Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią, cz. 18 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-31, 15:50   #1471
WhiteCherry
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią, cz. 18

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość

Dziwi mnie taki twór jak "rozmiar uniwersalny" ubrań. Jak przeglądam aukcję i widzę "rozmiar uniwersalny", to się zastanawiam, jakim cudem jedna bluza ma pasować zarówno na osobę noszącą XS, jak i noszącą XL. Przecież to niemożliwe. Często też spotykam się z tekstem: "Pasuje zarówno na S, M, jak i L", a na zdjęciu sukienka. Jakim cudem?
no dla eSek będzie w sam raz, dla L modny oversize
Stary 2014-07-31, 15:53   #1472
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
no dla eSek będzie w sam raz, dla L modny oversize
Chyba odwrotnie.
Stary 2014-07-31, 16:26   #1473
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:

Dziwi mnie taki twór jak "rozmiar uniwersalny" ubrań. Jak przeglądam aukcję i widzę "rozmiar uniwersalny", to się zastanawiam, jakim cudem jedna bluza ma pasować zarówno na osobę noszącą XS, jak i noszącą XL. Przecież to niemożliwe. Często też spotykam się z tekstem: "Pasuje zarówno na S, M, jak i L", a na zdjęciu sukienka. Jakim cudem?
Też mnie dziwią te rozmiary. Z doświadczenia to wygląda tak, że na drobnej niskiej osobie będzie lekko wisiało, a na wyższej "normalnej" budowy opinało się i sięgało pod same poślady, jeśli chodzi np. o sukienki.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2014-07-31 o 16:28
ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 16:30   #1474
Zorzoli
Zakorzenienie

Mnie w ogole dziwi jak niektore ubrania sa szyte.

Ja majac duzy biust mam problem z sukienkami (takimi bardziej obcislymi) bo sa strasznie opiete w biuscie i stanik widac pod pachami.
No i spodnie... ostatnio mierzylam jedna pare i nogawki wszytsko ok ale byly takie biodrowki (?) ze stojac bylo mi widac rowa.... ahaha a co dopiero nachylic sie czy ukucnac ^^
Zorzoli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 16:31   #1475

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Mnie też. A w Warszawie niemal wszyscy mówią "siatka". Jeszcze bardziej mnie wkurza jak ja tak powiem, bo się nasłucham. Siatka to siatka, z siatki. Worek od razu mi się kojarzy z workiem na ziemniaki albo na buty do szkoły.
Na taki przezroczysty najbardziej mi pasuje foliówka. A jak jest duża, grubsza to reklamówka.
A mnie nie drażni takie nazewnictwo, bo dopóki ktoś usilnie nie zmienia mojego sposobu mówienia, nie mam problemu z zaakceptowaniem określenia rzeczy, którą ja nazywam inaczej. Na reklamówkę mówię j/w i "jednorazówka". Siatka nie, ale nie mam problemu z tym słowem. Dodatkowo - jest krótsze od reklamówki, więc i wygodniejsze odrobinę.
Na początku po usłyszeniu słowa "zrywka" nie wiedziałam, co inni klienci mają na myśli, ale przyzwyczaiłam się. Jednak nigdy nie wkurzałam się, bo ktoś mówi inaczej ode mnie.

Takie regionalizmy mnie raczej ciekawią, niż wkurzają. Kapcie, papcie, chapcie... Mimo iż to ostatnie trochę mi zgrzyta w uszach (bez powodu), to nie mogę stwierdzić, że denerwuje.
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 16:35   #1476
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
A mnie nie drażni takie nazewnictwo, bo dopóki ktoś usilnie nie zmienia mojego sposobu mówienia, nie mam problemu z zaakceptowaniem określenia rzeczy, którą ja nazywam inaczej. Na reklamówkę mówię j/w i "jednorazówka". Siatka nie, ale nie mam problemu z tym słowem. Dodatkowo - jest krótsze od reklamówki, więc i wygodniejsze odrobinę.
Na początku po usłyszeniu słowa "zrywka" nie wiedziałam, co inni klienci mają na myśli, ale przyzwyczaiłam się. Jednak nigdy nie wkurzałam się, bo ktoś mówi inaczej ode mnie.

Takie regionalizmy mnie raczej ciekawią, niż wkurzają. Kapcie, papcie, chapcie... Mimo iż to ostatnie trochę mi zgrzyta w uszach (bez powodu), to nie mogę stwierdzić, że denerwuje.
No mnie to drażni, bo używam tych wszystkich słów (zrywki nie słyszałam) tylko na określenie innych przedmiotów. To nie tak jak z nazwami jedzenia: pampuchy/pępuchy(czy jak to tam było), bo tej pierwszej w ogóle nie używam.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 16:59   #1477
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zorzoli Pokaż wiadomość
No i spodnie... ostatnio mierzylam jedna pare i nogawki wszytsko ok ale byly takie biodrowki (?) ze stojac bylo mi widac rowa.... ahaha a co dopiero nachylic sie czy ukucnac ^^
Mnie dziwi, że nie mogę znaleźć spodni, do których nie musiałabym nosić paska. Od 3 lat mam jedne, te same dżinsy, bo w każde inne bez paska z tyłka by mi spadły. Wypadałoby kupić sobie jakieś nowe, ale jak pomyślę że znów będę przechodzić katorgę i pewnie wyjdę z niczym to mi się odechciewa
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 18:07   #1478
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Chyba odwrotnie.
faktycznie, przygrzało mi dziś
Stary 2014-07-31, 18:10   #1479
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
Mnie dziwi, że nie mogę znaleźć spodni, do których nie musiałabym nosić paska. Od 3 lat mam jedne, te same dżinsy, bo w każde inne bez paska z tyłka by mi spadły. Wypadałoby kupić sobie jakieś nowe, ale jak pomyślę że znów będę przechodzić katorgę i pewnie wyjdę z niczym to mi się odechciewa

i brak bluzek w których mój dość standardowy biust by się nie usiłował wydostać na zewnątrz lub nie był spłaszczany. I brak mi dostępnych różnych tęgości butów.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 18:12   #1480
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FioletowyAnanas Pokaż wiadomość
Ja też tak niestety mam. Po prostu czuję się cały czas nienajedzona taka ze mnie mięsna baba
Ja też Właśnie miałam dziś zjesć pierogi z serem na obiad,ale miałam ochote na coś konkretnego.Mąż jadł pierogi,a ja miałam cheć na kiełbase. Taka sytuacja.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 21:16   #1481
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
O tak, spodnie dla kobiet to cała historia. Zawsze się namęczę, zanim znajdę spodnie które uwzględniają rozbudowane uda, szersze biodra i (uwaga!) wąski pas. Jak coś jest duże to już we wszystkich wymiarach lub ewentualnie szyją dla dziewcząt zapałeczek.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 23:01   #1482
chwast
Zakorzenienie

Dziwi mnie, że nie sprzątałam w pokoju... nie powiem ile bo zostanę uznana za jakąś patologię i dzisiaj wracając z pracy stwierdziłam, że to jest TEN DZIEŃ. I sprzątałam całe 5h
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 00:10   #1483
Azmika88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zorzoli Pokaż wiadomość
Mnie w ogole dziwi jak niektore ubrania sa szyte.
Ja majac duzy biust mam problem z sukienkami (takimi bardziej obcislymi) bo sa strasznie opiete w biuscie i stanik widac pod pachami.
Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość

i brak bluzek w których mój dość standardowy biust by się nie usiłował wydostać na zewnątrz lub nie był spłaszczany.
Jest wielki nacisk ze strony mediów nie mediów, gazet nie gazet itp na duży biust, że niby kobieta ma mieć duży biust. Ale jak już ma duży to nie ma co na siebie włożyć, bo firmy ubraniowe nie biorą pod uwagę, że można ten biust mieć. I często widzę sukienki całkowicie proste, tak jakby uszyte na kogoś całkowicie bez biustu.

To samo ze spodniami. Jak już uszyją wyższe w stanie to zrobią je dla kobiet chyba z drewna ciosanych na prosto, bez talii, bez bioder ;/

A z kolei ze spodniami mam inny problem: gdzie bym nie kupiła, w jakiej sieciówce, nie sieciówce, czy na bazarze czy w sklepie no name wszystkie mi się przecierają na udach maksymalnie w ciągu pół roku ;/ Irytujące to jest strasznie i pokazuje jak słabe jakościowo są dzisiaj materiały...
Azmika88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 09:35   #1484
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, że nie sprzątałam w pokoju... nie powiem ile bo zostanę uznana za jakąś patologię i dzisiaj wracając z pracy stwierdziłam, że to jest TEN DZIEŃ. I sprzątałam całe 5h
a ja mam TEN DZIEŃ dzisiaj. Z przymusu. Mam wolne i zamiast odpocząć, cały dzień będę sprzątać. Dziwi mnie, że w tygodniu nie mamy z Tżtem siły ogarnąć swoje małe mieszkanie. Wracamy z pracy i nie ma czasu na nic, zrobi się obiad, puści pranie i już jest wieczór. Ech, te dorosłe życie
http://joemonster.org/filmy/62812/Pi...usial_dorosnac
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 09:41   #1485
weraa66
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Azmika88 Pokaż wiadomość
Jest wielki nacisk ze strony mediów nie mediów, gazet nie gazet itp na duży biust, że niby kobieta ma mieć duży biust. Ale jak już ma duży to nie ma co na siebie włożyć, bo firmy ubraniowe nie biorą pod uwagę, że można ten biust mieć. I często widzę sukienki całkowicie proste, tak jakby uszyte na kogoś całkowicie bez biustu.

To samo ze spodniami. Jak już uszyją wyższe w stanie to zrobią je dla kobiet chyba z drewna ciosanych na prosto, bez talii, bez bioder ;/
Bo to wszystko jest na mnie
weraa66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 09:42   #1486
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
a ja mam TEN DZIEŃ dzisiaj. Z przymusu. Mam wolne i zamiast odpocząć, cały dzień będę sprzątać. Dziwi mnie, że w tygodniu nie mamy z Tżtem siły ogarnąć swoje małe mieszkanie. Wracamy z pracy i nie ma czasu na nic, zrobi się obiad, puści pranie i już jest wieczór. Ech, te dorosłe życie
http://joemonster.org/filmy/62812/Pi...usial_dorosnac
Niby człowiek pracuje, niby ma mieszkanie, obowiązki, ale i tak to dorosłe życie jak widać nie jest. Dziwi mnie to
Stary 2014-08-01, 09:53   #1487
invisible_01
Zakorzeniona

Dziwi mnie traktowanie facetów jak upośledzonych i stwierdzenie, że "trzeba ich chwalić i nigdy nie krytykować". Nawet tu był wątek o facetach, którzy nie robią nic w domu i rady: "mów mu konkretnie, wyznaczaj mu konkretne zadania, chwal go za każdym razem jak coś zrobi, nie krytykuj". No mnie ręce opadają. Uważam, że starcie kurzy, zmywanie, pranie czy odkurzanie to nie są czynności, których człowiek nie jest się w stanie nauczyć i nie widzę powodu, dla którego miałabym się zachwycać facetem, że "jak ślicznie odkurzyłeś podłogę, dziękuję!", czułabym się jak idiotka.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 09:54   #1488
dudipopka
kobieta za ladą

mnie dziwi ze w Polsce pokonanie 300 km zajmuje koło 9 h(pociągami),albo połączenia są ustawiane tak ze ktoś ma ...3 minuty na przesiadkę
3 minuty to moja matka wysiada z pociągu

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 09:58   #1489
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwi mnie traktowanie facetów jak upośledzonych i stwierdzenie, że "trzeba ich chwalić i nigdy nie krytykować". Nawet tu był wątek o facetach, którzy nie robią nic w domu i rady: "mów mu konkretnie, wyznaczaj mu konkretne zadania, chwal go za każdym razem jak coś zrobi, nie krytykuj". No mnie ręce opadają. Uważam, że starcie kurzy, zmywanie, pranie czy odkurzanie to nie są czynności, których człowiek nie jest się w stanie nauczyć i nie widzę powodu, dla którego miałabym się zachwycać facetem, że "jak ślicznie odkurzyłeś podłogę, dziękuję!", czułabym się jak idiotka.
Też mnie to dziwi,że według niektorych mężczyzne trzeba traktować jak dziecko.Chwalić za wykonaną prace w domu,co by tż-cik czuł się zachęcony do dalszego pomagania. :P
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 10:22   #1490
aer
O RLY?

http://www.pudelek.pl/artykul/69570/...warszawskiego/

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
mnie dziwi ze w Polsce pokonanie 300 km zajmuje koło 9 h(pociągami),albo połączenia są ustawiane tak ze ktoś ma ...3 minuty na przesiadkę
3 minuty to moja matka wysiada z pociągu
Jedna z moich wykładowczyń na studiach opowiadała nam kiedyś, że jechała z Warszawy do Gdańska 8h pociągiem przez jakieś remonty. Jechał z nią w przedziale Bułgar, który był zachwycony szybkością. U nich kolej 300km pokonuje około 13h, także tego

Edytowane przez aer
Czas edycji: 2014-08-01 o 10:26
aer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 10:27   #1491
201604200942
Konto usunięte

też mnie to dziwi. I wkurza.
Stary 2014-08-01, 10:45   #1492
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Żenujące.

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 10:46   #1493
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:

Dobrze się rozciąga . Ale niekoniecznie osoba w rozmiarze L będzie dobrze w tym czymś wyglądać. Mimo, że się zmieści.

Dziwię się sobie, że zawsze jak ląduje helikopter, idę do okna się pogapić. I co ciekawe, mój pies też.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 10:54   #1494
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Ktoś wspominał o szatniarkach przy okazji "powstańczej koszulki" i proszę. A myślałam, że mniej taktu mieć nie można.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 11:08   #1495
Cherry Blossom Girl
nyan nyan ^^

Dziwi mnie wysadzanie dziecka na autostradzie na pasie włączania się do ruchu tak, że z łatwością może dojść do kolizji.
Cherry Blossom Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 11:21   #1496
201604200942
Konto usunięte

mnie dziwią efekty specjalne w filmie Miasto 44 . Jeśli film będzie tai sam jak zwiastun to nie wiem nad czym krytycy się tak zachwycają. Sorry, ale ja oglądając film o powstaniu warszawskim wolałabym widzieć może i mniej efektów specjalnych, ale więcej emocji, a nie komputerowe wybuchy, a bohaterowie piękni młodzi i bez wyrazu.

a no i ten napis na końcu "Miłość w czasach apokalipsy". Matko Bosko Hamerykańsko

Edytowane przez 201604200942
Czas edycji: 2014-08-01 o 11:23
Stary 2014-08-01, 11:23   #1497
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
też mnie to dziwi. I wkurza.
Zeby dodac realizmu powinni do nich strzelac. Nawet slepakami ale zeby one nie wiedzialy, ze to slepaki
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 11:26   #1498
narcyzowa
Zakorzenienie

Cytat:
mnie dziwią efekty specjalne w filmie Miasto 44 . Jeśli film będzie tai sam jak zwiastun to nie wiem nad czym krytycy się tak zachwycają. Sorry, ale ja oglądając film o powstaniu warszawskim wolałabym widzieć może i mniej efektów specjalnych, ale więcej emocji, a nie komputerowe wybuchy, a bohaterowie piękni młodzi i bez wyrazu.

a no i ten napis na końcu "Miłość w czasach apokalipsy". Matko Bosko Hamerykańsko
Zwiastun przypomina nędzny film akcji.
Widziałam wczoraj w wiadomościach relację z prapremiery - powstańcom się film raczej nie podobał, "to nie tak wyglądało", byli zniesmaczeni sporą ilością scen erotycznych.

Seriously? Matko, co za chała. Zawsze trzeba gdzieś wcisnąć rozegzaltowaną historyjkę miłosną, a film przecież o mieście, o powstaniu.
narcyzowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 11:43   #1499
201604200942
Konto usunięte

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;47541719]Zeby dodac realizmu powinni do nich strzelac. Nawet slepakami ale zeby one nie wiedzialy, ze to slepaki [/QUOTE]

myślisz, że by nie zaryzykowały dla biletów do kina?

Cytat:
Napisane przez narcyzowa Pokaż wiadomość
Zwiastun przypomina nędzny film akcji.
Widziałam wczoraj w wiadomościach relację z prapremiery - powstańcom się film raczej nie podobał, "to nie tak wyglądało", byli zniesmaczeni sporą ilością scen erotycznych.

Seriously? Matko, co za chała. Zawsze trzeba gdzieś wcisnąć rozegzaltowaną historyjkę miłosną, a film przecież o mieście, o powstaniu.
ja widziałam dobre opinie wystawione przez powstańców i właśnie, to że mówili, że wszystko wyglądało tak samo, że film jest prawdziwy i piękny - to mnie najbardziej zdziwiło.

Ja rozumiem, że film jest skierowany do gimbusów, by te półgłówki dowiedziały się chociaż o tym, że było coś takiego jak powstanie warszawskie i ich dziadkowie (raczej juz pradziadkowie) byli w ich wieku, gdy wybuchła wojna, ale można było to przedstawić w inny sposób.

Była miłość podczas wojny i powstania, pisał o tym nawet Bratny, ale znowu, można było przedstawić ją w inny sposób.

Z drugiej strony, film nakręcony jest przez Komasę - twórcy jednego, moim zdaniem, z najgłupszych filmów w polskiej kinematografii, Sali samobójców, mogłam się spodziewać, że nic lepszego nie nakręci.
I jeszcze chwalił się, że zatrudnił osoby od efektów specjalnych z Hollywood. Ja dziękuję za takie osoby.

dobrze, że jeszcze powstał taki film dokumentalny jak Powstanie Warszawskie. Może jakiś gimbus przez przypadek go obejrzy i dojdzie do tego, co jest bardziej wartościowe.
Stary 2014-08-01, 11:49   #1500
aer
O RLY?

Znajomy był na Stadionie Narodowym na pokazie przedpremierowym.

Stwierdził, że dla niego ten film to opowiastka o miłości z paroma efektami specjalnymi. Poza tym w filmie podobno pojawia się dubstep i techno
aer jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości