|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią, cz. 18
[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;47506140]Mnie w ogole dziwi jak kobieta ma nieogolone pachy. Jeszcze nogi przezyje, ale pachy? Wyglada to dla mnie bardzo flejowato[/QUOTE]
Jak dla mnie przedstawiciele obu płci powinni jej golić, bo to nie tylko względy estetyczne, ale też higieniczne w końcu.
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie, że jak powiedziałam znajomym iż dziś w sklepie byli paweł i ewelina z warsaw shore to wszyscy ooo matko ooo kurde czemu nie masz zdjęćia, wow super itd a jak powiedziałam, że była kayah to zero reakcji.
|
|
|
|
#1323 |
|
damn good coffee
|
|
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1326 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wegetarianizm to niejedzenie mięsa, kropka. Ideologia prowadząca do tego to osobista sprawa każdego. Cytat:
Zresztą, plis, znam przypadek kiedy kobieta otrzymywałą groźby śmierci, bo nie goliła pach i tego nie ukrywała ze wstydem. Bardziej mnie martwi oburzenie ludzi kiedy kobieta nie goli owłosienia (które nie jest obrzydliwym tworem, tylko całkowicie naturalną cechą każdego ssaka) niż kobiety, które namawiają inne do tego aby przestały się go wstydzić (czyli nie żeby przestały golić nawet jak lubią, bo tak im powiedziano, tylko nie urządzały linczów i dostawały szału macicy na widok nieogolonych nóg). To żem powiedział ja, nieogolony zaniedbany szympans
|
||
|
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
Demi, te skory, ktore mozna kupic nie sa ze zwierzat zjadanych. Hoduje sie przeciez specjalne gatunki na skory. I nie sa to krowy miesne.
Tez jestem etyczna wege i w produktach odzwierzecych nie chodze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1328 |
|
Konto usunięte
|
Wait, faktycznie, nawet sama to sprawdzałąm niedawno, bo myślałam tak wieeeeele lat i ktoś mnie poprawił
No, ja też nie chodzę, ale wszystkiego nie uniknę :P I dalej utrzymuję, że nie musi się to wiązać z wegetarianizmem. |
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1330 |
|
Raczkowanie
|
Zazwyczaj czytam ten wątek w celu odpoczynku od for, blogów wegetariańskich\ wegańskich.
Chciałam poczytać o czym rozmawiają normalni ludzie A tu taka niespodzianka Sent from my RM-914_eu_poland_348 using Tapatalk |
|
|
|
#1331 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Welna, pierze, jedwab, futro - nie mam totalnie nic z tym. Zamszowych i skorzanych rzeczy tez nie mam. Jedynie TZ ma rekawiczke do strzelania z luku, ale to rekawiczka mojej babci Materialowa sie nie sprawdzala, babcia zgubila jedna z pary, to dostal w spadku.Ale mieso w moim zyciu i tak jest. Koty ![]() Z wegetarianizmem jaka dieta nie. Ale jako idea tak. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1333 |
|
Konto usunięte
|
Zależy od idei, uznaję, że są one generalnie zmienne i elastyczne, więc nie zakładam niczego :P Zawsze istnieje tylko absolutna podstawa i w tym przypadku jest nią niejedzenie mięsa i tyle.
No, wiele unikam, ale wszystkiego nie i już dawno przestałam się z tego powodu biczować Pierza jedwabiu, futra i skóry wiem, ze na pewno nic nie mam, ale już z zamszem czy wełną coś by się znalazlo (zamszu nie jestem pewna, ale z wełną na pewno). No taki lajf, robię co mogę, ale nie jestem Bogiem ![]() Przez wiele lat byłam sprzedajną wywłoką dla zelków Edytowane przez 201607231707 Czas edycji: 2014-07-29 o 22:47 |
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
Zalezy od idei? Np.?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1335 |
|
Konto usunięte
|
Czekaj, próbuję wymyśleć jakąś, którą uznaję za niezmienną w każdym calu i nie mogę
... Dobra, uj, wszystkie idee są zmienne i elastyczne Zostawiam margines blędu dla tego kto coś znajdzie Edytowane przez 201607231707 Czas edycji: 2014-07-29 o 22:50 |
|
|
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po kiego grzyba w takim razie wchodzisz na wege fora? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1337 |
|
Konto usunięte
|
Ciekawe czym jeszcze nie zajmują się normalni ludzie. Jestem wege bi feministycznym nerdem, czy jest dla mnie ratunek? O czym mogę rozmawiać z ludźmi? O cenach bułek?
|
|
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Fuj welna
![]() Ja tam lubie miec zasady. Nie chce szkodzic zwierzetom to nie chce przyczyniac sie do ich smierci ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1339 |
|
Konto usunięte
|
No, ja lubię mieć zasady, które sprawiają, że czuję się dobrze ze sobą i ze światem. Wobec czego robię co mogę, ale a) w kwestii wege - mam nieslychanie słabą wolę i czynniki niezależne ode mnie (lekarstwa np.) i b) już dawno się nauczyłam żeby niczego nie zakładać i nie zamykać w sztywnych ramach
![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- No nie można, bo pisałaś np. że cię wkurza to, więc chyba normalni ludzie o tym nie rozmawiają? Boże, to takie trudne :< |
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
Wyjatek robie dla kotow, bo one nie maja wyboru. Nie ich wina, ze panstwo sa wege, a ich uklad trawienny 100% miesozerny.
Do pelni szczescia zostalo mi tylko usunac jajka ladnie to brzmi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Leki to juz w ogole inna sprawa, Euthyrox nawet zelatyne zawiera Ale wyboru nie mam. Tak samo tabsy i Amertil z laktoza No i testowane na zwierzetach (nic poza tym nie mam testowanego). Zycie. Czlowiek sie stara jak moze, koorwa chce jak najlepiej, a i tak zle.Nie wiem jak Ty to widzisz, ale jak ma sie silne przekonania, to wola tez staje sie silna Bo wiesz, ze to nie jest dobre. Mowie tutaj o czynnikach na jakie mamy wplyw.Dlatego nie rozmawiam z normalnymi ludzmi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1341 |
|
Raczkowanie
|
Chyba mam problemy z komunikacją dziś.
Sama nie jem mięsa, mleka itp. od kilku lat i zazwyczaj na "tamtych" forach przebywam. Tutaj wchodziłam żeby poczytać o czym innym rozmawiają ludzie z którymi łączą /lub dzielą mnie też inne poglądy niż zawartość talerza. A tu taka ( w sumie miła ) niespodzianka. Tyle. Co sprawiło że odebrałyście mój wpis jako atak, nie wiem. Sent from my RM-914_eu_poland_348 using Tapatalk |
|
|
|
#1342 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dodałabym jeszcze, że może się zdarzyć, że produkty skórzane "made in China" są robione z kotów i psów. Co prawda daleki jest mi szowinizm gatunkowy, ale niektórych to rusza. Nawet na początku tego roku słyszałam o aferze w jakimś niemieckim sklepie. Okazało się, że kołnierz kurtki, który miał być wykonany ze sztucznego futerka tak naprawdę zawierał futro kota ;/
|
|
|
#1343 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jajek nie znoszę samych w sobie, ale omlety... Boże, współczesna cywilizacja mnie wykończy No ja wierzę, że żadna cecha osobowa nie jest stała i każdą można zmienić, ale nie mam na tyle silnej woli aby szkolić wolę Dlatego też cieszę się, że zaczęłam bardzo wcześnie wyrzucać mięso, skóry itp. ze swojego życia, bo teraz to bym pewnie się załamalą i chodzilą po ścianach Cóż, staram się być lepszym czlowiekiem, ale to tak jakby budować z tratwy Titanica, więc na cuda nie liczę Z leków chodziło mi głównie o anty, bo tak to regularnie przyjmuję chyba tylko Olasyn, więc nie jest aż tak źle jak mogłoby być ![]() Cytat:
Bo milion razy dziennie słyszę, że powinnam zająć się tym co normalni ludzie, a nie odpieprzać i zajmować się pierdołami ;P (czyli wszystkim co mnie interesuje praktycznie) Edytowane przez 201607231707 Czas edycji: 2014-07-29 o 23:23 |
||
|
|
|
#1344 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A właśnie, dziwi mnie: - karmienie zwierząt mięsożernych rzeczami wege/wega - moda na brak glutenu kiedy ktoś nie ma celiakii... jak to się odmienia? - oraz ostatnio zdziwiło mnie to http://youtu.be/dEJWwMCuH3s |
|
|
|
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie dziwi gadanie o modzie na brak glutenu...
Zrobiło się to popularne i fajnie, ktoś sobie nie je bo nie je i nie rozumiem takiego zaglądania komuś do talerza
|
|
|
|
#1346 |
|
Konto usunięte
|
Weź, myślalam, że ci co robią wege ze swoich psów/kotów to mit tylko, a potem spotkałam kogoś takiego - brak słów po prostu.
|
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
Wege pies?
nie uwierzę w to, nie ma bata!!! |
|
|
|
#1348 |
|
Konto usunięte
|
Nie, serio, są takie gupie ludzie, też myślałąm, że to niemożliwe o.O
|
|
|
|
#1349 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cała filozofia. Komuś gluten tworzy śmierdzące stolce i też cała filozofia. Ja tam wolę to zachowywać dla siebie i wolałabym, żeby inni też to robili. Tak, teraz się uzewnętrzniłam z bąkami, ale więcej nie będę. |
|
|
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu intensywnie jem teraz owsiankę z mlekiem - dziwiłam się czemu BITE 2 TYGODNIE mam biegunkę Laktoza. Teraz piję bez i nie mam. Ale tak, moda. Starość hah
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.

Nie znam takich

Welna, pierze, jedwab, futro - nie mam totalnie nic z tym. Zamszowych i skorzanych rzeczy tez nie mam. Jedynie TZ ma rekawiczke do strzelania z luku, ale to rekawiczka mojej babci 
No i testowane na zwierzetach (nic poza tym nie mam testowanego). Zycie. Czlowiek sie stara jak moze, koorwa chce jak najlepiej, a i tak zle.