Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-28, 23:19   #2671
Rosalie01
Raczkowanie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

manieczka mi tez mowili wlasnie o rizciagajacej sie macicy i wiezadkacj, wiec pewnie to to.
Co do rozstepow to moge napisac, ze balsam na rozstepy Palmers naprawde dziala, zrobily mi soe ogromne, caly brzuch pokryty bialymi pregami, Tz od jakis 2 miesiecy mi smaruje tym balsamem i bardzo ale to bardzo wyblakly, trzeba sie naprawde przyjrzec, zeby je zobaczyc

LolaMontezsuper, ze coreczka wszytsko ok
Sie leniuszki nam trafily
Moja znowu postanowila sie dzisaj nie ruszac caly dzien

Jutro zaczynam trzeci trymestr

Uciekam spac, dobranoc
Rosalie01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 23:32   #2672
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość

Uciekam spac, dobranoc
u mnie tez leniuszek Mała ma dni, ze raz da znać i już, a ostatnio szalała cały dzień, może to upały ją męczą i się nie rusza????

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 23:38   #2673
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Paulina bym musiala wejsc na lapka i zobaczyc...bo w telefonie nie mam mozliwosci, ale w ustawieniach profilu swojego masz po lewo "podpis" chyba i jak to klikniesz no to Ci sie wyswietli pole do pisania no to wpisujesz np malenstwo, zaznaczasz to slowo, nad tym polem masz taki jakby globus z takimi kolkami jakby taka ikonka to klikasz to i tam musisz episac link i powinno Ci wskoczyc mi chyba manieczka tlumaczyla to moze ona lepiej Ci wyjasni jakbys nie znalazla a jak nie to jutro odpale laptop i jeszcze dokladnie sprawdze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Dziękuję
Spróbuję dziś sama... może coś z tego budziet
Stary 2014-07-28, 23:48   #2674
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
no może jeszcze w bieliźnie erotycznej ?

a najlepiej niech stoi obok wizażysta z planu filmowego, który będzie poprawiał makijaż, co by się zbyt nie świecić
ze mną rodziła dziewczyna, która przyszła w stringach

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
Będę miała synka :-D
super!

Cytat:
Hej, a ja wrocilam z przychodni i ze szpitala... od jakiegos czasu odczuwalam takie szarpniecia w okolicy serducha... jeszcze przed ciaza... Ale nie bylo to dokuczliwe i szybko sie normowalo... teraz od kilku tygodni czuje to kilkanascie razy dziennie... no i dzis tak sie troche zle poczulam, poszlam do sasiadki bo ma ciśnieniomierz i ciśnienie wyszlo ok ale puls 120... pojechalam do rodzinnego ledwo przylozyl sluchawke i mowi ze mam czestoskurcz... dal na ekg skierowanie no i wyszly dodatkowe skurcze on mowi tachykardia.... dal recepte na beta bloker ale sobie mysle pojade jeszcze skonsultuje to z ginem... noi mojej nie bylo ginki bo pojechala na szkolenie, ale inny doktorek powiedzial ze on by mi nie kazal w ciazy brac beta blokerow i zebym do kardiologa sie umowila, a ze teraz da mi relanium... wizyte umowilam na poniedzialek na 11.00... teraz leze ale serducho wciaz mi wali... zobacze wieczorem jaki ten puls bede miala... martwie sie

dużo odpoczywaj! no i się nie denerwuj za bardzo. Ja to usłyszałam od lekarza, który mi arytmię zdiagnozował. Dobrze mówić. wiem

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
daariaaa002, nie denerwuj się, szkoda zdrowia

Dzięki - mam nadzieję, że zmobilizujesz się na dłużej i pozostaniesz w tym. Najważniejsze to wystartować, potem już jest z górki

Bardzo lubię brzmienie języka rosyjskiego, ale też nie mam pewności, czy kiedyś mi się przyda. Chociaż już prędzej ten rosyjski niż hiszpański, którego pewnie nie będę miała w ogóle jak używać - ani na wycieczki zagraniczne nie jeżdżę, ani w Polsce za bardzo z Hiszpanią się nie współpracuje. Być może w wolne niedziele dorzucę sobie niemiecki, z nim jest w naszym kraju większy sens. Ale na razie uczę się dla przyjemności, nie dla wizji obowiązków jakichkolwiek

Świetny ten polar, szkoda, że jestem aktualnie na trybie oszczędnym, bo chętnie bym sobie taki sprawiła

Powodzenia w nauce!

Kasia, trzymaj się kochana! Zawsze coś
mój historyk zawsze powtarzał, że należy uczyć się języka wroga, czyli niemieckiego i rosyjskiego ;-) może coś w tym jest, choć jeśli chodzi o cyrylicę, to mimo nauki scs już niewiele pamiętam i jedynie co do teraz umiem to otcze naszi w staro-cerkiewno-słowiańskim właśnie

reszty Waszych postów niestety nie jestem w stanie nadrobić. Weekend miałam pełen zajęć więc nawet nie miałam kiedy zajrzeć na forum i zobaczyć, co u Was, poza tym M. trochę daje do wiwatu i muszę się bardzo pilnować, żeby się nie denerwować. W niedzielę było tak gorąco, że znów leżałam, a TŻ robił mi zimne okłady, żebym wróciła do siebie, no i tak zleciały ostatnie dni. Dziś wreszcie przyszło trochę deszczu więc się lepiej oddycha.

kciuki jeśli któraś ma jutro wizytę!

mam nadzieję, że wszystkie kłopoty z TŻtami się skończyły! nie warto kruszyć kopii kosztem swojego spokoju i dziecka. Oni też muszą się odnaleźć w nowej sytuacji i pewnie będą świetnymi ojcami i naszymi rycerzami, tylko czasem mają gorszy dzień

Dobrej nocy Dziewczyny!
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 23:53   #2675
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Dziękuję
Spróbuję dziś sama... może coś z tego budziet
Mam i ja
Kasiu jeszcze raz dziękuję

Zmykam spać bo wyglada na to, że bezsenność mi odpuściła
Dobranoc.

Edytowane przez paulina119a
Czas edycji: 2014-07-29 o 00:14
paulina119a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 04:52   #2676
Kasia427
Wtajemniczenie

Za to ja sie obudzilam i tyle ze spania ale mam w lodowce sernik na zimno i nie omieszkam sie go uzyć

Paulinka ciesze sie, ze sie udalo

Frau gizela uwielbiam Twoje posty

Miłego Dnia już teraz Wam życzę!

Stary 2014-07-29, 07:25   #2677
martha330
Zakorzenienie

pobudka! ja na moje ostatnie możliwości, to dziś wstałam wcześniej i nadrabiam zaleglosci ( chwilowo )! alez Wy pisalyscie dużo, jak nie jestem na bieżąco, to dziwie się jak można tyle pisać, a przecież sama wiem, ze post za postem idzie! i dobrze

gratuluje tym Mamuskom, które dowiedziały się o plci i wizytującym niedawno to ze trzymam kciuki za przyszle wizyty, to już norma, wiec chyba nie musze dodawać

ja mam dziś urodziny chrześniaka, co prawda już w niedziele się widzieliśmy na torcie, ale dziś tez go zaskocze, bo blisko mieszka i zaniosę mu ciasto biszkoptowe z kremem, tylko mysle, czy zrobić czekoladowy czy waniliowy krem

Stary 2014-07-29, 07:47   #2678
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Dzieki za odpowiedzi co do zaparc.
Plan mam taki, najpierw woda i z tych mniejszych butelek z dziubkiem. Mi tez z nich lepiej szlo i szybciej jak ratowalam laktacje

Zaopatrze sie jednak przed wyjazdem w colon c i amarantus zeby potem nie latac w razie czego a miec pod reka. Rozumiem ze w ciaxy nie ma przeciwwskazan
Dzieki raz jeszcze!

Wspolczuje tych anemii... jakbym jeszcze anemie miala to bym juz chyba nie wstala, bez tego sil brak...
Silesiana u Ciebie najpowazniej, oby w koncu sie poprawiło. .. bez transfuzji....

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
Na to licze! Ze sie jednak od dna odbije i jakos z tego wykaraskam okaze sie za tydz; bede robic kontrolne badania.
Dzieki!
A z amarantusem przeciwskazan nie ma, zreszta to jedno ze zdrowszych ziaren na globie; z colonem tez, bo on sie nawet nie wchlania z przewodu pokarmowego tylko wychodzi w calosci

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Cytat:
Współczuję Ci tych bóli manieczka
te przebarwienia to łączysz z tą wysypką czy to inna bajka? Jak one wyglądają? Takie pręgi?
Nie mogę skojarzyć czy ostatnio wspominałaś wiec zapytam... Ile przytyłas i jaki masz obwód brzuszka ?

Współczuję Wam tych anemii. Powiedzcie mi od którego tc Was męczą? Ja mam wizytę za tydzień i ciekawa jestem co tam we mnie siedzi.... boję się anemii od poczatku ciąży, taka prawda.
U mnie pogorszenie i to bardzo gwałtowne wuszlo w badaniach w maju, to bylam wtedy w 14? 15? tygodniu chyba. WcEsniejsze badania, z 9 tygoenia byly prze-mega-zaje-dobre. Od maja jest rownia pochyla.
Na szczescie mimo tej anemii czuje sie wzglednie dobrze, no mam tachykardie ofkors, wejscie na schody to ogromna trudnosc, ale poza tym jest ok. W Berlinie na oko przespacerowalam ze 40km w te 5 dni takze musi bgc niezle

Edytowane przez silesianna
Czas edycji: 2014-07-29 o 07:42
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 07:50   #2679
martha330
Zakorzenienie

sillesiana az taka anemia Ci dokucza? oj, to się musisz namartwić, ale dacie rade to pokonać

Stary 2014-07-29, 08:02   #2680
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie wlasnie tego boje ze skoro teraz mam anemie to w razie krwotoku przy porodzie bedzie juz w ogole kiepsko :/ no ale co tu gdybac...

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

A buraków próbowałaś?? Podobno pomagaja przy niedokrwistosci...

Przy tqkim stanie w w jakim jestem buraki nic by nie daly, chocbym ich zjadla 10kg dziennie (potqierdzone przez hematologa i przez dietetyka). Nie omijam ich oczywiscie, sa w mojej diecie tyle, ile moga, ale nie ma sobie tu co robic nadziei ze u mnie burak czy natka pietruszki cos spektakularnie zmienia.
Tak zeby bylo w liczbach:
Buraki maja 17mg zelaza w kilogramie, z czego wchlania sie okolo 3-5procent. Ja teraz biore ok. 350mg zelaza dziennie, w postaciach hemowych, wysokoprzyswajalnych, wchlaniaja sie w okolo 20-50procentach... takze nie trzeba byc matematykiem zeby nie zobaczyc, ze nie przez buraka tu droga.
Mam tylko nadzieje ze i nie przez transfuzje, bo to niczgo nie wyleczy, jedynie zamaskuje problem....

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Jutro obiecuję powklejać najfajniejsze linki, dzisiaj za dużo zajęła mi wyprawka

Dziewczyny, a nie wiecie czy ten amarantus wpływa jakoś na cukier? Dzisiaj właśnie w rossmanie go widziałam i się zastanawiałam - co to i na co to :P
Amarantus zwykly, tzn ziarna do gotowania - ma niski IG, okolo 30. Takze dla diabetyka bedzie obojetny.
Amarantus dmuchany / ekspandowany / poping ma juz wysoki IG i teoretycznie dla diabetykow wskazany nie jest. Mowie teoretycznie, bo lyzka stolowa tych ziarenek wazy ledwie 3g i ma zaledwie 1, 7g weglowodanow, - to tyle co kubek jogurtu nat.o ile mnie pamiec nie myli. A wiecej sie tego nie je, bo to raczej taki dodatek
Takze nie powinien znqczaco wplywac. Ja prawdopodobnie tez ocierqm sie o cukrrzyce i na mnie akurat amarantus nie robi wrazenia, no ale to trzeba samemu sprawdzic

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Dobra, ide myc wlosy i igarniac rodzine, potem idziemy na sniadanie i na basen
Milego dnia!
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 08:07   #2681
manieczka1
Zakorzenienie

Lola ciesze sie, ze na wizycie wszystko ok mala pieknke wazy
Paulina no po porodzie koniecznie trzeba taki watek zalozyc
Martha witaj
Rosalie slyszalam o tym palmersie, chyba go kupie i oklaski za trzeci trymestr
Mnie dzis dalej boli podbrzusze, moze mniej niz wiczorem, ale sie rozkreci pewno...w sb jedziemy na wesele, wiec lepiej niech to przejdzie

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 08:14   #2682
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Z doświadczenia wiem, że podstawą jest picie duuuużych ilości wody !!! Bez tego nawet najlepszy błonnik nic nie da. Więc proponuję abyś najpierw zaczęła pić. Dobrze jest mieć pod ręką ZAWSZE wodę. Herbata ma właściwości wysuszające !
Ja mam zawsze przy sobie butelke pół litrową i ciągnę... nie wiem czemu ale z półtoralitrowej tak mi nie idzie jak z tej małej właśnie. Co i rusz wymieniam na nową
Pomysł z dzbankiem też jest fajny...
Poza tym ja piję siemie lniane. Co wieczór zagotowuję szklankę wody i dodaję dwie łyżeczki ziaren siemienia. Gotuje to max 5 min i odstawiam do wystygnięcia. Pije ciepłe. Jeszcze mi się nigdy gluty z tego nie zrobiły
I to mi pomaga. Ja od początku ciąży miałam problemy z zaparciami potwornymi zaparciami. Zwiększenie ilosci wody oraz siemię uratowaly mi życie !

Justana wyleczyłam się z naklejki bo u znajomych ostatnio widziałam jak im odchodzi od ściany. Jeszcze dziecko dodatkowo "pomaga" tej naklejce odejść i sukces murowany. Nieładnie to wygląda. Dlatego zaczęłam mysleć nad malowanym motywem na ścianie.[COLOR="Silver"]
ja też preferuje półlitrowe
co do naklejki, to jeszcze się okaże co zdziałamy, bo w sumie zanim mała podrośnie żeby pomagać w odchodzeniu jej od ściany to pewnie zrobi się remont kolejny:P a jak się dobrze przyklei to nie powinna odchodzić, tak mi się widzi

Cytat:
gratuluję udanej wizyty
widać córcie takie wstydnisie, nasza się rączkami zasłaniała ostatnio
tak, tak! Nasza się wcale nie chciała pokazać, to co wrzucałam zdjęcie to było może 10 sekund kiedy pokazała buśkę a najlepszy był wtedy mój Tom. Niby ciut rozczarowany że córa a nie syn i tak patrzy patrzy na ten monitor a lekarz zaczął tak dostrajać własnie ostrość na buśce, na co Tom "no!! Ale chociaż nos ma po mnie" myślałam że umrę ze śmiechu ale nie moglam się zacząć śmiać bo byśmy już żadnego focisza nie mieli heheeh teraz tatusiek się chwali, że córa ma jego nochal

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
hehe moja tez dzisiaj nadzwyczaj aktywna i oklada mnie po zebrach
no moja też taka aktywna wczoraj i dzisiaj ale bardziej po pęcherzu:p

trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dziewczynki
któraś wczoraj pytała o urządzenie z którego można wycisnąć sok i zmiksować. To musi być urządzenie sokowirówka z kubkiem miksującym (blenderem) my kupilismy za niecałe 300 zł taką, jest malutka, nie zajmuje duzo miejsca a i do domowego przyrządzania jest super, polecam
http://allegro.pl/sokowirowka-philip...429432042.html
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 08:15   #2683
Kostka09
Zakorzenienie

Dzień Dobry

silesiana - nie zazdroszczę sytuacji, u mnie hemoglobina tez leci cały czas w dół chociaż nigdy problemów nie miałam tyle, że żelazo w normie i to w środkowej granicy więc mam tylko brac kwas foliowy...
zazdroszczę Berlina bardzo lubię

Kasia - narobiłas mi smaka na sernik na zimno a nigdy nie robiłam i nie umiem..

wczoraj wszamałam burgera z jalapeno i frytkami i to było to czego mi brakowało

u mnie juz druga w połowie bezsenna noc...budzę sie 2,3 w nocy i do 4 leżę... a teraz w pracy oczy mi sie zamykają,

pijecie kawę rano? czy raczej juz po śniadaniu?
ja po długim okresie kiedy kawa mi prawie wogóle nie wchodziła..znowu zaczęłam pić rano siekiere...

a od dzisiaj zaczynam chodzić regularnie na basen, bo kondycja coraz gorsza...
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 08:18   #2684
manieczka1
Zakorzenienie

Kostka ja przez pierwszy trymestr wcale kawy nie pilam, bo mnie odrzucalo
Teraz rano pije nesce bezkofeinowa
A czasem jak jestem u kolezanki czy rodzicow to skusze sie na zwykla rozpuszczalke, ale slaba

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-07-29, 08:23   #2685
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
mnie do połowy drugiego odrzucało ale teraz mi przeszło...niestety i pije, jedną ale mocną..

nasz mały kopie zdrowo ale cały czas nisko poniżej pępka, czy to sie ma zmienic, bo jakos do żeber mu daleko...
Stary 2014-07-29, 08:27   #2686
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
mnie do połowy drugiego odrzucało ale teraz mi przeszło...niestety i pije, jedną ale mocną..

nasz mały kopie zdrowo ale cały czas nisko poniżej pępka, czy to sie ma zmienic, bo jakos do żeber mu daleko...
Myślę, że jedna nie zaszkodzi
Mój kopie różnie, nieraz poniżej pępka, nieraz na wysokości. To zależy jak on się ułoży.
A tak mnie dziś pachwiny ciągną...aaaa! Do tego podbrzusze. Stanowczo za szybko rośnie mi ten brzuch stąd bóle.

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-07-29, 08:35   #2687
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Teraz rano pije nesce bezkofeinowa
A czasem jak jestem u kolezanki czy rodzicow to skusze sie na zwykla rozpuszczalke, ale slaba

ja miałam to samo, pierwsze co mnie odrzuciło to kawa a uwielbiam pić kawusię teraz codziennie rano piję kubek z jednej łyżeczki z mlekiem a koło 12 inkę z capucino:P
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 08:39   #2688
ela_86
Wtajemniczenie

załatwiłam zakupy w sklepie, kupiłam sobie butlę wody 0,7 z dziubkiem z takiej najlepiej mi wchodzi i będę ją napełniać... chciałabym wypić przynajmniej 2 takie na dzień.....

kupiłam też warzywa na patelnię, bo mam ambicję zrobić dziś tartę z nimi na obiad

a teraz idę poprasować znowu, póki jeszcze takiego waru nie ma, a potem po walizy do piwnicy, bo wczoraj w temacie pakowania się nad morze zaliczylam tylko trochę prasowania....
Stary 2014-07-29, 08:44   #2689
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
ze mną rodziła dziewczyna, która przyszła w stringach
to nawet nie musiała ich ściągać
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 08:45   #2690
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Ela, ale macie super z tym wyjazdem

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-07-29, 08:49   #2691
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość

tak, tak! Nasza się wcale nie chciała pokazać, to co wrzucałam zdjęcie to było może 10 sekund kiedy pokazała buśkę a najlepszy był wtedy mój Tom. Niby ciut rozczarowany że córa a nie syn i tak patrzy patrzy na ten monitor a lekarz zaczął tak dostrajać własnie ostrość na buśce, na co Tom "no!! Ale chociaż nos ma po mnie" myślałam że umrę ze śmiechu ale nie moglam się zacząć śmiać bo byśmy już żadnego focisza nie mieli heheeh teraz tatusiek się chwali, że córa ma jego nochal
to u mnie na odwrót, zaczęłam się z czegoś śmiać i małą troszkę zatelepało i się ruszyła i pokazała swoje piękności
Stary 2014-07-29, 08:51   #2692
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość

a teraz idę poprasować znowu, póki jeszcze takiego waru nie ma, a potem po walizy do piwnicy, bo wczoraj w temacie pakowania się nad morze zaliczylam tylko trochę prasowania....
podziwiam Cie, ze dajesz radę prasowac w ta pogodę.. u mnie wszystko leci do szafy prosto z suszarki..zreszta to tżeta robota i ew. prasuje w razie wyzszej konieczności

tez juz nie moge doczekac sie wyjazdu nad morze uwielbiam, a przypomnij gdzie jedziesz?

Cytat:
Stary 2014-07-29, 08:52   #2693
GoniaaaS
Rozeznanie

Witam
Mam 29 lat, spodziewam sie pierwszej pociechy TP 24.10.2014
Plec nieznana chyba.... na poczatku pokazal sie chlopiec. Potem dzidzius byl nieśmiały az 3 tygognie temu okazal sie byc dziewczynka. Ostatnia wizyta miala to potwierdzic ale zamiast pokazac mamusi jaka ma sie płeć maluszek stwierdził, iz pokaże jaki jest sprawny i tak z 2 fikolki i kilka akrobatycznych gigur widziałam

Płeć dziewczynka

Edytowane przez GoniaaaS
Czas edycji: 2014-08-11 o 18:04
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-29, 08:52   #2694
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Witam
Mam 29 lat, spodziewam sie pierwszej pociechy TP 7.11.2014.
Plec nieznana chyba.... na poczatku pokazal sie chlopiec. Potem dzidzius byl nieśmiały az 3 tygognie temu okazal sie byc dziewczynka. Ostatnia wizyta miala to potwierdzic ale zamiast pokazac mamusi jaka ma sie płeć maluszek stwierdził, iz pokaże jaki jest sprawny i tak z 2 fikolki i kilka akrobatycznych gigur widziałam
Witaj

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-07-29, 08:55   #2695
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
któraś wczoraj pytała o urządzenie z którego można wycisnąć sok i zmiksować. To musi być urządzenie sokowirówka z kubkiem miksującym (blenderem) my kupilismy za niecałe 300 zł taką, jest malutka, nie zajmuje duzo miejsca a i do domowego przyrządzania jest super, polecam
http://allegro.pl/sokowirowka-philip...429432042.html
jaka fajna zgrabna, malutka muszę też pomyśleć nad jakimś urządzeniem, więcej niż jednofunkcyjnym
mój tata chciał nam kiedyś zrobić niespodziankę i wziął nam za punkty na BP blender ręczny, wszystko fajnie, ale ja chciałam sobie kupić już taki z tym kubkiem miksującym, bo ręcznym wszystkiego nie zrobisz, no i tylko na papki więc i tak muszę pomyśleć nad czymś większym....

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
wczoraj wszamałam burgera z jalapeno i frytkami i to było to czego mi brakowało
ja wczoraj też skusiłam się na takie jedzenie, ale na zapiekankę....o matko ale ona była ogromna. Zamówiłam dużą, a to był chyba gigant ale co tam, w moim stanie.... wystarczyły 3 minuty i już jej nie było
Stary 2014-07-29, 08:56   #2696
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Witam
hej hej miło że jesteś i tutaj

Stary 2014-07-29, 09:03   #2697
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

pijecie kawę rano? czy raczej juz po śniadaniu?
ja po długim okresie kiedy kawa mi prawie wogóle nie wchodziła..znowu zaczęłam pić rano siekiere...

Ja kiedyś piłam codziennie....najpierw rozpuszczalną, potem nauczyłam się pić taką słabszą z ekspresu. Ale w ciąży jakoś smak nie mam. Jak już, to może z raz na tydzień/2 tygodnie i to Inkę
Raz sobie pozwoliłam na taką słabą z ekspresu i dużą ilością mleka, jak miałam ciśnienie 101/59.....

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
moje kopie kilka razy dziennie, ma swoje takie pory dnia - rano jak wstanę czyli tak po 8.00, około południa 12.00 - 13.00, po południu 16.00 może 17.00. Piszę tak mniej więcej, bo nie są to zawsze stałe regularne godziny. No i zawsze wieczorem szaleje a zaczyna już kopać powyżej pępka, ale żeber póki co nie odczułam

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
ja miałam to samo, pierwsze co mnie odrzuciło to kawa a uwielbiam pić kawusię teraz codziennie rano piję kubek z jednej łyżeczki z mlekiem a koło 12 inkę z capucino:P
ja kupiłam ekspres ciśnieniowy w styczniu, tyle się naszukałam, bo chciałam na allegro wylicytować jakiś za fajną cenę .... i jak w końcu kupiłam to tyle się nim nacieszyłam, jak w marcu test pokazał mi wynik pozytywny na razie tylko mąż z niego korzysta, ja potem będę nadrabiać zaległości

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Witam
Witamy wśród nas
eeeh ja nigdy takich akrobacji na usg nie widziałam :P a czuję, że mała jest wygimnastykowana
Stary 2014-07-29, 09:12   #2698
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Dziewczyny, co do picia wody - polecam butelki wielorazowe. Nie wiem czy znacie bloga Michała Szafrańskiego - jest to totalna kopalnia wiedzy na temat oszczędzania. Swego czasu mocno zainspirował mnie wpis poświęcony kosztom wody pitnej, koniecznie przeczytajcie: http://jakoszczedzacpieniadze.pl/ile...iej-oszczedzac
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 09:31   #2699
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co do picia wody - polecam butelki wielorazowe. Nie wiem czy znacie bloga Michała Szafrańskiego - jest to totalna kopalnia wiedzy na temat oszczędzania. Swego czasu mocno zainspirował mnie wpis poświęcony kosztom wody pitnej, koniecznie przeczytajcie: http://jakoszczedzacpieniadze.pl/ile...iej-oszczedzac
na wodzie można sporo zaoszczędzić
ja, może nie z oszczędności tylko by uniknąć twardej wody, używam dzbanka filtrującego. Super sprawa, nie pamiętam już kiedy odkamieniałam czajnik
Używam akurat Brity maxtra i polecam wkłady zamienniki Dafi, są na prawdę dobre, a cena dużo niższa (kupuję wielopaki na allegro).

Tylko nie pijam wody takiej prosto z dzbanka, nieprzegotowanej. Wiem, że są ludzie którzy tak robią.
Stary 2014-07-29, 09:34   #2700
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość
manieczka mi tez mowili wlasnie o rizciagajacej sie macicy i wiezadkacj, wiec pewnie to to.
Co do rozstepow to moge napisac, ze balsam na rozstepy Palmers naprawde dziala, zrobily mi soe ogromne, caly brzuch pokryty bialymi pregami, Tz od jakis 2 miesiecy mi smaruje tym balsamem i bardzo ale to bardzo wyblakly, trzeba sie naprawde przyjrzec, zeby je zobaczyc

Uciekam spac, dobranoc
A gdzie mozna taki balsam kupic? Nie widziałam takiego nigdy.

Ja zaraz zrobie ciasto francuskie ze szpinakiem, bo musze z nim coś zrobic przed wyjazdem

Edytowane przez anuszka21
Czas edycji: 2014-07-29 o 09:36
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości