|
|
#2731 | |||
|
Imperatorowa Undi I
|
Dot.: Ambitne wizażanki część V
Po wczorajszym dniu, gdzie spotkała mnie masakryczna przykrość, nie mogę się wziąć w garść i tylko się nad sobą użalam, itd. Proszę o kopa
![]() brzmi ciekawie a dokąd? Haha to wszystkie będziemy się podyplomówkować chyba |Ja też raczej poczekam jakiś czas, obecnie stresów mam wystarczająco dużo... zazdroszczę, ja już mam dość upałów Cytat:
Weź zwolnienie, bo jeszcze sobie tylko krzywdę bardziej zrobisz... Oj tak ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2733 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę
![]() "Co to za jedna tu się tak panoszy" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a teraz kop do działania Cytat:
Dziś mam językowy dzień
|
|
#2734 | |
|
Imperatorowa Undi I
|
Ale jestem zmęczona
![]() Cytat:
jaki język na tapecie?
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
Miały być wszystkie trzy, a skończyło się na dużej dawce niemieckiego i odrobinie angielskiego. Nie umiem się uczyć francuskiego
![]() A propos języków, to dzisiaj pierwszy raz w zyciu bylam podrywana na języki właśnie: "a w ilu językach pani mówi?" Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2736 | ||
|
Imperatorowa Undi I
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nie ten francuski, który potrzebuję
![]() Niczego sobie, ale zdecydowanie za młody ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2738 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, powróciłam z Zakopanego, cała zdrowa choć było parę momentów grozy.
Leżenie w kosodrzewinie w centrum burzy na łysej górze z obcymi ludźmi i pioruny wkoło zapamiętam na długo..Wyjazd dał mi meega kopa do życia. Aż tryskam energią. Czuję, że wreszcie podnoszę się psychicznie po rozstaniu (to już ponad rok ) ale nie chce jeszcze ogłaszać zwycięstwa bo boje się, że w październiku wszystko pryśnie. Do rzeczy: Podczas tego wyjazdu starałam się nie próżnować aż tak i skończyłam całą książkę z angielskimi idiomami. Teraz tylko sobie powtarzam i kupiłam już nawet następną -Kolokacje. To samo wydawnictwo (Edgard) bo tanie i mi odpowiada sposób ułożenia treści. Właśnie się zaraz za nie zabiorę jak tylko nie padnę jak zajrzę na Memrise. Widziałam podczas wyjazdu coś koło 600 powtórek . Szkoda, że nie ma wersji na mój telefon bo przez wyszukiwarkę wpisanie jednego słowa zajmuje wieczność.. Francuskiego nie wzięłam ze sobą, trochę żałuję ale decyzja była podyktowana tym, że jak wezmę za dużo to nie zabiorę się za nic. Znam siebie. ![]() Wróciłam z nowym, pozytywnym nastawieniem nie tylko z powodu energii Tatr ale też książki o pozytywnym myśleniu, którą już trochę temu czytałam ale jakoś nie miałam siły wcielić w życie. Powinnam pilnować rozwoju osobistego równie mocno co naukowego bo mam z tym problemy. Na horyzoncie pojawiły się też dwie ważne rzeczy... Być może pojadę na parę dni do Paryża - to dla mnie ważne, bo nigdy nie byłam za granicą i dałoby mi kopa w nauce tego języka. No i obiecałam sobie, że skoro mam w wakacje to może w końcu zdobędę się na to i parę razy wybiorę się na lekcje jazdy konnej. ![]()
|
|
|
|
#2740 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja obecnie tkwię w jakimś dziwnym zawieszeniu, wydaje mi się, że stoję w miejscu niby tyle się u mnie działo w ciągu tego roku, wszystkie postanowienia noworoczne już spełnione (a jest lipiec!) ale jak patrzę na znajomych, to wydaje mi się, że jestem daleko daleko za nimi...wiem, że nie powinno się porównywać do innych osób, ale jakoś nie doceniam swoich osiągnięć, wydaje mi się, że to wcale nie są "osiągnięcia"... |
|
|
|
|
#2741 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czuje się teraz nieco usprawiedliwiona. Co do porównywania się to czasem lepiej nie patrzeć. U mnie jest tak, że czasem daje mi to kopa, a czasem wręcz odwrotnie. Widzę, że ktoś w moim wieku zna x języków i myślę sobie "z czym do ludzi?".Chciałabym mieć na to jakąś prostą receptę. ![]() *** Dziewczyny, jestem w trakcie załatwiania jazdy konnej - w końcu nie samymi językami człowiek żyje. Trochę zatkała mnie cena, nie znam stawek ale 30 minut / 30 zł zabolało mnie. No ale słowo się rzekło, zapisuje się. ![]() Edit: Zapisałam się! o 17 w sobotę zaczynam rozdział pod tytułem "jeździec apokalipsy", czuje, że moja jazda skończy się w momencie kiedy nie będę w stanie wejść na konia.
Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-07-30 o 16:28 |
|
|
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
Drogo u Ciebie, 30zł / h podobno około kosztuje :O
|
|
|
|
#2743 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie mnie to zdziwiło bo jak ogólnie popatrzyłam po stronach różnych miast to było 40 bądź 50 zł /h dla początkujących. Moje miasto jest bardzo małe i bynajmniej nie słynie z jakichś niesamowitych koni, nie wiem skąd ta cena.
Być może nie chodzi o sam fakt lekcji ale tego, że są to lekcje na lonży? Sama nie wiem. Ale pocieszam się, że tylko lekcje dla początkujących są 30 zł / pół h, potem jest 30 zł za godzinę więc to wypada zdecydowanie korzystniej gdy orientowałam się na tle innych miast dlatego przeboleje bo jeszcze takiej stawki nigdzie nie znalazłam.
Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-07-30 o 19:59 |
|
|
|
#2744 | ||||||||
|
Imperatorowa Undi I
|
Cytat:
Cytat:
Będzie romans? Cytat:
Cytat:
Jeszcze będziesz dziękować losowi, że się rozstaliście Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kto wie- może i pomysły lepsze będą? Cytat:
Ale super, że się zdecydowałaś, czekam na relację z pierwszych zajęć
|
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
No jak ja pytałam to tak jak napisałam, czyli tanioszka
Ale ja na konia się nie odważyłam wdrapać :P A mogłam za free
|
|
|
|
#2746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Undi, mam pytanie, bo Ty chyba siedzisz we francuskim. Polecisz może mi jakichś francuskich wykonawców? Dosyć mam Indily, a chciałabym się osłuchać z językiem. Wiem, że przeglądarka nie gryzie ale wolałabym odpowiedź kogoś "żywego". Co do piorunów to było straszne, nic nie zapowiadało burzy, a skończyło się leżeniem w błocie z kosodrzewiną. Brrr. Co do jazdy to na pewno dam znać jak tylko uda mi się na tego konia wgramolić. Uciekam kontynuować nadrabianie na memrise.
|
|
|
|
|
#2748 | ||
|
Imperatorowa Undi I
|
Cytat:
Kiedyś (jeszcze w podstawówce) jeździłam dość krótko, ale po tym jak na moich oczach koleżanka z klasy spadła z konia i skończyła w szpitalu, darowałam sobie ![]() Cytat:
Jonatan Cerrada, Pierrick Lilliu, Michał Kwiatkowski ![]() Poza tym ja zbyt żywa nie jestem, prędzej martwa, D. do mnie dziś rano przy śniadaniu wypalił, że wyglądam ostatnio jak zombie
|
|
#2749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do koni to sama nie wiem ale jakoś się nie boje, upadki są mi bliskie. Jak byłam na Krupówkach to miałam taką ochotę wskoczyć na te konie tam.. Ledwo się powstrzymałam.
Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-07-30 o 21:35 |
|
|
|
|
#2750 | |
|
Imperatorowa Undi I
|
Cytat:
|
|
#2751 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2752 | |
|
Imperatorowa Undi I
|
Cytat:
ale w sumie... ja za moimi ulubieńcami też bym na pewno piszczała D. to mi już wieeele razy rozwodem groził
|
|
#2753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
Chyba stara jestem
|
||
|
|
|
#2755 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2757 | |||
|
Imperatorowa Undi I
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja co prawda w Iglesiasie się nie kochałam (wtedy liczył się dla mnie taki jeden Marcin z podwórka
|
|
#2758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ładniejsze jesteśmy!btw, jak tam Wasza ambitność dziś? Ja po nogach sikam bo otworzono już sierpniowy shred językowy, czysta kartka zawsze spoko. Udało mi się wreszcie nadrobić wszystko na Memrise i teraz powtarzam sobie idiomy angielskie. Chyba zaraz w nagrodę obejrzę sobie Desperate Housewives, przecież tak ciężko pracuję - należy mi się! |
|
|
|
|
#2759 | |
|
Imperatorowa Undi I
|
JEU WIDZĘ CIĘ
Co tam u Ciebie? ![]() Cytat:
|
|
#2760 | |||
|
Kawaii strona mocy
|
Jestem dumna, spóźniona, ale dumna
Cytat:
Już lepiej jest? Cytat:
Boję się jak cholera Może jeszcze nie zapłacę i nie pojadę? Haha, no nie, aż tak to nie, poznałam Cię po sposobie pisania Cytat:
Teraz trochę się boję, ale czasem mnie tak nosi - koniki, głaskanie i w efekcie mocne uda i odpowiednia postawa ![]() Ale miałam dzisiaj głupi dzień, same niepewności |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

Jak stawiam prost stopę to bboli jak cholera
Wzięłabym sobie zwolnienie (chociaż doktorka powiedziała, że ona najlepiej gips by założyła
Weź zwolnienie, bo jeszcze sobie tylko krzywdę bardziej zrobisz...
To było okropne uczucie, ale prawdziwa włoska pizza była tego warta
A wczoraj wybrałyśmy się z koleżankami do parku atrakcji - były zjeżdżalnie, trampoliny, wspinaczki i skakanie po linach. Poczułam się, jakbym znowu miała 10 lat 

a teraz kop do działania

) ale nie chce jeszcze ogłaszać zwycięstwa bo boje się, że w październiku wszystko pryśnie.
. Szkoda, że nie ma wersji na mój telefon bo przez wyszukiwarkę wpisanie jednego słowa zajmuje wieczność..

Być może nie chodzi o sam fakt lekcji ale tego, że są to lekcje na lonży? Sama nie wiem. Ale pocieszam się, że tylko lekcje dla początkujących są 30 zł / pół h, potem jest 30 zł za godzinę więc to wypada zdecydowanie korzystniej gdy orientowałam się na tle innych miast dlatego przeboleje bo jeszcze takiej stawki nigdzie nie znalazłam.
D. to mi już wieeele razy rozwodem groził 
Może jeszcze nie zapłacę i nie pojadę?