Dieta 3d chili - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-29, 14:23   #2521
verissa
Raczkowanie

Dot.: Dieta 3d chili

Cytat:
Napisane przez Jolkafit Pokaż wiadomość
No ale to jeszcze trening trzeba dołożyć, ciało jędrne się samo nie zrobi
Zdaję sobie sprawę ale jakoś ostrzej trenować zaczną pewnie dopiero pod koniec... Póki co wciąż lecę samą dietą
Stary 2014-07-31, 17:33   #2522
Fantazola
Raczkowanie

Czytałyście to http://magazyndietetyka.pl/system-3d...lupa-dietetyka bardzo szczegółowe ale mi wyjaśniło wiele spraw
Stary 2014-08-06, 15:08   #2523
ana001
Raczkowanie

hej dziewczyny!
Mam pytanie do tych, które powróciły do diety po pewnym czasie. Jak wasze opinie i doświadczenia? Waga spada jeszcze? Ja już na diecie nie jestem z 3-4 m-ce, a od września chciałabym wrócić... będę wdzięczna za wasze opinie
P.S. Przez czas kiedy nie jestem na diecie przybył mi tylko 1kg! to uważam za sukces, bo jem na prawde różne rzeczy
Stary 2014-08-11, 17:18   #2524
verissa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ana001 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
Mam pytanie do tych, które powróciły do diety po pewnym czasie. Jak wasze opinie i doświadczenia? Waga spada jeszcze? Ja już na diecie nie jestem z 3-4 m-ce, a od września chciałabym wrócić... będę wdzięczna za wasze opinie
P.S. Przez czas kiedy nie jestem na diecie przybył mi tylko 1kg! to uważam za sukces, bo jem na prawde różne rzeczy
Pewnie, że spada - dlaczego miałaby nie spadać? Co dwa miesiące wręcz należy zrobić przerwę w dietce, tak piszą w książeczce do 3d chili
Stary 2014-08-11, 20:56   #2525
Jolkafit
Raczkowanie

Każda dieta najlepiej działa po przerwie :P
Jolkafit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 14:19   #2526
Jolkafit
Raczkowanie

I z tego co czytałam przerwa powinna być z wyższą kalorycznością niż okres odchudzania. Żeby ustabilizować wyniki itp.
Jolkafit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 15:26   #2527
ana001
Raczkowanie

No to już nie długo wracam z nowym zapasem sił! no moja obecna "dieta" jest na pewno o wyższej kaloryczności jeszcze z 6-8 kg i będę całkowicie szczęśliwa!
Stary 2014-08-13, 19:39   #2528
verissa
Raczkowanie

Cytat:
No to już nie długo wracam z nowym zapasem sił! no moja obecna "dieta" jest na pewno o wyższej kaloryczności jeszcze z 6-8 kg i będę całkowicie szczęśliwa!
Powodzenia! Myślę, że przez 2 miesiące spokojnie do zrobienia
Stary 2014-08-14, 15:28   #2529
haneczka28
BAN stały

ja widzialam jedna youtuberke ktora stosowala widzialam ze schudla dosc sporo na niej
haneczka28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-17, 23:59   #2530
verissa
Raczkowanie

Dużo lasek na niej schudło i takich filmików też trochę jest
Stary 2014-08-23, 14:11   #2531
KaBuum
Przyczajenie

Hej!
Ja jestem na 23 dniu, póki co schudłam 3,5 kg. Ćwiczę dwa razy w tygodniu po 1,5 godziny i w dni z ćwiczeniami wieczorem jestem trochę głodna, ale poza tym jest ok. Myślę, że poprawił mi się metabolizm. Ciekawe, co będzie, jak odstawię te magiczne tabletki.
KaBuum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-28, 23:10   #2532
introgliceryna
Rozeznanie

Podbijam.
Czy moge stosowac diete 3D chilli wraz ze soutch beach?
Tzn produkty dozwolone na soutch beach doprawiac przyprawami z 3D chilli?
I czy te tabletki na 3d chilli sa konieczne?

Jeśli ktoś chciałby poczytać jak wygląda życie, decyzje, miłość oraz inne rzeczy z którymi na codzień spotyka się każdy człowiek - okiem dwudziestolatki - zapraszam.
Nie pożałujecie.
introgliceryna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-29, 14:23   #2533
verissa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez introgliceryna Pokaż wiadomość
Podbijam.
Czy moge stosowac diete 3D chilli wraz ze soutch beach?
Tzn produkty dozwolone na soutch beach doprawiac przyprawami z 3D chilli?
I czy te tabletki na 3d chilli sa konieczne?
Nie są konieczne, to jest generalnie całkiem oddzielna kuracja suplementami. Jeżeli chcesz stosować jedną dietą a z drugiej tylko przyprawy to mi się wydaje spoko, czemu nie. Ale w takim przypadku może właśnie warto się zastanowić nad kapsułkami 3d chili?
Tak czy inaczej wydaje mi się, że dodanie systemu przyprawiania z 3d do innej diety nie powinno zaszkodzić, chociaż nie wiem jak to dokładnie jest tam dobrane do określonych potraw
Stary 2014-08-30, 17:22   #2534
201605061411
Konto usunięte

Cześć Dziewczyny! Od poniedziałku jestem na 3D Chili (dieta + kapsułki + olej). Wystartowałam z wagą 80,4 kg przy wzroście 174 cm. Wczoraj na wadze było 79,1 kg. Dodatkowo staram się wprowadzić jakiś ruch. Jak na razie codziennie udaje mi się poćwiczyć SKALPEL z Chodakowską - taki mam plan na ten pierwszy tydzień, od następnego tygodnia będę raczej ćwiczyła co drugi dzień. Dołączam się do Was i mam nadzieję, że będzie mi tu z Wami raźniej zmagać się z kilogramami niż w pojedynkę

Mam kilka pytań.

Jak się czujecie na tej diecie? Ja oprócz diety stosuję kapsułki. Z reguły nie mam jakiś problemów żołądkowych, ale wczoraj i dzisiaj rano czułam niemiłe pieczenie w górnej części przewodu pokarmowego (tak nad żołądkiem). Jak Wasze brzuchy radzą sobie z tą ilością przypraw i z kapsułkami? Np. dzisiaj po obiedzie z dnia 6 mam wydęty brzuch, nie wiem czy to ilość (bo to była naprawdę solida porcja) czy coś mi tu jednak nie służy.

Czy któraś z Was stosuje tą dietę i ma za sobą przejścia z tarczycą?

Czy któraś z Was zamawiając dietę wybrała inną opcję od: grupa wiekowa 18+/aktywność fizyczna niska/od "zawsze" stosuję diety? Ciekawi mnie czy np. przy większej aktywności fizycznej ten jadłospis się czymś różni. Na FB producenta widziałam pyszną kanapkę z awokado, ale w moim jadłospisie jej nie ma

Dodam jeszcze, że staram się unikać glutenu, więc na razie omijam szerokim łukiem kanapkowe przepisy. Otręby pszenne zastępuję o połowę mniejszą porcją otrębów gryczanych (są bardziej kaloryczne), a makaron kupuję bezglutenowy - świetne makarony ma w swojej ofercie firma Terrasana - np. z ryżu czarnego lub z ryżu brązowego z dynią i imbirem (kaloryczność zbliżona do makaronu razowego).
201605061411 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-01, 18:00   #2535
KaBuum
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez coqauvin Pokaż wiadomość
Jak się czujecie na tej diecie? Ja oprócz diety stosuję kapsułki. Z reguły nie mam jakiś problemów żołądkowych, ale wczoraj i dzisiaj rano czułam niemiłe pieczenie w górnej części przewodu pokarmowego (tak nad żołądkiem). Jak Wasze brzuchy radzą sobie z tą ilością przypraw i z kapsułkami? Np. dzisiaj po obiedzie z dnia 6 mam wydęty brzuch, nie wiem czy to ilość (bo to była naprawdę solida porcja) czy coś mi tu jednak nie służy.

Czy któraś z Was stosuje tą dietę i ma za sobą przejścia z tarczycą?
Cześć!
Ja już po diecie (z 70 do 66 przy 174 cm wzrostu). Tzn. skończyłam kapsułki, bo jem dalej tyle samo co na diecie.
Cały czas czułam się bardzo dobrze, nie miałam problemów gastrycznych, ale ja ogólnie używam bardzo dużo przypraw, więc zalecenia 3d chili nie były dla mnie szokiem.
Co do tarczycy, to mam leczoną niedoczynność. Wydaje mi się, że dieta systematyzuje życie, dzięki czemu jestem mniej zmęczona. Ale może to tylko autosugestia

Powodzenia!
Stary 2014-09-02, 13:24   #2536
88agnik
Rozeznanie

Witajcie Wizażanki
Jestem tu nowa- mam do zrzucenia sporo balastu i powoli przymierzam się do 3d chilli, powiem szczerze przeraża mnie ilość przypraw!!! Od wczoraj jestem na diecie oxy po której chciałabym po przerwie zastosować 3d chilli. Słyszałam, że na 3d chilli można schudnąć nawet 14 kg w miesiąc... Czy jest ktoś kto schudł aż tyle i jak wasza skóra to wytrzymała?
88agnik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-03, 21:33   #2537
ana001
Raczkowanie

sądzę, że 14kg to jest dużo jak na miesiąc. Przede wszystkim jest to niezdrowe. Ja 14kg straciłam po ok. 3-4 miesiącach od rozpoczęcia diety (wliczając w to miesiąc przerwy) i tak mi się mniej więcej utrzymuje do tej pory, bo zaprzestałam dietowania, aż do 1 września bo wtedy zaczęłam na nowo (jednak z lekkim opóźnieniem niż pisałam wcześniej) i zobaczymy jak będzie teraz.
Stary 2014-09-03, 22:43   #2538
astra39
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Dieta 3d chili

Niestety u mnie nie zadziałała, także chyba nie jest dietą cud....
Zamawiając oczywiście było pytanie o wiek i ruch, a ,że niedawno przeszłam implantację kręgosłupa to mój ruch jest znacznie ograniczony przez co nagromadziłam kilka kg, które chciałam zrzucić
A tu poprostu nic. Po czterech tygodniach diety, ścisłego jej przestrzegania, chodząc niejednokrotnie głodną i z ruchem dwutygodniowej rehabilitacji na wadze ubyło z bólem 0.7 kg !!!!
A wzięłam podójną dawkę!!!
Kasa w błoto prawie 170 zł

Tragedia !!!
astra39 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-04, 13:16   #2539
88agnik
Rozeznanie

ana001 gratulację Ja chciałabym chudnąć zdrowo, czyli tak około 4 kg miesięcznie, dlatego pytałam o spadek wagi na 3d chilli bo aż tak dużo w miesiąc to bym nie chciała. Boję się o rozstępy i zwisającą skórę na brzuchu. Myślę, że Twój spadek wagi jest jak najbardziej dobry Ja cały czas tzn. 4 dzień na oxy i zaliczyłam spadek wago o 1kg, co mnie bardzo cieszy bo to nie za dużo i nie za mało.
Stary 2014-09-05, 13:47   #2540
201605061411
Konto usunięte

Za mną już 11 dni diety i mniej mnie o 2,7 kg Oprócz diety również ćwiczę prawie codziennie (bo na razie odpuściłam tylko jeden dzień) SKALPEL z Chodakowską, więc i pewnie ruch ma w tym spadku swój udział. Przede wszystkim ciało nie jest takie flakowate jak to przy samej diecie, więc polecam i Wam dorzucenie jakiegoś ruchu do 3D CHILI

Brzuch buntował się troszkę na tej diecie 4 i 5 dnia, ale poranne pieczenie ustąpiło i teraz czuję się bardzo dobrze. Przede wszystkim kompletnie nie czuję głodu. Często 3h przerwa między posiłkami to dla mnie przerwa za krótka. Musiałam wyrzucić z jadłospisu jedną przekąskę - jem śniadanie, obiad, przekąskę i kolację do godziny 20.00.

KABUUM – Gratuluję zrzuconych 4 kg! Super! Myślę, że jak ja dobiję do 70 kg to już będę z siebie zadowolona, ale jak wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia, więc za cel postawiłam sobie 60 kg

W sumie to faktycznie ilość przypraw nie jest jakoś drastycznie większa od tego jak jadłam do tej pory, może z taką różnicą, że ja używam więcej świeżych i suszonych ziół niż np. całą łyżeczkę pieprzu Na pewno dużym plusem (przynajmniej w moim przypadku) jest ograniczenie soli, bo do tej pory używałam jej znacznie, znacznie więcej, a jak wiemy to nic dobrego

A jeśli mogę spytać ile w tej chwili wynosi Twoje TSH i czy robiłaś badania w trakcie diety i czy miała ona jakiś pozytywny/negatywny wpływ na te wyniki? Ja również leczę niedoczynność. Moje TSH wynosiło w czerwcu 4,285, zaczęłam przyjmować Euthyrox N50 i na początku sierpnia mój wynik wynosił 0,300 – czyli de facto teraz poniżej normy, ale profesor, który mnie leczy powiedział, że taki wynik będzie starał się u mnie utrzymywać. Zaczęłam więc zastanawiać się czy przyśpieszenie metabolizmu nie spowoduje, że ten wynik jeszcze się obniży. Co do regularności posiłków też widzę same plusy dla tarczycy

88AGNIK – Powodzenia w utracie kilogramów! Na czym polega dieta OXY na której teraz jesteś i czy osiągnęłaś już jakieś efekty?

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
sądzę, że 14kg to jest dużo jak na miesiąc. Przede wszystkim jest to niezdrowe. Ja 14kg straciłam po ok. 3-4 miesiącach od rozpoczęcia diety (wliczając w to miesiąc przerwy) i tak mi się mniej więcej utrzymuje do tej pory, bo zaprzestałam dietowania, aż do 1 września bo wtedy zaczęłam na nowo (jednak z lekkim opóźnieniem niż pisałam wcześniej) i zobaczymy jak będzie teraz.
Super wynik! Brawo! Mam nadzieję, że i ja osiągnę podobny do końca grudnia Rozumiem, że przez 2 miesiące odchudzałaś się na 3D CHILI, później nastąpił zalecany miesiąc przerwy i znów wróciłaś do tej diety? Stosujesz samą dietę czy w połączeniu z kapsułkami?

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez astra39 Pokaż wiadomość
Niestety u mnie nie zadziałała, także chyba nie jest dietą cud....
Zamawiając oczywiście było pytanie o wiek i ruch, a ,że niedawno przeszłam implantację kręgosłupa to mój ruch jest znacznie ograniczony przez co nagromadziłam kilka kg, które chciałam zrzucić
A tu poprostu nic. Po czterech tygodniach diety, ścisłego jej przestrzegania, chodząc niejednokrotnie głodną i z ruchem dwutygodniowej rehabilitacji na wadze ubyło z bólem 0.7 kg !!!!
A wzięłam podójną dawkę!!!
Kasa w błoto prawie 170 zł

Tragedia !!!
Faktycznie musi to być dla Ciebie frustrujące. Może wykonaj podstawowe badania krwi + TSH tarczycy? Czy nie jadłaś może zbyt późno obiadu i kolacji? Nie bronię oczywiście tej metody odchudzania, bo może faktycznie nie działa na każdego, ale może są jeszcze jakieś inne czynniki, które warto wykryć, które utrudniły Ci schudnięcie? W każdym razie na 3D CHILI czy nie - głowa do góry i nie poddawaj się!
Stary 2014-09-07, 03:24   #2541
sylwiakaa
Zadomowienie

dziewczyny jak dieta? ja chcialam zaczac a zgubilam na kompie jadlospis, a maila na ktorego dostalam juz nie pamietam hasla ani nie moge go odblokowac ;(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum przez iPhone.
Stary 2014-09-07, 22:52   #2542
KaBuum
Przyczajenie

Cytat:
A jeśli mogę spytać ile w tej chwili wynosi Twoje TSH i czy robiłaś badania w trakcie diety i czy miała ona jakiś pozytywny/negatywny wpływ na te wyniki? Ja również leczę niedoczynność. Moje TSH wynosiło w czerwcu 4,285, zaczęłam przyjmować Euthyrox N50 i na początku sierpnia mój wynik wynosił 0,300 – czyli de facto teraz poniżej normy, ale profesor, który mnie leczy powiedział, że taki wynik będzie starał się u mnie utrzymywać.
Mierzyłam TSH ze 3 miesiące przed dietą. Już nie pamiętam, ile dokładnie wynosiło, ale koło 4 (a przed euthyroxem było 7 z hakiem). Teraz mam 3,5, więc nie ma dużej różnicy. Jeśli mi się kiedykolwiek uda to dziadostwo zbić do Twojego poziomu, będę najszczęśliwszym człowiekiem na Ziemi

Powodzenia!
Stary 2014-09-09, 15:50   #2543
201605061411
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez KaBuum Pokaż wiadomość
Mierzyłam TSH ze 3 miesiące przed dietą. Już nie pamiętam, ile dokładnie wynosiło, ale koło 4 (a przed euthyroxem było 7 z hakiem). Teraz mam 3,5, więc nie ma dużej różnicy. Jeśli mi się kiedykolwiek uda to dziadostwo zbić do Twojego poziomu, będę najszczęśliwszym człowiekiem na Ziemi

Powodzenia!
Dziękuję i powodzenia również, i z TSH, i z dietą, jeśli jeszcze dalej trwa!

Ja mam dziś jakiś mały kryzys, chodzi coś za mną dobrego do jedzenia np. jakieś orzechy, których w tej diecie mi brakuje, nie jest to wynikiem głodu, a chyba po prostu gorszego nastroju i deszczowej pogody. Chyba zrobię sobie koktajl na podwieczorek z mleka, banana i cynamonu, żeby chociaż na chwilkę coś zmienić w jadłospisie Dodatkowo sfiksowała mi ostatnio waga i pokazuje raz 2 kg więcej, raz 2 kg mniej, dziś zamówiłam nową wagę analityczną, więc kolejne doniesienia odnośnie spadków kg jak tylko do mnie dojdzie

A jak tam u Was?

Edytowane przez 201605061411
Czas edycji: 2014-09-09 o 15:53
Stary 2014-09-09, 16:16   #2544
ana001
Raczkowanie

Cytat:
Super wynik! Brawo! Mam nadzieję, że i ja osiągnę podobny do końca grudnia Rozumiem, że przez 2 miesiące odchudzałaś się na 3D CHILI, później nastąpił zalecany miesiąc przerwy i znów wróciłaś do tej diety? Stosujesz samą dietę czy w połączeniu z kapsułkami?
tak, 2 miesiace bylam na 3d chilli, potem tak jak napisalas miesiac przerwy i powrót, ale juz nie był to powrót taki strasznie radykalny. Potem wakacje, więc też jedzenie było zupełnie inne, no i teraz czas brać się za siebie stosuję samą dietę a Tobie życzę powodzenia!! trzymam kciuki
Stary 2014-09-10, 07:43   #2545
201607131028
Konto usunięte

czas wrócić na dietę. a tak mi się nie chce !
201607131028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-10, 12:39   #2546
201605061411
Konto usunięte

Cytat:
tak, 2 miesiace bylam na 3d chilli, potem tak jak napisalas miesiac przerwy i powrót, ale juz nie był to powrót taki strasznie radykalny. Potem wakacje, więc też jedzenie było zupełnie inne, no i teraz czas brać się za siebie stosuję samą dietę a Tobie życzę powodzenia!! trzymam kciuki
Bardzo dziękuję! Mam nadzieję, że się nie poddam i wytrzymam tak jak Ty pełne 2 miesiące Twoje efekty są dodatkowo bardzo mobilizujące A czy w ciągu tych dwóch pierwszych miesięcy coś ćwiczyłaś? Czy sama dieta? Ja również trzymam kciuki za Ciebie, widzę, że już naprawdę niewiele Ci zostało do osiągnięcia wyznaczonego celu

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez krolewna Indyjska Pokaż wiadomość

czas wrócić na dietę. a tak mi się nie chce !
Do boju!
Stary 2014-09-10, 14:52   #2547
201607131028
Konto usunięte

Tak jest kapitanie Dzisiejsza kolacja bedzie juz w 3D
201607131028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-11, 12:33   #2548
ana001
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo dziękuję! Mam nadzieję, że się nie poddam i wytrzymam tak jak Ty pełne 2 miesiące Twoje efekty są dodatkowo bardzo mobilizujące A czy w ciągu tych dwóch pierwszych miesięcy coś ćwiczyłaś? Czy sama dieta? Ja również trzymam kciuki za Ciebie, widzę, że już naprawdę niewiele Ci zostało do osiągnięcia wyznaczonego celu
Ćwiczyłam odrobinę w drugim miesiącu, głównie dieta, ale poruszać się także warto. No fakt, do wyznaczonego celu nie wiele, ale apetyt rośnie w miarę jedzenia, wiec ostatnimi czasy zachciało mi się zobaczyć 5 z przodu, ale to wszystko w swoim czasie, i tak jestem bardzo zadowolona, ludzie na prawdę to widzą i często spotykam się ze słowami "jeju jak Ty schudłaś! pięknie wyglądasz" a nie ukrywajmy, to dodaje motywacji więc dziewczyny! do boju! bierzemy się w garść!
Stary 2014-09-15, 11:38   #2549
201605061411
Konto usunięte

Cześć Dziewczyny! U mnie niewielki spadek, bo tylko - 0,3 kg po trzecim tygodniu diety. Miałam kobiece dni i obudził się we mnie straszny głodomor, więc w ostatnim tygodniu różnie było z dietą i z ćwiczeniami, ale od dziś wracam na właściwe tory i mam nadzieję, że czwarty tydzień diety zakończę z łącznym spadkiem - 4 kg!

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Napisane przez krolewna Indyjska Pokaż wiadomość
Tak jest kapitanie Dzisiejsza kolacja bedzie juz w 3D
No i jak tam idzie? Pojawiła się większa motywacja?

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Ćwiczyłam odrobinę w drugim miesiącu, głównie dieta, ale poruszać się także warto. No fakt, do wyznaczonego celu nie wiele, ale apetyt rośnie w miarę jedzenia, wiec ostatnimi czasy zachciało mi się zobaczyć 5 z przodu, ale to wszystko w swoim czasie, i tak jestem bardzo zadowolona, ludzie na prawdę to widzą i często spotykam się ze słowami "jeju jak Ty schudłaś! pięknie wyglądasz" a nie ukrywajmy, to dodaje motywacji więc dziewczyny! do boju! bierzemy się w garść!
Z pewnością! Mi się też marzą takie komplementy! A powiedz mi jaki rozmiar spodni nosiłaś przy 78 kg, a jaki nosisz teraz? Faktycznie to wygląda tak, że - 5 kg to o jeden rozmiar w dół?
Stary 2014-09-15, 13:18   #2550
88agnik
Rozeznanie

Hej dziewczyny a czy oprócz diety stosujecie też tabletki 3d chilli?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości