|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Dziś totalnie nie mój dzień
Jedyne co zrobiłam, to obiad, poza tym ale śpię, albo poleguję... Czuję się ok, jedynie zmęczona jakbym posprzątała pół domu, ale nic mi się nie chce... Może to dlatego, że wczoraj przedobrzyłam z tym sprzątaniem?
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Maczuma odpoczywaj, należy się :-D
|
#3813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
Haha ja wychodze na jakas latawice hahahahha nie dosc ze grupa dwa, to ostry stan zapalny
robili mi posiew w klinice i wynik wyszedl taki : "wyizolowane drobnoustroje stanowia flore fizjologiczna. Grzybow nie wyhodowano. Wyk. Z podloza transp. Niel.nabl.plaskie. b.liczne leukocyty,b.liczne ziarniaki Gr(+) , poj.paleczki lactobacillus spp." I tyle z tego wiem zobaczymy czy dostane jakies leki.Co do ruchow to ja czuje Tymka.niekiedy baaardzo nisko, a niekiedy tuz pod zoladkiem, sama jestem w szoku ![]() Dziewczyny od kiedy zaczyna sie 6 msc ? .
|
#3815 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3817 |
|
Rozeznanie
|
No nie jestem...nie bardzo wiem o.co z tym klubem chodzi to jakoś nie zwracałam głowy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3818 |
|
Rozeznanie
|
Basiabasia, wyslij do Linki prywatną wiadomość, żeby Ci wysłała zaproszenie, to tak jak na forum, tylko mniej postów, za to bardziej prywatnych, no i maila dostaniesz
|
#3819 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3820 |
|
Rozeznanie
|
Ja zawsze mam I grupe
jeszcze nigdy II nie miałam i obym nie miała przepis na blok czekoaldowy : http://kotlet.tv/blok-czekoladowy/ ja daje na duza forme i potem kroje na kawałki np 3cmx3cm łatwiej sie je.ja magnez biore bez b6, pytałam lekarza jaki kupic czy z czy bez b6 powiedzial ze lepiej bez, ale moj wybor wiec mozna tez Z. |
|
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3823 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie tez nie znam, lekarz do ktorego chodzilam na czas nieobecnosci mojego lek. Prowadzacego powiedzial, ze wynik jest b. dobry hm
.Dzieki linka za dobre rady, ale my od poczatku ciazy sie nie kochamy, bo ciagle cos mam z brzuchem :/. Poza tym myslicie ze jak raz na tydzien zjem pizze w pizza hut, to za czesto ? Powibnam sie jakos ograniczyc? Wagowo musze przytyc.
|
#3825 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a pizza to nic złego, tym bardziej ze nie musisz na wagę zbytnio uważać. Ja się o siebie martwię bo już ważę 61 kg przy wzroście 160...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3826 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dłuuugo. dlaczego tak? O to tam znajdziesz login do maila i jak wejdziesz, to znajdziesz sukienkę, która zaraz tam wrzuce
|
|
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
Cała procedura trwają dość długo...najpierw nie mogliśmy bo jaja mogą popękac od ruchów i skurczów,potem po punkcji nie bo obolała,po transferze tez nie bo może nie dość do implantacji..jak się okazało ze jestem w upragnionej ciąży zakaz do 12 tygodnia a potem miękka szyjka i tak zjechało 6 miesięcy bez :-P teraz ok ale rzadko...
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny ma któraś z Was wypłacane wynagrodzenie przez Zus ![]() jeśli tak to kiedy wpływają Wam pieniądze na konto, jeszcze przed końcem danego l4 ?
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Kolo 13 tc się zaczęło wcześniej nigdy nic mnie nie bolało. To jest efekt rosnącej macicy niestety
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie wlasnie martwie o wage bo nie moge przytyc a jem wszystko w ilosciach ogromnych :/ lekarz rodzinny mnie oczernil, ze chyba nic nie jem i w dodatku mam glupia anemie co go utwierdzilo w tym przekonaniu. Dlatego tez probuje nadrabiac jak sie da..
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
Oj zjadla bym pizze hut
ale ja juz duzo przytylam i nie moge duzo a taka ochote mam na takie fast foody.
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pakuj w siebie tak!!!!! To może być źle zbilansowane albo w ogóle krzywdę sobie i dziecku zrobisz. Jedz tak jak należy!!!!!! Zapotrzebowanie kaloryczne + 200 kcal dla dziecka dodatkowo i nic więcej!!!!!!! Ustal śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja żadnych przekąsek. Nie jedz po to aby przytyć a z myślą o witaminach,makro i mikroelementach. Jak nie utyjesz to się ciesz, grunt aby zapewnić wszystko dziecku. Są kobiety co na sam koniec tyja 6 kg ( 3 trym) i to starcza a dziecko ma się dobrze. Nie wiem czemu w Polsce panuje głupie przekonanie ze trzeba jest ZA DWÓCH?!?!?!? TRZEBA JEŚĆ DLA DWOJGA i nie słuchaj lekarza, teraz mówię zawodowo i niech się ugryźie dziad!!! Jak masz anemię to tez nie tak ze twoja wina, dziecko rosnąc może całe Twoje zapasy żelaza "spożywać" albo Ty za mało witaminy C jesz i nie pozwalasz wchłonąć się żelazu. Ja jem książkowo co do grana i też mam anemię, łykam wieczorem hela ferr forte ( zelazo duza dawka + kwas foliowy + b6 ) do tego magnez i wiem ze dziecko jest super odżywiane i nie ważne ile ja przytyłam czy też nie
|
#3833 |
|
Rozeznanie
|
suqub- to moze mniej cukru? ja nie daje tyle co w przepisie i chyba jest ok.
Dziewczyny ja jestem jutro w 24 tc i wspolzylam tylko raz ale ja jakos nie mam ochoty, a jak mam to sie boje o dziecko i jakos hm..nie mozemy sie zgrać :Pdzidzia chyba moze leżec wzdłuz tez i poprzecznie, bo mnie zdziwlo jak lekarz na usg pokazal mi na dole głowke przy jajniku gdzies a nad pepkiem moim nogi dziecka! było to bardzo dziwne jakby ulozenie glowkowe nie wiem o co cho. a powiedzccie mi moje drogie, czy wasze maluchy czesto sie ruszaja?ja sie troche martwie bo moj mały chyba nie śpi w ogole i sie zastanawiam czy to normalne On sie prawie ciagle rusza :| wstaje rano ze mną, i potem co pół h kopie plus to kiedy ja dam reke, kopnie zawsze jak dam ręke, zawsze!!! no to...kiedy on spi? nie za czesto fika? nawet w nocy jak sie obudze na siku to on od razu sie odzywa ![]() lolcia- linka ma racje, nie trzeba przytyc duzo, ostatnio dietetyczka sie wypowiadała ze ona 8kg przytyla w ciazy i ze to starcza! nic wiecej nie tzreba, no chyba ze ty lepiej czulabys sie z większa wagą po prostu. Mi gtez wyskoczyła anemia i biore tardyferon (zelazo 80mg) lekarz kazal brac co 2 dni bo niby czesciej nie tzreba, ale ja biore codziennie a tak po 2tyg zejde sobie co 2dni, wiec sie nie przjemuj az tak. Z reszta, ja mysle ze jeszcze przytyjesz zobaczysz Jedz zdrowo i tyle co tzreba, nie katuj sie.Chcoiaz ja sobie zalozyłam że 2kg na miesiac chce, na razie sie udaje oby tak alej, ale to dlatego ze ja chce zbey mi cos potem zostało, aczkolwiek duzo nie jem, tez dziwne. Edytowane przez Justyssia87 Czas edycji: 2014-08-01 o 20:03 |
|
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie wiem, ze dla dwoje, a nie za dwoje, ale czasem mi tak glupio, jak slysze komentarze ' waga piorkowa' albo ' Pani chyba w ogole nie je' :/.
Co do ruchow to ja czuje roznie, ostatnio nawet rzadziej chyba.
|
#3835 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lolcia masz takie predyspozycje i tylko się cieszyć. Znajoma nie tyła do 7 miesiąca. A później jak nabrała rozpędu to + 17 kg Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
|
|
|
#3836 | |
|
Rozeznanie
|
Hello
Cos nie moge sie wbić ostatnio w rozmowę Na razie przygotowuje sie do wyjazdu do pl![]() A dziecko juz mnie tak kopie, ze nie tylko czuć ale i widac jak mi brzuch sie rusza ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3837 |
|
Zadomowienie
|
ja wręcz wczoraj pytałam położnej czy nie za słabo tyje bo 5 miesiąc a ja ledwo 3kg...powiedziała żeby się nie przejmować bo każdy ma swoje tempo i już!a potem się okazało że bobas ma 0,5kg
![]() wrzucam bez komentarza ![]() http://www.mymodernmet.com/profiles/...types=og.likes |
|
|
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W szpitalu w którym rodziłam korzystało się z własnych koszul, dla mnie to nie problem był, nie wiem jeszcze czy będę rodzić w tym samym, ale jak coś to na pewno przygotuję ze 3-4 sztuki. hejo! my prawie sprzątnęliśmy. Przygotowany pokój pod malowanie, jutro mnie czeka znów układanie w pokoju. Chciałam, żeby mała spała u siebie w sobotę bądź w niedzielę, ale nie mamy materaca dla niej.
|
|
#3839 |
|
Rozeznanie
|
Ja tak z innej beczki teraz napiszę boooo z rok temu walczyłam w pokoju z molami!!! Co wybiłam wypsikałam to znowu larw pełno. Brzydziłam się ich więc silnym środkiem wypsikaliśmy kazdy kąt w pokoju i wymalowaliśmy na nowe kolory ściany. Wreszcie pozbyliśmy się ich. A dzisiaj patrzę, a na kocu, który ledwo mąż przyniósł ze strychu wylatują mi 4 mole!! Ale się wkurzyłam! Szybko próbowałam zabić, co by jajeczek nie zdążyło roznieść.. Pranie w pralce akurat prałam i dupa... Zamiast na strych pościel wywiesiłam na suszarkę w pokoju, a pod suszarkę wstawiłam pochłaniacz wilgoci... Boję się że zawilgocę mieszkanie, ale nie chce moli w domu!!
A z rzeczy dobrych wyprawkowych, to jak byłam dziś u mamy to wykrajała mi właśnie pościelki dla małej W sumie wyszły 3 zmiany do wózeczka (w tym dwie takie same bo materiału zostało) i jeszcze jeden komplecik do łóżeczka łącznie z rożkiem, organizerem i ochraniaczem na szczebelki, a że moja mama specem od takich rzeczy jest to wierzę że wyjdzie ładnie Jak już uszyje i będę miała w domu to pochwalę się zdjęciem Oczywiście drugi komplecik do łóżeczka muszę mieć koniecznie różowy w białe kropki
|
#3840 |
|
Wtajemniczenie
|
A Ja dostałam dzisiaj kolejną paczkę,tym razem bardziej tatusiową bo więcej rzeczy w kolorach zielonych,beżowych i białych,w sumie mam juz:
*10 x śpioszki *11 x kaftanik *8 x Pajacyki *Body dł rękaw x 11 *Body kr rękaw x 10 *Półśpiochy x 5 I to wszystko w rozmiarach 56/62, i teraz doświadczenie do doświadczonych mam,w co jeszcze warto zainwestować ?? Czy taka ilość spokojnie wystarczy ?? Chyba przedobrzyłam dzisiaj ze sprzątaniem... :/ Jestem wykończona jakbym maraton jakiś przebiegła
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.

Jedyne co zrobiłam, to obiad, poza tym ale śpię, albo poleguję... Czuję się ok, jedynie zmęczona jakbym posprzątała pół domu, ale nic mi się nie chce... Może to dlatego, że wczoraj przedobrzyłam z tym sprzątaniem?

robili mi posiew w klinice i wynik wyszedl taki : "wyizolowane drobnoustroje stanowia flore fizjologiczna. Grzybow nie wyhodowano. Wyk. Z podloza transp. Niel.nabl.plaskie. b.liczne leukocyty,b.liczne ziarniaki Gr(+) , poj.paleczki lactobacillus spp." I tyle z tego wiem
.

dłuuugo. dlaczego tak? 

Na razie przygotowuje sie do wyjazdu do pl