Wystarczająco Dobre Panie Domu - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-30, 07:38   #3631
201608160903
Konto usunięte

Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu

Cytat:
Napisane przez slaaave13 Pokaż wiadomość
A to łobuz A ja bym chetnie zjadla arbuza ojeju

moje brownies z malinami dostały od Tz 9/10 ja zjadłam i dałam sobie sama 10/10 a co się będę tylko maliny kwaśne
Ja zrobiłam z borówkami i czekolada + kwasek = 
Wyszło mi takie jak lubię - na górze skorupka, na dole płynne. Też bym dała 10/10 a co. Fanki brownies (Kash też się łapie do naszego klubu) łączcie sie!
Cytat:
Napisane przez kjd3 Pokaż wiadomość
Porządku się nie robi; PORZĄDEK SIĘ UTRZYMUJE! (szkoda, że nie w moim domu).
A ja mam plan dziś pomyć panele, podłogi i blaty w kuchni żeby umyć ostatnie ślady po teściach i to jedyne, co mnie motywuje... dziś się wynoszą jak dobrze pójdzie to może się z nimi minę... yeah!

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Ja myślę że nawet jak nic się nie dzieje to można odczuwać przyjemność że nic się nie psuje U mnie ten rok jest taki gorący bo w dzień ślubu minie mi rok jak mieszkam sama, powinnam bronić 2 kierunki jak promotor okaże łaskę , ten ślub, certyfikat CAE, zdobycie fajnej pracy... Teraz będzie spokój 2-3 lata a potem mieszkanie i potworki
Widzę, że masz wszystko zaplanowane. Ja wolę żyć nieco bardziej spontanicznie

-
Witam się ze wszystkimi tą piękną poranną porą na stół kawusia!

Miałam dziś iść na rozmowę (wysyłam trochę Cv bo w mojej pracy atmosfera jest ciągle kiepska, wczoraj koleżanka w dobrej wierze powtórzyła jak mnie i drugą juniorke obgadywala reszta zespołu...najpierw się bardzo przyjęłam i zestresowałam, później zdenerwowałam brakiem profesjonalizmu), ale nie zauważyłam że życzą sobie świadectwa pracy i dyplomy ze studiów których nie mam przy sobie więc nie idę ogolnie to dzwonią ale albo kasa słaba, albo pod Warszawą albo coś i nigdy nawet nie docieram na rozmowę. Może coś się pojawi po wakacjach ciekawego.

W mieszkaniu wszystko gotowe, meble skręcone, tylko w garderobie jeszcze stoją pudła i wory. Od dziś teściów nie ma, zarządziłam już butelkę z tej okazji. Miłego dnia!
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 07:43   #3632
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość

W mieszkaniu wszystko gotowe, meble skręcone, tylko w garderobie jeszcze stoją pudła i wory. Od dziś teściów nie ma, zarządziłam już butelkę z tej okazji. Miłego dnia!
I to jest dobry pomysł

Witam z rana

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 08:02   #3633
Dotka90
Zakorzenienie

Wszamałam śniadanko, zaraz zrobię kawe, bo czekam na kumpla
Później ogarnę obiad na dziś (burgery) i jutro (leczo), upiekę ciasteczka i spróbuję załatwić tego lekarza do umowy o pracę :/

Jakaś taka połamana się dziś obudziłam, wszystko mnie boli, gardło boli.. Nie wspominając o tym, że mam dzisiaj 36 dzień cyklu, a @ jak nie było tak nie ma
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 08:47   #3634
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że masz wszystko zaplanowane. Ja wolę żyć nieco bardziej spontanicznie
Ze mnie jest control freak, nie lubię niespodzianek, wolę rzeczy zaplanowane

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 10:12   #3635
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Ze mnie jest control freak, nie lubię niespodzianek, wolę rzeczy zaplanowane
Ja też taka jestem i dobrze mi z tym
Nie lubię niespodzianek (zazwyczaj mnie rozczarowują...)

Witam się, już środa
Dziś jedziemy z TŻ oglądać mieszkanie do wynajęcia...
Mam nadzieję, że nam się spodoba
Stary 2014-07-30, 10:38   #3636
ParoleParole
Zakorzenienie

Hej,

Sąsiad nade mną od 6 wierci, i wali w ściany Normalnie mam ochotę go zabić. Remont remontem, ale gdzież od 6

Ogólnie miałam iść do biblioteki, ale 3 osoby miały przyjść mieszkanie zobaczyc i co... Żadna nie przyszła
Stary 2014-07-30, 12:07   #3637
slaaave13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
robiłaś z tego przepisu, który wrzuciłam na babeczki? on jest idealny moim zdaniem
si! idealny, wszystkie przepisy z tej strony są genialne, uwielbiam je

Cytat:
Ja zrobiłam z borówkami i czekolada + kwasek = 
Wyszło mi takie jak lubię - na górze skorupka, na dole płynne. Też bym dała 10/10 a co. Fanki brownies (Kash też się łapie do naszego klubu) łączcie sie!
ja planuje z jagodami zrobić

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Wszamałam śniadanko, zaraz zrobię kawe, bo czekam na kumpla
Później ogarnę obiad na dziś (burgery) i jutro (leczo), upiekę ciasteczka i spróbuję załatwić tego lekarza do umowy o pracę :/

Jakaś taka połamana się dziś obudziłam, wszystko mnie boli, gardło boli.. Nie wspominając o tym, że mam dzisiaj 36 dzień cyklu, a @ jak nie było tak nie ma
oooooooo burgery!!! dałaś mi pomysł na dziś bo zgłodniałam od razu jak przeczytałam BURGERY

Ja tez sie czuje osłabiona strasznie.

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
Hej,

Sąsiad nade mną od 6 wierci, i wali w ściany Normalnie mam ochotę go zabić. Remont remontem, ale gdzież od 6
U nas to samo ide chyba w koncu do rossmana po te zatyczki do uszu bo nie wytrzymam w koncu

Witam, chce któraś ze mną poganiać muchę bo wleciała i ciągle na czymś siada? Wkurza mnie a nie mogę jej dogonić
Stary 2014-07-30, 14:56   #3638
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slaaave13 Pokaż wiadomość
oooooooo burgery!!! dałaś mi pomysł na dziś bo zgłodniałam od razu jak przeczytałam BURGERY

Siedzę z nogami w wodzie z olejkiem świerkowym i się relaksuję. Szamam arbuza i jest pięknie

Kumpel był, nagaliśmy się jak nie wiem Zrobiłam caaaały gar lecza, upieklam ciasteczka, zrobiłam koktajl mango-brzoskwiniowy, przygotowałam sobie wszystko pod burgery.
Kumpla odstawiłam na Dworzec, załatwiłam badania do umowy i teraz 1.5h na relaks, wymocze stopy, zrobię pedicure, a jak TŻ będzie już wracał do domu, to wstawię obiad
Stary 2014-07-30, 15:44   #3639
kraven
Zakorzenienie

I to się nazywa zorganizowana Pani Domu

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 19:16   #3640
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Porządku się nie robi; PORZĄDEK SIĘ UTRZYMUJE! (szkoda, że nie w moim domu).
No właśnie w tym sęk! Lubię mieć porządek. Nawet od czasu do czasu mam "wenę twórczą" w tym zakresie i ochoczo zabieram się do sprzątania. Ale potem zaraz mi ręce opadają, bo ledwo posprzątam, zaraz znowu jest bałagan. Ktoś kiedyś powiedział:

"Porządek trzeba zrobić. Nieporządek robi się sam" - święta prawda w moim przypadku

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Ja swoj stracilam z momentem urodzenia dziecka ;-) tym razem po 3 godzinach od zakonczenia sprzatania cala miseczka arbuza wyladowala na podlodze i dywanie (bo przeciez w jednym miejscu to jedza tylko nudziarze ).;-)

Ty mnie nie załamuj, bo ja jestem jeszcze przed urodzeniem dzieci. Ach strach się bać......

P.S. Witam wszystkie Wizażanki jako nowa w wątku.

Terha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 19:22   #3641
kjd3
only smart shopping

Cytat:
Napisane przez Terha Pokaż wiadomość

P.S. Witam wszystkie Wizażanki jako nowa w wątku.
Witamy!
Napisz kilka słów o sobie...
kjd3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 19:37   #3642
201604250957
Konto usunięte

Cześć Dziewczyny! zostawić Was na cały dzień same to wieczorem nie ma co czytać właśnie niedawno zjechaliśmy do domu, dzień nad jeziorem mega udany, pogoda dopisała i nawet się opaliłam mimo filtrów i dość wyraźnej już opalenizny z Turcji popływaliśmy sobie rowerem wodnym więc obstawiam juteo zakwasy w nogach i wykąpałam się kilka razy bo dawno nie widziałam tak czystego jeziora teraz to mi energii do pracy starczy na pewno do końca tygodnia
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 19:49   #3643
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Cześć Dziewczyny! zostawić Was na cały dzień same to wieczorem nie ma co czytać właśnie niedawno zjechaliśmy do domu, dzień nad jeziorem mega udany, pogoda dopisała i nawet się opaliłam mimo filtrów i dość wyraźnej już opalenizny z Turcji popływaliśmy sobie rowerem wodnym więc obstawiam juteo zakwasy w nogach i wykąpałam się kilka razy bo dawno nie widziałam tak czystego jeziora teraz to mi energii do pracy starczy na pewno do końca tygodnia
bo wszystkie siedzą i sprzątają (akurat w to uwierzę w taką pogodę...
cieszę się że miałaś udany wyjazd, zapraszam teraz do siebie na lampkę prosecco u mnie teściowie się wynieśli, remont skończony, relaksujemy się z mężem nic dziś nie robię!!! ale teściowa posprzątała na błysk, to mogę się mądrzyć
Stary 2014-07-30, 19:55   #3644
201604250957
Konto usunięte

super, cieszę się że zostaliście w końcu sami i możecie się delektować swoją nową przestrzenią życiową też właśnie otwieramy z Tż schłodzone różowe winko więc cin-cin rise, na zdrówko!

"otwieram wino ze swoją dziewczyną..." http://www.youtube.com/watch?v=b16vSZMJ13k

Edytowane przez 201604250957
Czas edycji: 2014-07-30 o 19:57
Stary 2014-07-30, 20:10   #3645
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy!
Napisz kilka słów o sobie...
Od roku mieszkam razem z Tżtem. Jest super, bo dobrze dogadujemy się w sprawach domowych, ale niestety oboje do czyściochów nie należymy. Ja sama jestem bałaganiarą (przyznaję się bez bicia), a on jeszcze większym. Zwykle to mi w końcu zaczyna coś w domu przeszkadzać i zaczynam wtedy porządki (jak mam czas i siłę się zebrać). W sumie pod tym względem nie ma się co chwalić, ale lepsze to niż żyć jak moi rodzice - ciągłe kłótnie, że porozrzucane jakieś rzeczy po meblach, nie zrobione coś w domu itp. Jest mi z naszym bałaganem dużo lepiej, niż mamie z bałaganem mojego taty. Znam zresztą kilka par, które mają problem w tym zakresie, więc nie mam na co narzekać . Dobrze, że moja mama mieszka na drugim końcu miasta to nie wpada z niezapowiedzianymi wizytami i nie załamuje rąk .

Terha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 21:02   #3646
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Zaraz będziemy obierać ananasa - zakupy robimy w niedzielę i zawsze tak jest że oczy chcą bardziej niż brzuch i lodówka Bo potem na każdy wieczór mamy kilka propozycji (jest jeszcze sałatka grecka) i wszystko powinno być zjedzone Ale pewnie wezmę trochę do pracy Tam czuję się coraz pewniej, dziś robiłam znowu inne zadania. Denerwuje mnie tylko że promotor najpierw kazał mi składać pracę a potem jednak przesłać do ostatniego sprawdzenia i sobie wyjechał a ja nie wiem kiedy się bronię Jak przed zebraniem rady nie będę tego mieć za sobą to żegnaj drugi stopniu A jednak studia są mi potrzebne do pracy...

Stary 2014-07-31, 07:39   #3647
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
super, cieszę się że zostaliście w końcu sami i możecie się delektować swoją nową przestrzenią życiową też właśnie otwieramy z Tż schłodzone różowe winko więc cin-cin rise, na zdrówko!

"otwieram wino ze swoją dziewczyną..." http://www.youtube.com/watch?v=b16vSZMJ13k
O Boże, jak ja nie znoszę Sidneya Polaka ale faktycznie słowa adekwatne do wczorajszego
Cytat:
Napisane przez Terha Pokaż wiadomość
Od roku mieszkam razem z Tżtem. Jest super, bo dobrze dogadujemy się w sprawach domowych, ale niestety oboje do czyściochów nie należymy. Ja sama jestem bałaganiarą (przyznaję się bez bicia), a on jeszcze większym. Zwykle to mi w końcu zaczyna coś w domu przeszkadzać i zaczynam wtedy porządki (jak mam czas i siłę się zebrać). W sumie pod tym względem nie ma się co chwalić, ale lepsze to niż żyć jak moi rodzice - ciągłe kłótnie, że porozrzucane jakieś rzeczy po meblach, nie zrobione coś w domu itp. Jest mi z naszym bałaganem dużo lepiej, niż mamie z bałaganem mojego taty. Znam zresztą kilka par, które mają problem w tym zakresie, więc nie mam na co narzekać . Dobrze, że moja mama mieszka na drugim końcu miasta to nie wpada z niezapowiedzianymi wizytami i nie załamuje rąk .
Witamy
Cytat:
Zaraz będziemy obierać ananasa - zakupy robimy w niedzielę i zawsze tak jest że oczy chcą bardziej niż brzuch i lodówka Bo potem na każdy wieczór mamy kilka propozycji (jest jeszcze sałatka grecka) i wszystko powinno być zjedzone Ale pewnie wezmę trochę do pracy Tam czuję się coraz pewniej, dziś robiłam znowu inne zadania. Denerwuje mnie tylko że promotor najpierw kazał mi składać pracę a potem jednak przesłać do ostatniego sprawdzenia i sobie wyjechał a ja nie wiem kiedy się bronię Jak przed zebraniem rady nie będę tego mieć za sobą to żegnaj drugi stopniu A jednak studia są mi potrzebne do pracy...
Jak się sprawdzisz to będziesz mogła je zrobić za rok, nic straconego

--
Witam się porannie w drodze do mojej stresującej pracy... dziś już mały piątek a ten duży to już w ogóle chwila moment więc cieszmy się bardzo!
Myślę już o planach na weekend i próbuję podjąć trudną decyzję między smażeniem się z koleżanką z wizażu a siedzeniem w domu i delektowaniem się przeciągiem w mieszkaniu
Przez tą przeprowadzkę miałam tydzień przerwy w fitnessie, więc chyba teraz zrobię sobie maraton ciezary/bieganie lub zumba/ciezary. Myślę tylko, czy nie padnę

Miłego dnia!
Stary 2014-07-31, 07:42   #3648
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
dziś już mały piątek a ten duży to już w ogóle chwila moment więc cieszmy się bardzo!
O tak, mały piątek
Ja z kolei w weekend pracuję, tzn. mamy imprezę z fotobudką. Cieszę się, bo biznes się kręci. Ale też marzę o odpoczynku

Leon
Stary 2014-07-31, 07:45   #3649
201604250957
Konto usunięte

cześć Dziewczyny

miałam taki dobry humor od rana, ale tylko weszłam do biura i już mi się zdążył spieprzyć uwielbiam jak ktoś czegoś ode mnie potrzebuje i zostawia mi kartkę żebym to ja zadzwoniła do niego w tej sprawie chyba będę wredną maupą i udam, że jej nie zauważyłam
Stary 2014-07-31, 08:33   #3650
Molise
Zakorzenienie

Śniło mi się dziś, że męża mi zamknęli w więzieniu na 4,5 roku i się zastanawiałam kto mi dziecko zrobi ! Bo przecież jak wyjdzie to będę stara.

Chyba nie powinnam chodzić spać

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
kto mi dziecko zrobi !
Jak to brzmi

Leon
Stary 2014-07-31, 08:40   #3651
Dotka90
Zakorzenienie

Molise, mnie się też jakieś bzdury śniły - że bylam w pracy i ktoś szalał po parkingu, porozwalał mnóstwo aut, w tym moje Najlepsze jest to, że nagle było czerwone (a jeżdżę czarnym), choć marka i model ten sam

Umyłam naczynia, szamam śniadanko i lecę do pracy. TŻ jak wróci z pracy, to powiedział, że odkurzy i umyje podłogi, więc elegancko
Stary 2014-07-31, 08:45   #3652
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Molise, mnie się też jakieś bzdury śniły - że bylam w pracy i ktoś szalał po parkingu, porozwalał mnóstwo aut, w tym moje Najlepsze jest to, że nagle było czerwone (a jeżdżę czarnym), choć marka i model ten sam

Umyłam naczynia, szamam śniadanko i lecę do pracy. TŻ jak wróci z pracy, to powiedział, że odkurzy i umyje podłogi, więc elegancko
Ja wczoraj ogarniałam jeszcze wieczorem kuchnię. Dzisiaj po pracy mam wychodne. Najpierw do rodziców na chwilę, a później do fryzjera Obiad dla Tż w lodówce, ja zjem u rodziców. Wrócę wieczorem i nie będę robić nic !

Leon
Stary 2014-07-31, 09:14   #3653
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Od czego są wizyty małżeńskie, Molise

Mamy nowy płyn do płukania i jakoś dziwnie pachnie Wykremowałam się żeby go nie czuć

Stary 2014-07-31, 09:22   #3654
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Od czego są wizyty małżeńskie, Molise

I jeszcze w nocy podbierałam Tż kołdrę, swoją miałam gdzieś w nogach poskładaną. No postraszyło mnie tej nocy

Leon

Edytowane przez Molise
Czas edycji: 2014-07-31 o 09:24
Stary 2014-07-31, 09:24   #3655
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość

I jeszcze w nocy podbierała Tż kołdrę, swoją miałam gdzieś w nogach poskładaną. No postraszyło mnie tej nocy
Widzisz, to Ty wylądujesz za kradzież i on będzie Ci składał wizyty

Stary 2014-07-31, 09:41   #3656
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Widzisz, to Ty wylądujesz za kradzież i on będzie Ci składał wizyty
Zdecydowanie jestem przemęczona

Leon
Stary 2014-07-31, 10:21   #3657
201604250957
Konto usunięte

Dziewczyny robiła któraś z w Was może domową granolę?

bo mam zamiar zrobić, szukam sprawdzonego przepisu a w internecie jest ich tyle, że nie wiem na który się zdecydować ale chyba zrobię sobie mix z tych rzeczy, które lubię najbardziej i zrobię w wersji bardziej dietetycznej z mniejszą zawartością cukru i tłuszczu
Stary 2014-07-31, 12:19   #3658
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny robiła któraś z w Was może domową granolę?

bo mam zamiar zrobić, szukam sprawdzonego przepisu a w internecie jest ich tyle, że nie wiem na który się zdecydować ale chyba zrobię sobie mix z tych rzeczy, które lubię najbardziej i zrobię w wersji bardziej dietetycznej z mniejszą zawartością cukru i tłuszczu
Nie pomogę niestety. Ale jak zrobisz i będzie dobre to poproszę o przepis

Leon
Stary 2014-07-31, 13:20   #3659
AaaMarta
Zadomowienie

Hej dziewczyny przyjmiecie świeżynkę do swojego grona?

Lat 24, od 3 tygodni mężatka. Kocham gotować, ze sprzątaniem zdecydowanie na bakier, ale staram sie, naprawdę

Właśnie przeglądam bloga, do którego link znajduje sie w pierwszym poście i próbuje ułożyć jadłospis na przyszły tydzień. Kiepsko mi to idzie, chyba będę się musiała wstrzymać do powrotu do domu, żeby zobaczyć stan lodówki i szafek.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-31, 13:35   #3660
Dotka90
Zakorzenienie

Kashmirka - ja nie robiłam granoli, więc nie pomogę

a tak w ogóle, to moja mama ma od paru dni thermo mixa, jeeeeezu mi też się marzy

Chciała nam kupić w prezencie ślubnym, ale kurde, mamy mega małą kuchnię = brak miejsca, a i tak tylko do października tu mieszkamy, a potem wprowadzamy się do teściów na jakiś czas żeby zaoszczędzić kasę na dom, pewnie z rok minimum, jak nie dłużej, zanim dom postawimy (o ile się da) wykończymy itd.

no a u teściów miejsca mało, a też średnio to widzę, że się wprowadzam i stawiam im nagle takiego potwora na ladzie, bo JA BĘDĘ GOTOWAĆ tutaj sobie.
A przecież nie będę trzymać w pokoju i brać do kuchni do gotowania
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości