|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
witam się poniedziałkowo
nie ogarniam Was po weekendzie...ale jak cały tydzień siedzę przed komputerem to w weekend odpoczywam od patrzenia w monitor trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj i zazdraszczam bo moje następne za 3 tygodnieja niestety pakę ciuszków dostanę może w listopadzie/grudniu szkoda, że tak późno bo nie mogę wcześniej ogarnąć co potrzebuję kupić a co nie. A biegać za wyprawką w grudniu nie mam ochoty siostra męża urodziła teraz dziecko więc wszystko pozbierała a mi pozostaje czekać...i mówią mi wszyscy "tylko nic nie kupuj" a kiedy będę kupować??
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3153 |
|
Raczkowanie
|
linka brzusio super! Czekam na wrazenia ze szkoly rodzenia, moze sie sama zapisze tam na nastepny kurs:P
Powodzenia dzis na wizytach! Trzymam kciuki
|
|
|
|
#3154 |
|
Rozeznanie
|
Linka, bardzo mądry napis. W czerwcu skończyłam kurs aranżacji wnętrz, więc jaram się wszelkimi pomysłami
|
#3155 |
|
Wtajemniczenie
|
OOo maczuma to Ja juz wiem kto mi zarzuci pomysłem na kącik dla malej
|
#3156 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to może ja Ci podeślę plan naszego pokoju i zaplanujesz gdzie mamy chociaż łóżeczko wstawić? już o kąciku dla dziecka nie mówię
|
|
#3157 |
|
Zadomowienie
|
Uwaga to co wydawalo mi sie przelewaniem moich wnetrznosci bylo jednak juniorem. Dla mnie to uczucie takiego plum wewnatrz :-D tż tez wczoraj poczul jak junior sie rusza i byl bardzo usatysfakcjonowany ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3158 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Alekaz, Ty chyba wklejałaś listę wyprawkową. Widziałam tam jedno prześcieradło na przewijak. Masz zamiar na to prześcieradło jeszcze cos rozłożyć ( np podkłady czy jakiś ręcznik papierowy)? Chodzi o to, że maluszki, często zaraz po rozpięciu pieluchy robią szybkie siusiu,lub walną rzadką kupkę...Ja używałam podkładów, bo szły na początku jak woda, mimo, że starałam sie kontrolować "wypływ" substancji
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() paulinkus mocne kciuki za wizytę i oby synek okazał się synkiem ![]() w ogóle trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() linka ładny, pokaźny "piżamowy" brzuszek ![]() justyssia to super, że udało się kupić ten bebetto. Cena też ok. No to w końcu pojazd jest...ja to po wakacjach zacznę bardziej przyglądać się wózkom bo po co ma stać tyle czasu jak miejsca mało. Wystarczyło mi do Łodzi wrócić a już się gorzej czuje, głowa nawala, ciśnienie niskie i w ogóle kiepsko jakoś. A zaraz się muszę zebrać i jechać na rehabilitację
|
#3160 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a czujecie nadal ból w okolicy lędźwiowo krzyżowej kręgosłupa?
pamiętam, że było już jakiś czas temu takie pytanie i ciekawi mnie czy takie bóle jeszcze się mogą utrzymywać. Bo u mnie to ogólnie jest problem z tą okolicą niestety
|
#3162 |
|
Rozeznanie
|
Oliwka, mnie plecy bolały najbardziej na początku ciąży, teraz, odpukać, jest spokój
|
#3163 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mnie bolą czasem jak długo stoję/chodzę albo jak leże na plecach i mam za albo dużo pod głową albo za płasko, aż się boję co będzie później. Możliwe że to że mam dość mocną skoliozę to będę musiała przecierpieć, bo pojęcia nie mam co z tym zrobić. Dziewczyny pisały coś o ćwiczeniach...
|
|
#3164 |
|
Rozeznanie
|
Linka piękny brzuszek
Justyssia gratuluję wózka i poważny zakup z głowy! Oliwka do mnie ten ból wraca, ale nie jest już tak uporczywy jak wcześniej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i proszę się po nich meldowac :-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do bólu pleców to u mnie czasami wstępuje Ale to zazwyczaj co jakimś większym wysiłku. Dziewczyny za wizyty. Gratuluję kolejnych tygodni, coraz bliżej maleństwa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i najpierw obowiazki potem przyjemnosc ale brzucho ja mam chyba mniejszy ![]() Cytat:
to jest wstepna lista jeszcze ja bede nodyfikowac. Przewijak dostalam taki ceratowy czy cos i musze cos miec na niego to myslam o przesceradelku a i tak jakies podkaldy kupie napewno
|
|
|
#3167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tak sobie wymyśliłam intymny kącik dla dziecka :-D kazałam wymalowac wneke w innym kolorze i założyć taki karnisz tam powiesze "makarony" żeby lekko odseparowac ten kącik ale nie zasłonic. Jak się Wam to widzi??
|
|
#3168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Takie odseparowanie kacika dla dziecka to bardzo fajny pomysl. Da Wam poczucie pewnego odosobnienia a jednoczesnie bedziecie mieli Jagode na widoku :-D [/QUOTE] Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-07-28 o 12:15 |
|
|
|
|
#3169 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za życzenia dla Macieja
Linka brzuś spory, ale jaki ładny i ten pomysł żeby zrobić taki kącik dla małej jest moim zdaniem bardzo dobry. U mnie dziś tak duszno, że z tego wszystkiego kręci mi się w głowie. Poleżeć sobie nie mogę, bo trzeba być w ciągłej gotowości przy dwójce dzieci Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3170 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Linka brzucho ogromniasty ja mam połowę mniejszy ale widzę, że między nami 4 tygodnie różnicy to mój pewnie jeszcze urośnie
|
|
#3171 |
|
Rozeznanie
|
Kupiłam na all spodenki
![]()
|
#3172 |
|
Zadomowienie
|
Linka bardzo mi się podoba pomysł z makaronami.... tak się zastanawiam bo wszędzie piszą że na początku dziecko powinno zasypiać przy delikatnym świetle. tylko że JA nie potrafie zasypiać przy świetle....a łóżeczko ma być zaraz obok....
|
|
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3174 |
|
Rozeznanie
|
Linka, idealne miejsce na kącik dla Jagody (jakoś od razu przyszło mi na myśl pomalować go na jasnojagodowy kolor
) A pomysł z makaronami jest ok
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż nie jest fanem różu ani fioletu :-P
|
#3176 |
|
Rozeznanie
|
Linka dzisiaj na zielono
więc jagoda też na zielono
|
#3177 |
|
Rozeznanie
|
fajny kącik będzie miała Jagódka
i Linka brzuszek już naprawdę spory masz
|
|
|
|
#3178 |
|
Zadomowienie
|
z projekcją gwiazdek
|
|
|
|
#3179 |
|
Rozeznanie
|
Linka super kącik dla Jagody
Naprawdę niemowlaki muszą zasypiać przy świetle? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3180 |
|
Raczkowanie
|
Ja kiedys dorwałam fajną lampeczke w biedronce, po wlaczeniu w pokoju bylo pelno gwiazdek na scianach i suficie i rozjasniala delikatnie pokoj, ale siostrzenica zobaczyla moj nabytek i nie mialam serca zeby jej nie dac:P
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:56.

nie ogarniam Was po weekendzie...ale jak cały tydzień siedzę przed komputerem to w weekend odpoczywam od patrzenia w monitor
i zazdraszczam bo moje następne za 3 tygodnie
szkoda, że tak późno bo nie mogę wcześniej ogarnąć co potrzebuję kupić a co nie. A biegać za wyprawką w grudniu nie mam ochoty 

ale wg usg mam termin na 6.12