|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Ekspert ds. fantastyki
|
Dot.: My tu ciągle zapuszczamy, nawijamy i wcieramy - część X prostomaniaczek!!!!
Cytat:
Też tak mam i w mieszkaniu i w domu rodzinnym i nie wyobrażam sobie innego rozwiązania
|
|
|
|
|
#1772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: My tu ciągle zapuszczamy, nawijamy i wcieramy - część X prostomaniaczek!!!!
Cytat:
Miałam kiedyś po studiach mieszkanie, w którym była co prawda jedna łazienka, ale na tyle duża, ze była zarówno wanna jak i kabina. Na codzień wskakiwało się pod prysznic a w weekendy się moczyłam. To był luksus!Zastanawiam się, jaką by tu sobie strzelić tą maskę. Gotowe, pachnące maski zostawiam na czas, kiedy zacznie się praca i nie będę mieć tyle czasu, żeby się paprać w kuchni. Jaka jest wasza ulubiona, kuchenna maska do włosów?
Zapuszczam włosy 28cm (04.05.14), 30 (03.06.14) 31,5 (30.06.) 32 (30.07) 33,5 (30.08.), 35 (15.11.), 41 (4.04.15) 45 (29.09), 51 (05.16.) cel: 31-35-40-45-50-.. osiagniety! Denko 2016 suma: 0/157 ![]() Recrea 5%-28.09. |
|
|
|
|
#1773 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;47549623]Dostałam prezencik od Tż-ta [/QUOTE]megaa! Cytat:
taki troszkę pedantyzm ![]() Cytat:
także jeszcze troszkę i będzie szał zakupów ![]() Ja dziś pocuduję z maką później A wiecie co? Kupiłam wczoraj plasterki compled na odciski i jestem mega zadowolona już z jednego użycia - nie boli mnie pięta! ![]() No i macie moją żabencę
![]() "Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna." Paulo Coelho Edytowane przez stokrotenka18 Czas edycji: 2014-08-02 o 13:29 |
|||
|
|
|
#1774 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak się psinie nogi rozjechały
A w tych butach to mi by się właśnie też tak rozjechały
Zapuszczam włosy 28cm (04.05.14), 30 (03.06.14) 31,5 (30.06.) 32 (30.07) 33,5 (30.08.), 35 (15.11.), 41 (4.04.15) 45 (29.09), 51 (05.16.) cel: 31-35-40-45-50-.. osiagniety! Denko 2016 suma: 0/157 ![]() Recrea 5%-28.09. |
|
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zapewnie bardzo trudno byłoby ![]() no mój pies ma mnóstwo pozycji ciekawych na pleckach też lubi spać
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
Stokroteńka fajne te buty, ale też nie wiem jak mogłabym w takich chodzić, pewnie tylko z TŻtem pod rękę
A psina cudną ma pozycję Mój kot na upały nie reaguje - demoluje mi właśnie pokój
|
|
|
|
#1777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także no
|
|
|
#1778 |
|
koci świat
|
hehhee faktycznie pozycja na żabulę
![]() moje kocięta to biją się o miejsce na słońcu ![]() czy u Was też dalej tak gorąco ??? ja już wymiękam |
|
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym ubrała takie buty to bym miała z 190cm ![]() obojętnie mi czy w słoiku czy w tubce , ze słoika szybciej schodzi mi jakoś zawsze Krem do twarzy za to nie cierpię mieć w tubce ulubiona maseczka domowa ? to żółtko z miodem i trochę olejku u mnie numerem jeden jest wanna i jeszcze raz wanna od lat z wanna miłość nierozerwalna zamówiłam sobie dzisiaj do włosów jakieś nowości - -Dr.BIO - Szampon Do Wszystkich Rodzajów Włosów - Intensyfikacja Wzrostu - Organiczny Olej Makadamii, Organiczny Cynamon, Jemeńska Henna, Biały Imbir, Koński Kasztan (Bez SLS I Parabenów) -Dr.BIO - Niezmywalny Spray Kondycjoner Do Włosów - Intensyfikacja Wzrostu - Organiczny Olej Makadamii, , Organiczna Melisa, Ekstrakt Z Morszczynu, Olej Z Drzewa Gwajakowego, Czerwony Grejpfrut (Bez Parabenów I Sztucznych Barwników) jak obiecuje producent: ● włosy szybciej rosną--------------------------------------- 96% ● włosy są silniejsze i błyszczące---------------------------- 85% ● zwiększa objętość włosów--------------------------------- 73% * na podstawie własnej oceny 100 kobiet EFEKT 7 w 1 ● delikatnie oczyszcza włosy ● stymuluje wzrost włosów ● regeneruje włosy ● wzmacnia włosy ● głęboko odżywia i nawilża ● ogranicza wypadanie włosów ● nadaje włosom jedwabisty blask no zobaczymy jak się będzie sprawowało , chcę używać razem , dopóki nie wykończę dwóch butelek
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
Moee ja zapewne też
A ile masz wzrostu? Moje najwyższe szpilki to 10cm i w takich czuje sie jeszcze dobrze, dopóki obok jest mój prawie 2m TŻ, ale chodzic w nich - o matko i córko... Koszmar...
|
|
|
|
#1781 |
|
koci świat
|
ja na szpilkach to bym się zabiła
ja tylko na plaskaczach mogę chodzić Moja mama ta to biega w szpilach |
|
|
|
#1782 | |
|
Z deszczem w butach
|
To odżywka
![]() Cytat:
http://www.amazon.co.uk/Hask-Placent.../dp/B000GCZZWK Ja myślałam o też odżywce w butli
|
|
|
|
|
#1783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kremy do ciała wole w słoiku, do twarzy obowiązkowo tubka lub opakowanie z pompką, a peelingi robię sama i ich nie przetrzymuję ![]() Cytat:
![]() U mnie dwa dni było chłodno bo poniżej 25 stopni. Dziś znów cieplutko. Ale ja dobrze znoszę upały w przeciwieństwie do mrozów.
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam około 174 +/- 1,2 cm . Nigdy mnie dobrze nie zmierzyli - od 173 do 176 miałam, chyba zależało od dnia szczęściara mój ma tylko 180 , więc jak nakładam buty wyższe to równa z nim jestem mniej więcej, czasami czubek głowy wyższa Czekam bo mi lecą ze stanów buty , dziewczyny pisały mi na wątku że mają koło 8-9 cm więc najwyższe jakie miałam do tej pory - zachorowałam na nie, najwyżej będę je oglądać zamiast nosić ,
|
|
#1785 | ||
|
Ekspert ds. fantastyki
|
Cytat:
ja bez compeed bym umarła, kocham szpilki i wszystko co wysokie (njwyższe Campbelle ~15cm) a stópki mam delikatne, więc odciski cały czas są. ;/ a propos waszych TŻtów, moja babcia jak mnie widzi na szpilkach (bez wspomagaczy mam 175cm) to mówi, że nigdy chłopa nie znajdę na tych szczudłach. Dzięki temu mam wymówkę "facecie nie interesują się mną, bo jestem za wysoka, wcale nie dlatego, że jestem gruba i upatra jak osioł" ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
Koniecznie daj znać jakie wrażenia, też mi się spodobały
|
||
|
|
|
#1786 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Twoje nowe specyfiki zapowiadają się baaardzo ciekawie. Zdaj nam koniecznie relację, jak się sprawują! Cytat:
Ja jestem niskopienna i krąglejsza, w zasadzie dopiero jak założę jakiś obcas to zaczynam jakoś wyglądać... dopóki nie zacznę się przemieszczać Kiedyś sprawiłam sobie na zime kozaki z wysokim obcasem, cieńszym niż grubszym. Ku mojemu zdziwieniu świetnie się sprawdzały do chodzenia po zaśnieżonych chodnikach - obcas fajnie się wbijał, nie ślizgałam się Gorzej było, jak śnieg stopniał - brak śniegu powodował, że chciałam się przemieszczać jeszcze szybciej (niestety bardzo szybko chodzę) i już nie było tak fajnie. Dodatkowo po całej zimie bolały mnie kolana. Dziewczęta, sorki, że Wam trochę formatuję posty w trakcie ich cytowania - jak piszecie więcej, a ja chcę się odnieść tylko do małego fragmentu, to nie chcę strzelać posta na całą stronę.
||
|
|
|
#1787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to i tak dobrze , Ty zapomnialaś , ja kiedyś robiłam maseczkę właśnie miodowo-żółtkową i po kolei: wbiłam żółtko , wyciągnęłam miód z szafki , olejek , nastawiłam dwie grzanki , zmieszałam żółtko z olejkiem , miód nałożyłam na grzanki zrobiłam sobie żarcie i maseczkę bez dodatku miodu ![]() codziennie rano jem miód na grzankach , coś mi się pomerdało i z przyzwyczajenia wyciągając miód zrobiłam jedzenie zamiast dodać go do maseczki
|
|
#1788 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przeglądam pudelka, bo lubię sobie zdjęcia poogladać, generalnie modowo-makijażowo-fryzurowo, ale drażni mnie strasznie, jak gwiazdom wypominają, kto na co ile wydał. Co to kogo obchodzi! Cytat:
Hehe, moee, dobra jesteś! Mi z takich wspomnień z maseczkami przychodzi do głowy, jak robiłam koleżance, u niej w domu, maseczkę na plecy - wyciągnęłyśmy jakieś ziemniaki z obiadu, wbiłyśmy do tego jajko, mieszamy to, a jej brat, wtedy już dorosły człowiek (student, a my w LO byłyśmy) wgapia nam się w ten talerz z tą apetyczną mieszanką. A że byłam wstydliwa, ziemniary wymieszałam i wio z tym do piwnicy - tam koleżanki rodzice mieli pralnio-łazienkę, chowałyśmy się na farbowania i maseczkowania właśnie tam, żeby na górze nie brudzić. Oj, jak on mnie zobaczył gdzie z tym zmierzam ![]() Macie jakieś zabawne przygody kosmetyczne?
||
|
|
|
#1789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Felcia bo ludzie już tak mają że lubią wypomnieć , pokazać palcem - ale jakby ich zamienić rolami było by to samo . Wiadomo że standard życia , wzrasta wraz z kieszenią . Jak ich stać to proszę bardzo i co komu do tego . Ja w czasach studenckich i kilka lat po, to odkładać potrafiłam kilka miesięcy żeby kupić coś co mi się☠podoba, bo chcę i tyle- koleżanki się za głowę łapały że głupota tyle wydawać , jak mnie to zawsze denerwowało..nie zaglądałam nikomu do portfela to i nie chciałam żeby mi ktoś zaglądał. Nie wiem czy to taka czysta zazdrość czy po prostu złośliwość , czy po prostu ból dupy bo ktoś ma i go stać . Nie lubię☠takiego czegoś bardzo. też czytam sobie pudelka dzień zaczynam od pudelka
"Lubię być kurą domową Do pralki wrzucić problem wraz z głową Pralka pierze, ja nie wierzę w nic Słodko jest nie myśleć o niczym Się zgubić we własnej spódnicy.." Edytowane przez moee Czas edycji: 2014-08-02 o 15:50 |
|
|
|
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I niestety przy facetach poniżej 185cm źle się czuję A buty boskie!
|
|
|
|
|
#1791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja już swojego "malucha" nie wymienię
|
|
#1792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny, czy stosujecie pielęgnację dobraną do porowatości? Czytam sobie trochę bloga czarownicującej i doszłam do wniosku, że mam chyba raczej włosy średnioporowate w kierunku wysokiej porowatości: link do postu A na pewno moje końcówki są wysokoporowate - zawsze łatwiej łapią farbę, po kilku farbowaniach brązem są wręcz czarne. Miewacie ten problem? Jak tego uniknąć? Zastanawiałam się nad naolejowaniem końcówek przed nakładaniem farby, ale się boję... Zostało mi białko po maseczce żółtkowej na głowie, więc walnęłam sobie pianę na potwarz. Mój nie wytrzymał, musiał zapytać cóż ja to wyprawiam
Zapuszczam włosy 28cm (04.05.14), 30 (03.06.14) 31,5 (30.06.) 32 (30.07) 33,5 (30.08.), 35 (15.11.), 41 (4.04.15) 45 (29.09), 51 (05.16.) cel: 31-35-40-45-50-.. osiagniety! Denko 2016 suma: 0/157 ![]() Recrea 5%-28.09. Edytowane przez Felicja Czas edycji: 2014-08-02 o 17:06 |
|
|
|
|
#1793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja właśnie praktycznie samych takich znam ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
Hehehe skąd ja to znam o tych nogach A w szpilkach to już w ogóle jest szał Piąteczka!
|
||
|
|
|
#1794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dodam że to jego kolega
|
|
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
Ja szpilki lubię ale tylko jak jest do tego jakaś okazja, na co dzień zawsze chodzę w trampkach, adidasach lub sandałkach na płaskim
![]() Co do kremów to jest mi to obojętne w czym one są Widziałam, że się śmiałyście z żabopsa , to teraz też wam zapodam dawkę humoru, czyli Nunu jak śpi
"Art is an expression of who we are, what we believe, and what we dream about" Julianne Moore Edytowane przez burtonistka Czas edycji: 2014-08-02 o 17:20 |
|
|
|
#1796 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokładnie. Nic dodać, nic ująć. A wszystko przez kompleksy. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#1797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mój pokój i moje łóżko. Poduszki miały leżeć dla ozdoby ale Nuka je sobie przygarnęła więc już są jej i zawsze się na nich kładzie Nu nie ma swojego legowiska, śpi normalnie ze mną, albo rodzicami Tak to fototapeta jest na tej ścianie, na reszcie jest beżowa i szare meble dalsza część + jej stojak na miski, który zrobił mój tata
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
Nu jest mega!
Skąd pomysł na imię?
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Na prawdę to ona nazywa się Nuka, ale ja na nią mówię Nu, albo Nunu, ewentualnie Głąbie bo na to najlepiej reaguje Pomysł tak jakoś sam wpadł, jak do nas przyszła to miała codziennie nowe imię jak się sąsiedzi pytali xD Była już Rubi, Bonsai, Arti i nie pamiętam
"Art is an expression of who we are, what we believe, and what we dream about" Julianne Moore Edytowane przez burtonistka Czas edycji: 2014-08-02 o 17:42 |
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
Felcia Ty przynajmniej możesz nosić obcasy jakie Ci się żywnie podobają
Burtonistka świetna psina! Się skubana przykryła kołdrą ![]() Mój kot za to w nocy nie śpi - on czuwa nade mną
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

[/QUOTE]

,
, zmieszałam żółtko z olejkiem , miód nałożyłam na grzanki