|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Dzisiaj cały dzień chodziłam w warkoczu fracuskim i po rozpuszczeniu włosów o dziwo puszenie się bardzo się zmniejszyło i są nawet ładne.
![]() A właśnie, polecacie którąś odżywkę z isany?
|
#3512 |
|
Zadomowienie
|
Ja całkiem lubiłam tą w różowym opakowaniu (Połysk jedwabiu) i w tym takim kremowym (Intensywnie Pielęgnująca). Nie są jakoś hipertreściwe ale fajne jako baza do czegoś czy do mycia.
Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-07-29 o 19:13 |
|
|
|
#3513 |
|
Moderator
|
wieki temu jej używałam, więc pojęcia nie mam jaki ma skład ani czy jest nadal dostępna. znalazłam taki skład w necie:
Aqua, Propane/Butane/Isobutane, VP/VA Copolymer, Glycerin, Polyquaternium-4/ Hydroxyprpyl Starch Copolymer, PVP, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Parfum, Polyquaternium-11, Cetrimonium Chloride, Panthenol, Benzophenone-4, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone. wiem, że była czerwona i fioletowa do wyboru. |
|
|
|
#3514 |
|
Konto usunięte
|
Ja jestem wielką fanką pianek do stylizacji z got2be
|
|
|
|
#3515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam jeszcze Niveę (tylko nie pamiętam którą, pamiętam, że była tu polecana), starą Isanę do loków i czarnego Tafta. Ale tylko Wellą nie udało mi się nigdy mieć tępych czy sklejonych włosów. ![]() I jeśli bez niczego włosy Ci się lepiej kręcą niż z żelem, to może się właśnie okazać, że pianka będzie dobra, bo ona nie oblepia jak żel, tylko się wchłania i daje trwałość plus u mnie objętość. |
|
|
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
Tak wyglądają moje włosy po żelu i suszeniu dyfuzorem. No cóż, wygląda to okropnie, ale po żelach zawsze mam takie włosy
|
|
|
|
#3517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kwestia wprawy.
|
|
|
#3518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
martaakow to czym stylizujesz włosy? |
|
|
|
|
#3519 | |
|
Moderator
|
Cytat:
się włosy nachapią to będzie bajer. Będę obserwować to pod koniec wakacji napiszę co i jak.Kiedyś mnie mój doktor wyleczył sokiem pomarańczowym z pękającej skóry i bladości, ale to miesiąc litr dziennie musiałam wypijać. |
|
|
|
|
#3520 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Miałam wygładzającą z tej serii do włosów niesfornych i bardzo ją polubiłam ![]() Cytat:
![]() Jak spisuje się u Ciebie balsam turecki? Ja go uwielbiam i właśnie siedzę na głowie z marokańskim ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do koczka na skarpetce, to zrobiłam kilka razy takiego na szybkiego do spania w nocy, tylko nisko zrobiony. Widać u góry kawałek skarpetki czarnej |
|||||
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Ja totalnie nie mam pomysłu na wiązanie włosów. :/
Zazwyczaj robię zwykłego warkocza albo ciasnego koczka ze zwiniętych włosów, podpiętego wsuwkami - i tak już pewnie z 10 lat. Mi się bardzo podobają u kręconowłosych dziewczyn takie luźne, lekko niechlujne upięcia w stylu: ![]() ![]() ale sama jakoś nie potrafię sobie czegoś takiego zrobić. Zawsze mam wrażenie, że mam gniazdo na głowie i wcale to dobrze nie wygląda. Mam jeszcze taką spinkę, jak w załączniku. Daje fajny efekt na lokach. Może któraś z Was wie, jak się dokładnie nazywa taki rodzaj spinki? Bo ja nie mam pojęcia i strasznie długo czegoś takiego szukałam. xD |
|
|
|
#3522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
możesz zobaczyć w codzienniku.A jak ten marokański? Ja pewnie jakiś jeszcze kupie z tej serii, podobają mi się składy ale jakoś w sumie nic nie działa na te klaki tak jakbym chciała. Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-07-30 o 00:12 |
|
|
|
|
#3523 |
|
Wtajemniczenie
|
Miałyście może tą odżywkę chroniącą przed słońcem?
http://allegro.pl/joanna-sunfun-dwuf...386819944.html |
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Mi ten żel ładnie wydobywa skręt, ale na krótko. Potem wszystkie loki czy fale tracą sprężystość, skręt się rozluźnia i mam oklapnięte włosy. Chociaż to może właśnie wina włosów, a nie żelu.
|
#3525 |
|
Moderator
|
myszka - ja jeszcze zamówiłam joannę jajeczną i pilomax oprócz tej i póki co ziaję lubię najbardziej. aż mi szkoda, że nie wzięłam 2 opakowań od razu. po pilomax takie dziwne uczucie na skalpie czuć jak trzymam dłużej, podobnie jak stary wax... ciekawe czy podziała na wzrost albo wzmocnienie
ziaja ma też milutki zapach i super jako b/s.Dziękuję kok na wypełniaczu jest dobry dla cienkich/rzadkich włosów. Miałam koleżankę z cienkimi włosami i długimi, a ja miałam nawet nie do ramion i starczało mi na jakiegoś koka żabkami, zaś ona na wypełniaczu sobie robiła. Sporo kobietek w Anglii chodzi w takich kokach - aczkolwiek często w takich na czubku głowy i wygląda to często tragicznie xD
|
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
Nie cierpię koków na czubku głowy. Wygląda to strasznie infantylnie. Małe dziewczynki spoko, ale dorosłe, często pięknie ubrane kobiety - tragedia. Najbardziej mi się nie podobają takie byle jak związane supły na czubku głowy, a ostatnio moda na to...
|
|
|
|
#3527 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() kocham koki bo są piękne, ale jak widzę taki wielki kokon albo supeł z tłustych kudłów to... x_X nie ogarniam o co z tą modą i trendami chodzi. jak coś mi się podoba to noszę, nawet jeśli jest to totalny 'kit sezonu' ^^ |
|
|
|
|
#3528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama nie wiem ale jak widzę joanna mrożąca + żel lniany i do tego mnóstwo odżywek to sobie tego nie wyobrażam na moich włosach choć wiadomo, że każde lubią co innego.
|
|
|
|
|
#3529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zwłaszcza na upały. Sama tak chodzę przez większość tygodnia + zawsze na górę daję jakiś kwiatek i efekt jest spoczko. Kilka osób już mi to mówiło. Osobiście wydaje mi się, że bardziej infantylnie wygląda zwykła "kitka" Nigdy jej nie robię, bo wyglądam jak 10-latka.
|
|
#3530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3531 |
|
Rozeznanie
|
Ja taki koczek robię tylko jak idę pod prysznic żeby całych włosów nie moczyć, a tak to też mi się ta moda nie podoba
A najlepiej jak właścicielka koczka ma duże odrosty i np. koczek jest koloru jasny blond a włosy przy skórze są brązowe... ![]() Już wolę warkocze albo jakieś bardziej staranne upięcia. |
|
|
|
#3532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie stylizuję, bo nie jest to u mnie warte zachodu. Fale wychodzą delikatne tylko po żelu + plunkingu.
Więc w tym momencie nakładam piankę, ale tylko dla większej objętości, a suszę na prosto. Cytat:
![]() Moje na początku pielęgnacji nie trzymały skrętu. Po 3-4 godzinach włosy się prostowały i była kicha. A im dłużej pielęgnowałam, tym było lepiej i w pewnym momencie to nawet w ciągu dnia skręt potrafił mi się podbić po żelu. ![]() Cytat:
A jak się czeszę do ludzi, to robię zwykle koka i właśnie niemal na czubku (trochę bardziej z tyłu jednak, ale to wciąż wysoki kok), bo w niskich upięciach nie wyglądam dobrze. Mam wysokie czoło i dość rzadkie włosy nad czołem, więc jak upnę włosy nisko, to wygląda, jakbym ich prawie nie miała. A w takim wysokim koku wszystko wygląda dobrze. A w zwykłej kitce zdarza mi się chodzić, ale bardzo rzadko. Śmieszna jest. ![]() Z moich niestety też się nie da. |
||
|
|
|
#3534 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wszyscy mi mówią, że wyglądam genialnie w bardzo wysokich upięciach, natomiast w zwykłych jakbym miałam pięć włosów na krzyż.Gdzie te długie włosy, które mogłam wiązać w kucyk na czubku głowy
Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-07-30 o 15:52 |
|
|
|
|
#3535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) ale dość wysoko, tak samo jak lubię wysokie kucyki Czasami zdarzy mi się zrobić niskiego koka, ale tylko wtedy, gdy mi taka fryzura do stroju pasuje, w innym wypadku wszystko wysoko związane I tak wyglądam jak dziecko, więc mogę się jak dziecko czesać
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
O, o czymś takim dokładnie mówię:
|
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
O, moja aktualna fryzura.
![]() Tylko takich odrostów nie mam, bo nie wiem, czy mowa o fryzurze, czy o odrostach. Ktoś pisał o odrostach, ale już nie pamiętam kto. I koka robię właśnie na takiej mniej więcej wysokości. Widać przynajmniej wtedy, że mam jakieś włosy. |
|
|
|
#3538 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
I love dyfuzorCytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- No i mi się podoba! ![]()
|
|
#3539 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Zwykle jest to coś takiego: ![]() lub: Czasami dorzucam z tyłu odwróconego francuza, albo z przodu, jednego, dwa lub trzy byle jak splecione... A ostatnio robię jeszcze coś takiego: - Mega na upały i przy dzieciakach Super ochrona przed wyrywaniem, bo przy rozpuszczonych, kucykach czy niskich upięciach, to masakra
|
|
|
|
|
#3540 |
|
Konto usunięte
|
Witam, przygodę z włosomaniactwem rozpoczęłam stosunkowo niedawno. Jeżeli w ogóle ją rozpoczęłam
![]() Jako malec miewałam różne włosy. Dosłownie. Ponieważ moja mama ma prościutkie, niskoporowate włosy, a tata falowane, raczej szopowate (dostrzegłam na starych zdjęciach, jak były jeszcze modne długie fryzury, o zgrozo! Mam też trudności, co do określenia porowatości moich włosów, raczej traktuję je jak wysokoporowate, może się mylę? Myję włosy średnio 2/3 razy w tygodniu. Przed wakacjami (Wraz z rozpoczęciem odstawiłam prostownicę) zrobiłam największy błąd mojego życia, po każdym umyciu robiłam sobie prostownicą loki twierdząc, że tak ładniej wyglądają. Nie pomyślałam, jak prostownica może niszczyć włosy. Praktycznie bardzo często chodzę z włosami związanymi, oprócz dni, gdy włosy są pierwszej świeżości ![]() Nigdy ich nie czeszę, jedynie na mokro grzebieniem z rozstawionymi zębami. Stan moich włosów oceniam na... dobry? Co myślicie? Włosy w załączniku są po naturalnym wyschnięciu. Są niefarbowane, naturalne. Przed myciem nałożyłam na włosy odżywkę alterrę granat i aloes pomieszaną z olejem lnianym. Spłukałam normalnym szamponem, jaki był w łazience - Pantene Oil Therapy. Kiedyś raz użyłam oleju z awokado, ale nie zauważyłam efektów... ![]() Proszę o porady dotyczące moich włosów, może ze zdjęcia uda wam się ustalić ich porowatość? Błagam o pomoc! Edytowane przez 3ba950c8c49f5af78bf2bff0301e720ca42c6fd2_5edd71bb2612a Czas edycji: 2014-07-30 o 20:05 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

Ja nie próbowałam go robić szczerze mówiąc, ale mam w planach i najpierw w domu z nim pochodzę. 

Zawsze mam wrażenie, że mam gniazdo na głowie i wcale to dobrze nie wygląda.