Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-01, 09:26   #2221
nestelle
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Hej kochane wxielam dzien wolnego w pracy i na spontanie jedziemy na weekend ze znajomymi do Zakopanego oliwka spiewa nam po drodze.

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
nie wiem czy to wina wieku czy dziecka. nie wiem, ma rodzeństwo to chyba powinni ją nauczyć się dzielić zabawkami czy nie?
tak samo babcia nie może przytulać równocześnie jej i jego
wina dziecka - a raczej wychowania czyli rodziców. u nas nigdy sytuacji takiej nie było ...starsze dzieci dbaja o młodsze ,pilnują aby inni byli sprawiedliwi dla wszystkich ( jak N cos dostaje to pyta czy dla rodzeństwa tez jest...). a 3,5 latka to już rozumna dziewczynka powinna wiedzieć ze taki maluszek nie do końca wie i rozumie .
Stary 2014-08-01, 09:27   #2222
Moderna
Zakorzenienie

Achna ja przy spadku goraczki, w stanie podgoraczkowym, dobrym samopoczuciu dziecka wychodzilam, nawet lekarz mowil, ze mozna.

Despa ale jakto sucha skorka wewnatrz?
Stary 2014-08-01, 09:32   #2223
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
A ja dostalam jakiegos lekkiego udaru slonecznego, mdlosci, wymioty, podwyzszona temperatura ehhh.. Maz mnie przegonil prawie 5 godzin na plazy, a dla mnie optymalnie tojest 2, max.3 godzinki dobrze, ze malemu nic nie jest, ale on mial caly czas czapke na glowie, w przeciwienstwie do mnie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
... My juz w polowie drogi do Warszawy na pierwsza czesc pogrzebu mojej babci ... W poniedzialek dalsza czesc w Zielonej Gorze ... Deszcz sie rozpadal a ja naszykowana na upal ...
Stary 2014-08-01, 09:36   #2224
trolla2405
Rozeznanie

hejka

u mnie jak zwykle kiepsko z czasem. ale ale ale uwaga: dzieci zaczynaja rozumiec ze jak mama siada przy kompie z kawa to jest czas dla mamy, fakt zabawki sa rozwalone po całym salonie ale nikt mi nie "wisi przy spódnicy". mały troche pogryziony, straszne ma bąble nie duzo bo się psikamy ale jak juz cos dziabnie go to strasznie rosnie, babel jakpo jakis osach a nie komarach

to nadrabiam
Alliw gratki za chodzenie doczekałas się
Nestelle za nocki kciukasy!
Moderna byłam kilkanscie km od Miedzyzdrojów w czerwcu- pol komara nie było, ale uwazaj na kleszcze - tych było sporo i raczej nie znikły
Panika 7 cykli ojej - to chyba trafiłam z komentarzem w klubie
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

Moje dziecko wciaz sie wspina. Na wersalke, na stol po czym zaczyna tanczyc i spiewac.....a w przerwach robi siama mniam...
włacz jej Bałkanicę.....

Cytat:
JolanT co mi sie podoba? Plaza jest przepiekna,piasek czysty, mieciutki, woda bez alg i glonow - pieknie - tylko co z tego, jak przez miasto idzie jak przez jarmark przyzwyczajona jestem do celebrowania urlopu, spokojnie, bez glosnej muzyki - tak jest wlasniew niemieckich nadmorskich kurortach
Marcel zachwycony, biega na golaska

Dragusia jogurt jem codziennie, ale probiotyk dojelitowy to to nie to samo - i nie wiem czy brac juz teraz czy dopiero jak skoncze antybiotyk.
to trzeba było do jakieś wiochy zabitej dechami jechac, blisko jakigos miasteczka w razie czego ale nie do Miedzyzdrojów.to tak jakbys sobie wynajela mieszkanie na Rynku w Krakowie i narzekała ze się wyspać w nocy nie mozesz......
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Kasia ja w 2018 będę mieć 28 lat to nie tragedia a szczerze przyznam że kusi mnie bardzo (właśnie wróciłam od ciężarnej kuzynki) ale chciałabym to drugie dziecko mieć na lepszych czasach finansowych, teraz ledwo ciągniemy i jakoś mi się marzą jakieś wakacje itp albo poprostu spokojniejsze życie
jeju jak ty siksa jestes. czuję się takaaaaa stara, Kasia ty tez 4 lata młodsza ode mnie buuuuu ja juz z trzecim nie zdarzę, nie wytrzymam nerwowo w domu zeby miec nastepne juz, siedze juz 4,5 roku, chce zeby maly najwczesenije poszedł do przedszkola za rok, potem chciałam isc do pracy na jakis czas to trzecie za 3 lata najwczesniej by było to już by było z 35 wiosen na liczniku. o finansach nie wspomne.....

cdn....
Stary 2014-08-01, 09:48   #2225
Moderna
Zakorzenienie

Dragusia ja jestem zdania, ze zeby sie umiec dzielic, najpierw trzeba umiec posiadac-moze ta dziewczynke wlasnie wczesniej przymuszano do dzielenia sie?

Trolla hehe.. Ale co innego w glosnej fajnej muzyce, koncertach, a jarmarcznym hukiem z kazdej strony, bo jeden stragan ma taka muzyke, drugi inna, i to jest huk a nie fajna atmosfera. Jezdzilam do miejscowosci wielkosci Miedzyzdrojow, i wcale nie musialam szukac wiochy zabitej dechami
Stary 2014-08-01, 09:55   #2226
nestelle
Zakorzenienie

Moderna mogłas trafic gorzej ....
http://www.pudelek.pl/artykul/69529/...ia_s/foto_1#s1
Stary 2014-08-01, 10:02   #2227
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
To teraz prosze mi powiedzieć jak odstawic Kacpa od smoka....; W wózku juz zasypia bez, w foteliku tez,ale w łóżeczku w dzien i na noc musi byc....W nocy jak sie budzi z płaczem tez tylko smok pomaga 3 sekundy i spi dalej....
szzczerze to ja juz bym poczekała, będzie trochę rozumniejszy i np go wyrzuci albo komus da i go nei bedzie, to może zadziała.
albo dawajcie jakiemus miskowi do spania zamiast malemu, albo kładźcie smoczka spać komisyjnie - pokombinuj, moze mu się cos spodoba

kasia mój bąk tez sam wchodzi do krzesełka, tż dostał opeirdziel za pierwszym razem bo był z nim w kuchni i wyszedł ja przychodze mały w krzeselku siedzi zadowolony i się próbuje zapiąc - ja z mordą do tż jak moze go tak zostawiac nie zapietego ze jak spadnie to sie zabije a tż na mnie oczy, "przeciez go nie wsadzałem". no i teraz to juz wiemy ze sam potrafi wejść....

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
N wyzdrowiała w jeden dzień po wizycie u babci .za to J... po obozie .No jakby to powiedzieć -przyjechał starszy chłopak. zadowolony - wcale nie zteskniony -mógłby zostać dłużej . Do tego pochwalił się recytacją głupowatych wierszyków i piosenek
to mamusia zadowolona

też własnie kupiłam Hippa bo się bałam ze za mało po odstawieniu dostaje w jedenej kaszce mm. ale tez bez szału. oczywiscie pojechałam na zakupy i nie przeczytałam co mam kupic wiec robiłam przy pólkach studium puszek.wczoraj i dziś po jakies 100 ml do sniadania.

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Hej

Dzieki
Byłam dziś u gina i wszystko jest w porządku pomimo tych bóli - chciałam, żeby mnie zbadała bo ja z tych przewrażliwionych Dziewczyna mojego brata ma leżeć bo może w każdej chwili urodzić szpitalem też ją straszyli. Termin na listopad Dlatego się troche przestraszyłam że jakby się szyjka skracała czy coś to niefajnie bym miała. Nie wyobrażam sobie leżenia przy K
Ale na szczescie wszystko pieknie trzyma
i super!
Stary 2014-08-01, 10:13   #2228
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej!

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Hej
Nadal w dwupaku
Mój wspaniały lekarz chyba mnie przetrzyma do ostatniej chwili... Na ktg nic nie wyszło (cały jeden skurcz do ok. 60 ) i tyle :/
Skoro tak, a ciśnienie w normie, to Ania ma siedzieć w brzuchu i dojrzewać. Jak mu powiedziałam o bólach, to chciał mnie zostawić w szpitalu. Powiedziałam, że leżeć to ja sobie mogę w domu (tiaaaa... mogę no ale bez sensu na leżenie do szpitala, nie chcę zostawiać Krzysia niepotrzebnie ).
Siedzę więc w domu, w poniedziałek znów ktg i usg i wtedy MOŻE poznam już datę cc, wstępnie środa - czwartek Ale tż od poniedziałku bierze wolne, bo ledwo już daję radę. A to jeszcze tydzień
Dobra, nie narzekam; dam radę Potem i tak będzie ciężej
Ojej to nieciekawie tak czekać i czekać...Ale jestes już tak blisko, już niedługo będziesz się cieszyć córeczką w domu
Kupujesz coś Krzysiowi 'od siostry' ? Ja ostatnio o tym czytałam i niby mamy małe dzieci, ale jednak dość rozumne i my kupimy na pewno coś dla Kubcia, jak wrócimy z maluchem do domu Przy okazji przez chwile się zajmie nową zabawką

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Hej
Melduje sie z Krainy Wielkich Jezior Mazurskich. Dojechalismy szczesliwie. Janek w podrozy nawet raz nie jeknal. W szoku bylam jak dzielnie to zniosl. Takze teraz 11 dni sie bedziemy urlopowac.
Udanego urlopu w takim razie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
no fakt szczytem alkoholizmu był cydr heh.
także ucz się kobieto na cudzych błędach i daj czadu na mazurskiej ziemi
Pani, odbijemy sobie jak pozostałe planujące będą ciążować i karmić
Ja tam popiłam przez 3 miesiące ale głownie piwkooooo ukochane. Teraz pozostaje Bavaria 0% czasami...

Cytat:
A ja dostalam jakiegos lekkiego udaru slonecznego, mdlosci, wymioty, podwyzszona temperatura ehhh.. Maz mnie przegonil prawie 5 godzin na plazy, a dla mnie optymalnie tojest 2, max.3 godzinki dobrze, ze malemu nic nie jest, ale on mial caly czas czapke na glowie, w przeciwienstwie do mnie
Oj to zdrówka

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Tyle, ze rano do godz po mleku je normalne śniadanie, chyba się nie naje mlekiem.

Moja znajoma jest na wychowawczym a dziecko do żłobka od września idzie i dała z pracy zaświadczenie, ze jest zatrudniona. Wiec nie wiem jak to jest..
O tak dzieciaki już się nie najadają jak kiedyś tym mlekiem rano. Dla mnie to mleko to tak 15 minut wiecej leżenia jak on pije Po godzince szykuję sniadanko.
Aha dzieki to moze rzeczywiscie wystarczy zaswiadczenie bo ja zatrudniona jestem.
Mysle, że malego damy w nastepnym roku do złobka, w okolicy 2 urodzin tak na 5h jak TŻ pracuje. Zależy mi, żeby miał kontakt z rówieśnikami jednak...Bede musiała w nowym roku popytać jak to wyglada u nas.
A wiecie znajoma teraz daje corke do prywatnego i placi 800 zł miesiecznie co dla mnie jest kosmosem jakimś

Dragusiu, moj K bawił sie z 9 latkiem i ten sie obraził, bo mu Kubcio zabierał klamerki Ale to ewidentnie kwestia wychowania (a raczej jego braku).
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 10:17   #2229
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

Tutaj slysze tez co chwile syreny karetek, ale to chyba nie ten kierunek
Stary 2014-08-01, 10:33   #2230
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
wina dziecka - a raczej wychowania czyli rodziców. u nas nigdy sytuacji takiej nie było ...starsze dzieci dbaja o młodsze ,pilnują aby inni byli sprawiedliwi dla wszystkich ( jak N cos dostaje to pyta czy dla rodzeństwa tez jest...). a 3,5 latka to już rozumna dziewczynka powinna wiedzieć ze taki maluszek nie do końca wie i rozumie .
też tak myślę, ale nie będę się tam wtrącać bo i tak już jest ciężka atmosfera
Cytat:
Dragusia ja jestem zdania, ze zeby sie umiec dzielic, najpierw trzeba umiec posiadac-moze ta dziewczynke wlasnie wczesniej przymuszano do dzielenia sie?
no ja myślę że jest na odwrót właśnie, że to starsza musiała wszystko oddawać siostrze i ta 3,5latka tam wszystkimi rządzi. do tej pory boją się jej smoka zabrać... ale nie mój cyrk nie moje... chociaż starszej mi żal bo to moja ulubienica

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
szzczerze to ja juz bym poczekała, będzie trochę rozumniejszy i np go wyrzuci albo komus da i go nei bedzie, to może zadziała.
albo dawajcie jakiemus miskowi do spania zamiast malemu, albo kładźcie smoczka spać komisyjnie - pokombinuj, moze mu się cos spodoba

kasia mój bąk tez sam wchodzi do krzesełka, tż dostał opeirdziel za pierwszym razem bo był z nim w kuchni i wyszedł ja przychodze mały w krzeselku siedzi zadowolony i się próbuje zapiąc - ja z mordą do tż jak moze go tak zostawiac nie zapietego ze jak spadnie to sie zabije a tż na mnie oczy, "przeciez go nie wsadzałem". no i teraz to juz wiemy ze sam potrafi wejść....

też własnie kupiłam Hippa bo się bałam ze za mało po odstawieniu dostaje w jedenej kaszce mm. ale tez bez szału. oczywiscie pojechałam na zakupy i nie przeczytałam co mam kupic wiec robiłam przy pólkach studium puszek.wczoraj i dziś po jakies 100 ml do sniadania.
ja bym obciała potajemnie tego smoka i tyle.
wow!!! kolejny taki cwaniak!!!
a ja dalej główkuje nad menu.
zamienialam kolejnosc na razie kanapki rano a kasza na wieczor.
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Kupujesz coś Krzysiowi 'od siostry' ? Ja ostatnio o tym czytałam i niby mamy małe dzieci, ale jednak dość rozumne i my kupimy na pewno coś dla Kubcia, jak wrócimy z maluchem do domu Przy okazji przez chwile się zajmie nową zabawką

O tak dzieciaki już się nie najadają jak kiedyś tym mlekiem rano. Dla mnie to mleko to tak 15 minut wiecej leżenia jak on pije Po godzince szykuję sniadanko.

Dragusiu, moj K bawił sie z 9 latkiem i ten sie obraził, bo mu Kubcio zabierał klamerki Ale to ewidentnie kwestia wychowania (a raczej jego braku).
moim zdaniem to super pomysł z tym prezentem. ja tak w przyszłości na pewno zrobię.

no i właśnie nie wiem czy butla mm wystarczy zamiast cyca żeby zasnął. a jak nie to co

no 9 lat to już duży chłop dziwne

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 10:34   #2231
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Anika - Alliw
Udanego wypoczynku

Tasia
Juz nie dlugo coraz blizej - dasz rade .

Jestem juz w pracy o 11 zaczynam hyle do 19

Ale przed wyjsciem puscilam na YT Milusiowi mr,president'a " SimbaLeo" - jak on sie smial z tego teledysku az chyba dziadzio w sosnowcu go slyszal .

Oliwka .

Qrde jeszcze wczoraj mi cos wyszlo na uchu - wyglada jak pryszcz ale nie jest to pryszcz - swedzi strasznie. Dobrze ze chociaz w takim miejscu co tego zbytnio nie widac bo wlosy przyslaniaja - a babel jest wielkosci paznokcia u najmniejszego paluszka ze tez cos zawsze :-/.

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 10:41   #2232
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
no i właśnie nie wiem czy butla mm wystarczy zamiast cyca żeby zasnął. a jak nie to co

no 9 lat to już duży chłop dziwne
U nas butla przed spaniem dawała rade jak odstawiałam
Stary 2014-08-01, 10:50   #2233
nestelle
Zakorzenienie

Demeter - prezent od maleństwa to dobry pomysł . starszak będzie miał kolejny powód aby pozytywnie kojarzyć pojawienie sie rodzeństwa .troszkę pachnie przekupstwem ale takim niewinnym ....
My tez tak robiliśmy z każdym pojawiajacym sie maleństwem . do tego starszak miał prawo jako pierwszy zapoznać sie z maleństwem - jako pierwszy ze wszystkich czekających (babc i innych ) głaskać ,tulic ... i to starszak pokazywał reszcie malucha - cos w rodzaju przychodzą goście a ja " Jakub i Ninka zaprowadzcie babcie do pokoju i pochwalcie sie Roszkiem" -dzieci starsze wtedy podczas takich odwiedzin maluszka czuja sie także ważne cos a'la przewodnik .ze to one sie chwalą

co do przedszkola czy złobka moje przemyślenia są takie aby zapisac nie w momencie kiedy pojawia sie maluszek aby dziecko starsze nie kojarzyło tego ze "oho pojawia sie nowe dziecko to mamusia sie mnie pozbywa" ...

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
też tak myślę, ale nie będę się tam wtrącać bo i tak już jest ciężka atmosfera

no ja myślę że jest na odwrót właśnie, że to starsza musiała wszystko oddawać siostrze i ta 3,5latka tam wszystkimi rządzi. do tej pory boją się jej smoka zabrać... ale nie mój cyrk nie moje... chociaż starszej mi żal bo to moja ulubienica
nie no .wtracac sie nie można ...przynajmniej tak oficjalnie

Ja tak włsnie od dawna obserwuje ...dużo ludzi potroszku krzywdzi swoje starsze dzieci tym ze młodsze więcej może ,ze niby małe ze niby nie rozumie ,ze musi .... Z tym ze to młodsze dorasta w takim przekonaniu i takie sie staje -ze wszystko sie mu należy .......
Stary 2014-08-01, 10:51   #2234
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Kurczę, u sąsiada kombajn kosi zboże a mój syn śpi. Dobrze, że nie kuma, bo jakby się dowiedział to by mi nie darował, że go nie obudziłam
u nas pod blokiem remont- mały gorzej niż inżynier kontraktu nadzoruje, dobrze ze sie prawie skończył bo juz mam dość siedzenia z nim na balkonie bo lekko cięzki się bąk robi
Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Macie tylko matka się nie pochwaliła.
Witam was moje drogie. Wita was mamusia z terminem na marzec. 2 fasolki w brzuchu. 2jajowe. Ja nadal w szoku, nie mam jeszcze etapu cieszenia się. Narazie mam fazę strachu i płaczu.

Pani gartuluje
Tasia pomyślnego rozwiązania
Demeter ale wstydzioch z twojej dzidzi
pozdrawiam, czytam was na bieżąco ale do pisania mi nie śpieszno jak narazie
faktycznie z grubej rury. gratuluję SZOK
Stary 2014-08-01, 10:53   #2235
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Demeter - prezent od maleństwa to dobry pomysł . starszak będzie miał kolejny powód aby pozytywnie kojarzyć pojawienie sie rodzeństwa .troszkę pachnie przekupstwem ale takim niewinnym ....
My tez tak robiliśmy z każdym pojawiajacym sie maleństwem . do tego starszak miał prawo jako pierwszy zapoznać sie z maleństwem - jako pierwszy ze wszystkich czekających (babc i innych ) głaskać ,tulic ... i to starszak pokazywał reszcie malucha - cos w rodzaju przychodzą goście a ja " Jakub i Ninka zaprowadzcie babcie do pokoju i pochwalcie sie Roszkiem" -dzieci starsze wtedy podczas takich odwiedzin maluszka czuja sie także ważne cos a'la przewodnik .ze to one sie chwalą

co do przedszkola czy złobka moje przemyślenia są takie aby zapisac nie w momencie kiedy pojawia sie maluszek aby dziecko starsze nie kojarzyło tego ze "oho pojawia sie nowe dziecko to mamusia sie mnie pozbywa" ...
Też prawda Ja tak mysle wstepnie o kwietniu ale moze pozniej to nastąpi, zobaczymy jeszcze.
Stary 2014-08-01, 10:57   #2236
nestelle
Zakorzenienie

A ja sie pochwale (NIE nie jestem w ciąży pomimo tutejszej mody )

wczoraj nastąpiła zmiana fotelika . na ten drugi -od 13 do 18 (chyba) .
Tak ,tak bo R do tej chwili jeździł w tym pierwszym jeszcze
nawet czasem jak padł podczas jazdy to go zaniosłam w nim do domu (jako niemowlaczka ) . i tak!!! mieścił sie, pomimo 86 cm i 10,300 wagi
A wiec ...łoooo jaki zadowolony ze przodem ,ze auta widzi droge normalnie zaczarowany
Stary 2014-08-01, 11:14   #2237
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
nie no .wtracac sie nie można ...przynajmniej tak oficjalnie

Ja tak włsnie od dawna obserwuje ...dużo ludzi potroszku krzywdzi swoje starsze dzieci tym ze młodsze więcej może ,ze niby małe ze niby nie rozumie ,ze musi .... Z tym ze to młodsze dorasta w takim przekonaniu i takie sie staje -ze wszystko sie mu należy .......
otóż to.
Cytat:

nawet czasem jak padł podczas jazdy to go zaniosłam w nim do domu (jako niemowlaczka ) . i tak!!! mieścił sie, pomimo 86 cm i 10,300 wagi
A wiec ...łoooo jaki zadowolony ze przodem ,ze auta widzi droge normalnie zaczarowany
buuuu jak nie jesteś
o 9kg do 18kg wow!!!

Stary 2014-08-01, 11:16   #2238
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Pani mi też nie przeszkadza ogólnie jak ktoś się bawi K. zabawkami ale na tych naszych stawach było parę skrajnych sytuacji jak wyrzucanie naszych zabawek do wody a rodzic się cieszył lub np babka podeszła z córka i pyta się chcesz koło? Przymierzyla i mówi nie to? To weź sobie to drugie i ją wkłada a oba koła mojej siostry. To nie jest wypożyczalnia!
Inna sprawa jakby dziewczynka sama wzięła bo wiadomo dziecko się nie zastanawia kogo to. Babka po zwróceniu uwagi była oburzona... eh wystarczyło zapytać czy może pożyczyć, ot uprzejmość.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
oo mnie tez takie sytuacje drażnia na placu zabaw, wiadomo ze dziecko lubi piasek to wypadałoby wziąść jakies zabawiki do piaskownicy, przyszlismy wysypałam siatke niech sie dzieci bawią, oprocz nas byla 4 dzieci i tylko jedna dziewczynka miała wiaderko i łopatkę, reszta rzuciła się jak szarańcza na nasze. my idziemy przewaznie z czymś; koparką wywrotką, łopatą wielką, piłką, skakanką, do wyboru; krede tez mam, bańki to prawie zawsze. a niektórzy nic. i tylko "popatrz jaka fajna pileczka, pobaw się" ale zeby oni cos wzieli, normalne ze sie dzieci sie wymieniaja zabawkami- chlopy uwielbaiaja wózki dla lalek, niech sie bawią naszym bo przewaznie nie mają, ale jak "rozkradną" nasze a swoich nie mają to czemu moje dzieci nie mogą się pobawić czymś co oni przynieśli i swoimi w sumie też? wtedy zdarza mi się wkraczac do akcji. poza tym ile do jasnej ch... kosztuje kółko?

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Bryka maluch że hej raczkuje, kombinuje, wspina się po schodach włazi skubaniec i przygotowuje się do chodzenia(załącznik) Na chwilę go nie można z oka spuścić ucieka do łazienki i sprawdza zawsze czy pralka pierze jak nie to kiwa głową że nie pierze O i takie tam rzeczy które wasze dzieciaki już dawno przeszły.
A no i dziwna sprawa bo dwójki na dole nam nie wyszły a już czwórka wychodzi jak to możliwe ja się pytam
extra
Stary 2014-08-01, 11:20   #2239
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

Brawo,dlugo jezdzil w pierwszym foteliku
Nie chcialas reboardera?
Stary 2014-08-01, 11:24   #2240
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
ja też nie jestem. boję się tylko ciązy alliw zeby nie przeszło na mnie
Stary 2014-08-01, 11:38   #2241
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
oo mnie tez takie sytuacje drażnia na placu zabaw, wiadomo ze dziecko lubi piasek to wypadałoby wziąść jakies zabawiki do piaskownicy, przyszlismy wysypałam siatke niech sie dzieci bawią, oprocz nas byla 4 dzieci i tylko jedna dziewczynka miała wiaderko i łopatkę, reszta rzuciła się jak szarańcza na nasze. my idziemy przewaznie z czymś; koparką wywrotką, łopatą wielką, piłką, skakanką, do wyboru; krede tez mam, bańki to prawie zawsze. a niektórzy nic. i tylko "popatrz jaka fajna pileczka, pobaw się" ale zeby oni cos wzieli, normalne ze sie dzieci sie wymieniaja zabawkami- chlopy uwielbaiaja wózki dla lalek, niech sie bawią naszym bo przewaznie nie mają, ale jak "rozkradną" nasze a swoich nie mają to czemu moje dzieci nie mogą się pobawić czymś co oni przynieśli i swoimi w sumie też? wtedy zdarza mi się wkraczac do akcji. poza tym ile do jasnej ch... kosztuje kółko?
masakra.

Stary 2014-08-01, 11:39   #2242
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo,dlugo jezdzil w pierwszym foteliku
Nie chcialas reboardera?
długo bo sie mieścił .na stronce jest napisane ze do 85 (R ma 86).
a foteliki mam po starszakach . maxi cosi .
Stary 2014-08-01, 11:48   #2243
Moderna
Zakorzenienie

A czy nie fajniej jest,jak dzieci sie bawia wspolnie? Kiedy razem buduja zamek z piasku czy zapore,babki,w sklep itd. ( pomijam tu nieuprzejmych rodzicow, nie znajacych podstaw kuktury, o ktorych pisala Luna). Ale ja uwazam, ze jezeli dzieci juz umieja sie dzielic, czy chca sie dzielic to fajnie jest patrzec jak robia cos razem. Dla dzieci bardzo czesto obce zabawki sa atrakcyjniejsze

Trolla a to zawsze te same dzieci przychodza bez zabawek?
Bo moze tylko zahaczyli przy okazji np. zakupow czy spaceru na chwile o plac zabaw?

Ja mam na mojej trasie spacerowej nasz plac zabaw, i jakze czesto musze tam z malym wejsc,a nie nosze na spacer z psem zabawek - no ale na szczescie u nas jeszcze nieduze zainteresowanie zabawkami,bardziej sprzetem tam dostepnym .

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
długo bo sie mieścił .na stronce jest napisane ze do 85 (R ma 86).
a foteliki mam po starszakach . maxi cosi .
No bo te foteliki do 13kg w sumie na dlugo starczaja
Niektorzy rodzice zbyt szybko zmieniaja go na ten kolejny

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-08-01 o 11:45
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 12:16   #2244
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:

Cycofob dziś nie tknął cyca nawet przez sen...
za to mm wtrąbił przed snem... 300 ml. on dopiero od 3 dni pije...
ile Wasze dzieci dostają?!
300 ml to dopiero woda, jeszcze kaszka do tego, chociaz nie zawsze wszytko ale czesto

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Hej.

Byly wczoraj u mnie siostry gralismy w koncu na moim pieknym duzym stole w OSADNIKOW ...!!!
Wgralam ...!!! 1wszy raz od jakis 2lat

pograłabym, tez lubie Osadników

Cytat:
Hej
Melduje sie z Krainy Wielkich Jezior Mazurskich. Dojechalismy szczesliwie. Janek w podrozy nawet raz nie jeknal. W szoku bylam jak dzielnie to zniosl. Takze teraz 11 dni sie bedziemy urlopowac.

Pani, tak sobie sacze teraz winko i mysle ze nie poszalas kobieto, nie zdazylas Torresa odstawic od cyca a juz kolejny odwyk na dlugie miesiace cie czeka Pije Twoje zdrowie i fasolki

Mazurskie buziaki posylam Wam
miłych wczasów! uwielbiam mazury
też za tą bidulę wypiję, zresztą nie bedzie to trudne, mam kuzynke w domu tymczasowo-ciągle cos pijemy, rano biegam, uwazam zeby nie jesc za duzo słodycz a wieczorem... katastrofa

Cytat:
A czy nie fajniej jest,jak dzieci sie bawia wspolnie? Kiedy razem buduja zamek z piasku czy zapore,babki,w sklep itd. ( pomijam tu nieuprzejmych rodzicow, nie znajacych podstaw kuktury, o ktorych pisala Luna). Ale ja uwazam, ze jezeli dzieci juz umieja sie dzielic, czy chca sie dzielic to fajnie jest patrzec jak robia cos razem. Dla dzieci bardzo czesto obce zabawki sa atrakcyjniejsze

Trolla a to zawsze te same dzieci przychodza bez zabawek?
Bo moze tylko zahaczyli przy okazji np. zakupow czy spaceru na chwile o plac zabaw?

Ja mam na mojej trasie spacerowej nasz plac zabaw, i jakze czesto musze tam z malym wejsc,a nie nosze na spacer z psem zabawek - no ale na szczescie u nas jeszcze nieduze zainteresowanie zabawkami,bardziej sprzetem tam dostepnym .
o tym zeby wszsytkie dzieci w paiskownicy budowały jeden zamek to zapomnij. utopia. czesc dzieci nawet tych starszych sie razem nie pobawi i juz. ci co na chwile to ok, ale sporo jest stałych bywalców i własnie tacy mnie wkurzaja. ale jeszcze jeden chicior z jedzeniem, tez dziecku nie wezma nic i maluchy wiszą mi przy misce. wiadomo ze lepsze od kogos, sama sie smiałam ze bede jednej babci to torebki sliwki wkładac bo moja im wyjada a w domu nie chce ale ja miałąm inne owoce-mnie wyjadała tamta borówki i luz.i owszem poczestuje tez inne dzieci, ale nie codziennie i nie pól miski. zresztą z tą dziewczynką i jej mamą się znamy troche. generalnie bezmyślność ludzi wychodzi na placu zabaw również-długo by opowiadać - szkoda ze dzieci się uczą

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Hej
Nadal w dwupaku
Mój wspaniały lekarz chyba mnie przetrzyma do ostatniej chwili... Na ktg nic nie wyszło (cały jeden skurcz do ok. 60 ) i tyle :/
A w domu miewam dłuższe i silniejsze, na bank!
Skoro tak, a ciśnienie w normie, to Ania ma siedzieć w brzuchu i dojrzewać. Jak mu powiedziałam o bólach, to chciał mnie zostawić w szpitalu. Powiedziałam, że leżeć to ja sobie mogę w domu (tiaaaa... mogę no ale bez sensu na leżenie do szpitala, nie chcę zostawiać Krzysia niepotrzebnie ).
Siedzę więc w domu, w poniedziałek znów ktg i usg i wtedy MOŻE poznam już datę cc, wstępnie środa - czwartek Ale tż od poniedziałku bierze wolne, bo ledwo już daję radę. A to jeszcze tydzień
Dobra, nie narzekam; dam radę Potem i tak będzie ciężej
dasz rady, dasz rady

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:

własnie się boję popełnić błędu ze małemu wszsytko wolno, ja jedynaczka, nie za bardzo wiem jak, na czuja robię wszystko

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

uff nadrobiłam, dzieci całe, w domu bałagan,1 kawa wypita

aaaa klementyna jak bieganie?
Stary 2014-08-01, 12:33   #2245
OtTakaJa
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
Udanego wypoczynku
Cytat:
no fakt szczytem alkoholizmu był cydr heh.
Fuuj, jak ja nie znoszę
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
A KAcper tworzy swój własny język angielskopodony na mnie mówi: "mami", na Tżtz "tati" nawet babci "babi" sie oberwało';
U nas to identycznie
Cytat:
Mój Żniwiarz
pomagał wytrwale
Ależ robotny chłopak
Cytat:
Hej
Nadal w dwupaku
Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie
Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Hej kochane wxielam dzien wolnego w pracy i na spontanie jedziemy na weekend ze znajomymi do Zakopanego oliwka spiewa nam po drodze. Właśnie opuszczam Kraków buziaki dla Was a przede wszystkim dla Tasi i jej Ani
Super taki spontan, udanego wypoczynku
Cytat:
tak chwalicie zabawę z dziećmi waaszych dzieci. Florek też się fajnie bawił z kuzynką 12letnią, ale z 3,5 się nie dało bo mu wszystko wyrywała. jego klockami się bawiła to Florek nie mial nic przeciwko, ale jak chciał się bawić jej piłką, jak ona jego klockami to już afera TO MOJA PIŁKA!!!! i leciała wyrywać. a tłumaczenie że ona jego sie bawi nie pomogło. nie wiem czy to wina wieku czy dziecka. nie wiem, ma rodzeństwo to chyba powinni ją nauczyć się dzielić zabawkami czy nie?
tak samo babcia nie może przytulać równocześnie jej i jego
Mój syn też się dzielić nie potrafi ani zabawkami ani dziadkami niestety. Mam nadzieję, że mu minie...
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
... My juz w polowie drogi do Warszawy na pierwsza czesc pogrzebu mojej babci ... W poniedzialek dalsza czesc w Zielonej Gorze ... Deszcz sie rozpadal a ja naszykowana na upal ...
Spokojnej drogi

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 12:38   #2246
nestelle
Zakorzenienie

a ja pytam gdzie BYou????
Stary 2014-08-01, 12:56   #2247
BYou
MBZ♥

Cytat:
a ja pytam gdzie BYou????

Robi zapasy na zimę czyli ogórki, pomidorki i inne takieprzy pomocy mojej Roszpunkikolejny raz się przekonuję jaka jest Cudnajak wszystko rozumieachhh

Idę nadrobić

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Oliwko duzo sił i wyrazy współczucia

Kasia ależ Ci Kaskader rośnie

Dragusiu u nas w zabawie to zależy na jakie dziecko Zoś trafi. Syn znajomych skończone 4 lata wyrywa zabawki, leci zaraz jak tylko Zosia coś weźmie do ręki z taką miną, że tylko uciekać. my Zosi tłumaczymy, odciągamy uwagę. Jemu rodzice nie tłumaczą...
Z innymi nie ma takiego problemu. Ogólnie Zosia jest ugodowa, nie ma problemu z oddaniem zabawki jak dziecko się awanturuje. No chyba, że to Jej zabawka i bardzo pragnie się nią bawić.
Jest u nas taki 19 miesięczny chłopczyk, bardzo nerwowy, o wszystko krzyk, płacz i rzut na ziemię, jego Zosia omija

Anika, udanego wypoczynku

Moderna, wracaj do zdrowia i pamiętaj o kapeluszu albo chustce na głowęna tkaie wspólne zabawy o których piszesz to u naszych Maluchów za wcześnie

Tasia myślę o Was

Pani, Cudny Żniwiarz
A jak Twoje samopoczucie?
300ml na raz nigdy sięZOsi nie udało. Najczęściej między 180, a 210rano i wieczorem.

Trolla ja widzę też u nas mamy z małą torebunią i dzieckiem idące na plac zabaw...a potem sępienie o chusteczki mokre, pampa, przekąski. O zabawkach nie wspominając.

Achna jak Mikołaj?

Alliw bawcie siędobrze i cykaj mnóstwo fot

Demeter mam nadzieję, że uda Wam się ze żłobkiem

Na obiad serwuję pierogi

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 13:07   #2248
nestelle
Zakorzenienie

BYou tys taka gospodarna zapasy !

no i zgadzam się z Toba ze na Takie wspólne zabawy nasze dzieci za małe . Choc R bawi cały czas i zawsze ze starszakami .ale cały czas z rodzeństwem tez inaczej wpływa na takiego malucha......

My o 16 wyjezdzamy na wesele ... a ja nadal nic ,włosów nie umyłam , nawet nie sprawdziłam czy mam w czym isc dzieci w piżamach ..
Stary 2014-08-01, 13:09   #2249
BYou
MBZ♥

Hehe ja Mąż prosi o ogóreczki to nie mogę odmówić a takich w sklepie nie kupię

Dobra jesteśOPANOWANA

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 13:10   #2250
Moderna
Zakorzenienie

BYou no to sporo masz pracy, ale dobrze,ze jest pomocnik

O wspolnych zabawach pisze ogolnie, niezaleznie od wieku - choc moj M. czesto sie po prostu dosiada do innego dziecka i obserwuje, stara sie nasladowac, bawi sie po swojemu, ale w takim przypadku nie zabieram go, bo przeszkadza

Pierogi jakie?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości