|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Dziewczyny, szybkie pytanie: na próbny make up szłyście bez makijażu, czy w swoim i ona Wam zmywała?
|
|
|
|
#1052 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Muszę dziś dokupić konfetti. Mam 4, ale wydaje mi się, że to za mało.
Wczoraj znalazłam barmana, jestem zachwycona i chciałabym go zatrudnić. Jednak trochę to drogie. Dziś przekonam rodziców, że to jest super ![]() Włosy pomalowałam tydzień temu po rocznej przerwie - rok bez malowania !!!! I się bałam, ale kolor wyszedł idealny ! Wszyscy chwalą i mi też pasuje. Odnowię go na 3 tyg przed ślubem. Zastanawiam się nad wiejskim stołem. Mój tata od lat produkuje swoje wyroby, ale mysle, że co innego zrobić coś dla rodziny, a co innego dla 230 osób. Dziś musimy pogadać z teściami co i jak. ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
Uch, bo muszę jechać coś pozałatwiać wcześniej, a zrobił mi się Armageddon na brodzie, bo powinnam już @ dostać
|
|
|
|
#1054 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Jako że jesteś październikową PM-ką to się ciebie dopytam... czy masz coś ciepłego do narzucenia do sukni? Jestem grudniową i mam straszny dylemat na razie stanęło, że będzie ciepło i pójdę dodatkowo w samych długich rękawiczkach
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się jako żona
Dziękuję za Wasze kciuki i życzenia Przede wszystkim wraz z mężem jesteśmy bardzo, bardzo szczęśliwi. Ślub był dla nas niesamowicie pięknym i wzruszającym przeżyciem (to, że ja przez całą Mszę ryczałam, to bardzo oczywiste, ale TŻ też się wzruszał). Wesele też było udane - od gości słyszeliśmy same komplementy - zabawa wyśmienita, jedzenie dobre, młoda para uśmiechnięta, sporo atrakcji ![]() Jak tylko odchoruję i znajdę chwilę (pakujemy się w podróż poślubną), to ponadrabiam wszystko i napiszę obszerną relację Dotka Co do makijażu najlepiej bez - bo po zmyciu starego make-upu, nowy jest mniej trwały. Ale jak maźniesz coś korektorem punktowo, to nie będzie to spory kłopot.
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-12-24 o 12:27 |
|
|
|
#1056 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
futerka brzydkie, etole dostępne w necie koszmar, w wypożyczalniach też mi nic się nie podoba. Bolerko odpada, marynarka też nie bardzo. Mam plan się przejść po sklepach we wrześniu i poszukać eleganckiego białego płaszcza do kolan. Ale jak nie znajdę to nie będę miała nic. chociaż wierze, że będzie ekstra słońce |
|
|
|
|
#1057 |
|
Raczkowanie
|
cornflower_girl gartulacje!!!! Bosko wygladalas!!!
|
|
|
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Corn przecudowne to zdjęcie
|
|
#1059 |
|
Rozeznanie
|
Bardorja piękna suknia!!!!
![]() Pochwalę się, po weekendzie rozdanych zaproszeń 93/100 Byliśmy w USC, dokumenty ogarnięte, tylko oczywiście ja, dziecko pecha musiałam mieć problem - na zapewnieniach nie chciało mi wydrukować numeru aktu urodzenia i pani z USC ma je mojemu tacie podrzucić do końca tygodnia. W sobotę rano spisujemy protokół ![]() Poradnia rodzinna też już za nami, było całkiem ok, fajna kobieta, bez problemu podbiła nam wszystkie spotkania po jednej 1,5 godz wizycie. Oczywiście znowu była krzywa akcja z siostrą TŻ. Dziewczyny wyobraźcie sobie, że dziadek TŻ dał nam już w sobotę prezent, bo stwierdził, że nie dożyje do wesela a tak to chociaż spokojną głowę będzie miał. Ani TŻ nie chciał przyjąć, ani tym bardziej ja, powiedziałam że jeżeli chce nam coś dać, to zapraszamy na ślub i wesele. Koperta leżała na stole, żadne z nas jej nie ruszało. Oczywiście przyczepiła się do niej siostra TŻ, zaczęła przeliczać i głośno komentować. Ja już nie wytrzymałam i przy TŻ i jego rodzicach ją ochrzaniłam, że kogo jak kogo ale ją to chyba najmniej to powinno interesować. ![]() ![]() ![]() ![]() Aha, oczywiście ma pretensje, że podobno mój panieński jest za 2 tygodnie a ona nic o nim nie wie. DZIWNE.
|
|
#1060 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale pogoda byla bardzo sloneczna i bylo ok 10 stopni
|
|
|
|
|
#1061 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1062 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale wizażystka prosila przez telefon zebym nic na twarz nie nakładała oprocz kremu. Cytat:
cudo ![]() twój TŻ ma granatowy garniczer ? pieknyCytat:
|
|
#1063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam miała mi zrobić sweterek ale nigdzie nie mogę znaleźć wełny w kolorze śnieżnej bieli za to znalazłam w Mohito śliczny srebrny sweterek i chyba na niego się zdecyduję
|
||
|
|
|
#1064 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Super wyglądałaś
|
|
|
#1065 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Macie rację dziewczyny, muszę wyluzować bo zwariuję.. Byłam właśnie u fryzjera ściąć grzywkę ![]() Kupiłam też torebkę na cukierki na bramy, byłam z mamą w Biedronce po napoje a teraz chwilkę odpoczywam. U nas jest 34 stopnie, ciężko funkcjonować w taką pogodę.. Modlę się by na sobotę nie było takiej pogody!! Jutro odbieram suknię Dziewczyny z 02.08 macie stres? u mnie jest, ale na razie malutki
|
|
#1066 |
|
Raczkowanie
|
.
"Miłością trzeba się opiekować - tak jak swoim dzieckiem, żeby się nie zaziębiło, nie zwariowało, nie zgubiło się, nie rozchorowało, nie zobojętniało." Edytowane przez Buczorek Czas edycji: 2014-08-06 o 10:00 |
|
|
|
#1067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny jak byście to rozwiązały? nie mamy potwierdzeń przybycia na wesele dlatego ze robimy sami na sali a chcemy mieć winietki i nie wiemy czy wszyscy przyjdą.. boje się efektu ze będą dziury przy stołach bo winietka jest a gościa nie ma... myślicie że automatycznie się po przesiadają o te kilka miejsc? |
|
|
|
|
#1068 | |
|
Konto usunięte
|
Bedzie dobrze
Jak pięknie wyglądaliście Buczorek dawaj resztę! super że udało się żeby tata prowadził Cię cude czekamy na resztę relacji ![]() Dziś daliśmy na zapowiedzi. Beda wygłaszane 3,10,17/08 Skosił nas za to 100zł u mnie, do Tż pójdziemy na dniach też pewnie 100zł ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.house.pl/pl/pl/ona/nowa-k...material-dress
co powiecie na poprawiny?? |
|
|
|
#1070 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
u mnie też czasu coraz mniej, ale udało mi się nadrobić bo widzę, że tempo na wątku nieco zmalało
wesele siostry TŻ było absolutnie piękne, ona wyglądała jak ksieżniczka prześlicznie Było dużo stresu i emocji, ja nie wiem jak przeżyję nasz ślub zwłaszcza błogosławieństwo ![]() Cytat:
Cytat:
pomagaliśmy w tym siostrze TŻ i naprawdę syzyfowa praca, może ten program faktycznie pomoże Mysza super wyszły te buty ![]() Bardorja suknia jest śliczna ![]() kiss sukienkę masz super, i ładnie w niej wyglądasz mówię szczerze ![]() Cytat:
ale będzie halka żeby między nogi nic nie wchodziło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
cudowne zdjęcie jaki miałaś piękny bukiet ![]() Cytat:
Cytat:
![]() nam też już ostatnie niedobitki zostały ![]() My już ogarnęliśmy całą papierologię USC, kościół, pierwszą spowiedź, zostaje jeszcze jedna i wygłoszenie zapowiedzi w parafii TŻ. Dzisiaj wrzucę do klubu zdjęcie TŻ w garniaczku
|
|
#1071 |
|
Raczkowanie
|
.
"Miłością trzeba się opiekować - tak jak swoim dzieckiem, żeby się nie zaziębiło, nie zwariowało, nie zgubiło się, nie rozchorowało, nie zobojętniało." Edytowane przez Buczorek Czas edycji: 2014-08-06 o 10:00 |
|
|
|
#1072 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
jestem!!!
powiem Wam jedno, cudownie jest być ŻONĄ pogoda była idealna! faktycznie zamówiliśmy ją wszystko wyszło cudownie! uśmiech nie schodził mi z twarzy! szkoda tylko, że tak szybko zleciało
|
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam podobną z orsay i też do niej ubieram krótką katanke
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
Po rozmowach z kilkoma znajomymi, Tż stwierdził, że winietki to wspaniały pomysł, więc czeka mnie rozsadzanie gości
Szczegół, że jak na początku mówiłam o winietkach to twierdziła, że to nie ma sensu
|
|
|
|
#1076 |
|
Zadomowienie
|
I w końcu 26 lipca
![]() Obudziłam się o 4.35 i nie mogłam zasnąć, trochę poleżałam. Dobra... do 6 Kąpiel, na śniadanie zjadłam tylko kromeczkę chleba. Zapomniałam na którą mamy do fryzjera Troszkę jeszcze pokombinowałam z winietkami (kilka osób jednak nie mogło przyjechać) i już musiałam wracać do fryzjerki. Nie zrobiłam zdjęć fryzury, makijażu też:/ Welon został w aucie (gdy ja ię czesałam, dziewczyny pojechały dokończyć stroić salę) i fryzjerka nie wpięła go sama. Niby pokazała gdzie, ale pewnie się domyślacie jak to nam wyszło...Zostawiłam Świadkową u makijażystki, Braci wysłałam do kwiaciarni po bukiety i kompozycję na stół, druchnę odwiozłam do domu, przyjechałam do swojego domku i pomogłam rodzicom zapakować mięso na wiejski stół. Wzięłam też resztę karteczek i klucze do pokoi w internacie, miałam nadzieję, że po drodze skoczę szybko i ogarnę to już do końca. Nie wyszło ![]() Wymieniłam się ze świadkową u makijażystki. Poprosiłam jednak o delikatniejszy makijaż i postanowiałam dokleić rzęsy. Wyszłam zadowolona, ale nikogo nie było i utknęłam w mieście - bracia innym mieście, siostra w internacie... Trochę musiałam poczekać na jakiś transport, a było tak gorąco. Pisałyście, że wcześniej padało - u mnie całe ostatnie 4 dni było tak słonecznie! A ja strasznie nie lubię upałów. Przyjechałam przed 14, po 14 miał przyjechać fotograf, o 15 TŻ, a o 15.30 mieliśmy jechać do koscioła. Taki był plan, ale wiecie jak to jest... Nagle wszyscy się obudzili i chcieli się wykąpać, a łazienka jedna Przyjechał chrzestny z rodziną. Mieli spać u nas, ale pokoje w internacie się zwolniły, więc ich tam wysłałam. W końcu zaczęłam się ubierać, jakoś dałyśmy radę Przyjechał fotograf. Zapomniałam go poprosić, aby cyknął zdjęcia detali. Zaczęli zjeżdżać się sąsiedzi i rodzina. Cykaliśmy zdjęcia w domu, bo niedługo miał przyjechać TŻ i nie chciałam, żeby zobaczył mnie przedwcześnie ) Dziewczyny nie mogły wpiąć mi welonu, za dużo lakieru... Do kościoła wytrzymał we włosach, ale na sali już wypadał - więc go zdjęłam. Mama nie omieszkała mnie za to zganić. Włożyłam go na oczepiny. Edytowane przez cude Czas edycji: 2014-10-21 o 17:18 |
|
|
|
#1077 |
|
Zadomowienie
|
TŻ się spóźniał, zaczęłam się denerwować, że nie zdążymy na czas wyjechać... W końcu przybył
A tu niespodzianka, wujcio wpadł na pomysł przywitania Pana Młodego. Nie wpuszczą go dopóki się z nimi nie napije, to trochę trwało. Ja tu stoję i się martwię, że nie zdążymy, a oni wszystko predłużali Mąż postanowił przed ślubem wybrać się do fryzjerki (zwykle to ja ścinam), jak go zobacyzłam przez okno, to myślałam, że tę fryzjerkę uduszę Troszkę poprawiłam mu tę fryzurę (ponoć miał wyczesaną, ale wiatr mu rozwiał )Czas na błogosławieństwo, a nie ma moich teściów Na szczeście pojawili się szybko. Rodzice nie mówili za dużo, nie miałam łez w oczach. Na koniec jeszcze babcia wzięła krzyż i nas pobłogosławiła. Wsiedliśmy w auto i do kościoła Były chyba 2 lub 3 bramy w jedną stronę i 2 w drugą, nie pamiętamPodpisaliśmy dokumenty, poszliśmy do kościoła. Jest 15.58, a wszyscy stoją przed kościołem i cykają nam fotki. Dlaczego nie wchodzili, to nie wiem. Próbowaliśmy wysłać pewna osóbkę, aby to zapoczątkowała, ale chyba nie rozumiała o co chodzi W koniec końców goście zaczaili, że już czas Zgarneliśmy dwóch maluchów do niesienia obrączek i ruszyliśmy. Wszyscy się na nas patrzyli, a ja prosto przed siebie. Nie chciałam się popłakać, a kątem oka widziałam już kilka wzruszonych osób.Msza zleciała bardzo szybko. Zupełnie nie wiedziałam co mamy robić, nie mieliśmy żadnej próby czy czegoś podobnego. Były zabawne momenty ![]() Cały czas myślałam, że będę ryczała, a tu na szczęście nic prócz uśmiechu No i tak bardzo chciałam mieć rozpięty tren, a nikt sobie o tym nie przypomniał. Przed kościołem wystrzeliły tuby, wspólne zdjęcie, życzenia. Prosiliśmy o wino i totka. Goście dopisali, mamy trochę wina (Mąż mówi, że sklep możemy otworzyć ) Nikt nie przyniósł kwiatów. Dostaliśmy też kilka prezentów. Rozpakowaliśmy je wczoraj wieczorem, jeden trochę wcześniej. Bardzo się wzruszyłam Od ciotecznego brata męża, który nie mógł się pojawić, dostaliśmy list papieski z błogosławieństwem naszego małżeństwa![]() Pojechaliśmy na salę, i tu wszystko potoczyło się bardzo szybko. Przez całe wesele zjadłam trochę sałatki, kawałek karkówki i kęs zawijańca. Cały czas piłam i piłam wodę i sok, trochę wódki Nasze kielichy do szampana (niepotrzebnie robiłam swoje) były ogromne (jak będą już zdjęcia, to pokażę ). Ach, no i to ja wybrałam wódkę;PPodczas pierwszego tańca przytulańca (nie ćwiczyliśmy wcześniej, bo nie mieliśmy na to czasu), dzieciaki pistoletami z bańkami robili nam atrakcję Mam nadzieję, że na zdjęciach będzie to ładnie wyglądało, bo podłoga była przez to bardzo śliska![]() Zaczęły się tańce. Na weselach zazwyczaj dużo tańczę, tak było i teraz. Do te chwili mam spuchnięte palce - pierwszy raz coś takiego mi się przytrafiło ![]() Zespół się spisał. Nie zrobił wszystkiego tak jak chciałam (np. podziękowanie dla rodziców), ale było naprawdę spoko. Jedzenie wszystkim smakowało. Tylko żurek na koniec nie zrobił furory. Staraliśmy się pogadać z każdym, pstryknąć fotkę, ale chyba nie dało rady. Goście rozeszli się koło 5. Prosiłam aby mnie nie oszczędzali w tańcu Suknia niestety została naderwana kilka razy, ale jakoś dałam radę Było kilku wirtuozów tańca, którzy wiedzieli jak się ze mną obejść w takiej sytuacji:P Kilka razy zaplątałam noge w halkę![]() Poprawiny zrobiliśmy o 11, bo część gości wyjeżdżała dosyć wcześnie. Sporo osób nie pojawiło się Jak się spodziewalam, o 15 już nikt nie został. Jak zaczęli wyjeżdżać, to wyjeżdzali...Trochę sprzątneliśmy salę i pojechaliśmy na sesję Żałuję, że nie włożyłam mężowi do kieszeni grzebyka. To przez ten pośpiech![]() Wrażenia po weselu bardzo pozytywne Wszyscy mówili, że świetnie się bawili, prawili nam komplementy Nie wiem jak mogłam nie chcieć tej imprezy! Dziękuję TŻowi, że mu uległam pod tym względem![]() Na pewno nie napisałam o wszystkim, bo teraz tak nie pamiętam, ale mogłabym to robić takie wesele co tydzień ![]() Powodzenia dziewczyny! ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- A teraz myślimy gdzie by tu się wybrać
Edytowane przez cude Czas edycji: 2014-07-29 o 13:44 |
|
|
|
#1078 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja zawsze chciałam mieć wesele
|
|
#1079 |
|
Rozeznanie
|
Mam wrażenie, że czas leci jak szalony i boję się, że nie zdążymy z czymś.
Do końca lipca mamy potwierdzenie przybycia.. oczywiście jak do tej pory tylko połowa osób się odezwała, a reszta milczy. Mam nadzieję, że nie będę musiała obdzwaniać połowy listy... ludzie są niepoważni. W piątek zapisałam się na zagęszczanie rzęs, chcę zobaczyć jaki będzie efekt i przyzwyczaić się do nich, przed ślubem pójdę na uzupełnienie jeśli będzie dobrze. Czy mogę iść sama do księdza dać karteczkę z wygłoszonymi zapowiedziami i zaświadczeniem z poradni rodzinnej? Czy miałyście spotkanie przed ślubem z omówieniem przebiegu mszy itp.? Kiedy płaciłyście za ślub?
|
#1080 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 11 dni. ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
http://stylowi. pl/kurdebalance/1677476/zimowe-wesele po usunięciu spacji mi działa xD
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:05.

za to znalazłam w Mohito śliczny srebrny sweterek i chyba na niego się zdecyduję
ave maria nie zdzierżę
zwłaszcza błogosławieństwo