|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
I like it, ja to jem cale jablka co dzien, przynajmniej 2-3 i tez zwykle kupy bez zastrzezen.
W sobote i w niedziele rano sie nazarlam marchewek gotowanych w rosole, a one zapierajaco dzialaja. Tu widze powod calego zamieszania ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Asia, to dokładnie taki sam Lacidofil
|
|
#3663 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Drogie są ale starczają na długo A ile kropelek dajesz? Ja Matyldce pamiętam że dawałm 10 raz dziennie, teraz lekarka w szpitalu kazała dawać 5 i wydaje się że to wystarcza Cytat:
przecież to w pelni naturalny lek.. Nam go zalecił ordynator pediatrii jednego z naszych szpitali, kiedy Matyldka miała problemy z brzuszkiem, a miała wtedy ok 3 tygodni.. Teraz w szpitalu zapytałam neonatolożkę czy mogę małemu podawać w pierwszych dniach, bo go bączki męczą i powiedziała że jak najbardziej, że to jeden z najlepszych probiotyków, prebiotyków dostępnych na rynku...Ekspertem nie jestem ale wydaje mi się że Lacidofil czy inne leki osłonowe działają bardzo podobnie o ile nie tak samo jak właśnie BioGaia, bo i to i to są tzw. dobroczynne bakterie Matyldce podawałam BioGaię od 3 tyg. życia do 3 miesiąca i od tamtej pory nie miała żadnych problemów z brzuszkiem, Ignaś też dostaje i kupki są niemal jak w zegarku ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3664 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-I9305 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już drugi dzień podaje infacol przed każdym kamieniem i wczoraj pierwszy dzień od ponad tygodnia Mała nie miała problemów brzuszkowych
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby tak dalej, któraś z moich przyjaciółek chyba też tym dzidzia leczyła |
|
|
|
|
#3667 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mała przebrana i nakarmiona , matka może iść pod prysznic. W wolnej chwili postaram się napisać opis porodu |
||
|
|
|
#3668 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Ja rożne krople wyprobowalam z simeticonem Infacolu jeszcze nie Ale mojemu dziecku pomagają Sab simplex polecam skończyły mi się i druga buteleczka jeszcze nie przyszla debesciara a dwa razy dziennie to po ile kropel dawalas? Ja tez teraz na bio gai zaczelam podawać zobaczymy czy ruszy ta kupe U nas problem jest tez taki ze mały strasznie szybko i lapczywie je nalyka się powietrza na dodatek się krztusi masakraJak mu się odbije to je dalej bo trochę miejsca się zwolnilo
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
||
|
|
|
#3669 |
|
Rozeznanie
|
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez Ines3037200 Czas edycji: 2014-07-28 o 08:36 |
|
|
|
#3670 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sent from my GT-I9305 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja daję teraz 5 kropelek raz dziennie, z Matyldką dawałam 10 kropel (bardzo się zatwardzała). Także możesz spróbować 5 kropel jak nie pomoże to 10, jedno i drugie dawkowanie napewno ejst bezpieczne bo zlecone przez dobrych lekarzy Ines Fajny Jaculek ![]() i faktycznie kawał menszczyzny
|
|
|
|
|
#3672 | |
|
Wtajemniczenie
|
O proszę jak się dzwiga
Jakie wlochy Cytat:
Chyba nie da się go z tym jedzeniem ogarnąć, co ja juz probowalam ehh a przy tym cmoka, mlaska Ostatnio tak zwymiotowac ze sobie oczy,uszy, głowę ,ubranie zarzygal cały rożek, podkład i moja poduszke
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
|
#3673 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
masakra jaki skwar już na dworze - a ja znowu z dziećmi sama do późnej nocy ![]() robaczek - a ta cena 21,5 to za jakie pieluchy pampersy ? i ile sztuk jest w opakowaniu dziewczyny dziękuję za te kupy ![]() agnes - to mój podobnie a jeszcze co ważniejsze zapomniałam zapytać o ich konsystencję - bo nie pamiętam jakie one teraz powinny być ? malwiska - widzisz - teraz będzie już tylko lepiej ![]() simka - u nas to samo jak się małemu uleje to znowu chce do cyca bo miejsce się zwolniło i czasem tak kilka razy - na szczęście coraz rzadziej |
|
|
|
#3674 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie w dniu mojego terminu
jem sniadanie i jade na ktg mam nadzieje ze cos zacznie sie dziac bo nie chce bez sensu lezec w szpitalu w te upaly:-( u mnie juz jest taka temperatura ze gdybym nie musiala nie wychodzilabym z domu. Jestem na biezaco ale nic w tematach brzuszkowych nie napisze bo sie nie znam:-( za jakis czas wroce do tego jak bedzie mnie to juz dotyczyc![]() Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
#3675 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak sobie tłumaczę, że porządku idealnego nie muszę mieć tylko żeby Mała była zadowolona i zaopatrzona, a jak ja będę zadowolona to i Małej będzie lepiej. Najgorze to sobie nawyobrażać niewaidomo co, nasłuchać innych i wbić w ambicje. A co tam od kurzu jeszcze nikt nie umarł , a naczynia mąż pozmywa jak wróci z pracy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Też nam dwa razy tak ulała,aż sie wystraszyłam ![]() Jaki silny chłopak będzie łamał niewieście serca
|
||||
|
|
|
#3676 | |||
|
Rozeznanie
|
jak się cudnie uśmiecha
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
A mam pytanie... za kazdym razem biezecie dzieci o odbicia? Bo mi w szpitalu mowili ze po kp nie musze jesli nie ulewa, a puki co nie i oby tak bylo. Moze dwa razy jej sie ulalo w tym raz po mm. No i czy kladziecie na pleckach czy na boczek? I czy na plasko czy z klinem.
Bo moja ma klina i za nisko ja kladlam bo marudzila.od rana a przyszla mama polozyla ja wyzej i dziecko zasnelo blogom snem Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
MALWISKA moja też nie lubi całkiem na płasko, w życiu tak nie usnie, no chyba że na brzuszku
Ja małą odbijam za kazdym razem, jak karmilam piersią też i chociaż nigdy też jej się nie ulewalo to czuła ulgę po odbiciu się, inaczej nie zasnela Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
Kularek hmm konsystencja jakby taka ziarnista nie wiem jak ci to okreslic taki polplynny serek wiejski tyle ze zolty (przepraszam za porownanie) czesc tych kup wsiaka w pampersa czyli musi byc trochu plynu. Takie robi od 2 tyg caly czas jak jadlam salate to sie podbarwialy
Malwiska mojego syna nie odbijalam do 3tyg tylko wtedy jak bardzo plakal przed jedzeniem bo sie nalykal powietrza. Pozniej zaczely sie prezenia pod koniec 3tyg wiec zaczelam odbijac za kazdym razem chyba ze usnie na cycu a spokojnie jadl to wtedy go nie ruszam. Czasem przerywam mu jedzenie po pierwszej fazie jak je bardzo lapczywie odbijam i je dalej. Moje dziecie spi na boku najczesciej albo na plecach ale glowke ma na lewa czy prawa strone praktycznie nigdy nie spi na znak z glowka na wprost jak go uloze a cos mu nie pasuje to w nocy sam sie przekreci. Moj spi na plasko. Simka jak maly je tak lapczywie to po paru min oderwij i odbij moze nie bedzie tak ulewal. Ja tak malemu robie jak po wnerwie lapczywie wcina i nie ulewa mocno. |
|
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
malwiska, Jimmy śpi zazwyczaj na lewym lub prawym boku
Czasem spi tez na wznak z główką na prawo/lewo ![]() No i spi na płasko. Miał klin pod materacykiem, ale na płasko jest Mu lepiej ![]() simka, to przerażajace co piszesz. Konsultowalas Natana w kierunku refluksu? Ines, Jacko boski Jeremi tez jest taki silny chłopak, potrafi i z 5 minut łepetynkę tak podniesioną trzymać
|
|
#3681 |
|
Rozeznanie
|
Jacu dziękuje za komplementy
![]() Własnie przepoiłam go wodą bo 1,5h temu jadł i znowu memłać chciał ![]() No i kolejna kupsko poszla, omg, w życiu nie pomyślałabym, że kupa może tak cieszyć - i mnie i dziecko, bo leży mi na kolanach z takim błogim uśmiechem ![]() A co do ulewania, to Jacu rzyga regularnie Co do spania, to różnie go kładziemy. I na plecach, i na boku, i na brzuchu. Bez żadnych klinów. Edytowane przez Ines3037200 Czas edycji: 2014-07-28 o 11:20 |
|
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. Mialam teraz duzo czasu i chcialam uzupelnic liste ale nikt oprocz i like it nie wyslal mi info ktoraa z tych dziewczyn na.liscie" w urodzila w sumie puki nie ma tz to nic nie zrobie bo komputer mi nie dziala
Ja nie odbijam bo moja rzadko kiedy usypia kamiennym snem, wiec jak tylko usnie odkladam ja... mam nadzieje ze krzywdy jej nie zrobie. Postaram sie odbijac choc ona je bardzo powoli -mam nadzieje ze ten jej niespokojny sen to nie przez to ze jej nie odbijam Dzisiaj jest mega spokojna a mi sie chce beczec ze szczescia ze juz tyle spi Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3683 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() My po przespanej nocy ![]() Basię budzę jeszcze na razie jak za długo śpi, bo chcę żeby zeszła ta żółtaczka, no i nie chcę żeby była głodna przez to spanie w nocy ją raz budziłam a raz obudziła się sama (tzn nie wiem czy to była pobudka, czy tylko przewracanie się na drugi bok, ale skorzystałam z tego bo już mnie pierś bolała )pierwszą noc miałam ciężką w szpitalu bardzo (tzn dla Basi to była druga noc, pierwszą była na noworodkowym), drugą noc już ją wzięłam do siebie do łóżka i ładnie spała z przerwami na jedzonko i tak do końca szpitala... w domku trzymamy ją w łóżeczku aż się pierwszy raz nie obudzi, a potem raczej nie odkładam do łóżeczka, bo mi się nie chce podnosić, jak na razie 2 noce starsze dzieciaki się wymieniły (raz przyszło jedno raz drugie) więc nie było tłoku w łóżku, więc spokojnie mała mogła zostać... Cytat:
Cytat:
i od razu odniosę się do drugiego pytania - ja swoich starszych dzieciaków nie podnosiłam do odbijania, szczególnie jak karmiłam na leżąco - teraz też jak na leżąco nie ruszam... do odbijania podnoszę tylko jak je szybko i łapczywie (raczej rzadko) albo jak chcę szybko odłożyć, żeby sobie poleżała w łóżeczku, bo w moim odczuciu jak się nakarmi a potem od razu chce ruszyć to tam się w brzuszku przelewa i lepiej dać do odbicia (moja mała jakbym od razu po karmieniu ruszała to będzie płakać, wykręcać się i zaraz wołać dalej jeść, a potem uleje - sprawdzone już po tych kilku dniach) a jak pozwolisz jeszcze chwilę poleżeć w tej samej pozycji, to jakoś się to lepiej poukłada w brzuszku (jak jej dam poleżeć w bezruchu, to mi nie płacze ani się nie wykręca, z reguły zasypia, a jak nie to grzecznie leży) Cytat:
Cytat:
|
|
#3684 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi położna mówiła żeby odbijać nie ważne czy KP czy mm Cytat:
Pediatra powiedziała ze u niego to jest taki problem ze jest lapczywy i dużo je na raz a ze ma te kolki i nalyka się powietrza to jak się zaczyna spinac to potrafi pujsc fontanna a przewód pokarmowy nie jest zamknięty to się cofa Może mu to przejdzie bo strach ciągle mam cos obrzygane dziś juz pościel do zmian
||
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
INES Jacuś jest świetny!!
MALWISKA no moja Izka to nie naspi długo jak jej się dobrze nie odbije, ale to każde dziecko jest inne i na pewno niedługo dojdziecie do tego czego Mała się ciągle budzi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
simka, wiesz co, Jimmy też jest tragiczne łapczywy, przy każdym karmieniu właściwie zdarza Mu się krztusić, ale jeszcze w życiu Mu się nie ulało. Więc ja bym chyba na Twoim miejscu przeszła się z Natankiem do gastrologa jednak
|
|
#3687 |
|
Wtajemniczenie
|
Młodej się ulewa niestety pierś nie ma tak kontrolowanego przepływu jak butla więc nieraz wciągnie spooooro. Ale dla swiętego spokoju idziemy do lekarza. A dziś szczepienia były. Oby tylko dobrze je zniosła
|
|
|
|
#3688 |
|
Rozeznanie
|
Adaś śpi już 3 i pół godziny po moim mleku..
Dziś jedziemy od rana tylko z piersi, każde karmienie z obydwu trochę jedna trochę druga. Pokarmu mam tyle, ze aż koszula mokra.. A wkładek nie wzięłam :\ jeszcze czekam na wyniki badań młodego i jak będzie ok to jutro do domu wychodzimy, trzymajcie kciuki! ![]() Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#3689 |
|
Rozeznanie
|
Bylam na ktg zero skurczy. Jak nic nie ruszy w czwartek/piatek mam byc z torba. Dzisiaj sprzatam i dorywam sie do tż
![]() Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
#3690 |
|
Wtajemniczenie
|
Pszczoła tetrą je!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

A ile kropelek dajesz? Ja Matyldce pamiętam że dawałm 10 raz dziennie, teraz lekarka w szpitalu kazała dawać 5 i wydaje się że to wystarcza
przecież to w pelni naturalny lek.. Nam go zalecił ordynator pediatrii jednego z naszych szpitali, kiedy Matyldka miała problemy z brzuszkiem, a miała wtedy ok 3 tygodni.. Teraz w szpitalu zapytałam neonatolożkę czy mogę małemu podawać w pierwszych dniach, bo go bączki męczą i powiedziała że jak najbardziej, że to jeden z najlepszych probiotyków, prebiotyków dostępnych na rynku...

oby tak dalej, któraś z moich przyjaciółek chyba też tym dzidzia leczyła 

nalyka się powietrza na dodatek się krztusi masakra