Styczniowe mamusie 2015, cz. II - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-02, 12:56   #3361
niunia_ona
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
niunia_ona mój lekarz też nic nie mówi, patrzę na niego i próbuję się dowiedzieć z jego spojrzenia czy jest ok on w ogóle jest jakiś małomówny, ale chodzę do niego na NFZ, żeby mieć wszystkie badania za darmo

lilijka
no i bardzo dobrze trzeba korzystać póki się da

Myszunia ojej, współczuję Wam nas w bloku zawsze zalewała sąsiadka z góry, bo zapominała, że napuszczała wodę do wanny albo coś tam się jej z pralką działo no oczywiście nie porównuję tego z takimi tragediami jak powódź itp współczuję także bólów kręgosłupa, sama się z tym borykam
też chodzę na NFZ bo jednak weż płać tyle kasy a niczym lekarz się nie różni, ja na mojego nie narzekam ważne by dobrze sprawował opiekę nad moimi skarbami

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 13:12   #3362
Maritxell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
to długo wytrzymujesz , ja już nie byłam zdolna do pracy od momentu jak spózniał mi się okres. kręciło się w glowie , ciągle zmęczona , spać mi się chciało i te mdłości potem wymioty okropne.Ale teraz juz wszystko mija całe szczęście
Ja też miałam takie objawy, przede wszystkim zmęczona już od rana chodziłam i nie miałam siły na nic, ale głupia nie domyśliłam się, że jestem w ciąży. Pewnie dlatego, że od września staraliśmy się o dzidzię i co miesiąc było rozczarowanie, a że okres miałam nieregularny to nawet jak się spóźniał parę dni to nie przyszło mi do głowy, żeby test zrobić. Ostatecznie w 6t4d poszłam do gina żeby potwierdził 2 kreski

Dziewczyny rozglądałyście się za fotelikami już? My musimy od razu 2 kupić i chyba trzeba się już za to zabrać żeby wydatki rozłożyć. Wg testów z zeszłego roku najlepszy jest http://www.sklep-tosia.pl/peg-perego...aggio-sl_p2420 i chyba się na niego zdecydujemy. Słyszałyście coś o systemie ISOFIX w samochodach? Chodzi o mocowanie fotelika do siedzenia za pomocą takiej specjalnej podkładki, a nie za pomocą pasów. Czytałam różne opinie, jedni twierdzą, że zwiększa to bezpieczeństwo, inni wprost przeciwnie i sama już nie wiem czy w to inwestować

Nie wiem jak u Was ale u mnie cudna pogoda, słońce za chmurami, więc leżę sobie w cieniu, wiaterek wieje, chillout w tle i jest cudnie gdyby tylko nie te końskie muchy

Miłego dnia
Stary 2014-08-02, 13:21   #3363
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maritxell Pokaż wiadomość
Ja też miałam takie objawy, przede wszystkim zmęczona już od rana chodziłam i nie miałam siły na nic, ale głupia nie domyśliłam się, że jestem w ciąży. Pewnie dlatego, że od września staraliśmy się o dzidzię i co miesiąc było rozczarowanie, a że okres miałam nieregularny to nawet jak się spóźniał parę dni to nie przyszło mi do głowy, żeby test zrobić. Ostatecznie w 6t4d poszłam do gina żeby potwierdził 2 kreski

Dziewczyny rozglądałyście się za fotelikami już? My musimy od razu 2 kupić i chyba trzeba się już za to zabrać żeby wydatki rozłożyć. Wg testów z zeszłego roku najlepszy jest http://www.sklep-tosia.pl/peg-perego...aggio-sl_p2420 i chyba się na niego zdecydujemy. Słyszałyście coś o systemie ISOFIX w samochodach? Chodzi o mocowanie fotelika do siedzenia za pomocą takiej specjalnej podkładki, a nie za pomocą pasów. Czytałam różne opinie, jedni twierdzą, że zwiększa to bezpieczeństwo, inni wprost przeciwnie i sama już nie wiem czy w to inwestować

Nie wiem jak u Was ale u mnie cudna pogoda, słońce za chmurami, więc leżę sobie w cieniu, wiaterek wieje, chillout w tle i jest cudnie gdyby tylko nie te końskie muchy

Miłego dnia
Baza isofix w jedbych fotelikach zwieksza bezpieczeństwo a w innych zmniejsza. To zależy od konkretnego fotelika ii stad ta rozbieżność w opiniach. Ja kupuje maxi cosi. Z tego co wiem najlepsze.
Po co Ci dwa foteliki?
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 13:23   #3364
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
Baza isofix w jedbych fotelikach zwieksza bezpieczeństwo a w innych zmniejsza. To zależy od konkretnego fotelika ii stad ta rozbieżność w opiniach. Ja kupuje maxi cosi. Z tego co wiem najlepsze.
Po co Ci dwa foteliki?
Też zdecydowaliśmy się na maxi cosi. Zresztą dużo dziewczyn już tutaj wspominało, że właśnie na jego zakup się szykują.
akrolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 13:27   #3365
dusiolka
Zakorzenienie

Witam nowe dziewczyny,
Meritxel: Tez spodziewasz sie blizniakow jak nowa koleżanka niunia?

Wlasnie musze mojego zaciągnąć myśle ze we wrześniu do sklepu po fotelik;p nie wiek czy kupie ta bazę isofix zobaczymy bo to raczej tylko dla maluchów sie sprawdza? I tak bede z mała jeździła z tylu w dłuższe trasy ;p no nie wiem..chętnie poczytam doświadczone mamy które miały doczynienia z ta baza.

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Charliss: posmaruje sobie nogi bepanthenem albo alantanem lub panthenolem w piance na te krostki po goleniu powinno złagodzić pozdraznienie po cytrynie masochistko;d

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

A na jaki konkretnie fotelik z maxi cosi sie decydujecie? Bo tam sa trzy rożne: milofix,pebble, cabriofix
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 13:27   #3366
Maritxell
Zadomowienie

Cytat:
Po co Ci dwa foteliki?
No właśnie wg tych testów fotelik Perg Perego właśnie z bazą ISOFIX był najlepszy.

Dwa foteliki dlatego, że jeździmy dwoma samochodami i to bardzo na przemian i jak patrzę ile niektórzy muszą się natrudzić z mocowaniem fotelika to mi się odechciewa tej ciągłej zabawy Jeszcze się ttylko zastanawiamy, czy tego pierwszego, 0-13 kg nie kupimy jednego bo pewnie i tak głównie ja będę w tym czasie tylko swoim samochodem dziecię wozić, a ten kolejny, który będzie dłużej służył kupimy podwójnie. Pewnie świruję
Stary 2014-08-02, 13:28   #3367
dusiolka
Zakorzenienie

Widzę ze tylko pebble o cabriofix maja te rączki ze mozna nosić malenstwo
Stary 2014-08-02, 13:28   #3368
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:

Miłego dnia
U mnie też upał, wieczór będzie piękny zawsze w takie wieczory lubiliśmy wypić sobie piwko

ISOFIX jest systemem montowanym w różnych markach i modelach samochodów. Posiadacie takowy? Według mnie jest to dość dobre rozwiązanie. Nie będę się wypowiadać o tych testach, cenach fotelików, bo tylko się rozzłoszczę

A w tym nosidełku (fotelik 0-13 kg, niektórzy podają jeszcze większe wagi ) to dziecko nie pojeździ długo. Jak zacznie siadać to już trzeba mieć normalny fotelik, a przecież dzieci od 6 msc zaczynają siadać więc ważą wtedy ok. 6-8 kg

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-08-02 o 13:32
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 13:29   #3369
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie wg tych testów fotelik Perg Perego właśnie z bazą ISOFIX był najlepszy.

Dwa foteliki dlatego, że jeździmy dwoma samochodami i to bardzo na przemian i jak patrzę ile niektórzy muszą się natrudzić z mocowaniem fotelika to mi się odechciewa tej ciągłej zabawy Jeszcze się ttylko zastanawiamy, czy tego pierwszego, 0-13 kg nie kupimy jednego bo pewnie i tak głównie ja będę w tym czasie tylko swoim samochodem dziecię wozić, a ten kolejny, który będzie dłużej służył kupimy podwójnie. Pewnie świruję

My tez jeździmy dwoma samochodami ale nie mam zamiaru kupować dwóch;p
Stary 2014-08-02, 13:34   #3370
Maritxell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Witam nowe dziewczyny,
Meritxel: Tez spodziewasz sie blizniakow jak nowa koleżanka niunia?
O nie nie, nie ogarnęłabym tego chyba Lekarz powiedział, że jedno serducho bije, więc tu chyba zmian już być nie powinno

Za 3 tyg idę na usg i mam nadzieję, że lekarz się nie wygada z płcią, bo staramy się pozostawić to w tajemnicy aż do stycznia

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:

ISOFIX jest systemem montowanym w różnych markach i modelach samochodów. Posiadacie takowy?
No właśnie mamy w obu dlatego zaczęłam się nad tym zastanawiać. Jesli zdecydujemy się ten fotelik z bazą to nie będzie problemu z zamianą samochodów bo z tego co zauważyłam to montowanie fotelika na tej bazie jest banalnie proste i szybkie, więc nie ma potrzeby kupowania dwóch, a jedynie 2 bazy kupimy. Czas pokaże co mi jeszcze wpadnie do głowy przez 5 miesięcy
Stary 2014-08-02, 13:39   #3371
bajlaga
Zadomowienie

Maritxell ja bym umarła z ciekawości do stycznia

w przednim siedzeniu też macie isofix? bo jakbym jeździła z Młodym to wolałabym, żeby jeździł obok, a nie gdzieś z tyłu

jak się ma możliwości finansowe to trzeba korzystać z tych wszelkich bajerów

aa, no i ja bym nie kupowała nosidełka drugiego, jak macie bazy to pyk pyk, rach ciach, szybciutko później zainwestowałabym w 2 foteliki, by nie bawić się ciągle w poprawne zapinanie...

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-08-02 o 13:40
Stary 2014-08-02, 13:41   #3372
dusiolka
Zakorzenienie

No i prawie problem z głowy co do bazy bo tylko by była do jednego samochodu ;d
Stary 2014-08-02, 13:45   #3373
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
DMam jakiś ponury humor. Głowa mnie ćmi.
A tak w ogóle to już się denerwuję, bo w środę jak jeszcze dojadę do pracy bez problemu, tak problem będę miała z powrotem, bo jest Tour de Pologne Czeka mnie jakiś 3h spacer powrotny do domu
oj, oby szybko przeszło
to nieźle

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
nie mogłam nic a nic spac tak było gorąco teraz wszystkie okna otwarte i troszkę powietrza czuję
u nas też od rana duchota.

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Cieszę się urokami II trymestru. Mam nadzieję, że to lepsze samopoczucie potowarzyszy mi jeszcze przez dłuuuugi czas!
oby dobre samopoczucie trwało jak najdłużej

Cytat:
witam mogę się przyłączyć ?
witaj

Cytat:
kurczę, niektóre z nas już prawie w połowie ciąży są no i gratuluję bliźniaków! ja kartę ciąży miałam założoną w 11 tygodniu, też późno jakoś!
dotarło to do mnie wczoraj jak ginka powiedziała, że to już połowa

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
"skorzystałam" dzisiaj na targowisku ze swojego stanu ciążowego

Jest taka duchota, że ledwo szłam... jak już stanęłam w kolejce, to przede mną były dwie panie. One już obsłużone i nagle babka za mną zaczyna składać zamówienie, na co ja: "przepraszam bardzo, ale stałam przed panią i nie robiłabym problemu o tę jedną osobę gdyby nie to, że jest mi bardzo słabo i jestem w ciąży". Kobitka zgrabnie się wycofała.
co za baba
Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość
hej.
biore sie za nadrabianie bo nie mialam czasu Was czytać poniewaz nas zalalo. przyszła taka ulewa ze masakra. wody po kolana. Ratowalismy jak moglismy dom. straz pozarna wczoraj jeszcze pol dnia ratowala okoliczne domy. Jestem z okolic Żywca popatrzcie się jakie tam straszne rzeczy sie stały.

a co do mnie i dzidzi, ehhh wczoraj dostalam jakiegos mega doła i sie 2 razy poplakalam. tyle rzeczy bym chciała zrobić a moj kregoslup mi na to nie pozwala. nieraz mam problem z wyjsciem z samochodu, sprzątac mi przyszla wczoraj pomoc siostra bo tak wyłam że nie daje rady. Potem sie poryczałam TZowi ze tyle bym chciala a nie moge bo moj organizm mi nie pozwala. Miałam plany iść na l4 od października. niestety raczej pójde od września.
qrcze strasznie mi przykro z powodu tego co Was spotkało
nic na siłe, musisz dbać o siebie i maleństwo

Cytat:
też chodzę na NFZ bo jednak weż płać tyle kasy a niczym lekarz się nie różni, ja na mojego nie narzekam ważne by dobrze sprawował opiekę nad moimi skarbami
dokłądnie z tego samego założenia wychodzę.
A jak na wizycie prywatnej gin potwierdza to samo co mówi mój, to po co płącic. kasa przyda sie na inne wydatki

Cytat:
Też zdecydowaliśmy się na maxi cosi. Zresztą dużo dziewczyn już tutaj wspominało, że właśnie na jego zakup się szykują.
my też chcemy maxi cosi. Wózek póki co tez, chyba ze co do wozka jeszcze mozemy zmienic zdanie jak cos znajdziemy, ale do fotelika na pewno nie.

Mój pan mąż po wczorajszej akcji (opisałam w klubie) wstał rano i a teraz dalej spi
obudziłam go bo trzeba jechać na zakupy, to warknal ze pojedziemy wieczorem. Więc ja wydarłam się, że nie trzeba było tyle pic, trzasnęłam drzwiami i wyszłąm

zaraz zrobie spaghetti bo jestem glodna. chce niech je, nie to niech się w :dupa: pocałuje.

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 13:46   #3374
dusiolka
Zakorzenienie

http://www.mamokupmi.pl/download/Lis...m%20ISOFIX.pdf

to lista samochodow z isofix
Stary 2014-08-02, 13:46   #3375
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Dziewczyny mam jeszce pytanko. Bo ginka kazała mi brac magnez. Chciałam kupic dzisiaj, ale w tych witaminach co biorę jest 50mg na tabl (13% dziennego spozycia) brałybyście jeszcze dodatkowo sam magnez czy zostac tylko przy witaminach?

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-08-02, 13:48   #3376
Maritxell
Zadomowienie

Cytat:
Maritxell ja bym umarła z ciekawości do stycznia

w przednim siedzeniu też macie isofix? bo jakbym jeździła z Młodym to wolałabym, żeby jeździł obok, a nie gdzieś z tyłu
I wcale nie jest powiedziane, że ja nie umrę Tatusiowi bardzo na tym zależy, więc zaciskam zęby i powstrzymuję ciekawość. Ale jak kiedyś lekarz się przypadkiem wygada to płakać nie będę Póki co wyobrażam sobie moją przyszłość raz z chłopakiem, raz z dziewuchą w wózku

Z przodu nie mamy isofixu w żadnym, ale mam jakieś (pewnie głupie) wyobrażenie, że na tylnym siedzeniu dziecię jest bezpieczniejsze
Stary 2014-08-02, 13:50   #3377
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

u mnie niestety na przednim siedzeniu nie ma isofix. trudno, wazne ze chociaż z tyłu jest.

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-08-02, 13:52   #3378
Myszunia19
Zakorzenienie

Cytat:
no dzięki
ale skoro tak mówisz to coś w tym musi być ze się ma czas na prysznic na przykład
o rety i Ty dojechałas do tego szpitala z takimi skurczami wow!!

kurcze a co do ruchów to ja wczoraj tak sobie trzymałam rękę na brzuchu i patrzylam czy mam twrady czy nie i nagle cos takiego okrągłego pod dłonią poczułam ale po prawej stronie więc nie wiem co to było
ja czuje z lewej strony brzucha

Cytat:
ee coś Ty żyją dlużej
ale jedną to kuzynka sałata przekarmiła bo tak ładnie jadła a ta potem dostała paraliżu
a tamte wcześniejsze jakoś rok i po świni smutne to było no ale co zrobić...
n przy dzieciach zwierzątka lubią szybko schodzić ze świata
kurde tak sama sobie zrobiła? gdzież ja o tym będę myśleć jak mnie skurcze najdą
miałam królika i pies go przestraszył i tak gonił po klatce ze sobie ją otworzył wpadł do kotłowni najadł sie mułu i zdechł

Cytat:
Boze dziewczyny ratujcie mnie. Dzisiaj wychodze, mam jasna sukienke, a ze w ciazy solaria i lezenie na słońcu odpadaja pomyslalam - wezme samoopalacz. Wstalam o 6 na siku, patrze, a ja mam kolor zywej marchewy do tego w paski!! Jak się obudzi tz to padnie z wrażenia, a o 13 wychodze i cholera nie wiem co z tym zrobić?! Z natury mam jasna karnacje wiec baaaardzo widac ze cos jest nie tak.

Pomocy... czym to schodzi, jak to rozjasnic. Peeling pomoze czy pogorszy? ;(
jedynie kwasek cytrynowy i peeling
Cytat:
Dzieki dziewczyny za rady
W ciazy ubylo mi mozgu. Najpierw eksperyment z samoopalaczem - pierwszy raz w zyciu przed duzym wyjsciem a teraz wyprobowalam patent z cytryna... Na swiezo ogolone nogi ale kolor pomarańczowy zszedl troche, moze czerwone kropy tez zejda przy czerwonej sukience będzie to ciekawie wygladac.

Miłego dnia Wam wszystkim
d- pantenol polecam

Cytat:
witam mogę się przyłączyć ?
witamy
Cytat:
no ja jak teraz pójde do lekarza to będzie tydzień 14 dziękuje to dar naprawdę tak nie mogłam zajść w ciąże, tyle narzekałam łez i wgl że nie do pojęcia , choć krotko się staraliśmy patrząc na inne pary męczą sie latami , no a tu taka niespodzianka pięknie bardzo

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

nie nastawiam się ogólnie jestem naczytana wszystkiego dlatego tak myślę obojętnie kiedy ważne by zdrowe
i to bliźniaki od razu 2 nam sie na szczescie udało za pierwszym razem jak sie staraliśmy w naszą noc poślubną

Cytat:
to długo wytrzymujesz , ja już nie byłam zdolna do pracy od momentu jak spózniał mi się okres. kręciło się w glowie , ciągle zmęczona , spać mi się chciało i te mdłości potem wymioty okropne.Ale teraz juz wszystko mija całe szczęście
wytrzymywałam bo na wymioty brało mnie tylko wieczorami ale teraz to juz chyba nie ma sensu się męczyć z tym kręgosłupem na tym stołeczku barowym u mnie w sklepie.

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
a co się dzieje z kręgosłupem?
strasznie boli mnie odcinek ogonowy (czy jak sie to mówi - w kazdym razie tam nad pupą) nieraz nie jestem w stanie wyjść z auta i czuje sie taka bezsilna bo tyle bym zrobiła a organizm mi nie pozwala. ale dla maleństwa zniose wszystko.

Cytat:
niunia_ona mój lekarz też nic nie mówi, patrzę na niego i próbuję się dowiedzieć z jego spojrzenia czy jest ok on w ogóle jest jakiś małomówny, ale chodzę do niego na NFZ, żeby mieć wszystkie badania za darmo

lilijka no i bardzo dobrze trzeba korzystać póki się da

Myszunia ojej, współczuję Wam nas w bloku zawsze zalewała sąsiadka z góry, bo zapominała, że napuszczała wodę do wanny albo coś tam się jej z pralką działo no oczywiście nie porównuję tego z takimi tragediami jak powódź itp współczuję także bólów kręgosłupa, sama się z tym borykam
u nas to i tak nic w porównaniu do niektórych. ja tylko stałam z latarką ale kobiety sie nawet za łopaty chwyciły i ładowały worki z piaskiem.

Cytat:
Ja mam mame na ginekologii więc nawet nie pamietam kiedy mam wizyty ona mi o wszystkim przypomina. generalnie mój ginekolog prowadzący to przyszywany wujek więc jest zaufanie do niego a poza tym odbierał i mnie i moją siostrę
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 13:56   #3379
bajlaga
Zadomowienie

ma.ko niech cierpi ! mnie się wydaje, że ja powinnam zacząć przyjmować magnez, zauważyłam, że łapią mnie skurcze w dłoniach a raczej nie zjadam tyle, by dzienne zapotrzebowanie uzupełnić. A co do tych tabletek, ja bym brała i witaminy i magnez osobno, 13 % to malutko...

Maritxell
no tak się przyjęło, że z tyłu bezpieczniej, bo zazwyczaj dzieci przewozi się z tyłu, ale to nie daje żadnej gwarancji, że nic się nie stanie (oczywiście z przodu można przewozić dziecko w foteliku, tyłem do kierunku jazdy, jeśli nie mamy airbaga z przodu lub mamy opcję wyłączenia jej, o tym trzeba pamiętać! )

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-08-02 o 14:04
Stary 2014-08-02, 14:06   #3380
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam jeszce pytanko. Bo ginka kazała mi brac magnez. Chciałam kupic dzisiaj, ale w tych witaminach co biorę jest 50mg na tabl (13% dziennego spozycia) brałybyście jeszcze dodatkowo sam magnez czy zostac tylko przy witaminach?
zawsze mozesz kupic czysty magnez ktory mozna podzielic i wtedy pol tabletki sobie bierz

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Niedawno zdjęlam maseczkę z wlosow ostatnio mnie cos napadło: maseczka na twarz,na włosy ;p no i dobrze potem czasu nie bedzie na taki luksus;p
Stary 2014-08-02, 14:08   #3381
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
zawsze mozesz kupic czysty magnez ktory mozna podzielic i wtedy pol tabletki sobie bierz

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Niedawno zdjęlam maseczkę z wlosow ostatnio mnie cos napadło: maseczka na twarz,na włosy ;p no i dobrze potem czasu nie bedzie na taki luksus;p
Nie wiem kiedy ostatnio miałam na włosach maseczkę a jakiej używasz? (teraz siedzę z maseczką na twarzy )
Stary 2014-08-02, 14:08   #3382
Myszunia19
Zakorzenienie

Powiedzcie mi bo sie teraz wystraszyłam bo mam auto bez tego isofixu czy te foteliki z maxi cosi tez sa jakies bez tego?
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 14:12   #3383
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Powiedzcie mi bo sie teraz wystraszyłam bo mam auto bez tego isofixu czy te foteliki z maxi cosi tez sa jakies bez tego?
Po prostu zapinasz fotelik pasami
Stary 2014-08-02, 14:14   #3384
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem kiedy ostatnio miałam na włosach maseczkę a jakiej używasz? (teraz siedzę z maseczką na twarzy )

Ja dwa dni temu robiłam oczyszczająca:d mam w saszetkach biowax teraz miałam na włosach ta wersje z cynamonem henna i miodem kiedyś miałam straszna fazę co do pielęgnacji wlosow wiec mam olejki indyjskie,olej kokosowy tylko za duzo z nimi zabawy:p

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:

To tylko dodatek który mozesz zakupić ale same montowane pasami tez sa bezpieczne

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

U mnie w jednym jest a w jednym nie a ze wole jeździć tym w którym nie ma ( w dłuższe trasy) to nie kupie raczej tego isofix ;p
Stary 2014-08-02, 14:14   #3385
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
hej.
biore sie za nadrabianie bo nie mialam czasu Was czytać poniewaz nas zalalo. przyszła taka ulewa ze masakra. wody po kolana. Ratowalismy jak moglismy dom. straz pozarna wczoraj jeszcze pol dnia ratowala okoliczne domy. Jestem z okolic Żywca popatrzcie się jakie tam straszne rzeczy sie stały.

a co do mnie i dzidzi, ehhh wczoraj dostalam jakiegos mega doła i sie 2 razy poplakalam. tyle rzeczy bym chciała zrobić a moj kregoslup mi na to nie pozwala. nieraz mam problem z wyjsciem z samochodu, sprzątac mi przyszla wczoraj pomoc siostra bo tak wyłam że nie daje rady. Potem sie poryczałam TZowi ze tyle bym chciala a nie moge bo moj organizm mi nie pozwala. Miałam plany iść na l4 od października. niestety raczej pójde od września.
współczuję przeogromie
a problemu z kręgosłupem rozumiem, sama się z nim borykam
Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
jak kazała brać, to masz brać dodatkowo - chyba polecają ten asparaginian extra? http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p14752-Asp...abletki_50_szt. bardzo dużo ciężarnych go przyjmuje
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 14:15   #3386
Martusia1499
Rozeznanie

Dziewczyny, padło kilka razy, że najlepsze foteliki to maxi cosi, a skąd to przekonanie po waszych wypowiedziach przejrzałam kilka rankingów, poczytałam opinie, obejrzałam crash testy ale ten maxi cosi wcale nie był na pierwszym miejscu jeśli chodzi o bezpieczeństwo. Może trafiłam na jakieś stare dane Dalej jestem zielona HELP
Stary 2014-08-02, 14:16   #3387
dusiolka
Zakorzenienie

Bajlaga: a jaka do twarzy masz? ja lubię te na nasaczonym placie bo zmywać nie trzeba hehe ,sle teraz jak zaopatrzylam sie w ta opaskę kosmetyczna z rossmanna na włosy to takie nazwiska tez wchodzą w grę :p mam taka wielka maseczkę z ziaji oczyszczająca z mikrodermabrazja i ja wykorzystuje ;p na placie w zapasie tez kilka mam ;p
Stary 2014-08-02, 14:17   #3388
bajlaga
Zadomowienie

dusiolka ja też mam różne indyjskie olejki, nie chce mi się tym bawić, minął mi szał na to

też nie lubię zmywać maseczek z twarzy i lubię te co same schodzą, ale obecnie na buźce mam garniera 3 w 1, bo fajnie mi ściąga facjatkę

Według mnie opcja z isofix jest bezpieczna, ale zwyczajne zapinanie pasami także! A powiedzcie same, co nam po tym, że fotelik będzie super extra przymocowany, jeśli dziecko wyleci, bo to co je zabezpiecza to takie zwykłe szeleczki?

Martusia maxi cosi w różnych testach wychodziły bardzo dobrze, są niczym znana marka auta

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-08-02 o 14:21
Stary 2014-08-02, 14:22   #3389
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja juz mam maxi cosi pebble.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 14:27   #3390
dusiolka
Zakorzenienie

Bajlaga: mi tak samo hehe;p ale kiedyś byłam bardzo systematyczna ;p moze skusze sie raz na miesiac hehe:d
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości