|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
Dzień dobry Nic mi się nie chce... Miałam sprzątać a zalegam przed tv W nocy miałam jakąś schizę, obracałam się z boku na drugi bok i tak mi tam w środku jakaś kość strzeliła, że aż tż się obudził Pomyślałam, że może to pęcherz i zaraz odejdą mi wody ale nic takiego się nie stało![]() Bez sensu
|
|
|
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a kiedy się pojawia ten baby blues i inne historie? Bo tak sobie myślę, że póki co nasze mamusie to ominęło?
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
|
|
#1323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się wydaje, że częściej to jednak trochę później się pojawia, jak dochodzą nieprzespane noce, płacz niewiadomo z jakiego powodu, kolki... Oby żadnej z nas to nie dopadło! Póki co odpukać każda mamusia jest zadowolona i zakochana w swoim szczęściu |
|
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1325 | |
|
Zadomowienie
|
Doczytałam już na wcześniejszym wątku, że w 36 tyg Justy maluszek ważył nie całe 2500, mój w tym samym czasie 2600, a teraz ma już 3100, w ciągu trzech tygodni to chyba nie jest źle?? też myślałam ze to nie dużo, ale w szpitalu powiedzieli ze mieści sie w normch....Moze będzie malutki i tyle...
---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
Na pewno karnację ma po tobie Czy was też boli niesamowicie krycha podczas chodzenia???bo ja od dziś rana chodze okrakiem
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-08-02 o 11:49 |
|
|
|
|
#1326 |
|
Rozeznanie
|
justa_1978 gratulacje!
wczoraj zrobiłam 2 blachy ciasta i sernik na zimno - zamiast tortu dla TŻta. Dzisiaj obudziłam sie o 6:30. TŻ już też nie spał. Zjedliśmy śniadanie, zrobiłam sałatki,pojechaliśmy do rzeźnika. Zamarynowałam mięsa, ułożyłam zimną płytę na talerze. Poprasowałam obrusy, ale zrobił się upał, więc będziemy robić przyjęcie w ogrodzie - bo w domu się ugotujemy. TŻ pojechał jeszcze po brokuły i tortellini do sklepu. Jak wróci to przyrządzę. Poem włożę mięso do piekarnika, TŻ upiecze kiełbaski na grillu. Później tylko muszę znaleźć chętnych do znoszenia tego wszystkiego z 2 piętra. Mąż cieszy się, jak małe dziecko, że będzie miał własne przyjęcie urodzinowe - 30 ma w środę ![]() Ja teraz leżę i odpoczywam. Po południu też będę leżeć żeby nabrać sił na później. Będzie 14 osób. TŻ wczoraj posprzątał, dzisiaj poprawi tylko kuchnię
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-08-02 o 11:20 |
|
|
|
#1327 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1329 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie odzywam się, bo nie mam nastroju. Zostały mi 3 dni do tp. Wczoraj na wieczór zaczął mnie boleć krzyż, ból zaczął promieniowac na uda. Liczyłam, że w nocy przyjdą skurcze a tu Rozwarcie mam na 4cm i szyjkę przygotowaną do porodu tylko skurczy brak :/ jak pomyślę sobie, ze znowu będą mi wywoływać i będę na to wywołanie czekać w szpitalu to chce mi się płakać. Jedziemy dziś do synka (jest u dziadków) i zostajemy na cały weekend także nie będę się raczej odzywać.
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
UmiZumi Ty jesteś robotem a nie człowiekiem
Ja odkąd wróciłam ze szpitala to nawet nie gotuję obiadów bo już nie dam rady tyle stać przy garach, zaraz mnie nogi i Krycha bolą Stołujemy się na mieście albo jemy bułki na obiad![]() Zaczarowana Olivka jest mega malusia |
|
|
|
#1331 |
|
Zadomowienie
|
Dziś w końcu nadrobiłam trochę to co pisałyscie jak byłam w szpitalu....
Widziałam ze poruszałyscie temat wód płodowych.... Pisałyscie że macie ok 100, ale przecież norma jest od 5-25 w AFI...aż zerknęłam do mojego wypisu ze szpitala...Ja mam 10 dlatego ta ginka która mnie do szpitala kierowała, ze nie za dużo mam wód, ale mieszczą sie w normie, to najważniejsze... umi zumi podziwiam cię serio! Twój maż to powinien na rękach cie nosić !
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-08-02 o 11:32 |
|
|
|
#1332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Coś by pewnie się jeszcze znalazło do roboty! A sałatki zrobiłas? ![]() Doczytałam - zrobiłaś. To może jakieś koktajle zrób jeszcze. Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-08-02 o 11:46 |
|
|
|
|
#1333 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Slicznie napisane Cytat:
![]() Ja xhyba jestem jakas dziwna bo rzadko kiedy widze podobienstwo ![]() Witam Was! ![]() Dziewczyny tez odczuwacie od czasu do czasu przeszywajacy bol w udach? U mnie zdarza sie jak chodze albo jak źle usiade.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#1334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A uda/biodra bolą mnie od leżenia na lewym boku, ale na prawym to już całkiem niewygodnie..
|
|
#1335 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
Paznokcie też mam już zrobione. Jeszcze fryzjer i mogę rodzić
mój mąż strasznie lubi moje długie włosy, ale wczoraj wynegocjowałam, że do brody mogę ciąć
|
|
|
|
#1337 |
|
Zadomowienie
|
mój maż pisze do mnie :" jak tam rodzisz w końcu, bo robić mi sie nie chce
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-08-02 o 12:15 |
|
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz możesz wiele rzeczy wynegocjować, w końcu ciężarnym się nie odmawia ;-)
|
#1339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- a jak mówię, ze mam jeszcze całe 4 dni, to mówi" a twoje koleżanki z forum miały późniejsze terminy i już urodziły" ![]() |
|
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez jestem po fryzjerze ale tylko sciecie bo zdexydowalam ze nie farbuje i zapuszczam swoj kolor
![]() Paznokcie tez juz swiezo pomalowalam u stopek Krzycha ogarnieta:P jak nic sie nie ruszy do polowy nastepnego tygodnia to powtorka z "rozrywki" ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- A i juz mam fryzjera zamowionego na 29 sierpnia hehe przyszla babcia juz jest zaklepana a cieszy sie z tego powodu jak male dziecko::-!Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1341 |
|
Wtajemniczenie
|
Justa wielkie gratulacje
Zaczarowana jakiego masz słodkiego tygryska Zobaczymy za jakis czas do kogo będzie podobna, przecież to się jeszcze zmienia i teraz ciężko stwierdzić
|
|
|
|
#1342 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wczoraj, jak skończyłam ciacha, to mi się już tyłka z pozycji leżącej nie chciało podnieść. Dlatego dzisiaj, co jakis czas kładę się chociaż na trochę. a w kuchni większość rzeczy zrobiłam na siedząco. Cytat:
Cytat:
TŻ szykuje stoły i krzesła w ogrodzi.. ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- i powiem Wam, że jak mnie nocy ani jutro nie ruszy, to znaczy, że na mnie naturalne wspomaganie nie działa i nie mam tu na myśli tylko pracowania. Może się chociaż od tego szyjka mocniej skróci - lekarz mi mówił w środę, że mimo że się skróciła, to i tak jest długa, jak na ten tydzień ciąży, ale ja podobno miałam bardzo długą szyjkę(zastanawiam się tylko po co kazał mi się oszczędzać jakiś czas temu, skoro ona taka długa? przypuszczam, że nie wiedział w jakim tempie będzie się dalej skracać i wolał działać zapobiegawczo) albo jakieś rozwarcie zacznie robić... czuję się w rozdarta, bo z jednej strony chciałabym mieć Małą już obok, a z drugiej mogłaby sobie pomieszkać jeszcze w brzuszku dla swojego doba.... ja tam jakoś wytrzymam jeszcze troche w ciąży....
|
|
#1343 |
|
Rozeznanie
|
Oto moj kącik dla mojego Skrzata! Nie ubieralam jeszcze przewijaka ani materaca, bo pewnie zdazylby się jeszcze zakurzyc
chcę już rodzic...
|
#1344 | |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny, ja z zaoytaniem.
Czy was tez tak bola nogi w pachwinacha? U mnie najgorzej jest w nocy, jak sie budze to ledwo sie ruszam, bo okropnie bola uda w wewnetrznej stronie. I tak od kilku dni. Poza tym wczoraj mialam jakby delikstne skurcze, az zastygalam w jddnej pozycji. czyżby cos sie swiadczylo ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
![]() ta szafeczka jest genialna!
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
WhiteCafe pięknie
![]() NagiAkt ja mam już tak daaaawnooooo Od jakiegoś dobrego miesiąca strasznie mnie bolą nogi właśnie uda do góry po wewnętrznej stronie... Przez to też nie mogę na przykład dłużej stać przy zmywaniu czy obiedzie bo od razu mnie bolą nogi:/Ja tego nie powiązałam z porodem tylko z tym, że za dużo przytyłam i po prostu mięśnie nóg są za bardzo obciążone ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- A no i zawsze ubieram spodnie na siedząco bo nie mogę ustać na jednej nodze tak mnie rwie... |
|
|
|
#1346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mnie nie boli przy staniu i chodzeniu tylko właśnie w nocy jest najgorzej, takie jakby zakwasy od nadmiernego naciągnięcia. I ten ból wchodzi wgłąb Krychy W nocy wszystko boli mnie bardziej niż w dzień, to jest ciekawe.
|
|
|
|
#1347 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ślicznie. Widze, ze jednak zdecydowałaś się na ramki nad łóżeczkiem
|
|
#1348 |
|
Rozeznanie
|
zaczarowana - ale kruszynka z Twojej córeczki! puszek okruszek!
dla Justy!!!!!!!!
|
#1349 |
|
Zadomowienie
|
Pochwalę się wam jeszcze ile branek dostałąm od znajomej z Francji
Wszystko uprane, większość rzeczy używana, ale w stanie naprawdę bardzo dobrym, strasznie duzo skarpetek, bucików, czapeczek i bodziaków Na jednej kupce są ubranka większe, na roczek. Wybaczcie syf, ale wszystko oglądałam i rzucałam byle gdzie Za chwilę biorę się za porządek. TŻ jest dumny, że jego córunia będzie miała napisane na ciuszkach I <3 dad. Już mamy kilka takich ubranek. Faceci
|
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo brzuch mnie boli jak wstanę w nocy to nie mogę się wyprostować...ale u mnie to na pewno nie nerwy bo nogi bolą mnie cały czas a nie mogę ustać z tego bólu właśnie... Po prostu za duże obciążenie bo nie jest łatwo dźwigać nagle 20 kg więcej
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.

W nocy miałam jakąś schizę, obracałam się z boku na drugi bok i tak mi tam w środku jakaś kość strzeliła, że aż tż się obudził
Pomyślałam, że może to pęcherz i zaraz odejdą mi wody ale nic takiego się nie stało

Coś by pewnie się jeszcze znalazło do roboty! A sałatki zrobiłas? 

28.06