|
|
#4561 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wrześniówki cz. II
Cytat:
Też nie chcemy na weselu, pewnie podziękujemy rodzicom jeszcze przed wyjazdem na ślub, w domu. Albo jakoś wcześniej.Nie chcę wieczoru panieńskiego. Zmęczona jestem, mam dużo pracy, urządzamy mieszkanie, rzadko się widujemy... Tyle na głowie, że marzę aby 5 września już nadszedł, ech.
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
Fajny pomysl z podziekowaniem wczesniej
![]() Ja natomiast bylam dzisiaj w sklepach w poszukiwaniu bielizny slubnej i du.pa
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie kupuje bielizny ;p
zwykłe majtki białe - i stanik bardotka do sukni co wiecej trzeba hehe ??w noc poślubną i tak nikt nie bedzie sie przebierał specjalnie ;P przynajmniej ja tego nie widze ;P |
|
|
|
#4565 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
majtki mam jedynie troszke figlarne z koronką i funkcja pasa do pończoch i tyle. W noc poślubną a raczej poranek padne o 6 rano na twarz i tyle z tego będzie :p wyslano z aplikacji mobilnej ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Poza tym nie lubię na codzień białej bielizny. wyslano z aplikacji mobilnej
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
ale ja nie mówię o bóg wie czym ale o ładnym zestawie bardotki i majtek i ew pas do pończoch. w żadnym sklepie nie widziałam dobrze trzymającego mojego biustu i do tego ładnego straplessa tylko w tej dali staniki są takie widać eleganckie i ładne. Poza tym ja i tak kupię cielisty kolor bielizny więc będzie na przyszłość pod jasne sukienki czy bluzki
|
|
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
do mojej sukni może byc tylko bardotka w ktorej wyglądam bardzo zle i po ślubie wyrzuce ją do kosza
dałam za nią 50 zł i jest obrzydliwa :P
|
|
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
czemu wyglądasz w niej bardzo źle?
|
|
|
|
#4569 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też kupuje tylko koronkowe majtki
![]() Coś stanęło u Nas...rozdaliśmy wszystkie zaproszenia, nikt nie dzwoni z odmową póki co. Do restauracji menu idziemy ustalać dopiero 20 sierpnia, wtedy też alkohol zawieziemy. Suknia ostatnia przymiarka 14 sierpnia. Jak będzie klapa to oszaleje Po wypłacie będziemy zamawiać resztę duperelków i reszta już do załatwienia w tydzień przed
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
bo mi okropnie spłaszcza cycki
![]() nienawidze bardotek ! chyba najgorszy rodzaj staników jaki może być dla mnie |
|
|
|
#4571 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie np bardotka to najlepszy krój, dlatego trzeba mierzyć, każda figura jest inna
u nas tez jakiś taki zastój, dziś mam przymiarke kiecy i fryzure ślubną, musze dokupić napoje, właśnie dziewczyny które zaopatrują sie same, wiem ze tematów jest kupe, ale każdy pisze inaczej, ile litrow napoju na osobę liczycie? Juz z poprawinami? Stoję w kropce. wyslano z aplikacji mobilnej
|
|
#4572 |
|
Raczkowanie
|
ostatnio jak bylam po towar do sklepu to kupilam sobie biala bardotke za 7.50zl
podwiazke juz mam ponczochy tez(chociaz obawiam sie samonosnych ) musze kupicjeszcze ladne biale figi i bedzie ok
|
#4573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4574 |
|
Rozeznanie
|
Nie mam cycków, nie mam stanika, nie mam problemu
a tak na serio, mam majtki białe ![]() ilouvromance napojów liczy się po 2l na osobę
|
#4575 |
|
Raczkowanie
|
Ja kupiłam stanik i majtki z Esotiq model "lato" i jestem bardzo zadowolona
do tego pończochy samonośne z Gatty (sprawdzone nie zjeżdżają) ![]() Na co dzień kupiłam 2 staniki z Intimissimi i wizualnie wyglądają jak spłaszczone placki ale jak się je założy to cyce podnosi że szok ![]() Jeśli chodzi o podziękowania to dla rodziców mamy kosze ze słodyczami i winkiem oraz jestem w trakcie zamawiania portretu z karykaturami ![]() Dla babć (oboje z TŻ mamy tylko po jednej babci) aniołki z gipsu z dodatkową grawerowaną dedykacją na tabliczkach ![]() Dla świadków Oscary z grawerem (tak wiem kurzołap ale akurat im się powinno spodobać) i dla chrzestnych likier z rafaello - może nie jakieś super pomysły ale chyba liczy się gest i pamięć
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
hmm u mnie napoje liczą po 3l/ os. 2 litry to na prawdę mało - raptem 4 szklanki która z nas tyle nie wypije podczas zabawy weselnej? szczególnie że może być jeszcze na prawdę ciepło początkiem września, a podczas tańców też chce się pić. tak mi się wydaje że 4 szklanki na min. 10 godzin przyjęcia to może być niewiele. osoby siedzące przy stoliku też piją sporo bo z nudów albo dla robienia czegoś jedzą i piją nawet więcej niż ci tańczący
Tak sobie to staram wyobrazić
Edytowane przez anannke Czas edycji: 2014-07-29 o 15:42 |
|
|
|
#4577 | |
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
Cytat:
u nas będą mniejsze, nawet 250ml nie będą miały. zgadzam się, że sporo się pije.
|
|
|
|
|
#4578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak czy siak wydaje mi się że to tak akurat 2 l na wesele. z poprawinami liczyłabym trochę więcej
|
|
|
|
|
#4579 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas też napoje w cenie.
A co do prezentów: też mamy Oscary dla świadków ale prezenty dla całej reszty: rodzice, chrzestni- nie mam pojęcia, pewnie zrobimy kosze ze słodyczami, kawą, winem itp, bo naprawdę nie mamy pomysłu. A rodzice i tak mają zamówiony album z naszego ślubu u fotografa naszego. Bieliznę też kupiłamw Esotiq!
|
#4580 |
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
dla mamy chcę jakiś naszyjnik/bransoletkę + kosz kwiatów. ojca ani dziadków nie mam. TŻ nie ma ani rodziców, ani dziadków. dla matek chrzestnych będą bukiety kwiatów i czekoladki, a dla ojców chrzestnych jakieś alko dobre.
|
|
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
my będziemy dziękować tylko rodzicom. nie czuję potrzeby dziękowania jeszcze komuś i komuś choć babcia np dużo dla mnie zrobiła to myślę że potem przydałoby się jeszcze temu i temu i tak lista rozrasta się niekontrolowanie....
|
|
|
|
#4582 |
|
Raczkowanie
|
My na początku też mieliśmy mieć tylko podziękowania dla rodziców w formie koszów i portretu z karykaturami plus filmik który nakręcimy z kamerzystą, ale lista podziękowań zaczęła się troszkę mnożyć i tak wyszło
![]() Co do napoi również mamy w cenie na sali
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
My musimy tylko gazowane dokupic jesli chcemy bo niegazowane sa w cenie.
A jeszcze co do bielizny to ja lubie bardotki ale musi byc idealna bo bardzo duzo namierzylam sie takich mega niewygodnych i splaszczajacych, ze masakra. A w czwartek wizyta u sukienki mojej ![]() W ogole dziewcyzny z 6 wrzesnia - zostalo 39 dni!!!! A my jeszcze tortu nie mamy... Mam sie zaczac niepokoic?
Razem 14.08.2004 Zaręczeni 14.01.2011 Małżeństwo 06.09.2014 Edytowane przez aluniaaaaa Czas edycji: 2014-07-29 o 20:03 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak my zamawialiśmy tort, to manager mówił, że niektórzy zamawiają nawet tydzień przed weselem i to żaden problem bo przecież tortu nie robią z kilkudniowym wyprzedzeniem- musi być przecież świeży. Jedynce co, to niby kwestia zarezerwowania stojaka pod tort, ale nam mówił, że w życiu nie odmówiłby zrobienia tortu bo nie ma stelaża- po prostu dokupiłby nowy bo i tak będzie na siebie zarabiał. Także spokojnie
|
|
#4585 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja dzis mierzylam swoją, ahh naczekalam się nic nie trzeba przerabiać nawet długości także 19ego sierpnia mam odbiór, pani dala mi najszersze kolo wygląda to cudnie fryzure próbną robiłam i tylko jedną rzecz bym zmieniła, a tak to komplet az lezka sie zakrecila ze to dzieje sie naprawdę ![]() wyslano z aplikacji mobilnej
|
|
|
#4586 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
jak to ?? 39?? już???
Edytowane przez sweetsunday Czas edycji: 2014-07-29 o 22:11 Powód: ............................................. |
||
|
|
|
#4587 |
|
Raczkowanie
|
My kupujemy standardowo po 3l napojów na głowe (1 dniowe wesele)-litr gazowanych, litr niegazowanych i litr wody
![]() Ja mam pierwszą przymiarkę 13 sierpnia dopiero Dodatki do sukni (biżuteria, welon) dobierałyście przed ta przymiarką czy po niej bo juz sama nie wiem czy mam zacząć szukać intensywniej czy jeszcze:P narazie kompletnie nie mam żadnej koncepcji może wy byście mi coś podpowiedziały? Moja suknia: http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,24085.html (ja mam ta długą, kolor smietanka) myślałam o długim cietym welonie do koscioła (moze takim 3m-nie wiem) i jakims krótszym na sale, a biżu sama nie wiem... podpowiedzcie cos
|
|
|
|
#4588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? ja nie wiem ile wcześniej odebrać suknię - chciałabym jak najpóźniej bo nie mam gdzie jej trzymać w domku zbytnio...
|
|
|
|
|
#4589 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rownież nie mam gdzie trzymać i odbieram w czwartek, dwa dni przed
|
|
#4590 |
|
Raczkowanie
|
Co do tortu to dziewczyny mają rację
Dzisiaj popędziłam TŻ żeby zadzwonił kiedy można smak torta wybierać to powiedzieli że ok 2 tyg przed odbiorem, a stelaż mamy już jakiś czas temu zarezerwowany więc na spokojnie ![]() Za to martwię się suknią, bo już prawie sierpień a tu nic nie dzwonią niby każdy mnie uspokaja że jeszcze czas no ale ...
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:31.

kilka lez polecialo, rodzice zaskoczeni i zadowoleni 

dałam za nią 50 zł i jest obrzydliwa :P

Po wypłacie będziemy zamawiać resztę duperelków i reszta już do załatwienia w tydzień przed 

jak to ?? 39?? już???