|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Cytat:
także kiepska pogoda na relaks.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Miskowa - witamy Linka - ależ słodkie to pranie
|
|
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobilam jakis tam obiad na szybko a teraz leze i zdycham normalnie dzis nie jest dzien dla mnie niestety.
Moja mala tez nie idzie obudzic rozrabia w brzuchu wtedy kiedy sie jej chce.
|
|
#3754 |
|
Rozeznanie
|
ahhh ile różu
jak słodkoooo az troche zazdroszcze ale powiem wam wszyscy rodza dziewczynki to jest niemozliwe, mnie zewszad same baby otaczaja nikt nie rodzi syna Byłam dzis na zakupach w smyku fajne wyprzedaze bodziakow, kupiłam 3pak pajaców na 68 (bo teraz takie skupuje) i 35zł tylko w oogle body an krotki rekaw 5pak 30zł! ![]() Ja szlafroka zadnego nie mam bo nie korzystam wiec kupić muszę, na potem tez sie przyda. basiabasia- Co do koszuli nocnej ja byłam po CC i mialam 2 koszule i stykło, rodizlam w jeden z nich, one sie nie brudza, ona i tak jest podwinieta wysoko, no moze gdzies troche sie ubrudzi ale to idzie wyprać, potem wzieli mnie na cc to mnie przebrali w ajkieś przescieradło!! w ktore nie umieli mnie ubrac i babka w koncu powiedziala ze mnie tylko tym przykryje czyli bylam goła wiec z 4dni zrobily sie 3 dni co w koszuli chodziłam, zawsze mozna miec wiecej nie zaszkodzi, ja moze tez jedna dokupie zobacze w sumie.Jadłyscie blok czekoaldowy??????? ja wczoraj zrobiłam i sie zajadam ciagle
|
|
|
|
#3755 |
|
Raczkowanie
|
Tak, na ostatnim usg Pani dr pokazywała nam klejnoty naszego synka - i twierdziła, że to na 100 % siusiak więc opcja z pępowiną odpadła:P
|
|
|
|
#3756 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3757 |
|
Rozeznanie
|
wiecie co...ja mam dostać od sióstr męża nie tylko ciuszki ale też inne droższe rzeczy po ich dzieciaczkach. Ostatnio teściowa ze zdziwieniem, że jak to dają mi t, że co to u nich już koniec z dziećmi? Obecnie akurat ta siostra męża, która powiedziała mi już dawno, że da mi łóżeczko wanienkę przewijak wózek, ma już 2 chłopców (5 i 2 lata) więcej raczej nie planują, a odpowiedziała szanownej mamusi, że mi to pożyczają przecież, potem sprzęt do oddania.
Nie wiem czy to dla spokoju mamusi powiedziała ze daje nam to tylko na chwilę? I teraz się zastanawiam co jeśli coś się zniszczy? W takim łóżeczku to i 3-latek może spać. Przy dziecku różnie bywa... Jakieś tam ubrania ciążowe dostałam, a jak już nie będę potrzebować to oddać - to się boje w tym chodzić. Z ciuszkami to samo, że dostanę jak już tej siostrze z obecnym miesięcznym dzieckiem potrzebne nie będą, a potem mam przekazać dalej jeśli by było nowe dziecko w rodzinie. Chyba wolałabym sobie kupić wszystko swoje mieć i nie martwić się i chuchać dmuchać żeby było jak nowe
|
#3758 |
|
Rozeznanie
|
basiabasia- hmm..to sprobuj sama zagaic temat, jak przy nastepnej okazji zacznie mówić ze ci to da i tamto to powiedz jej "a co jak sie cos zniszczy, to jak ci to oddam?" i wtedy ona powie np cos w stylu ze to nie do oddania przeciez tlyko an zawsze, albo potwierdzi ze do oddania, ja tak zawsze robilam jak mialam cos dostan (jedna rzecz bo jedna
) i od razu dostawalam odpowiedź.Zależy tez jaki stosunek do tego mają bo np jesli ze przekazac dalej do rodziny ale ze nieszkodiz jak cos coś znszczy bo tak tez bywa, a tez inaczje jak wlansie do oddania czy przekazania ale bron boze nie popsusć niczego...zalezy jacy są, zapytaj je
|
|
|
|
#3759 |
|
Rozeznanie
|
daj przepis na ten blok czekoladowy
co to jest? ciasto jakieś?
|
#3760 |
|
Zadomowienie
|
Witam,
podczytuje Was praktycznie od samego początku, ale jakoś nigdy nie miałam odwagi żeby dołączyć... teraz wydawało mi się że jest już bardzo późno żeby przyłączyć się do Was, bo wszystkie jesteście już bardzo zżyte ze sobą, ale dzięki Miskowa się odważyłam w końcu Również jestem Grudniową mamusią i chciałabym nieśmiało spytać czy mnie przyjmiecie?? |
|
|
|
#3761 |
|
Wtajemniczenie
|
A to Ci niespodzianka dwie nowe mamy jeszcze dołączyły
![]()
|
#3762 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3763 |
|
Raczkowanie
|
basiabasia z tego co zaobserwowałam w mojej rodzinie to bratowa dostała od mojej siostry łóżeczko i jakieś tam jeszcze rzeczy to ich nie oddawała. Ciuszki dostała od siostry męża mojej siostry (tak wiem skomplikowane) i dla niej to była już zupełnie obca osoba i te ciuszki oddawała. Ale wydaje mi się, że osoba która daje Ci ciuszki zdaje sobie sprawę, że w tym ma chodzić małe dziecko i jest duże prawdopodobieństwo, że się coś zniszczy. Może jest to bardziej na zasadzie,że przekażesz dalej to co nie ulegnie zniszczeniu bo np dziecko nie zdąży nawet założyć.
|
|
|
|
#3764 |
|
Rozeznanie
|
i witamy Iwonkę
![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- natknęłam się właśnie w internecie na proszek Jelp 4 kg - 62zł podobno lepszy niż Lovela? te proszki dla dzieci są takie drogie?
|
#3765 |
|
Rozeznanie
|
kolejna nowa mamuśka
pochwal się co u ciebie
|
|
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny. Wróciłam od ginki nie tak dawno, później rehabilitacja jeszcze i prawie wszystko musiałam załatwiać jak tak lało :/ teraz już nie pada jak jestem w domu...
Super fotki ciuszków wklejacie, lubię oglądać. Kupować też, ale póki co na razie sobie oglądam ![]() niteczka nie dałabym rady wytrzymać do dnia porodu żeby płeć poznać, ale kiedyś tak kobiety czekały i dawały rade ![]() justyssia ciekawe czy on line też w smyku można coś fajnego kupić ![]() iwona_1987 hej widzę, że z Łodzi jesteś? Gdzie chodzisz do gin. ? i w którym szpitalu planujesz rodzić? basiabasia lovela i jelp akurat są jednymi z droższych lovela bardzo znana, ale o jelpie słyszałam same pozytywy. Ja akurat kupowałam bobini albo dzidziusia i też było ok.
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2014-08-01 o 15:00 |
|
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I witam kolejna grudniowa mamusie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem chyba jedną z młodszych terminowo grudniowych mamuś, bo TP mam wyznaczony wg ostatniej @ na 30.12 mam nadzieję przetrzymać malucha do stycznia, ale zobaczymy jak to będzie jak do tej pory ciąża przebiega w miarę dobrze, bywały gorsze dni i bliskie spotkania z kibelkiem ale wszystko do przeżycia. nabijam właśnie 19 TC i bardzo Wam zazdroszczę, że już czujecie ruchy swoich maluchów, ja jak narazie chyba nic nie czuję, niekiedy się zastanawiam czy to maluch czy jelita ale pewności nie mam Mam nadzieję że teraz już będę w miarę regularnie do Was zaglądać
|
|
|
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dalej sprzątam i układam...ze swojej szafy poszły 3 wory 120 litrowe....ciuchy, ręczniki, pościel..po co ja tyle tego mam?????za to szafa Jagody zaczyna być słodka wraz z komoda :-P jak to któraś napisała " szuflada rozkoszy"
|
#3770 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwona to super ze wszystko przebiega dobrze
![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Linka zgadnij która tak jak Ty uwielbia różowy i nazywa swoja Emilkowa szuflade szuflada rozkoszy
|
#3771 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam tp na 31.12 i wszyscy właśnie mówią, że lepiej aby urodziło się w styczniu, a ja jakoś bym chyba chciała żeby było z grudnia jak mamusia i tatuś
|
|
#3772 |
|
Zadomowienie
|
iwona_1987 hej
widzę, że z Łodzi jesteś? Gdzie chodzisz do gin. ? i w którym szpitalu planujesz rodzić? chodzę do dr. Estemberg, raz w Lux Medzie- bo tam mam pakiet medyczny z pracy, a raz prywatnie do niej na Próchnika, zależy jak mi terminy wizyt pasują... a rodzić planuję w Madurowiczu ale ponoć tam niekiedy ciężko z miejscami, ale jak narazie to jest mój typ, nad innym się zbytnio nie zastanawiałam. A Ty gdzie planujesz rodzić?? |
|
|
|
#3774 |
|
Rozeznanie
|
Witam kolejna mamę! :-D
Napisz coś o sobie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie by było się załapać bo mam bardzo blisko i opinie o tym szpitalu są bardzo dobre. To prawda, że niekiedy ciężko z miejscami w Madurowiczu. Jak rodziłam ponad 3 lata temu córkę w maju (może taki oblegany miesiąc akurat był) to odesłali mnie swoją karetką do Matki Polki bo właśnie miejsc nie było...
|
|
#3776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i mama się śmiała żebym za bardzo na ten styczeń się nie nastawiała
|
|
|
|
|
#3777 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miskowa i Iwona_1987 witajcie Cytat:
Przesłodko poskładane ciuszki w szafie lub komodzie Ja jutro jadę z mężem do BRW po regał na drobiazgi będzie stał koło łóżeczka, żeby mieć jakieś pieluszki czy inne rzeczy pod ręką A później nawet jak na książki mi w dużym zostanie to też dobrze bo akurat w kolorze wenge co odpowiada moim meblom
|
|
#3778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Na koniec Jagoda pozdrawia ciocie wizazowe!!!!!
|
|
#3779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3780 |
|
Rozeznanie
|
jak nie znajdę czegoś ciekawego to może w niedziele rano wyjedziemy i na wieczór wrócimy, a myślałam o czym bliżej mnie czyli ruciane Giżycko mikołajki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

także kiepska pogoda na relaks.

ale powiem wam wszyscy rodza dziewczynki to jest niemozliwe, mnie zewszad same baby otaczaja nikt nie rodzi syna
czyli bylam goła