|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Zaczarowana
Olivia jest prześliczna ![]() Kasiuulad Gratulacje ![]() Patrycja Pokoik jest śliczny ![]() U mnie ogólnie masakra, mam w domu od kilku dni mega problemy wszystko jest nie tak... Z babcią jest źle ma skierowanie do szpitala bo nerki już prawie nie pracują. Niestety babcia jest tego nie świadoma bo nic jej nie boli i uważa że to ja wmawiam jej chorobę i umawiam te wszystkie badania które ma ostatnio (a to lekarz ciągle wysyła do nas pielęgniarke) Dziś tak się ze mną pokłóciła o głupotę i na złość mi nie chce jeść i brać leków. Akurat te wszystkie nerwy są mi teraz potrzebne. Jestem mega zła że teraz przy końcówce kiedy jestem już zmęczona i też bardziej nerwowa urządza mi jakieś sceny i wszczyna bezsensowne kłótnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |||
Zakorzenienie
|
Zaczarowana- śliczną masz córeczkę
![]() Patrycja- uroczy pokoik... naprawdę jak z katalogu ![]() ![]() Sara- ![]() ![]() Cytat:
![]() ja jestem tą tak wykończona, że jakoś nie myślę o następnej Ale rzeczywiście jeśli chodzi o garderobę, to my mamusie letnie chyba mamy lepiej ![]() z takich typowo ciążowych ubrań zainwestowałam jedynie w spodnie z happymum, reszta- czyli bluzki, tuniki, legginsy, sukienki już z normalnych sklepów Cytat:
![]() życzę szybkiego powrotu do formy i dużo zdrowia dla maluszka ![]() Cytat:
![]() ![]() na pewno przekażę wieści dziewczynom z wątku, lilka_vanilka również ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki za pozytywne opinie odnosnie krolestwa naszego synka
![]() Wogole brzuch mi wisi mega nisko, nie daje rady siedziec inaczej niz w rozkroku, ale zadnych całych czopow, mini czopikow ani zalążków nie zauważyłam, wiec chyba stresować sie nie ma czym? ![]()
![]() ![]() Edytowane przez patrycja19894 Czas edycji: 2014-07-29 o 19:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale też nie wdziałam jeszcze żadnych tajemniczych wydzielin ![]() podłączam się więc do pytanka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja też nic takiego jeszcze nie dostrzegłam, ale dziś pytałam mamy jak to ona miała...To mi opowiadała, ze z kazdym dzieckiem od samego rana już miała wydzielinę z krwią, normalnie pojechcała sobie na 8 gdz do pracy, wróciła spokojnie z pracy i pojechała do szpitala, jeszcze ok 10 gdz minęło jak urodziła....Wiec mi powiedziała, żebym sie nie nastawiała, ze szybko urodzę :P Nie ma to jak słowa otuchy z ust własnej mamy ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-29 o 19:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja swietej pamieci babcia dzwonila do pielęgniarek i na policje i mowila, ze moja ciocia chce ja otruć . Miała raka żołądka i co by nie zjadła to ja brzuch bolał i winiła za to moją ciocie, że daje jej trucizne. Męczarnia z takimi ludzmi..a ty jeszcze na ostatnich nogach to juz wogole masz przechlapane.
![]() |
#278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała praktycznie nie płacze cały czas śpi płacze jak chce do nas do łóżka bo lubi się przytulać a tak w ogóle to nasza Niuńka woli spać pod kołderka niż kocykiem cały pobyt w szpitalu spałam z mną w łóżku bo musiało jej być ze mną w sam raz ona to taki Pieszczoszek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam 4 spiworki w rozm. od 0 do 9mc, jak okaze sie, ze tez woli kocyk lub kolderke to sobie je na choinke powiesze ![]() ![]()
![]() |
#280 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() na choince myślę że całkiem ciekawie by się prezentowały ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#281 | ||||
Zakorzenienie
|
niee..ale jak mi si cos przysni to napiszę
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
rewelacyjna pamiątka, fajnie,że mogłaś zrobić coś takiego |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A zapomniałam się pochwalić udało mi sie jednak wszystko mieścić w jedna torbę, po prostu zmieniłam torbę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
położna ubierala mała w body na długi rękaw i pajaca. Dzisiaj np. U nas na ostatnim piętrze jest gorąco wiec mała w bodziaku i pod grubszym kocykiem i miała zimne nóżki wiec założyłam jej śpiworek do spania i ładnie śpi Polecam tę karuzele z Fisher price Mała uwielbia słuchać bicia serca uspokaja się i zasypia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluję i życzę dużo sił i zdrowia dla Ciebie i maluszka ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
hej ja tylko na chwilke wrzucic zdjęcie. jestem w domu, wypuscili mnie bo jakby mnie mieli leczyc to bym musiała zostać w szpitalu na duzo miesiecy. jak znajde czas to postaram sie zobaczyc co u was sie wydarzyło. u mnie powoli sie wszystko dociera, ucze sie. karmie piersia i mm. mały jest taki słodki i zdrowiutki
![]() ![]()
#287 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w kocyk zawinelam rzeczy na wyjście i tz przywiezie to razem z fotelikiem ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() on się uśmiecha!! ![]() Kro0pka- super że powoli się u Ciebie wszystko normuje dużo sił i zdrówka dla was ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#292 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() odpoczywaj kochana, jak już znajdziesz chwilkę to daj znać jak sie czujecie itp ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 | ||||||
Rozeznanie
|
Jestem po ostatniej wizycie u mojego gina. Na proponowany masaż szyjki nie zgodziłam się, bo nie chcę jeszcze rodzić, a bałam się, że z tego fotela to na porodówkę będę musiała biec. Śmiał się, że dawno nie spotkał ciężarnej która prawie w 40 tc nie chce rodzić. ;-)
Chyba po tej weekendowej serii porodów wpadładłam w lekką paniką, że to już.... że zaraz życie wywróci się do góry nogami. Do tego opisy porodów które jakoś dla mnie nie brzmią zbyt fajnie, a ja mój wspominam dobrze i chciałabym, że drugi też taki był. 1 sierpnia stawiam się w szpitalu, więc zaczynam przygotowywac się psychicznie (pozytywnie) do tego wydarzenia i do tego, że na początku połogu bywa ciężko, ale wcale nie musi. Chciałabym uniknąć depresji poporodowej i chciałabym, żeby było tak fajnie jak za pierwszym razem. Patio, Lilka, Maria jak się czujecie? Termin lada dzień. Słodziak ;-) Niesamowicie podobna do taty ;-) Cytat:
Cytat:
Mam dokładnie tak samo, chciałm założyć przewiewne sukieneczki ale jak zobaczyłam swoje kiełbaski to wymiękłam. Z ciekawości zmierzyłam i sa 5 cm szersze w łydce, kostek nie widać, a stopy mam szerokie jak u kaczki. Seksownie to wygląda, nie powiem ;-) Cytat:
Zdrówka życzę. Ano siedzą i czekają na sój termin ;-) Moja w ubiegłym tygodniu wazyła 3390, wiec ile teraz? A ile za tydzień? Pocieszające jest, że nie dadzą mi się przeterminować. Cytat:
Powodzenia. Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#295 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
to u nas matki ubierają maluszki... tylko po urodzeniu położna i w tedy ubierają w szpitalne rzeczy, a potem już samemu sie trzeba maluszkiem zajmować ![]() a właśnie dziewczyny a dla siebie na wyjscie rzeczy też wcześniej szykujecie i zostawiacie w domu aby tż wam przywiózł???? właśnie doliczyłam, ze już urodziło u nas 13 mamusiek ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-29 o 20:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co normalnie jak urodziłam nie miałam już automatycznie brzucha byłam w szoku
Na sali kobiety po porodzie miały jeszcze 'oponki' a ja tylko trochę skory. Teraz mam płaski brzuch nawet założyłam kolczyka ![]() A co mnie rozbraja to to że wydaje mi się ze ciągle czuje Małą a to tylko to se jestem zaagazowana i brzuch mi wariuje ![]() Nie mogę spać mimo że jestem padnieta Leze wtulona w tz i słucham jak mała oddycha Kocham ją nad życie ! |
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ty to pewnie jeszcze po porodzie schudłas??? Ja też tak myślę, ze będzie mi smutno bez brzuszka, przyzwyczaiłam sie do niego i do rozmów z nim ![]() ![]() ![]() Jestem wykończona dzisiejszym upałem...Więc po woli zbieram się spać...Dobrej nocki życze wszystkim mamusiom i ich małym kruszynkom , zarówno tym w brzuszkach , jak i tym po drugiej stronie brzucha ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-29 o 21:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#298 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#300 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na jutro planuję zrobić leczo jeśli uda mi się dotrzeć po warzywa na ryneczek. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rozumiem ![]() Mi zaginęły ubranka w najmniejszym rozmiarze ale są najprawdopodobniej u teściowej więc sama ich teraz nie odbiorę a TŻ uważa, że mamy na wszystko czas ![]() Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki aby Wam się powiodło. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też chciałabym, żeby i poród i późniejszy czas był taki cudowny jak przy pierwszym dziecku. Ciąża niestety nie była taka przyjemna. Mam mieszkanie od północnego wschodu i mam słońce do południa. Niestety strasznie szybko się nagrzewa i potem już w ogóle nie da się wychłodzić. Ja się cieszę, ze nie mam własnie mieszkania z drugiej strony jak sąsiedzi, bo oni to dopiero płynął do nocy.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.