![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
I jak sobie naduszę na to twarde to boli jeszcze bardziej
![]() Tylko w ciąży człowiek cieszy się, że go coś boli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Witam się w nowym wątku!
Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom, teraz pewnie każda się zastanawia która będzie następna, a wysyp dzidzusiów w ostanich dniach był zaskakujący! Wczoraj wzięłam się za pranie pieluch tetrowych i rozków i otulacza, bo co prawda były prane ale przez parę mieś zdazyły złapac niezbyt miły zapach i trzeba odświeżyć. Czop odchodzi mi na raty już prawie 2 tyg a porodu ani widu, ani słuchu...Nawet lepiej, bo dziś nastałam sie przy garach i nie chce mi się jeszcze iść rodzić ![]() Musze jeszcze nadrobic poprzedni watek! Zaczarowana, czy teraz po porodzie Twoje wymioty ustapily i mozesz wszystko normalnie jesc/ Co do diety podczas kp to obecnie nawet w Pl juz zadnej sie nie zaleca, chcoiaz na pewno znajda sie pediatrzy czy polozne dajace takie zalecenia wg starej wiedzy. Odstawianie pewnych produktow zaleca sie tylko wowczas, gdy wiadc ze ewidentnie szkodza a nie na wszelki wypadek. Wiadomo, ze mowimy tu o zdrowym zywieniu i zbilansowanej diecie, a nie o fas tfoodach czy piciu kawy na litry, bo to juz osobna para kaloszy. Gosia, to co wymienilas ze bierzesz na przekaski do szpitala jest jak najbardziej ok! Wzielam podobne rzeczy do swojej torby, zeby pogryzac miedzy posilkami, dziecku na pewno nie zaszkodzi! ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
ewelajna nie da się przegapic skurczy porodowych chyba hehe
![]() ![]() Chyba nie łapie nas od razu tak mocno, że nie możemy oddychać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam takie bóle już drugi miesiąc i też nie widze światełka w tunelu, ze cos sie prędko ruszy ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
mam nadzieję że sie nie da i będe w stanie je rozróżnić ![]() u was też taka duchota??Masakra jakaś ! A mały tak mi sie wypina, jak nie wiem co! ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-28 o 20:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#36 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj nie mogę urodzić bo Tż dostał przyzwolenie na piwko. Mój brat mu sprezentował jakieś zagraniczne i aż tupał nóżkami z radości jak je zobaczył.
![]() Ale na prawdę im dalej tym mam większe przeczucie, że przeterminuję się, niby boli, niby kłuje, nawet doszły trudności w oddychaniu, ale nie dzieje się nic takiego, żebym wiedziała, że to już. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masakra jaką mam pamięć ostatnio. zapisuję przypomnienie na tel na jutro i sie odezwę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Herbatkę kupiłam w gemini
![]() Instrukcję do masażu brałam z mamazone http://www.mamazone.pl/tv/film,24679...d-porodem.aspx
#40 |
Rozeznanie
|
Zuken i lilka - bardzo dziekuje ;* imie nam rowniez bardzo sie podoba
![]() Halinka - dziekujemy za prowadzenie poprzedniego watku. A Tobie Kasiu dziekujemy za piekne przygotowanie nowego;-) Kasiu- jesli moge Cie prosic to prosze o poprawke w imieniu Synka - na Oliwier przez "w";-) Okropnie sie dzisiaj czulam! W jednym momencie bylo mi tak slabo ze gdyby nie szybka interwencja Tz to bym zemdlala..masakra! Glowa fo teraz mnie boli..oby jutro bylo lepiej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
;-)
#42 |
Zadomowienie
|
Chyba znow powrócę do masowania krocza. Kilka razy go wykonalam i stwierdzam fakt, ze nielubie miec oliwki na krystynie
![]() Moj tz tez twierdzi, ze nic sie w niej nie zmienilo, ze jest fajna... ale ja widzę zmiany, nic mi nie umknie ![]() Spakowalam wkoncu torbę do szpitala zeby nie obudzic sie z reka w nocniku. Mysle, ze wózek kupimy stacjonarnie. Potrzebuje jakiegos z wielkimi kolami, najleoiej na resorach, bo mam kamienista drogę kolo siebie. tez jestem za ym, zeby udzielac sie na wątku w odchowalni. Mozna by bylo zapytac o cos, pisac cos nas trapi, dzielic sie doswiadczeniami i uczyc od siebie nawzajem. Czasu pewnie bedzie mniej, ale chyba znajdziemy 10minutek na forum ![]() A teraz ide spac. Dobranoc mamuski ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Wtajemniczenie
|
Witam się w nowym wątku! Kasiu - dobra robota
![]() Byłam trochę do tyłu z wątkiem, ale już wszystko nadrobiłam. W weekend miałam 2 imprezy i jestem wykończona. Moje stopy nigdy w życiu nie były takie spuchnięte, patrzę na nie i nie wierzę, że to naprawdę moje stópki. Ciężko mi się chodzi i ogólnie nie mam już siły. Jeśli zdecydujemy się na drugie dziecko to będę tak celować, żeby się nie męczyć na końcówce ciąży w lato, bo to jest nie do zniesienia! A problemach ze spaniem nawet nie wspomnę ![]() Przepraszam za marudzenie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
Witam sie w nowym watku
Halinka super sie spisalas w poprzednim Kasiu brawo za kolejny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Patrycja nie zdazylam ci odpisac bo sie watek skonczyl Ja ogolnie postawilam ciasto i herbate babka bardzo chetnie sie poczestowala A u mnie po mieszkaniu nie chodzila wcale tylko zadawala pytania no i tak jak kiedys juz wam pisalam doczepila sie ze nie mamy alarmu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
Witam się w nowej części!!!
![]() Gratulacje dziewczyny raz jeszcze! Pracowity weekend był! ![]()
#47 |
Rozeznanie
|
Hej
Witam się i ja nadal w dwupaku. Pół dnia dziś przespałam, pozostałą część przechodziłam.. mówią żeby dużo chodzić lecz w moim przypadku to nic nie daje. Herbatę z liści malin piję już jakiś czas i też nic z tego. Czuję że się przeterminuje i jest mi naprawdę ciężko przez te upały. Nic mi się nie chce potrafię tylko marudzić |
![]() ![]() |
![]() |
#48 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A masuje olejkiem migdałowym. Bardzo tłusty, ale nie przeszkadza mi bardzo, bo zazwyczaj masuję wieczorem a rano i tak biorę prysznic ![]() Cytat:
![]() ![]() jakaś nowa szata graficzna na wizażu? Edytowane przez karoseria Czas edycji: 2014-07-28 o 23:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
To chyba jakiś błąd w kodowaniu im się wkradł, bo beznadziejnie ten wizaż wygląda teraz. Może coś nowego kombinują, ale im nie wyszło.
![]() Pierwszy raz nie mogę spać w ciąży. Młody strasznie się wierci od 20.00, co chwile kłuje mnie w pochwie, no nie idzie zasnąć. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Kasiuulad powodzenia i odwagi! :-D dasz radę!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#51 |
Zakorzenienie
|
Napisalam Wam opis porodu i jak mialam wyslac, to sie wylogowalo i sie skasowalo....aaaaaaa... Na razie nie pisze drugi raz!
Zuken, nie da sie nie rozpoznac skurczy, uwierz mi. Podobnie jak odejscia wod ![]() W trakcie porodu czlowiek dochodzi do takiej wprawy, ze czuje, ze skurcz sie zbliza... Wtedy ma zazwyczaj ochote na samobojstwo ![]() Kamilast, wielkie gratulacje. Twoje blizniaki to kolosy w porownaniu z moja Hania... |
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Witam sie tak na szybko dzisiaj i gratuluje dziewczynom ktore juz sa po
![]() Od dwóch dni biegałam cały czas miedzy oddziałem poporodowym a noworodkowym z mlekiem odciagnietym i karmiłam tez mała i dzięki temu ze nie dałam za wygrana lekarze sie w końcu zgodzili zebym karmiła sama piersią takze od wczoraj Natalka tylko na cycu jest ![]() Dzis zostałam przewieziona z mała ambulansem do kliniki neurochirurgi dziecięcej w centrum Londynu i Natalka jutro bedzie miała rezonans magnetyczny i angiografie Super tu jest dostałam sale z łóżkiem dla mnie i łazienka a przed sala siedzi położna na korytarzu i dogląda dzieci takze moge w każdej chwili wyjść a jakby sie cos działo to ona jest, szpital super stworzony dla dzieci jest obok sali taki wielki pokój z zabawkami lepiej niz w przedszkolu ![]() Dostałam vouchery na darmowe posiłki w restauracji na dole (z racji tego ze karmie piersią ![]() Natalka zachowuje sie i wyglada jak normalny noworodek wszyscy sa w szoku wodzi oczami za telefonem jak zdjecia jej robie, odwraca głowę jak do niej mowie, minki śmieszne robi śmieje sie mam nadzieje ze tak juz zostanie Odezwę sie jutro po badaniach jak juz cos bede wiecej wiedziała Pozdrawiam i zycze szybkich i mało bolesnych porodów ![]() Odezwę sie jutro po badaniach jak Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
ImageUploadedByWizaz Forum1406587537.729165.jpgImageUploadedByWizaz Forum1406587567.532123.jpg
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesze sie,ze sie zdecydowalam ![]() Mamuska, kciuki za wszystkie badania Natalki, dawaj znac co i jak, jak bedziesz w stanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czekamy na dalsze wiesci;-) Dziewczyny u mnie nadal masakra! Nie moge wstawac, bo jak podniose glowe to swiat mi wiruje! Nie mam pojecia co jest grane..Tz siedzi non stop przy mnie i przyklada zimny recznik bo glowa peka..cisnienie niby ok bo 115/60..jak jutro bd to samo to jedziemy na pogotowie..dzieki Bogu ze Maly fika jak szalony! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja mam jutro wizyte u gina... ciekawe kiedy zechce mnie wyslac na cc, skoro termin mam na 7 sierpnia... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Zuken w roli mamusi czuje się bardzo dobrze.
Jeszcze się uczę ale idzie mi coraz lepiej. Co do wymiotów wymiotowałam wczoraj rano. Wolno dochodzę do siebie po prodzie. Wszystko mi się wolno obkurcza, brzuch mam nadal spiety. Krystyna bardzo boli jak robie siku to płacze bo tak szczypie. 6 tygodni mam ja myć sama woda bo musi się porządnie zagoic. Gorzej z kroczem. jestem strasznie zaagazowana Chce mi się kupe ale boje się Nic nie mogę wziąć na to bo według ginki jak ostatnio robiłam kupę w sobotę to jest ok i jeszcze nie ma takiej potrzeby żeby się czymś wspomgac. Szkoda ze ja odczuwam to inaczej bo przez to jestem spieta i boli mnie brzuch. Własnie lezymy sobie z Olivia. Ona śpi ja nad nią czuwam. Dzisiaj przeszla sama siebie. Cały dzień wisiała mi na cyckach sutki mam obolale. Prawie nic nie spala. Tz około 00.00 dzisiaj poszedł po położna bo mała się przyssala i nie chciała puscic. Okazało się ze mam jeszcze za mało pokarmu jak na potrzeby dziecka z wagą urodzeniowa poniżej 3 kg. Położna mówiła ze przez to ze wczoraj wisiała cały czas na cyckach dzisiaj będę miała nawał i mała będzie zadowolona. Dostała poltora strzykawki mleka modyfikowanego bo była glodna. Dzisiaj najprawdopodobniej wychodzimy o 13/14. Tz będzie o 7.00 rano bo ja nie daje sobie rady z mala sama przez te krocze. Dziś nasza kruszyna przejedzie się swoim super wozkiem Mamy blisko do domu wiec położna powiedziała ze to nawet lepiej ze wrócimy tak szybko do domu wozkiem i mała będzie miała już za sobą pierwszy spacer Tz jest niezastąpiony Pomaga mi siedzi tu ze mną codziennie od 7.00 do 1 w nocy Bez niego nie dałabym rady Ps. G R A T U L UJE BLIŹNIAKÓW ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Justa,tak, dobrze kojarzysz. Czop z krwia odszedl mi w zeszly wtorek.
Zaczarowana, fajnie, ze karmisz, dla mnie to okropnie frustrujacy temat. Mala musi jesc duzo i regularnie ze wzgledu na niska mase, a u mnie w piersiach glucho ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 | ||
Rozeznanie
|
Witam się w nowym wątku.
Halinka i Kasia dziękujemy. Codziennie budze się wyspana o 4:30 i zastanawiam czy już tak zostanie, a dobrze byłoby jednak nacieszyć się snem póki nie mam jeszcze Bobasa. Kupiłam wczoraj w rossmanie żel na opuchnięte nogi i dzisiaj wróciły do normy. Wczorajsza burza przyniosła chłodną noc i poranek. Super, dzięki temu nie odczuwam tych upałów. Myślałam, że końcówka ciąży w lecie będzie straszna, ale dla mnie jest łaskawa. Doskwiera mi tylko już duży ciężki brzuch i ból w miednicy. Ciężko poruszać się. Postanowiłam po rozpieszczać się w tych ostatnich dniach przed porodem ;-) Będę robić to wszystko, na co brakuje czasu jak się urodzi maluch. Cytat:
Cytat:
![]() Zaczarowana - czekamy na zdjęcia Oliwki ;-) Dziewczyny, życzę szybkiego powrotu do zdrowia. The Fall już kiedyś pisałam co myślę o braniu pracy do domu i ślęczenia nad nią po kilka godzin dziennie i bieganiu do biura, żeby pomóc będąc na L4. Ale rozumiem Twoje intencję, dlatego powiem CI, że przynajmniej masz poczucie, że ze swojej strony zrobiłaś wszystko co mogłaś i byłaś fair. Po tym co zrobiłaś teksty Twojego szefa zostawiam bez komentarza. Będąc na umowie o pracę na czas nieokreślony chroni CIę przepis w prawie pracy, że po powrocie z urlopu macierzyńskiego pracodawca przez rok nie może CI wypowiedzieć umow (jeśli wrócisz na co najmniej 7/8 etatów, przy pełnym etacie to nie działa) do tego masz prawo do płatnej godziny na karmienie (jeśli się zdecydujesz tak długo karmić). Czyli pracujesz 6 godzin dziennie a płacą ci za 7. Jeśli CI zależy na pracy (dochodach) to przypomnij to Panu, jak będzie chciał Cię zwolnić. Zyskujesz czas na szukanie nowej pracy, poza tym przez ten rok nastroje i syacje w pracy może ulec zmianie, wiec wcale nie musi CIę zwalniać. Swoją drogą porozmawiałabym z szefem i powiedziała ile pracy i poświęcenia włożyłaś. Edytowane przez pentuerka Czas edycji: 2014-07-29 o 05:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.