|
|
#1801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LIII
Cytat:
![]() Cytat:
Ale poważnie, rozumiem, tylko, czy to jest tak, że to NIE MOŻE być taniej ? Że albo tak albo nijak ? To brzmi jak mercedes w jamie ustnej |
||
|
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1803 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#1804 |
|
Nindżopesz
|
Czy jest tu ktoś z kim można pogadać o roletach, montażu, rodzajach, mierzeniu?
|
|
|
|
#1805 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]() A tak serio to rolety mam od 6 lat, wewnętrzne i polecam.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#1806 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niedoczynność tarczycy ,tężyczka...Znaczy brać?![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- O kurteczka ale w sumie nie rozumiem... To coś nielegalnego ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
Doprowadziłam się do takiego stanu że szczęka zaczęła wypadać mi z zawiasów booooo zjadłam 7 mki do zera... 2 Nie no jest przecież taniej... Normalnie biorą 140 zł za ząb a ode mnie wzięli 130 booooooo prawie wszystkie zęby musieli podnosić i utargowałam. Ale jakbym miałam tylko 5 zębów do podniesienia to pewnie by nie opuścili.... A mój ryk spowodowany był tym że szłam z przeświadczeniem że skoro jestem przypadkiem na którym uczą się studenci którzy mi nie płacą za udział w ich zajęciach co więcej nie płacą za studia, no to że będzie naprawdę tanio... A tu lipa ... |
|||
|
|
|
#1807 |
|
Nindżopesz
|
Dobra, to jadę z tymi roletami.
Otóż mam takie w kasetce i z prowadnicami ale materiały są już stare, zjechane, niektóre kasetki też do wymiany. I jak teraz zrobić żeby było dobrze i tanio: - zawezwać fachowca niech on się martwi - zdjąć kasetki i zaistalować rolety przyklejalne czy zaczepialne (nieinwazyjne) ale co wówczas z prowadnicami? jak odlepię będzie ślad, jak zostawię mogą zawadzać - wymienić całe kasetki albo sam materiał ale co w przypadku rolet niewymiarowych (niestandardowych) bo mam i takie? Kupić podobną szerokość i dociąć samodzielnie? - lepiej na allegro (możliwość kupna na wymiar) czy w jakimś markecie budowlanym? |
|
|
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wymienić materiał w roletach czy nowe nabyć? All odradzam.W marketach można szybko wymienić. Ja mam żaluzje i zawezwaliśmy fachowca, najpierw przyjechał obmierzył a potem przyjechał i zamontował to było w 2007 r nic się z nimi nie dzieje? |
|
|
|
|
#1809 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Odradzam kupowanie na All. Skoro masz prowadnice i koszty się liczą to lepiej wymienić tylko.
|
|
|
#1810 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Do dwóch okien potrzebuję całkiem nowych kasetek bo stare się rozpadły ale też są niewymiarowe :/ Cytat:
Ciekawe ile fachowiec wziąłby za coś takiego. |
||
|
|
|
#1811 | |
|
Mother of Cats
|
Cytat:
Według artykułu z Tłustego skoro ma się niedobór wit. D., to brać wit. D, bo jest potrzebna organizmowi. Ale ponieważ nadmiar tej witaminy (bądź długotrwałą suplementacja) może doprowadzić do hec z wapniem (zwiększenie poziomu wapnia we krwi, zwapnienia tkanek miękkich), to oprócz wit. D trzeba dostarczyć sobie również wit. K, która zadba o to, żeby wapń trafił tam, gdzie powinien (kości, zęby), a nie tam, gdzie nie powinien (tkanki miękkie). W pakiecie z wit. D, wg Tłustego, trzeba zadbać też o odpowiedni poziom wit. A (zwłaszcza jeśli ma się niedobór A) i magnezu (wpływa na przyswajanie wit. D i pomaga w regulacji gospodarki wapniem). Edytowane przez aileenn Czas edycji: 2014-07-29 o 12:58 |
|
|
|
|
#1812 |
|
Nindżopesz
|
W ogóle patrzę na ceny rolet inwazyjnych w Leroyu i słabnę - 100 zł za sztukę... To ile fachowiec weźmie, 300? Bosz.
|
|
|
|
#1813 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
|
|
|
|
#1814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą spektakularna zmiana w odczuwaniu niespiętych mięśni jest dla mnie szokiem bo pojawiła się bardzo szybko po ok 2-3 tyg suplementacji...Ale z drugiej strony jedzenie wit D zmniejsza wchłanianie magnezu dlatego się zastanawiam... ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1815 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
A jeszcze w sklepie rozkręcić żeby zajrzeć co jest w środku bo kasetka sama w sobie też kosztuje a skoro działa to po co mi nowa. Niestety z tego co zdążyłam się zorientować materiał do rolet nie jest sprzedawany na zasadzie dywanu zwiniętego w rulon tylko ma ten dzyndzel w środku a ja nie mam pojęcia jakie są rodzaje i jaki dzyndzel będzie dobry u mnie. Toteż...Cytat:
Ewentualnie faktycznie pojadę z kasetką
|
||
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1817 | |
|
Mother of Cats
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edit no jest ![]() cyt :"Biorąc pod uwagę, że magnez ma swoją rolę w metabolizmie wapnia, istnieje podejrzenie, że nadmiar D może zwiększyć niedobory magnezu, u osób u których takowe już istnieją." |
|
|
|
|
#1819 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Ale i tak już zwątpiłam w samodzielne wymiany - pomierzyłam te swoje rolety, mam zupełnie inne szerokości i długości okna niż wymiary standardowe więc tylko się nakupię badziewia a nic nie będzie pasować Dobra, zawezwę specjalistę i zapłacę więcej, trudno. Byle tylko miał sensowne kolory bo i w to wątpię po przejrzeniu kilku stron internetowych. Same seledyny i żólte, nic kawowego, argh.
|
|
|
|
|
#1820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolory mieli różne i dużo. Tylko oczywiście nie pamiętam nazwy firmy... |
|
|
|
|
#1821 | |
|
Mother of Cats
|
Cytat:
"Magnez wpływa na wrażliwość tkanek na witaminę D, co pozwala optymalizować jej aktywność i funkcje. Ponadto bez magnezu nie można mówić o prawidłowej gospodarce wapnia. Biorąc pod uwagę, że magnez ma swoją rolę w metabolizmie wapnia, istnieje podejrzenie, że nadmiar D może zwiększyć niedobory magnezu, u osób u których takowe już istnieją. Magnez i wapń działają bowiem antagonistycznie, stąd większość osób suplementując się tylko witaminą D może zwiększyć ryzyko wystąpienia depozytów wapnia w tętnicach". Witamina D wspomaga przyswajanie i wapnia, i magnezu. Jeśli masz w organizmie wapno (muskularny, przystojny pan Wapno), a prawie nie masz magnezu (malutki, chudziutki pan Magnez), to witamina D bardziej wspomoże przyswajanie tego silniejszego konkurenta do swoich względów, czyli wapnia, a biedny magnez nie będzie się miał już gdzie zmieścić Natomiast jeśli będziesz mieć w organizmie i wapno, i magnez, to wit. D wspomoże przyswajanie ich obu. Trójkącik sobie zrobią Więc IMO z artykułu wynika, że: brać D, skoro jest niedobór D, ale brać też magnez (żeby sobie nie pogłębić niedoboru magnezu) i nie zapominać o K2 (żeby nie zrobić sobie kuku wapniem, który dobrze przyswojony [dzięki wit. D] pójdzie sobie także w te miejsca organizmu, do których nie powinien iść). Po prostu trzeba utrzymać te wszystkie witaminy i minerały w równowadze, a nie suplementować jednym, nie myśląc przy tym o reszcie. Ty akurat myślisz o reszcie, co wynika z Twoich postów, więc boże broń nie bierz tej uwagi do siebie Parabelko, jeśli powyżej widzisz androny, to krzycz! Edytowane przez aileenn Czas edycji: 2014-07-29 o 13:36 |
|
|
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2 No wiem to wszystko bo wiem że mam tężyczkę od ..... kurde nie pamiętam ale długo.... Wielu specjalistów ,wiele badań, wiele teorii, wiele terapii itp jak to zwykle przy dziwnych chorobach .Magnez suplementuję bardziej niż wapno Zatem powinno być git. Mam urozmaiconą dietę , jem świeże warzywa ,owoce,w zasadzie jem wszystko, ograniczyłam tylko tłuszcze zwierzęce przez cholester
Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2014-07-29 o 15:26 |
|
|
|
|
#1823 | |||||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja padłam już o 21 więc o 5 byłam w stanie działać dość sprawnie, zresztą zazwyczaj lepiej mi się działa rano niż wieczoremCytat:
Cytat:
Cytat:
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|||||
|
|
|
#1824 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad2. nie, nie czuję, wycena jest uczciwa (porównywałam ceny w necie) i za 5 implantów + 5 rwań + inne takie to nie jest dużo ad3. ![]() Cytat:
oraz rekonstrukcja kompozytem zemów przednich a i tak fogle to tylko 2 zemby są do rwania, bo zanik kości dochodzi do wierzchołków i są nie do uratowania a reszta rośnie krzywo i uniemożliwia wprowadzenie implantów a są zdrowe zupełnieCytat:
Cytat:
dostałam opakowanie promocyjne, na miesiąc, do oleju z kryla, ale raczej już nie kupię ad2. też tak zrobiłam, ale trzeba było zobaczyć minę P. bezcenne ![]() i jęknął tylko - moja wymarzona 911
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1826 | |||||||
|
Panaroja
|
snad czarnego hleba z boczkiem i ogórka małosolnego
wię , tylko sety jeszcze brakuje ![]() Cytat:
Cytat:
zresztą badanie droższe od supli ![]() 2-3 . 4.zdecydowanie się da 5.nie warto Cytat:
dlatego trzeba tego pilnować bardzo , a potem jak już did jest , to w piątym miesiącu wprowadzać koniecznie mięso i jarzyny , bo będzie niedobór .Cytat:
dzieciom pijanym się daje kroplówki z glukozy z wit.C ![]() ![]() ![]() ![]() i żeremie ![]() Cytat:
2.bo mamy demokrację każdy se może kupić sprzęt i skalibrować go jak mu wyjdzie i tłuc kasę .Niby powinien być skalibrowany dobrze , ale się rozkalibrowywuje , albo fogle jest kiepski i tak o . Kiedyś już o tym mówiłyśmy przy okazji poziomu wit D 3.nic nie poplątałaś Cytat:
znaczy chciałaś powiedzieć mamy wielu nowych modów ![]() Cytat:
musze się pochfalić , że Śnieżka dziś obroniła magazyniera i jest panią mgr mucha po mnie łazi
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||||||
|
|
|
#1827 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no niestety ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() przeczytaj kosztorys, nie mam Cię w friendach, więc zapraszam ![]() ależ proszę Cytat:
![]() Cytat:
, ja nie mogłam ryczeć, byłam w szoku jakoś specjalnie się dietujesz? czy tylko MŻ?
|
|
|
#1828 | |||
|
Panaroja
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i wszystki jest ze wszystkim (prawie) powiązane , natomiast nic nie wiem o roli wit K w gospodarce mineralnej wiem że reguluje krzepnięcie , płytki krwi itp ,a jej niedobór objawia się krwawieniami narządowymi .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||
|
|
|
#1829 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Co do diety to sie Dukanuje
Ale lajtowo i mniej rygorystycznie. No i odwyk od slodyczy mi sie przyda. Niestety waga zepsuta, wiec efekty oceniam po ubraniach. Na razie nie ma co, bo dopiero od tygodnia to trwa.Flo, sms masz :P
|
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
Kur dwa ukąsiła mnie gza
![]() I niestety nie jest śmeiszno straszno - 2 rumienie na 10 cm ![]() Nienawidzę insektów po prostu nie trawię dziadów, teraz się boję co dalej Gorące, bolące, spuchnięte, obramówka biała, błagam Was tylko mnie nie straszcie, bo na żadne pogotowie się nie wybieram. pomijając fakt, że nikt już nie może prowadzić A spanikuję neipotrzebnie jak usłyszę co mi grozi, więc póki czuję się ok, to gut. Także pięknie, po prostu pięknie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

niedoczynność tarczycy ,tężyczka...Znaczy brać?

Dobra, zawezwę specjalistę i zapłacę więcej, trudno. Byle tylko miał sensowne kolory bo i w to wątpię po przejrzeniu kilku stron internetowych. Same seledyny i żólte, nic kawowego, argh.
Zaraz idę ją uskuteczniać 
Tj na samochód w moim przypadku, i oczywiście z innej półki cenowej ale przelicznik mam identyko 
znaczy chciałaś powiedzieć mamy wielu nowych modów