Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-28, 07:19   #3661
Ines3037200
Rozeznanie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

I like it, ja to jem cale jablka co dzien, przynajmniej 2-3 i tez zwykle kupy bez zastrzezen.
W sobote i w niedziele rano sie nazarlam marchewek gotowanych w rosole, a one zapierajaco dzialaja. Tu widze powod calego zamieszania

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 07:42   #3662
mamaya
Zakorzenienie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

Asia, to dokładnie taki sam Lacidofil On jest i dla Maleństw i dla większych Dzieci i dla dorosłych Różni się tylko dawkowanie
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 07:43   #3663
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cinnilla88 Pokaż wiadomość
Ja Laurze podaje Biogaie profilaktycznie. Odpukac, bo poki co kupy wali codziennie. Moze sprobuj z tym.

---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ----------

Tylko cena sie nie przeraz. Ja za ta mala buteleczke zaplacilam 45 zl

My to samo, prktycznie od pierwszych dni podaję, bo małego zaraz po porodzie męczyły bączki i odpukać wszystko gra
Drogie są ale starczają na długo Trochę mnie wkurza tylko że trzeba je trzymać w lodówce A ile kropelek dajesz? Ja Matyldce pamiętam że dawałm 10 raz dziennie, teraz lekarka w szpitalu kazała dawać 5 i wydaje się że to wystarcza
Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Ines, ja podaję Lacidofil. On reguluje kupy, wzmacnia układ trawienny. Pediatra Nam przepisal. Mamy podawać 2x dziennie jedną kapsulkę przez 10 dni

No i Nam pediatra powiedział, ze te wszystkie Espumisany, Esputikony, BioGaie i inne są niewskazane dla takich Maleństw. A jest on gastrologiem w Centrum Zdrowia Dziecka, wiec naprawde jestem spokojna, ze moge mu zaufać.
BioGaia? przecież to w pelni naturalny lek.. Nam go zalecił ordynator pediatrii jednego z naszych szpitali, kiedy Matyldka miała problemy z brzuszkiem, a miała wtedy ok 3 tygodni.. Teraz w szpitalu zapytałam neonatolożkę czy mogę małemu podawać w pierwszych dniach, bo go bączki męczą i powiedziała że jak najbardziej, że to jeden z najlepszych probiotyków, prebiotyków dostępnych na rynku...
Ekspertem nie jestem ale wydaje mi się że Lacidofil czy inne leki osłonowe działają bardzo podobnie o ile nie tak samo jak właśnie BioGaia, bo i to i to są tzw. dobroczynne bakterie
Matyldce podawałam BioGaię od 3 tyg. życia do 3 miesiąca i od tamtej pory nie miała żadnych problemów z brzuszkiem, Ignaś też dostaje i kupki są niemal jak w zegarku
Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
I like it, ja to jem cale jablka co dzien, przynajmniej 2-3 i tez zwykle kupy bez zastrzezen.
W sobote i w niedziele rano sie nazarlam marchewek gotowanych w rosole, a one zapierajaco dzialaja. Tu widze powod calego zamieszania

Oj tak, marchewki zatwardzają
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 07:55   #3664
cinnilla88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
My to samo, prktycznie od pierwszych dni podaję, bo małego zaraz po porodzie męczyły bączki i odpukać wszystko gra
Drogie są ale starczają na długo Trochę mnie wkurza tylko że trzeba je trzymać w lodówce A ile kropelek dajesz? Ja Matyldce pamiętam że dawałm 10 raz dziennie, teraz lekarka w szpitalu kazała dawać 5 i wydaje się że to wystarcza :
Ja daje tez 5 kropelek raz dziennie.

Sent from my GT-I9305 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-07-28, 08:06   #3665
Fame
Zakorzenienie

A ja już drugi dzień podaje infacol przed każdym kamieniem i wczoraj pierwszy dzień od ponad tygodnia Mała nie miała problemów brzuszkowych

Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 08:09   #3666
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
A ja już drugi dzień podaje infacol przed każdym kamieniem i wczoraj pierwszy dzień od ponad tygodnia Mała nie miała problemów brzuszkowych

oby tak dalej, któraś z moich przyjaciółek chyba też tym dzidzia leczyła
Stary 2014-07-28, 08:18   #3667
i like it
Rozeznanie

Cytat:

nie wiedziałam,że marchewka ma takie działanie to za bardzo nie wiem co może pomoc w takim razie ale widz,że dziewczyny juz coś podpowiadają więc bdzie lepiej zaraz na pewno

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość

Mała przebrana i nakarmiona , matka może iść pod prysznic. W wolnej chwili postaram się napisać opis porodu
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 08:26   #3668
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Czytam was pobieznie.... my caly dzien na cycu
Myslalam ze takie dzieeci wiecej spia a moja praktycznie nie spi. Je 40 min niby usypia a gdy ja odkladam to jest to samo, szukanie cyca i wiercenie sie. Nie wiem co mam robic

Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2
Sprobuj Oliwie zakokonic np w cienka pieluszke może pomoże będzie dobrze musicie się dotrzeć..

Cytat:
Dziekuje za odp, ale znam nowy sposob. Napisac na forum
Ledwo wyslalam posta, zaraz kupsko wielkie poszlo
Biogaje wczoraj dostal pierwszy raz, bo mi sie przypomnialo, ze w wyprawce ze szpitala bylo 5 ml, bede mu dawac co dzien.

Jaki masz sposób?

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Ja rożne krople wyprobowalam z simeticonem
Infacolu jeszcze nie
Ale mojemu dziecku pomagają Sab simplex polecam skończyły mi się i druga buteleczka jeszcze nie przyszla i jest masakra w porównaniu do tego jak je podawalam..

debesciara a dwa razy dziennie to po ile kropel dawalas?
Ja tez teraz na bio gai zaczelam podawać zobaczymy czy ruszy ta kupe

U nas problem jest tez taki ze mały strasznie szybko i lapczywie je nalyka się powietrza na dodatek się krztusi masakra
Jak mu się odbije to je dalej bo trochę miejsca się zwolnilo

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 08:32   #3669
Ines3037200
Rozeznanie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-07-27 16.11.10.jpg (77,2 KB, 85 załadowań)

Edytowane przez Ines3037200
Czas edycji: 2014-07-28 o 08:36
Stary 2014-07-28, 08:48   #3670
cinnilla88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość

U nas problem jest tez taki ze mały strasznie szybko i lapczywie je nalyka się powietrza na dodatek się krztusi masakra
Moja ma tak samo. Jej potrafi ulac sie nawet nosem

Stary 2014-07-28, 08:54   #3671
debesciara
Zadomowienie

Cytat:

debesciara a dwa razy dziennie to po ile kropel dawalas?
Ja tez teraz na bio gai zaczelam podawać zobaczymy czy ruszy ta kupe

Niezły obżarciuch
Ja daję teraz 5 kropelek raz dziennie, z Matyldką dawałam 10 kropel (bardzo się zatwardzała). Także możesz spróbować 5 kropel jak nie pomoże to 10, jedno i drugie dawkowanie napewno ejst bezpieczne bo zlecone przez dobrych lekarzy
Ines Fajny Jaculek i faktycznie kawał menszczyzny
Stary 2014-07-28, 08:57   #3672
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
O proszę jak się dzwiga
Jakie wlochy
Cytat:

No czasem je je i je za chwile znowu AZ zwymiotuje tez nosem leci i to fontanna wtedy a ten łyka to z powrotem -bo jak to jedzenie oddawać i się krztusi znowu
Chyba nie da się go z tym jedzeniem ogarnąć, co ja juz probowalam ehh a przy tym cmoka, mlaska
Ostatnio tak zwymiotowac ze sobie oczy,uszy, głowę ,ubranie zarzygal cały rożek, podkład i moja poduszke

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
Stary 2014-07-28, 09:24   #3673
kularek
Zadomowienie

dzień dobry
masakra jaki skwar już na dworze - a ja znowu z dziećmi sama do późnej nocy dobrze, że ostatni dzień dziś bo nie mam już siły

robaczek - a ta cena 21,5 to za jakie pieluchy pampersy ? i ile sztuk jest w opakowaniu

dziewczyny dziękuję za te kupy

agnes - to mój podobnie a jeszcze co ważniejsze zapomniałam zapytać o ich konsystencję - bo nie pamiętam jakie one teraz powinny być ?

malwiska - widzisz - teraz będzie już tylko lepiej

simka - u nas to samo jak się małemu uleje to znowu chce do cyca bo miejsce się zwolniło i czasem tak kilka razy - na szczęście coraz rzadziej
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 09:35   #3674
Iris1988
Rozeznanie

Witam sie w dniu mojego terminu jem sniadanie i jade na ktg mam nadzieje ze cos zacznie sie dziac bo nie chce bez sensu lezec w szpitalu w te upaly:-( u mnie juz jest taka temperatura ze gdybym nie musiala nie wychodzilabym z domu. Jestem na biezaco ale nic w tematach brzuszkowych nie napisze bo sie nie znam:-( za jakis czas wroce do tego jak bedzie mnie to juz dotyczyc

Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk
Iris1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 09:38   #3675
Marianna 54
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Marianka będzie dobrze trochę wyluzujesz i pamiętaj że nie musisz być idealna. Ja już porzuciłam myśl o idealnym porządku nie da się a robotem nie jestem i nerwy odrazu opadają
Dziękuję
Tak sobie tłumaczę, że porządku idealnego nie muszę mieć tylko żeby Mała była zadowolona i zaopatrzona, a jak ja będę zadowolona to i Małej będzie lepiej. Najgorze to sobie nawyobrażać niewaidomo co, nasłuchać innych i wbić w ambicje. A co tam od kurzu jeszcze nikt nie umarł , a naczynia mąż pozmywa jak wróci z pracy

Cytat:
Myslalam ze takie dzieeci wiecej spia a moja praktycznie nie spi. Je 40 min niby usypia a gdy ja odkladam to jest to samo, szukanie cyca i wiercenie sie. Nie wiem co mam robic
Malwiska unormuje się, nauczycie się siebie z Oliwką, początki są ciężkie ale później bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
dziewczyny a ile dziennie kup robią wasze pociechy ? - zwłaszcza te, które mają już ok. miesiąca i karmione piersią
To widzę, że moja Mała bije rekordy, u nas kupa praktycznie po każdym karmieniu jest.. Ze dwa razy mi się udało zmienić pieluchę bez kupy, bo jak kupy nie ma to pierdki z polotem i też odrazu zmieniamy..

Cytat:
No czasem je je i je za chwile znowu AZ zwymiotuje tez nosem leci i to fontanna wtedy a ten łyka to z powrotem -bo jak to jedzenie oddawać i się krztusi znowu
Chyba nie da się go z tym jedzeniem ogarnąć, co ja juz probowalam ehh a przy tym cmoka, mlaska
Ostatnio tak zwymiotowac ze sobie oczy,uszy, głowę ,ubranie zarzygal cały rożek, podkład i moja poduszke
Moja też taka łapczywa, jak by miał jej ktoś zabrać zaraz, i ulewa później, a jak się uleje to trzeba dojeść bo miejsce jest i kupsko walnie w miedzyczasie to też miejsce jest to trzeba dojeść

Cytat:
Też nam dwa razy tak ulała,aż sie wystraszyłam

Cytat:
Jaki silny chłopak będzie łamał niewieście serca
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 10:27   #3676
i like it
Rozeznanie

Cytat:
jak się cudnie uśmiecha:love :

Cytat:

Cytat:
O proszę jak się dzwiga
Jakie wlochy

o matko ładne glodomorki macie
Cytat:
Napisane przez Iris1988 Pokaż wiadomość
Witam sie w dniu mojego terminu jem sniadanie i jade na ktg mam nadzieje ze cos zacznie sie dziac bo nie chce bez sensu lezec w szpitalu w te upaly:-( u mnie juz jest taka temperatura ze gdybym nie musiala nie wychodzilabym z domu. Jestem na biezaco ale nic w tematach brzuszkowych nie napisze bo sie nie znam:-( za jakis czas wroce do tego jak bedzie mnie to juz dotyczyc

kciuki za ktg
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 10:30   #3677
malwiska
Zakorzenienie

A mam pytanie... za kazdym razem biezecie dzieci o odbicia? Bo mi w szpitalu mowili ze po kp nie musze jesli nie ulewa, a puki co nie i oby tak bylo. Moze dwa razy jej sie ulalo w tym raz po mm. No i czy kladziecie na pleckach czy na boczek? I czy na plasko czy z klinem.
Bo moja ma klina i za nisko ja kladlam bo marudzila.od rana a przyszla mama polozyla ja wyzej i dziecko zasnelo blogom snem

Stary 2014-07-28, 10:40   #3678
Fame
Zakorzenienie

MALWISKA moja też nie lubi całkiem na płasko, w życiu tak nie usnie, no chyba że na brzuszku
Ja małą odbijam za kazdym razem, jak karmilam piersią też i chociaż nigdy też jej się nie ulewalo to czuła ulgę po odbiciu się, inaczej nie zasnela

Stary 2014-07-28, 10:54   #3679
agnes208
Zakorzenienie

Kularek hmm konsystencja jakby taka ziarnista nie wiem jak ci to okreslic taki polplynny serek wiejski tyle ze zolty (przepraszam za porownanie) czesc tych kup wsiaka w pampersa czyli musi byc trochu plynu. Takie robi od 2 tyg caly czas jak jadlam salate to sie podbarwialy

Malwiska mojego syna nie odbijalam do 3tyg tylko wtedy jak bardzo plakal przed jedzeniem bo sie nalykal powietrza. Pozniej zaczely sie prezenia pod koniec 3tyg wiec zaczelam odbijac za kazdym razem chyba ze usnie na cycu a spokojnie jadl to wtedy go nie ruszam. Czasem przerywam mu jedzenie po pierwszej fazie jak je bardzo lapczywie odbijam i je dalej. Moje dziecie spi na boku najczesciej albo na plecach ale glowke ma na lewa czy prawa strone praktycznie nigdy nie spi na znak z glowka na wprost jak go uloze a cos mu nie pasuje to w nocy sam sie przekreci. Moj spi na plasko.

Simka jak maly je tak lapczywie to po paru min oderwij i odbij moze nie bedzie tak ulewal. Ja tak malemu robie jak po wnerwie lapczywie wcina i nie ulewa mocno.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 11:02   #3680
mamaya
Zakorzenienie

malwiska, Jimmy śpi zazwyczaj na lewym lub prawym boku Tak jest najlepiej układać Dziecko, bo ułatwia to robienie kupy Czasem spi tez na wznak z główką na prawo/lewo
No i spi na płasko. Miał klin pod materacykiem, ale na płasko jest Mu lepiej

simka, to przerażajace co piszesz. Konsultowalas Natana w kierunku refluksu?

Ines, Jacko boski Jeremi tez jest taki silny chłopak, potrafi i z 5 minut łepetynkę tak podniesioną trzymać
Stary 2014-07-28, 11:12   #3681
Ines3037200
Rozeznanie

Jacu dziękuje za komplementy
Własnie przepoiłam go wodą bo 1,5h temu jadł i znowu memłać chciał
No i kolejna kupsko poszla, omg, w życiu nie pomyślałabym, że kupa może tak cieszyć - i mnie i dziecko, bo leży mi na kolanach z takim błogim uśmiechem
A co do ulewania, to Jacu rzyga regularnie praktycznie po każdym jedzeniu coś tam uleje, więcej lub mniej, a odbekiwany jest zawsze. Pediatra mówiła, że póki przybiera na wadze, to nie ma problemu, a przestane ulewać z czasem na pewno. Do przyrostu wagi akurat się nie ma co mu przyczepić to się nie martwimy.

Co do spania, to różnie go kładziemy. I na plecach, i na boku, i na brzuchu. Bez żadnych klinów.

Edytowane przez Ines3037200
Czas edycji: 2014-07-28 o 11:20
Stary 2014-07-28, 11:31   #3682
malwiska
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. Mialam teraz duzo czasu i chcialam uzupelnic liste ale nikt oprocz i like it nie wyslal mi info ktoraa z tych dziewczyn na.liscie" w urodzila w sumie puki nie ma tz to nic nie zrobie bo komputer mi nie dziala
Ja nie odbijam bo moja rzadko kiedy usypia kamiennym snem, wiec jak tylko usnie odkladam ja... mam nadzieje ze krzywdy jej nie zrobie. Postaram sie odbijac choc ona je bardzo powoli -mam nadzieje ze ten jej niespokojny sen to nie przez to ze jej nie odbijam
Dzisiaj jest mega spokojna a mi sie chce beczec ze szczescia ze juz tyle spi

Stary 2014-07-28, 11:40   #3683
aga__tka
Zakorzenienie

Witam z rana
My po przespanej nocy
Basię budzę jeszcze na razie jak za długo śpi, bo chcę żeby zeszła ta żółtaczka, no i nie chcę żeby była głodna przez to spanie w nocy ją raz budziłam a raz obudziła się sama (tzn nie wiem czy to była pobudka, czy tylko przewracanie się na drugi bok, ale skorzystałam z tego bo już mnie pierś bolała )
pierwszą noc miałam ciężką w szpitalu bardzo (tzn dla Basi to była druga noc, pierwszą była na noworodkowym), drugą noc już ją wzięłam do siebie do łóżka i ładnie spała z przerwami na jedzonko i tak do końca szpitala... w domku trzymamy ją w łóżeczku aż się pierwszy raz nie obudzi, a potem raczej nie odkładam do łóżeczka, bo mi się nie chce podnosić, jak na razie 2 noce starsze dzieciaki się wymieniły (raz przyszło jedno raz drugie) więc nie było tłoku w łóżku, więc spokojnie mała mogła zostać...

Cytat:
My pierwsza paczke mielismy pampersow ale ktore to były dokładnie to nie powiem, ale byly naprawde ok. Kolejne tez byly pampersy , ktore dostalismy i byly fatalne bo nie chlonely sikow i kup. Teraz juz ktoras paczke jedziemy na dadach i jestesmy zadowoleni. Ladnie chlona, wiadomo jak Laura walnie wielka kupe to czasem sie z pampersa wyleje.

w moim odczuciu przy malutkich dzieciach różnice w pieluszkach są wyraźniejsze, do tego różnym dzieciom będą pasować różne pieluchy w zależności od grubości dziecka i tego jak często siusia/jakie robi kupki itp... ja np. z synkiem miałam najpierw pampki i huggisy i kilka bella (bella 1 były wyraźnie za duże, a pampki 1 były już ok, jak doszliśmy do 2 to huggisy na początku się przelewały, to odłożyłam i dalej na pampkach jechałam, ale jak synek trochę przybrał to pampki musiałabym mieć już 3 ale zużyłam wtedy tę paczkę huggisów jeszcze i nagle okazały się w porządku i nic się z nich nie przelewało mimo że niby dziecko robiło więcej siusiu i do tego było większe)

Cytat:

spróbuj odkładać chwilę później - u mnie to działa, jak odłożę od razu to się przebudzi, jak odczekam chwilę - do 10min nawet to już ładnie pośpi...
i od razu odniosę się do drugiego pytania - ja swoich starszych dzieciaków nie podnosiłam do odbijania, szczególnie jak karmiłam na leżąco - teraz też jak na leżąco nie ruszam... do odbijania podnoszę tylko jak je szybko i łapczywie (raczej rzadko) albo jak chcę szybko odłożyć, żeby sobie poleżała w łóżeczku, bo w moim odczuciu jak się nakarmi a potem od razu chce ruszyć to tam się w brzuszku przelewa i lepiej dać do odbicia (moja mała jakbym od razu po karmieniu ruszała to będzie płakać, wykręcać się i zaraz wołać dalej jeść, a potem uleje - sprawdzone już po tych kilku dniach) a jak pozwolisz jeszcze chwilę poleżeć w tej samej pozycji, to jakoś się to lepiej poukłada w brzuszku (jak jej dam poleżeć w bezruchu, to mi nie płacze ani się nie wykręca, z reguły zasypia, a jak nie to grzecznie leży)

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Drogie są ale starczają na długo Trochę mnie wkurza tylko że trzeba je trzymać w lodówce A ile kropelek dajesz? Ja Matyldce pamiętam że dawałm 10 raz dziennie, teraz lekarka w szpitalu kazała dawać 5 i wydaje się że to wystarcza

BioGaia? przecież to w pelni naturalny lek.. Nam go zalecił ordynator pediatrii jednego z naszych szpitali, kiedy Matyldka miała problemy z brzuszkiem, a miała wtedy ok 3 tygodni.. Teraz w szpitalu zapytałam neonatolożkę czy mogę małemu podawać w pierwszych dniach, bo go bączki męczą i powiedziała że jak najbardziej, że to jeden z najlepszych probiotyków, prebiotyków dostępnych na rynku...
Ekspertem nie jestem ale wydaje mi się że Lacidofil czy inne leki osłonowe działają bardzo podobnie o ile nie tak samo jak właśnie BioGaia, bo i to i to są tzw. dobroczynne bakterie
Matyldce podawałam BioGaię od 3 tyg. życia do 3 miesiąca i od tamtej pory nie miała żadnych problemów z brzuszkiem, Ignaś też dostaje i kupki są niemal jak w zegarku

Oj tak, marchewki zatwardzają
ja synkowi też dawałam Biogaia - położna polecała (też od 3tyg dawałam) i w sumie miałam tylko 1 opakowanie bo mi się nie skończyło zanim przestałam podawać

Cytat:
O proszę jak się dzwiga
Jakie wlochy

nie było mnie i nie wiem, jak karmisz? butla czy kp?
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 13:05   #3684
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
A mam pytanie... za kazdym razem biezecie dzieci o odbicia? Bo mi w szpitalu mowili ze po kp nie musze jesli nie ulewa, a puki co nie i oby tak bylo. Moze dwa razy jej sie ulalo w tym raz po mm. No i czy kladziecie na pleckach czy na boczek? I czy na plasko czy z klinem.
Bo moja ma klina i za nisko ja kladlam bo marudzila.od rana a przyszla mama polozyla ja wyzej i dziecko zasnelo blogom snem

Ja małego to i 3 razy czasem podczas karmienia odbijam ale to kwestia ze to żarłacz i strasznie się powietrza nalyka i potem brzuch boli
Mi położna mówiła żeby odbijać nie ważne czy KP czy mm

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
malwiska, Jmmy śpi zazwyczaj na lewym lub prawym boku Tak jest najlepiej układać Dziecko, bo ułatwia to robienie kupy Czasem spi tez na wznak z główką na prawo/lewo
No i spi na płasko. Miał klin pod materacykiem, ale na płasko jest Mu lepiej

simka, to przerażajace co piszesz. Konsultowalas Natana w kierunku refluksu?

Ines, Jacko boski Jeremi tez jest taki silny chłopak, potrafi i z 5 minut łepetynkę tak podniesioną trzymać
Pytalam pediatry tylko jemu to się różnie przytrafiła np czasem przez kilka dni raz dziennie taki numer czasem kilka dni spokoju i tak w kółko
Pediatra powiedziała ze u niego to jest taki problem ze jest lapczywy i dużo je na raz a ze ma te kolki i nalyka się powietrza to jak się zaczyna spinac to potrafi pujsc fontanna a przewód pokarmowy nie jest zamknięty to się cofa
Może mu to przejdzie bo strach ciągle mam cos obrzygane dziś juz pościel do zmian

Kocham
Stary 2014-07-28, 13:39   #3685
Fame
Zakorzenienie

INES Jacuś jest świetny!!

MALWISKA no moja Izka to nie naspi długo jak jej się dobrze nie odbije, ale to każde dziecko jest inne i na pewno niedługo dojdziecie do tego czego Mała się ciągle budzi

Stary 2014-07-28, 13:57   #3686
mamaya
Zakorzenienie

simka, wiesz co, Jimmy też jest tragiczne łapczywy, przy każdym karmieniu właściwie zdarza Mu się krztusić, ale jeszcze w życiu Mu się nie ulało. Więc ja bym chyba na Twoim miejscu przeszła się z Natankiem do gastrologa jednak
Stary 2014-07-28, 14:02   #3687
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Młodej się ulewa niestety pierś nie ma tak kontrolowanego przepływu jak butla więc nieraz wciągnie spooooro. Ale dla swiętego spokoju idziemy do lekarza. A dziś szczepienia były. Oby tylko dobrze je zniosła
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 15:31   #3688
pszczola189
Rozeznanie

Adaś śpi już 3 i pół godziny po moim mleku.. Dziś jedziemy od rana tylko z piersi, każde karmienie z obydwu trochę jedna trochę druga. Pokarmu mam tyle, ze aż koszula mokra.. A wkładek nie wzięłam :\ jeszcze czekam na wyniki badań młodego i jak będzie ok to jutro do domu wychodzimy, trzymajcie kciuki!

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk

ADAŚ ur. 26.07.2014
waga: 2790g
długość: 54cm

: love:
pszczola189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 17:05   #3689
Iris1988
Rozeznanie

Bylam na ktg zero skurczy. Jak nic nie ruszy w czwartek/piatek mam byc z torba. Dzisiaj sprzatam i dorywam sie do tż

Iris1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 18:11   #3690
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Pszczoła tetrą je!
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości