Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu - studentki, kandydatki i absolwentki cz. 3 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-08-02, 22:09   #2581
imposing
Rozeznanie

Dot.: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu - studentki, kandydatki i absolwentki cz.

Cytat:
Napisane przez sarcastic_ Pokaż wiadomość
Pewnie też tak zrobię, żeby tylko jakoś przetrwać ten basen. Czyli rozumiem, że na I zajęciach powiedzą nam co i jak . Ja nie umiem pływać, więc liczę, że takich osób będzie więcej i będą nas uczyć ; p.
Spoko,ja też się basenem martwiłam, a tu proszę! Żyje i było całkiem ok Osób niepływających było mnóstwo chyba najliczniejsza grupa, a niektóre z nich przez cały semestr leżały na plecach trzymając jedną ręką deskę a drugą próbowały przestać kurczowo trzymać się brzegu i nikt im złego słowa nie powiedział
A jak ktoś chce się czegoś nauczyć to też można, ja nauczyłam się pływać na plecach i teraz już wiem, że w razie kontaktu z wodą nie pójdę na dno jak kłoda
U mnie było dużo dziewczyn w strojach dwuczęściowych i nie było problemu też i z tym, tylko te z grupy zaawansowanej musiały mieć strój jednoczęściowy żeby nie było "wypadku" przy skakaniu na główkę. A w grupie zaczynającej pływanie od zera, to większość dziewczyn miała stroje dwuczęściowe, bo wychodziły z założenia, że "i tak pływać nie będą, więc co za różnica"
Sprawa strojów to pewnie zależy od prowadzącego,ale niepływających osób na pewno będzie dużo, nie martw się!
imposing jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-03, 09:02   #2582
ludwila
Zakorzenienie

Dot.: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu - studentki, kandydatki i absolwentki cz.

Cytat:
Napisane przez imposing Pokaż wiadomość
Spoko,ja też się basenem martwiłam, a tu proszę! Żyje i było całkiem ok Osób niepływających było mnóstwo chyba najliczniejsza grupa, a niektóre z nich przez cały semestr leżały na plecach trzymając jedną ręką deskę a drugą próbowały przestać kurczowo trzymać się brzegu i nikt im złego słowa nie powiedział
A jak ktoś chce się czegoś nauczyć to też można, ja nauczyłam się pływać na plecach i teraz już wiem, że w razie kontaktu z wodą nie pójdę na dno jak kłoda
U mnie było dużo dziewczyn w strojach dwuczęściowych i nie było problemu też i z tym, tylko te z grupy zaawansowanej musiały mieć strój jednoczęściowy żeby nie było "wypadku" przy skakaniu na główkę. A w grupie zaczynającej pływanie od zera, to większość dziewczyn miała stroje dwuczęściowe, bo wychodziły z założenia, że "i tak pływać nie będą, więc co za różnica"
Sprawa strojów to pewnie zależy od prowadzącego,ale niepływających osób na pewno będzie dużo, nie martw się!

Swoją wypowiedzią zachęciłaś mnie do chodzenia na basen Akurat potrafię leżeć na plecach, więc dam sobie radę

ludwila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-05, 10:59   #2583
xoxo_95
Przyczajenie

Cześć wszystkim, w tym roku zaczynam studia na UP na kierunku Bezpieczeństwo żywności. Zostawiam link, dla osób, które są tutaj a nie dołączyły jeszcze do naszej grupy na facebooku. Do zobaczenia w październiku!
https://www.facebook.com/groups/351039478383679/
xoxo_95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-05, 13:58   #2584
xoxo_p
Raczkowanie

Absolwentki/ studentki IŚ jak sytuacja z pracą po tym kierunku? I gdzie najpewniej znajdę pracę? I czy bardzo ciezko jest?

xoxo_p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-06, 12:15   #2585
crazymary95
Przyczajenie

Hej ;-) założyłam konto specjalnie po to, aby zapytać czy jest tu ktoś kto zacznie w tym roku studiować rolnictwo? O tym kierunku najmniej się mówi na forum, praktycznie tyle co nic, więc byłabym wdzięczna za jakiekolwiek porady i ogólne wrażenia!
crazymary95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-06, 17:51   #2586
_Ade
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xoxo_p Pokaż wiadomość
Absolwentki/ studentki IŚ jak sytuacja z pracą po tym kierunku? I gdzie najpewniej znajdę pracę? I czy bardzo ciezko jest?
Kierunek sam w sobie jest bardzo przyszłościowy, ale jeśli kończysz PWr Moja przyjaciółka w tym roku się broniła na UP, od niej z roku chyba jedna dziewczyna pracuje tylko w biurze projektowym i to jakiś maszyn górniczych.... ze dwie os po znajomości w urzędzie a reszta szuka, kombinuje z BHP itp.

Cytat:
Napisane przez crazymary95 Pokaż wiadomość
Hej ;-) założyłam konto specjalnie po to, aby zapytać czy jest tu ktoś kto zacznie w tym roku studiować rolnictwo? O tym kierunku najmniej się mówi na forum, praktycznie tyle co nic, więc byłabym wdzięczna za jakiekolwiek porady i ogólne wrażenia!
Jeśli masz gospodarstwo, agroturystykę, hodowlę owadów\ryb itp. lub masz jakieś dojścia to jest kierunek dla Ciebie!
Bez tego- baaardzo minimalne szanse na prace w zawodzie i to raczej jako przedstawiciel handlowy środków ochrony roślin.
Mój chłopak kończył 2 lata temu- od niego w zawodzie pracują tylko Ci co mieli gospodarstwa, jedna laska w urzędzie bo jej tata załatwił i jedna laska jako doradca żywieniowy ale to znalazła po 2 latach od skończenia...

Ogólnie może jestem brutalna, ale obecnie zmieniłam uczelnię na UE i widzę jak marnowałam czas na UP! Poziom był to prawda, ale perspektywy praktycznie zerowe w porównaniu do tego jak odbierany jest UE. No i stosunek do studenta jest inny, duuużo bardziej wspiera studenta, który chce zdobywać doświadczenie

Teraz każdy ma studia... lepiej skończyć je na uczelni, którą decenią pracodawcy Gdybym nie zmieniła uczelni to bym zachwalała UP, ale teraz...
_Ade jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-06, 18:37   #2587
aniks12
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Ade Pokaż wiadomość
Kierunek sam w sobie jest bardzo przyszłościowy, ale jeśli kończysz PWr Moja przyjaciółka w tym roku się broniła na UP, od niej z roku chyba jedna dziewczyna pracuje tylko w biurze projektowym i to jakiś maszyn górniczych.... ze dwie os po znajomości w urzędzie a reszta szuka, kombinuje z BHP itp.

Jeśli masz gospodarstwo, agroturystykę, hodowlę owadów\ryb itp. lub masz jakieś dojścia to jest kierunek dla Ciebie!
Bez tego- baaardzo minimalne szanse na prace w zawodzie i to raczej jako przedstawiciel handlowy środków ochrony roślin.
Mój chłopak kończył 2 lata temu- od niego w zawodzie pracują tylko Ci co mieli gospodarstwa, jedna laska w urzędzie bo jej tata załatwił i jedna laska jako doradca żywieniowy ale to znalazła po 2 latach od skończenia...

Ogólnie może jestem brutalna, ale obecnie zmieniłam uczelnię na UE i widzę jak marnowałam czas na UP! Poziom był to prawda, ale perspektywy praktycznie zerowe w porównaniu do tego jak odbierany jest UE. No i stosunek do studenta jest inny, duuużo bardziej wspiera studenta, który chce zdobywać doświadczenie

Teraz każdy ma studia... lepiej skończyć je na uczelni, którą decenią pracodawcy Gdybym nie zmieniła uczelni to bym zachwalała UP, ale teraz...
hmm wiecie co dziewczyny ... każdy ma prawo wyboru, Tobie podoba się UE spoko jeśli Cię to kręci , ja słyszałam różne opinię na temat tej uczelni jedne dobre drugie złe więc szczerze to po prostu zależy od człowieka i od tego co go interesuje i w czym będzie się spełniał Nie każdemu marzy się praca w korporacji , myślę że jeżeli komuś zależy i czy to jest ekonomia czy rolnictwo czy filologia polska ect. może się w tym spełniać , a jak ktoś jest naprawdę dobry i realizuje swoje cele to sobie poradzi
aniks12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-06, 19:32   #2588
_Ade
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniks12 Pokaż wiadomość
hmm wiecie co dziewczyny ... każdy ma prawo wyboru, Tobie podoba się UE spoko jeśli Cię to kręci , ja słyszałam różne opinię na temat tej uczelni jedne dobre drugie złe więc szczerze to po prostu zależy od człowieka i od tego co go interesuje i w czym będzie się spełniał Nie każdemu marzy się praca w korporacji , myślę że jeżeli komuś zależy i czy to jest ekonomia czy rolnictwo czy filologia polska ect. może się w tym spełniać , a jak ktoś jest naprawdę dobry i realizuje swoje cele to sobie poradzi
Pewnie, że tak
Mi się studia inż. bardzo podobały na UP! Lubiłam laborki na WNoŻ
Tylko jak szukam pracy to widzę, że ratuje mnie tylko mgr z UE Po prostu tą uczelnię dużo lepiej odbierają pracodawcy.

Ogólnie jestem zdania, że:
Kierunki ekonomiczne: tylko UE, Human: UWr, techniczne: PWr, przyrodnicze\rolnicze: UP

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Wszystkie studentki 1=go roku na UP Pozdrawiam i życzę powodzenia
Bawcie się, uczcie na chemię i fizykę, żeby nie warunkować
I jak najszybciej kombinujcie ze stażami, pracą, praktykami...

Pozdrawiam

"....Drink up one more time and I'll make you mine
Keep you apart deep in my heart separate from the rest
Where I like you the best and keep the things you forgot..."

Stary 2014-08-06, 20:08   #2589
kiraa1
Raczkowanie

Mam takie samo podejscie . Humanistyczne typowo na UWr scisle techniczne na pwr bo i z praca lepiej a ekonomiczne na UE zas przyrodnicze na UP .. kazdy robi to co lubi ale teraz z praca bardzo ciezko po kazdym kierunku . Ja takze zmienilam studia po roku bo nie czulam ze chce to robic . Wiem ze bym sie meczyla a po co sie meczyc przez kolejne 4 lata .. na kazdej uczelni sa jakies cyrki ale UP w tym roku jak dla mnie pale przegielo a i podejscie do studenta niejednokrotnie bylo wrecz naganne i to takze zadwcydowalo o moim odejściu. Jednak wszystkim tym co rozpoczynaja nauke zycze powodzenia a w szczegolnosci powodzenia na chemii fizyce meteorologii geologii i gleboznawstwie na OS

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kiraa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-06, 23:05   #2590
sarcastic_
Zakorzenienie

Cytat:
Jednak wszystkim tym co rozpoczynaja nauke zycze powodzenia a w szczegolnosci powodzenia na chemii fizyce meteorologii geologii i gleboznawstwie na OS
Już się boję.. Oby udało się za rok poprawić maturę i "jak coś" przenieść się na inny kierunek..

"I chciałbym mieć dziś już pod nogami pewny grunt.
I żyć z Tobą, być przy Tobie, mieć coś, wiedzieć już."

Edytowane przez sarcastic_
Czas edycji: 2014-08-06 o 23:07
sarcastic_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-07, 08:07   #2591
kiraa1
Raczkowanie

Bac sie raczej nie musisz ;p zalezy czy jestes dobra z przedmiotow scislych, no i czy ogolnie sobie radzisz z nowosciami ;p 1 rok to takie byc albo nie byc . wiele tez zalezy od szczescia a przede wszystkim od tego na kogo trafisz na cwiczeniach
Stary 2014-08-07, 09:57   #2592
xoxo_95
Przyczajenie

mam pytanie odnośnie bezpieczeństwa żywności. jakie po tym są perspektywy pracy? no i jak z nauką faktycznie ta chemia i fizyką są ciężkie?
Stary 2014-08-07, 10:08   #2593
kiraa1
Raczkowanie

Kazdy przedmiot na innym wydziale jest inny . Chemia na zywnosci jest wazna ale nie sa to przedmioty banalne i tez nie najtrudniejsze spokojnie

Stary 2014-08-07, 11:13   #2594
crazymary95
Przyczajenie

Dziękuje za odpowiedz, tak zgadzam się z Tobą _Ade że po takim kierunku z pracą ciężko, aczkolwiek ja zaliczam się do tych który mają właśnie rodzinne gospodarstwo, a że mój tata nie ma syna, od zawsze wiedziałam ze ja bede musiala się tym zając zapewne teoria teorią, a praktyka to cos duzo wazniejszego, ale rolnicze wykształcenie musze jednak miec interesuje mnie własnie poziom chemii i fizyki na UP, bo wujek zawsze mówił mi, że to dwa przedmioty do których trzeba się najbardziej przyłozyc

Edytowane przez crazymary95
Czas edycji: 2014-08-07 o 11:15
crazymary95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-07, 11:44   #2595
sarcastic_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiraa1 Pokaż wiadomość
Bac sie raczej nie musisz ;p zalezy czy jestes dobra z przedmiotow scislych, no i czy ogolnie sobie radzisz z nowosciami ;p 1 rok to takie byc albo nie byc . wiele tez zalezy od szczescia a przede wszystkim od tego na kogo trafisz na cwiczeniach
Ciężko powiedzieć, z chemią, matematyką nigdy problemów nie było (ale wiadomo, co innego liceum, a co innego studia), natomiast z fizyką jest źle, bo nie miałam jej w szkole praktycznie i może być problem. Ale będę się starać ogarnąć. Nic innego chyba nie pozostało.
Pozostaje czekać do października : )

Stary 2014-08-07, 11:52   #2596
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Jeśli chodzi o perspektywy pracy to wiadomo, że kierunki finansowe i ekonomiczne wypadają lepiej, niż przyrodnicze. A niektóre techniczne z UP jak IŚ na przykład faktycznie lepiej studiować na PWr

Ale, jak ktoś nie widzi się w ekonomicznych dziedzinach i męczyłby się na UE, to po co się katować? Chyba, że ktoś był u nas na ekonomii i przeniósł się na UE - oczywiście, bez dwóch zdań, jeśli chodzi o ten kierunek to UE miażdży UP. Ale jak ktoś chce być zootechnikiem, to czego ma szukać na UE?

Co do stosunku do studenta - ode mnie z roku dużo osób studiuje lub studiowało na UE ekonomie bądź FiR i mówili coś dokładnie odwrotnego, że tam nikt z nikim się nie cacka, jesteś dobry to sobie radzisz, a jak nie to żegnamy i to obowiązywało również w kwestii doświadczenia, koleżanka nie mogła znaleźć praktyk to jej grozili wyrzuceniem, w niczym nie pomogli. Więc masz szczęście, że trafiłaś tam gdzie trafiłaś, ale jak powtarzam - nie da się wypowiedzieć za całą uczelnię, bo nigdy na całej uczelni, na każdym wydziale czy kierunku nie jest tak samo

A i wszyscy mówią, łącznie ze studiującymi tam, że UE ma zawsze najwięcej wolnego

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2014-08-07 o 11:56
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-07, 16:37   #2597
_Ade
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o perspektywy pracy to wiadomo, że kierunki finansowe i ekonomiczne wypadają lepiej, niż przyrodnicze. A niektóre techniczne z UP jak IŚ na przykład faktycznie lepiej studiować na PWr

Ale, jak ktoś nie widzi się w ekonomicznych dziedzinach i męczyłby się na UE, to po co się katować? Chyba, że ktoś był u nas na ekonomii i przeniósł się na UE - oczywiście, bez dwóch zdań, jeśli chodzi o ten kierunek to UE miażdży UP. Ale jak ktoś chce być zootechnikiem, to czego ma szukać na UE?

Co do stosunku do studenta - ode mnie z roku dużo osób studiuje lub studiowało na UE ekonomie bądź FiR i mówili coś dokładnie odwrotnego, że tam nikt z nikim się nie cacka, jesteś dobry to sobie radzisz, a jak nie to żegnamy i to obowiązywało również w kwestii doświadczenia, koleżanka nie mogła znaleźć praktyk to jej grozili wyrzuceniem, w niczym nie pomogli. Więc masz szczęście, że trafiłaś tam gdzie trafiłaś, ale jak powtarzam - nie da się wypowiedzieć za całą uczelnię, bo nigdy na całej uczelni, na każdym wydziale czy kierunku nie jest tak samo

A i wszyscy mówią, łącznie ze studiującymi tam, że UE ma zawsze najwięcej wolnego
A na UP ktoś się cacka? chyba nigdzie tyle ludzi nie wylatuje lub spada rok niżej jak na UP....

Mi chodzi głównie o program KUźnia Kadr - płatne staże w wielu firmach tylko dla studentów UE no i ja na UP ciągle słyszałam - chcesz pracować to na zaoczne, a na UE mają więcej zrozumienia, przepisują do grup itp.

Ja studiowałam towaroznawstwo i myślałam: gdzie będzie lepiej niż na najlepszym w PL wydziale Nauk o Żywności? i poziom był owszem ale co z tego jak w firmach i tak wolą po ZiIP na UE (dużo os. zostaje po stażu w Kuźni, w Sonko, Cargillu itp).

Oczywiście jak ktoś chce być zootechnikiem czy weterynarzem to innej opcji nie ma i UP to dobry wybór Mam na myśli raczej ekonomię, IŚ czy budownictwo. Warto rozażyć zaoczne na PWr, lub chociaż przenieść się na mgr
Takie jest moje zdanie.

"....Drink up one more time and I'll make you mine
Keep you apart deep in my heart separate from the rest
Where I like you the best and keep the things you forgot..."

Stary 2014-08-08, 11:33   #2598
sarcastic_
Zakorzenienie

Może mi ktoś powiedzieć czy UP ma podpisane kontrakty z konkretnymi lekarzami medycyny pracy? Widziałam kiedyś listę na stronie, ale nie mogę jej teraz nigdzie znaleźć. Chciałabym załatwić to za darmo, a wszystkie przychodnie w moim mieście mówią, że tylko prywatnie przyjmują A może te badania zawsze są płatne?

Stary 2014-08-08, 12:04   #2599
kiraa1
Raczkowanie

Ja robilam na placu bzowym we Wrocławiu jest lista gdzie mozesz zrobic te badania jednak ja wzielam placowki podane przez PWr i problemu nie bylo zadnego :p nie pamietam jednak czy placilam ale jestem na 90% przekonana ze nie

Stary 2014-08-08, 12:22   #2600
Avarielle
Raczkowanie

Dziewczyny jaki ma byc tytul przelewu zwiazanego z legitka?
03.2018-10.2018 Connecticut, USA
11.2018-03.2020 Viginia, USA
2014-2018GP
Avarielle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-08, 13:06   #2601
kiraa1
Raczkowanie

" oplata za Elektroniczna Legitymacje Studencka "

Stary 2014-08-09, 10:31   #2602
xoxo_95
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sarcastic_ Pokaż wiadomość
Może mi ktoś powiedzieć czy UP ma podpisane kontrakty z konkretnymi lekarzami medycyny pracy? Widziałam kiedyś listę na stronie, ale nie mogę jej teraz nigdzie znaleźć. Chciałabym załatwić to za darmo, a wszystkie przychodnie w moim mieście mówią, że tylko prywatnie przyjmują A może te badania zawsze są płatne?
http://dwomp.pl/pliki/uczniowie%20wykaz%20placowek.pdf
Stary 2014-08-09, 16:55   #2603
ewcia1027
Przyczajenie

Hej Dziewczyny
Ja pierwszy raz wf miałam w poprzednim semestrze (letnim) i prowadzący wfu powiedzieli nam, że od tego roku będziemy na początku wybierali sobie w e dziekanacie dyscypliny jakie będziemy chcieli uprawić np. karate, wf, aerobik itp.

Ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu ;P
ewcia1027 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-09, 19:38   #2604
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Mi chodzi głównie o program KUźnia Kadr - płatne staże w wielu firmach tylko dla studentów UE no i ja na UP ciągle słyszałam - chcesz pracować to na zaoczne, a na UE mają więcej zrozumienia, przepisują do grup itp.
Na moim kierunku nawet nie trzeba przepisywać się do innej grupy, po prostu się na nią przychodzi Także 100% zrozumienia. Sprawdza się więc to co pisałam - na podstawie doświadczeń na jednym kierunku nie można przyszywać łatki całej uczelni.
Cytat:
Oczywiście jak ktoś chce być zootechnikiem czy weterynarzem to innej opcji nie ma i UP to dobry wybór Mam na myśli raczej ekonomię, IŚ czy budownictwo. Warto rozażyć zaoczne na PWr, lub chociaż przenieść się na mgr
Takie jest moje zdanie.
Nie napisałaś w pierwszym poście, jakie kierunki miałaś na myśli, pisałaś ogólnie "UP"
Stary 2014-08-09, 21:37   #2605
Kleotka
Zadomowienie

Dziewczyny, szukam osob ktore mialy egzamin z chemii z dr Brzozowska, albo znaja ludzi, ktorzy mieli. Jak tak, to ogromnie prosze o kontakt PW
Kleotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-11, 15:30   #2606
callidus
Raczkowanie

Jest tu ktoś, kto wybiera się na Żywienie Człowieka? :p
Stary 2014-08-11, 15:35   #2607
chillie
Raczkowanie

Wiecie może, czy przed listami osób z 1 roku, które otrzymały miejsce w akademiku można otrzymać taką informację telefonicznie? Czy dopiero dowiem się tego 20, kiedy zostanie opublikowana lista? Z góry dziękuję za odpowiedzi

Namiętność pojawia się i znika, ale uczucia pozostają.
chillie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-12, 18:13   #2608
jestemkot
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez callidus Pokaż wiadomość
Jest tu ktoś, kto wybiera się na Żywienie Człowieka? :p
jaaa!
jestemkot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 19:11   #2609
aniks12
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chillie Pokaż wiadomość
Wiecie może, czy przed listami osób z 1 roku, które otrzymały miejsce w akademiku można otrzymać taką informację telefonicznie? Czy dopiero dowiem się tego 20, kiedy zostanie opublikowana lista? Z góry dziękuję za odpowiedzi
nie mam pojęcia ale zawsze możesz spróbować
aniks12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 20:58   #2610
chillie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jestemkot Pokaż wiadomość
jaaa!
ja też jestem

Namiętność pojawia się i znika, ale uczucia pozostają.
chillie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości