Scent Bar LIII - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-28, 12:33   #1741
rachell111
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LIII

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Kurcze mnie się nigdy z takich akcji nie chce śmiać, mnie to poraża, przeraża, że ludzie tak na serio, że mają tak nasrane w głowach

I jedni i drudzy of kors

ubawiła mnie za to "żona mojego narzeczonego"
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 12:37   #1742
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Ja akurat wszelkich żółtawo-zielonych odcieni nie toleruję (za wyjątkiem łazienki ale wówczas bez żółtego), ino ostatnio znudziły mi się odcienie ciepłe takie jak właśnie magnolia, osoś, ciepły beż, chciałabym mieć chłodniejsze odcienie ścian, dywanów, obić. Przynajmniej rolety planuję zmienić, ha.
Ale w przypadku jaśminu dulxa trudno mówić o odcieniu .

http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,3...,35605399.html

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2014-07-28 o 12:42
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 12:48   #1743
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Kurcze mnie się nigdy z takich akcji nie chce śmiać, mnie to poraża, przeraża, że ludzie tak na serio, że mają tak nasrane w głowach
Mnie zadziwia, że od jakiegoś czasu śluby to Wielki Dzień Autopromocji Panny Młodej. Już o tym pisałam. I wyścig konfekcyjnych zbrojeń.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Ale w przypadku jaśminu dulxa trudno mówić o odcieniu .

http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,3...,35605399.html
Coś tam żółtawego można wyczaić
Zaczęłam sobie z nudów czytać ten malarski wątek i dobiły mnie "zdjątka kolorków".

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 12:49   #1744
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie zadziwia, że od jakiegoś czasu śluby to Wielki Dzień Autopromocji Panny Młodej. Już o tym pisałam. I wyścig konfekcyjnych zbrojeń.
Zrozumiałym dla mnie jest, że każdy chce wyglądać dobrze. Ale rozkminy są smutne, tacy ludzie, taki świat, i potem się mnożą
Stary 2014-07-28, 12:51   #1745
neska951
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Coś tam żółtawego można wyczaić
Zaczęłam sobie z nudów czytać ten malarski wątek i dobiły mnie "zdjątka kolorków".
1 tzn?
2 Ogólnie to złamana biel jest Mam ją na ścianach ...

Rachelo
cały czas mnie zastanawia moje odkrycie perfumowe nie wiem jakie? Co ja odkryłam i nie pamiętam Czy to o Balencjagę chodzi?
Stary 2014-07-28, 13:13   #1746
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
1 tzn?
Kto ma bardziej strojną suknię, ładniejsze dodatki etc. Pojawiają się czasem wątki typu "ojej, kupiłam sobie skromną suknię ślubną a teraz a) wszyscy mi mówią, że nie wygląda jak ślubna i powinnam kupić coś rozłożystego z tiulem i diamentami b) wiem że jedna z zaproszonych osób włoży długą suknię bardziej wystrzałową od mojej, co robić, co robić, ojej, pomylą nas, nikt mnie nie zauważy, nie będę błyszczeć tego dnia, nie będę najpiękniejsza na sali, normalnie nie wpuszczą mnie do kościoła a pan młody mnie rzuci, a może się obrazić i odwołać ślub?"

Stary 2014-07-28, 13:39   #1747
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Nic mi się nie chce, cierpię na nadmiar roboty i dołek finansowy. Niby jedno z drugim powinno się wykluczać, ale niestety da się mieć oba jednocześnie
Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Zdecydowanie się da. Też jestem na tym etapie. Paranoja
no to oby się ten dziwaczny okres szybko u Was zakończył

Cytat:
Kupuj te chate, kupuj!

ale prawdę mówiąc to jestem prawie zdecydowana - to chyba moja najszybsza decyzja w życiu, szczególnie kiedy się weźmie pod uwagę kaliber dwa tygodnie temu jeszcze nie miałam poważnych planów a tu na dniach mogę podpisywać umowę - jeśli się nie rozmyślę albo nie spanikuję

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
polecam jednoczęściowy, bo dwuczęściowy mi dziś kilka razy o mało nie zleciał, a wcale jakoś bardzo nie szalałam
Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
No ja ostatnio skorzystałam z niewielkiej zjeżdżalni i na dole łapałam rozpaczliwie górę od bikini, a jak sie spróbowałam normalnie przepłynąć to musiałam łapać majtki, tak więc resztę wyprawy na basen spędzilam w dżakuzi
Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
znam ten ból , kiedyś polazłam na basen odkryty latem się opalać i przed wejściem do wody nie chciało mi się zmienić bikini na jednoczęściowy no i musiałam zaraz wychodzić bo co ruch to mi majtki spadały i musiałam trzymać , pływać się ni cholery nie dało

Cytat:
A wygląda zupełnie inaczej bo oryginalny fason leżał na mnie trochę jak szlafrok (przez dekolt) a podwinięty dół beznadziejnie podkreślał krzywe kolana. Przerobiłam więc przód na tył, zaszyłam dekolt i wycięłam nowy, odprułam pasek, uciachałam tren a nadmiar materiału robiący wór udrapowałam na boku, uff.
super efekt!

Cytat:
Baru, a może pobadajcie sobie wit. D i wyjdzie nam kolejna epidemia do tagów? Do kompletu z tarczycową
o! w sumie nawet myślałam czy by nie sprawdzić, ale jakoś mi wyleciało z głowy przy okazji ostatniego kłucia..

Cytat:
2. dzięki, ta jest, BRW. Moja jest chyba typowa, większość magnolii jakie widzę wśród farb to taki niezidentyfikowany łososiowo-brzoskwiniowy.
hm, a magnolia nie kwitnie właśnie na biało?

Cytat:
MC chyba już nie? Bywałam w Proximie ale tylko na okoliczność koncertów, w No Mercy na gotyckich imprezach ale i tu, i tu wydawało mi się, że są zamknięte grupki znajomych. W Parku w czwartki grają (grali?) metal i można było poskakać. Coś dla Ciebie skoro masz wolny piątek. Tam twarzystwo było zawsze otwarte, zdawało mi się, że połowa przychodzi na podryw ALE średnia wieku ze 20 lat.
czwartków w parku z tego co kojarzę już nie ma...
hardzone teraz organizują w byłym no mercy, jest cyklicznie tzw. emeryten party najbliższe: https://www.facebook.com/events/1515...063707/?ref=22

PS: a w sobotę natknęłam się niespodziewanie na Paradox i zdziwiłam się, że jeszcze istnieje jest teraz na Anielewicza.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 13:54   #1748
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
MC chyba już nie? Bywałam w Proximie ale tylko na okoliczność koncertów, w No Mercy na gotyckich imprezach ale i tu, i tu wydawało mi się, że są zamknięte grupki znajomych. W Parku w czwartki grają (grali?) metal i można było poskakać. Coś dla Ciebie skoro masz wolny piątek. Tam twarzystwo było zawsze otwarte, zdawało mi się, że połowa przychodzi na podryw ALE średnia wieku ze 20 lat. Znam jeszcze Progresję ale to drugi koniec Warszawy.
A tak fogle mało bywam.
no niestety w ichnim parku, to teraz fiesta night w czwartki, a w rtesztę dni umca-umca
Stary 2014-07-28, 13:56   #1749
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
dwa tygodnie temu jeszcze nie miałam poważnych planów a tu na dniach mogę podpisywać umowę - jeśli się nie rozmyślę albo nie spanikuję

super efekt!

PS: a w sobotę natknęłam się niespodziewanie na Paradox i zdziwiłam się, że jeszcze istnieje jest teraz na Anielewicza.
1. podpisuj
2. dzięki
3. chyba kwitnie, nie wiem czemu tak sobie umyślili. Ale nawet jak się gogluje to głównie ten kolor wychodzi.
4. ba, nawet byłam niedawno. Ale klimatu już nie ma i żarcie podłe. Nie mieli ciabat tylko nijakie tosty. Cappuccino i czekolada smakowały tak samo (i nijako), nic alkoholowego na ciepło nie było. Ale zapomniałam zapytać o Ciechany

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
no niestety w ichnim parku, to teraz fiesta night w czwartki, a w rtesztę dni umca-umca
Bo metal is dead

Stary 2014-07-28, 14:02   #1750
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
To idź państwowo na akademię medyczną będzie taniej

ha, też na to wpadłam tzn. żeby taniej szukać, ale w sumie po przeszukaniu netu wyszło mi, że ten mój dent jest w miarę tani. No i mam go z godnego zaufania polecenia, a poza tym to już za daleko poszliśmy z tym moim leczeniem, żeby teraz gdzieś tam zaczynać od nowa. Nic to, leczenie mam rozłożone na rok do półtora, wezmę jakiś kredyt, wycyckam P., odzyskam dług od rodziców i chyba jakoś podołam.

i też se muszę tę wit D zbadać, dent kazał

i dobry baru
burza idzie, może choć chwilową ulgę przyniesie, bo upał taki, że zwariować można

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017

Edytowane przez Florens
Czas edycji: 2014-07-28 o 14:28
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 14:14   #1751
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
ha, też na to wpadłam tzn. żeby taniej szukać, ale w sumie po przeszukaniu netu wyszło mi, że ten mój dent jest w miarę tani. No i mam go z godnego zaufania polecenia, a po za tym to już za daleko poszliśmy z tym moim leczeniem, żeby teraz gdzieś tam zaczynać od nowa. Nic to, leczenie mam rozłożone na rok do półtora, wezmę jakiś kredyt, wycyckam P., odzyskam dług od rodziców i chyba jakoś podołam.

i też se muszę tę wit D zbadać, dent kazał

i dobry baru
burza idzie, może choć chwilową ulgę przyniesie, bo upał taki, że zwariować można
No i jeszcze może dent rozłoży Ci na raty

Zobaczymy jak z tą wit D może w lato nie będziesz miała niedoboru

U mnie tak gorąco że szok W sumie na reszcie można powiedzieć że lato jest
Stary 2014-07-28, 14:15   #1752
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:

i dobry baru
Idzie, grad też może padać.

To co z weekendem?

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 14:18   #1753
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Rachelo
cały czas mnie zastanawia moje odkrycie perfumowe nie wiem jakie? Co ja odkryłam i nie pamiętam Czy to o Balencjagę chodzi?
Cytat:
Joł joł
snad A Visconti Fleur de lys
O nego mi chodziło
Stary 2014-07-28, 14:30   #1754
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
O nego mi chodziło
Aaaaaa jest piękny i niezwykły Bardzo naturalnie kwiatowy , naturalnie tzn jak prawdziwe lilie...I narcyzy ...
Stary 2014-07-28, 14:45   #1755
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
No i jeszcze może dent rozłoży Ci na raty

Zobaczymy jak z tą wit D może w lato nie będziesz miała niedoboru
ad1. będę płacić etapami, w środę odbieram deprogramator, za 2-4 tyg korekta zwarcia itd.

ad2. ale ja unikam słońca jak diabeł święconej wody

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Idzie, grad też może padać.

To co z weekendem?
gradu nie było, ale leje solidnie

łikend jest ok. dokładnie będę wiedziała we środę/czwartek, bo może pojedziemy do S i małża dwie wiochy dalej, no ale przecież możemy jechać razem

burza rwie mi neta i zrzuca kwiaty z tarasu

28.05.2010
Stary 2014-07-28, 14:47   #1756
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
ad1. będę płacić etapami, w środę odbieram deprogramator, za 2-4 tyg korekta zwarcia itd.

ad2. ale ja unikam słońca jak diabeł święconej wody
1

2 O to ciekawe jaka Ci wyjdzie Dentek kazał Ci zrobić bo masz zjedzone zęby czy ewidentnie masz odwapnienia?
Stary 2014-07-28, 14:59   #1757
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
1

2 O to ciekawe jaka Ci wyjdzie Dentek kazał Ci zrobić bo masz zjedzone zęby czy ewidentnie masz odwapnienia?

zjedzone

28.05.2010
Stary 2014-07-28, 15:08   #1758
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
zjedzone
A to pewnie przez zaciskanie i zjadanie w nocy
Stary 2014-07-28, 16:50   #1759
Parabelka
Panaroja

snad białej cherbaty i ogórka małosolnego
Cytat:
W ogóle kupując akcesoria kuchenne poczułam się jak Polly. Beżowe haczyki? Nie ma, są metalowe lub chamsko plastikowe białe. Beżowe/brązowe ściereczki? Nie ma, są zielone, żółte. Beżowe tylko od 20 zeta wzwyż. Brązowy drewniany chlebak? Nie ma, są "surowe" sosnowe. Brązowa gładka taca? Nie ma, są tylko w durne wzorki. Korkowe spore okrągłe podstawki? Nie ma, są małe pod piwo. Ochronne przezroczyste silikonowe wkłady do zlewu? Pff, nie ma i nie będzie, są plastikowe kolorowe jak siatka na balkon.
No luuudzie, każdą pierdołę kupuję na Allegro bo w sklepach nic nie ma.
ale to prawda - czego się chce to nie ma
Cytat:
U nas to samo, nawet jeść się im nie chce A kiedy w nocy albo rano uda mi się złapać trochę wiatru w otwarte na oścież okna, to zajmują stanowiska na parapecie i z uporem się wietrzą.
moje pod wiatrakiem leżą i się chłodzą
Cytat:

Wklejam bezdomną kieckę. Dam też fotkę przed (na kimś innym) bo sama jestem pod wrażeniem tego, co z nią zrobiłam. Znaczy nie chodzi mi o kunszt krawiecki (że co? ) tylko o zmianę stylu kiecy na bardziej "mój".
rewelacyjnie ją przerobiłaś , noś !
Cytat:

Nie znam wersji podstawowej...Ale jeszcze przypomniało mi się że prawdziwy najprafrdziwszy fiołek jest w
http://www.lulua.pl/pl/dla-niego/716...dt-100-ml.html Tylko że co czuć go 15 min

To nie chodzi o wiarę ona nawet o tym nie wie
Dlatego w imię propagandy Red jest piękna i trzeba bombardować ją codziennie , może się dowie
1.no właśnie , nie warto
2.ona wie , bo jej tak mówimy od dawna ale wciąż nie wierzy , a bombardować trzeba swoją drogą
Cytat:
Baru, a może pobadajcie sobie wit. D i wyjdzie nam kolejna epidemia do tagów? Do kompletu z tarczycową
ja łykam suple i witaminy praktycznie na stałe , więc chyba se nie będę badać chyba że się wzbogacę i nie będę wiedzieć co z kasą zrobić
Cytat:
jacy My Słowianie? czy przesąd? się nad tym czasem zastanawiam, może to kwestia tego, że Słowian "czystej krwi" już nie ma? zresztą nie wiem, Hitler też był przecież super nordycki z wyglądu Bohun mi się z Kozakiem bardziej kojarzy, ale przyznaję, nie czytałam...
A tacy http://www.youtube.com/watch?v=rr1DSgjhRqE Bohun Kozak , Kozacy=Ukraińcy=Słowianie tacy całkiem blond i jaśni to raczej Skandynawowie i Litwini i dalej na północ , u nas to i ciemnowłosi ; a co Mickiewicz pisał o zaścianku Dobrzyńskich - "Czysta krew lacka , wszyscy mieli czarne włosy" a Bułgarzy - też Słowianie a ciemni generalnie kolor Słowianina nie zależy od słowiaństwa a od szerokości geograficznej
Hitler był Austriak i miał popieprzone poglądy niezgodne z antropologią i migracjami ludów
Cytat:

Cytat:

I jedni i drudzy of kors

ubawiła mnie za to "żona mojego narzeczonego"
mnie przeraża ewentualność że to na serio , bo nie jestem w stanie w taką głupotę uwierzyć , że ktoś chociaż minimalnie rozgarnięty by tak na poważnie mógł

Cytat:
na biało też i na różowo i purpurowo i cieniowane są https://www.google.pl/search?q=magno...w=1366&bih=637
Cytat:
i dobry baru
daj trochę

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 18:13   #1760
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

na biało też i na różowo i purpurowo i cieniowane są https://www.google.pl/search?q=magno...w=1366&bih=637
Magnolie cudne są - u nas wysyp na dzielni, chuopin zapowiedział, ze też nasadzi łan dej, jak już będziemy miec takie właśnie problemy.

idzie do nas burza Wicher bosssski ale spadam bo rąbie

Ad upału, w sumie, na razie są znośne, tylko kilka godzin "zupy" tudzież patelni, a tak to wiało słońce zaszło po 15stej za chmury przeciąg się udał - oby nie było gorzej to przetrwamy

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Parabell - przeglądam ten Actiferol i są różne dawki. Jeśli biorę co jakiś czas (czyli jak mi sie przypomni, w okresie raz dziennie) Falvit, gdzi jest 14 mg Fe to czy ten Actiferol to nei za dużo szczęścia dla mnie? Darować se? Kupić i żreć tylko w trakcie i po @? JAką dawkę, widzę proszek byłoby najsowo nie musieć łykać tablety

Dobra, już se zarządziłąm sama, kupię se ten 30 mg i będę pić w trakcie odpływu krwi. Będę go mieć na takie akcje, a Falvit w pozostałe dni (bo ma też dosyć cynku, tak mi potrzebnego, a w każdym innym większym stężeniu cynk mi wyżera żołąd i wiję się z bólu czyli jestem skazana na Falvit.

No chyba, że lepiej dwa razy po 15? Nie wiem, nie znam się co lepsiejsze

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-07-28 o 18:18
Stary 2014-07-28, 19:44   #1761
Parabelka
Panaroja

Buuuurzaaaa i leeeejeeee
Cytat:

Parabell - przeglądam ten Actiferol i są różne dawki. Jeśli biorę co jakiś czas (czyli jak mi sie przypomni, w okresie raz dziennie) Falvit, gdzi jest 14 mg Fe to czy ten Actiferol to nei za dużo szczęścia dla mnie? Darować se? Kupić i żreć tylko w trakcie i po @? JAką dawkę, widzę proszek byłoby najsowo nie musieć łykać tablety

Dobra, już se zarządziłąm sama, kupię se ten 30 mg i będę pić w trakcie odpływu krwi. Będę go mieć na takie akcje, a Falvit w pozostałe dni (bo ma też dosyć cynku, tak mi potrzebnego, a w każdym innym większym stężeniu cynk mi wyżera żołąd i wiję się z bólu czyli jestem skazana na Falvit.

leczniczo dla dorosłych jest 4x30 . A ile Ty fogle masz żelaza ? Bo norma jest 60-160 , nie paczaj na normy laboratoryjne bo są diabła warte , np.dolna granica 34 - a przy 34 to ja po ścianach chodze bo mi świat wiruje leczenie niedoboru prawidłowo powinno być tak ,że do osiągnięcia prawidłowego poziomu czyli ponad 60 i jakieś 2-3 miesiące od tego momentu , żeby uzupełnić zapasy tkankowe , inaczej od razu będzie znowu spadało . Przy czym te 2-3 miesiące to bywa piękna teoria - ja brałam pół roku , a i tak pół roku po odstawieniu znowu mi zjechało poniżej 40 . Ale przez te pół roku brania czułam sie rewelacyjnie

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 20:23   #1762
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Wklejam bezdomną kieckę. Dam też fotkę przed (na kimś innym) bo sama jestem pod wrażeniem tego, co z nią zrobiłam. Znaczy nie chodzi mi o kunszt krawiecki (że co? ) tylko o zmianę stylu kiecy na bardziej "mój".
ale jesteś zdolna po przerobieniu wygląda super
Cytat:
zwłaszcza ze niedobór wit D akurat idzie w parze z z tarczycą często
na szczęście endo mi nie kazała suplementować bo już bym nie zmieściła dodatkowych tabletek do mojego grafiku
Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość

Ale noc była burzowa wklejam zdj z Gdyni, nie moje autorstwo
fajna fota
Cytat:
1. osoby bliskie, zresztą z byłym jesteśmy w normalnych stosunkach co innego jak się ludzie rozstaja w kłótni, itp. wtedy faktycznie mogą nie chcieć mieć ze sobą bliżej do czynienia..

2. fajnie by mieć takie miejsce na co dzień

.
1. no to nie dziwię się w ogóle że sie zgodziłaś
2. ano
Cytat:
omg niemożliwe ze ktoś ma takie problemy
Cytat:
Kto ma bardziej strojną suknię, ładniejsze dodatki etc. Pojawiają się czasem wątki typu "ojej, kupiłam sobie skromną suknię ślubną a teraz a) wszyscy mi mówią, że nie wygląda jak ślubna i powinnam kupić coś rozłożystego z tiulem i diamentami b) wiem że jedna z zaproszonych osób włoży długą suknię bardziej wystrzałową od mojej, co robić, co robić, ojej, pomylą nas, nikt mnie nie zauważy, nie będę błyszczeć tego dnia, nie będę najpiękniejsza na sali, normalnie nie wpuszczą mnie do kościoła a pan młody mnie rzuci, a może się obrazić i odwołać ślub?"

Cytat:

ale prawdę mówiąc to jestem prawie zdecydowana - to chyba moja najszybsza decyzja w życiu, szczególnie kiedy się weźmie pod uwagę kaliber dwa tygodnie temu jeszcze nie miałam poważnych planów a tu na dniach mogę podpisywać umowę - jeśli się nie rozmyślę albo nie spanikuję
to czymam za podpisanie

Wydałam dziś 200 zł w aptece, tak na początek i już serio nie wiem jak sobie grafik brania leków ułożyć żeby wszystko zmieścić w dodatku jednego leku, którego mam brać stale i nie wiadomo jak długo, kategorycznie nie można łaczyć z alkoholem, w związku z czym zostałam niniejszym mimowolną abstynentką

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 21:06   #1763
tricolor
Wtajemniczenie

Dobry wieczór, Baru

macham znad koszmarnego przejedzenia

Redzik, świetna kiecka
Co masz na nadgarstkach jakie to bransolety i skąd tesz fceemmm

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

A, jak to jest z żelazem i wit. C, można razem, czy wręcz przeciwnie?

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Mężczyzn o aromatics elixir: psiknął sobie na nadgarstek i komentuje: łądny, taki delikatny

( i pachnie na nim delikatnie rumiankiem , a na mnie nie do zmycia przez co najmniej 24 h)

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Ewuś i sporo, ale może będzie ze wszystkim coraz lepiej!
Stary 2014-07-28, 21:16   #1764
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Buuuurzaaaa i leeeejeeee

leczniczo dla dorosłych jest 4x30 . A ile Ty fogle masz żelaza ? Bo norma jest 60-160 , nie paczaj na normy laboratoryjne bo są diabła warte , np.dolna granica 34 - a przy 34 to ja po ścianach chodze bo mi świat wiruje leczenie niedoboru prawidłowo powinno być tak ,że do osiągnięcia prawidłowego poziomu czyli ponad 60 i jakieś 2-3 miesiące od tego momentu , żeby uzupełnić zapasy tkankowe , inaczej od razu będzie znowu spadało . Przy czym te 2-3 miesiące to bywa piękna teoria - ja brałam pół roku , a i tak pół roku po odstawieniu znowu mi zjechało poniżej 40 . Ale przez te pół roku brania czułam sie rewelacyjnie
1. Ooooch jak zazdroszczę u nas ledwie rypło czy razy i znów zaduszki
Ale takie normalne letnie w granicach "mojej" normy, czyli poniżej 30

Ad normy żelastwa - To zależe kiedy badam. Ale nigdy nie miałam więcej niż 70. W sensie, jak mam moje mega obfite krwawienia to nikt nie wie ile go wówczas we mnie zostaje, może 30? może 5? może 0? Who knows? Wiem że zjeżdżam z tego świata, jestem blada jak wapno etc. Wpierdzielam czekoladę i wątrobę z prędkością światła, gorzej jak akurat jestem źródła żelaza pozbawiona. Obecnie rzadko mi się to zdarza, ale zdarza się i wtedy akcja jest ostra

Czyli zrozumiałam to tak, że śmiało mogę papuniać metal do woli, skoro więcej niż 60 nie zdarzyło mi się osiągnąć w wynikach. Tzn kiiieeeeedyś, lata temu po ferro coś tam może było 80 z haczkiem ale już nie amiętam

Dzięki

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość
Dobry wieczór, Baru

A, jak to jest z żelazem i wit. C, można razem, czy wręcz przeciwnie?
Chyba warto bo ułatwia wchłanianie

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-07-28 o 21:14
Stary 2014-07-28, 21:46   #1765
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
A to pewnie przez zaciskanie i zjadanie w nocy
no właśnie nie wiem, bo od ok. 10 lat sypiam z paszczą rozdziawioną, tzn. szczęki mam na takim luzie, że zęby się nie stykają, usta zamknięte
bo kiedyś zaciskałam i czułam to nawet przez sen i doktorka powiedziała, że to źle, więc poukładałam sobie w głowie i nauczyłam się sypiać z prześwitem

Cytat:
ja łykam suple i witaminy praktycznie na stałe , więc chyba se nie będę badać chyba że się wzbogacę i nie będę wiedzieć co z kasą zrobić

daj trochę
ad1. na suple to Cię stać, a na badania już nie?

ad2. z tego co czytałam, to dałam

Cytat:
Buuuurzaaaa i leeeejeeee
o!

Cytat:
na szczęście endo mi nie kazała suplementować bo już bym nie zmieściła dodatkowych tabletek do mojego grafiku
tak Ci się tylko wydaje na własnym doświadczeniu mówię/piszę, wszystkie te kolorowe pastylki da się jakoś zjeść

aa właśnie, suplementki moje barowe kochane, co sądzicie o wit.C matrix, warto czy też nie warto przepłacać???

28.05.2010
Stary 2014-07-28, 21:56   #1766
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

aa właśnie, suplementki moje barowe kochane, co sądzicie o wit.C matrix, warto czy też nie warto przepłacać???
only jeśli gwarantuje równie odjechane przezycia jak film

A serio to się nie znam, nie suplementuję się, bo nie lubię łykać - Falvit jak mnie chuopin pogoni przypomni i niemal wciśnie w gardło - paczka starcza mi an pół roku
No i to żelazo se kupie na przeciw zejsciom, bo to do picia napój z saszetki Się nawodnię przy okazji.
Stary 2014-07-28, 22:07   #1767
Florens
Zakorzenienie

Cytat:

A serio to się nie znam, nie suplementuję się, bo nie lubię łykać - Falvit jak mnie chuopin pogoni przypomni i niemal wciśnie w gardło - paczka starcza mi an pół roku
No i to żelazo se kupie na przeciw zejsciom, bo to do picia napój z saszetki Się nawodnię przy okazji.
pamiętam a ta wit. ma akurat duże pastylki jednak ja wolę łykać niż pić
dzielę te swoje table na porcje i łykam jak bocian żaby
to żelazo mam wciąż zapisane, pod -zanabyć-, ale jeszcze nie nabyłam, bo teraz oszczędzam

28.05.2010
Stary 2014-07-28, 22:26   #1768
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

[/COLOR]

Moim zdaniem to nie jest takie proste tzn jeśli jest tak samo jak z magnezem i wapniem u mnie w tężyczce... U mnie najpierw trza wyrównać poziom a to trwa i wymaga regularnej suplementacji I i tak samo wyrównanie poziomu we krwi nie oznacza tego że lepiej mi
Może z tym żelazem jest podobnie

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Buuuurzaaaa i leeeejeeee

O no właśnie ... Czy tak samo jest u mnie s magnezem i wapniem?
Jak to jest... Ogólnie?

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
no właśnie nie wiem, bo od ok. 10 lat sypiam z paszczą rozdziawioną, tzn. szczęki mam na takim luzie, że zęby się nie stykają, usta zamknięte
bo kiedyś zaciskałam i czułam to nawet przez sen i doktorka powiedziała, że to źle, więc poukładałam sobie w głowie i nauczyłam się sypiać z prześwitem
To się nazywa szpara spoczynkowa Taka mondra jestem...
Do spłaty mam jeszcze jedną ratę iiiiiii dalsza robota i kolejne raty

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:

Wydałam dziś 200 zł w aptece, tak na początek i już serio nie wiem jak sobie grafik brania leków ułożyć żeby wszystko zmieścić w dodatku jednego leku, którego mam brać stale i nie wiadomo jak długo, kategorycznie nie można łaczyć z alkoholem, w związku z czym zostałam niniejszym mimowolną abstynentką
1 Eeeee tam jak trza to się łyka

2 O mater ja z tego samego powodu nie piję od h.....mmm daaaaawnaaaa
i jusz mi się nawet nie chce....

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:

1 Eeeee tam jak trza to się łyka

2 O mater ja z tego samego powodu nie piję od h.....mmm daaaaawnaaaa
i jusz mi się nawet nie chce....
Stary 2014-07-28, 22:31   #1769
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
no nie, aż tak dobrze nie jest, ale np. po winku/pifku jak łyknę to rano nówci Peweks jestem

Cytat:

To się nazywa szpara spoczynkowa Taka mondra jestem...
Do spłaty mam jeszcze jedną ratę iiiiiii dalsza robota i kolejne raty
boskie, zapodam memu dentu przy następnej wizycie

adraty. łączę się w bólu , gadałam z rodzicami wezmą mi pożyczkę 10 tysi, reszta P. i oszczędności

28.05.2010
Stary 2014-07-28, 22:32   #1770
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
:
boskie, zapodam memu dentu przy następnej wizycie

adraty. łączę się w bólu , gadałam z rodzicami wezmą mi pożyczkę 10 tysi, reszta P. i oszczędności
AAAAAAAAAA o matko myślałam że zapodasz swojemu facetowi :r otfl:

Eeeee u mnie to taniej było ....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości