|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ X
Cytat:
|
|
|
|
|
#3782 |
|
Wtajemniczenie
|
nowosci mocno "inspirowane" dr organic http://lawendowaszafa24.pl/pl/c/Dr.-Bio/438
|
|
|
|
#3783 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli nadal tak będziesz zachwalać to pewnie nie wytrzymam . Dobrze, że jest możliwość kupienia małego opakowania, choć drożej wychodzi. A i pod opisem 10ml jest odpowiedź Bingo Spa z czego jest ich kolagen. Cytat:
.Czy jest jakiś sposób na uratowanie peelingu enzymatycznego, do którego nalało się wody? Teraz zamiast proszku mam grudki, które nie chcą się rozpuszczać . Słoiczek zostawiłam otwarty na dwa dni, ale nic to nie pomogło, może jest jeszcze jakiś sposób?
Edytowane przez sylwiusaka Czas edycji: 2014-08-02 o 00:47 |
||
|
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam w podstawówce koleżankę, która na sprawdzianie mocno zainspirowała się moim wypracowaniem i miała kłopoty tu czuję podobny związek inspiracyjny czyli zwykłe zżynanie ![]()
|
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
mnie zaciekawilo to http://iwos.pl/zluszczanie/781-nagie...-reshenie.html , ktos mial?
|
|
|
|
#3786 | ||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Kretko, a co nie tak z tym szamponem
![]() Przetestowałam tą próbkę Dermesy od Ciebie i jestem bardzo zadowolona. Stopy już po jednym użyciu były bardzo dobrze nawilżone i to przez 2-3 dni czułam, że nawilżenie jest wyjątkowo dobre, a pięty mięciutkie. Nie wchłania się zbyt dobrze, ale dla efektu warto przecierpieć. Kupuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba było lepiej żyć w nieświadomości![]() Zaczynam zauważać obiecane efekty i jeśli mam być szczera, to jeśli jest jakiś lepszy kolagen od Bingo, to musi być chyba Święty Graal, eliksir młodości |
||
|
|
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
a myslicie, ze na doleczenie egzemow by sie taki kolagen nadal? kombinuje, co zrobic z mlodym... skora w miejscach, gdzie mial egzemy (takie masakryczne, otwarte, rozpalone, zabakcylone i strupiejace), wyglada juz coraz lepiej, ale tak sie zastanawiam, czy moglabym jej jakos pomoc sie wzmocnic poza oczywistymi zabiegami jak nawilzanie. i jesli taki kolagen by sie nadal, to ktory najlepiej? i jak go uzyc? zaznacze, ze mlody ni sekundy nie wysiedzi w spokoju
|
#3788 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niehydrolizowany - lepszej jakości i w wyższej cenie od kolagenu hydrolizowanego (który ma uszkodzone wiązania w białkach kolagenowych, stosowany w tańszych kosmetykach). Ma on wnikać w naskórek i poprawiać wygląd skóry. Liofilizowany - otrzymywany przy obniżonym ciśnieniu w temp. niższej niż 0 stopni. Jest uznawany za korzystny dla skóry, ponieważ zachowuje cenne związki. Cena jego jest wyższa przez koszty produkcji. Trudno powiedzieć, który jest lepszy (może roślinny ). Czytanie o kolagenie to dla mnie istna męczarnia, ciężko znaleźć rzetelne informacje, większość z nich to sponsorowane artykuły i reklamy. Ten wygląda na "normalny" http://domowa.tv/kolagen-wszystko-co-musisz-wiedziec/. Edytowane przez sylwiusaka Czas edycji: 2014-08-02 o 23:24 |
|
|
|
|
#3790 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Ten z Bingo jest niezhydrolizowany i natywny, wypada więc całkiem nieźle, gdyby nie pochodzenie.Natko- wciąż testuję micel. Umyłam nim twarz bez użycia wody i nie spłukiwałam go (i tak się pieni), nie ma dramatu, nie jest źle, tzn rzeczywiście po paru minutach przestał się lepić, jednak pozostawił na skórze warstewkę, która się nie wchłonęła, tylko tak zaschła na skórze tworząc taką przesuszającą naskórek skorupkę. Nie było też uczucia świeżości takiego, jak po spłukaniu wodą. Kiedy go spłukiwałam buzia wyglądała o wiele lepiej, była gładka, nawilżona i bez zaczerwienień, natomiast niespłukany chyba podrażnia mi skórę. Generalnie bardzo go polubiłam, ale spłukać muszę. I po godzinie tak właśnie zrobiłam i od razu lepiej Edytowane przez Korah Czas edycji: 2014-08-03 o 11:35 |
|
|
|
|
#3791 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3792 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2014-08-03 o 13:11 |
|
|
|
|
#3793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję Ci za informację
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
Korah, podraznia mnie, po umyciu robi mi sie skorupa na glowie
Juz dawno tak nie mialam... Wrocilam do Alterry ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3796 | |||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przypomnij mi proszę, bo oczywiście już mi się pomyliło , który szampon Alterry stawiasz na drugim miejscu po tym kofeinowym, bo chcę kupić![]() Ja się teraz czaję na kosmetyki włosowe Omia, chyba wezmę serię z olejem makadamia ![]() Dziewczyny, za 2 tygodnie otwierają w mojej wiosce Intermarche, skończyli właśnie budowę. Będę mogła wypróbować kosmetyki Labell, mają serię Bio, miałyście W tym ponoć świetny szampon zarówno w tej serii, jak i zwykłej. Mają też ekologiczne środki do prania, mycia naczyń, czystości, dziecięce pieluszki eko ( ostatnie akurat mało mnie dotyczy ), ale fajnie, że będzie coś takiego pod nosem.
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2014-08-06 o 11:46 |
|||
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
Korah, na drugim miejscu kiedys byla makadamia & figa
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3798 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() A papajowy oprócz zapachu jak działa na włosy w porównaniu do kofeinki Może też się skuszę.
|
|
|
|
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
Ma ktoras z Was nowy koloryzujaco-rozswietlajacy balsam do nog z P&R? Spelnia swoje zadanie, ladnie nogi po nim wygladaja, jak po "rajtkach w sprayu"? Mialabym ogromna prosbe, potrzebuje ilosci na wysmarowanie nog, chcialam kupic, ale jest niedostepny
A potrzebuje na 23 sierpnia sobie nogi czyms upiekszyc do sukienki, zeby rajstop nie zakladac, bo za cieplo moze byc.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
) Tylko kofeinka jest na 5 z plusem, reszta ma male minusiki Ale i tak to super szampony jak dla mnie. Zwlaszcza za 6 zl Nie uzywalam tylko wersji do wlosow farbowanych.
|
|
#3800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pochwalę się, że jesteśmy już po połówkowych i ponoć będziemy mieć małego Grzesia ![]() Anula a co u Twojej dzielnej Damy? kosmetycznie nie szaleję, kupiłam parę gadżetów, nawet im fotkę cyknęłam, ale się okazało, że nie mam kabelka łączącego tel i komp więc d..pa ...tylko smarowidła do ciała idą jak woda bo jak nigdy wcześniej smaruję się codziennie cały czas zużywam zapsay...i wygląda na to, że jeszcze na rok mi ich wystarczy , dziwnie jest o tyle, że teraz wszystko mi pasuje - aloesowe rzeczy nie podrażniają, po trójglickach mnie nie wysypuje - normalnie czad! szkoda, że ten stan nie będzie trwał wiecznie bo jak dla mnie mogłabym już zostać taka piękna no i cuda się dzieją bo facjata ani włosy mi się nie przetłuszczają |
|
|
|
|
#3801 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() Mały Grześ powiadasz oczywiście to tylko przesąd ale ja się dowiedziałam, że chłopak po tym, jak z jednego bodziaka w kolorze unisex (żółtym) otrzymanego w prezencie odpadła kokardka Sprawdziło się, a bodziak bez kokardki okazał się bardzo twarzowy.U mnie się właśnie urodziło w rodzinie 2 tygodnie temu, też chłopczyk i muszę kupić coś na prezent i chyba na 100% będą to kosmetyki a oprócz tego jeszcze na chrzciny coś pomyślę pamiątkowego lub kasę.Dużo zdrówka i byle do przodu!!!! |
|
|
|
|
#3802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w drugiej polowie ciazy wyladnialam na maxa, fajnie bylo sie tak nie przetluszczac... w pierwszej polowie odwodniona chodzilam, wiec do konca piekna nje bylam, ale pryszczy przynajmniej nie mialam. cudowny stan gratuluje Grzesia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poklep Grzesia w stópkę jak będzie kopał strasznie się cieszę!!! a u Młodej - dziękuję, nawet nie dobrze a wręcz cudownie. jest po operacji, mówi, chodzi coraz lepiej chodzi (po operacji miała sparaliżowaną lewą stronę, ale szybko z tego wychodzi, jeszcze trochę i będzie chodzić jak wcześniej). miała operację 14 lipca, po 2 tygodniach przenieśli ją na oddział rehabilitacji i tam ją reperują do końca ![]() operacja okazała się takim sukcesem, że lekarze z neurologii i neurochirurdzy są absolutnie zachwyceni i zaskoczeni jej wynikiem.
|
|
#3804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak swoją drogę popatrz jak to jest z ta medycyną i lekarzami - jedni mówią, że nic się nie da, a inni zamiast biernie czekać na nie wiem co, po prostu potrafią uratować czyjeś młode życie. ...
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ciągle nie mogę uwierzyć, że to tak cudownie wszystko poszło! w tym przypadku to byli Ci sami lekarze, a w zasadzie ten sam lekarz, bo od początku Młodą zajmował się prof. Koziarski, szef neurochirurgów instytutu - operacja była bardzo niebezpieczna, zagrażająca życiu i z przewidywanym paraliżem. dlatego przy pierwszym wylewie uznali, że większe są szanse na to, że się to więcej nie powtórzy niż na powodzenie operacji (ryzyko takiego wylewu to zaledwie 2%). jednak kolejne wylewy pokazały, że jednak operacja jest konieczna. no i zoperowali ją moi Cudotwórcy.
|
|
#3806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3808 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3809 |
|
Zadomowienie
|
Promolcia
Tylko pozazdrościć takiego stanu. Drugi trymestr był również dla mnie łaskawy . Masz już wybraną pielęgnację dla dzidzi? Muszę się pochwalić. Zapasy mi się kończą! Pielęgnacyjne oczywiście, bo kolorówki nie zdążę zużyć przed terminem ważności. Anula Cieszę się bardzo.
Edytowane przez mlodziudka85 Czas edycji: 2014-08-07 o 01:18 |
|
|
|
#3810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno ślicznie teraz wyglądasz z brzuszkiem [1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;47599976] Cytat:
no to uzupełniaj zapasy! od czego zaczniesz? ![]() w złotych tarasach 8 sierpnia w godz. 18 - 22 nocna promocja phenome -25% na wszystko
Edytowane przez anula_ga Czas edycji: 2014-08-07 o 10:09 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.

. Dobrze, że jest możliwość kupienia małego opakowania, choć drożej wychodzi.
.
. Słoiczek zostawiłam otwarty na dwa dni, ale nic to nie pomogło, może jest jeszcze jakiś sposób?

Chyba było lepiej żyć w nieświadomości

Juz dawno tak nie mialam... Wrocilam do Alterry