|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 4 miesięczne wyzwanie_ kto dołączy?
Kurcze, duzo nas! Nawet sie nie spodziewalam, ze bedzie nas az tyle
super!
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
po raz pierwszy piszę na jakimkolwiek forum, jednak bardzo spodobała mi się ta inicjatywa ''wspólnego'' odchudzania. Właśnie dzisiaj minął mój pierwszy dzień diety, mój cel to zejść z 59 do 55 kg. Czekam na nasze efekty!
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego regularne posiłki i dużo warzyw. Np. na obiad jadłam to, co rodzina, ale tonę surówki do tego A na kolację zawsze jajecznicę z trzech jaj i do tego też mnóstwo warzyw W sumie jadłam ok. 1800 kalorii dziennie, czasem trochę więcej. I chudłam 1kg tygodniowo Jestem żywym przykładem na to, że nie trzeba się głodzić, żeby chudnąć, a wręcz przeciwnie.Najpierw się w ogóle nie ruszałam, a z biegiem czasu doszłam do tego, że codziennie robiłam Skalpel i godzinę jeździłam na rowerze, ale to były wakacje, miałam czas ![]() Wydaje mi się, że jednak najbardziej pomogło mi niejedzenie słodyczy i regularne posiłki - gdybym chciała jeść wtedy, kiedy jestem głodna, jadłabym górę żarcia raz dziennie albo co drugi dzień
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
jyyli gratuluję i zazdroszczę!
ja jak na diecie jem powy żej 1300 kalorii to po prostu zaczynam tyć! nie ma szans na więcej u mnie przede wszystkim trzeba eliminować słodkie, podjadanie i jedzenie wieczorne ![]() Liviene uda też są moją zmorą, chociaż pozostałe części szału nie robią, to z tym jest najgorzej i najważniejsze to samoakceptacja ja w kostiumie to od gimnazjum nie wyszłam hahah :Pfajnie, że osób przybywa, bo zwykle po pierwszym boom, trochę osób się wykrusza, obym to nie była ja haha! udanego dnia
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Hej.
Przyszłam dziś pochwalić się swoimi obwodami. Was również do tego zachęcam, lepsze to niż ważenie biust - 92 pod biustem - 80 talia - 77 pas - 85 kości biodrowe - 93 biodra - 97 udo góra - 59 udo dół - 42 łydka - 36 ramię - 28 jak widzicie tragedia ;( skorzystałam ze strony: http://www.fitlovin.pl/2012/08/74-ja...-kontrola.html
~ Nigdy nie narzekaj, że masz w życiu pod górkę, jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. ~ 78 - 77 - 76 - 75 - 74 - 73 - 72 - 71 - 70 - 69 - 68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58 ![]() 1 z 20 |||||||||||||||||||||||| loading
![]() |
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny w 2 dniu wyzwania!
jealousgirl dziekuje jyyli Gratulacje też jestem tego zdania że nie warto się głodzić tylko jeść z głową. Słyszałam że dużo daje odstawienie słodyczy dlatego przez całe wyzwanie mam zamiar tego dokonać chociaż wiem ze będzie trudno bo słodycze to moja zmora;/ Jestem nadal mocno zdeterminowana i pełna zapału wiedziałąm że wspólne odchudzanie z Wami to dobry pomysłŚniadanko za mną, dziś zaserwowałam sobie sałatkę owocową, mniam Zaletą w tym kraju w którym jestem to pełno świeżych owoców więc myśle że każdego dnia będę taką sałatkę sobie serwować! Wytrwałego dnia kochane |
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Hej, ja również po śniadaniu (trzy łyżki płatków owsianych, cztery łyżki płatków z błonnikiem, trzy łyżki jogurtu naturalnego)
Nie wiem jak wy, ale ja mam ochotę dzisiaj poćwiczyć, oby mi się udało. Wytrwałości!
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
![]() Dużo nas już ![]() jyyli gratulacje , też wychodzę z założenia, że nie należy się głodzić i mam podobny plan, obiady mniej więcej takie same jak rodzinka (no chyba, że będzie coś naprawdę niezdrowego), a reszta ładnie i zdrowo. Do tego jakieś ćwiczenia. ![]() Jestem po śniadanku, jako że nie miałam nic za bardzo w lodówce to zjadłam banana ![]() Na obiad chyba kurczak ze szpinakiem będzie. Wczoraj pierwszy raz jadłam awokado, ale nigdy więcej, mimo że nie było jakieś złe w smaku to zrobiło mi się po nim niedobrze więc wolę nie ryzykować.
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Polecam wam zakupienie w sklepie mięsnym pieczonej piersi z kurczaka, idelanie nadaje się na kanapki oraz do sałatek (pomidor, ogórek, sałata+kilka plasterków pokrojonych w kostkę), poza tym dobrze się przetrzymuje
|
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Wlasnie zrobilam skalpel. Jestem cala mokra. A na sniadanko zjadlam serek wiejski z bulka
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
ja na śniadanie dwie kromki ciemnego chleba z polędwicą i pomidor
a dalej sie zobaczy lekkie zakwasy po bieganiu wczorajszym mam a dzisiaj idę wieczorem na step ciekawe jak długo tyle zapału będzie :PAnita też kocham słodkości i na własnym przykładzie wiem, że ich odstawienie dużo daje ale całkiem ich nie odstawiam po śniadaniu zjadam zawsze dwie kostki czekolady albo cukierek do wieczora się spali, a mam takie poczucie, że nie odbieram sobie wszystkiego hahha :P
|
|
#42 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Byle tylko się utrzymała Wczoraj był spinning, dziś też jadę rowerkiem na fitness. Dieta póki co też wzorowa, zaraz zabieram się za II śniadanie Zastanawiam się tylko, czy jak mi się karnet na siłownię skończy, to też będzie mi się chciało tak ćwiczyć, bo w domu to różnie bywało, a w taki skwar chyba sobie nie pobiegam... Na siłownię zamierzam wrócić, jak będzie za zimno, by biegać, ale jak jest za gorąco, to chyba nawet gorzej się zebrać.Liviene - Twoje wymiary, to wcale nie taka tragedia
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
Madelaine_O u mnie jest tak że jak wezmę coś słodkiego do ust wystarczy kosteczka czekolady to jest koniec cały dzień by mnie ciągło żeby zjeść więcej więc wole nie smakować nic słodkiego oczywiście nie ma co popadać w przesadę, raz na jakiś czas można zgrzeszyć
słyszałam gdzieś kiedyś że podobno gdy odstawi się słodycze całkowicie na 2 tygodnie to po tym czasie w ogóle nas już do nich nie ciągnie.. nie wiem ile w tym prawdy ale chce to sprawdzić i przez 2 tygodnie wegetować jeśli chodzi o słodkości![]() a co preferujecie jeśli chodzi o picie napojów, tzn co pijacie w ciągu dnia? Oczywiście poza dużą ilością wody Ja zaparzam sobie zawsze rano w dużym dzbanie albo zielona herbatę, miętę, pokrzywę bądź inne "zioło" na pewno lepsze to niż czarna kawa a będzie także działało nam na skórę czy włosyJeśli chodzi o kawe jestem typowym kawoszem i nie potrafię z niej zrezygnować ale ograniczyłam się tylko do jednej kawy rano więc myślę że nie jest tak źle ![]() Idę poskakać, zobaczymy ile dziś wytrzymam, pa |
|
|
|
|
#44 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I to prawda, że jak odstawi się na jakiś czas to nie ciągnie tak, bo sama kiedyś nie jadłam ponad miesiąc nic słodkiego. Najgorszy jest pierwszy tydzień a potem to już leci z górki. Co do napojów to ja oprócz wody piję też zieloną herbatę codziennie nawet 2-3 kubki i czasem kawę mrożoną sobie robię.
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Anita120690 ja piję głównie wodę
Pod tym względem jestem dość nudna, ale w pracy mam stały dostęp do chłodnej wody i rzadko sięgam po coś innego. Później, już w domu zdarza się też zielona herbata lub ewentualnie sok rozcieńczany pół na pół z wodą, a ostatnio też koktajle na bazie kefiru, owoców i świeżej mięty, które zastępują mi przekąskę przed treningiem, a jednocześnie super orzeźwiają
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
hej,
![]() jakie polecacie ćwiczenia, ja chyba dziś powalczę ze skalpelem, jak znajdę chwilkę. co sądzicie o zuzce zwow? bo ja nigdy nie próbowałam? powinnam pić dużo wody, ale mimo upału, jakoś nie mogę wlać w siebie tyle, cóż poradzić
~ Nigdy nie narzekaj, że masz w życiu pod górkę, jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. ~ 78 - 77 - 76 - 75 - 74 - 73 - 72 - 71 - 70 - 69 - 68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58 ![]() 1 z 20 |||||||||||||||||||||||| loading
![]() |
|
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
I ja chętnie dołączę!
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Widzę, że trochę się nas nazbierało ![]() Ja wczoraj nic nie zrobiłam dzisiaj jesem już u siebie i jak posprzątam to wezmę się za Mel B Co do skalpela Ewy- robiłam jakiś czas temu i jakies efekty były, ale nie powalające. No i mi akurat szybko się ten skalpel znudził, potrzbuję jednak kopa |
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
Dlatego każdy musi znaleźć swój własny złoty środek
ale też kiedyś słodyczy i cukru nie tknęłam przez 3 miesiące, prawda że po detoksie o niebo lepiej ale to psychika robiła swoje 'nie mogę, wszystko zepsuje' z piciem u mnie problem, pije też głównie wodę ale nie przepadam za nią bez diety wypijałam dzbanek herbaty dziennie ..z 6 łyżkami cukru teraz sobie robię owocowe do szklanki woda z sokiem pół na pół to dla mnie dobry pomysł, chociaż czasem dzięki eve
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Ja pije głównie wodę, z dietą czy bez diety wypijam 3 litry dziennie
teraz nauczyłam się, że jak mam na coś ochotę, ale nie wiem na co, piję zimna wodę z lodem i cytryną i trochę pomaga herbaty też lubię, ale raczej zimą Ze słodyczami i przekąskami mam tak, że jak nie wezmę to mnie nie kusi, ale jak zjem np kostkę czekolady to już wtedy cała tabliczka moja <bezradny> No i gubi mnie wieczorno/nocne podjadanie..
“Always, always, always believe in yourself, because if you don't, then who will, Sweetie? So keep your head high, keep your chin up, and most importantly, keep smiling, because life's a beautiful thing and there's so much to smile about.” jeśli nic się nie zmieni - to nic się nie zmieni
|
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Boze.. Jakie mam zakwasy. Dobrze, ze rano pocwiczylam, bo dzis bym umarla. Wieczorem tylko przysiady i spokoj
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
U mnie kluczem do zaprzyjaźnienia się z wodą było znalezienie odpowiedniego smaku
wypróbowałam wszystkie dostępne w sklepie pod domem, wybrałam dwie ulubione i piję przynajmniej 1,5l dziennie bez problemu
|
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
Mam taką propozycję może wpisujmy swoje wagi i wymiary w tabelce
![]() Łatwiej będzie kontrolować postępy ![]() Zrobiłam taką przykładową, jak ktoś ma ochotę i czas może pokombinować z funkcjami kolorami itp https://docs.google.com/spreadsheets...H1w/edit#gid=0 Proponowałabym wrzucić do pierwszego posta, żeby łatwo było ją znaleźć No i też w pierwszej notce jak zazwyczaj na wizazu wypisać kto się podjął wyzwania ![]() W pierwszym arkuszu jest waga, a w drugim arkuszu są wymiary
|
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
Oto linki do świetnych kanałów, na których znajdziecie setki zestawów ćwiczeń na konkretne partie ciała
![]() http://www.youtube.com/user/Gymra1 http://www.youtube.com/user/XFitDaily http://www.youtube.com/user/ToneItUpcom Edytowane przez Noeloel Czas edycji: 2014-07-29 o 15:09 |
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
maureen92 tabelki robią furorę na tym forum
są fajne ale zwykle po czasie 3/4 przestaje się wpisywać :P ja ale oczywiście jestem za, jeśli reszcie też pomysł się podoba tylko nie wiem jak tam z prywatnością tabeli, wyskakuje mi okno do logowania, a nie mam gmaila ani innego konta na google, jak pewnie wiele osób
|
|
#56 | |
|
Raczkowanie
|
Jestem "za" tabelką
ja mam konto na google, ale też nie mogę się do niej dostać ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
zobaczymy czy dam rade aż zrobić aż 50
“Always, always, always believe in yourself, because if you don't, then who will, Sweetie? So keep your head high, keep your chin up, and most importantly, keep smiling, because life's a beautiful thing and there's so much to smile about.” jeśli nic się nie zmieni - to nic się nie zmieni
|
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Raczkowanie
|
Madelaine_O, blondi0602, Liviene, Noeloel, Beatagr3, Riddim witam wszystkie i każdą z osobna
Jest nas już coraz więcej, ekstra! mam nadzieję, że wytrwamy, razem raźniej Ja właśnie schudłam skacząc na skakance i w zasadzie też nieświadomie, pewnego dnia po prostu się zważyłam i tu proszę ![]() Zapewne to zasługa warzyw i owoców, którymi zaczęłam zastępować drugie śniadanie, któro zazwyczaj było kanapką No i to zasługa po prostu miliona prób odchudzania, które podjęłam raz 2 kg raz 4 kg i poszło Madelaine_O tym razem musi nam się udać, obyśmy się tylko motywowały Też mam taki problem, w domu zawsze sobie obiecuje, że w końcu ruszę dupsko, a tu jednego dnia mi się nie chce drugiego dnia nieuprany stanik za takie głupie wymówki, a z kolei na fitness w klubie trafiłam na jeden tak kiepski że się zniechęciłam tylko, myślę o siłowni, tylko musiałabym wcześniej mocno pomyśleć o jakimś planie ćwiczeń żeby nie snuć się po salce i zastanawiać się co by tu zrobić ![]() blondi0602 no właśnie ja też mam taki plan 10kg w 4 miesiące to jak najbardziej świetny pomysł i w sam raz na grudzień ![]() Liviene 4 miesiące ćwiczeń dzień w dzień ? o kurde podziwiam, ale chyba nie mogłabym tak, bo moje mięśnie by wysiadły Trzeba zrobić co najmniej jeden dzień odpoczynku w tygodniu, żeby mięśnie się zregenerowały omg tragedia? Świetnie to wygląda przy wysokim wzroście! Ile bym dała za taką smukłą figurkęNoeloel no to mam nadzieję, że odnajdziesz się na naszym forum ja właśnie jadam gotowanego kurczaka jako wędlinę, ale to już zawsze, nie jestem przyzwyczajona do tych wędzonych ![]() Anita120690 u mnie niestety też ewentualnie woda+cytryna+mięta+lód ![]() Ja nie ćwiczę skalpela, bo zwyczajnie jest dla mnie za nudny... Zdecydowanie bardziej wolę turbospalanie, muszę się napocić jak świnia, żeby wiedzieć, że spalam Zresztą w Chodakowskiej denerwuje mnie brak muzyki, dlatego często włączam sobie jakieś radio internetowe, bo ta cisza jest dla mnie nie do zniesienia ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
Ja jak widać spróbowałam i poległam... xD
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki, przyjmiecie mnie ? Chciałabym zrzucić zbędne kilogramy gdzieś do października. Jestem niska ale podobno nie wyglądam na tyle ile ważę, niektórzy dają mi dużo, dużo mniej. Ja jednak nie czuję się dobrze w swoim ciele. Czasami zaczynałam coś ćwiczyć ale jednak sama to motywacji nie miałam
Najbardziej martwi mnie fakt, że teraz, gdy jest tak ciepło prawie nic nie jem a waga albo się trzyma albo nawet podskakuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.

super!

Do tego regularne posiłki i dużo warzyw. Np. na obiad jadłam to, co rodzina, ale tonę surówki do tego 

za takie głupie wymówki, a z kolei na fitness w klubie trafiłam na jeden tak kiepski że się zniechęciłam tylko, myślę o siłowni, tylko musiałabym wcześniej mocno pomyśleć o jakimś planie ćwiczeń żeby nie snuć się po salce i zastanawiać się co by tu zrobić