Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-27, 22:24   #4921
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez Little_Spark Pokaż wiadomość
larysko, a nie zbryla Ci sie ta kaszka? ja kupilam tylko raz i za kazdym razem robily mi sie w niej grudki, kombinowalam z cieplejsza i zimniejsza woda, iloscia kaszki czy sposobem wsypywania ale zawsze ale to zawsze byly grudki
Nie nic mi się z nią nie dzieje ani jak dodaje tylko do zagęszczenia mleka ani jak robie kaszke. Tylko tak myślę o tym i ja używam łyżeczki do mieszania nawet mleka mm bo właśnie przy potrzasaniu butelka zauważyłam że się mleko nie rozpuszczalo fajnie wiec sypie mm mieszam łyżeczka później sypie kaszke i tez mieszam łyżeczka może to dzięki temu nic się nie dzieje
Stary 2014-07-28, 02:00   #4922
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Laloca my mamy takie wapno w syropku dla dzieci. Zapytaj w aptece. Sa z roznych firm w roznych smakacj.

Motyl my mamy szczoteczke jirdan takaz okraglym koncem i paste elmex. Na niej napisane zeby myc raz dziennie i tak robie.

Lula udanego wieczoru i zyze by sie skonczyl po twojej mysli

dziekuje za gratulacje pierwszego nocnikowania

---------- Dopisano o 03:00 ---------- Poprzedni post napisano o 02:58 ----------

Little spark tak, jak julka jadla zdrowy brzuszek to mi sie caly czas grudy robily i przy kazdym robieniu jaszki walczylam z rozdrabnianiem ich
Stary 2014-07-28, 06:19   #4923
MsLullaby
Zakorzenienie

Ej o co wam chodzi z tym wieczorem? mi to nawet do głowy nie przyszło co wam przyszło napewno! my tak często sobie robimy hehe więc to nic specjalnego ale dziękuję
Dzień dobry cała noc przespana nawet mu ani razu nie musiałam smoczka dawać

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 06:32   #4924
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ej o co wam chodzi z tym wieczorem? mi to nawet do głowy nie przyszło co wam przyszło napewno! my tak często sobie robimy hehe więc to nic specjalnego ale dziękuję
Dzień dobry cała noc przespana nawet mu ani razu nie musiałam smoczka dawać
aaa no tak
aja wstalam o 5 i od razu weszlam na wizaz by zobaczyc wiesci

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 06:33   #4925
ja-ika
Zakorzenienie

Dziś swoją 10 miesięcznicę obchodzą:

Majusia i Natalka
Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantek

Lula myślałam, że zaskoczysz nas dziś wieściami
Stary 2014-07-28, 06:47   #4926
Isabell12
Zadomowienie

heja a kaśka lisiczka założyła już nowy wątek
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 06:56   #4927
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
aaa no tak
aja wstalam o 5 i od razu weszlam na wizaz by zobaczyc wiesci
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

Majusia i Natalka

Jesteście kochane że tak czekacie razem ze mną

Adrianek
30.07.2015

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-28, 07:00   #4928
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteście kochane że tak czekacie razem ze mną
dobra nie ma co sie nakrecac, to bedzie wyjatkowy dzien

Aleksander
Stary 2014-07-28, 07:08   #4929
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Nadrobię wszystko wieczorem, bo teraz się uczę.

Ale mam pytania, bo zębol jednak dzisiaj wyszedł, imieninowy prezent wystukany łyżeczką (ale i tak widać go gołym okiem).
Od kiedy te zęby trzeba myć, od razu jak wyjdą?i jak często?
wy już dawno to wszystko wiecie, a mnie teraz dopiero zaczęło dotyczyć.
No i jak my dalej kp w nocy to nic nie szkodzi?umyć jej wieczorem po kaszce i wsio?

Zła jestem,bo była u nas rodzinka i oczywiście porównywanie Natalki i jej dwóch kuzynek z tego samego roku (jedna z 2 maja, druga z końca czerwca).Niestety jak zaszłam w ciążę i wiedziałam,że kuzynki też zaszły to wiedziałam,że tak to będzie tak samo ja byłam całe życie porównywana z tą kuzynką co była w moim wieku. przykre to jest dla mnie:/
No i oczywiście pytania, czemu jeszcze nie sadzam jej na nocnik. Oczywiście starszeństwo uważa,że ona to spokojnie zczai.
W ogóle faktycznie widać u starszych ten trend, bo moja mama też już kilka razy zagadywała mnie o nocnik, ale jak jej powiedziałam swoje argumenty to dała mi spokój...

wrrr, też tak macie?
ja myję zawsze wieczorem, po ostatnim karmieniu a mój klusek już w nocy nie je dopiero 5-5.30 ,
zawsze jest tak że chocby przypadkiem to w rodzinie porównuje się dzieci w podobnym wieku u nas jest o 3 m-ce starszy
chłopiec i bez przerwy to to, to tamto a na tak małych dzieciach te 3 mc-e to widać ogromną różnicę ale dla mnie to aż 3 miesiące a dla innych to tylko 3,
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
--------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------[/SIZE]

[/COLOR]

Ale masz busz Na podworku czy w domu?
mieszkam w bloku i mam jeden kwiat doniczkowy,ktory zresztą dostałam w prezencie i super odmiana bo odkrywa się go raz na dwa tygodnie
.
wszystko w domu

Cytat:

Majusia i Natalka

wszystkiego najlepszego i dla Lilci wczorajszej solenizantki samych dobroci
nooo i oczywiście dla "starszaków " sto lat

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:
hej a ja nie mogę doczytać na co wy tak czekacie
Stary 2014-07-28, 07:12   #4930
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
ja myję zawsze wieczorem, po ostatnim karmieniu a mój klusek już w nocy nie je dopiero 5-5.30 ,
zawsze jest tak że chocby przypadkiem to w rodzinie porównuje się dzieci w podobnym wieku u nas jest o 3 m-ce starszy
chłopiec i bez przerwy to to, to tamto a na tak małych dzieciach te 3 mc-e to widać ogromną różnicę ale dla mnie to aż 3 miesiące a dla innych to tylko 3,

wszystko w domu

wszystkiego najlepszego i dla Lilci wczorajszej solenizantki samych dobroci
nooo i oczywiście dla "starszaków " sto lat

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

hej a ja nie mogę doczytać na co wy tak czekacie
Aż mi się TŻ oświadczy to jest temat tabu

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ----------

Cytat:
No no

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-07-28, 07:33   #4931
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:

Majusia i Natalka

najlepszego

MsLullaby u Ciebie temat tabu, a moj P. ciagle gada, ze oswiadczy mi sie jeszcze w tym roku ciekawe

dopadlo mnie chorobsko w sobote, caly weekend przelezalam, dobrze, ze tz przejal na ten czas mala i dzielnie sie nia zajmowal...
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 07:34   #4932
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
najlepszego

MsLullaby u Ciebie temat tabu, a moj P. ciagle gada, ze oswiadczy mi sie jeszcze w tym roku ciekawe

dopadlo mnie chorobsko w sobote, caly weekend przelezalam, dobrze, ze tz przejal na ten czas mala i dzielnie sie nia zajmowal...
Mi moj też tak gada ale od tego czekania to już mi to wisieć zaczyna

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-07-28, 07:38   #4933
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Mi moj też tak gada ale od tego czekania to już mi to wisieć zaczyna
faceci niektorzy w ogole sie do tego nie garna a jeszcze inni oswiadczaja sie po kilku miesiacach
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 07:41   #4934
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeść!!

Sto lat solenizanci!

Dziękuję Wam za odpowiedzi odnośnie mycia ząbków

A mi znowu się śniło,że urodziłam drugą córeczkę, często mam takie sny. I było imię wybrane-Justyna. Zresztą ostatnio coś zeszło na ten temat z moimi rodzicami i też się im podoba
aczkolwiek mój tat ciągle powtarza,że teraz musi być dziedzic hehe.

Cytat:
swoją drogą nie rozumiem dlaczego ludzie dają dzieciom imiona zagraniczne, jeszcze pal licho jak nazwisko pasuje, ale jakby ta Amber miała na nazwisko np. Kiełbasa, to tak średnio pasuje Mogłabym zrozumieć jeszcze, jakby rodzice mieszkali za granicą, ale jest przecież tyle ładnych polskich imion
ja też nie rozumiem.
jak mieszka się też za granicą to zawsze można dać takie imię, które jest i w Pl i ogólnonarodowe. Np. Nephelim tak zrobiła. No i ważne,żeby paasowało do nazwiska. Jak rodzi się dziecko Polki i obcokrajowca to też co innego, bo nazwisko zagraniczne itp
Ale i tak ogólnie w Pl ostatnio jest trend na Nikole, Dżessiki itp

tego co widzę to ta dziewczyna mieszka w Belfaście. Ale pierwszą córkę ma Olivkę, więc da się jakieś normalniejsze imię wybrać

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
no to potrójne wszystkiego najlepszego

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

a co do porównywania dziecka do innych, to też Lilcia przyszła na świat w jednym roku co 4 innych dzieciaków w rodzinie i fakt, pewnych porównań trudno uniknąć, choć umiarkowanie, bo każdy ma świadomość, że w przyp. takiego małego dziecka to miesiąc to też spora różnica, no i na szczęście lub nie, ale dzieli nas odległość całkiem spora, więc do porównywania za dużo okazji nie ma
te dziewczynki też nie mieszkają tu w pobliżu,ale to są wnuczki brata mojej mamy. A oprócz brata moja mama ma jeszcze siostrę i to ona głównie porównuje,jako osoba postronna.I dziewczynki rodziły się mniej-więcej co 2 miesiące, ale jest porównywanie na zasadzie " A Zosia jak miała 10 miesięcy to już biegała"

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2014-07-28 o 07:49
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 07:49   #4935
Isabell12
Zadomowienie

u mnie dzisiaj skwar , że jajka można smażyć na kamieniach w ogrodzie, kurcze jak jest tak gorąco to nawet w nocy nie odpoczywam, mam 28 stopni w domu , nie źle co

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Aż mi się TŻ oświadczy to jest temat tabu

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ----------

No no
lulla !!!, kochana,!!! to faktycznie będzie wyjątkowy dzień
Stary 2014-07-28, 08:00   #4936
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Przepraszam, że wpadam i się chwalę, ale muszę
Emilka już oficjalnie raczkuje
Trochę mi głupio, bo Wasze dzieci już dawno to robią, a inne już chodzą, ale ja się tak cieszę z każdego postępu Emilki
niech Ci nie będzie głupio bo moja wciąż się tylko przemieszcza przez obroty i do tyłu się odpycha i nic więcej nie robi...

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
dla Emi!!

u nas też Młody łazi w kólko wokół stołu, ścian, sofy. a za "pchacze" robi: krzesło lub pudełko na zabawki

uciekamy nad morze! pakowanie skończone wyjeżdżamy nad ranem. trzymajcie kciuki żeby mój wyjec samochodowy zniósł jakoś tę podróż
do zobaczenia za tydzień!
miłego wypoczynku
Stary 2014-07-28, 08:12   #4937
butterfly20
Zakorzenienie

http://www.aptekagemini.pl/ziajka-ze...uoru-50ml.html tej pasty używacie?

Stary 2014-07-28, 08:14   #4938
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:

Majusia i Natalka

Dziękujemy za życzenia!

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 08:27   #4939
angelikada
Wtajemniczenie

witam się powekendowo
w sobote byliśmy sobie na imieninach mojej siostry a wczoraj leniuchowaliśmy pól dnia w basenie! wiec się troszku opaliłam bo mąż mi du#ke truł żem blada no i moja malutka kąpała się z nami w basenie wcześniej się nie udało bo w ogole nie chciała i szybko marudziła a wczoraj o dziwo tylko na początku a jak już była z nami w basenie to się jej podobało chlapała i nawet do kółka dała się włożyć mój maluszek
kurcze znów myslimy nad wakacjami nad morzem...ehh nie wiem czy cokolwiek znajde :/ no ale spróbuje cos poszukać..
a dzisiaj już z rana byłam w lidlu i zdobyłam bluze
a Lenka ma jakas dobrą noc bo od 24 śpi do teraz bo pomimo położona o 20 mega padnięta! to i tak się obudziła po 1.5 godzinie;/ i w sumie walczyłyśmy trochę dłużej niż do 24 noa le w końcu się udało i usnęła i nawet jej tej nocy butli nie robiłam wiec super noc pewnie za niedługo się obudzi niedźwiadek

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Dołączam do życzeń

Czy mozna malym dzieciom wapno pic ? Pogryzly Maje komary i chcialabym jej ulżyć.
tak można to buduje też ich kości... ja mam kupiony w aptece polecony przez farmaceutę ale jeszcze nie podawaliśmy bo nie mieliśmy potrzeby bo Lenie wysypka zeszła po zyrtecu ale gdyby co to bym dała jej spokojnie wapno

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Nadrobię wszystko wieczorem, bo teraz się uczę.

Ale mam pytania, bo zębol jednak dzisiaj wyszedł, imieninowy prezent wystukany łyżeczką (ale i tak widać go gołym okiem).
Od kiedy te zęby trzeba myć, od razu jak wyjdą?i jak często?
wy już dawno to wszystko wiecie, a mnie teraz dopiero zaczęło dotyczyć.
No i jak my dalej kp w nocy to nic nie szkodzi?umyć jej wieczorem po kaszce i wsio?

Zła jestem,bo była u nas rodzinka i oczywiście porównywanie Natalki i jej dwóch kuzynek z tego samego roku (jedna z 2 maja, druga z końca czerwca).Niestety jak zaszłam w ciążę i wiedziałam,że kuzynki też zaszły to wiedziałam,że tak to będzie tak samo ja byłam całe życie porównywana z tą kuzynką co była w moim wieku. przykre to jest dla mnie:/
No i oczywiście pytania, czemu jeszcze nie sadzam jej na nocnik. Oczywiście starszeństwo uważa,że ona to spokojnie zczai.
W ogóle faktycznie widać u starszych ten trend, bo moja mama też już kilka razy zagadywała mnie o nocnik, ale jak jej powiedziałam swoje argumenty to dała mi spokój...

wrrr, też tak macie?
ejj nie przejmuj się serio zawsze odpalaj tekst że każde dziecko jest inne i inaczej się rozwija ja tez często słucham tego czy tamtego ale akurat w moim przypadku nikt mi Leny nie porównywał do innych dzieci jak już ktoś próbował to odpalałam ten tekst albo usłyszałam go z ust mojej mamy czy tez kogoś innego wiec luz Ty jesteś mamą Tusi i to Ty decydujesz a jak starszyzna wie swoje to Ty tez powiedz że Ty wiesz swoje oni mieli już swój czas na wychowanie swoich dzieci

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-28, 08:33   #4940
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Jak ktos kupuje dady to sa 2paczki za 50zl

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 08:36   #4941
policzanka
Wtajemniczenie

Wszystkiego dobrego dla naszych solenizantek!

Wiecie co dawno nie byłam tak roztrzesiona jsk dziś . wchodzę rano na fb a tam dwie wiadomości od znajomych . jedna od kumpeli, napisała czy dostałam od innego znajomego filmik na którym jestem. Nie wiedziałam o co chodzi i weszłam w druga wiadomość która była od właśnie tego znajomego . Tam smutna minka i link z avatarem na którym jest Lilcia, podpisane private photo xxx weszłam w link a tam uruchomił się yt i jakiś niby mój kanał . żeby wejść i przeglądnąć jego zawartość trzeba było mieć 18 lat . Ja odrazu panika.pierwsze co mi przyszło na myśl że pewnie kamerka w laptopie coś nagrała bądź kinekt i wrzucił do sieci( wiem,wiem,za dużo filmów się nsogladalam).juz swoimi oczyma widziałam jak wszyscy znajomi otrzymują tego linka i nabijaja się ze mnie..na szczęście okazało się ze jest to tylko wirus . .
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 08:39   #4942
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:

Majusia i Natalka

wszystkiego najlepszego!!
Stary 2014-07-28, 09:00   #4943
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
ja tej uzywam
ale Bartek ostatnio nie chce dac se umyc... jak bedzie mial prochnice to sie chyba zabije
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 09:11   #4944
ladanseuse14
Zakorzenienie

Motyl napisze po raz kolejny ze my uzywamy Elmex.

Julka znow zrobila siku do nocnika
Stary 2014-07-28, 09:12   #4945
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Jak ktos kupuje dady to sa 2paczki za 50zl

dzieki ale mialam nosa by nie kupowac w sobote pieluch

sluchajie uzywa ktoras z was juz dad5? duzo sa wieksze od 4?

Aleksander
Stary 2014-07-28, 09:15   #4946
ladanseuse14
Zakorzenienie

Najlepszosci dla dziesieciomiesieczniaczek

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
dzieki ale mialam nosa by nie kupowac w sobote pieluch

sluchajie uzywa ktoras z was juz dad5? duzo sa wieksze od 4?
A dostalam kilka sztuk od moni i sa porownywalne do pampow 4+. Nie wiem czy to przydatne info.

Poli w necie krazy fuzo takich wirusow ale co sie podenerwowalas to Twoje
Stary 2014-07-28, 09:17   #4947
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych jubilatow

Policzanko bardzo przykra historia na prawdę można sie zastraszyć

Leos ma 5zębów i zaczął mnie gryzć przy karmieniu jak były tylko dwa to nie robił tak. Teraz jest to dla mnie mega stres. W ogole całe to kp mnie przerasta.

Czekamy na dzidziusia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-28, 09:19   #4948
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Motyl napisze po raz kolejny ze my uzywamy Elmex.

Julka znow zrobila siku do nocnika
iem wiem,ale pytałam te dziewczyny,które mają ziajkę

Stary 2014-07-28, 09:20   #4949
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych jubilatow

Policzanko bardzo przykra historia na prawdę można sie zastraszyć

Leos ma 5zębów i zaczął mnie gryzć przy karmieniu jak były tylko dwa to nie robił tak. Teraz jest to dla mnie mega stres. W ogole całe to kp mnie przerasta.
Nie zadreczaj sie kochana i tak jestes mistrzu, ze wciaz karmisz
Stary 2014-07-28, 09:23   #4950
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Nie zadreczaj sie kochana i tak jestes mistrzu, ze wciaz karmisz
Ale Leos jest tak przywiązany do piersi ze inaczej nie zaśnie a teraz na czas ząbkowania wisiałby całymi dniami i nocami. Do tego jeszcze nigdy sie nie zdarzyło żebym byla u kogoś w odwiedzinach i nie byłoby potrzeby karmić z piersi. No a teraz jak jeszcze gryzie to juz jest calkiem cudownie.

Motylku ja mam żel żurawinowy z ziaji. Fajny ma smak wachałam sie między nim a pasta ale w końcu wzięłam żel.

Czekamy na dzidziusia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości