![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy tylko ja jestem taka niedoskonała? Dlaczego tak się czuję?
Witajcie Dziewczyny
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy tylko ja jestem taka niedoskonała? Dlaczego tak się czuję?
Dajże babo spokój, wszyscy ludzie tak mają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Daj spokój. Ja mam od dziecka głębokie, ciemne cienie pod oczami. Niczym się nie da tego zakryć. Nasłuchałam się, że mam anemię, że może jestem jestem narkomanką itp. itd.
Jakoś żyję. Lekki korektor i dawaj. Gdybym się miała tym przejmować to chyba nie mogłabym wyjść nigdy z domu. Pajączki, cellulit, za długi nos z opadającym czubkiem też mam. I co? I nic. Taka się urodziłam to taka jestem i już. Inni mają gorzej.
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Ja jestem niewysoka, mam mały biust (miseczka A przechodząca nieśmiało w B...), mam rozstępy po okresie dorastania na pośladkach, noszę okulary i nie mogę nosić soczewek, lekką wadę zgryzu, moim zdaniem nieco za żółte zęby, chociaż mój dentysta mnie wyśmiał, za duży nos. Jasne, zwłaszcza to ostatnie czasami mi przeszkadza, ale kwestia jest raczej taka, że swojego poczucia wartości nie buduję na wyglądzie, tylko na innych sferach życia. Staram się dobrze ubierać, poprawiać mankamenty na tyle na ile mogę, a to, że nie każdemu będę się podobać - no cóż, nie mój problem. Dla mnie ideałem urody jest Penelope Cruz, a już kilka razy z ust znajomych usłyszałam, że ich zdaniem wygląda ona jak koń
![]() Widzę za to po koleżankach, które za dużo czasu spędzają na dbaniu o siebie - Chodakowskie, Mel B, sto różnych kremów, odżywek i procedur związanych z urodą - że często mimo tych zabiegów źle się czują we własnej skórze. Edytowane przez 201605300922 Czas edycji: 2014-07-26 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Jesteś niedoskonała, bo jesteś człowiekiem, a nie zdjęciem z Photoshopa? A może zamiast szukać w sobie niedoskonałości, czas postawić na swoje dobre strony i "doskonałości" plus - jeżeli masz chęć - zmienić to, co realnie da się zmienić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Kurcze wiecie,ze nawet nie chodzi mi tutaj o kompleksy,bo ja np.mam nieduże piersi i nos z garbkiem,ale te wiem,ze te rzeczy jednak tworzą całą mnie i wiem,że muszę je akceptować
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Marszałkini II RP
|
To wszystko zależy od podejścia do swojej urody i niedoskonałości. Ja jestem za chuda i kulawa, ale uważam się mimo to za atrakcyjną osobę, choć pewnie obiektywnie rzecz biorąc taka piękna nie jestem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() To fajnie, mam nadzieję, że przyszłe pokolenia będą pewniejsze siebie. A potem i tak nasza cywilizacja upadnie, ale co się martwić na zapas. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zabrzmiało złowieszczo ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-07-27 o 01:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja normalnie muszę o tej porze spać, ale gdyby nie praca zawodowa, to pędziłabym żywot sowy. Bo to nieuniknione, niestety. Ale pewnie części uda się do tego czasu skolonizować kosmos. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nieuniknione, tylko kiedy się spodziewać.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Wymienilas drobne niedoskonałości, które ma każdy (no, oprócz plaskostopia, bo to problem zdrowotny i na pewno nie należy tego zaniedbywać). Pewnych rzeczy się nie przeskoczy, ja np. mam bardzo cienkie włosy, które nigdy nie będą wyglądały tak, jakbym chciała, ale cóż, muszę sobie jakoś z nimi radzić. Mam za to inne dobre strony i to o nich staram się pamiętać.
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
![]()
Czujesz sie tak, bo masz źle ustawione priorytety.
Bo dałaś sobie zrobić sieczkę z mózgu przez najniższych lotów popkulturę serwowana przez niskich lotów programy TV, reklamy, tabloidy, gazetki klasy Viva czy inne szmatławce. W wyniku tego, postrezgasz swoje ciało jako centrum swego istnienia i swojej wartości, postrzegasz się jako towar wystawiony na straganie. towar który musi być zgodny z odgórnie narzuconymi normami, aby mógł przejśc przez test doskonałości i na tej podstawie zostać zakwalifikowany jako zgodny z doopy wzietymi czyimiś wyobrazeniami (czyimi tak naprawdę?Moze warto nad tym pomysleć chwilę?) i przez to godny trafinia w ręce nabywcy. Przemysl to. Ułóż sobie w głowie, jakie wartosci czynią człowieka zycie udanym, szczęśliwym, wartosciowym. ułóż sobie w głowie kwestie, czy bardziej jesteś kimś, czy czymś. Czy "krzywy paznokieć" na znaczenie w ogółnym życiowym rozrachunku. Nie, nie wszyscy tak mają.
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Nikt nie jest doskonały!
to co kreują nam media to idiotyzm, nie ma ludzi nieskazitelnych każdy ma "coś" co mu się nie podoba, czego nie akceptuje. Faktem jest, że kompleksy biorą się z tego jak wychowywali nas rodzice. U mnie niestety nigdy nie mówili, że jestem ładna czy mądra. Tylko zawsze kłody pod nogi, a bo jesteś gruba a bo to, a bo tamto. I dlatego dziś sama ze sobą walczę o to aby się pokochać skoro rodzice tego we mnie nie zaszczepili. Zawsze ktoś był ode mnie lepszy, koleżanka z klasy czy kuzynka, zawsze mi mówili czemu nie możesz byc taka jak X czy Y. Cellulit, wrastający paznokieć czy cienkie włosy to nie powód do zadręczania się. Pomyśl inni mają gorzej i nie narzekają.
![]() |
#17 |
plum plum
|
wygląd jest tu tak naprawdę efektem ubocznym uczucia "nie jestem, taka jaka być powinnam". To nam się wpaja od małego, uczy, że musimy zasłużyć na sympatię, na szacunek, na miłość. I potem rośnie takie stado lasek, które w 5 sekund umieją wymienić 102 swoje niedoskonałości, ale na pytanie o zalety milczą, bo boją się, że jak wymienią choć jedną, to zostaną wyśmiane.
To, czego Ci trzeba, to pracy nad swoją samoakceptacją. Jest masa książek. Niektóre proponują stanie przed lustrem i mówienie do siebie "Kocham się" - jeśli nawet myśl o zrobieniu czegoś takiego wydaje się Ci się dziwaczna i śmieszna - dłuuuga droga przed Tobą ![]() Ta przesadna pielęgnacja, którą uskuteczniasz, jak ktoś wyżej napisał, wynika z niskiej samooceny. Nie jesteśmy skazane na nią całe życie, naprawdę można wziąć się za siebie i coś z tym zrobić. Pytanie, czy chcesz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
lokalna gwiazda
|
Ja nie demonizowałabym roli rodziców. Chyba jedyna pozytywna rzecz jaką usłyszałam, a właściwie podsłuchałam, to jak ojciec mówi do mamy: "nasza córka ma zgrabne nogi". A na co dzień było tylko: "stać cię na więcej". Więc po pochwały biegałam do dziadków.
Ale z kolei już od młodych lat, krytykę odbierałam jako złośliwość, a nie powód do umartwiania się. I reagowałam w stylu "ja ci jeszcze pokażę", nie chowałam się do nory, aby przeżywać. A wracając do zewnętrza ![]() Chodakowska jest dla mnie zaledwie panią, o której słyszałam. Nie jest żadną wyrocznią, pod której dyktando powinnaś żyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Czemu miałabyś być doskonałą, przecież jesteś człowiekiem? Z czasem niedoskonałości będzie więcej,cialo psuje się z wiekiem. Jeśli od jego wyglądu uzalezniasz swoje szczęście to szczerze współczuję czarnej przyszłości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=I am Rock;47472510
Chodakowska jest dla mnie zaledwie panią, o której słyszałam. Nie jest żadną wyrocznią, pod której dyktando powinnaś żyć.[/QUOTE] A Chodakowska jest akurat świetnym przykładem, ze nie trzeba być idealną, żeby być ... chm? Swietną? laska bez krępacji świeci sporą blizną na brzuchu, wielu twierdzi że jest brzydka(imo, jest jedynie niefotogeniczna) jest bardzo drobnej budowy co przy jej zawodzie nie pozwalajej na nabudowanie większej masy miesniowej jaka cechuje wiekszośc fitnesek za co też zbiera baty. no ale co z tego? Jest fajną babką a jej wady tylko dodają pieprzu do całości.
![]() |
#21 |
plum plum
|
ale to też nie jest zdrowa postawa, może prowadzić do podobnych skutków - nielubienia siebie, męczenia ponad miarę, byle komuś coś udowodnić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
lokalna gwiazda
|
Lubię siebie, nie wypruwam z siebie flaków, by cos komuś udowodnić, nie rozpamiętuję porażek. Po co coś komuś udowadniać? Wystarczy mi świadomość, że mam rację. Nie muszę jakiś sukcesem kłuć kogoś w oczy, to ja mam się z niego cieszyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
plum plum
|
to rozumiem
![]() ale sens Twojej wcześniejszej wypowiedzi był trochę bardziej w kierunku: "nie lubisz mnie? to rozszarpię Ci gardło" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Jeszcze coś dodam, bo mi naszło na myśl. Wystarczy wyjść na plaże nad morzem i się porozglądać. Na prawdę Ci idealni piękni jak z okładki ludzie to może 1% z całego mega tłumu.
![]() |
![]() |
#25 | |||
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
tak drogą off top-a,- też uważam, że jesteś piękną kobietą ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
znowu zrobię off top- nie lubię Chodakowskiej, ale czytam plotkarskie portale i śledzę jej fcb ( wiem, wiem, niezbyt to wiarygodne źródło informacji, ale dość opiniotwórcze) i hejt na nią nie jest spowodowany tym, że jest brzydka ale to, że jest niewłaściwą osobą na niewłaściwym miejscu- wykonuje ćwiczenia źle i jeszcze nadyma się jak ktoś jej zwraca na to uwagę. ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
ile masz lat? zakrawa mi to na rozkminy 16 latki, która nie ma innych problemów ![]() jak już dziewczyny powiedziały, nikt nie jest idealny. Przecież robisz co w twojej mocy, żeby wyglądać lepiej ![]() dziewczyno odpuść, pewnych rzeczy nie przeskoczysz!
![]() |
![]() |
#26 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
![]() Może źle to ujęłam, ale mam tak, że jeśli ktoś mnie nie lubi, to wisi mi to. Jego strata. W ogóle nie pojmuję biadolenia nad niedoskonałościami ciała, których nie możemy zmienić. Mam sąsiadkę, która łysieje i ma dodatkowo uczulenie na słońce. Każdy o tym wie, widzi jej twarz ze zmianami. Czasem nosi perukę, czasem nie. Jej wygląd nigdy nie był przedmiotem dyskusji. Taką ją znamy od lat i w sumie jest dla nas normalna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mu Cię właśnie bardzo dobrze zrozumiałyśmy. Właśnie o to nam chodzi, ze każdy ma jakieś istniejące, realne niedoskonałości. Ty masz wrastajacy paznokieć, Arystokratka pisała ze jest za chuda i kulawa (? ![]() A wszystkie jesteśmy piękne ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
ale ma bardzo ładny, szeroki usmiech, którego jej zadroszczę :d Wg mnie bardzo ładna jest Sarah Jessica Parker- podoba mi się, że się nie botoksuje, ma zmarszczki, ale wg mnie dodaje jej to tylko uroku ![]() inni się z niej śmieją, że ma tez końska twarz ale dla mnie ma piękne zęby i taki błysk w oczach ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez uważam Sarę zą niesamowicie piękną i seksowna kobietę, mimo że nie jest klasyczną pięknością a nawet obok takowej chyba nie stała. ![]() Uważam, ze gdyby nie maiła tylu wad, nie stworzyłaby tak kultowej postaci. To właśnie jej wady decydują ze jest taka niesamowita. A Hilary mnie po prostu zniewala swoją urodą. Ma wyraźne wady, ale wszystko razem do kupy, tworzy niebanalną, cudowną, harakterystyczna pięknośc wyróżniająca sie z tłumu seryjnych dziuniek.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.