|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Cytat:
wina dziecka - a raczej wychowania czyli rodziców. u nas nigdy sytuacji takiej nie było ...starsze dzieci dbaja o młodsze ,pilnują aby inni byli sprawiedliwi dla wszystkich ( jak N cos dostaje to pyta czy dla rodzeństwa tez jest...). a 3,5 latka to już rozumna dziewczynka powinna wiedzieć ze taki maluszek nie do końca wie i rozumie .
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
Achna ja przy spadku goraczki, w stanie podgoraczkowym, dobrym samopoczuciu dziecka wychodzilam, nawet lekarz mowil, ze mozna.
Despa ale jakto sucha skorka wewnatrz?
|
#2223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2224 | |||
|
Rozeznanie
|
hejka
u mnie jak zwykle kiepsko z czasem. ale ale ale uwaga: dzieci zaczynaja rozumiec ze jak mama siada przy kompie z kawa to jest czas dla mamy, fakt zabawki sa rozwalone po całym salonie ale nikt mi nie "wisi przy spódnicy". mały troche pogryziony, straszne ma bąble nie duzo bo się psikamy ale jak juz cos dziabnie go to strasznie rosnie, babel jakpo jakis osach a nie komarach ![]() to nadrabiam Alliw gratki za chodzenie doczekałas się ![]() Nestelle za nocki kciukasy! Moderna byłam kilkanscie km od Miedzyzdrojów w czerwcu- pol komara nie było, ale uwazaj na kleszcze - tych było sporo i raczej nie znikły Panika 7 cykli ojej - to chyba trafiłam z komentarzem w klubie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. o finansach nie wspomne.....cdn....
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
Dragusia ja jestem zdania, ze zeby sie umiec dzielic, najpierw trzeba umiec posiadac-moze ta dziewczynke wlasnie wczesniej przymuszano do dzielenia sie?
Trolla hehe.. Ale co innego w glosnej fajnej muzyce, koncertach, a jarmarcznym hukiem z kazdej strony, bo jeden stragan ma taka muzyke, drugi inna, i to jest huk a nie fajna atmosfera. Jezdzilam do miejscowosci wielkosci Miedzyzdrojow, i wcale nie musialam szukac wiochy zabitej dechami
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna mogłas trafic gorzej ....
![]() http://www.pudelek.pl/artykul/69529/...ia_s/foto_1#s1
|
#2227 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
albo dawajcie jakiemus miskowi do spania zamiast malemu, albo kładźcie smoczka spać komisyjnie - pokombinuj, moze mu się cos spodoba kasia mój bąk tez sam wchodzi do krzesełka, tż dostał opeirdziel za pierwszym razem bo był z nim w kuchni i wyszedł ja przychodze mały w krzeselku siedzi zadowolony i się próbuje zapiąc - ja z mordą do tż jak moze go tak zostawiac nie zapietego ze jak spadnie to sie zabije a tż na mnie oczy, "przeciez go nie wsadzałem". no i teraz to juz wiemy ze sam potrafi wejść.... Cytat:
to mamusia zadowolonateż własnie kupiłam Hippa bo się bałam ze za mało po odstawieniu dostaje w jedenej kaszce mm. ale tez bez szału. oczywiscie pojechałam na zakupy i nie przeczytałam co mam kupic wiec robiłam przy pólkach studium puszek.wczoraj i dziś po jakies 100 ml do sniadania. Cytat:
|
|
#2228 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Cytat:
Kupujesz coś Krzysiowi 'od siostry' ? Ja ostatnio o tym czytałam i niby mamy małe dzieci, ale jednak dość rozumne i my kupimy na pewno coś dla Kubcia, jak wrócimy z maluchem do domu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja tam popiłam przez 3 miesiące ale głownie piwkooooo ukochane. Teraz pozostaje Bavaria 0% czasami... Cytat:
Cytat:
Po godzince szykuję sniadanko. Aha dzieki to moze rzeczywiscie wystarczy zaswiadczenie bo ja zatrudniona jestem. Mysle, że malego damy w nastepnym roku do złobka, w okolicy 2 urodzin tak na 5h jak TŻ pracuje. Zależy mi, żeby miał kontakt z rówieśnikami jednak...Bede musiała w nowym roku popytać jak to wyglada u nas. A wiecie znajoma teraz daje corke do prywatnego i placi 800 zł miesiecznie co dla mnie jest kosmosem jakimś ![]() Dragusiu, moj K bawił sie z 9 latkiem i ten sie obraził, bo mu Kubcio zabierał klamerki Ale to ewidentnie kwestia wychowania (a raczej jego braku).
|
|||||
|
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tutaj slysze tez co chwile syreny karetek, ale to chyba nie ten kierunek
|
|
#2230 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wow!!! kolejny taki cwaniak!!! ![]() a ja dalej główkuje nad menu. zamienialam kolejnosc na razie kanapki rano a kasza na wieczor. Cytat:
no i właśnie nie wiem czy butla mm wystarczy zamiast cyca żeby zasnął. a jak nie to co ![]() no 9 lat to już duży chłop dziwne
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Anika - Alliw
Udanego wypoczynku Tasia Juz nie dlugo coraz blizej - dasz rade Jestem juz w pracy o 11 zaczynam hyle do 19 ![]() Ale przed wyjsciem puscilam na YT Milusiowi mr,president'a " SimbaLeo" - jak on sie smial z tego teledysku az chyba dziadzio w sosnowcu go slyszal . Oliwka Qrde jeszcze wczoraj mi cos wyszlo na uchu - wyglada jak pryszcz ale nie jest to pryszcz - swedzi strasznie. Dobrze ze chociaz w takim miejscu co tego zbytnio nie widac bo wlosy przyslaniaja - a babel jest wielkosci paznokcia u najmniejszego paluszka Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#2232 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Demeter - prezent od maleństwa to dobry pomysł . starszak będzie miał kolejny powód aby pozytywnie kojarzyć pojawienie sie rodzeństwa .troszkę pachnie przekupstwem ale takim niewinnym ....
My tez tak robiliśmy z każdym pojawiajacym sie maleństwem . do tego starszak miał prawo jako pierwszy zapoznać sie z maleństwem - jako pierwszy ze wszystkich czekających (babc i innych ) głaskać ,tulic ... i to starszak pokazywał reszcie malucha - cos w rodzaju przychodzą goście a ja " Jakub i Ninka zaprowadzcie babcie do pokoju i pochwalcie sie Roszkiem" -dzieci starsze wtedy podczas takich odwiedzin maluszka czuja sie także ważne cos a'la przewodnik .ze to one sie chwalą ![]() co do przedszkola czy złobka moje przemyślenia są takie aby zapisac nie w momencie kiedy pojawia sie maluszek aby dziecko starsze nie kojarzyło tego ze "oho pojawia sie nowe dziecko to mamusia sie mnie pozbywa" ... ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() Ja tak włsnie od dawna obserwuje ...dużo ludzi potroszku krzywdzi swoje starsze dzieci tym ze młodsze więcej może ,ze niby małe ze niby nie rozumie ,ze musi .... Z tym ze to młodsze dorasta w takim przekonaniu i takie sie staje -ze wszystko sie mu należy .......
|
|
#2234 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() SZOK
|
|
#2235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie pochwale (NIE nie jestem w ciąży pomimo tutejszej mody
![]() )wczoraj nastąpiła zmiana fotelika . na ten drugi -od 13 do 18 (chyba) . Tak ,tak bo R do tej chwili jeździł w tym pierwszym jeszcze ![]() ![]() nawet czasem jak padł podczas jazdy to go zaniosłam w nim do domu (jako niemowlaczka ![]() ) . i tak!!! mieścił sie, pomimo 86 cm i 10,300 wagi A wiec ...łoooo jaki zadowolony ze przodem ,ze auta widzi droge normalnie zaczarowany
|
#2237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
o 9kg do 18kg
|
|
#2238 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chcialas reboardera?
|
|
#2240 |
|
Rozeznanie
|
ja też nie jestem. boję się tylko ciązy alliw zeby nie przeszło na mnie
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
długo bo sie mieścił .na stronce jest napisane ze do 85 (R ma 86).
a foteliki mam po starszakach . maxi cosi .
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
A czy nie fajniej jest,jak dzieci sie bawia wspolnie? Kiedy razem buduja zamek z piasku czy zapore,babki,w sklep itd. ( pomijam tu nieuprzejmych rodzicow, nie znajacych podstaw kuktury, o ktorych pisala Luna). Ale ja uwazam, ze jezeli dzieci juz umieja sie dzielic, czy chca sie dzielic to fajnie jest patrzec jak robia cos razem. Dla dzieci bardzo czesto obce zabawki sa atrakcyjniejsze
![]() Trolla a to zawsze te same dzieci przychodza bez zabawek? Bo moze tylko zahaczyli przy okazji np. zakupow czy spaceru na chwile o plac zabaw? Ja mam na mojej trasie spacerowej nasz plac zabaw, i jakze czesto musze tam z malym wejsc,a nie nosze na spacer z psem zabawek - no ale na szczescie u nas jeszcze nieduze zainteresowanie zabawkami,bardziej sprzetem tam dostepnym . ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
Niektorzy rodzice zbyt szybko zmieniaja go na ten kolejny
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-08-01 o 11:45 |
|
|
|
|
#2244 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
też za tą bidulę wypiję, zresztą nie bedzie to trudne, mam kuzynke w domu tymczasowo-ciągle cos pijemy, rano biegam, uwazam zeby nie jesc za duzo słodycz a wieczorem... katastrofa ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- uff nadrobiłam, dzieci całe, w domu bałagan,1 kawa wypita ![]() aaaa klementyna jak bieganie?
|
|
#2245 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Fuuj, jak ja nie znoszę ![]() Cytat:
![]() Ależ robotny chłopak ![]() ![]() Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
a ja pytam gdzie BYou????
|
#2247 |
|
MBZ♥
|
Robi zapasy na zimę czyli ogórki, pomidorki i inne takie przy pomocy mojej Roszpunki kolejny raz się przekonuję jaka jest Cudna jak wszystko rozumie achhhIdę nadrobić ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Oliwko duzo sił i wyrazy współczucia![]() Kasia ależ Ci Kaskader rośnie ![]() Dragusiu u nas w zabawie to zależy na jakie dziecko Zoś trafi. Syn znajomych skończone 4 lata wyrywa zabawki, leci zaraz jak tylko Zosia coś weźmie do ręki z taką miną, że tylko uciekać. my Zosi tłumaczymy, odciągamy uwagę. Jemu rodzice nie tłumaczą... Z innymi nie ma takiego problemu. Ogólnie Zosia jest ugodowa, nie ma problemu z oddaniem zabawki jak dziecko się awanturuje. No chyba, że to Jej zabawka i bardzo pragnie się nią bawić. Jest u nas taki 19 miesięczny chłopczyk, bardzo nerwowy, o wszystko krzyk, płacz i rzut na ziemię, jego Zosia omija ![]() Anika, udanego wypoczynku Moderna, wracaj do zdrowia i pamiętaj o kapeluszu albo chustce na głowę na tkaie wspólne zabawy o których piszesz to u naszych Maluchów za wcześnie![]() Tasia myślę o Was ![]() Pani, Cudny Żniwiarz ![]() A jak Twoje samopoczucie? 300ml na raz nigdy sięZOsi nie udało. Najczęściej między 180, a 210 rano i wieczorem.Trolla ja widzę też u nas mamy z małą torebunią i dzieckiem idące na plac zabaw...a potem sępienie o chusteczki mokre, pampa, przekąski. O zabawkach nie wspominając. Achna jak Mikołaj? Alliw bawcie siędobrze i cykaj mnóstwo fot Demeter mam nadzieję, że uda Wam się ze żłobkiem ![]() Na obiad serwuję pierogi
|
|
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
BYou tys taka gospodarna
zapasy ! no i zgadzam się z Toba ze na Takie wspólne zabawy nasze dzieci za małe . Choc R bawi cały czas i zawsze ze starszakami .ale cały czas z rodzeństwem tez inaczej wpływa na takiego malucha...... My o 16 wyjezdzamy na wesele ... a ja nadal nic ,włosów nie umyłam , nawet nie sprawdziłam czy mam w czym isc
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
BYou no to sporo masz pracy, ale dobrze,ze jest pomocnik
O wspolnych zabawach pisze ogolnie, niezaleznie od wieku - choc moj M. czesto sie po prostu dosiada do innego dziecka i obserwuje, stara sie nasladowac, bawi sie po swojemu, ale w takim przypadku nie zabieram go, bo przeszkadza ![]() Pierogi jakie?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

oliwka spiewa nam po drodze.

dobrze, ze malemu nic nie jest, ale on mial caly czas czapke na glowie, w przeciwienstwie do mnie 
doczekałas się 

przyzwyczajona jestem do celebrowania urlopu, spokojnie, bez glosnej muzyki - tak jest wlasniew niemieckich nadmorskich kurortach
szpitalem też ją straszyli. Termin na listopad 

) i tyle :/
(tiaaaa... mogę
).

jak to możliwe ja się pytam
i wyrazy współczucia
jakie?