|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Żona Gargamel
|
Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych part II
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie umiem bawić się przy disco polo. Już nawet nie chodzi o to, że nie lubię tego gatunku 'muzyki' ale o sam fakt, że ja tam nie słyszę melodii i rytmu by się jakoś poruszać. ale to tylko żeby pośmiać się. Obserwowałam towarzystwo na ostatnim weselu i widać, było, że ludzie w wieku 40-65 lat nie lubią tańczyć do takiej muzyki. Wychodzili na parkiet gdy pojawiały się jakieś melodyjne piosenki.A jak jest u Was? Dominuje disco polo czy raczej inna muzyka? Na pewno zależy to od pary młodej, miejsca pochodzenia czy upodobań. Jednak zauważyłam, ze w moim regionie nastawiają się na kicz tzn. młodzi ludzie lubią kicz. Byłam tylko na jednym weselu gdzie nie spotkałam się z dziwnymi zabawami, namawianiem do picia alko przez prowadzącego/zespół. Po prostu zwykła weselna impreza, gdzie można było potańczyć, zjeść, odetchnąć i wyjść z uśmiechem na twarzy. Edytowane przez Deborah100 Czas edycji: 2014-08-01 o 13:01 |
|
|
|
|
|
#1504 |
|
na przekór do celu
|
U mnie parkiet zapełnia się przy nutach disco
![]() Nie leci ono non stop, bo najlepsza jest różnorodność, ale się pojawia ![]() Ja też przy tym najlepiej tańczę, taka wieśniara ze mnie
|
|
|
#1505 | ||
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1506 |
|
na przekór do celu
|
Wesele z puszczanym od czasu do czasu disco polo - to mój typ
Wesele z obleśnym tańcem erotycznym wokół kija od szczotki - uciekłabym. Dla mnie disco polo nie równa się wiocha, kicz i erotyczne zabawy
|
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1508 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
osobiście nie znoszę takiej muzyki, źle się czuję na imprezach, gdzie disco polo dominuje. Przed moim ślubem byłam na 18tce kuzyna, gdzie do 23 leciało tylko disco polo. Dla mnie to był koszmar, siedziałam za stołem albo wychodziłam na zewnątrz, bo bawić się przy tym nie dało. Potem dj zmienił trochę repertuar na szczęście.Ale wiadomo, co kto lubi
|
|
|
#1509 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam tak samo ;D
|
|
|
|
|
#1510 |
|
Zadomowienie
|
U mnie różne. Biesiadne i disco i ballady i lata 80 i 90 i współczesne. Będzie np 'daj mi te noc'' 'jesteś szalona' 'przetańczyć z tobą chce...' 'bal wszystkich świętych' 'my cyganie' 'malgoska' 'urke ' 'bałkanica' 'ona tańczy dla mnie'
Myślę że ludzie będą się świetnie bawić. Uważam że jak już sporo wypiją do disco polo jest najlepszym gatunkiem do tańczenia i śpiewania Na każdej imprezie jakiej jestem disco jest grane i ludzie się świetnie bawią i nie uważam że to kicz i wiocha. Wiocha to jest wtedy jak młodzi wybiorą takie kawałki do tańca których nikt nie zna albo gdzieś kiedyś słyszał jednym uchem albo jak zespół śpiewa tylko zagraniczne utwory..
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie u Nas różnorodnie ale z przewagą starych hitów
|
|
|
|
|
|
#1512 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
|
#1513 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Ale też zespół był genialny i totalnie podołał.
|
|
|
|
|
|
#1514 |
|
Konto usunięte
|
IMHO ludzie bawią się przy tym, co znają - czyli wiadomo, że jeśli jest przewaga młodszych to może i disco polo przejdzie, ale starsi docenią raczej muzykę z lat 70-tych itp. U nas na 100% nie będzie jakże popularnego w regionie białoruskiego disco polo
|
|
|
|
|
#1515 |
|
Raczkowanie
|
jak dla mnie jednym z wiekszych faux pas jest to ze moj brat na swoje wesele, zaprasza mnie z 'osoba towarzyszaca' mimo ze jestem z moim facetem dluzej niz on ze swoja narzeczona.
a malo tego kolegow z ich dziewczynami zaprasza imiennie. zrozumialabym gdyby slabo sie znali, ale jezdzilismy razem na rozne wycieczki, weekendy itp. wiem ze ten temat byl walkowany milion razy ale mnie to zabolalo :/
|
|
#1516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
własny brat? który zna twojego faceta? Wkurzyłabym się i wcale się tobie nie dziwię że cię to zabolało.
|
|
|
|
#1517 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Czytam sobie te wpadki młodych, ale mam wrażenie, że w porównaniu z tym, z czym ostatnio miałam do czynienia, niektóre z nich są naprawdę błahe
Otóż pewnego lipcowego dnia byliśmy zaproszeni na ślub cywilny dalszej kuzynki TŻ. Po uroczystości w USC była zaplanowana impreza na około 60 osób, z dj'em itp., generalnie takie mniejsze wesele Na zaproszeniu widniała data czwartkowa, ale ze względu na to, że był to ślub cywilny, żadne z nas raczej się nie dziwiło. W czwartek przygotowaliśmy się na ślub i wystrojeni podjechaliśmy z TŻ i jego rodzicami pod USC, a tam pusto, drzwi zamknięte.. W końcu mama TŻ zadzwoniła do PM; nawet sobie nie wyobrażacie naszych min, kiedy usłyszałam "aaa, to w sobotę?" Okazało się, że młodzi pomylili się w dacie wypisując dla nas zaproszenie
|
|
|
|
|
#1518 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Jak się można pomylić w dacie swojego ślubu? |
|
|
|
|
|
#1519 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam zielonego pojęcia, do dziś się też nad tym zastanawiam
My raczej potraktowaliśmy to ze śmiechem, ale tata TŻ był mocno wkurzony, głównie na mamę TŻ, że nie mogła się dogadać z kuzynką.. No ale kurcze, przecież nikt nie dzwoni do młodych przed ślubem żeby się upewnić, czy na pewno biorą ślub tego, a nie innego dnia. Tym bardziej, że zaproszenia dostaliśmy w środku czerwca Dobrze, że mieszkamy w tej samej miejscowości, bo gdyby tak samo pomylili się wypisując zaproszenia dla rodziny zza granicy albo z drugiego końca Polski, mogłoby być nieciekawie..
|
|
|
|
|
#1520 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1521 |
|
Rozeznanie
|
Ja w dacie się nie pomyliłam, ale w godzinie. Wręczyłam połowie gości zaproszenia z godziną 17, a ślub miałam ustalony na 16. Byłam przekonana, że ślub mam o 17, do momentu aż mój tata dostał zaproszenie od syna swojego dobrego znajomego na godzinę 17 w tym samym kościele i w tym samym dniu. I dopiero on się zorientował, że coś pokręciłam. W trakcie przygotowań przesuwałam o tydzień datę ślubu i wtedy w pamięć wryłam sobie nieprawidłową godzinę.
Dzwoniliśmy dwa razy do gości w sprawie pomyłki - zaraz po jej wykryciu i jeszcze na dwa dni przed weselem. Datę trudniej pomylić, ale mnie by ten czwartek grubo zastanowił i wolałabym się upewnić. |
|
|
|
|
#1522 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A co do czwartku to nie sądziliśmy, że to coś dziwnego, zwłaszcza, że kuzynka mówiła, że załatwiała wszystko na szybko, poza tym ślub był cywilny i nawet do głowy nam nie przyszło zadzwonić No nic, ponieśliśmy tylko straty w postaci fryzury Mamy TŻ i bukietu, który do soboty nie wytrzymał
Edytowane przez alis91 Czas edycji: 2014-08-05 o 13:23 |
||
|
|
|
|
#1524 |
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
czytałam jej bloga jeszcze w ubiegłym roku. był genialny. później usunęła wpisy. super, że znowu pisze
|
|
|
|
|
#1525 | |||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Tylko, że te disco polo musi być "znane" i - ujmę to tak - "na poziomie". Ja nienawidzę biesiadnych oprócz "Hej sokoły". ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
|
|
|
#1526 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Już samo zapraszanie znajomych (i rodziny) na fejsie na swój ślub było beznadziejne, a jeszcze dodając do tego oszczędzanie na wszystkim, wygonienie rodziny po obiedzie do domu, żądanie pieniędzy i prezentów od gości zaproszonych na ślub, zakładanie, że goście dorzucą się do imprezy i będzie ona składkowa to już w ogóle jakiś żart.
|
|
|
|
|
|
#1527 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To jezeli ja juz sie martwie jak goscie dojada do kosciola,i do restauracji a pozniej do domu (wynajmujemy autokar) a niektorym goscia zerezwujemy i placimy hotel to wg.mlodych ktorzy tak oszczedzali i wypraszali gosci ze swojego wesela, to pewnie jestem milionerka ze tak szastam kasa
|
|
|
#1528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1530 |
|
Konto usunięte
|
no właśnie, co to za link był? Bo teraz po kliknięciu przenosi na główną stronę.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:31.

będzie u Nas różnorodnie ale z przewagą starych hitów 

własny brat? który zna twojego faceta? Wkurzyłabym się i wcale się tobie nie dziwię że cię to zabolało.