|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią, cz. 18
Cytat:
Ta impreza, macanki i chlanie wódy to już w ogóle taaaaak pasuje do tej piosenki |
|
|
|
|
#1352 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wege potrafią byc okropni dla innych którzy są semi wege (?) czyli nie jedzą ssaków, nosz kurcze dla jednego złe będzie jedzenie zwierząt wszelakich dla innego nieetycznośc skończy się na ssakach. Mam wrażenie że wege(niektórzy) bardziej hejtują tych semi niż typowych mięsożerców. Cytat:
[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;47506140]Mnie w ogole dziwi jak kobieta ma nieogolone pachy. Jeszcze nogi przezyje, ale pachy? Wyglada to dla mnie bardzo flejowato Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Cytat:
Piję tu głównie do pewnej wege-eko-krejzi-super-ekstra blogerki co ma trzy szafy poliestrowych ciuszków, co tydzień kupuje nowe rzeczy, jest wege więc kupuje stosy plastikowych butów które wytrzymują pół sezonu po czym je wyrzuca. Nosz eko jak nie wiem co. Cytat:
ad2. według danych statystycznych celiakię jawną ma 1% społeczeństwa, czyli co setny z nas, celiakię utajoną ma kilka procent, ale jak nie ma jasnych objawów to się o tym zapomina. Są ludzie którym dieta bez glutenu pomaga nawet jak nie mieli rozpoznanej celiakii, ale wciskanie każdemu że musi i na pewno będzie się czuł super i w ogóle nie jest ok. A dieta jest modna, no ok ale podobnie jak ze stanikami, minerałami, olejowaniem i innymi modami z internetu niektóre uwagi warto zachować dla siebie. Cytat:
To jest nienormalne i niemoralne Uważam że więcej zrozumienia jest dla wegan, wegetarian czy odchudzających się, a bezglutenowcy sa traktowani jako dziwacy. " No jak to ciasta nie zjesz? Nosz kurcze nie zjem. A nie chcesz? Tak chcę pięknie mi pachnie i super smakuje ale nie zjem bo będę się czuła dwa dni źle i tyle, po prostu nie warto." Cytat:
Tak jak z innymi "kontrowersyjnymi" modami z netu. Mimo że noszę dobrze dobrany stanik z ciasnym obwodem i wielgachną miską |
||||||
|
|
|
#1353 |
|
Zadomowienie
|
A mnie dziwi bff mojej mamy, która jest 'freeganką' od miesiąca, i ma pretensję, że moja mama nie chce już się z nią spotykać w jej domu.
|
|
|
|
#1354 |
|
Konto usunięte
|
Dacn, ktora to taka pro-eko-natural-bio-wege?
Ja tak tylko rzuce, ze wega/wege nie znaczy pro eko A nie uzywanie skory to tez nie rowna sie uzywanie plastikowej sztycznej skory. Bawelna, wiskoza itd. Dziwi mnie reakcja niektorych jak dowiedza sie, ze moj kot chodzi do okulisty. Tzn., ze ja z nim chodze, sam nie idzie. Jedni sa zszokowani, ze ale jak to, osobny lekarz od oczu?! A drudzy, ze ale jak to, wydawac hajs na lekarza od oczu?! Edytowane przez 201604191001 Czas edycji: 2014-07-30 o 08:06 |
|
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no po co wydawać kasę na zwierzaki? |
|
|
|
|
#1356 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mam jaja ze wsi, od kur, ktore mozna sobie poglaskac I jem rzadko, raz w tygodniu? Tylko w formie jajecznicy. Cala reszta moze byc bez jajek. Mam NoEgg w razie co ![]() Cytat:
Tez sadzilam, ze zarty ![]() Ta moda na brak glutenu tez mnie dziwi. A jak powiem komus bezglutenowemu, ze ja po glutenie sie dobrze czuje, nie mam sraczki, nie boli mnie brzuch - jest zdzwiko, bo przeciez KAZDY ma alergie na gluten. Nom, tak jak kazdy ma alergie na mleko. LOL. Cytat:
Niestety, to prawda. Znam (internetowo) ludzi co karmia koty weganska karma. Zal mi kotow. I oczywiscie sie piekla, ze nie beda przedkladac dobra jednego nad drugie. To niech wypuszcza tego kota, bo a) zabijaja go kukurydziana karma, po ktorej bedzie mial cukrzyce, miazdzyce i pnn, b) trzymanie kota w domu tez naturalne nie jest i nikt nie udowodnil, ze koty wola zyc w domu (dlugo) niz na wolnosci (krotko). Ja ofc trzymam koty w domu, chyba bym ze stresu sie wykonczyla przy wychodzacych, to tych "nie szkodzimy zadnemu zwierzakowi!". Cytat:
Cytat:
Czyli dla Ciebie cos jest granica, a dla kogos nie bedzie. Jeden zje kurczaka, bo nie uwaza go za zwierze i czujaca istote (wut?), drugi zje wszystko, bo to wszystko jedno i to samo mieso. Wiec mozna hejtowac kogo sie chce. Nie mozna hejtowac mordercy, bo zabija np. tylko ludzi po 30-tce lub tylko kobiety? ![]() Nigdy nie zaloze welny, wiec wole poliestrowy szalik na zime, mimo wszystko ![]() Ale po to jest forum w tym wypadku - mozna kogos uswiadomic. Pokazac mu cos nowego. Jak nie to bedzie siedziala w zlym staniku do 50-tki. Cytat:
Cytat:
Nie wiedzialam szczerze mowiac, ze jest osobny lekarz od oczu dla kotow, ale to dlatego, ze moje nic z oczami nie maja - nie bylo potrzeby.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1357 |
|
Zadomowienie
|
Ja też uważam, że jeśli ktoś potrafi znaleźć, jest to jego sposób na oszczędzanie to proszę bardzo, ale niech nie dziwi się, że ktoś nie ma ochoty jeść u tej osoby chociażby ciasta, gdy wie, że 'to te banany co znalazłam w śmietniku tesco'
|
|
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A banany ze smietnika sa nawet lepsze niz sklepowe, bo wyrzucaja dojrzale banany, te z kropkami brazowymi, a dopiero takie sa jadalne Jak kupuje w sklepie to jeszcze kilka dni musza lezec i dojrzewac.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1359 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Jak tak was czytam to się cieszę, że nie mam wśród odwiedzających mnie znajomych wegan, wegetarian, "uczulonych" i uczulonych na gluten.
Zdziwił mnie dziś sensowny(no w 90%) demot o kobietach.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2014-07-30 o 10:19 |
|
|
|
#1360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak idziemy do kogoś to zawsze jest coś wege dla nas, nawet sałatka jakaś. Takie miłe towarzystwo ![]() Jaki? Nie oglądam takich stron, a ciekawa jestem
|
|
#1361 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
http://demotywatory.pl/4371506/Kobiety
Ten. Ale oczywiście musi być najazd na feministki. Mimo że to, co jest napisane w democie jest bardzo feministyczne. Po prostu zdziwiło mnie, że ktoś wreszcie zauważył, że każda kobieta jest prawdziwa .
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No coś Ty, kłamali, nie ma tutaj prawdziwej kobiety - prawdziwa to będzie ta trzecia, ale z cycami i dupą ![]() No i oczywiście - pani numer 3 jest normalna - to co, że jest wychudzona, ale jak jest się grubym to źle, ooo tak. Pani numer 4 to oczywiście gruba przesada, bo to nie jest gruba pani, a pani słoń, ale "gruby" ma wiele odcieni. I nie rozumiem czemu źle być grubszym, ale za chudym to dobrze
|
|
#1363 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Poczułabym się, jakbym dostała w twarz, gdyby najlepsza przyjaciółka na zawsze mi powiedziała "nie przyjdę do ciebie, bo się dziwnie odżywiasz". Wtf? |
|
|
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubię Cię, ale... nie przyjdę do Ciebie, nie zjem z Tobą, w ogóle masz głupie poglądy, weź ić
|
|
#1365 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2014-07-30 o 11:20 |
|
|
|
|
#1366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama lubię te banany z kropkami, są słodsze i tańsze, bo 'brzydkie'. I co do cytatu: moja mama nie zerwała z nią kontaktu, ale po prostu woli się z nią spotykać poza jej domem, nie widzę nic dziwnego w tym, że ktoś się boi jeść jedzenie ze śmietnika, szczególnie mięsa w pudełku, które wywalono bo np. była dziura w opakowaniu. Mięso ze śmietnika naprawdę może obrzydzić ludzi.
|
|
|
|
|
#1367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Podwójna piątka ciri Chociaż z dwojga złego wolałabym być za chuda niż gruba. |
||
|
|
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla kogoś gruba będzie pani, która waży 4 kg więcej niż pani numer 3. A dla kogoś dopiero ta pani numer 2.
|
|
#1369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie widzę sensu w braniu takich produktów. Owoce, warzywa, produkty suche - ok.Cytat:
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1372 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
No widziałaś na obrazku. To nie chodzi o to co dla kogoś. Chodzi o nadwagę(nie mówiąc o otyłości), która może szkodzić zdrowiu.
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za chuda. No nie wyobrazam sobie ze np cos ubieram i to sie zatrzymuje na walkach. Wczoraj w tramwaju babka miala taki szary kardigan, duzo elastyny chyba w skladzie wiec byl luzny, ale dotykal ciala. I ona miala takie waly na plecach i ten sweter to podkreslil. Niefajnie.
Wyslane przez tapatalk 2 |
|
|
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje ideały to Bellucci, takie kształty, więc widać nie jestem fanką małego ciałka ![]() Która pani na obrazku była gruba? Chodzi o czwartą?
|
|
#1375 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie ona nie podchodzi pod kryterium gruba, a chora. Tzn. określanie jej tylko "grubą" to przesada i dziwne porównanie do tych kilkadziesiąt kg lżejszych od niej, a i tak mających nadwagę.
Gruba to może być ona lub ona , bo to są dodatkowe kilogramy, ale nie więcej niż 10-20, u babki ze zdjęcia dodatkowych kilogramów jest więcej niż podstawowych
|
#1377 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Gruba jest i ta, która ma +20 kg i ta, która ma + 50 i +100.
|
|
#1378 |
|
Konto usunięte
|
Kazdy ma swoje granice. Jedni czuja obrzydzenie do miesa a inni do zywnosci wygrzebanej ze smietnika. Tez bym do takiej osoby nie chciala isc, za bardzo bym sie bala, ze poczestuje mnie wczesniej wyrzuconym produktem. I mozecie gadac, ze przeciez to, to samo co w sklepie, tylko darmo. Ja czuje opory i bym tego nie tknela.
|
|
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie pasuje +5 kg, az tak szkodliwe dla zdrowia to nie jest, a sie dobrze czuje. No i mam taka budowe ciala, ze tego nie widac. Dziwi mnie, ze kumpel sie zbulwersowal, ze nie wzielam go na mojego swiadka, a on tydzen temu powiedzial, ze wieczorem wpadnie. No. I od tych 7 dni zero znaku zycia. Taki odpowiedzialny i slowny, kto by nie chcial takiego swiadka? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1380 | |
|
Konto usunięte
|
Uh, uh, uh...
![]() Ja jestem wege-hipokrytką, bo jak zobaczyłam w SH oryginalny kaszmirowy sweterek od Chanel, albo jedwabną bluzeczkę od Victoria's Secret to się moje poglądy na niechodzenie w tkaninach odzwierzęcych gdzieś nagle zapodziały... No ale to Chanel jest. No i mam też kilka szaliczków i apaszek z jedwabiu... Dziwi mnie moja hipokryzja... Usuwanie jaj to kastracja. Musisz wykastrować swoją dietę. ![]() Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

A nie uzywanie skory to tez nie rowna sie uzywanie plastikowej sztycznej skory. Bawelna, wiskoza itd. 
Czyli dla Ciebie cos jest granica, a dla kogos nie bedzie. Jeden zje kurczaka, bo nie uwaza go za zwierze i czujaca istote (wut?), drugi zje wszystko, bo to wszystko jedno i to samo mieso. Wiec mozna hejtowac kogo sie chce. Nie mozna hejtowac mordercy, bo zabija np. tylko ludzi po 30-tce lub tylko kobiety?
Nie wiedzialam szczerze mowiac, ze jest osobny lekarz od oczu dla kotow, ale to dlatego, ze moje nic z oczami nie maja - nie bylo potrzeby.