|
|
#1381 |
|
Moderator
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II
Ty też sobie przeczytaj pierwszego posta
|
|
|
|
#1382 |
|
Raczkowanie
|
przecież piszę bachorek, tak jak kundelek, pieszczotliwe i zdrobniale
|
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś się jedna wizażanka wielce oburzyła jak inna użytkowniczka jej dziecko dzieciakiem nazwała. Nie życzę sobie, żeby ktokolwiek pisał o moim dziecku per dzieciak. Coś w ten deseń, niezła polewka z niej była. Taki bachorek by ją zabił chyba.
|
|
|
|
#1384 |
|
Naczelna Nastolatka
|
nadal słowo bachor nie jest obraźliwe, bez względu na zawartość pierwszego postu
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1386 | |
|
Moderator
|
Cytat:
I to nie mamuśka je wprowadziła tylko osoba bezdzietna.No ale jeżeli komuś brakuje argumentów to tak faktycznie łatwiej wyładować swoją frustrację
|
|
|
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miedzy znajomymi obowiazuje pewien stopien zaufanie ze jej nie obrabaisz tylka na forum czy gdzie indziej, wedlug obcego nie ma tego obowiazku Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-08-02 o 00:16 |
|
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzeniona
|
OYE - każdą wypowiedź w tym wątku krytykujesz, do każdej się przyczepiasz i wyśmiewasz, a jesteś na wątku - przypomnę Ci - "Bezdzietne z wyboru/Nie chcę mieć dzieci". Nikt nie zabrania tu być osobom, które mają inne poglądy. Ja np. nie wiem, czy chcę mieć dzieci, możliwe, że będę je miała, więc do tego wątku nie pasuję. Nie przychodzę tu jednak i nie oburzam się na to, co jest tutaj napisane. Tak samo nie pójdę na MzK na Odchowalnię i nie zacznę wyśmiewać młodych mamuś. Temat wątku wyraźny, pierwszy post wskazuje, o czym będzie dyskusja, a ktoś przychodzi i przeżywa, że jakieś dziecko zostało określone jako "nieapetyczne".
|
|
|
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie "przezywam" ze dziecko zostalo okreslone jako nieapetyczne, tylko oceniam falszywe zachowanie Kusum wobec znajomej, a jest szczegolnie perfidne bo obgaduej znajomej rodzine, nie tylko dziecko ale i tez meza. ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- oczywiscie ze jest, poczytaj sobie skad to slowo pochodzi i jakie ma znaczenie |
|
|
|
|
#1390 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
Od tej pory będę się zwracać do niektórych obecnych na wątku per ,,bachorze"-to nie jest wszak obraźliwe
Przecież są ,,bachorami" swoich rodziców Jak miłoooo
|
|
|
|
#1392 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Bachor wg słownika języka polskiego to "z niechęcią o dziecku". Bardzo adekwatnie do moich odczuć a propos dzieci. Nie jest to wulgaryzm.
Skoro golgie odczuwasz niechęć do wymienionych przez ciebie osób to mówże sobie do nich jak ci w duszy gra. Ja słowa "bachor" nie używam, ale od tej poprawności politycznej względem matek i potomstwa na wątku dla bezdzietnych z wyboru, to mi się rzygać chce.
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1394 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Mnie tam nie przeszkadza.
|
|
|
|
|
#1395 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A może to taka specyfika Wizażu, pewnie jakby powstał wątek "Nie lubimy psów" to zlecialyby się psiary "jak można! Nie zawsze sprzątam po psie bo to i tamto, tak ciężko to zrozumieć?! Mój pies szczeka bo ma zaburzenia osobowości, nie rozumiecie?!". Wątek dla nielubiących psów, a połowa udzielających się to byłyby posiadaczki psiakow, jestem pewna Nie wiem czemu na tym forum jest taka potrzeba nawracania wszystkich którzy mają niepopularne poglądy :/ To samo widzialam na wątku o solarium - dziewczyna pyta ile minut może wziąć jak idzie pierwszy raz i 8 na 10 odpowiedzi brzmiało "zero" "po co chodzić na solarium, zniszczysz sobie skórę" "kto jeszcze dzisiaj chodzi na solarium?" itd. |
|
|
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ludzie
|
|
#1397 |
|
Moderator
|
Wypowiadaj się za siebie a nie za wszystkich.
|
|
|
|
#1398 |
|
Naczelna Nastolatka
|
No i co, że pejoratywny? Oddaje mój stosunek do dzieci? większość to bachory, którym bym nogi z tyłka powyrywała za robienie hałasu w przestrzeni publicznej, darcie się, wlatywanie w obcych ludzi w sklepie itp itd.
Jestem na wątku dla ludzi, którzy dzieci mieć nie chcą bo nie i już. Gdzie mam napisać na wizażu, że dzieci mnie denerwują? Tutaj nie mogą bo matki oburzone. Jak oburzone to nie czytać, jak czytacie to się nie bulwersujcie, że niemiłe dla siebie rzeczy czytacie.
|
#1399 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Wulgaryzmów na tym forum też używać nie można i jakoś wszyscy to akceptują. Można wyrazić negatywne emocje w kulturalny sposób |
|
|
|
|
#1400 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Bachor to nie jest obelga. Oddaje stosunek emocjonalny osoby piszącej do tematu. Po to takie słowa istnieją żeby można było interlokutora zrozumieć nie tylko na poziomie dosłownego przekazu ale też emocjonalnego.
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Nas tu pilnują mamy, żeby jak to było... żebyśmy się na dzieciach nie wyżywały.
|
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzeniona
|
A gdzie ja wypowiedziałam się za wszystkich?
Napisałam przecież, że mnie to nie przeszkadza. A to, że wszyscy jesteśmy bachorami odnosiło się do postu innej Wizażanki, która napisała, że "wszyscy jesteśmy bachorami swoich rodziców".
|
|
|
|
#1403 |
|
jestę wieszczę
|
dzisiaj dzieciory siostry znowu się wydzierały przy aprobacie mamusi, ale że siostra darła się jeszcze głośniej i ma dzień na "powkurzam wszystkich wkoło" to dzieciom mogę wybaczyć.
Czekam na umoralnianie O.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, wiem, napisałaś w przestrzeni publicznej które coś tam coś Ale wiecie, ja generalnie myśle, że nauczyciel to powinien jakoś lubic osoby, które ma uczyć a tu: mój stosunek do dzieci jest taki, ze większość to bachory i ich nie znoszę. I jeszcze inni nauczyciele też by się tacy znalezli. Wypada mamom bachorów trzymać kciuki, modlić się do swoich bogów czy też mieć wielką nadzieje, że ich dzieci nie trafią na tych nauczycieli co "bachorów nie znoszą.
|
|
#1405 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Mój stosunek do uczniów jest pozytywny, właśnie dlatego, że moje kontakty z nimi nie polegają na wymuszony słuchaniu dzikich wrzasków bez sensu i bez celu.
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I chyba znikąd te narzekania na nauczycieli się nie biorą, jak widzę. nauczyciel, lekarz, pielegniarka to zawody w których trzeba, by je dobrze wykonywać, wykazywać się zrozumieniem, empatią, cierpliwością i wieloma jeszcze cechami, których osoby wykonujące te praca czasem nie mają. sama wiedza nie wystarcza
|
|
#1407 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Nie mam obowiązku być cierpliwa i empatyczna wszędzie, 24 h na dobę. Nie muszę wykazywać zrozumienia kiedy w sklepie ktoś się drze na wysokich tonach przez cały czas. Wtedy jestem wkurzoną klientką a nie empatyczną nauczycielką. Jeśli ty nie rozdzielasz pracy od życia prywatnego to twoja sprawa.
|
#1408 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Bachor wg słownika języka polskiego to "z niechęcią o dziecku". Bardzo adekwatnie do moich odczuć a propos dzieci." lub coś tam o wyrywaniu nóg z tyłków Doktor Jekyll and mr Hyde normalnie W szkole dzieci nie siedza cicho jak trusie I to tyle z mojej strony na ten temat
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2014-08-02 o 12:15 |
|
|
|
|
#1410 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Nie musisz na szczęście wierzyć i twój brak wiary nie zmienia faktów.
Kocham psy, mam swoje, ale jak biegnie do mnie agresywny pies to na pewno nie mam w sobie pozytywnych odczuć do niego. Nigdzie nie napisałam o wychodzeniu za próg. napisałam, że naruszanie spokoju w przestrzeni publicznej jest dla mnie irytujące i powoduje moje wkoorwienie. Dlatego darcie dzioba, pchanie się na mnie, wbieganie mi pod nogi w sklepie/na ulicy itd powoduje, że dzieci w takich sytuacjach nie lubię i już. No ale ja nie jestem chodzącym bezmiarem cierpliwości i pozytywnych uczuć do wszystkich przez cały boży dzionek. Ty jesteś, wiem, wiem.
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

I to nie mamuśka je wprowadziła tylko osoba bezdzietna.
Haters Gonna Hate 

.