Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-25, 14:36   #3421
myszka2020
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość

shea chyba też ?
nałożyłam olej na bingo z shea
Shea nie wnika

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
A ja zawsze byłam święcie przekonana, że masła też są wnikające...
Bo to tak się kojarzy, że nasycone wnikają. Ale wnikają nasycone, które mają krótkie kwasy nasycone, czyli np. kokos, monoi, babassu, palmowy. A te, które mają nasycone, ale długie, nie wnikają, czyli np. masło shea, kakaowe, cupuacu

Cytat:
jest myszka zaraz będzie jasność
Jestem jestem, młody mi skacze po kolanach, pewnie zrobiłam masę literówek
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 14:39   #3422
Miskaa78
Kazar Lady

Myszko dodaj do tabelek przy konkretnych czy wnikają czy nie i normalnie pisze do moderacji o podwieszenie do pierwszego postu

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość

Bo to tak się kojarzy, że nasycone wnikają. Ale wnikają nasycone, które mają krótkie kwasy nasycone, czyli np. kokos, monoi, babassu, palmowy. A te, które mają nasycone, ale długie, nie wnikają, czyli np. masło shea, kakaowe, cupuacu

alem tępa
krótkie długie aaaaaaaa

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 14:47   #3423
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
ja sobie często na wikipedii wpisuję i tam są podziały. w ogóle znalazłam, że olej musztardowy jest omega 3 u wielu osób działa jak patrzyłam recenzje
Ja też często na wikipedii patrzę, albo na mazidłach w specyfikacji olejów są dokładne podziały

Cytat:
Myszko dodaj do tabelek przy konkretnych czy wnikają czy nie i normalnie pisze do moderacji o podwieszenie do pierwszego postu

alem tępa
krótkie długie aaaaaaaa
Tylko to ciężko trochę kochana zrobić, bo jak przy niektórych jest to całkiem logiczne (np. orzech włoski czy krokosz mają dużo omega 6, to nie wnikają, kokos czy babassu wnika, orzech laskowy czy kameliowy mają dużo omega 9, więc są półwnikające. Ale już np. taki olej ryżowy czy sezam mają prawie po równo omega 9 i 6 i są tak lekko półwnikające :P Albo oleje owocowe (malina, truskawka, żurawna) mają po trochu omega 3, omega 6, omega 9 i tak całkiem niewnikającymi ciężko je nazwać

Ładnie widać wszystko w tabelce z masłami, tej czwartej - oleje zaznaczone na różowo wnikają, a te na zielono - niby nie, choć część też ma omega 9, czyli teoretycznie jest półwnikająca

Może po prostu dopiszemy takie coś przy poście z tabelkami, które kwasy tłuszczowe ogólnie wnikają, które nie i każdy sam będzie mógł sobie sprawdzić

Wiedźma pisała co nieco o podziale olejów wg wnikania tutaj -->http://www.wiedzmabloguje.com/2012/0...o-budowie.html

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2014-07-25 o 14:53
Stary 2014-07-25, 14:57   #3424
iwonsia01
Zadomowienie

IMP zrób się na blond <prosi>
Stary 2014-07-25, 15:03   #3425
Imperfecta
Zakorzenienie

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

myszko, no zobaczymy. Póki co drugi raz użyłam i co raz to lepiej

Iwonka, chętnie ale nie mogę się rozstać z rudym :p
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 15:04   #3426
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Ja też często na wikipedii patrzę, albo na mazidłach w specyfikacji olejów są dokładne podziały

Tylko to ciężko trochę kochana zrobić, bo jak przy niektórych jest to całkiem logiczne (np. orzech włoski czy krokosz mają dużo omega 6, to nie wnikają, kokos czy babassu wnika, orzech laskowy czy kameliowy mają dużo omega 9, więc są półwnikające. Ale już np. taki olej ryżowy czy sezam mają prawie po równo omega 9 i 6 i są tak lekko półwnikające :P Albo oleje owocowe (malina, truskawka, żurawna) mają po trochu omega 3, omega 6, omega 9 i tak całkiem niewnikającymi ciężko je nazwać

Ładnie widać wszystko w tabelce z masłami, tej czwartej - oleje zaznaczone na różowo wnikają, a te na zielono - niby nie, choć część też ma omega 9, czyli teoretycznie jest półwnikająca

Może po prostu dopiszemy takie coś przy poście z tabelkami, które kwasy tłuszczowe ogólnie wnikają, które nie i każdy sam będzie mógł sobie sprawdzić

zaczynam łapać
chociaż i tak dopisek z boku konkretnego oleju ułatwiłby mi życie

Stary 2014-07-25, 15:32   #3427
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:

Wiedźma pisała co nieco o podziale olejów wg wnikania tutaj -->http://www.wiedzmabloguje.com/2012/0...o-budowie.html
Ja jednak mam szczęście - wchodzę na wątek po przerwie, a tu od razu taki fajny temat (wrzuciłam sobie tabelki). Super sprawa. Właśnie zastanawiam się nad jakimś olejem, którego jeszcze nie miałam bo na chwilę obecna używam BD i BD fur mama, a chciałabym jakiś jeden znowu dodać do pielęgnacji. Moje farbowanie zbliża się dużymi krokami i później będę musiała mocniej zająć się włosami

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-25, 15:34   #3428
myszka2020
Zakorzenienie

Tu jeszcze o tym, które kwasy NASYCONE są krótko, średnio i długołańcuchowe

nasycone kwasy tłuszczowe (SFA)
krótkołańcuchowe (SCFA) octowy (2:0), propionowy (3:0) i masłowy (4:0)
średniołańcuchowe (MCFA)kapronowy (6:0), kaprylowy (8:0) i kaprynowy (10:0)
długołańcuchowe (LCFA) laurynowy (12:0), mirystynowy (14:0), palmitynowy (16:0) i stearynowy (18:0)
bardzo długołańcuchowe kwasy tłuszczowe (VLCFA)arachidowy (20:0, jest przekształcany do kwasu palmitynowego), behenowy (22:0), lignocerynowy (24:0)

Olej kokosowy ma m.in. kwas laurynowy, mirystynowy, kaprylowy, kaprynowy.

źródło: http://dieta.mp.pl/zasady/show.html?id=87897

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2014-07-25 o 15:51
Stary 2014-07-25, 18:23   #3429
Klaudenc
Moderator

Przez upały mam przeokropnie suche włosy, aż czuć jak nawilżenie z nich ucieka. Postanowiłam zrobić maskę nawilżającą wg przepisu Ajrisz Marty, może coś będzie lepiej. Nie mogę sobie pozwolić na suchość bo znowu zaczną wypadać :/
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 18:29   #3430
iwonsia01
Zadomowienie

Ja właśnie też zastanawiam się, czy nie obciąć coś tych włosów. Susza susza susza...z drugiej strony jeszcze jakieś 7 cm w skręcie do mojej wymarzonej długości...
Stary 2014-07-25, 18:29   #3431
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Przez upały mam przeokropnie suche włosy, aż czuć jak nawilżenie z nich ucieka. Postanowiłam zrobić maskę nawilżającą wg przepisu Ajrisz Marty, może coś będzie lepiej. Nie mogę sobie pozwolić na suchość bo znowu zaczną wypadać :/
ciekawe kto jeszcze miał ten sam pomysł

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-25, 18:43   #3432
Klaudenc
Moderator

Cytat:
ciekawe kto jeszcze miał ten sam pomysł
Hehe, liczę że zadziała ^^

Kurka, pisałam do pilomaxu bo mam inny skład niż te w internecie. I odpisali mi ze stary skład jest ten polski podany na kwc, a mój nowy. Serio już nie wiem co mysleć o tym, napisałam jeszcze wyjaśnienie dlaczego na opakowaniach widnieje ten ponoć przestarzały skład.
Stary 2014-07-25, 20:10   #3433
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Wlosy super
i juz dzis polece po rutoscorbin bo mi sie pajaczki na ramionach pojawiaja a i bejbikow nie widac u mnie od dawna takich nowych moze i mi pomoze
dziękuję warto spróbować, mi pomogło może i Tobie się uda

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;47450829]Vidia włosy ładne, ale dla mnie fryzura trochę prostokątnie wygląda (z tyłu np). Fajnie, że są bejbiki [/QUOTE]

hmm, chyba to kwestia ułożenia akurat na zdjęciu a z bejbików to akurat się nie cieszę za bardzo bo nie lubię kiedy tak mi wiszą nad czołem smętnie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
piękne włosy,podobne do włosów królewny śmieszki.
Ja też kiedyś jadłam rutinoscorbin na naczynka...ale teraz kupiłam Niverosin,ma jeszcze inne składniki ale jest i droższy.Moj brat,który jest lekarzem powiedział,że witaminy c nie można brać codziennie i za dużo bo może powodować kamienie w nerkach(wytrącają się szczawiany) i polecił mi branie samego rutozydu.Długo nic nie brałam dlatego kupiłam sobie Niverosin-zawiera też wit.C,po opakowaniu zrobię przerwę i będę brała sam rutozyd,który uszczelnia naczynia.
dziękuję heh, podobne

mam genetyczne skłonności do żylaków, pajączków, kiedy się pojawiły pierwsze w takich widocznych miejscach to bałam się ze to już na stałe, cud, że ten rutinoscorbin pomógł bo całkiem znikły

Cytat:
Ah, ten Twój skręt, uwielbiam taki mocny skręt no
dziękuję Myszko
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 23:19   #3434
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Hej dziewczyny Nie wiem, czy mnie pamiętacie, ale odzywałam się jakiś miesiąc/dwa temu.
Dzisiaj przeżyłam szok, kiedy po moim rytuale pielęgnacyjnym (olejowanie, mycie, maska, płukanka) ukazały mi się proste włosy. Zawsze wydawało mi się, że mam nijakie pofalowane siano, które odstaje we wszystkie strony i się puszy od głowy. A tu spodnie warstwy całkowicie proste i wygładzone, jedynie góra minimalnie spuszona, ale włosy fajnie się układały po zakręceniu na palec i jakoś to nawet wyglądało przy twarzy. Do tego włosy mam tak mięciutkie, że nie mogę przestać ich dotykać i błyszczą.
I w związku z tym moje pytanie, wie ktoś może dlaczego nagle mam prawie całkiem prostą większą część włosów? Teraz już w ogóle nie wiem, jakie mam włosy, myślałam, że falowane. Co zrobić, żeby zniwelować jeszcze bardziej to delikatne puszenie się w górnych częściach włosów?

Dodaję zdjęcia, dla porównania. Te aktualne są z lampą, robione wieczorem więc są trochę przekłamane (nie błyszczą się aż tak), ale mniej więcej widać jak włosy wyglądają.
1-maj 2-czerwiec 3,4 - aktualnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sghrs.jpg (88,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4871.jpg (84,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN.jpg (49,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4973.jpg (59,5 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez syklamen
Czas edycji: 2014-07-26 o 07:53
syklamen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 10:39   #3435
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Nie wiem, czy mnie pamiętacie, ale odzywałam się jakiś miesiąc/dwa temu.
Dzisiaj przeżyłam szok, kiedy po moim rytuale pielęgnacyjnym (olejowanie, mycie, maska, płukanka) ukazały mi się proste włosy. Zawsze wydawało mi się, że mam nijakie pofalowane siano, które odstaje we wszystkie strony i się puszy od głowy. A tu spodnie warstwy całkowicie proste i wygładzone, jedynie góra minimalnie spuszona, ale włosy fajnie się układały po zakręceniu na palec i jakoś to nawet wyglądało przy twarzy. Do tego włosy mam tak mięciutkie, że nie mogę przestać ich dotykać i błyszczą.
I w związku z tym moje pytanie, wie ktoś może dlaczego nagle mam prawie całkiem prostą większą część włosów? Teraz już w ogóle nie wiem, jakie mam włosy, myślałam, że falowane. Co zrobić, żeby zniwelować jeszcze bardziej to delikatne puszenie się w górnych częściach włosów?

Dodaję zdjęcia, dla porównania. Te aktualne są z lampą, robione wieczorem więc są trochę przekłamane (nie błyszczą się aż tak), ale mniej więcej widać jak włosy wyglądają.
Nie umiem Ci wytłumaczyć, czemu tak się stało, ale mam to samo. Też po jakimś czasie pielęgnacji zaczęła mi się prostować spodnia warstwa, a teraz to już ciężko mi uzyskać jakiekolwiek fale. Ja to też trochę wiążę z długością włosów, bo zaczynałam pielęgnację z takimi za ramiona, teraz mam za zapięcie stanika.
Jeśli chcesz, żeby i górna warstwa się wyprostowała, to po prostu dbaj dalej, może i u Ciebie to też tylko kwestia czasu.
Mnie się to tam wcale nie podoba. Wolę siebie w falach, bo w prostych włosach wyglądam nijako i taki przyklap się robi w porównaniu do fal.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 11:02   #3436
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie podobnie Wraz z pielęgnacją włosy mają słabszy skręt, no ale całkowicie prosta warstwa to to nie jest jednak. Być może będziesz mogła iść w stronę prawie całkiem prostych, jeśli naturalnie nie miałaś bardzo mocnej fali Chyba że spróbujesz odżywek czy półproduktów, które wzmocnią nieco skręt
Stary 2014-07-26, 11:11   #3437
Miskaa78
Kazar Lady

ale moim włosom wczoraj dobrze zrobił ten olej orzechowy
stosowałam go juz kiedyś ale nie mialam aż takich efektów
włoski dociążone, mięsiste mrauuuu

kolor nie spłynał po nim, wiec nici z wakacji w uk - ale żeby nie było tak cudownie czarna woda mi leciała po szamponie do farbowanych

Stary 2014-07-26, 11:21   #3438
201605161428
Konto usunięte

Bo dociazonym i nawilzonym trudniej zlapac skret jesli ma sie tylko delikatne fale. Wlos suchy/zniszczony jest cienki i automatycznie ma wieksze sklonnosci do wywijania, a wlos dociazony sie naturalnie prostuje.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2014-07-26 o 12:16
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 13:34   #3439
Klaudenc
Moderator

Cytat:

kolor nie spłynał po nim, wiec nici z wakacji w uk - ale żeby nie było tak cudownie czarna woda mi leciała po szamponie do farbowanych
Widzisz, jak ja dobrze doradzam - pełen profesjonalizm.

A to żałuj, że Ci nie spłynął. Mam pół godziny do plaży pociagiem, obok rzeczka sobie ładnei płynie, jest zielono i pogoda bez deszczu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-26, 14:46   #3440
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

Orzech włoski jest cudowny, wielbię go zaraz po krokoszku

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
Bo dociazonym i nawilzonym trudniej zlapac skret jesli ma sie tylko delikatne fale. Wlos suchy/zniszczony jest cienki i automatycznie ma wieksze sklonnosci do wywijania, a wlos dociazony sie naturalnie prostuje.

Oj tak, jak miałam zniszczone, to bez stylizacji, wyschnięte naturalnie falowały się. A teraz jestem w stanie bez problemu zrobić je na prosto

Kupiłam tą suszarkę z lidla babyliss za 44zł chyba. Nawiewy ma tylko tak dziwnie zrobione, ale nawet daje radę
Stary 2014-07-26, 14:47   #3441
201605161428
Konto usunięte

Machnelam dzisiaj fioletowy szampon, zeby wybic nieco tego zlota. Wlosy szorstkie i oporne, ale mysle, ze sie ogarna po masce.

Stary 2014-07-26, 15:43   #3442
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
Odpisałam Wam każdej z osobna, ale kiedy chciałam dodać post okazało się, że niby jestem wylogowana (a byłam cały czas zalogowana) i wszystko szlag trafił.

U mnie jest tak, że im krótsze miałam włosy tym bardziej się falowały, a nawet kręciły. Puszą mi się te górne warstwy, które są krótsze więc możliwe, że właśnie o długość po części chodzi. Te dolne były ( i są dzisiaj) niemal idealnie proste, a górne już pofalowane. Zdziwiłam się też, że po nocy włosy były tak samo proste, jak wczoraj, bo bywało już nieraz, że wstawałam z szopą.

Zastanawiam się teraz po czym miałam takie fajne włosy, czy to zasługa oleju z pestek winogron (wczoraj pierwszy raz go nałożyłam, do tej pory nakładałam olej lniany), czy może maski biovaxa z keratyną i jedwabiem. A Wasze włosy, jakie oleje najbardziej lubią?

Na dniach planuję zrobić laminowanie żelatyną. Robiła może któraś z Was? Czytałam, że jeśli chodzi o włosy kręcone i falowane, to podobno można w ten sposób poprawić skręt.

Edytowane przez syklamen
Czas edycji: 2014-07-26 o 15:45
syklamen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 16:22   #3443
201605161428
Konto usunięte

Wrzucam fotki i prosze o szczere opinie
Osobiscie jestem bardzo zadowolona z ich stanu Tylko te boki nieco mnie draznia to chyba efekt cieniowania. I grzywke zapuszczam zeby sie jej pozbyc.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1406388066160.jpg (95,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1406388095227.jpg (81,9 KB, 31 załadowań)

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2014-07-27 o 18:41
Stary 2014-07-26, 17:13   #3444
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
Wrzucam fotki i prosze o szczere opinie
Osobiscie jestem bardzo zadowolona z ich stanu Tylko te boki nieco mnie draznia to chyba efekt cieniowania. I grzywke zapuszczam zeby sie jej pozbyc.

Bardzo ładne są! i ta fryzura mi się podoba ale wspominałam już chyba o tym ;D

naciapałam dziś oliwę, nie czuję żeby piorun w miotłę był, więc może będzie dobra.
Stary 2014-07-26, 17:41   #3445
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Ja od miesiąca po każdym myciu pod żel nakładam czerwoną Elseve w ilości jak moneta 5zł - tak mi poleciła Mysia. Dokładnie powiedziała, że najlepiej zamiennie 2 emolientowe d/s, ale na razie oszczędzałam na kosmetykach. Bardzo lubię tę odżywkę, już od wielu lat, chociaż też coś zmieniali.

Ja jakoś nigdy nie chronię włosów ani przed słońcem, ani przed gorącem i jedyny efekt, jaki widzę, to że robią się delikatnie jaśniejsze. Może to zasługa ich południowej natury, że dobrze sobie radzą w ciepłym klimacie. A przebywać na słońcu bardzo lubię. :p
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 09:36   #3446
AgusiA753
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość

W załączniku moje dzisiejsze lokasy. Suuuper dziś wyszły, pięknie się odgniotły, były miękkie, sprężyste, och i ach!

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
dziś w biedrze trafiłam na promocje, maski i odżywki Eveline z serii arganowej 8in1 były przecenione na 5 zł, w przypływie emocji kupiłam oba produkty dobrze zrobiłam?
Ja też kupiłam w Biedrze tą maseczkę w słoiku- starą wersję, ale za ponad dyszkę jakoś. Jeszcze nie testowałam.

Cytat:
U mnie to by trochę sie sprawdzało, ale nie do końca. Bo najlepiej jest gdy są najpierw humektanty, potem emolienty. Po proteinach nie jest fajnie. Aczkolwiek od dziecka już mam takie włosy twarde i sztywne, puszące, kręcone (chociaż skręt normalnie jest regularny), więc może po prostu takie są i nie są to szkliste. Próbowałam tej metody i nie podziałała warto sprawdzić na sobie.
Masz grube z natury to się ciesz Miałaś badaną tarczycę? Przy nadczynności włosy są jedwabiste o wzmożonym połysku. Skoro masz taki duży problem z nimi, może warto się zbadać?
Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Dziś umyłam odżywką po długieeeeej przerwie. Od razu lepiej Fotek nie mam, bo rano się spieszyłam. Jutro po ognisku znów umyję to może Wam coś zaprezentuję Idę jutro na poszukiwanie jakiegoś bardziej sensownego czegoś z silikonami - zgodnie z radą skupię się na Dove. Z Gliss Kura miałam ostatnio odżywkę i nie miała tego "poślizgu". Tylko te ślizgające pomagają mi w rozczesywaniu. Nie mniej jednak dziś na Pottersie też nie było dużego kłopotu Najbardziej na świecie cieszę się, że to okropne wypadanie całkiem znikło Przy mocnym szarpaniu wypada mi ok 10 włosów max. Cóż to jest względem tych 150-200 jak jeszcze jakiś czas temu...
Jak długo wypadały Ci włosy po odstawieniu anty?
Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Dawno już nie pokazywałam swoich włosków, więc porobiłam dziś fotki, testowałam wczoraj tą maskę Eveline Podoba mi się ale włosy nadają się do resetu totalnego bo albo je prze-nawilżyłam ostatnimi czasy albo jednocześnie też prze-proteinowałam jeśli to w ogóle możliwe Puszą się tak matowo i łatwo je obciążyć.

bonusowe fotki to moje baby hair, co najlepsze pojawiły po tym jak na kłopoty z nogami (pajączki ) aptekarka poleciła mi branie rutinoscorbinu przez tydzień ok, po 4 tabletki dziennie Na pajączki pomogło, włoski pojawiły się dodatkowo

PS.kiepska jakość zdjęć, pogoda i telefon w duecie
Suuuper wyglądają! Ja tam nie widzę żadnego przenawilżenia i przeproteinowania, ale skoro tak mówisz... A może to przez zioła?
Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze. W tym tygodniu się farbię, bo już jestem bardziej blond niż rudą. Powiem tyle, silikony im służą. i nie wiem czy do nich nie wrócę, bo naprawdę fajnie się zachowują po nich
Cięcie im służy a co do silikonów to próbuj. Jeśli nie co mycie to może co któreś z kolei, żeby nie były obciążone.
Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Wlosy super
i juz dzis polece po rutoscorbin bo mi sie pajaczki na ramionach pojawiaja a i bejbikow nie widac u mnie od dawna takich nowych moze i mi pomoze
Ja mam teraz Rutinacea Max, ma większą dawkę rutozydu. Do tego trochę cynku i selenu, i bioflawonoidy.
Cytat:
Hehe, liczę że zadziała ^^

Kurka, pisałam do pilomaxu bo mam inny skład niż te w internecie. I odpisali mi ze stary skład jest ten polski podany na kwc, a mój nowy. Serio już nie wiem co mysleć o tym, napisałam jeszcze wyjaśnienie dlaczego na opakowaniach widnieje ten ponoć przestarzały skład.
To w końcu jaki masz ten skład?
Cytat:

Na dniach planuję zrobić laminowanie żelatyną. Robiła może któraś z Was? Czytałam, że jeśli chodzi o włosy kręcone i falowane, to podobno można w ten sposób poprawić skręt.
Robiłam, ale dość dawno. U mnie po tym był wyprost tak samo jak po masce z miodem.

Moje kłaki odmówiły współpracy... Nie dosyć, że wypadają na potęgę cały czas to jeszcze w ogóle nie wyglądają. Wiszą smętne strąki przerzedzone. No cudnie po prostu
Stary 2014-07-27, 10:03   #3447
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez AgusiA753 Pokaż wiadomość
Masz grube z natury to się ciesz Miałaś badaną tarczycę? Przy nadczynności włosy są jedwabiste o wzmożonym połysku. Skoro masz taki duży problem z nimi, może warto się zbadać?

Jak długo wypadały Ci włosy po odstawieniu anty?

To w końcu jaki masz ten skład?
Nie, nic nie miałam badane. Moje rodzeństwo i tata mają takie same włosy Nie są podatne na łamanie i takie tam, więc to nie problem. Niedobór witamin wyszedł - nie wiem jak długo będę czekać na efekt na włosach. I stres, standard ^^ po zmianie diety jest bajka w samopoczuciu w każdym razie.

A no taki:
Aqua, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol. Phenoxyethanol, Camelia Sinesis Leaf Extract, Lawsonia Inermis Extract, Triglyceride, Isopropyl Myristrate, Cetrimonium Chloride, Benzyl Alcohol, DMDM Hydantoin, Benzyl Benzoate, Parfum, Linalool, Hexyl Cinnamal, Alpha-Isomethyl Ionone, Limonene, Geraniol, Citronellol

wiele sie nie różni, ale jak ludzie pisali to nawet zapach i konsysencja inne. Moja pachnie jagodowymi lodami. Znalazłam na jednym blogu ten skład, może ten na kwc nieaktualny tak jak mi w mailu pisali.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-27, 10:03   #3448
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Ja od miesiąca po każdym myciu pod żel nakładam czerwoną Elseve w ilości jak moneta 5zł - tak mi poleciła Mysia. Dokładnie powiedziała, że najlepiej zamiennie 2 emolientowe d/s, ale na razie oszczędzałam na kosmetykach. Bardzo lubię tę odżywkę, już od wielu lat, chociaż też coś zmieniali.

Ja jakoś nigdy nie chronię włosów ani przed słońcem, ani przed gorącem i jedyny efekt, jaki widzę, to że robią się delikatnie jaśniejsze. Może to zasługa ich południowej natury, że dobrze sobie radzą w ciepłym klimacie. A przebywać na słońcu bardzo lubię. :p
jaki masz dokładnie żel Artiste?chciałam kupić w końcu i wypróbować,z tego co pamiętam to wychwalałaś go.

Wczoraj umyłam włosy,suszyłam swoją starą suszarką na szybko bo się spieszyłam do wyjscia i wierzchnia warstwa nieładna była,lepiej wyglądają jak wyschną same ale włosy od spodu,które miały mniejszy kontakt z suszarką pokręciły się jak zwykle.Zauważyłam też,że lepiej jak nakładam żel na podsuszone włosy a nie na mokre ,chyba inaczej niż ma większość z Was..Przedobrzyłam tez wczoraj bo nałożyłam b/s,potem żel,następnie do odgniecenia serum biowaxa a na koniec olej.Zdecydowani e za dużo tego było co było widać po warstwie gdzie dałam tego najwięcej.Moje włosy jednak lubią minimum stylizatorów.Nie mogę łążczyć ich nie wiem ile,b/s i olej albo b/s żel i jedwab ale kapkę bo inaczej skręt się rozlużnia.

Wrzucam zdjęcia z wczoraj.Przyklap,zero objętości-za dużo oleju,jedwabiu...i suszenie stara suszarką z gorącym nawiewiem.Wybaczcie mi włoski.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3475.jpg (36,1 KB, 46 załadowań)

W oczekiwaniu na kolejne szczęście

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-07-27 o 10:19
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 10:24   #3449
Klaudenc
Moderator

Curly - rulony i tak są świetne *,*
Stary 2014-07-27, 11:53   #3450
Karen15
Zakorzenienie

Ja się stęskniłam za rulonami i na noc pokręciłam włosy w ten sposób: https://www.youtube.com/watch?v=SzBpRqILH3s
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P7270399.jpg (52,7 KB, 41 załadowań)
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości