Styczniowe mamusie 2015, cz. II - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-29, 16:25   #2521
Karoloo
<3 <3 <3

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
No zauwazylam

Czyli tu cały czas piszemy?
Pytam bo w innym klubie w ktorym jestem piszemy wszystko, a wątek umarł. Myslalam ze tu tez tak bedzie.
No mam nadzieje ze ten watek nie umrze smiercia naturalna prosze mi tutaj ladnie pisac

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
No to jesteś pierwsza bo ja ma dopiero o 15:40
Dam znac jak bede po wizycie
Najbardziej z tego wszystkiego jakos nie lubie wchodzenia na wage

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 16:28   #2522
suszarka
Buc

Cytat:
No zauwazylam

Pytam bo w innym klubie w ktorym jestem piszemy wszystko, a wątek umarł. Myslalam ze tu tez tak bedzie.

dla mnie szczerze mówiąc tu jest bardziej przejrzyście.
ja jestem za tym żeby pisać równolegle, szczególnie, że jest chyba kilka podczytujących dziewczyn i może znajdą tu u nas jakieś informacje godne uwagi.
Stary 2014-07-29, 16:30   #2523
Kinqaa
Zakorzenienie

Smerf fajny kombinezonik

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 16:40   #2524
Brawurka_29
Zakorzenienie

Dziękuję za kciukacze tsh 1 .więc dalej jadę w 1 dzien 100mg, a w drugi 125mg.
Matko walnijcie mnie w leb prosze :/

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 16:49   #2525
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
dla mnie szczerze mówiąc tu jest bardziej przejrzyście.
ja jestem za tym żeby pisać równolegle, szczególnie, że jest chyba kilka podczytujących dziewczyn i może znajdą tu u nas jakieś informacje godne uwagi.
Ja tylko pytam

Ale chyba wole pisać tutaj na codzień.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 16:50   #2526
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brawurka_29 Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciukacze tsh 1 .więc dalej jadę w 1 dzien 100mg, a w drugi 125mg.
Matko walnijcie mnie w leb prosze :/

Masz duze dawki ja na dawce 25 zjechalam w 2 mc z tsh 5 na 0,6 a w ciazy mialam 50/75 i teraz znowu 25/50 bo zbyt zjechalam. Ale to kazdy ma inaczej
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 16:51   #2527
elvira44
Wtajemniczenie

princess co u Ciebie????

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 16:52   #2528
alb
Zadomowienie

Melduję, że nadrobiłam wszystkie zaległe posty (jakieś 50 stron) zajęło mi to dwa dni na urlopie byłam poza zasięgiem, parę razy coś tam podczytałam, ale raczej niewiele... Teraz już znowu w pracy, ale baaardzo mi się nie chciało wracać no i powoli wracam do swoich zadań...
Ja już tylko w ciuchach ciążowych chodzę i nie próbuję się wciskać w stare. Brzuszek widoczny i nic nie ukrywam i jakoś od 2 dni czuję wyraźnie ruchy dziecka (teraz mam 16t5d) Cieszę się bo już się martwiłam czy na pewno wszystko ok. Kolejną wizytę u położnej mam 11 sierpnia, a potem usg 21 sierpnia. Zastanawiam się czy iść jeszcze w międzyczasie dodatkowo na usg, ale jak tak dalej pójdzie to się nie zdecyduję (i 260 zł zostanie w portfelu).
Mam ostatnio problem z radzeniem sobie z emocjami Wystarczy jakiś mały impuls i już mam cały dzień do bani a najgorsze, że odbija się to na córci, która przecież nie rozumie dlaczego mama jest smutna i zdenerwowana Mam nadzieję, że jakoś uda mi się to opanować.
Co do tatuaży to już zaczęłam szukać wzoru - jak na razie chodzą mi po głowie dwie śnieżynki symbolizujące moje dzieciaczki - córka też ze stycznia, więc takie zimowe gwiazdeczki będą ale ja często zmieniam zdanie i pewnie jeszcze wymyślę coś innego (i tego się najbardziej boję w tatuażu, że przestanie mi się podobać po jakimś czasie).
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 16:55   #2529
Brawurka_29
Zakorzenienie

Duże, duże dawki niestety

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 17:06   #2530
charliss
Zadomowienie

Dziewczyny od kiedy się chodzi do szkoły rodzenia? W niektórych od 20 tyg.można, w niektórych 30 ale w sumie kiedy jest najwiekzy sens pojsc?
Czy ktoras z Was chodzi na jakiś fitness /gimnastykę/ pilates/ joge dla ciezarnych? Ja się chcę wybrać.
Stary 2014-07-29, 17:13   #2531
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
czy pomimo wypukłości jesteście trochę w stanie wciągnąć brzuch?
nie bardzo
Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
założone
zapro poszło do niektórych zaraz powysylam do reszty
a ja?
weszłam sama na Twój profil i dałam "przyłącz się do klubu" ale nie wiem, co dalej...
Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
Jezu dziewczyny czy Wam też tak wypadają włosy? Ja jestem przerażona, mam wrażenie, że mam ich już połowę... Mam bardzo dobre wyniki, wszystkie hormony itd, zaraz się chyba popłaczę bo nie wiem o co chodzi...
mnie nic a nic
wcześniej miałam problemy i albo szampon mi pomógł albo podreperowanie tarczycy (używałam szamponu p/wypadaniu z BIOKAP -tylko w aptekach, niewielu)
Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
no dobra,uspokoiłaś mnie
też was irytuje ta reklama ktora wyskakuje z boku

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
Btw czy Wy zawsze macie u ginekologa od razu usg? Ja w swoim zyciu.obskoczylam dziesiatki ginekologiw i chyba wszystkie prawatne kliniki w mieście i nigdy nie widzialam aparatu w gabinecie, zawsze jest osobno. A to w sumie fajna sprawa jak masz i to i to za jednym razem
w pokoiku obok, ale przejście przez gabinet
Cytat:
nie, nie uciekajcie stąd...

a ja nic nie kumam z moją tarczycą
brałam 25 ug i w 2 tyg spadło z 4,5 na 3,5
to se myślę-dobre tempo, to ciutkę zwiekszę na 37,5 ug
i po 2 tyg z 3,5 na 4 wskoczyło

znów mnie brzuch bolał, jakbym się obżarła i kłuć więcej

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Princes- odezwij się...
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 17:15   #2532
Princes 18
Raczkowanie

Witajcie . Ja caly czas czytalam co pisalyscie tylko nie mialam nastroju pisac.. bylam dzis u lekarza i powiedzial ze zalatwi mi wizyte w tym dniu co bede miala badania prenatalne z jakims profesorem podobno bardzo dobrym.. staram sie myslec o tym ze aparutura sie pomylila i dzidzius jest jednak zdrowy a nawet jesli sie nie pomylila to przeciez jakis procent dzieci rodzi sie bez zadnych wad... bede tak myslec do przyszlego wtorku do tych badan bo zamartwianie sie i tak mi nic nie da. Jestem mloda, zdrowo sie odzywiam i w rodzinie nie bylo zadnych chorob genetycznych takze dlaczego ma byc zle
a tak w ogole to ja tez nie dostalam zaproszenia.. no chyba ze mi sie juz nie nalezy
Princes 18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 17:15   #2533
charliss
Zadomowienie

Tommorow podobno jak sie ustawia dawke to badanie krwi wychodzi wiarygodne po minimum 4 tygodniach jak się bierze dana dawkę i częściej nie powinno się dawek zmieniać
Stary 2014-07-29, 17:22   #2534
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez Princes 18 Pokaż wiadomość
Witajcie . Ja caly czas czytalam co pisalyscie tylko nie mialam nastroju pisac.. bylam dzis u lekarza i powiedzial ze zalatwi mi wizyte w tym dniu co bede miala badania prenatalne z jakims profesorem podobno bardzo dobrym.. staram sie myslec o tym ze aparutura sie pomylila i dzidzius jest jednak zdrowy a nawet jesli sie nie pomylila to przeciez jakis procent dzieci rodzi sie bez zadnych wad... bede tak myslec do przyszlego wtorku do tych badan bo zamartwianie sie i tak mi nic nie da. Jestem mloda, zdrowo sie odzywiam i w rodzinie nie bylo zadnych chorob genetycznych takze dlaczego ma byc zle
a tak w ogole to ja tez nie dostalam zaproszenia.. no chyba ze mi sie juz nie nalezy

i tego się trzymaj!
a wiesz już może jakie badania będziesz miała w przyszły wtorek?
Stary 2014-07-29, 17:22   #2535
bajlaga
Zadomowienie

No pewnie, że wątek nie umrze! tu się pisze lepiej, w klubie piszemy o rzeczach, których nie chcemy pisać tutaj publicznie, albo możemy dodawać zdjęcia, a nie chcemy, by oglądała je cała ludzkość

alb witaj tez ostatnio słabiej sobie radzę z emocjami

charliss nie wiem czy będę chodziła do szkoły rodzenia, zastanawiam się, ale zapewne wyszło by tak, że chodziłabym tam sama

Princess to są statystyki tylko. Ja też tłumaczę sobie, że jestem młoda, u mnie nie było żadnych chorób, u Tżta też... będzie ok

A u mnie drzemka zaliczona
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 17:33   #2536
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Jutro mam badanie i usg. Nie moge się doczekać
Koniecznie zdaj jutro relacje

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
Trzymam kciuki

Btw czy Wy zawsze macie u ginekologa od razu usg? Ja w swoim zyciu.obskoczylam dziesiatki ginekologiw i chyba wszystkie prawatne kliniki w mieście i nigdy nie widzialam aparatu w gabinecie, zawsze jest osobno. A to w sumie fajna sprawa jak masz i to i to za jednym razem
U mnie zawsze wszytsko za jednym razem, w sensie, że w jednym gabinecie, ale ja od zawsze chodzę do jednej Pani dr więc ciężko się wypowiedzieć

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
a wlaśnie co ile wy chodzicie do gin?
mi kazał raz w miesiącu...ciekawe czy mi teraz będzie usg robił
średnio co 3 tyg.

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość

Dam znac jak bede po wizycie
Najbardziej z tego wszystkiego jakos nie lubie wchodzenia na wage
ja to lubię najbardziej zawsze zżera mnie ciekawość, bo w domu nie mam
akrolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 17:34   #2537
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Tommorow podobno jak sie ustawia dawke to badanie krwi wychodzi wiarygodne po minimum 4 tygodniach jak się bierze dana dawkę i częściej nie powinno się dawek zmieniać
wiem, że tak piszą

ale ja badam TSH co 2-4 tyg od roku i wychodzi mi z bardzo wnikliwych analiz, że mi obrazuje na chwilę obecną
Stary 2014-07-29, 17:37   #2538
akrolowa
Zadomowienie

Smerfetka też nie dostałam zaproszenia

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Princes 18 Pokaż wiadomość
I pozytywne myślenie to podstawa! Na pewno wszystko będzie dobrze ;*
Stary 2014-07-29, 17:52   #2539
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
o właśnie leciała reklama że w biedzie za 35zł - 3 szt bodziaków tylko do środy
ja kupowałam i jest 5 szt a nie 3 2 z długim 3 z krótkim.
Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Wiecie co, wczoraj czytałam sobie o tym teście NIFTY i amnio z FISHEM i natknęłam się przez przypadek na post od dziewczyny, której lekarz mówił, że u dzieci z ZD można zaobserwować na usg otwieranie buzi i wysuwanie języka. Moje dziecko wczoraj dwa razy otworzyło buzię. Śmialiśmy się z lekarką, że ziewa, a teraz mam mętlik w głowie. Oby to faktycznie tylko ziewanie było.

edit
Ale po co takie pierdoły czytasz Jakbyśmy się uparły, to wszystko idzie podpisać pod jakąś chorobę. Dziecko ziewa, połyka wody płodowe, ssie kciuk
Cytat:
założone
zapro poszło do niektórych zaraz powysylam do reszty
a ja gdzie mam zaproszenie??? Wiem, że nie piszę w takim tempie jak wy, ale przy rocznym dziecku i obowiązkach w domu jest to trudniejsze.
Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
zaczęłam odczuwać ruchy zaczął sie stres,jak ich nie czuję przez dłuższy czas wczoraj wieczorem spokój,w nocy i rano spokój,teraz usiadłam z inką i czekam i czekam i nic,zjadłam tosta z nutella to coś tam czuje.
Ja już chce styczeń
Kochana, ruchy regularne liczą się dopiero po 20 tyg jakoś. Przecież to maleństwo jest takie malusie, że może się gdzieś upchać w szparkę.
Cytat:
Trzymam kciuki

Tak, ja chodzę prywatnie i ma w gabinecie wszystko, pobierał mi tam nawet cytologię. USG mam na każdej wizycie i chodzę co 3,5-4 tyg.
Stary 2014-07-29, 18:01   #2540
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
ja kupowałam i jest 5 szt a nie 3 2 z długim 3 z krótkim.
potwierdzam, mam gazetkę 5 szt za 35 zł
rozmiary 74,80 i 86
Stary 2014-07-29, 18:33   #2541
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość

hmmmmm dla mnie jakiś dziwny, niepoważny... normalnie jakbym widziała moją szefową

A ja mojego szefa
Stary 2014-07-29, 18:35   #2542
justyna84x
Raczkowanie

Hej. Ale mi dzisiaj niedobrze po zjedzeniu na obiad smazonych plackow z cukinii. Caly czas czuje ten tluszcz :-(. Jeszcze dwa dni i urlop.. Czy mozna dolaczyc do klubu?
justyna84x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 18:43   #2543
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Melduję, że nadrobiłam wszystkie zaległe posty (jakieś 50 stron) zajęło mi to dwa dni na urlopie byłam poza zasięgiem, parę razy coś tam podczytałam, ale raczej niewiele... Teraz już znowu w pracy, ale baaardzo mi się nie chciało wracać no i powoli wracam do swoich zadań...
Ja już tylko w ciuchach ciążowych chodzę i nie próbuję się wciskać w stare. Brzuszek widoczny i nic nie ukrywam i jakoś od 2 dni czuję wyraźnie ruchy dziecka (teraz mam 16t5d) Cieszę się bo już się martwiłam czy na pewno wszystko ok. Kolejną wizytę u położnej mam 11 sierpnia, a potem usg 21 sierpnia. Zastanawiam się czy iść jeszcze w międzyczasie dodatkowo na usg, ale jak tak dalej pójdzie to się nie zdecyduję (i 260 zł zostanie w portfelu).
Mam ostatnio problem z radzeniem sobie z emocjami Wystarczy jakiś mały impuls i już mam cały dzień do bani a najgorsze, że odbija się to na córci, która przecież nie rozumie dlaczego mama jest smutna i zdenerwowana Mam nadzieję, że jakoś uda mi się to opanować.
Co do tatuaży to już zaczęłam szukać wzoru - jak na razie chodzą mi po głowie dwie śnieżynki symbolizujące moje dzieciaczki - córka też ze stycznia, więc takie zimowe gwiazdeczki będą ale ja często zmieniam zdanie i pewnie jeszcze wymyślę coś innego (i tego się najbardziej boję w tatuażu, że przestanie mi się podobać po jakimś czasie).
Witamy, witamy! dobrze, że jesteś. Między jedną a drugą wizytą to zaledwie 10 dni, choć domyślam się, że pewnie chciałabyś pooglądac maleństwo to może uda Ci się jakoś wytrzymać
Ja też już chodzę tylko w ciążówkach, bo inaczej czuje się strasznie skrępowana. Brzuszkiem trzeba się cieszyć, a nie go ukrywać
Może te huśtawki to tylko chwilowe? Mam nadzieję, że szybciutko odzyskasz równowagę i poczujesz się lepiej
Co do tatuaży, bo temat dziś szeroko poruszany, kiedyś mi się marzył i nadal taka myśl świta mi w głowie, ale do tego tematu pewnie wrócę za kilka lat. bardzo mi się podobają u kogoś, ale dość dyskretne, nie jakieś takie oklepane, a śnieżynki - ciekawy pomysł
Stary 2014-07-29, 18:48   #2544
Kinqaa
Zakorzenienie

Tez drzemke zaliczylam 2 godzinna!

you have lost a diamond

Stary 2014-07-29, 18:58   #2545
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Dziołszki macie te zapro?

powiem Wam że mega mi się ten II trym podoba
zero dolegliwości
Też czuję się coraz lepiej, poza ciągnięciem w brzuszku, które uspokaja się po leżakowaniu, także w porównaniu do tego, co się działo jakiś miesiąc temu, to teraz odpukać raj na ziemi

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Tez drzemke zaliczylam 2 godzinna!

No proszę, takiej to dobrze ale domyślam się, że nie zawsze możesz sobie pozwolić na takie błogie lenistwo

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
Jezu dziewczyny czy Wam też tak wypadają włosy? Ja jestem przerażona, mam wrażenie, że mam ich już połowę... Mam bardzo dobre wyniki, wszystkie hormony itd, zaraz się chyba popłaczę bo nie wiem o co chodzi...
U mnie tragedii nie ma, ale przed ciążą miałam z tym problem i wciskałam w siebie mnóstwo witamin i stosowałam wcierki. Później problem niemalże zniknął, a teraz widzę, że sytuacja znów się pogarsza .

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:

ja też się opanowuje, żeby nie robić tego usg jak psychiczna, aczkolwiek mam w poniedziałek wizytę u gina i mam nadzieję, że zrobi.
Na ostatniej wizycie też nie miałam usg i wyszłam jakaś taka niepocieszona, co prawda słuchałam serduszka, ale mimo wszystko taki niedosyt był. Teraz idę w piątek i też mam nadzieję, że nacieszę tym razem oko
Stary 2014-07-29, 18:59   #2546
justyna84x
Raczkowanie

Ja dzisiaj tylko pol godzinki sie zdrzemnelam.
A co do tatuazy to w wieku 18 lat chcialam miec ale szybko mi przeszlo ;-)
justyna84x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 19:00   #2547
charliss
Zadomowienie

Czy Wam też sie ta ciaza tak dluzy? Jeden tydzień, drugi tydzień, trzeci tydzien i jakos tak mi sie dluzy niesamowicie. A jeszcze tyle przede mna! :/
Stary 2014-07-29, 19:02   #2548
Kinqaa
Zakorzenienie

Akrolowa no nie ale Tz ma mnie dość z tym ciągłym spaniem.

you have lost a diamond

Stary 2014-07-29, 19:04   #2549
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:

Dusiolka ja sobie wyobrazam Ciebie ze wygladasz jak ta pani w avatarze;p
Też właśnie tak sobie wyobrażam Dusiolke
Stary 2014-07-29, 19:16   #2550
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
a wlaśnie co ile wy chodzicie do gin?
mi kazał raz w miesiącu...ciekawe czy mi teraz będzie usg robił
Co trzy tygodnie.

Poinformowanie pracodawcy o ciąży skończyło się smsami przez cały dzisiejszy dzień, a teraz dostałam telefon, że zostaję zwolniona z obowiązku pracy i mam im przynieść l4 bo oni mi nie mogą zapewnić warunków zgodnych z kodeksem pracy! Tego się nie spodziewałam... Powiedziałam, że na pewno do końca miesiąca nie przyniosę l4 (to jest dla mnie najlepszy miesiąc jeżeli chodzi o wysokość wypłaty i nie wiem, czemu miałabym dobrowolnie dwa dni przed końcem miesiąca zrezygnować z wliczenia go do średniej zarobków za ostatni rok!), jutro idę się spotkać z szefem, zobaczymy co dalej...

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Dziewczyny od kiedy się chodzi do szkoły rodzenia? W niektórych od 20 tyg.można, w niektórych 30 ale w sumie kiedy jest najwiekzy sens pojsc?
Czy ktoras z Was chodzi na jakiś fitness /gimnastykę/ pilates/ joge dla ciezarnych? Ja się chcę wybrać.
Ja chodzę na normalne, bo u mnie na siłowni nie ma programu dla ciężarnych...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości