Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-02, 12:36   #1411
kalincia
BAN stały

Dot.: Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II

Pracuję z dziećmi i robię to profesjonalnie. Prywatnie nie muszą stale pałętać mi się po moim terytorium, szczególnie, kiedy jest nie dla nich przeznaczone. Po pracy chciałabym, by przebywały w innym miejscu niż ja. A one nawet, gdy idę na piwo zawsze z jakąś mamusią odnajdą do mnie drogę i wk...urzają swoją, często rozwydrzoną, obecnością.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 14:02   #1412
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
A gdzie ja wypowiedziałam się za wszystkich? Napisałam przecież, że mnie to nie przeszkadza. A to, że wszyscy jesteśmy bachorami odnosiło się do postu innej Wizażanki, która napisała, że "wszyscy jesteśmy bachorami swoich rodziców".
Masz jednak problem z czytaniem,może rozumieniem ,albo tym i tym, bo ja nigdzie nie pisałam,że ,,wszyscy jesteśmy bachorami",więc są to Twoje słowa, a nie moje i zastosowany, przez Ciebie, cudzysłów nie ma racji bytu

Ja tam nie jestem niczyim bachorem,jestem dzieckiem moich rodziców.To ,że ktoś inny jest bachorem jest, no cóż...przykre.
Tak jak ktoś wyżej napisal można negatywne emocje wyrażać kulturalnie,ale niektórych tu już tak żółć, złość i nie wiem co jeszcze zalewa,że utracili tę umiejętność, bo nie chcę myśleć ,że nigdy jej nie mieli.

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest teraz online Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 14:52   #1413
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Cytat:
Napisane przez whiteglove Pokaż wiadomość
Z tym się zgadzam, no chyba na jednym z tysięcy wątków na Wizażu można nie pałać miłością do dzieci :/

A może to taka specyfika Wizażu, pewnie jakby powstał wątek "Nie lubimy psów" to zlecialyby się psiary "jak można! Nie zawsze sprzątam po psie bo to i tamto, tak ciężko to zrozumieć?! Mój pies szczeka bo ma zaburzenia osobowości, nie rozumiecie?!". Wątek dla nielubiących psów, a połowa udzielających się to byłyby posiadaczki psiakow, jestem pewna

Nie wiem czemu na tym forum jest taka potrzeba nawracania wszystkich którzy mają niepopularne poglądy :/ To samo widzialam na wątku o solarium - dziewczyna pyta ile minut może wziąć jak idzie pierwszy raz i 8 na 10 odpowiedzi brzmiało "zero" "po co chodzić na solarium, zniszczysz sobie skórę" "kto jeszcze dzisiaj chodzi na solarium?" itd.
dobre z tym pogrubionym

Ogólnie zgadzam się z powyższym.
Dlatego ja większość swoich poglądów zachowuję dla siebie, ale też nie obawiam się ich bronić w razie potrzeby. Bo z innymi dyskutować się raczej nie da, tylko z najbliższymi.

I've been diagnosed with a type of amnesia where I deny the existence of certain 80's bands.
There is no cure.
AnnaVanDort jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 14:58   #1414
zakonna
Naczelna Nastolatka

A gdzie jest taki przepis, że zawsze trzeba wyrażać emocje kulturalnie z buzią w ciup? Ja nie mam ochoty na bawienie się w słówka i jak czuję, że ktoś zachowuje się jak bachor to tak mówię. Strasznie delikutaśni niektórzy są i przewrażliwieni.
Stary 2014-08-02, 15:18   #1415
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat bachorami na tym wątku jesteśmy wszyscy, więc każdy do każdego się może tak zwracać Mnie tam nie przeszkadza.
Nie wiem jak ty ale ja swojego ojca znam I moja mama nie prowadzila sie jak kobieta lekkich obyczajow. Inie bylam niegrzecznym I rozwyzdrzonym dzieckiem
takze mow o sobie

Haters Gonna Hate

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2014-08-02 o 15:20
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 15:20   #1416
zakonna
Naczelna Nastolatka

pomylił ci się bachor z bękartem
Stary 2014-08-02, 15:37   #1417
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
pomylił ci się bachor z bękartem
Nic mi sie nie pomylilo

Haters Gonna Hate
Stary 2014-08-02, 15:41   #1418
201705121341
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
Nic mi sie nie pomylilo
No pomyliło, bękart a bachor to dwie różne sprawy. Źle ci się kojarzy bo angielskie "bastard" jest brzydkim określeniem, ale w języku polskim ani "bękart" ani "bachor" nie jest aż tak negatywny.
201705121341 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 15:47   #1419
zakonna
Naczelna Nastolatka

Bachor to nie bękart. Bękart to właśnie dziecko z nieznanego ojca. Bachor to niegrzeczne dziecko.
Stary 2014-08-02, 15:50   #1420
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whiteglove Pokaż wiadomość
No pomyliło, bękart a bachor to dwie różne sprawy. Źle ci się kojarzy bo angielskie "bastard" jest brzydkim określeniem, ale w języku polskim ani "bękart" ani "bachor" nie jest aż tak negatywny.
To ze teraz jest uzywane inaczej nie zmienia skad pochodzi Co nie znaczy ze teraz tez nie jest obrazliwe Bachor jest tak samo obrazliwe jak slowo pedal

Haters Gonna Hate
Stary 2014-08-02, 15:57   #1421
kalincia
BAN stały

Poczytaj słowniki. Tam jest podane znaczenie słów wraz z wydźwiękiem emocjonalnym danego słowa. I porównaj "bachora" z "pedałem". Potem pisz, jak się dowiesz.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 15:59   #1422
zakonna
Naczelna Nastolatka

Aleś ty uparta, współcześnie to słowo oznacza tylko niegrzeczne dziecko, nic ponadto. etymologia nie jest istotna bo my używamy tego słowa teraz w jego obecnym znaczeniu.
Stary 2014-08-02, 16:03   #1423
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Aleś ty uparta, współcześnie to słowo oznacza tylko niegrzeczne dziecko, nic ponadto. etymologia nie jest istotna bo my używamy tego słowa teraz w jego obecnym znaczeniu.
Ok jak ty cy ktos inny uwaza ze byl bachorem super ale prosze pisac za siebie

Haters Gonna Hate
Stary 2014-08-02, 16:06   #1424
zakonna
Naczelna Nastolatka

Boże, słów mi brakuje normalnie, uważam, że rozwydrzone dzieci w sklepie to bachory. Nie twoje słodkie aniołeczki tylko wszelkie potomstwo, którego rodzice nie potrafią okiełznać.
Stary 2014-08-02, 16:12   #1425
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość

Wypada mamom bachorów trzymać kciuki, modlić się do swoich bogów czy też mieć wielką nadzieje, że ich dzieci nie trafią na tych nauczycieli co "bachorów nie znoszą.
Niestety w latach szkolnych nie jedna taka jedze poznalam co zdecydowanie pomylila sie z powolaniem W szkole corki tez takie sa....straszna samym wzrokiem

Haters Gonna Hate
Stary 2014-08-02, 18:08   #1426
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
Nie wiem jak ty ale ja swojego ojca znam I moja mama nie prowadzila sie jak kobieta lekkich obyczajow. Inie bylam niegrzecznym I rozwyzdrzonym dzieckiem
takze mow o sobie
Że co? Chyba się trochę zapędziłaś, na dodatek nie znając znaczenia używanych przez siebie słów.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 18:25   #1427
DariaKom
Zakorzenienie

Chyba o bękarta chodziło a nie bachora
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 18:34   #1428
zakonna
Naczelna Nastolatka

zaraz ci to oye wyjaśni, że w 19 wieku oznaczało to samo co bękart i że ją obrażasz bo insynuujesz złe prowadzenie jej mamusi...
Stary 2014-08-02, 20:11   #1429
Ralfioza
Zakorzenienie

Wchodzę sobie z ciekawości, co za argumenty są za byciem/nie byciem mamą, a tu afera o bachora tudzież bękarta A jesli chodzi o temat wątku, to mogę wtrącić kilka swoich groszy
Nie bycie mamą jest cudowne, liczy się tylko Twoja wola i potrzeba lub ewentualnie partnera. Możesz w każdej chwili wyjechać gdzie chcesz, wejść do każdej restauracji (nie koniecznie z przewijakiem) iść na plażę, w góry - wiem, że zaraz pojawią się głosy, że z dzieckiem też można, ale raczej nie ze świeżo urodzonym , czy nawet 3 miesięcznym. Możesz pić, palić, tańczyć, skakać, trenować karate, a co najwazniejsze: Twoje piersi służą tylko do pieszczot
Bycie mamą jest cudowne, bo pojawił się ktoś, dla kogo zawsze będziesz ważna. Krew z krwi, cud życia. Można zmienić męża, ale dziecko zawsze bedzie Twoje - my kobiety nigdy nie tracimy tej więzi z dzieckiem, gdyż najczęściej dziecko wychowuje się z matką. Piękny jest uśmiech własnego dziecka, przytulenie się, jego szczęśliwa buźka i cała ta reszta. Kto nie ma dzieci, nie zrozumie. Ja też nie wiedziałam, że bycie mamą jest takie fajne
Zostałam mamą późno, miałam prawie 35 lat, jak urodziłam córkę. Od kiedy pamiętam nie lubiłam dzieci, za to kochałam psy. Myślę, że wpływ na to miała książka " O psie, który jeździł koleją". Ostatnia scena, gdy pies poświęca życie, by uratować dziewczynką bawiącą się na torach. Zginął dlatego, bo dziecko nie posłuchało rodziców i bawiło się tam, gdzie nie powinno - po prostu było niegrzecznym "bachorem"
W dzieciństwie nie przebierałam lalek, nie latałam z wózkiem, nie zaglądałam do maleństw w wózeczkach, nie interesowało mnie to. Tzw instynktu macierzyńskiego w ogóle nie poczułam, dopiero w ciąży mnie ruszyło.
Dziewczyny, które nie chcą mieć dzieci, to niech nie mają. Wkurz mnie, jak ludzie wcinają się w czyjeś życie. I gó.no prawda, że dzieci scalają związek, znam mnóstwo małżeństw z bagażem, które się żrą. Partnerów łączy miłość, a nie dzieci czy dom. Chciałam jeszcze przytoczyć pewien aforyzm: "Ci którzy mają dzieci, i ci którzy ich nie mają, wzajemnie się nad sobą litują"
P.S. Mnie spodobało się bycie mamuśką na tyle, że 2 i pół miesiąca temu urodziłam drugą córkę
Stary 2014-08-02, 20:46   #1430
shonyen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Wulgaryzmów na tym forum też używać nie można i jakoś wszyscy to akceptują. Można wyrazić negatywne emocje w kulturalny sposób
i nikt ich tutaj nie używa
shonyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 22:02   #1431
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez shonyen Pokaż wiadomość
i nikt ich tutaj nie używa
Cytat:
powoduje moje wkoorwienie.
niestety już tak

Cytat:
Napisane przez Ralfioza Pokaż wiadomość
Wchodzę sobie z ciekawości, co za argumenty są za byciem/nie byciem mamą, a tu afera o bachora tudzież bękarta A jesli chodzi o temat wątku, to mogę wtrącić kilka swoich groszy
Nie bycie mamą jest cudowne, liczy się tylko Twoja wola i potrzeba lub ewentualnie partnera. Możesz w każdej chwili wyjechać gdzie chcesz, wejść do każdej restauracji (nie koniecznie z przewijakiem) iść na plażę, w góry - wiem, że zaraz pojawią się głosy, że z dzieckiem też można, ale raczej nie ze świeżo urodzonym , czy nawet 3 miesięcznym. Możesz pić, palić, tańczyć, skakać, trenować karate, a co najwazniejsze: Twoje piersi służą tylko do pieszczot
Bycie mamą jest cudowne, bo pojawił się ktoś, dla kogo zawsze będziesz ważna. Krew z krwi, cud życia. Można zmienić męża, ale dziecko zawsze bedzie Twoje - my kobiety nigdy nie tracimy tej więzi z dzieckiem, gdyż najczęściej dziecko wychowuje się z matką. Piękny jest uśmiech własnego dziecka, przytulenie się, jego szczęśliwa buźka i cała ta reszta. Kto nie ma dzieci, nie zrozumie. Ja też nie wiedziałam, że bycie mamą jest takie fajne
Zostałam mamą późno, miałam prawie 35 lat, jak urodziłam córkę. Od kiedy pamiętam nie lubiłam dzieci, za to kochałam psy. Myślę, że wpływ na to miała książka " O psie, który jeździł koleją". Ostatnia scena, gdy pies poświęca życie, by uratować dziewczynką bawiącą się na torach. Zginął dlatego, bo dziecko nie posłuchało rodziców i bawiło się tam, gdzie nie powinno - po prostu było niegrzecznym "bachorem"
W dzieciństwie nie przebierałam lalek, nie latałam z wózkiem, nie zaglądałam do maleństw w wózeczkach, nie interesowało mnie to. Tzw instynktu macierzyńskiego w ogóle nie poczułam, dopiero w ciąży mnie ruszyło.
Dziewczyny, które nie chcą mieć dzieci, to niech nie mają. Wkurz mnie, jak ludzie wcinają się w czyjeś życie. I gó.no prawda, że dzieci scalają związek, znam mnóstwo małżeństw z bagażem, które się żrą. Partnerów łączy miłość, a nie dzieci czy dom. Chciałam jeszcze przytoczyć pewien aforyzm: "Ci którzy mają dzieci, i ci którzy ich nie mają, wzajemnie się nad sobą litują"
P.S. Mnie spodobało się bycie mamuśką na tyle, że 2 i pół miesiąca temu urodziłam drugą córkę
Widzę, że miałyśmy podobnie Ja na razie na jednym poprzestanę, ale nauczyłam się żeby nigdy nie mówić nigdy
Stary 2014-08-02, 22:39   #1432
shonyen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
niestety już tak
Zakonna napisała to po Twoim poście odnośnie wulgaryzmów
Więc jakoś mam wrażenie, że jednak o tego bachora Ci chodziło Czyż nie?
Ustalmy coś - bachor nie jest wulgaryzmem
shonyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 22:54   #1433
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez shonyen Pokaż wiadomość
Zakonna napisała to po Twoim poście odnośnie wulgaryzmów
Więc jakoś mam wrażenie, że jednak o tego bachora Ci chodziło Czyż nie?
Ustalmy coś - bachor nie jest wulgaryzmem
Chyba nie zrozumiałyśmy
W tamtym poście chodziło mi o to, że skoro żyjemy na tym forum bez bluźnierstw - to możemy też żyć bez obelg.
No ale skoro ktoś ma aż tak niepohamowany język, że bez "koorw" i przytykania innym się wysłowić nie potrafi to świadczy tylko o nim. To coś na zasadzie "nie bawię się z Tobą bo jesteś głupia" - dorosły człowiek (i do tego nauczyciel ) powinien posiadać taki zasób słów i argumentów żeby dyskutować na pewnym poziomie.
Stary 2014-08-02, 23:03   #1434
sylwka37
koci świat

o jaaa co tu się dzieje czcze dyskusje
ja też nieraz nie lubię nie których swoich pacjentów ale nie znaczy to że źle ich traktuję albo gorzej niż innych nie muszę wszystkich na świecie lubić
Stary 2014-08-03, 08:53   #1435
zakonna
Naczelna Nastolatka

Serio wasze emocje kończą się na "dużym zdenerwowaniu"? Bo moje mają większą skalę. Nie wiem tequiba jaki jest twój zawód, ale kolejna, która jest w pracy 24 godziny na dobę. JA JESTEM TUTAJ PRYWATNIE.
Stary 2014-08-03, 09:52   #1436
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Bachor wg słownika języka polskiego to "z niechęcią o dziecku". Bardzo adekwatnie do moich odczuć a propos dzieci. Nie jest to wulgaryzm.
Skoro golgie odczuwasz niechęć do wymienionych przez ciebie osób to mówże sobie do nich jak ci w duszy gra.
Ja słowa "bachor" nie używam, ale od tej poprawności politycznej względem matek i potomstwa na wątku dla bezdzietnych z wyboru, to mi się rzygać chce.
Uwazam, ze wpis na pierwszej stronie nalezy zmienic. Skoro swiadomie nie chcemy miec dzieci i ich nie lubimy to dlaczego nie mozemy sie o nich negatywnie wyrazac? Nie bede tu pisac peanow o slodkich dydusiach Nie jestem na mzk.

Cytat:
Napisane przez wlosomaniaczkaaa Pokaż wiadomość
Nas tu pilnują mamy, żeby jak to było... żebyśmy się na dzieciach nie wyżywały.
Cenzura dziala
Rozmowa kontrolowana...

Cytat:
Nie musisz na szczęście wierzyć i twój brak wiary nie zmienia faktów.
Kocham psy, mam swoje, ale jak biegnie do mnie agresywny pies to na pewno nie mam w sobie pozytywnych odczuć do niego. Nigdzie nie napisałam o wychodzeniu za próg. napisałam, że naruszanie spokoju w przestrzeni publicznej jest dla mnie irytujące i powoduje moje wkoorwienie. Dlatego darcie dzioba, pchanie się na mnie, wbieganie mi pod nogi w sklepie/na ulicy itd powoduje, że dzieci w takich sytuacjach nie lubię i już.
No ale ja nie jestem chodzącym bezmiarem cierpliwości i pozytywnych uczuć do wszystkich przez cały boży dzionek. Ty jesteś, wiem, wiem.
Ty chyba nie pracujesz w podstawowce? W liceum nie ma juz dzieci, jest mlodziez i dorosli. W moim liceum zwracali sie do nas per pan/pani. Nie czulam sie dzieciatkiem.

Oye do twojej wiadomosci: kolezanka polecia ze znajomych po tym jak zobaczylam jej selfie Taki widok z rana na kacu...
Stary 2014-08-03, 09:57   #1437
zakonna
Naczelna Nastolatka

Pracuję w podstawówce, ale naprawdę nie mam problemu z dziećmi. Idę do pracy, włączam tryb nauczyciel, dobrze się bawię skacząc z pierwszakami do różnych piosenek , w czwartej klasie tłumaczę po raz setny, że można pisać czarnym długopisem, w trzeciej szukam chusteczki żeby wytrzeć gile z nosa, w piątej bez emocji patrzę na banana z wymalowanymi oczkami, który jest lulany do snu.

A potem wychodzę ze szkoły, idę do Biedrony i ciśnienie mi skacze bo ktoś wyje jak syrena okrętowa przez 10 minut. A na spacerze z psami zaciskam zęby bo czyjeś dziecko z dzikim piskiem leciało z rękami do moich psów przy okazji mało mnie nie przewracając.
Więc według niektórych jestem jędzowatą nauczycielką i coś tam jeszcze.

Jeszcze jedno. Zazwyczaj dzieci wokół mnie są mi obojętne, tak jak niemal wszyscy ludzie, których widzę na ulicy/w sklepie. Nie toczę wokół dzikim wzrokiem w poszukiwaniu dziecka do pożarcia.

Edytowane przez zakonna
Czas edycji: 2014-08-03 o 10:00
zakonna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 10:48   #1438
Kusum
Zakorzenienie

Masz swoje dzieciaki w pracy i zajmujesz sie nimi dobrze. Reszty nie trawisz. Poza tym w szkole to ty mowisz im co maja robic. Sprobuj zwrocic uwage takiej mamusce w Bieronce... Ja sie kiedys w restauracji odezwalam jak o malo dzieciak kelnera nie przewrocil.
Stary 2014-08-03, 11:48   #1439
invisible_01
Zakorzeniona

Dla mnie to, co się dzieje z tym wątkiem, to jakaś farsa. Jeśli niektóre Wizażanki stąd oczekują laurek i uwielbienia dla dzieci, to chyba pomyliły wątek. To mogło być jedno jedyne miejsce na Wizażu, gdzie bez cenzury mamuś będzie można napisać, że kogoś denerwują piszczące dzieci. Ale oczywiście to byłoby zbyt wiele.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 12:29   #1440
201705121341
Konto usunięte

Cytat:
Dla mnie to, co się dzieje z tym wątkiem, to jakaś farsa. Jeśli niektóre Wizażanki stąd oczekują laurek i uwielbienia dla dzieci, to chyba pomyliły wątek. To mogło być jedno jedyne miejsce na Wizażu, gdzie bez cenzury mamuś będzie można napisać, że kogoś denerwują piszczące dzieci. Ale oczywiście to byłoby zbyt wiele.
No dokładnie, czy my wchodzimy na mamusiowe wątki i piszemy "ej serio, jak można się jarać tym ile dziecko zrobiło dzisiaj kup"? Nie piszemy, dajemy wszystkim święty spokój, ale oczywiście niektóre mamusie nie wytrzymują i muszą nas nawracać. Idźcie się zająć swoimi ukochanymi dziećmi zamiast siedzieć przy kompie.
201705121341 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości