogromny wybór produktów z cyklu "low fat" wiec mozna wybierać odtluszczone i odchudzone sery, jogurty, dżemy itp Po czwarte- wiadomo ze angielskie słodycze pyszne ale tuczą ogromnie, jesli masz ochotę na cos slodkiego to poszukaj w lodówkach wiekszych spożywczaków czegoś co sie nazywa "organic frusi" to jogurt mrożony z owocami i muesli, naprawde pyszny deser a ma niewiele ponad 100kcal i sztucznych świństw niewiele Jeżeli odpowiednio zredukujesz ilość kcal w ciągu dnia a po kolacji z rodzinką pojdziesz pobiegać/poćwiczyć to napewno schudnąć sie uda mimo warunkow zagranicznych- niewygodnych.
![]() |
#419 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Po pierwsze- unikać jak ognia tostowego, białego pieczywa angielskiego, bo ta wata tuczy mocniej niż cokolwiek innego. Znajdź francuską piekarnię i śmigaj tam po dobrego razowca. Po drugie- zadnych angielskich śniadanek z cyklu jajka na boczku, bekon itp Po trzecie- w sklepach angielskich ogromny wybór produktów z cyklu "low fat" wiec mozna wybierać odtluszczone i odchudzone sery, jogurty, dżemy itp Po czwarte- wiadomo ze angielskie słodycze pyszne ale tuczą ogromnie, jesli masz ochotę na cos slodkiego to poszukaj w lodówkach wiekszych spożywczaków czegoś co sie nazywa "organic frusi" to jogurt mrożony z owocami i muesli, naprawde pyszny deser a ma niewiele ponad 100kcal i sztucznych świństw niewiele Jeżeli odpowiednio zredukujesz ilość kcal w ciągu dnia a po kolacji z rodzinką pojdziesz pobiegać/poćwiczyć to napewno schudnąć sie uda mimo warunkow zagranicznych- niewygodnych.
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.