|
|
#1681 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LIII
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja też byłam na urodzinach, ale zjadłam tylko sałatkę zz krewetkami, pizzy odmówiłam ![]() zgodziłaś się na świadkowanie? Ja wczoraj po powrocie z pracy niespodziewanie malowałam kuchnię nie chciało mi sie strasznie, ale TŻ już zaczął więc trzeba było skończyć.... no ale po 3 latach czekania mamy wreszcie kuchnie pomalowaną A teraz macham znad kawy
Edytowane przez Ewusia_marchew Czas edycji: 2014-07-27 o 10:12 |
|||
|
|
|
#1682 | ||
|
Panaroja
|
snad łupału i planu zrobienia sobie kawusi
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() 2.gdzie się wybierasz ?3.ha ,i tu Cię zaskoczę bo masz - nosisz je we środku ![]() 4. ![]() 5.prawda ?6.przypomło mi się - kiedyś mieliśmy też taką wyklepywankę w postaci głowy foksteriera czy może nawet większego jego kawałka , Mam dostała to od swojej ciotki w latach 70 , i jakiś czas wisiało u brata w pokoju , po czym zostało zbiorowo i jednogłośnie uznane za ohydztwo i wywalone jakoś nie wykazaliśmy szacunku dla repusowanego psa Cytat:
![]() 2.twarda jesteś 3.na jaki kolor ? poka ![]() 4.fiu fiu ![]() cobytu cobytu... a ogórki już fermentujom , jutro bendom do jedzenia
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||
|
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
Kameno - miejsce baaardzo w moim stylu
Kryste Panie niech mnie ktoś poprawi bo mam nadzieję, że się mylę, na pd Polski czeka nas kilka tygodni upałów z przerwami na 25 -26 stopni. ![]() Martwię się bo ja po prostu słabnę, mam zejścia przy takiej pogodzie.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-07-27 o 11:52 |
|
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Cytat:
![]() Jak by nie mogło być normalne letnie 24 - 24 stopni i wiaterek delikatny...albo prawie 40 , albo 18 i nieustająca ulewa Kameno, śliczna panienka Nic mi się nie chce, cierpię na nadmiar roboty i dołek finansowy. Niby jedno z drugim powinno się wykluczać, ale niestety da się mieć oba jednocześnie
|
|
|
|
|
#1685 | |||||||
|
Mother of Cats
|
Cytat:
Cytat:
Gdzie Ty to zmieściłaś? Ad. 2. Chichot losu Czyżby wycieczka? ![]() Cytat:
Wiem, wiem - to wścibstwo pierwszej wody ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie - jakie kolory ścian macie w kuchniach? Cytat:
Cytat:
Rano nie byłam w stanie chodzić bez trzymania się ścian - świat uciekał Ale też krew leje się ze mnie jak z dzika, więc może to skutek jej ubytku, a nie tylko gorąca...
|
|||||||
|
|
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam napad na cynamonowe żarcie (ciekawe co się tym objawia? nieuregulowany cukier?) i jadę do piekarni po cynamonki, a ponieważ jest neidziela to pewnie ich nie będzie a sama nie umieeeeeeeeeeee i nie chce misie robić |
|
|
|
|
#1687 | |
|
Mother of Cats
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1688 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Współczuję, biednaś Mam identycznie tak mamy. Ja się kładę na kafelkach (jeśli masz?) albo schodzę do piwnicy (nie masz ). Pomagają okłady z chłodnych mokrych ręczników, żeby troszkę "ściąć", obkurczyć naczynia krwionośne, stopy do miski z chłodną wodą, ale nic ostro zimnego bo znów szok temperaturowy itepe. Mam też wachlarz ale nie ,mam sił się nim wachlować, nie pomaga na krew ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
2. To zależy od kuchni - koloru mebli etc. Mnie się podobają prawie każde, ostatnio jestem dosyć otwarta, jedyne czego nie potrafię przełknąć to odcienie żółte, budyniowe, no jakoś mam awersję. My z racji hmmm ciemnobrązowej, mahoniowo wiśniowej kuchni której kolor zwany jest "orzech" Choć kolor ścian bym już darowała, gdybym tylko mogła zdrapać glazurę nablatową i walnąć te moje cegły ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() lete po te cynamonki. Jak nie będzie w promieniu 10 km to se zrobię ryż trudno mówi się.
|
|||
|
|
|
#1689 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
2.alesz nie ma za co , mnie też się przypomniało dopiero jak je miałam napisać , przedtem wiedziałam że wiem jak to się nazywa ale ni dudu nie pamiętałam ![]() 3.kup sobie Actiferol - żelazo bez recepty i bierz , dobry jest Dołek finansowy to chyba powszechna aktualnie dolegliwość , też go mam i to nawet doła nie dołka
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
Powróciłam z piekarni - i oczywiście nie było cynamonkowych bułek, ale kupiłam drożdżowe ciacho - zdjęłam posypkę umaziałamw cynamonie i mam samoróbną cynamonkę
![]() ad kolorów kuchni, w kuchniach, o stylu tzw nowoczesnym, sprawdza się doskonale ten sam kolor ścian i sufitu. Mojej Mam przemalowaliśmy na takie kakao - wygląda bardzo w deskę. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-07-27 o 13:23 |
|
|
|
#1691 | |||||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
lubię jak są to liście sałaty ![]() tak, czemu nie ? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 3. w sumie nie zaskoczyłaś, bo to samo pomyślałam po wysłaniu posta, ale tych zmutowanych akurat nie mam ![]() 4. na terenie dzisiejszej wschodniej Ukrainy, zdaje się że tam Polska nigdy nie sięgała...?/ i pewnie nie tylko w Twoim, dlatego wkleiłam ![]() prawda 1. w czarnej dziurze w żołądku 2. chichot to będzie jak zgodnie z ustaleniami sprzed lat wdzieje kieckę, bo zdaje się że on świadkuje pannie młodej za to ja mogę przywdziać spodnie yCytat:
![]() wybieram się z mamą do rodziny do mińska jestem w 1/3 ruska a Ty też? ![]() Cytat:
ja się martwię trochę, czy mój brat sobie krzywdy nie zrobi, bo rzucił mięso i schudł ze 20 kilo od jesieni... mam nadzieję, że wie co robi. biało-kremowy, zwany na opakowaniu farby "magnolią"
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|||||
|
|
|
#1692 | ||||||
|
Nindżopesz
|
Nie wierzę, że to piszę, ale macham znad nowej kuchni
![]() Fotki się zrobią jak poustawiam durnostojki typu mata ![]() Lete nadrabiać. ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Pokażę jak tylko będę miała siłę utrzymać w ręku coś poza pizzą tj. aparat Ale szału nie ma.Cytat:
Zwłaszcza teraz, cała pyląca się ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- "Red jest piękna w tagach" ![]() Cytat:
Cytat:
2. Cytat:
Cytat:
![]() Magnolię jako i Kamena. Moja jest "mglista"
|
||||||
|
|
|
#1693 | ||||||||
|
Mother of Cats
|
Cytat:
Jest już lepiej. Kafelki mam tylko w łazience, ale ona na tyle mała, że żeby się tam położyć, musiałabym nogi wsadzić albo do wanny, albo do kuwety - nie zaryzykuję ![]() Cytat:
Tylko jak się taką cegłę zabezpiecza, żeby nie wchłaniała tego dziadostwa, które jednak po kuchni krąży? Jakieś tłuste opary itp.? Cytat:
Ad. 2. Cytat:
Kocham cynamon!Ad. 2. Kuchnia w kolorze kakao - czad! Ale nie jest za ciemno? Cytat:
A np. Kijów należał do Litwy, więc wchodził w skład Rzeczpospolitej Obojga Narodów klik Cytat:
Cytat:
No oczywiście, że ja też mam tam korzenie - pokolenie dziadków pochodzi z okolic Lwowa, wcześniejsze tropy mówią coś o Ormianach i Tatarach Cytat:
![]() Ściany w kolorze mglistej magnolii - poeta z tego marketingowca, co takie nazwy wymyślił
|
||||||||
|
|
|
#1694 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Ja mam tylko przodków ze strony ojca ze wschodu, ale nie pamiętam dokładnie co i jak, musiałabym dopytać cioci. Znam tylko czasy od kiedy osiedli w w woj. przemyskim ale skąd dokładnie przybyli etc Jakieś tam kuzynki za dzieciaka z Lwowa miałam ale kontakt się urwał odkąd rodzice 20 lat temu sprzedali dom z ziemią. Cytat:
a mielaki got mnie rozwaliły nie zauważyłam tego Letę na huśtawkę bo tam mamy wiiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaatr i cieeeeeeeeeeeeeeeeeeń ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
2. Zapewne trzeba, ale neistety obecnie tym problemem nie mam nawet po co sobie zaprzątać głowy. Z radością jednak temat zgłębię, jeśli w końcu mi się to uda. 3. Mama ma akurat rozbielone kakao, takie na mleku już w kubku gotowe do picia bo ma ciemne meble, więc u niej to beżyk taki w tonacji kakao. Ale jej przyjaciółka ma istny brązik do jasnych mebli - na małej kubaturze blokowej kuchni - świetna sprawa. |
|||
|
|
|
#1695 | |||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Okej, chyba osiągnęłam szczyt ignoracji wystrojownętrzarskiej - mieszkam gdzie mieszkam od grudnia 2011 - musiałam pójść do kuchni, żeby zobaczyć jaki mam kolor ściany Znaczy dobrze typowałam mniej więcej, ale się musiałam upewnić
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|||
|
|
|
#1696 |
|
Nindżopesz
|
Czy ktoś z Wawy ma namiary na fajnych ludzi instalujących rolety?
|
|
|
|
#1697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja kuchnia marzeń będzie mieć minimalistyczne białe wąskie cegiełkowe kafelki na ścianie, białe fronty (coś jakby skandynawskie chyba najbardziej mi leżą) i gruby blat z litego lakierowanego drewna. No. W takiej mogłabym gotować
|
|
|
|
|
#1698 | |
|
|
Cytat:
![]() Mnie może usprawiedliwia fakt, że mieszkanie jest wynajmowane, a kuchnia jednak jest raczej królestwem mojego chuopa Ale że mam aż tak wywalone na te kwestie to sobie nie uświadamiałam Może na własnym (hahahaha już to widzę ) mi się zmieni
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#1699 | ||||
|
Panaroja
|
Cytat:
![]() 2.nie znasz dnia ani godziny ![]() tfu tfu , obyś nigdy nie miała ![]() 3.eeee , z historii to cienka jestem , ale nie jestem pewna czy nie - jako że Rzplita obojga Narodów ogromniasta była to kto wie ![]() 4.blond warkocz to przesąd - a My Słowianie ? Wszystkie ciemnowłose a taki np.Bohun - Słowianin całą gembą a brunet ![]() Cytat:
2. 3. Cytat:
![]() 2.jest takie coś jakby lakier do pociągania cegły , żeby nie wchłaniała , mamy na Rodos tym piec wymalowan .Popytaj w marketach budowlanych , bo ni dudu nie wię so to , ale wię że jest . 3. 4.noooo właaaaśnie a jakby policzyć jeszcze zdobycie Moskwy ![]() Cytat:
Czy ktoś ma trochę deszczu na zbyciu ?Taka duchota i upał że żyć się nie daje , mimo mojej całej ciepłolubności
||||
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
znad bananów z cynamonem i miodem, maseczki z miodu do uzycia w wanie oraz herbaty o aromacie rózy i wanilii
Cytat:
nomen omen ze wschodu - wieje na zach - chyba nie doleci Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-07-27 o 20:32 |
|
|
|
|
#1701 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szukam domku w buszu. |
|
|
|
|
#1702 | ||||
|
Zakorzenienie
|
na intensywny pomarańczowy
nie ma co pokazywać, bo moja kuchnia jest ogólnie w ogóle niereprezentacyjna, stare kafelki, meble nie do końca przemyślane no i te rażące ściany ale jakoś nie mieliśmy nigdy weny do zrobienia większego remontu w niej, zakładamy że nie jest to nasze docelowe mieszkanie, stąd brak motywacji do kucia kafelek ![]() ![]() Cytat:
a różnie ludzie reagują na takie świadkowanie w parze z byłym ale dobrze, ja też bym się pewnie zgodziła jeśli osoby bliskie i ![]() Cytat:
![]() czekam na foty ![]() to było popołudnie sobotnie ![]() wieczór spędziłam w knajpie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wróciłam z wycieczki fajnie było, w kopalni 10 stopni więc dobry odpoczynek od tego co się dzieje na zewnątrz (godzina 21 i nadal 27 stopni )
|
||||
|
|
|
#1703 | |
|
|
Cytat:
A jedyny jednoczęściowy mam ą ę i drogi i go nie kcę zniszczyć
|
|
|
|
#1704 |
|
Nindżopesz
|
Wrzucam szybko foty i idę usypiać dida
TŻ wybierał kafle więc są za żółte ale już trudno.
|
|
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bajka! Zwłaszcza ta sciana "sprzętowa" i piec. mrrrrr. Teżeta żeliwnym rondlem - jak mogłaś w ogóle mu na to pozwolić Przecież wybrałyśmy Ci dobre kafle via sieciunia ![]() ![]() Poza tym mój Teżu walczy ze mną o ten chlebak, bo chce drewniany broncowy bo mamy oczywiscie jakiś "po mamie" w sensie co się mamie nie podobał metalowy. Ja go "nie widzę" na co dzięń, nie zauważam, więc mię to zgrzewa i zabroniłam zbędnych wydatków ale jak mu się wczoraj przyjżałam to faktycznie wiecznie ten metal uślimtany No i ładnie ten drewniaczek u Was wygląda. Zezwolę zatem, dam zielone światło na drewniany chlebak, a jak powiem że wizażanka od Behcia ma to się ucieszy i pęknie z dumy I seria Sweet Home Łączy nas również ta sama taca na owoce etc z Józka uwielbiam czarne "żeliwne" oraz żeliwne elementy Jeszcze ciekawa jestem kolorów w świetle dziennym. Wiem okropna jestem
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-07-27 o 22:42 |
|
|
|
|
#1706 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. Ja w sumie akceptuję tylko drewniane - ze względu na cenę A najbardziej podobają mi się porcelanowe ale to nie przy didzie.3. masz SH? Żeliwne elementy są de best 4. nie umiem zrobić fotki w dziennym bo wszystko wychodzi niebieskie albo różowe. W każdym razie ściany to magnolia ( ), podłoga jest brudnobrązowojakaśtam, szafki szaro-biało-ecru, blat chłodny kasztan a kafle żółto-beżowe czy coś. Na żywo w miarę się to wszystko zlewa. Ale powinni dawać próbniki wszystkiego
|
|
|
|
|
#1707 | ||||
|
Panaroja
|
Cytat:
może sobie jeszcze na noc zrobię - po ukomponowaniu się w chłodnej wodzie stwierdziłam że wcale spać mi się nie chce i jest na to za gorąco więc chyba sobie poczytam czy cóś , i do tego cherbatka nader wskazana ![]() 2.no nie doleciał Cytat:
i wobec tego powinna zostać odmalowana , wykaflowana i powiększona z czego może się malowania wreszcie kiedyś doczeka . Ale jak zaczęłam zmywać ściany przez malowaniem , kopnął mnie prąd bo gdzieś jest przebicie , no i dałam se spokój i teraz się boję ![]() 2. no , dwuczęściowe potrafią ![]() 3.a nie zmarzłaś ?Cytat:
Cytat:
bardzo ładnie . Jak ja bym chciała mieć taki porządek w kuchni znaczy kiedyś miałam żyjąc samotnie ![]() kothy cały dzień cięgiem śpią z tego upału , zwisając albo się rozkładając , ożywiają się dopiero koło piątej rano
||||
|
|
|
#1708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I na tak neiwielkiej powierzchni zrobiłby to w kilka h Cytat:
Zrób se zrób, mi się spać nie chce, ale dziś mamy lajtowo, bo w ciągu upalnego dnia nie otwieram okien, rolety zasuwam na maksa. Jedynie łazienkowym wentyluję i klatką schodową. Ale wiem co będzie jutro Ocieplony dom się w końcu nagrzeje i będzie sukinkot trzymał ciepło w środku niczym termos I nic nam nie pomoże Jutro szukamy materaca, żeby spać w kuchni w razie czego bo tam zimno, od wschodu
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-07-27 o 23:41 |
||
|
|
|
#1709 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
głodna się przez Ciebie zrobiłam 2.bez otwartych okien upiekłabym się razem z kothami ![]() 3.mam większość od wschodu , ale żeby tam było chłodniej to nie powiem chociaż w czasie prażenia zachodniego rzeczywiście jest , nie da się ukryć . Ale jak chcecie chłodu po co materac , podłoga chłodniejsza ![]()
|
|
|
|
#1710 | |
|
Nindżopesz
|
Rejcz, małe kafelki wg mnie wyglądają zbyt "wiejsko/sielsko". Chciałam styl retro ale bardziej w klasykę a nie czosnki na ścianie i haftowane serwetki
![]() Cytat:
A na poważnie powinien zostać bo wywaliłam wszystkie zbędne graty, w szafkach są same garnki itp. i nie ma potrzeby wystawiać ich na blacie.W ogóle kupując akcesoria kuchenne poczułam się jak Polly. Beżowe haczyki? Nie ma, są metalowe lub chamsko plastikowe białe. Beżowe/brązowe ściereczki? Nie ma, są zielone, żółte. Beżowe tylko od 20 zeta wzwyż. Brązowy drewniany chlebak? Nie ma, są "surowe" sosnowe. Brązowa gładka taca? Nie ma, są tylko w durne wzorki. Korkowe spore okrągłe podstawki? Nie ma, są małe pod piwo. Ochronne przezroczyste silikonowe wkłady do zlewu? Pff, nie ma i nie będzie, są plastikowe kolorowe jak siatka na balkon. No luuudzie, każdą pierdołę kupuję na Allegro bo w sklepach nic nie ma. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.

?
z przerwami na 25 -26 stopni.

Kocham cynamon!
nie zauważyłam tego
Znaczy dobrze typowałam mniej więcej, ale się musiałam upewnić

I nic nam nie pomoże