Styczniowe mamusie 2015, cz. II - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-30, 20:28   #2791
smerfetka2808
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Mi sie podoba huśtawka-bujaczek graco sweetpeace fake fur ;p

Smerfetka: to jak jutro będziesz z ranca tzn po 11 to wrzuce;d
oki powinnam być jak nie zapomne

kurka ale fajn te bujaczki tylko ceny mi się nie podobają
Stary 2014-07-30, 20:28   #2792
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brawurka_29 Pokaż wiadomość
Jestem juz.

Kinia ten mi sie podoba avatar

Ja mam test obciążenia glukoza w październiku 

Dusilka o nie nie wszystko jest możliwe spróbuj trzasnac obrotowymi drzwiami

Po wizycie ok.zrobil szybko scan zeby zerknąć czy wszystko w porzadku.Serducho bije, male bylo aktywne.Powiedzial ze wszystko jest w jak najlepszym porzadku.Macica czysta, ładna. Uspokoiłam sie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
no i brawo wizyta udana.

Cytat:
Ale mam ochotę na kaszankę!!!;d jutro chyba na obiad robię burgery:d
Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Witam po usg. Wszystko ok. Dzidzius ma 8.5 cm juz. Przeziernosc ok.
Ale musze przyznać ze polski gin ma o wiele lepsze usg, duzo lepiej widac.
duży człowiek już
Cytat:
Pochwale sie tez bujaczkiem ktory ostatnio kupiłam a dzis kurier przyniósł.

http://m.youtube.com/watch?v=cnaaNr00wYM
fajny, bardzo mi się podobają bujaczki i chyba się zdecyduję na zakup.
Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie - wszystko ok Dwa razy słuchałam tętna bo raz przez usg a raz w gabinecie przez inny sprzęt - 160 uderzeń

Do tego okazało się że ciąża albo jest tydzień starsza albo tak szybko się synek rozwija i jest duży.

Stwierdzono płeć - mamy syna Mąż był akurat w gabinecie i pierwszy raz widział juniora na usg Zdziwił się że taki ruchliwy i syn mu pomachał rączką

Młody waży 180 g i wychodzi że jest 17t2d (zamiast 16t3d)... Poród przesunął się na 5 stycznia. Obwód główki - 12 cm, obwód brzucha 11,3 cm...
Rośnie mi gigant w brzuchu

Mąż się cieszy bo mówi że będzie wielki po tatusiu i uparty po mamusi więc nikt mu nie podskoczy
gratuluję syna to mamy ten sam termin
Cytat:
Napisane przez olena90 Pokaż wiadomość
Chyba ze cora bedzie podobna do taty to nie zabierze. Mi klientki mowia ze ladnieje wiec jak mowie ze cora to same stwierdzily ze bedzie corcia tatusia.

Nie nadrobie.. nie chce mi sie. Witam sie w 15tc. Brzuch mnie juz tak swedzi ze dostaje wscieku macicy a i sutkach nie wspomne. Nie mowiac juz o tym ze brzuch mam twardy jak nie wiem co...
skóra swędzi, bo pewnie się rozciąga. Smaruj się regularnie.
Stary 2014-07-30, 20:29   #2793
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Karoloo: wozek upatrzony? My wydamy na wyprawkę tyle ile bedzie trzeba,nie mam kwoty do jakiej chcemy sie zmieścić,trzeba kupić to co potrzebne i tyle.
Właśnie jeszcze nie mam nic upatrzone Podoba mi się wózek -> KLIK ale jego cena powala (4tyś) a tyle zdecydowanie za wózek nie dam Zresztą będę musiała kiedyś podjechać do sklepu i obadać te wszystkie wózki bo w nazwach się gubie

A pytam się o wyprawkę, bo spotkałam się z opinią, ze wychodzi ok 6 tyś (nie licząc wózka) dlatego też chciałam te dane jakoś zweryfikować

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 20:34   #2794
charliss
Zadomowienie

uu koszt wyprawki temat kontrowersyjny. ja tak jak Dusiolka, wydam ile wyjdzie i bedzie trzeba, chcialam namowic tza zebysmy jednak rozlizyli to w czasie a on chce wszystko naraz to niech mu bedzie. Ale podliczylam i te grubsze sprawy w sensie wozek, baza i fotelik, lozeczko i komoda wyjda kolo 5000 zl, do tego ubranka to nie wiem, a wszystkie inne gadzety i wlasnie czesc ubranek, jakies nosidelka to chce sie zmiescic w 2 tysiacach ale zobacze jak wyjdzie.
No i niestety mieszkanie nieskonczone wiec czekaja nas ogromne wydatki bo do skonczenia jeszcze kilkadziesiat k potrzebe, moze dlatego wszystko mu jedno czy wyprawka naraz czy oddzielnie bo wydatki beda caly czas a mieszkanie trzeba skonczyc teraz, bo potem wiadomo.
Chce jak najmniej niepotrzebnych rzeczy kupowac, a znaczna czesc chce dokupic jak sie dziecko urodzi, w koncu sklepy sa na kazdym rogu otwarte 7 dni w tygodniu i do tego niedaleko, kilka centrow handlowych w promieniu 15 min samochodem. Nie chce wydac kasy na cos co sie moze przydac a moze nie. Wiec przed narodzinami tylko niezbednik

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Właśnie jeszcze nie mam nic upatrzone Podoba mi się wózek -> KLIK ale jego cena powala (4tyś) a tyle zdecydowanie za wózek nie dam Zresztą będę musiała kiedyś podjechać do sklepu i obadać te wszystkie wózki bo w nazwach się gubie

A pytam się o wyprawkę, bo spotkałam się z opinią, ze wychodzi ok 6 tyś (nie licząc wózka) dlatego też chciałam te dane jakoś zweryfikować
fajny wozek, jaki to model? ja ciagle poszukuje. a ten niezly!
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 20:40   #2795
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
uu koszt wyprawki temat kontrowersyjny. ja tak jak Dusiolka, wydam ile wyjdzie i bedzie trzeba, chcialam namowic tza zebysmy jednak rozlizyli to w czasie a on chce wszystko naraz to niech mu bedzie. Ale podliczylam i te grubsze sprawy w sensie wozek, baza i fotelik, lozeczko i komoda wyjda kolo 5000 zl, do tego ubranka to nie wiem, a wszystkie inne gadzety i wlasnie czesc ubranek, jakies nosidelka to chce sie zmiescic w 2 tysiacach ale zobacze jak wyjdzie.
No i niestety mieszkanie nieskonczone wiec czekaja nas ogromne wydatki bo do skonczenia jeszcze kilkadziesiat k potrzebe, moze dlatego wszystko mu jedno czy wyprawka naraz czy oddzielnie bo wydatki beda caly czas a mieszkanie trzeba skonczyc teraz, bo potem wiadomo.
Chce jak najmniej niepotrzebnych rzeczy kupowac, a znaczna czesc chce dokupic jak sie dziecko urodzi, w koncu sklepy sa na kazdym rogu otwarte 7 dni w tygodniu i do tego niedaleko, kilka centrow handlowych w promieniu 15 min samochodem. Nie chce wydac kasy na cos co sie moze przydac a moze nie. Wiec przed narodzinami tylko niezbednik

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

fajny wozek, jaki to model? ja ciagle poszukuje. a ten niezly!
Właśnie też przed narodzinami chce mieć niezbędne minimum. Nie chce mieć rzeczy, które nie będą mi potrzebne- zresztą zawsze się zastanawiam czy dana rzecz jest mi potrzebna i czy mogę bez problemu się bez niej obejść Wiadomo, ze wózek, fotelik + baza, łóżeczko itd w podliczeniu to dość spory koszt i trzeba go ponieść ale np. czy ubranka macie w spadku/ kupujecie na all megapaki czy wszystko nowe

A wózek to model Peach 2

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2014-07-30, 20:43   #2796
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:

Jak bez wózka to nie wiem co ta kwota zawiera:d my wozek planujemy do 2tys,jakos mnie nie ciągnie zeby wiecej wydawać;p no i reszta co bedzie trzeba myśle ze nam wyjdzie w granicach 4-5tys

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Właśnie też przed narodzinami chce mieć niezbędne minimum. Nie chce mieć rzeczy, które nie będą mi potrzebne- zresztą zawsze się zastanawiam czy dana rzecz jest mi potrzebna i czy mogę bez problemu się bez niej obejść Wiadomo, ze wózek, fotelik + baza, łóżeczko itd w podliczeniu to dość spory koszt i trzeba go ponieść ale np. czy ubranka macie w spadku/ kupujecie na all megapaki czy wszystko nowe

A wózek to model Peach 2

Ja cześć ubranek nowych a cześć od rodziny
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 20:47   #2797
charliss
Zadomowienie

ja ubranka nowe, w sumie wychodzi ze wszystko nowe bo w rodzinie nie ma malych dzieci a jak sa to w takim wieku ze same uzywaja, a u znajomych to samo. moze jakies maty edukacyjne sie uda "wypozyczyc" itp.
a co do tej ceny co podalas to tez sie zastanawiam co 6k bez wozka ona zawiera...
wozek ja biore maxi cosi mura plus 4 albo quinny mood albo mutsy igo albo bugaboo cameleon. nie moge sie zdecydowac;/ ale wszystko przewaza na mure poki co.
Stary 2014-07-30, 20:56   #2798
smerfetka2808
Zakorzenienie

my tez ubranka nowe zresztą wszystko nowe, ale może bujaczek huśtawkę nam bart męża przywiezie właśnie mi maila napisał
a co do kosztów no to my bez wózka liczymy więc to jakieś 2k mniej na szczęście
i wybrałam nowy wózek nie riko nano bo go w sklepach nie ma
ale tako moonlight jest mega! no ale kosztuje 1800zł więc zobaczymy jak to będzie...
Stary 2014-07-30, 21:03   #2799
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Elvira moja znajoma ostatnio mi napisala,ze jak bede miec dziewczynke to identyczny mi pozyczy (ma caaaly rozowy ).
To super!

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 21:03   #2800
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
my tez ubranka nowe zresztą wszystko nowe, ale może bujaczek huśtawkę nam bart męża przywiezie właśnie mi maila napisał
ale tako moonlight jest mega! no ale kosztuje 1800zł więc zobaczymy jak to będzie...
jak nie ma?;p w internetowych jest wszedzie az sprawdzilam. kolezanka go ma i jest zadowolona, do tego szary i bardzo ladnie wyglada.
Stary 2014-07-30, 21:04   #2801
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja doszłam do wniosku ze ubranka bede tylko nowe kupować. Na przecenach sa tak dobre ceny ze nie ma sensu kupować na aukcjach bo przesyłka drogo wychodzi.

Stary 2014-07-30, 21:07   #2802
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
jak nie ma?;p w internetowych jest wszedzie az sprawdzilam. kolezanka go ma i jest zadowolona, do tego szary i bardzo ladnie wyglada.
tak tak w necie jest
ale ja sobie go chciałam pomacać, wiesz o co chodzi?

Cytat:
Ja doszłam do wniosku ze ubranka bede tylko nowe kupować. Na przecenach sa tak dobre ceny ze nie ma sensu kupować na aukcjach bo przesyłka drogo wychodzi.
no dokładnie, nie a co a przynajmniej się dokładnie widzi co to jest i jaki materiał
Stary 2014-07-30, 21:08   #2803
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
ja ubranka nowe, w sumie wychodzi ze wszystko nowe bo w rodzinie nie ma malych dzieci a jak sa to w takim wieku ze same uzywaja, a u znajomych to samo. moze jakies maty edukacyjne sie uda "wypozyczyc" itp.
a co do tej ceny co podalas to tez sie zastanawiam co 6k bez wozka ona zawiera...
wozek ja biore maxi cosi mura plus 4 albo quinny mood albo mutsy igo albo bugaboo cameleon. nie moge sie zdecydowac;/ ale wszystko przewaza na mure poki co.
Sa w Pl jeszcze bugaboo cameleon? Tu juz nie sprzedają nowych bo wyszły bugaboo buffalo. W sumie bardzo podobny ale ma wieksze przednie kolka. Mi sie one nie podobają ze względu na to ze maja siedzenie kubelkowe, nie wyobrazam sobie zeby dziecko miało drzemki w takiej pozycji siedzącej, je sie tylko przechyla, tak jak quinny buzz z reszta. Ale to moje zdanie, ludzie maja i chwala.

Stary 2014-07-30, 21:11   #2804
charliss
Zadomowienie

a no wiem o co chodzi bo sama zawsze tak robie ze najpierw macam na zywo a potem kupuje przez internet. mam niedaleko sklep gdzie on stoi, moge pomacac za Ciebie;p

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Sa w Pl jeszcze bugaboo cameleon? Tu juz nie sprzedają nowych bo wyszły bugaboo buffalo. W sumie bardzo podobny ale ma wieksze przednie kolka. Mi sie one nie podobają ze względu na to ze maja siedzenie kubelkowe, nie wyobrazam sobie zeby dziecko miało drzemki w takiej pozycji siedzącej, je sie tylko przechyla, tak jak quinny buzz z reszta. Ale to moje zdanie, ludzie maja i chwala.
no wlasnie jest cameleon 3. wlasnie mnie tez to siedzisko odstrasza kolezanka ma i widzialam jak mała spi to jakos niewygodnie mi sie zdawalo. a w quinny moodd jak jest? bo na zdj ta spacerowka wyglada jakby sie nie rozkladala na plasko tylko tez byla kubelkowa.

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

bugaboo ma po prostu ogromna przewage wagowa przy podbonych parametrach co inne wozki. za to kolejny rpoblem cameleona to nisko zawieszona gondola, mam 170 cm i gdzies bym miala ja w kolanach.
Stary 2014-07-30, 21:11   #2805
dormicum
Przyczajenie

Witam Wszystkich
Widzę, że temat jest już dłuuugi. Znajdzie się jeszcze miejsce dla mnie? Termin porodu mam na 3 stycznia
dormicum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 21:13   #2806
Martusia1499
Rozeznanie

Smerfetka znajdzie się jeszcze miejsce dla mnie w klubie ?
Stary 2014-07-30, 21:14   #2807
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
tak tak w necie jest
ale ja sobie go chciałam pomacać, wiesz o co chodzi?

no dokładnie, nie a co a przynajmniej się dokładnie widzi co to jest i jaki materiał
Ja dzis w Gap pokupowalam i ceny i jakość super.

Stary 2014-07-30, 21:14   #2808
Martusia1499
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dormicum Pokaż wiadomość
Witam Wszystkich
Widzę, że temat jest już dłuuugi. Znajdzie się jeszcze miejsce dla mnie? Termin porodu mam na 3 stycznia
Zapraszamy, zapraszamy

Jak się czujesz ? Jak dzidziuś ? Opowiedz coś o sobie
Stary 2014-07-30, 21:16   #2809
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Lilijka właśnie teraz widzę, że mieszkamy blisko siebie
tak e to może jak maleństwa się pojawią to zapraszam na spacerek
elvira z tymi ciuchami z aukcji masz rację , czy ja gratulowałam dzisiejszej wizyty? jeśli nie to gratuluję
charliss burak ze mnie, zadałaś mi rano pytanie i nie zacytowało mi i nie odpowiedziałam. Stawianie się: U mnie to jest twardnienie brzucha, takie nie przyjemne uczucie, do tego czasem jakiś skurcz/ skurcze. Muszę się poradzić gina w tej sprawie, bo w pierwszej tego nie miałam.
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 21:17   #2810
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Cytat:
Wszystkie te wózki są fajnę I jak tutaj się zdecydować, który jest najlepszy Jak wybrać ten jedyny

A cena zawiera:
nowe ubranka, kosmetyki, fotelik plus baza, laktator, leżaczek, lóżko, komody itd itd. (było jeszcze pare pozycji ale nie pamiętam)

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2014-07-30, 21:17   #2811
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
a no wiem o co chodzi bo sama zawsze tak robie ze najpierw macam na zywo a potem kupuje przez internet. mam niedaleko sklep gdzie on stoi, moge pomacac za Ciebie;p
no to jakbyś mogła to byłoby super a jakby jeszcze tako moonlight był do porównania to wiesz
ja mam 165cm więc troszkę niższa jestem od Cię

Martusia, jasne

dormicum, hej hej opowiadaj co i jak

Elvira, mówisz że zaczynasz szaleć?
Stary 2014-07-30, 21:17   #2812
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

no wlasnie jest cameleon 3. wlasnie mnie tez to siedzisko odstrasza kolezanka ma i widzialam jak mała spi to jakos niewygodnie mi sie zdawalo. a w quinny moodd jak jest? bo na zdj ta spacerowka wyglada jakby sie nie rozkladala na plasko tylko tez byla kubelkowa.

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

bugaboo ma po prostu ogromna przewage wagowa przy podbonych parametrach co inne wozki. za to kolejny rpoblem cameleona to nisko zawieszona gondola, mam 170 cm i gdzies bym miala ja w kolanach.
Wlasnie moodd ma ten plus ze sie na płasko rozkłada. Same plecy sie rozkładają jakby.

Stary 2014-07-30, 21:17   #2813
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
tak e to może jak maleństwa się pojawią to zapraszam na spacerek
elvira z tymi ciuchami z aukcji masz rację , czy ja gratulowałam dzisiejszej wizyty? jeśli nie to gratuluję
charliss burak ze mnie, zadałaś mi rano pytanie i nie zacytowało mi i nie odpowiedziałam. Stawianie się: U mnie to jest twardnienie brzucha, takie nie przyjemne uczucie, do tego czasem jakiś skurcz/ skurcze. Muszę się poradzić gina w tej sprawie, bo w pierwszej tego nie miałam.
nie burak
mignela mi Twoja odpowiedz przed oczami! to ja nie chce tego miec, moja mama narzekala na to, ale jakos pozniej. wiec myslalam ze to jak brzuch duzy chociaz Wasze duze
Stary 2014-07-30, 21:18   #2814
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
no to jakbyś mogła to byłoby super a jakby jeszcze tako moonlight był do porównania to wiesz
ja mam 165cm więc troszkę niższa jestem od Cię

Martusia, jasne

dormicum, hej hej opowiadaj co i jak

Elvira, mówisz że zaczynasz szaleć?
Tak dokładnie

Stary 2014-07-30, 21:23   #2815
dormicum
Przyczajenie

Mam na imię Basia i mam 26 lat
Już w tym roku raz byłam w ciąży, ale w lutym poroniłam. I w najmniej spodziewanym momencie szybko udało nam się z mężem zajść drugi raz w ciążę i jest wszystko ok Maluszek rośnie, w poniedziałek idę do gina na wizytę także może wtedy się pochwalę jaki już jest duży i czy widać płeć. Na razie jest wielka niewiadoma

Widzę, że już macie tutaj zaplanowane zakupy dla dziecka, a ja nie mam nic...
Stary 2014-07-30, 21:25   #2816
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
nie burak
mignela mi Twoja odpowiedz przed oczami! to ja nie chce tego miec, moja mama narzekala na to, ale jakos pozniej. wiec myslalam ze to jak brzuch duzy chociaz Wasze duze
swojego jeszcze brzucha nie pokazywałam a nie ja odpowiedziałam, tylko któraś z dziewczyn (to akurat zapamiętałam)

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez dormicum Pokaż wiadomość
Mam na imię Basia i mam 26 lat
Już w tym roku raz byłam w ciąży, ale w lutym poroniłam. I w najmniej spodziewanym momencie szybko udało nam się z mężem zajść drugi raz w ciążę i jest wszystko ok Maluszek rośnie, w poniedziałek idę do gina na wizytę także może wtedy się pochwalę jaki już jest duży i czy widać płeć. Na razie jest wielka niewiadoma

Widzę, że już macie tutaj zaplanowane zakupy dla dziecka, a ja nie mam nic...
o kolejna ze śląska, witaj
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

Stary 2014-07-30, 21:28   #2817
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
swojego jeszcze brzucha nie pokazywałam a nie ja odpowiedziałam, tylko któraś z dziewczyn (to akurat zapamiętałam)

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

o kolejna ze śląska, witaj
dobra - to burak

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

taki wyrafinowany zarcik jakby co;p

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

jak masz 15t5d to masz jakos niedaleko mnie termin lilijka
Stary 2014-07-30, 21:29   #2818
dormicum
Przyczajenie

Witam z Tychów
Stary 2014-07-30, 21:30   #2819
charliss
Zadomowienie

dobra a tak na powaznie - mam wazne pytanie do zorientowanych: na ile wczesniej sie robi teraz planowe cc? 2 tygodnie? tydzien? ktos sie orientuje?
Stary 2014-07-30, 21:40   #2820
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:

jak masz 15t5d to masz jakos niedaleko mnie termin lilijka
a na kiedy masz termin? i kiedy ostatnia @
ja mam na 12 stycznia, ostatnia @ była 5 kwietnia, ale wg usg dzidzia ma 15t5d, a wg ostatniej @ dzidzia powinna być w 16t5d ot tak......

dormicum rodzinne strony......

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
dobra a tak na powaznie - mam wazne pytanie do zorientowanych: na ile wczesniej sie robi teraz planowe cc? 2 tygodnie? tydzien? ktos sie orientuje?
nie ma reguły, to wszystko zależy od lekarza prowadzącego, u mnie było tak - termin miałam na 19 lutego, lekarz kazał mi się stawić do szpitala 7 lutego... a mała wyszła przez cc 5 lutego (tu zaważyły inne przyczyny na takiej decyzji - mała urodziła się dokładnie w 38t) czyli z założenia ginekologa 2 tygodnie wcześniej
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości