![]() |
#151 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Virginia, źle podejrzewasz. Niby dlaczego my martwimy się dwa razy mniej o swoje dzieci? I jakie to są rzeczy które które Tobie zaprzątają głowę a nam niesamotnym nie? Tekst o tym, że niesamotne nie zrozumieją samotnych mnie co najmniej powalił
![]() ![]() ![]() i wybacz, ale robisz z siebie męczennice.. przy 4miesięcznym dziecku masz czas na baseny, masaż(jeden), wypady nad jezioro, pomalowanie paznokci, książki, seriale, wizaż i internet, a gdzie jeszcze ogarnięcie Twojej pracy i jakieś obowiązki domowe? dziewczyno błagam... |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez nie umiem spalinowej odpalic ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dawaj ten przepis. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#153 |
Raczkowanie
|
Chyba dziś nasze bobasy wyjątkowo grzeczne, bo na wątku tłoczno-16 przeglądających.
![]()
#154 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na pewno - my chrzciliśmy 01.06 i na szczęście wtedy było chłodno ![]() ![]() Cytat:
2. Ja się jak najbardziej stawiam na Twoim miejscu i nie licytując się kto ma gorzej - to uwierz mi że ja ze swojego TŻ nie mam nawet w połowie takiego pożytku jak Ty z rodziców. Od poniedziałku do soboty on wychodzi do pracy jak mały jeszcze śpi, a zazwyczaj wraca jak już śpi - jedyne co to spędzamy wspólnie niedzielę. Poza nim nikogo innego do pomocy nie mam. Do tego wszystkiego Kacper nie należy do dzieci spokojnych - czytanie książki i oglądanie seriali przy nim jest nierealne. Dlatego wydaje mi się, że powinnaś docenić to co masz - bo masz na prawdę wiele. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#155 | ||||||||
Raczkowanie
|
Witam się wieczorową porą
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mnie się ubranko bardzo podoba, sama bym ubrała Krzysia w takie ubranko, wrzucisz linka skąd kupiłaś? My chyba chrzciny urządzimy w 3 niedzielę września, więc na poważnie muszę się rozejrzeć za ubrankiem dla Krzysia Cytat:
![]() Dziewczyny, mam dwa pytania odnośnie karmienia. Pomożecie? 1) Jakiej konsystencji podajecie warzywa/zupki warzywne? Bardziej jak przecier, czy rzadkie jak mleko? Ile Wasze dzieci zjadają takiej zupki? 2) Do tej pory Krzysio jest tylko na moim mleku (nie liczę pół łyżeczki kaszki mannej) i bardzo ładnie przybiera na wadze. Zastanawiam się nad wprowadzeniem do diety kaszki jaglanej/ryżowej. Nie chciałabym młodego przekarmić jednak nie będzie on przecież wiecznie jadł mleka (zwłaszcza, że kończę ze ściąganiem).Myślicie, że mogę mu taką kaszkę wprowadzić? Z ilu łyżek powinnam zrobić taką kaszkę, żeby zaliczyć ją jako pełen posiłek? |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#156 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
A o "matce" to szkoda mówić bo pewnie liczyła na jej rychłą śmierć a teraz niby zajmować się nią chce ![]() Cytat:
2. O tym nie słyszałam ![]() ![]() Limonka dawaj przepis na zupę krem- ja z tych nie gotujących ale może kiedyś się przyda ![]() Elgie ja na ebayu kupowałam bo nie lubię przepłacać ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() 21.04.2014 szczęśliwa mama Antosia ![]() ![]() ![]() Aparatka: góra 27.06.2014 Edytowane przez niezapomnijkaa09 Czas edycji: 2014-08-01 o 20:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
witam.
u nas ostatnio tłoczno, co chwilę odwiedziny, ale czytam na bieżąco, tylko czasu na odpowiadanie mniej niż zwykle, a z kąta wygląda sterta do poprasowania i mnie głośno woła... powiedzcie, ze nie musze tego dziś ogarnąć. ![]() Trzymam kciuki za prawidłowy słuch Emilki i Tosia, wierzę, że wszystko jest ok i że to się tylko potwierdzi. Side - wypasiony ten kojec, świetny! Niezapomnijko - bardzo fajne to ubranko ![]() ja dziś coś też kliknęłam, bo w końcu trzeba zacząć myśleć o chrzcinach, a jeszcze coś innego mam na oku. jak na chrzciny się nie przyda, to będą inne okazje albo choćby małż do sesji foto wykorzysta ![]() ![]() poczytałam Waszą dyskusję i mam wrażenie, ze słowo "uziemiona" zostało niefortunnie użyte przez Virginię, co wywołało lawinę oburzenia. rozumiem racje obu stron, ale się po żadnej nie opowiem. amen. |
![]() ![]() |
![]() |
#158 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z reszta jak zawsze ![]() Cytat:
![]() U mnie konsystencja jak przecier, na poczatku robilam za bardzo wodniste i czesto lądowalo na ubraniu ![]() Ja mysle, ze raczej sie nie przekarmi Krzys, dzieci jedza tyle ile potrzebuja. Sprobuj zrobic najpierw z lyzeczki i jak nic sie nie bedzie dzialo, to rob co dzien to wiecej, az zobaczysz ile zjada na jeden raz. U nas np idzie ok 50 ml warzywka i nie chce wiecej ale mleko wola od razu po tym ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#159 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
Margo Ty nic nie musisz, ewentualnie mozesz
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Dodam jeszcze, ze np jak ugotowalam cukinie (ze skórka) i zblendowalam to do tych 50 ml dodaje lyzeczke tego glutenu i nie musze rozcienczac bo ma konsystencje ok, ale jak do marchewki dodam kaszke, to musze troszeczke dolac mleka, bo jest zbyt geste. Jak zrobilam jablko z marchewka i kaszka, to dodalam odrobinke wody. Rozumiecie? ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#161 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2. Mój też słusznej wagi, dlatego jeszcze kaszki nie dawałam żadnej, ale mam zamiar od przyszłego tygodnia. Instrukcję podania kaszki masz na pewno na opakowaniu. ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
A ile kosztuje przesyłka? Trzeba mieć kartę kredytową żeby tam kupować?
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
Przepis z jednej z mojej ulubionych stron kulinarnych, na którą pewnie niejedna z Was zagląda: http://www.kwestiasmaku.com/blog-kul...urtem-greckim/
Dziękuję za wszystkie kciuki!
#163 | |||
Raczkowanie
|
Masakra jakaś. Pisałam posta pół godziny, myślałam, że będę już na czysto, a tu kolejna strona do nadrabiania
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A przepis poproszę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Raczkowanie
|
Moja tez dziś trochę pomarudziła, ale mimo wszystko nie mogę narzekać. U nas jakoś marudniej w weekendy- bo jest tata, a on chce się z nią bawić, a ja widzę, że ona zmęczona i jak przegapimy zmęczenie, to potem ciężko. I w weekendy zawsze gdzieś jedziemy- do rodziców, teściów, itd. więc plan dnia trochę się zaburza i Emilka niezadowolona wtedy jest.
Zmykam spać, bo nigdy nie wiadomo kiedy maluch się obudzi, a lepiej trochę pospać. Zrobiłam przecier z jabłek i muśze go do słoiczków zapakować i zapasteryzować, ale to ........ jutro! ![]() ![]() Dobranoc i do jutra!
#165 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pokaż co kliknęłąś, poka poka ![]() Dziewczyny trzymajcie jutro kciuki bo się w tournee z zaproszeniami wybieramy i czeka nas niezła objazdówka ![]() ![]() A propos tłoku na forum to super, aż mi sie przypomniały ciążowe czasy ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() 1. Jak przecier - dzisiaj mały zjadł 120 ml i chyba dałby radę więcej ![]() Na początek dajesz ze 2-3 łyżeczki i każdego dnia stopniowo zwiększasz żeby zobaczyć czy nie będzie jakiejś negatywnej reakcji na dane warzywo/owoc. 2. Pewnie że możesz - ja Kacprowi daję raz dziennie. Ja robię mu łyżeczkę glutenowej kaszki wymieszanej z 5 łyżeczkami kleiku ryżowego i to wszystko na 120 ml MM - jak to zje to widać że jest najedzony i piersi się nie domaga więc taka porcja zastępuje mu mleczny posiłek - musisz na wyczucie, zacząć od mniejszej porcji i stopniowo zwiększać aż sama zauważysz że się dziecko najadło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
taki jak ten, ale z czarnymi spodenkami:
http://www.hm.com/pl/product/30172?article=30172-A kliknęłam używkę w stanie idealnym, zobaczymy, czy rzeczywiście będzie taki idealny, jak dojdzie
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2014-08-01 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
TeQiba a wytrzymuje Kacper dluzej bez jedzenia po tej kaszce czy nie ma roznicy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#169 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Agi przesyłka za free ![]() Ja płacę przez system paypal. Mam kartę internetową i na nią przelewam środki a potem fruu i kasa do chińczyka leci. Z ebaya jestem mega zadowolona a kupuję tam już kilka lat ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#170 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moj o 20 juz usnal. Przewaznie do 21 walczy ![]() Cytat:
![]() 2. Mi pediatra powiedziala ze moge wprowadzac kaszki bezglutenowe to moze mlody bedzie noce przesypial. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
dzięki. w takim razie idę pozalegać na kanapie
![]() coś bym podłubała szydełkiem, ale chyba już za ciemno. a propos wzroku - przedwczoraj próbowałam umówić Ewę na wizytę do okulisty, tak kontrolnie robię jej wakacyjny przegląd techniczny ![]() i nasza pani doktor ma terminy zajęte do końca roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I co z tego, że tam zaglądam jak cholercia samo się nie chce gotować ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Margo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#174 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do ubranka to mi sie podoba ![]() MARGO oczywiscie ze musisz :P SIDE ekstra kojec. Szkoda ze taki drogi Sent from my GT-I9000 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#175 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziewczyny, Virginia jak kazda z nas stara sie jak najlepiej dla swojego dziecka, po co te komentarze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Wtajemniczenie
|
witam sie i ja w II czesci odchowlani
![]() ![]() ![]() jak ela wrzucila liste gadul to szczenka mi opadla, mam az 22 posty ![]() ![]() moze w tej czesci znajde troche wiecej troche wiecej czasu na udzielnie sie
![]() |
#178 | |
Moderator
|
Cytat:
Co do ciągnięcia za rączki - to nie powinno się tego robić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#180 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Po prostu dziecko ma samo ćwiczyć mięśnie, a ciągnąć za rączki ćwiczy nie to co powinno - jakoś tak mi fizjoterapeutka tłumaczyła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.