Uniwersytet Łódzki część II - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-29, 12:49   #4261
pffe
BAN stały

Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

Cytat:
Napisane przez Hejka221 Pokaż wiadomość
Skladalam, bo chcialam byc nauczycielka. Teraz wiem, ze to nie wypali i musze cos zrobic.

Ach, no to dlugo :P
może otworzą tą specjalizację a jak nie to w razie czego złóż na tą ekonomię, na którą są miejsca a później spróbuj się przenieść, np. po semestrze. Na prawdę zaraz wpadniesz w jakąś depresję. Nie skończył się świat na tym.

A no długo, więc gdybym mu przeszkadzała to by mnie raczej już dawno kopnął w tyłek.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 12:53   #4262
Hejka221
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
może otworzą tą specjalizację a jak nie to w razie czego złóż na tą ekonomię, na którą są miejsca a później spróbuj się przenieść, np. po semestrze. Na prawdę zaraz wpadniesz w jakąś depresję. Nie skończył się świat na tym.

A no długo, więc gdybym mu przeszkadzała to by mnie raczej już dawno kopnął w tyłek.
Tak tez zrobie. Juz lepszy ten ekobiznes niz moja gola geo bez specjalizacji A w razie czego sie przeniose.

Jesli Cie obrazilam z tym facetem, czujesz sie obrazona czy cos to przepraszam.

Pozdrawiam
Hejka221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 13:05   #4263
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Hejka221 Pokaż wiadomość
Tak tez zrobie. Juz lepszy ten ekobiznes niz moja gola geo bez specjalizacji A w razie czego sie przeniose.

Jesli Cie obrazilam z tym facetem, czujesz sie obrazona czy cos to przepraszam.

Pozdrawiam
Składaj na ten ekobiznes i próbuj się przenieść. Nie panikuj, ochłoń i coś zacznij robić a nie mówić, że przegrałaś życie.
Nie gniewam się
Stary 2014-07-29, 13:21   #4264
xniji
Raczkowanie

GG do xniji

Niechże ten Wydział Zarządzania ogłosi te listy przyjętych, noooo
xniji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 13:27   #4265
Aiji_
Raczkowanie

Czy ktoś z kierunku, który ma przedłużoną rekrutację do 12 września (II stopień) stara się o akademik? Termin jest do 22 sierpnia (albo 14 dni od daty otrzymania decyzji o przyjęciu - w rekrutacji na studia I stopnia przyszła mi ta decyzja w listopadzie...), no ale wtedy niby nie będę jeszcze przyjęta na studia... Jak myślicie, we wrześniu będą jeszcze miejsca w akademikach dla osób właśnie z kolejnych lub przedłużonych rekrutacji?
Aiji_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 15:32   #4266
fioletowystorczyk
Raczkowanie

Studia - Uniwersytet Łódzki

Mam kilka pytań odnośnie wydziału Studiów Międzynarodowych i Politologicznych UŁ. Zakładam ten wątek, ponieważ miałam już nauczkę, kiedy zawoziłam tam dokumenty, na internecie był podany błędny adres przez to zabłądziłam, jedyne co się zgadzało to numer pokoju
Od tej pory boję się, że wszystkie informacje będą błędne albo ich nie będzie, a ja nieznając miasta - mogę sobie nie poradzić
Oczywiście nie wiem jak wygląda inauguracja roku akademickiego, ale patrzyłam na wielu forach, gdzie ten wątek już się pojawiał i ogólnie rzecz ujmując w październiku wszystko się okaże . Wiem, że każdy wydział ma swoje inauguracje do końca września, a taka ogólna dla wszystkich jest w październiku. Czy wiecie może, czy rozkład zajęć dostaje się podczas tej inauguracji czy jest on jakoś wcześniej na stronie internetowej ? Jaka panuje tam atmosfera ? Ktoś mi ostatnio powiedział, że na tym Uniwerku nie da się spotkać żadnej osoby fajnej- potraktowałam to oczywiście z przymrużeniem oka. Idę sama do Łodzi, tak jak wiele osób, które rozpoczynają studia z dala od miasta rodzinnego - nikogo tam nie znam i obawiam się praktycznie o wszystko. Zawsze lepiej mieć chociaż jedną znajomą osobę . Proszę o odpowiedź
fioletowystorczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 15:57   #4267
pffe
BAN stały

Dot.: Studia - Uniwersytet Łódzki

Cytat:
Napisane przez fioletowystorczyk Pokaż wiadomość
Mam kilka pytań odnośnie wydziału Studiów Międzynarodowych i Politologicznych UŁ. Zakładam ten wątek, ponieważ miałam już nauczkę, kiedy zawoziłam tam dokumenty, na internecie był podany błędny adres przez to zabłądziłam, jedyne co się zgadzało to numer pokoju
Od tej pory boję się, że wszystkie informacje będą błędne albo ich nie będzie, a ja nieznając miasta - mogę sobie nie poradzić
Oczywiście nie wiem jak wygląda inauguracja roku akademickiego, ale patrzyłam na wielu forach, gdzie ten wątek już się pojawiał i ogólnie rzecz ujmując w październiku wszystko się okaże . Wiem, że każdy wydział ma swoje inauguracje do końca września, a taka ogólna dla wszystkich jest w październiku. Czy wiecie może, czy rozkład zajęć dostaje się podczas tej inauguracji czy jest on jakoś wcześniej na stronie internetowej ? Jaka panuje tam atmosfera ? Ktoś mi ostatnio powiedział, że na tym Uniwerku nie da się spotkać żadnej osoby fajnej- potraktowałam to oczywiście z przymrużeniem oka. Idę sama do Łodzi, tak jak wiele osób, które rozpoczynają studia z dala od miasta rodzinnego - nikogo tam nie znam i obawiam się praktycznie o wszystko. Zawsze lepiej mieć chociaż jedną znajomą osobę . Proszę o odpowiedź
nie wiem jak na innych wydziałach ale na fizycznym poznałam świetnych ludzi, niesamowicie się dogadujemy, zawsze spędzamy razem okienka i jest dużo śmiechu. Wiem tylko, że na paragrafie jest sztywno i tam na śmiejącą się grupkę ludzi patrzą jak na kosmitów. Za to przed wydziałem zarządzania też z reguły jest wesoło więc sądzę, że ludzie fajni
sama zobaczysz.
plan prawdopodobnie dostaniesz jeszcze we wrześniu, pewnie będzie na stronie albo usos.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-29, 17:35   #4268
serenavanderwoodsen
Zadomowienie

GG do serenavanderwoodsen

Cytat:
Napisane przez xniji Pokaż wiadomość
Niechże ten Wydział Zarządzania ogłosi te listy przyjętych, noooo
x2

bo jestem ciekawa, ile ostatecznie ludzi mam na kierunku, bo widziałam, że sporo było na kilku listach innych anglojęzycznych
serenavanderwoodsen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 17:47   #4269
xniji
Raczkowanie

GG do xniji

Cytat:
Napisane przez serenavanderwoodsen Pokaż wiadomość
x2

bo jestem ciekawa, ile ostatecznie ludzi mam na kierunku, bo widziałam, że sporo było na kilku listach innych anglojęzycznych
Szczerze to już straciłam nadzieje, że dzisiaj zobaczę listę przyjętych na mój kierunek.
Stary 2014-07-29, 18:06   #4270
casus_belli
Zadomowienie

Lament, jakby ta ekonomia była kierunkiem-marzeniem od 10 lat co najmniej.
casus_belli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 18:13   #4271
pffe
BAN stały

Cytat:
Szczerze to już straciłam nadzieje, że dzisiaj zobaczę listę przyjętych na mój kierunek.
a Wy wiecie, że te listy mogą się i we wrześniu pojawić?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-29, 18:17   #4272
casus_belli
Zadomowienie

Cytat:
Plany będą na stronie wydziału. Z punktu widzenia studiów II stopnia wydziałowe rozpoczęcie to kompletna strata czasu, ale Ist. może będzie mieć spotkanie z opiekunem roku (tu dobrze być), zresztą informacja o planie inaugaracji powinna przyjść z decyzją o przyjęciu.

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2014-07-29 o 18:25 Powód: dodanie cytatu dołączonego wątku
Stary 2014-07-29, 18:18   #4273
xniji
Raczkowanie

GG do xniji

Cytat:
a Wy wiecie, że te listy mogą się i we wrześniu pojawić?
Na większości wydziałów listy już są, na ek-socu od 23/24 lipca, został tylko WZ i jakieś pojedyncze kierunki na innych wydziałach. Liczyłam, że skoro w oficjalnym terminarzu ogłoszenie list przyjętych jest do dzisiaj, to jednak dzisiaj je zobaczę.

No ale cóż ... w takim razie czekam dalej
Stary 2014-07-29, 18:37   #4274
pffe
BAN stały

Cytat:
Na większości wydziałów listy już są, na ek-socu od 23/24 lipca, został tylko WZ i jakieś pojedyncze kierunki na innych wydziałach. Liczyłam, że skoro w oficjalnym terminarzu ogłoszenie list przyjętych jest do dzisiaj, to jednak dzisiaj je zobaczę.

No ale cóż ... w takim razie czekam dalej
te oficjalne terminy...już zacznij się przyzwyczajać, że rzadko się zdarza żeby przestrzegali
Stary 2014-07-29, 20:02   #4275
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aiji_ Pokaż wiadomość
Czy ktoś z kierunku, który ma przedłużoną rekrutację do 12 września (II stopień) stara się o akademik? Termin jest do 22 sierpnia (albo 14 dni od daty otrzymania decyzji o przyjęciu - w rekrutacji na studia I stopnia przyszła mi ta decyzja w listopadzie...), no ale wtedy niby nie będę jeszcze przyjęta na studia... Jak myślicie, we wrześniu będą jeszcze miejsca w akademikach dla osób właśnie z kolejnych lub przedłużonych rekrutacji?
Czekaj, czekaj bo nie wiem czy dobrze rozumiem. Złożyłaś dokumenty i zostałaś przyjęta? Tak? W takim razie możesz składać wniosek o akademik. Czy ja to źle interpretuję? No i z reguły nie było takiej sytuacji, żeby były wszystkie miejsca zajęte w każdym akademiku, nawet na przełomie września/ października.

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Immatrykulacja na wydziałach pomijając, że to strata czasu ale wygląda tak, że siedzą sobie w większości pierwszaki i słuchają jak dziekan i inne szychy życzą im powodzenia. U nas na WZ było krótkie spotkanie gdzie dali nam legitymacje i tyle. Spotkanie z opiekunem roku było jakoś tydzień po rozpoczęciu gdzie mówili o regulaminie, wybierany był starosta i bla bla...
Co do tej kwesti, że ludzie nie fajni. Jak wszędzie i na każdym kroku znajdą się spoko ludzie, pomocni i takie tam, jak i osoby zazdrosne, które będa podkopywać dołki. Nie wiem dlaczego, ktoś z góry zakłada, że całe UŁ to takie zło.
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 21:12   #4276
fioletowystorczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez casus_belli Pokaż wiadomość
Plany będą na stronie wydziału. Z punktu widzenia studiów II stopnia wydziałowe rozpoczęcie to kompletna strata czasu, ale Ist. może będzie mieć spotkanie z opiekunem roku (tu dobrze być), zresztą informacja o planie inaugaracji powinna przyjść z decyzją o przyjęciu.

O to super, bo ja już zaczynam chyba niepotrzebnie panikować A na tę decyzję właśnie czekam, bo Ci Państwo, którzy przyjmowali dokumenty coś wspominali, że wraz z oficjalną decyzją przyjdą dodatkowe informacje, ale ja sierotka Marysia nie zrozumiałam co to może być ;D. Dzięki za odpowiedź

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

[/COLOR]

Immatrykulacja na wydziałach pomijając, że to strata czasu ale wygląda tak, że siedzą sobie w większości pierwszaki i słuchają jak dziekan i inne szychy życzą im powodzenia. U nas na WZ było krótkie spotkanie gdzie dali nam legitymacje i tyle. Spotkanie z opiekunem roku było jakoś tydzień po rozpoczęciu gdzie mówili o regulaminie, wybierany był starosta i bla bla...
Co do tej kwesti, że ludzie nie fajni. Jak wszędzie i na każdym kroku znajdą się spoko ludzie, pomocni i takie tam, jak i osoby zazdrosne, które będa podkopywać dołki. Nie wiem dlaczego, ktoś z góry zakłada, że całe UŁ to takie zło.[/QUOTE]

Dzięki za odpowiedź. Też nie mam pojęcia dlaczego ludzie mają już wyrobione zdanie nie mając pojęcia o tym Uniwersytecie tak na prawdę. Tak samo jak ktoś mi kiedyś powiedział, że ten mój wydział - WSMIP - chyba dobrze zastosowałam skrót ? ;D to brak organizacji i jeden wielki chaos
Stary 2014-07-30, 06:11   #4277
pffe
BAN stały

Cytat:
O to super, bo ja już zaczynam chyba niepotrzebnie panikować A na tę decyzję właśnie czekam, bo Ci Państwo, którzy przyjmowali dokumenty coś wspominali, że wraz z oficjalną decyzją przyjdą dodatkowe informacje, ale ja sierotka Marysia nie zrozumiałam co to może być ;D. Dzięki za odpowiedź

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

[/COLOR]

Co do tej kwesti, że ludzie nie fajni. Jak wszędzie i na każdym kroku znajdą się spoko ludzie, pomocni i takie tam, jak i osoby zazdrosne, które będa podkopywać dołki. Nie wiem dlaczego, ktoś z góry zakłada, że całe UŁ to takie zło.
Cytat:
Dzięki za odpowiedź. Też nie mam pojęcia dlaczego ludzie mają już wyrobione zdanie nie mając pojęcia o tym Uniwersytecie tak na prawdę. Tak samo jak ktoś mi kiedyś powiedział, że ten mój wydział - WSMIP - chyba dobrze zastosowałam skrót ? ;D to brak organizacji i jeden wielki chaos
ludzie a chaos na wydziel to dwie oddzielne sprawy
Stary 2014-07-30, 08:50   #4278
Aiji_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maacieek Pokaż wiadomość
Czekaj, czekaj bo nie wiem czy dobrze rozumiem. Złożyłaś dokumenty i zostałaś przyjęta? Tak? W takim razie możesz składać wniosek o akademik. Czy ja to źle interpretuję? No i z reguły nie było takiej sytuacji, żeby były wszystkie miejsca zajęte w każdym akademiku, nawet na przełomie września/ października
Właśnie nie. Jest za mało chętnych na mój kierunek, więc rekrutacja jest przedłużona do września i dopiero 22-24 września będą przyjmować dokumenty. Więc teraz nie jestem przyjęta
A z tego co słyszałam, to właśnie jakoś w połowie czy pod koniec września będą już listy osób którym przydzielono akademik.
Aiji_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 10:18   #4279
fioletowystorczyk
Raczkowanie

Cytat:
ludzie a chaos na wydziel to dwie oddzielne sprawy
Zgadza się.

Dzisiaj otrzymałam oficjalną decyzję i tak jak mówiliście w tych dokumentach jest wszystko o inauguracji oraz co powinnam dalej zrobić. np. egzamin bhp , opłata za legitymację i wgl. Ciekawi mnie co by się stało gdyby takiego egzaminu ktoś np. ja nie zaliczył(a) . Wiem, że z bhp mamy do czynienia zawsze i wszędzie i od dawna, więc to nie może być trudne, ale tak tylko się zastanawiam . Ale jeśli nie męczę was swoimi pytaniami to chciałabym wysunąć jeszcze jedno : Kiedy zawoziłam dokumenty to podpisywałam również deklarację , że chciałabym studiować niemcoznawstwo. Panie powiedziały mi, że warunkiem uruchomienia specj. jest ileś tam osób nie pamiętam ile i w dokumentach, które dostałam, nie ma nic o tym czy ta specj. została uruchomiona czy nie, Myślicie, że oznacza to, że jednak to niemcoznawstwo nie pójdzie ? Czy może dzwonić tam i dopytywać ?
Stary 2014-07-30, 10:23   #4280
pffe
BAN stały

Cytat:
Zgadza się.

Dzisiaj otrzymałam oficjalną decyzję i tak jak mówiliście w tych dokumentach jest wszystko o inauguracji oraz co powinnam dalej zrobić. np. egzamin bhp , opłata za legitymację i wgl. Ciekawi mnie co by się stało gdyby takiego egzaminu ktoś np. ja nie zaliczył(a) . Wiem, że z bhp mamy do czynienia zawsze i wszędzie i od dawna, więc to nie może być trudne, ale tak tylko się zastanawiam . Ale jeśli nie męczę was swoimi pytaniami to chciałabym wysunąć jeszcze jedno : Kiedy zawoziłam dokumenty to podpisywałam również deklarację , że chciałabym studiować niemcoznawstwo. Panie powiedziały mi, że warunkiem uruchomienia specj. jest ileś tam osób nie pamiętam ile i w dokumentach, które dostałam, nie ma nic o tym czy ta specj. została uruchomiona czy nie, Myślicie, że oznacza to, że jednak to niemcoznawstwo nie pójdzie ? Czy może dzwonić tam i dopytywać ?
ja miałabym niezaliczony semestr jak bym bhp nie zdała
Stary 2014-07-30, 10:30   #4281
fioletowystorczyk
Raczkowanie

Cytat:
ja miałabym niezaliczony semestr jak bym bhp nie zdała
O kurde to nie jest jednak takie proste JEJU martwi mnie to niemcoznawstwo dzwonić nie dzwonić
Stary 2014-07-30, 11:01   #4282
pffe
BAN stały

Cytat:
O kurde to nie jest jednak takie proste JEJU martwi mnie to niemcoznawstwo dzwonić nie dzwonić
wszystko zależy od wydziału. Ja szkolenie biblioteczne i bhp musiałam mieć zdane.

zadzwoń, co Ci szkodzi.
Stary 2014-07-30, 11:53   #4283
fioletowystorczyk
Raczkowanie

Cytat:
wszystko zależy od wydziału. Ja szkolenie biblioteczne i bhp musiałam mieć zdane.

zadzwoń, co Ci szkodzi.
Rozumiem Ponownie więc dzięki wielkie za odpowiedź Początki zawsze są trudne, a mnie martwią najmniejsze szczegóły. A w sprawie tego niemcoznawstwa będę dzwonić - tak jak mówisz. Myślałam, że skoro wypełniałam już taką deklarację to przyślą mi odpowiedź w dokumentach - a tutaj ani nie ma pozytywnej odpowiedzi ani negatywnej. Cóż , pozostało mi czekać poniedziałku
Stary 2014-07-30, 12:25   #4284
pffe
BAN stały

Cytat:
Rozumiem Ponownie więc dzięki wielkie za odpowiedź Początki zawsze są trudne, a mnie martwią najmniejsze szczegóły. A w sprawie tego niemcoznawstwa będę dzwonić - tak jak mówisz. Myślałam, że skoro wypełniałam już taką deklarację to przyślą mi odpowiedź w dokumentach - a tutaj ani nie ma pozytywnej odpowiedzi ani negatywnej. Cóż , pozostało mi czekać poniedziałku
nie sądzę, żeby przysłali Ci listem odpowiedź. Prędzej jak już będziesz miała dostęp do usosa to tam będzie wpisane.
Stary 2014-07-30, 12:43   #4285
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aiji_ Pokaż wiadomość
Właśnie nie. Jest za mało chętnych na mój kierunek, więc rekrutacja jest przedłużona do września i dopiero 22-24 września będą przyjmować dokumenty. Więc teraz nie jestem przyjęta
A z tego co słyszałam, to właśnie jakoś w połowie czy pod koniec września będą już listy osób którym przydzielono akademik.

To sytuacja faktycznie patowa, ale jeżeli uruchomią to składasz podanie i powinnaś dostać akademik. Gorzej jak nie uruchomią i zostaniesz z niczym...

Cytat:
Ciekawi mnie co by się stało gdyby takiego egzaminu ktoś np. ja nie zaliczył(a) . Wiem, że z bhp mamy do czynienia zawsze i wszędzie i od dawna, więc to nie może być trudne, ale tak tylko się zastanawiam .
Spoko, test BHP czy biblioteczny to tylko formalność, masz bodaj 3 próby no i na internecie są odpowiedzi do nich więc poszukać i pozaznaczać
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 12:50   #4286
pffe
BAN stały

Cytat:
To sytuacja faktycznie patowa, ale jeżeli uruchomią to składasz podanie i powinnaś dostać akademik. Gorzej jak nie uruchomią i zostaniesz z niczym...

Spoko, test BHP czy biblioteczny to tylko formalność, masz bodaj 3 próby no i na internecie są odpowiedzi do nich więc poszukać i pozaznaczać
serio, są odpowiedzi? a ja robiłam sama
Stary 2014-07-30, 13:40   #4287
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

Cytat:
na eksocu tak samo

Cytat:

do BHP faktycznie są, ale do bibliotecznego to tak średnio dopiero blisko ostatecznego terminu ludzie zaczęli wrzucać pytania jakie mieli, no ale jednak mało co z tego się powtarza. ale wystarczy przeczytać materiały i tyle
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-30, 13:58   #4288
fioletowystorczyk
Raczkowanie

Cytat:
nie sądzę, żeby przysłali Ci listem odpowiedź. Prędzej jak już będziesz miała dostęp do usosa to tam będzie wpisane.
Jak to dobrze poradzić się mądrych i doświadczonych ludzi UFFF jaka ulga, bo już zaczęłam panikować.

W ogóle super, że są w internecie dostępne odpowiedzi do testu BHP, bo powiem szczerze, że to jest takie koło ratunkowe, jednak i tak poczytam dostępne informacje, żebym miała jakieś pojęcie Może nie będzie to takie trudne dla mnie jak mi się wydaje.

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Spoko, test BHP czy biblioteczny to tylko formalność, masz bodaj 3 próby no i na internecie są odpowiedzi do nich więc poszukać i pozaznaczać [/QUOTE]

3 próby ? To sporo ! Dobrze wiedzieć Dzięki, dzięki
Stary 2014-07-30, 14:01   #4289
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

biblioteczny 2 próby
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 15:12   #4290
casus_belli
Zadomowienie

bhp i biblioteczne są obowiązkowe wszędzie, jest tyle pomocy naukowych, że ciężko go nie zdać.
Ogólny bałagan na WSMiP jest, ale dużo zależy od konkretnego zakładu (u mnie latynoamerykańska zobowiązuje, więc możesz sobie wyobrazić, co się czasami dzieje ).
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości