|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Cytat:
Tak patrzę, ze ponad tydzień jestes przede mną. Ja w piątek zacznę 20t. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3512 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super, ze zdrowa coreczka bedzie Tez mam zal, bo nie wszystkie mamy sie moge jeszcze cieszyc
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!!!
Melduję się już w domu. nie było kiedy wejść na wizaż, a na telefonie to mnie denerwuje bo nie mam aplikacji tylko patrzę normalnie. Było super, pogoda dopisała, towarzystwo już nie koniecznie. droga szybko poszła, córka zniosła bardzo dobrze, ja nawet też. opaliłam się trochę, trochę przypiekłam mimo, że w cieniu przesiedziałam praktycznie cały czas. Teraz próbuję ogarnąć haos w domu, bo w piatek ma być facet do malowania pokoju Młodej, i muszę wszystko przygotować, zajęłam się przeglądaniem ciuchów po córce i już wiem czego mi mniej więcej brakuje, jeszcze rozmiarówki będę musiała dokładniej sprawdzić. dzisiaj kończę 19 tydzień. ale to zleciało ![]() niestety nie jestem w stanie Was nadrobić. mam do przeczytania ponad 30 stron jakby któraś miała ochotę mi streścić co u Was to będzie mi miło
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3515 |
|
Wtajemniczenie
|
Karooo
wczoraj właśnie się zastanawialam kiedy wracasz z tego urlopu jako osoba na warcie jak to wczoraj sugub powiedziała
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tobie żadne pamiętniki niepotrzebne Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3517 |
|
Zadomowienie
|
puzle? wow! nie wiedziałam że ktoś jeszcze zajmuje się takimi oldschoolowymi zajęciami!fajnie!! ja myślę że siądę do takich rzeczy na jesieni jak będzie szaro i smutno....taki wzór z palmami....
![]() wczoraj się mocno pogryzłam z TŻ...zrobiłam popcorn wczoraj na zgodę i jakoś poszło chociaż ćwiczę go i wypominam.... no ale jest nieznośny na tym zwolnieniu....(albo to ja nie przyzwyczajona do takiego zachowania...to on zazwyczaj ma więcej cierpliwości do mnie) Witaj Karo! cieszę się że pogoda dopisała! ja w poniedziałek lece do gdańska i już mam ochotę się pakować. jak stanę nad brzegiem morza to chyba będę całować ten piasek tak mi się tęskni.. a powiedz dużo ludzi na plażach?
|
|
|
|
#3518 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to tak tylko dla jasności ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3519 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie, pytałam o pieluszki wielorazowe, bo takie chcę spróbować zakładać, ale to nie ze względu na wydatki a raczej dla zdrowia dziecka. Jednorazowe oczywiście też kupię, żeby były w razie co I mi najlepiej składem odpowiadają Bella Happy - ze sroki chyba wyczytałam. Chociaż dobre opinie były też na Huggisy, a te ostatnio słyszałam że są niedostępne w PL a ja je widziałam w tesco Jak będę teraz jakoś w tesco muszę się upewnić i dam znać. Cytat:
Ja wczoraj późno poszłam spać, rano dziś szybko wstałam i już normalnie padam na twarz więc zrobię sobie drzemkę Gratuluję udanych wizyt i potwierdzonych płci i trzymam kciuki za kolejne
|
|
#3520 |
|
Rozeznanie
|
Własnie wróciłam z bardzo krótkiego, acz romantycznego
Ile stron! Gratulacje dla wszystkich popołówkowych mamuś i chyba faktycznie chłopcy dościgają dziewczyny. Widziałam, że dziś tez kilka wizyt, więc życzę powodzenia i ściskam kciuki ![]() Pisałyście o pierwszych spotkaniach z tż. U mnie było dziwnie, bo J pracuje z moją mamą, a ja u nich na praktykach byłam i tak się jakoś potoczyło Do tej pory mąż ze swoją teściową są po imieniu, a mama się śmieje, że zna go dłużej niż ja A czy jest romantyczny? Hmm, w porównaniu do mnie to nawet bardzo ![]() Muszę zrobić glukozę. Czy krew pobiera się dwa razy? Przed i po wypiciu tego napoju? Widzę, że i u Was upały nie odpuszczają... A, i mąż mi zrobił niespodziankę i na zakupy dla malucha zabrał. Nawet wiedział, czego szukać. A jak się spytałam skąd wie, to powiedział, że patrzył na listę, którą wydrukowałąm z pierwszej strony naszego wątku ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Byłam dziś w tesco, huggisy są, ale chyba już resztki , bo niewiele ich na półkach.
|
#3521 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, to czekam! Dziękować Cytat:
![]() Cytat:
Ludzi dużo. Władysławowo mnie rozczarowało. Tłumy i to ogromne, nie za tanio, no i taki syf na plaży że szkoda gadać :/ musieliśmy pilnować dzieciaków bo normalnie kapsle w piasku, pet na pecie. o innych rzeczach nie wspomnę. jednak Łeba ładniejsza, sprawdzona i mimo że większa, więcej ludzi to jednak jakoś tam przyjemniej. Basjenia nie zapomnij wpaść na jarmark dominikański ja bym tam mogła popłynąć na niektórych stoiskach. ![]() właśnie gotuję barszczyk czerwony z ziemniakami na obiad. matko, nawet nie wiecie jak mam dość żarcia w knajpach :/ na drugie naleśniki. A co u Was? naróbcie mi smaka na coś pysznego Oooo!!! Bigos bym zjadłam albo kapuśniaka pysznego i gofra
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie chyba mój brzuch nie wskazuje na to, że w ciąży jestem bo nikt nie reaguje albo tacy niekulturalni ludzie tu mieszkają
Chociaż jak chodzę na 5 km odcinku to patrzą zdziwieni. Chyba jedną z nielicznych w ciąży jestem co rusza się z domu (mowa o moim mieście ). My z mężem zazwyczaj na jesieni za puzzle się bierzemy. W Pepco dość tanio można kupić. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3523 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3524 |
|
Zadomowienie
|
Hasiap aaa... ja myślałam, że o wydatek. Powiem Ci, że na wielorazówkach nie znam się absolutnie, chociaż koleżanka z poprzedniego wątku używała jakiś,bo mocno jej córci po jednorazówkach się pupa odparzała. Do pieluszek happy jestem zrażona. Za każdym razem gdy je kupiłam/dostałam to przy kupce piersiowej moje dziecko było upaprane po szyje
te ściagacze są słabej jakości i wszystko wychodziło huggiesy lubiłam przy synu bardzo, ale przy córci jakoś dostałam raz i się odparzała mocno i na dadach do samego końca, bo od dwóch tygodni odpieluchowana no i u mnie już nie ma w sklepach ich, być może w innych są, bo mają zapasy w magazynach no o któraś też pisze, że na all są Karo super, że urlop się udał. Inka to skarbnica wiedzy jeśli chodzi o pamięć. Dużo już się płci ujawniło i myślę, że warto zajrzeć na klub... Mam już dość upałów... chociaż mieszkając ma wsi powinnam doceniać taką pogodę, bo żniwa na całego ![]() I tęsknię za ciemnymi porankami. Basia wstała o 4.30 i do 6.30 sprzeczała się ze mną, że chce na dwór skakać na trampolinie i weź przetłumacz, że to nie pora jakoś zdjęła pampka (zakładam na noc) i z gołym tyłkiem zasnęła i do 10 tak drzymała hehe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3525 |
|
Zadomowienie
|
nie będę w samym Gdańsku tylko w wiosce Mikoszewo-20km od centrum. i dobrze....miejskiego życia w warszawie mam wystarczajaco dużo! unikam straganów i straganeczków bo już z biżu się w kartonie nie mieszcze!
Suqub ja się zastanawiam jak ludzie na mnie patrzą jak rowerem jeżdże ![]() co do sklepów-wchodze w kolejkę i mówię że w ciąży czy mogę. chociaż jak dochodzę do kasy to już zazwyczaj padam na twarz więc jest mi to bardzo na rekę! |
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
No to udanego wypoczynku już dzisiaj życzę
oby pogoda Wam dopisała, tak jak nam zjadła bym gołąbki...
|
#3527 |
|
Rozeznanie
|
a ja bym zjadła naleśników z kurczakiem i z warzywami z sosem śmietanowym o matko dziś za mną cały dzień chodzą a robić mi się nie chce
|
|
|
|
#3528 |
|
Zadomowienie
|
widziałam w rosmanie w promo ten płyn do kapieli oilatum baby z jakimś gratisem już nie apmiętam ale dość spory zestaw wychodził za chyba 35zł...z tego co widzę to wyjątkowo dobra oferta.... ale pamiętam że któraś z was mówiła że te emolienty wcale nie są takie dobre...
|
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
![]() ogolnie ponad godzine opoznienia bylo. Z mala ok zrobil jendak usg ale nie badal na samolocie. Morfologia ok jakies pojedyncze bakterie w moczu, mam teraz zrobic toxo igm anty hcv i kwas moczowy. Na glukoze dalej nie dostalam. Kolejna wizyta 28 sierpnia. Od ostatniej wizyty 9 lipca przytylam praiwe 3 kilo i mam juz na plusie prawie 9 masakra jakas. ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Na obiad paluszki rybne na szybkiego . Desz u mnie pada i odrazu z 30 stopni zrobilo sie 22
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I oddaj mi ten chłód! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3531 |
|
Rozeznanie
|
a wy zaś 4strony do przodu eh :P
alekaz- ja mam tak samo z mamą dzis byłam na cmenatrzu i nie mogłam łez powstrzymać :/ tez mnei boli to ze wnuka nie pozna.. takze wiem co czujesz lolcia- mi sie tez tak ciezko oddcyha, mam wrażenie ze mam sie udusic, niby oddech łapie ale nie tak mocno do płuc, wiec moze to norma w ciazy oliwka- gratuluje ![]() a ja dzisiaj bylam na odkrytym basenie ale jakos fajnie nie było, raz ze w kszulce i staniku bo tego stroju jednak nie zaloze, wiec sie ani nie pokąpałam, dwa jakos mnie boli od pachwiny do żeber :/ jakby kamien jaiś znów albo zakazenie dróg moczowych ;( i boli i boli do biedronki przyszly body 5pak 35zł jak was interesuje. Dziewczyny mam do was bardzoooooooooo krepujące pytanie czy w ciaży zauwazyłyscie jakas zmiane waszych narzadow kobiecych? wiecie ponizej pasa .... ja sie strasznie martwie bo jakos od 1,5 miecha jakby przy wejsciu do pochwy był guzek, albo spuchniete, dziwnie to wyglada, ale nie boli i w dotyku miękkie. Mam wraznie ze was nie brzydze wybaczcie, ale nie mam sie kogo proadzic niby wizyty u gina mialam i nic nie mowil a ja mu tez nic nie mowilam, ale sie martwie. Tak mysle czy mzoe bardziej ukrwiona nie jestem w tym miejscu w ciazy po prostu chodzi o to ze są asymetryczne ;( prawa większa i wlansie jakby spuchnieta na dole i jakis guzek. Jest to mega krepujace ale mam nadzieje ze jakos pomozecie
|
|
|
|
#3532 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja tam wolę usg, na samolocie nie lubię Cytat:
Cytat:
ja jakoś nie umiem się tak wepchać. Może się nauczę jak brzuchol bedzie wielki a ja umęczona ![]() Cytat:
![]() a barszczyk z ziemniaczkami jadłam wczoraj a z krokietami przedwczoraj
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
taa ale juz po deszczu i znowu slonko grzeje.
|
|
#3534 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3535 |
|
Rozeznanie
|
kończę pracę i szykuję się na wizytę
proszę trzymać kciuki
|
|
|
|
#3536 |
|
Rozeznanie
|
Justysia, o takie rzeczy musisz pytać lekarza. My nie możemy Ci powiedzieć co tam Tobie jest, bo przecież nie widzimy, a i lekarzami nie jesteśmy
![]() Może niepotrzenie się zamartwiasz, ale skoro ta zmiana nie znika od 1,5 miesiąca, to moim zdaniem powinnaś powiedzieć o tym lekarzowi, że jestes tym zaniepokojona W necie będziesz tylko niepotrzebnie się nakręcać, bo tu nawet (w sieci) ugryzienie komara można podpiąć pod śmiertelną chorobę Ja u siebie nie mam żadnych zmian. alekaz ooo tak, ten deszczyk się przydał madziqqq
|
|
|
|
#3537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do innych przywilejów, a raczej uprawnień: możesz odmówić wyjazdu w delegację, pracodawca nie może Cię zatrudnić w porze nocnej, nie możesz dźwigać ciężarów powyżej iluśtam kg - to dla tych mamuś, które pracują fizycznie, i tak ja wspominałam wyżej możesz wychodzić na wizytę do gina w czasie pracy i nie musisz tego odrabiać. Jedziemy za 1 h z Tżem po pizzę z pizzy hut ;D ![]() Tradycyjnie trzymam kciuki za wizyty ![]() Paulinkus zazdroszczę ruchów i gratuluję u mnie dalej cisza, zastanawiam się co jest ze mną nie tak ....
Edytowane przez doloresd Czas edycji: 2014-07-30 o 16:46 |
|
|
|
|
#3538 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3539 |
|
Rozeznanie
|
ja wiem, ale dopytuje tutaj bo moze akurat ktoras z was tak ma
![]() na necie pisalo ze niby wlasnie w ciazy moze pojawic sie zasinienie,opuchniecie pochwy i warg sromowych i żylaki pochwy |
|
|
|
#3540 |
|
Raczkowanie
|
Melduję się, żeby nie było, że zniknęłam
czytam codziennie ale przez te upały nie chce mi się pisać. Poza tym kołowrotek w pracy bo to moje ostatnie 2dni ale się cieszę! mniej się cieszę tym, że od poniedziałku zaczynamy remont i muszę przygotować dom do niego... wszystko popakować, powynosić, załamka...Inka - piękny brzuchol Basiejna - cieszę się, że moje czary podziałały i dostałaś prezencik ![]() Alekaz - rozumiem Cię, ja z kolei od 9lat bez Taty. Bardzo mi go brakuje i zawsze mówię mojemu mężowi, że bardzo by się polubili bo są tacy do siebie w wielu względach podobni! Wszystkim dziewczynom, które były na wizytach - gratulacje Ja czuję jakiś wewnętrzny niepokój, myślę, że dopiero po połówkowym (w czwartek za tydzień) jak dowiem się, że wszystko ok - uspokoję się zupełnie. Maluch kopie niesamowicie, a dziś dop. 18t3dni! Teraz właśnie kopie, pewnie macha ciotkom na wizażu |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.

Super, ze zdrowa coreczka bedzie
Tez mam zal, bo nie wszystkie mamy sie moge jeszcze cieszyc

Jak będę teraz jakoś w tesco muszę się upewnić i dam znać. 

.... ja sie strasznie martwie bo jakos od 1,5 miecha jakby przy wejsciu do pochwy był guzek, albo spuchniete, dziwnie to wyglada, ale nie boli i w dotyku miękkie. Mam wraznie ze was nie brzydze wybaczcie, ale nie mam sie kogo proadzic