|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II
bajlaga moze byc osoba towarzyszaca
---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Jutro koncze 15 tydzien... hmmmm a juz sie stresuje porodem dobra jestem. Gorzej sie boje niz za pierwszym razem
|
#3212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a u mnie jutro 17t0d ! W poniedziałek chyba czas zapisać się na połówkowe, tak myślę, że najbardziej by mi odpowiadało w 20-21 tygodniu... Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-08-01 o 15:23 |
|
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
bajlaga ahhh polowkowe
Nie moge sie doczekac.. a u mnie to bedzie we wrzesniu w sumie 13 dni po moich urodzinach dowiem sie o plci gadziulka, ktorego nosze 10tego sierpnia mam wizyte z polozna, pewnie sprawdzi mocz, cisnienie itp. mam nadzieje,ze nie krew , bo ostatnio duzo mi sie wkluwaly... jedna to taka niezdarna,ze az sie boje... starsza babka i ma byc niby moja polozna do konca. No,ale sie przeprowadzimy do porodu, wiec mi sie zmieni - oby nie na gorsza ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- A i 15sierpnia ide na nocke do szpitala z mloda... tez moze byc ciekawie ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami. * * * Przygotowanie do porodu: Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. ![]() Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży. * * * Ciuszki dziecięce: Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? * * * Płacz: Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku. * * * Gdy upadnie smoczek: Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. * * * Przewijanie: Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. * * * Zajęcia: Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. * * * Twoje wyjścia: Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. * * * W domu: Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi. * * * Połknięcie monety: Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż wysra . Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.
|
#3214 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a chinskie robię bardzo prosto, kurczaka kroję w kosteczkę podsmażam go dokładnie na kapce oleju i dodaję sos z biedronki słodko-kwaśny(to z lenistwa) między czasie gotuję ryż. i na talerze mega dobry ten sos jest tak duzo warzyw m i bambusa i marchewkę i wiele innych...Cytat:
![]() idź idź bo głodzić się nie można ![]() Cytat:
![]() no tego połogu też sobie nie wyobrażam ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Kinqa,
|
|
#3215 |
|
Zadomowienie
|
Kinqaa a ja się połówkowego boję
bardzo mnie ciekawi, co nosisz pod sercem, wydaje mi się, że to chłopak tak jak się zawsze bałam igieł i miałam tylko raz pobieraną krew, tak teraz mogą mi wiercić i wiercić i widzę, że wszystko zniosę już ![]() wyobraziłam sobie taką starą babcię położną, która z taką laską Ci przyjdzie do chałuuupy "gdzie masz córuniu to dziecko?" i współczuję nocki w szpitalu, fuuj ![]() hahahaha, za☠☠☠iste to ![]() mam wrażenie, że to moje drugie dziecko będzie smerfetka o tak, od razu odżyłam lepiej mi ze świadomością, że nie głodzę Młodego
Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-08-01 o 15:36 |
|
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga, będzie dobrze zobaczysz, Synuś napewno rośnie zdrowo i nic mu nie jest
i dobrze że apetyt wrócił to i dzidziol będzie zadowolony ![]() a co do płci dzidziola Kinqi, to mi się śniło że byl chłopczyk także zobaczymy czy moje sny się spelniają
|
#3217 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Pooglądałam fotki. Piekne i młode z Was kobietki
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chciała mi pomóc, żeby uniknąć cięcia, ale już i tak wszystko pękało. Może dlatego, że to był szybki poród.Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale fajne zdjęcie Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
Przewaga chlopcow na watku naszym, wiec moze dziewuche znow nosze :P
Zobaczymy... ja to zadnego przeczucia nie mam. Ale ta ciaza jest inna od pierwszej. Usmialam sie przy tym... szczegolnie to Polkniecie monety... pierwsze dziecko,ze do szpitala i przeswietlenie... Drugie dziecko czekasz,az wys*ra
|
#3219 |
|
Rozeznanie
|
Chciałam zacytować nowe dziewczyny, ale wcięło mi to gdzieś
![]() Witajcie na watku Kinga, u mnie chyba też siusiorek i też mi sie wydaje, że chłopcy maja przewagę
styczeń 2015 Synuś Edytowane przez Montanka Czas edycji: 2014-08-01 o 15:56 |
|
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
bajlaga i smerfetka moja sis cioteczna i mama mowia,ze chlopaka nosze, reszta znajomych, ze dziewuche mam. Wiec
loteria miesiac czekania bajlaga ta polozna starsza mnie strasznie zniechecila... i podejsciem i wkluwaniem sie... nie mogla sie wkluc i zestresowala mnie bardziej niz zwykle. A pozniej poszlam na usg i po usg inna babke spotkalam, ktora mi pobierala krew to bylam w szoku jak szybko i za pierwszym razem wklucia. I powiedzialam jej,ze jestem w szoku, bo moja polozna jest taka niezdarna, ze totalnie mialam stresa.
|
#3221 |
|
Zadomowienie
|
A moj tz sie bardzo interesuje, czyta ksiazki, gazety, informacje w internecie, ogląda filmy, porodowke.. Nawet zaczyna mnie pouczac i mnie to wkurza bo boje sie ze pod koniec to sie poczuje ze rozumy pozjadal i mi sie bedzie w sali porodowej wymadrzac jak mam rodzic...
Ej ja tez chce chlopaka, same tu chlopaki, to niesprawiedliwe ;p |
|
|
|
#3222 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tez bym chciala miec tyle lat ehhh kiedy to bylo...![]() Cytat:
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadlam goracy obiad i mi duszno sie zrobilo
Dla mnie wersje z ryzem, mlodej z ziemniorami ![]() Aaa zapomnialam sie poskarzyc!! wczoraj zostalam ugryziona z 5 razy, albo i wiecej... i to w brzuch takze! Komar jakis bardzo polubil moja krew
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie to dobrze ze sie interesuje ale teoria to nie to samo co praktyka ja chce nas zapisac do szkoly rodzenia aby moj troche ogarnial skale....na poczatku ciazy myslalam o chlopcu a teraz nie jestem pewna kto mieszka w brzuszku
|
|
#3225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w PL jest ich plaga! po prostu ja wieczorem nie moge nigdzie wyjść a tak fajnie przyjemnie jest wieczorami a tu komar na komarze to chyba dobry był jak aż gorący wcinałaś? ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
kurcze ale te dzidziorki bawią się z nami w zgadywanki hehe czemu nie jesteś pewna??
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
smerfetka dobry
i troche przyostrawy jak na kurczaka po chinsku
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
to czego taki ostry zrobiłaś?
ja nie lubię ostrego
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
bo teraz czesciej po glowie chodzi mi dziewczynka niz chlopiec, nie wiem czemu? moze to przeczucie?
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
byłam w biedronie kupiłam parówki i białe winogrona
![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
podobno kobietki czują co pod serduszkiem noszą od pewnego momentu ciąży
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Winogrona
az mi sie chce. Ale nie mam ochoty isc do sklepu... za goraco. Woda sie ratuje... ![]() Cytat:
pozniej zrobilam oddzielnie make na patelni, zagescilam to troche mniej ostry Ale jest si
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio mam straszna fazę na winogrono,4dzien z rzędu zjadam duża gałązkę ;p
|
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
Mowisz,ze kobiety czuja co nosza?? hmmm... ja nie wiem.
Wiem jedno,ze jak sie okaze,ze chlopiec to wszystkim gula sie podniesie!! szczegolnie w rodzinie TZta
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
Kinqa, u nas dzisiaj przyjemnie jest
uwaga! rzucam Może dolecą!! no to troszkę Ci się sypnęło a bo nie mówię że każda czuje ![]() Dusiolka, ja wlaśnie wczoraj zjadlam całą kiść i dziś myślę że też tak będzie
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfetka: to chyba jutro kupie ten kupny sos chociaż rzadko takie kupuje;p sle nie chce mi sie gotowac jakos jutro hehe;p
|
|
|
|
#3235 |
|
Zadomowienie
|
Później Was nadrobię, ale muszę się pochwalić, że dzidziuś pokazał co ma między nóżkami! Tak jak czułam - chłopak!
Umówiłam się też na połówkowe na 19 sierpnia. |
|
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
U znów chłopak! O jaaacie.. to na przekór ja noszę dziewuche :P
|
#3237 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
rozbrajacie mnie dzisiaj dziewczyny
|
|
#3238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
o rety rety inwazja
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie jem zupke chińska;(;/ nie mogłam sie powstrzymać a była w szufladzie ;d
|
|
|
|
#3240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

a juz sie stresuje porodem
dobra jestem. Gorzej sie boje niz za pierwszym razem

w sumie 13 dni po moich urodzinach dowiem sie o plci gadziulka, ktorego nosze
, bo ostatnio duzo mi sie wkluwaly... jedna to taka niezdarna,ze az sie boje... starsza babka i ma byc niby moja polozna do konca. No,ale sie przeprowadzimy do porodu, wiec mi sie zmieni - oby nie na gorsza 

bardzo mnie ciekawi, co nosisz pod sercem, wydaje mi się, że to chłopak

loteria 
ehhh kiedy to bylo...