Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM2014 cz29 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-29, 10:14   #1051
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Dziewczyny, szybkie pytanie: na próbny make up szłyście bez makijażu, czy w swoim i ona Wam zmywała?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 10:16   #1052
Must
Rozeznanie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Muszę dziś dokupić konfetti. Mam 4, ale wydaje mi się, że to za mało.

Wczoraj znalazłam barmana, jestem zachwycona i chciałabym go zatrudnić. Jednak trochę to drogie. Dziś przekonam rodziców, że to jest super

Włosy pomalowałam tydzień temu po rocznej przerwie - rok bez malowania !!!!
I się bałam, ale kolor wyszedł idealny ! Wszyscy chwalą i mi też pasuje. Odnowię go na 3 tyg przed ślubem.

Zastanawiam się nad wiejskim stołem. Mój tata od lat produkuje swoje wyroby, ale mysle, że co innego zrobić coś dla rodziny, a co innego dla 230 osób.

Dziś musimy pogadać z teściami co i jak.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, szybkie pytanie: na próbny make up szłyście bez makijażu, czy w swoim i ona Wam zmywała?
Bez
Must jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 10:17   #1053
Dotka90
Zakorzenienie

Uch, bo muszę jechać coś pozałatwiać wcześniej, a zrobił mi się Armageddon na brodzie, bo powinnam już @ dostać
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 10:20   #1054
Krychulec89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
ten czas tak leci, że nawet październik jest niedaleko
Hej
Jako że jesteś październikową PM-ką to się ciebie dopytam... czy masz coś ciepłego do narzucenia do sukni? Jestem grudniową i mam straszny dylemat
na razie stanęło, że będzie ciepło i pójdę dodatkowo w samych długich rękawiczkach
Stary 2014-07-29, 10:22   #1055
cornflower_girl
Zakorzenienie

Melduję się jako żona
Dziękuję za Wasze kciuki i życzenia
Przede wszystkim wraz z mężem jesteśmy bardzo, bardzo szczęśliwi. Ślub był dla nas niesamowicie pięknym i wzruszającym przeżyciem (to, że ja przez całą Mszę ryczałam, to bardzo oczywiste, ale TŻ też się wzruszał). Wesele też było udane - od gości słyszeliśmy same komplementy - zabawa wyśmienita, jedzenie dobre, młoda para uśmiechnięta, sporo atrakcji

Jak tylko odchoruję i znajdę chwilę (pakujemy się w podróż poślubną), to ponadrabiam wszystko i napiszę obszerną relację

Dotka Co do makijażu najlepiej bez - bo po zmyciu starego make-upu, nowy jest mniej trwały. Ale jak maźniesz coś korektorem punktowo, to nie będzie to spory kłopot.

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2014-12-24 o 12:27
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 10:26   #1056
Must
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Krychulec89 Pokaż wiadomość
Hej
Jako że jesteś październikową PM-ką to się ciebie dopytam... czy masz coś ciepłego do narzucenia do sukni? Jestem grudniową i mam straszny dylemat
na razie stanęło, że będzie ciepło i pójdę dodatkowo w samych długich rękawiczkach
Ja też październikowa i mam ten sam kłopot.

futerka brzydkie, etole dostępne w necie koszmar, w wypożyczalniach też mi nic się nie podoba. Bolerko odpada, marynarka też nie bardzo.
Mam plan się przejść po sklepach we wrześniu i poszukać eleganckiego białego płaszcza do kolan.
Ale jak nie znajdę to nie będę miała nic.

chociaż wierze, że będzie ekstra słońce
Must jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 10:31   #1057
jumapili
Raczkowanie

cornflower_girl gartulacje!!!! Bosko wygladalas!!!
jumapili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 10:43   #1058
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Ja byłam w makeupie, bo rano byłam w pracy. Ale najlepiej przyjść bez - od demakijażu podraznia się twarz, poza tym nowy makeup może być mniej trwały.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Corn przecudowne to zdjęcie gratulacje!!!
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 10:47   #1059
Sunset89
Rozeznanie

Bardorja piękna suknia!!!!

Pochwalę się, po weekendzie rozdanych zaproszeń 93/100

Byliśmy w USC, dokumenty ogarnięte, tylko oczywiście ja, dziecko pecha musiałam mieć problem - na zapewnieniach nie chciało mi wydrukować numeru aktu urodzenia i pani z USC ma je mojemu tacie podrzucić do końca tygodnia. W sobotę rano spisujemy protokół
Poradnia rodzinna też już za nami, było całkiem ok, fajna kobieta, bez problemu podbiła nam wszystkie spotkania po jednej 1,5 godz wizycie.

Oczywiście znowu była krzywa akcja z siostrą TŻ. Dziewczyny wyobraźcie sobie, że dziadek TŻ dał nam już w sobotę prezent, bo stwierdził, że nie dożyje do wesela a tak to chociaż spokojną głowę będzie miał. Ani TŻ nie chciał przyjąć, ani tym bardziej ja, powiedziałam że jeżeli chce nam coś dać, to zapraszamy na ślub i wesele. Koperta leżała na stole, żadne z nas jej nie ruszało. Oczywiście przyczepiła się do niej siostra TŻ, zaczęła przeliczać i głośno komentować. Ja już nie wytrzymałam i przy TŻ i jego rodzicach ją ochrzaniłam, że kogo jak kogo ale ją to chyba najmniej to powinno interesować.

Aha, oczywiście ma pretensje, że podobno mój panieński jest za 2 tygodnie a ona nic o nim nie wie. DZIWNE.
Sunset89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 11:02   #1060
jumapili
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Must Pokaż wiadomość

futerka brzydkie, etole dostępne w necie koszmar, w wypożyczalniach też mi nic się nie podoba. Bolerko odpada, marynarka też nie bardzo.
Mam plan się przejść po sklepach we wrześniu i poszukać eleganckiego białego płaszcza do kolan.

ja bralam cywilny w styczniu i kupilam bardzo ladny bialy plaszcz, ale w sumie go chyba nawet dlugo zalozonego nie mialam, o bo mialam jeszcze zarzucona szal i dodatkowo grzaly mnie emocje ale pogoda byla bardzo sloneczna i bylo ok 10 stopni
jumapili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 11:03   #1061
201803090921
Konto usunięte

Cytat:

Ja w październiku mam zamiar mieć coś a'la marynarkę bez rękawów, bo w sukni mam długie rękawy.
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 11:05   #1062
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
ja nie mam makijażu opaliłam się i mam przedłużane rzęsy wiec problem z głowy.
ale wizażystka prosila przez telefon zebym nic na twarz nie nakładała oprocz kremu.

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Melduję się jako żona
Przede wszystkim wraz z mężem jesteśmy bardzo, bardzo szczęśliwi. Ślub był dla nas niesamowicie pięknym i wzruszającym przeżyciem (to, że ja przez całą Mszę ryczałam, to bardzo oczywiste, ale TŻ też się wzruszał). Wesele też było udane - od gości słyszeliśmy same komplementy - zabawa wyśmienita, jedzenie dobre, młoda para uśmiechnięta, sporo atrakcji

Jak tylko odchoruję i znajdę chwilę (pakujemy się w podróż poślubną), to ponadrabiam wszystko i napiszę obszerną relację

cudo slicznie wygladaliście, a jaki całus!
twój TŻ ma granatowy garniczer ? piekny

Cytat:
Napisane przez Sunset89 Pokaż wiadomość
Aha, oczywiście ma pretensje, że podobno mój panieński jest za 2 tygodnie a ona nic o nim nie wie. DZIWNE.
moze to i dobrze ze nic nie wie

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 11:24   #1063
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Ja szłam w makijażu, bo próbny miałam po pracy.

Cytat:

Ja też październikowa i nie wyobrażam sobie iść bez niczego
Mam miała mi zrobić sweterek ale nigdzie nie mogę znaleźć wełny w kolorze śnieżnej bieli za to znalazłam w Mohito śliczny srebrny sweterek i chyba na niego się zdecyduję
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 11:30   #1064
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
A co zamiast ave maria? Mam na oku kogoś kto mógłby zaśpiewać (pięknie), ale nie wiem co ave maria nie zdzierżę
Ja miałam śpiewany biblijny "Hymn o miłości"

Cytat:
Bez makijażu

Cytat:
Melduję się jako żona

Super wyglądałaś

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 11:30   #1065
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:
Melduję się jako żona

Dotka Co do makijażu najlepiej bez - bo po zmyciu starego make-upu, nowy jest mniej trwały. Ale jak maźniesz coś korektorem punktowo, to nie będzie to spory kłopot.
Gratulacje kochana ;* pięknie wyglądaliście!!!

Macie rację dziewczyny, muszę wyluzować bo zwariuję..
Byłam właśnie u fryzjera ściąć grzywkę
Kupiłam też torebkę na cukierki na bramy, byłam z mamą w Biedronce po napoje a teraz chwilkę odpoczywam. U nas jest 34 stopnie, ciężko funkcjonować w taką pogodę..
Modlę się by na sobotę nie było takiej pogody!!

Jutro odbieram suknię potem jadę z Tż do fryzjera, coś zjeść i do spowiedzi bo potem nie będzie czasu.

Dziewczyny z 02.08 macie stres? u mnie jest, ale na razie malutki

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 12:03   #1066
Buczorek
Raczkowanie

.

Edytowane przez Buczorek
Czas edycji: 2014-08-06 o 10:00
Buczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 12:15   #1067
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Cytat:
ja miałam tylko rzęsy pomalowane

dziewczyny jak byście to rozwiązały?

nie mamy potwierdzeń przybycia na wesele dlatego ze robimy sami na sali a chcemy mieć winietki i nie wiemy czy wszyscy przyjdą.. boje się efektu ze będą dziury przy stołach bo winietka jest a gościa nie ma...

myślicie że automatycznie się po przesiadają o te kilka miejsc?
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 12:28   #1068
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaka jestem znowu zła
Bedzie dobrze a tą dziewczyną się nie przejmuj

Cytat:
Melduję się jako żona
Jak pięknie wyglądaliście

Buczorek dawaj resztę! super że udało się żeby tata prowadził Cię
cude czekamy na resztę relacji

Dziś daliśmy na zapowiedzi. Beda wygłaszane 3,10,17/08 Skosił nas za to 100zł u mnie, do Tż pójdziemy na dniach też pewnie 100zł

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
ja miałam tylko rzęsy pomalowane

dziewczyny jak byście to rozwiązały?

nie mamy potwierdzeń przybycia na wesele dlatego ze robimy sami na sali a chcemy mieć winietki i nie wiemy czy wszyscy przyjdą.. boje się efektu ze będą dziury przy stołach bo winietka jest a gościa nie ma...

myślicie że automatycznie się po przesiadają o te kilka miejsc?
Nie lepiej było poprosić o potwierdzenie? Ja na Twoim miejscu bym nie robiła, bo to bez sensu skoro i tak nie wiesz kto przyjdzie
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 12:28   #1069
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

http://www.house.pl/pl/pl/ona/nowa-k...material-dress

co powiecie na poprawiny??
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 12:34   #1070
mojakaren
Zakorzenienie

u mnie też czasu coraz mniej, ale udało mi się nadrobić bo widzę, że tempo na wątku nieco zmalało

wesele siostry TŻ było absolutnie piękne, ona wyglądała jak ksieżniczka prześlicznie
Było dużo stresu i emocji, ja nie wiem jak przeżyję nasz ślub zwłaszcza błogosławieństwo

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
Boże, to była impreza życiaaaa ♥ aaaaaaaaaaaaaaaaaaa ! relacja niedługo!
czekamy na dalszą część relacji, po takim wstępie musi być

Cytat:
dziewczyny jaka to była strona z tym usadzeniem gości przy stole?
usadzanie gości to jakiś koszmar
pomagaliśmy w tym siostrze TŻ i naprawdę syzyfowa praca, może ten program faktycznie pomoże

Mysza super wyszły te buty

Bardorja suknia jest śliczna

kiss sukienkę masz super, i ładnie w niej wyglądasz mówię szczerze

Cytat:
Dziewczyny nie śmiejcie się, ale te suknie maja na dole drut/koło z drutu ?
niektóre mają, moja nie
ale będzie halka żeby między nogi nic nie wchodziło

Cytat:
Napisane przez olgamikolajek Pokaż wiadomość
Hej. Dziewczyny powiedzcie szczerze jak podoba wam się moja suknia ślubna ???
ładna

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Czas leci jak szalony!!!!

Jutro paznokcie (oby wytrzymały do soboty), czyszczenie zębów , depilacja bikini No i muszę kupić jeszcze pudełka albumy na podziękowania rodzicom oraz jakiś ładny papier do wydrukowania podziękowań i zaproszeń do restauracji

Środa, czwartek i piatek również obficie zaplanowane. Obym o niczym nie zapomniałam....
powodzenia na ostatniej prostej

Cytat:
ja będę szła bez, ale jak pójdziesz w makijażu to na pewno Ci zmyją bez problemu

Cytat:
Melduję się jako żona
cudowne zdjęcie
jaki miałaś piękny bukiet

Cytat:

ja chyba coś sobie sprawię na ramiona, ala etola delikatnie futrzana, taki bardziej szal na ramiona, ale jeszcze sama nie wiem ... może po prostu biały delikatny sweterek lub krótki żakiecik?

Cytat:
Napisane przez Sunset89 Pokaż wiadomość
Bardorja piękna suknia!!!!

Pochwalę się, po weekendzie rozdanych zaproszeń 93/100
super tempo gratulacje
nam też już ostatnie niedobitki zostały

My już ogarnęliśmy całą papierologię USC, kościół, pierwszą spowiedź, zostaje jeszcze jedna i wygłoszenie zapowiedzi w parafii TŻ.

Dzisiaj wrzucę do klubu zdjęcie TŻ w garniaczku

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 12:41   #1071
Buczorek
Raczkowanie

.

Edytowane przez Buczorek
Stary 2014-07-29, 12:57   #1072
Buczorek
Raczkowanie

Edytowane przez Buczorek
Stary 2014-07-29, 12:59   #1073
hihihi
Zakorzenienie

jestem!!!
powiem Wam jedno, cudownie jest być ŻONĄ
pogoda była idealna! faktycznie zamówiliśmy ją
wszystko wyszło cudownie! uśmiech nie schodził mi z twarzy! szkoda tylko, że tak szybko zleciało

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 12:59   #1074
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam podobną z orsay i też do niej ubieram krótką katanke
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 13:10   #1075
madziara889
Zakorzenienie

Po rozmowach z kilkoma znajomymi, Tż stwierdził, że winietki to wspaniały pomysł, więc czeka mnie rozsadzanie gości Szczegół, że jak na początku mówiłam o winietkach to twierdziła, że to nie ma sensu
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 13:42   #1076
cude
Zadomowienie

I w końcu 26 lipca
Obudziłam się o 4.35 i nie mogłam zasnąć, trochę poleżałam. Dobra... do 6 Kąpiel, na śniadanie zjadłam tylko kromeczkę chleba. Zapomniałam na którą mamy do fryzjera Okazało się, że jednak na 8, więc szybkie ogarnięcie się, spakowałam do auta co trzeba i w drogę. Najpierw czesały się dziewczyny, a ja pojechałam na salę. Powstawiałam kwiaty do wazonów, odebrałam tort Troszkę jeszcze pokombinowałam z winietkami (kilka osób jednak nie mogło przyjechać) i już musiałam wracać do fryzjerki. Nie zrobiłam zdjęć fryzury, makijażu też:/ Welon został w aucie (gdy ja ię czesałam, dziewczyny pojechały dokończyć stroić salę) i fryzjerka nie wpięła go sama. Niby pokazała gdzie, ale pewnie się domyślacie jak to nam wyszło...
Zostawiłam Świadkową u makijażystki, Braci wysłałam do kwiaciarni po bukiety i kompozycję na stół, druchnę odwiozłam do domu, przyjechałam do swojego domku i pomogłam rodzicom zapakować mięso na wiejski stół. Wzięłam też resztę karteczek i klucze do pokoi w internacie, miałam nadzieję, że po drodze skoczę szybko i ogarnę to już do końca. Nie wyszło
Wymieniłam się ze świadkową u makijażystki. Poprosiłam jednak o delikatniejszy makijaż i postanowiałam dokleić rzęsy. Wyszłam zadowolona, ale nikogo nie było i utknęłam w mieście - bracia innym mieście, siostra w internacie... Trochę musiałam poczekać na jakiś transport, a było tak gorąco. Pisałyście, że wcześniej padało - u mnie całe ostatnie 4 dni było tak słonecznie! A ja strasznie nie lubię upałów.
Przyjechałam przed 14, po 14 miał przyjechać fotograf, o 15 TŻ, a o 15.30 mieliśmy jechać do koscioła. Taki był plan, ale wiecie jak to jest...
Nagle wszyscy się obudzili i chcieli się wykąpać, a łazienka jedna Przyjechał chrzestny z rodziną. Mieli spać u nas, ale pokoje w internacie się zwolniły, więc ich tam wysłałam. W końcu zaczęłam się ubierać, jakoś dałyśmy radę Przyjechał fotograf. Zapomniałam go poprosić, aby cyknął zdjęcia detali. Zaczęli zjeżdżać się sąsiedzi i rodzina. Cykaliśmy zdjęcia w domu, bo niedługo miał przyjechać TŻ i nie chciałam, żeby zobaczył mnie przedwcześnie TŻ odebrał bukiety z internatu, dał chłopakom lampki do zawieszenia (miała być taka świetlista ścianka, ale chyba nie zakumali o co mi chodziło; było jednak całkiem, całkiem)
Dziewczyny nie mogły wpiąć mi welonu, za dużo lakieru... Do kościoła wytrzymał we włosach, ale na sali już wypadał - więc go zdjęłam. Mama nie omieszkała mnie za to zganić. Włożyłam go na oczepiny.

Edytowane przez cude
Czas edycji: 2014-10-21 o 17:18
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 13:47   #1077
cude
Zadomowienie

TŻ się spóźniał, zaczęłam się denerwować, że nie zdążymy na czas wyjechać... W końcu przybył A tu niespodzianka, wujcio wpadł na pomysł przywitania Pana Młodego. Nie wpuszczą go dopóki się z nimi nie napije, to trochę trwało. Ja tu stoję i się martwię, że nie zdążymy, a oni wszystko predłużali Mąż postanowił przed ślubem wybrać się do fryzjerki (zwykle to ja ścinam), jak go zobacyzłam przez okno, to myślałam, że tę fryzjerkę uduszę Troszkę poprawiłam mu tę fryzurę (ponoć miał wyczesaną, ale wiatr mu rozwiał)
Czas na błogosławieństwo, a nie ma moich teściów Na szczeście pojawili się szybko. Rodzice nie mówili za dużo, nie miałam łez w oczach. Na koniec jeszcze babcia wzięła krzyż i nas pobłogosławiła.
Wsiedliśmy w auto i do kościoła Były chyba 2 lub 3 bramy w jedną stronę i 2 w drugą, nie pamiętam
Podpisaliśmy dokumenty, poszliśmy do kościoła. Jest 15.58, a wszyscy stoją przed kościołem i cykają nam fotki. Dlaczego nie wchodzili, to nie wiem. Próbowaliśmy wysłać pewna osóbkę, aby to zapoczątkowała, ale chyba nie rozumiała o co chodzi W koniec końców goście zaczaili, że już czas Zgarneliśmy dwóch maluchów do niesienia obrączek i ruszyliśmy. Wszyscy się na nas patrzyli, a ja prosto przed siebie. Nie chciałam się popłakać, a kątem oka widziałam już kilka wzruszonych osób.
Msza zleciała bardzo szybko. Zupełnie nie wiedziałam co mamy robić, nie mieliśmy żadnej próby czy czegoś podobnego. Były zabawne momenty
Cały czas myślałam, że będę ryczała, a tu na szczęście nic prócz uśmiechu No i tak bardzo chciałam mieć rozpięty tren, a nikt sobie o tym nie przypomniał.
Przed kościołem wystrzeliły tuby, wspólne zdjęcie, życzenia. Prosiliśmy o wino i totka. Goście dopisali, mamy trochę wina (Mąż mówi, że sklep możemy otworzyć) Nikt nie przyniósł kwiatów. Dostaliśmy też kilka prezentów. Rozpakowaliśmy je wczoraj wieczorem, jeden trochę wcześniej. Bardzo się wzruszyłam Od ciotecznego brata męża, który nie mógł się pojawić, dostaliśmy list papieski z błogosławieństwem naszego małżeństwa
Pojechaliśmy na salę, i tu wszystko potoczyło się bardzo szybko. Przez całe wesele zjadłam trochę sałatki, kawałek karkówki i kęs zawijańca. Cały czas piłam i piłam wodę i sok, trochę wódki Nasze kielichy do szampana (niepotrzebnie robiłam swoje) były ogromne (jak będą już zdjęcia, to pokażę). Ach, no i to ja wybrałam wódkę;P
Podczas pierwszego tańca przytulańca (nie ćwiczyliśmy wcześniej, bo nie mieliśmy na to czasu), dzieciaki pistoletami z bańkami robili nam atrakcję Mam nadzieję, że na zdjęciach będzie to ładnie wyglądało, bo podłoga była przez to bardzo śliska
Zaczęły się tańce. Na weselach zazwyczaj dużo tańczę, tak było i teraz. Do te chwili mam spuchnięte palce - pierwszy raz coś takiego mi się przytrafiło
Zespół się spisał. Nie zrobił wszystkiego tak jak chciałam (np. podziękowanie dla rodziców), ale było naprawdę spoko. Jedzenie wszystkim smakowało. Tylko żurek na koniec nie zrobił furory.
Staraliśmy się pogadać z każdym, pstryknąć fotkę, ale chyba nie dało rady.
Goście rozeszli się koło 5. Prosiłam aby mnie nie oszczędzali w tańcu Suknia niestety została naderwana kilka razy, ale jakoś dałam radę Było kilku wirtuozów tańca, którzy wiedzieli jak się ze mną obejść w takiej sytuacji:P Kilka razy zaplątałam noge w halkę

Poprawiny zrobiliśmy o 11, bo część gości wyjeżdżała dosyć wcześnie. Sporo osób nie pojawiło się Jak się spodziewalam, o 15 już nikt nie został. Jak zaczęli wyjeżdżać, to wyjeżdzali...
Trochę sprzątneliśmy salę i pojechaliśmy na sesję Żałuję, że nie włożyłam mężowi do kieszeni grzebyka. To przez ten pośpiech

Wrażenia po weselu bardzo pozytywne Wszyscy mówili, że świetnie się bawili, prawili nam komplementy Nie wiem jak mogłam nie chcieć tej imprezy! Dziękuję TŻowi, że mu uległam pod tym względem

Na pewno nie napisałam o wszystkim, bo teraz tak nie pamiętam, ale mogłabym to robić takie wesele co tydzień

Powodzenia dziewczyny!

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

A teraz myślimy gdzie by tu się wybrać

Edytowane przez cude
Czas edycji: 2014-07-29 o 13:44
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 14:20   #1078
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
w kościele dostalismy jeden z najpiękniejszych prezentów! znajomi, którzy graja na trąbkach, zagrali całą oprawę muzyczną na ślubie i nie uwierzycie... zagrali mi Hallelujah i myślałam, że w tym momencie wymięknę... Kazanie było tak wzruszające, takie budujące, tak piękne, że nie da się tego opisać na przysiędze uśmiechaliśmy się cały czas do siebie, później goście życzyli nam bysmy zawsze byli tak uśmiechnięci jak na własnym ślubie. Ksiądz życzył nam by spełniły się nam wszystkie życzenia, ale nie od razu, byśmy trochę na nie zapracowali, to było piękne... ceremonię w kościele będę pamiętała caluśkie życie, nie mogłam sobie lepiej tego wymarzyć, nawet w marzeniach tak pięknie nie było jak w rzeczywistości
Było tak dużo gości (a tak się martwiłam, że tyle nam odmówiło) aż się stresowałam, że może ktoś doszedł mimo odmowy

Na sali czekali już na nas rodzice z chlebem i solą kieliszki na szczęście się pobiły, o mały włos nie rzucilibyśmy nimi w samochód
ja szybciutko już chciałam biec na sale, ale mój mąż mnie troszkę stopował by mnie przenieść przez próg
Orkiestra już grała, zaprosiła gości do wspólnego zaśpiewania nam sto lat Poszliśmy na rosołek, którego w ogole nie chciało nam się jeść (przez całą noc nic nie zjedliśmy, nawet nie wiem jak wyglądały potrawy) i pierwszy taniec.. nasza zmora.. nie ćwicyzliśmy w ogóle, poszliśmy na żywioł.. goście mówili, że wyszło bardzo pięknie
[I], że pewnie ćwiczyliśmy tylko nie chcieliśmy nic mówić i już później impreza na całego wódka się lała, jedzenie non stop donosili, goście z uśmiechami na twarzy tańczyli, rozmawiali, bawili się- uczucie niesamowite!!!! suknia w tancu prezentowała się bosko, wszyscy mówili, ze jest przepiękna i idealnie do mnie pasuje. Dużo razu usłyszałam, że widać ze jest to nasz dzień- wszystko jest pięknie i dopięte na ostatni guzik (wybaczcie nadużycie słowa pięknie, ale inaczej się nie da )
Oczepiny wyszły bardzo śmiesznie, nie było żadnych wulgarnych zabaw, znajomi się bawili, śmiali się.
Cała sala wybuchała śmiechem przy jednej z zabaw, w której chodziło o to, że każdy z uczestników miał wymienić swoją ulubioną książkę bądź serial- jedni mówili m jak miłość inni klan... później do tego kobiety miały dodac przeddrostek 'pod sukienką mam'.. i tytuł który wymieniły a mężczyźni 'w spodniach mam' i raz padło 'w spodniach mam sensacje XXwieku, 50twarzy greya, klan, m jak miłość...' a u kobiet' pod sukienką mam grę o tron, doktora housa, noce i dnie' było smiesznie
Welon i muszkę złapała para, cieszyli się jak dzieci
Był to najpiękniejszy dzien i najpiękniejsza noc w moim życiu! nic bym nie zmieniła, wszystko było tak jak być powinno..!
Mam nadzieję, że każda z was będzie miała tak piękny ślub i cudowne wesele jak my
jakbym mogła coś zmienić to tylko to, że nie brałabym balerinek na zmiane a jakieś koturny, bo w balerinkach sukienka była zdecydowanie za dluga i niestety musiałam dalej chodzić w szpilkach do 7 rano!!!!!!!!

dla dziewczyn, które zastanawiają się nad piwem.. u mnie piwa poszło STRASZNIE DUŻO.. myśleliśmy, że nikt nie bedzie pił.. ahaaa.. jaaasne... nic nie zostało, tak samo bimbru.. za to bardzo dużo wina zostało i cieszę się, że dużo nie kupiliśmy
Wyruszyłam się

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
TŻ się spóźniał, zaczęłam się denerwować, że nie zdążymy na czas wyjechać... W końcu przybył A tu niespodzianka, wujcio wpadł na pomysł przywitania Pana Młodego. Nie wpuszczą go dopóki się z nimi nie napije, to trochę trwało. Ja tu stoję i się martwię, że nie zdążymy, a oni wszystko predłużali Mąż postanowił przed ślubem wybrać się do fryzjerki (zwykle to ja ścinam), jak go zobacyzłam przez okno, to myślałam, że tę fryzjerkę uduszę Troszkę poprawiłam mu tę fryzurę (ponoć miał wyczesaną, ale wiatr mu rozwiał)
Czas na błogosławieństwo, a nie ma moich teściów Na szczeście pojawili się szybko. Rodzice nie mówili za dużo, nie miałam łez w oczach. Na koniec jeszcze babcia wzięła krzyż i nas pobłogosławiła.
Wsiedliśmy w auto i do kościoła Były chyba 2 lub 3 bramy w jedną stronę i 2 w drugą, nie pamiętam
Podpisaliśmy dokumenty, poszliśmy do kościoła. Jest 15.58, a wszyscy stoją przed kościołem i cykają nam fotki. Dlaczego nie wchodzili, to nie wiem. Próbowaliśmy wysłać pewna osóbkę, aby to zapoczątkowała, ale chyba nie rozumiała o co chodzi W koniec końców goście zaczaili, że już czas Zgarneliśmy dwóch maluchów do niesienia obrączek i ruszyliśmy. Wszyscy się na nas patrzyli, a ja prosto przed siebie. Nie chciałam się popłakać, a kątem oka widziałam już kilka wzruszonych osób.
Msza zleciała bardzo szybko. Zupełnie nie wiedziałam co mamy robić, nie mieliśmy żadnej próby czy czegoś podobnego. Były zabawne momenty

Wrażenia po weselu bardzo pozytywne Wszyscy mówili, że świetnie się bawili, prawili nam komplementy Nie wiem jak mogłam nie chcieć tej imprezy! Dziękuję TŻowi, że mu uległam pod tym względem
Pięknie
Ja zawsze chciałam mieć wesele

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 14:35   #1079
Kwaśna truskawka
Rozeznanie

Mam wrażenie, że czas leci jak szalony i boję się, że nie zdążymy z czymś.
Do końca lipca mamy potwierdzenie przybycia.. oczywiście jak do tej pory tylko połowa osób się odezwała, a reszta milczy. Mam nadzieję, że nie będę musiała obdzwaniać połowy listy... ludzie są niepoważni.

W piątek zapisałam się na zagęszczanie rzęs, chcę zobaczyć jaki będzie efekt i przyzwyczaić się do nich, przed ślubem pójdę na uzupełnienie jeśli będzie dobrze.

Czy mogę iść sama do księdza dać karteczkę z wygłoszonymi zapowiedziami i zaświadczeniem z poradni rodzinnej? Czy miałyście spotkanie przed ślubem z omówieniem przebiegu mszy itp.? Kiedy płaciłyście za ślub?
Stary 2014-07-29, 15:12   #1080
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Ide z. Bo nie wyjdę bez xD

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 11 dni.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:

sprobuje jeszcze raz:

http://stylowi. pl/kurdebalance/1677476/zimowe-wesele

po usunięciu spacji mi działa xD
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości