|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
|
|
|
|
#542 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ahahahahahaha
|
|
#544 |
|
Wtajemniczenie
|
A to moja Tuśieńka Mała
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-08-05 o 17:02 |
|
|
|
#545 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#546 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymają się
|
#547 |
|
Rozeznanie
|
Melduję się po wizycie!
Mała na ktg spała, ale po prawie 30 min się obudziła - położna powiedziała, że daje jej 30 min na obudzenie, jak nie to ona obudzi. Córcia się posłuchała pani i zaczęła szaleć. W sumie leżałam pod ktg prawie godzinę, ale zapis wyszedł prawidłowy. Szyjka jest skrócona, ale podobno jak na początek 39 tygodnia, to i tak jest długa. Rozwarcia póki co brak. Stan czystości pochwy prawidłowy, wody mi też jeszcze nie odchodzą. Ania rośnie Dostałam antybiotyk na to podwyższone CRP, żyłę po zapaleniu po wenflonie mam jeszcze twardą i stąd najprawdopodobniej podwyższenie CRP (maść już musiałam odstawić) Powiedział, że antybiotyki w ciąży (zwłaszcza na końcówce) lubią wywoływać infekcje grzybicze, dlatego zapobiegawczo dostałam tabletki dopochwowe. Stwierdził, że nie może dopuścić do infekcji, żeby ni było problemów przy porodzie. Mam brać magnez 3x2 tabl. po 500 mg do poniedziałku włącznie (będzie wtedy 39+6) a potem odstawić. Powiedział, że tak naprawdę, to mogę już rodzić, bo ciąża donoszona jest, ale ze względu na szacunkową małą wagę Ani lepiej, jak jeszcze trochę pobędę w ciąży. Pytałam, czy są szanse, że urodzę w ciągu najbliższego tygodnia, to usłyszałam: "Proszę pani, wojna i poród, to są dwie rzeczy nie do przewidzenia." Chwila zastanowienia i "chyba, że jakaś bomba spadnie, to może wtedy pani urodzi w najbliższym tygodniu. Jednak nie liczyłbym na to. Myślę, że raczej pani doczeka terminu". "Gdyby coś się działo, proszę jechać prosto do szpitala." Tak więc, planujemy nadal odprawić w sobotę urodziny TŻta i poświętować rocznicę ślubu Jednak mam jeszcze się oszczędzać. Następna wizyta za tydzień.Wybaczcie jeżeli Was zanudziłam. Któraś rodzi? bo nie jestem w stanie Wa nadrobić
|
#548 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#550 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję że lada moment urodze, jeśli nie to w piątek mam wizytę i jeśli nic nie zacznie się dziać to co drugi dzień na ktg. Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47514815]Ja to się zastanawiam jak to jest, że kobiety w ciąży dbają o siebie, biorą lekarstwa, uważają na to co jedzą, a dzieci i tak rodzą się chore, albo sama ciąża jest problematyczna. A taka jedna z drugą nie dbają o siebie, piją, palą, a potem nie dosyć, ze bezproblemowy poród to i dziecko zdrowe Niestety znam taki przypadek choć to i dobrze że te dzieci mają tyle szczęścia bo przecież będą później pod opieką głupiej matki Bardzo mi się podoba Cytat:
Cały czas trzymam kciuki żeby mała była zdrowa i cieszę się że narazie wszystko wygląda dobrze |
||||
|
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po mamusi oczywiście ![]()
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-07-30 o 15:04 |
|
|
|
|
#553 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#554 |
|
Rozeznanie
|
|
#555 |
|
Raczkowanie
|
Mi sie już od upalu mózg skurczył i mi odbija.
Próbowałyśmy z mamą określić kiedy u nas padał deszcz. Myślę, że tak miesiac temu Zdarzyło się, że coś pokropiło ale za chwilę nie bylo tego widać. Już nam trawa wyschła na podwórku ![]() Jestem tym gorącem tak zmęczona, że marzy mi sie choć jeden dzień taki 25 stopni. Śliczna jest. I te włoski jakie długie.
|
#556 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#557 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
A wiec po wizycie poloznej okazalo sie ze wina jest to ze mam duze piersi.
Przystawialam mala dobrze ale moj jeden cycek jest duzo wiekszy niz jej glowa wiec mala nie mogla sie dobrze ulozyc. Dostalam zalecenie takie zeby karmiac zawsze byc na siedziaco, wyprostowana, pod cyckiem mam miec zawinieta w rulonik pieluche tetrowa, a pod plecami poduszke ciazowa dla lepszej postawy ciala i powiem wam ze pomoglo. Mala ladnie zjadla z obu piersi, ciagle ssala. Jestem mega szczesliwa bo bardzo mi na tym zalezalo. Wazylismy mala wczoraj przed wypisem wazyla 2500 g a teraz wazyla przed karmieniem 2710 g wiec jestesmy zadowoleni. Teraz zamiast co 3 godziny mamy karmic co 4 h ![]() Po 15 minut z jednej piersi. Mala ma troche problemy ze ssaniem dlatego musze odciagac i dokarmiac ja butla bo nie wiadomo ile dokladnie wysysa mleka.Ale polozna jest zadowolona. Mamy zrobic test z karmieniem tzn. przed jedzeniem ja wazymy i po jedzeniu i tak 2 razy zeby zobaczyc ile dokladnie je zeby to skorygować. A mi sie zrobil zator w jednej piersi i musialam ja do konca oproznic bo az sie poplakalam tak mnie bolalo. Ze mna jest troche gorzej. Mam straszne krwawienia, na tym etapie nie powinnam juz ich miec, tzn. nie chodzi tu o krwawienie takie jak przy okresie bo wiadomo ze moga sie jeszcze utrzymac kilka tygodni chodzi o te krzepy krwi leci to ze mnie caly czas, krew jest ciemna i jest gesta, polozna bedzie to kontrolowala. Obejrzala mnie krocze sie ladnie goi, powiedziala ze taki bol co ja mam przy peknieciu w okolicy lechtaczki jest normalny i bylo napisane ze byly problemy z szyciem bo byl to ' ciezki przypadek ' pekniecia, mowie wam dziewczyny mam nadzieje ze was to nie spotka bo nawet siku robie zalewajac sie lzami. Co do komentarzy odnosnie karmienia i czasu ile powinno sie karmic. To co mowila polozna przed urodzeniem dziecka o dlugosci karmienia itd, dopiero sie koryguje jak dziecko sie urodzi. Tez mowila jak karmic itd ale jednak kazdy przypadek jest inny i to ze polozna cos powiedziala nie znaczy ze to sie akurat u danej osoby sprawdzi. Ja uwazam ze tyle ile szkol rodzenia i poloznych tyle opini. ![]() Mam nadzieje ze u was sie sprawdzi to co wam przekazala polozna bo u mnie w praktyce wszystko okazalo sie inaczej
|
|
|
|
#559 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Boska!
Cytat:
Czyli taka natura Ani, ze bedzie mała, nie masz sie czym martwic
|
|
#561 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pytałyście o karmienie !!! Dziecko powinno jeść z każdej piersi min 15 min, ponieważ po 10 min mleko jest najbardziej wartościowe. Co 2 max 3 godz.
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju malutka jest przesliczna !!!
a te wloski sa boskie !!!! |
|
|
|
#564 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaczarowana współczuję problemów z cycorkami i karmieniem.
Ja też miałam chwilowo guzki, ale masowałam i mi przeszło .
|
#565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uwielbiam nutellę..mówisz że zrowsze to jest, chyba musze poszukac bo pierwszy raz widzę takie cudoCytat:
robi się ALAT AST ALP a najlepiej kwasy żółciowe bo są najbardziej miarodajne. te trzy na A kosztuja w sumie dwadzieścia pare złotych ale kwasy żółciowe u mnie przynajmniej 90zł i trzeba czekac tydzien na wyniki! piszę jak jest u mnie...robiła juz 3 razy te badania...a stopy jak paliły tak pala co noc. A wyniki jak były niskie tak są |
||
|
|
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ona to chyba bardziej do Tz podobna ? ![]() Trzymam na pewno wszystko bedzie dobrze
|
|
|
|
|
#568 |
|
Zadomowienie
|
Zaczarowana papryczka a jak jest z ciuszkami? Szybko Wam rosną księżniczki? Mieszczą się czy latają luzem w ciuszkach? Jakieś problemy albo ciekawostki dotyczące ubierania?
|
|
|
|
#569 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To trzymam kciuki za czuprynkę
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
Opowiem jak to się zadziewa w szpitalu w którym miałam praktyki. Znieczulenie zakłada przy 4-5cm rozwarcia coby nie zatrzymać porodu. Zazwyczaj równocześnie zaczyna się podawać oksytocynę. Znieczulenie jest tak wyliczone by przestało działać przy pełnym rozwarciu, ze względu na bezpieczeństwo dziecka. I w sumie tak, zazwyczaj kobiety leżą bo są zmęczone skurczami. Jak tak głębiej pomyśle to faktycznie ten poród jest mało aktywny, głównie leżący, ewentualnie na piłce.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

zaciągnij tżta na jakieś figle, to nigdy nie zaszkodzi.
muszę isc do poloznej bo wczoraj miałam miec ten szew czy co to jest usunięte po cesarce ale położna dzis przyjmuje i to tylko przez chwile jak ja bede na rezonansie z mała ;( nie wiem co zrobię....

ja uwielbiam nutellę..mówisz że zrowsze to jest, chyba musze poszukac bo pierwszy raz widzę takie cudo
swędzą mnie stopy i dłonie ale nie jakoś tak intensywnie , mimo wszystko chcialabym sobie to sprawdzić , wizyte mam za pare dni wiec wyniki miala bym juz gotowe do konsultacji z lekarzem .
na pewno wszystko bedzie dobrze