|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
niteczka a gdzie sprzedają kurtki ciążowe? w h&m będą? jestem ciekawa jak one wyglądają, bo ja już martwię się w czym będę chodzić jak zrobi się zimno.
alekaz serio będziesz chodzić w ubraniach TŻ? Ja z ciążowych ubrań mam tylko jeansy i leginsy z h&m. Chciałam krótkie spodenki, ale te który były w sklepie, miały długość chyba najgorszą z możliwych dla mnie więc chodzę w swoich, ale z rozpiętym guzikiem Teraz jak jestem w PL, to mam pełno bawełanianych bokserek w różnych kolorach, ale w rozmiarze takim samym jak przed ciążą ![]() Za to śpię w koszulkach TZ, bo moje podciągają się na brzuchu i budziłam się w nocy. Jego są z mięciutkich materiałów więc idealne ![]() Aaaa i mam już sukienkę na wesele, tez z działu ciążowego z h&m za...30 zł jest trochę za duża, szczególnie pod pachami, bo był tylko rozmiar M, ale wesele za 1,5 meisiąca więc przed samą imprezą dam do krawcowej. Super cena za kieckę na jeden raz ![]() I przyszły mi już wszystkie ubranka, te z c&a są prześliczne
|
|
|
|
#3662 |
|
Raczkowanie
|
ale kusicie... ja już mam 5 kg na plusie... przeraża mnie to... :P a podobno zabobony takie że jak się ma zgagę w ciąży to dziecko urodzi się z czarnymi włosami
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
Sasia hehe a jak chodzi mi o bluzy czy to po domu czy ewentualnie do sklepu. Po zabiegu na reka jak nie moglam nia ruszac to tez nosilam bluzy tz bo bylo mi wygodniej je zalozyc. Na wyjscia to mam jeszcze ciuchy swoje wiec nie bede robic wiochy
![]() ![]()
|
|
#3664 |
|
Rozeznanie
|
Ah po domu
bo my tu pitu pitu, że mamy być ładne i zadbane więc już się wystraszyłam, że chcesz chodzić w ubraniach TZ
|
|
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
t
|
|
|
#3666 |
|
Rozeznanie
|
Dorzucam zakupy z tego tygodnia
|
|
|
|
#3667 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale się nie sprawdza, bo maiałam zgagę cały III trymestr i Felek się łysy urodził i prawie rok go nie musiałam czesać. I zdecydowanie nie czarny teraz
|
|
|
|
|
#3668 |
|
Raczkowanie
|
Sasia25 śliczne ubranka, najbardziej mi się podoba "daddy's little sweet"
![]() Tak sobie ostatnio myślałam, że bardziej od zakupów dla siebie cieszy mnie wizja zakupów dla dziecka tylko jakoś zabrać się za to nie mogę:P |
|
|
|
#3669 |
|
Rozeznanie
|
te ubranka sasia to z C&A? fajne
![]() ja miałam zgage moj syn to blondynek ze hej ale włosy miał jak sie urodził :P
|
|
|
|
#3670 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3671 |
|
Rozeznanie
|
sasia, piękne ciuszki
|
#3672 |
|
Rozeznanie
|
Szukam szlafroku juz do szpitala w sklepach mało co jest, jest jeden w tesco za chyba 80zł taki puchaty ale boje sie ze sie zmechaci albo cos po praniu :/ i szukam na necie i znalazłam taki
http://allegro.pl/pigeon-zmyslowy-sl...443063226.html podoba mi sie ale chyba nie do szpitala hm.. ale przynajmniej posluzyłby na potem jeszcze
|
|
|
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3674 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki
kolory bez ładu i składu, ale jak to moja mama mówi, narodziny dziecka to taki szczęśliwy czas i ciuszki mają być w wesołych kolorach jak będzie już siadac, a później chodzić to zaczne kupować jej bardziej stonowane kolorystycznie ubranka a te bieliźniane niech ma takie kolorowe.Justysia ubranka z dwóch pierwszych zdjęć są z c&a, reszta ze smyka i 5.10.15 a ten szlafrok fajny ja jeszcze nie myślę o takich rzeczach, kupie bliżej jesieni, pewnie będzie większy wybór w sklepachDoloresd to nie są skarpetki tylko coś jak kapciuszki są śliczne Linka moja mama śmieje się, że ja pewnie do szpitala zapakuje się w walizkę taką dużą co idzie do luku
|
|
|
|
#3675 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja i mąż czarne włosy mamy i już się zastanawiam, czy z małą z porodówki do fryzjera nie będę musiała jechać ![]() Sasia ubranka śliczne, mi też te kapciuszki wpadły w oko a bodziaki daddy's little sweet widziałam właśnie we wtorek jak byłam w c&a. Teraz dużo przecen dziewczyny! Ja mam akurat dużo ciuszków, ale jeśli kompletujecie jeszcze to potwierdzam - zdziwiłam się tym - ale i w smyku ceny pospadały że bodziaki jakies nawet po 7zł koszuleczki 10-12zł nie mogłam aż uwierzyć bo ostatnim razem widziałam tylko pajace po 35zł na przecenie. Cytat:
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
Wyprałam 3 rożki w proszku lovela a jestem zniesmaczona :-/ nie pachnie wcale a nawet bym powiedziała śmierdzi...zmiana planu...teraz piore w naszym a w październiku drugi raz w płynie bobini i prasuje....
|
#3677 |
|
Rozeznanie
|
Hasiap przeceny sa super
), ale w sklepach też można upolować. W c&a chyba nie ma przecen? albo są już jakies resztki, bo ja te rzeczy kupiłam bez żadnych zniżek.I tak najlepszy moim zdaniem jest tk maxx fajne ubrania i ceny w większości jak w h&m, smyku itpA teraz mogłabym napisać "jestem sasia i jestem zakupoholiczką" Edytowane przez sasia25 Czas edycji: 2014-07-31 o 21:41 |
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byliśmy w ikei, dokupiłam komody dla dziewczynek, żeby każda miała swoją. jak jechaliśmy to taka ulewa była, że autostradą jechaliśmy ledwo 90 km/h
|
|
#3679 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie jestem przekonana do Lovelli mimo że jest chyba najbardziej dostępna. Wolę Dzidziusia, chociaż jak sprawdzałam składy (na sroce) to najbardziej przypadł mi do gustu żel Jelp. Ja ogólnie proszków nie lubię, nasze ubrania w kapsułkach piorę. A że nie ma dziecięcych kapsułek to z pewnością zakupię ten żel Jelp, płyn zmiękczający też. Płyn ok 20zł a żel ok 40zł oba a 28 prań.
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do szlafroku to ja mam puchaty i po praniu nic się z nim nie dzieje. Ciepły, miękki i zamierzam ze sobą do szpitala go wziąć. U mnie chłodniej się zrobiło. W końcu. Co do złego nastroju to ja ostatnio miałam taki. Jakoś nie mogłam pogodzić się z tym co się dzieje z moim ciałem i ja na to zbytnio wpływu nie mam. A teraz uciekam spac. Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3681 |
|
Wtajemniczenie
|
Sugub
za jutrzejsze USG
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
O jest i nasza inka :-D gaduło smutno tu nam bez Ciebie
|
#3683 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzis prałam ciuszki dla małego w płynie Bobini ( w rossmannie za 7,50 jest promocja ) i faktycznie nie pachnie ale chyba tak ma być. Bo nie można użyć płynu do płukania prawda ?
|
#3684 |
|
Rozeznanie
|
Inka teraz odpoczywa i pewnie wróci z podwójną mocą
|
|
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Teraz czytam opinie i zachwalają concertino ze na ładny zapach a nie uczula. Reszta niby nie pachnie zachwycająco
|
|
#3686 |
|
Rozeznanie
|
Biegnę się pochwalić, że dziś Tż pierwszy raz poczuł ruchy małego
Jaki to był niesamowity moment dla nas <3Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Ja też mam szlafrok puchaty w żyrafy Wezmę go chyba do szpitala, tak na wszelki wypadek, choć pewnie zajmie cała torbę;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3687 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz już będzie czuł coraz częściej moja dzidzia kopnęła tatusia, to się najpierw wystraszył TZ nie widział mnie prawie 3 tyg i tyle też nie czuł małej, a ona już tak fika, że szok ![]() Już obie za nim tesknimy |
|
|
|
|
#3688 |
|
Raczkowanie
|
Szlafrok puchaty w szpitalu sie nie sprawdzi. Na oddziale poporodowym grzeją dla maluchów bardzo mocno, po porodzie hormony szaleją tak, że w koszuli z krótkim rękawem za gorąco. Ja rodziłam w lutym i byłam cały czas spocona, dlatego 3 koszule na 3 dni się sprawdziły. Szlafrok miałam cieniutki i ani razu go nie założyłam.
Popytajcie koleżanek co rodziły w zimie, bo szkoda dodatkową walizkę targać
|
|
|
|
#3689 |
|
Rozeznanie
|
Jak moja skacze i mówię do męża by dał swoją dłoń to on się denerwuje że ja jego dłoń tak 'dociskam' i że zapewne ściskam małą i on się boi
a ja mówię, że nie ściskam tylko przykładam dłoń po prostu
|
#3690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inka jak tam ? masz strasznie pozytywnego avka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

Teraz jak jestem w PL, to mam pełno bawełanianych bokserek w różnych kolorach, ale w rozmiarze takim samym jak przed ciążą
jest trochę za duża, szczególnie pod pachami, bo był tylko rozmiar M, ale wesele za 1,5 meisiąca więc przed samą imprezą dam do krawcowej. Super cena za kieckę na jeden raz 

za jutrzejsze USG